Page 29

iz KOMORE

Radi svojih članova Komora započela svoj najvažniji projekt: e-HLK

Digitalna era Hrvatske liječničke komore, projekta e-HLK, i službeno je započela u ponedjeljak 4. srpnja. Vodstvo HLK, predvođeno predsjednikom Komore dr. sc. Trpimirom Golužom, prvim dopredsjednikom dr. sc. Krešimirom Luetićem, rizničarom prim. dr. Mariom Malovićem te voditeljem Središnjeg ureda HLK Ivanom Bojčićem, održali su pokretački sastanak s predstavnicima tvrtke Alfatec Group d.o.o. o izradi Komorinog integriranog informacijskog sustava (KIIS).  Izgradnja KIIS-a je pretpostavka za postizanje krajnjeg cilja HLK,  a to je transformacija sadašnje Komore u e-HLK.  "e-HLK će omogućiti da informacijski sustavi Hrvatske liječničke komore budu referentni izvor informacija o liječnicima u Republici Hrvatskoj. Unaprijedit će se komunikacija s našim članovima na način da će sva svoja prava, zahtjeve i usluge ostvarivati kroz informacijske tehnologije LIJEČNIČKE NOVINE 151 07 / 2016

koje današnje informacijsko doba nudi. Samim time omogućit će HLK-u da se pozicionira kao nezaobilazni čimbenik unutar šire društvene zajednice “, rekao je voditelj ovog značajnog projekta HLK-a Ivan Bojčić.

viđeno za razdoblje tzv. „dječjih bolesti“ odnosno ispravljanje eventualnih razvojnih pogrešaka u programskom kodu odnosno neispravnosti ili nepotpunosti u izvršavanju ugrađenih funkcija.

KIIS će bitno unaprijediti i učiniti transparentnim rad stručnih službi Komore. Uz visoku razinu sigurnosti, omogućit će HLK-u umrežavanje i dijeljenje podataka sa svim relevantnim državnim institucijama te stvoriti preduvjete za uvođenje multifunkcionalne članske iskaznice, tzv. pametne kartice s elektroničkim potpisom.

"Član je u fokusu djelovanja e-HLK. Naši članovi mogu uskoro očekivati povećanje dostupnosti i efikasnosti u ostvarenju njihovih prava i zaštite. Prvenstveno mislim na dostupnost putem informacijskih tehnologija koje će omogućiti bržu i lakšu komunikaciju članova i Komore i time postupno odbacivati nepotrebnu papirologiju. Svijet se digitalizira neviđenom brzinom, digitalizacija ulazi u sve pore života a vodstvo Komore ovim projektom pokazuje da ne zaostaje za trendovima već ide u korak s vremenom u kojem djeluje", naglasio je voditelj projekta Ivan Bojčić.

Sponzori, u ime HLK dr. sc. Trpimir Goluža  i direktor Alfatec Group g.  Drago Kornfeld izrazili su obostrano zadovoljstvo te definirali dinamiku za rješavanje jednog od najvećih projekata HLK. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, od kojih je 12 mjeseci predviđeno za izradu KIIS-a, dok je  6 mjeseci pred-

29

Profile for Hrvatska liječnička komora

Liječničke novine br. 151  

Liječničke novine br. 151