Page 94

koLEGA hitnjak Dr. DRAGAN MALOŠEVAC

HITNA m e d i c i n a k r o z h u m o r

Rođen u Zagrebu prije gotovo pola stoljeća. U sretnoj bračnoj kohabitaciji s kolegicom. Ponosan otac tri sina. Purger i lega koji živi na relaciji Zagreb - Osijek. Radi u OHBP-u KBC-a Osijek. Hitnjak u srcu i duši. U slobodno vrijeme, ako nije na putu između Osijeka i Zagreba, piše i trči. Uglavnom za druge.

BOLJE I TADA NEGO KAKO KADA

probudio taj osjećaj nedostatka zraka? KADA!? Molim vas, recite mi… - Doktore, došla je kćerka u pratnji.

Malo poslije ponoći.

O, hvala ti Bože. To je to!

- Dobro veče, deda!

Pozivam kćerku u ambulantu.

- Dobro veče.

- Dobro veče. Možete li mi pomoći. Trebam neke informacije.

- Što vas muči? Zašto ste došli? - Osjećam se slabo. Nisam imao zraka. - Kada niste imala zraka? - Prije spavanja. - Aha, odlično! A kada je to bilo? KADA idete spavati? - Kada? Pa, odmah poslije večere. - Poslije večere!? Jako dobro. Jako dobro! A kada večerate? - Kako kada. - Kako kada!? A kad je to bilo danas? Kada ste danas večerali? Kada ste išli spavati? Kada vas je 94

ORTOPED Jedno od boljih noćnih dežurstava! Završavam pregled. - Dakle, naručeni ste na kontrolu!? - Da, imam i uputnicu.

- Doktore, tata je srčani bolesnik. Imao je i infarkt…

- A kod koga ste naručeni?

- Aha. A kada?

Duga tišina.

- Davno!

A onda slijedi odgovor!

- Gospođo, davno mi ne znači apsolutno ništa. Koliko davno? KOLIKO DAVNO!? - Pa, dosta davno. Eto, što ti je genetika. Saznao sam i da je nedavno imao bolove u prsima, povremeno su mu oticale noge, a na zadnjoj kontroli je bio onda kad je bio naručen. Da, baš ONDA!

I onaj osjećaj kad ti simpatična bakica u dva ujutro kaže kako je boli kuk zbog kojeg je naručena kod ortopedera. Nisam je imao srca ispravljati, al' da mi je vidjeti izraz lica kad se obrati kolegi ortopederu na kontroli. Baka je baš super!

Profile for Hrvatska liječnička komora

Liječničke novine br. 150  

Liječničke novine br. 150