Page 1

L I F T YO U R M I N D magazine

MINDFULNESS MAD BOLIG LIVSSTIL MODE SKØNHED INTUITION KROP MEDITATION YOGA

MINDFUL LIVING Alt det som støtter dig til et liv i balance

summer issue 16


L I F T YO U R M I N D magazine

MINDFUL LIVING Alt det som støtter dig til et liv i balance


48 10 INTERVIEW 10

MØD MOOJI Mooji -BBC betegner ham som et miks af Bob Marley og Mahatma Gandhi

HOME 16

ORGANISK Naturlige materialer i din bolig

16

15

GETAWAY 24

HIMMELSKE HELLER FRA HVERDAGEN Saltsjöbad - på svensk og på dansk

TID TIL MIG 38

SKØNHED

40 MINE SOMMERFAVORITTER Til lands, til vands og i luften

GROUNDING

46 FÅ JORDFORBINDELSE Giv din krop og psyke en pause

15

15

STÅR DU NEDERST PÅ TODO LISTEN? Så er det tid til at sadle om

70


38

70

62

24 YOGA 48

YOGA I SKOVEN MED RIKKE Kom ned i gear

58

MEDITATION 56

40

SLUK FOR TANKERNE ...og sov godt

MODE 58

58

TØJ DU VIL BO I Masser af blomster og pasteller

STYRKE TRÆNING 62

HOLD DIG STÆRK MED TOR Få pulsen op i sommerferien

RELATIONER

15

15

15

70

FRI SOMMER MED FAMILIEN I FERIEN Tal sammen og lyt til hinanden

MAD

MAD DER FÅR DIG TIL AT STRÅLE Uhmmmmm

24


INTRO

L I F T YO U R M I N D

VEL KOM MEN

Så sidder jeg her kl. 03.36 på premiere dagen og skriver min “velkomsttale”. Måske ikke de bedste betingelser. Men jeg er SÅ LYKKELIG, for i dag udkommer mit magasin – det magasin jeg selv har savnet så længe.

Du tager bare det du kan bruge. Og så håber jeg at du har lyst til at dele det med alle dine venner, så vi kan sprede mere fred og sindsro ude i den store verden - ved at starte med os selv. Jeg har samlet alt det som løfter og støtter mig til et liv i bedre balance. Og jeg håber det vil give dig lige så stor støtte i dit liv.

Min ide med LIFTYOURMIND Magazine er at give dig et helle fra hverdagen. Et sted der kan minde dig om dig. Et sted som føles varmt og trygt – hvor du er helt rigtig lige som du er. Ingen løftede pegefingre eller noget du burde.

Kærligst, Lisbett 6


INTRO

L I F T YO U R M I N D

7


LIFTYOURMIND BACKSTAGE TAK TIL Min datter og upcoming fotograf Filippa Wedendahl, der har taget portrættet af mig til introen, t-shirtportættet på stranden og min bog i sandet. Alt andet er lavet af mig og jeg har elsket hvert sekund. Du skal ikke regne med at det står snurlige det hele og du vil sikkert kunne finde uskarpheder og slå og kommafejl indimellem. Jeg har valgt at lade det være. Fordi jeg synes at perfektionisme begrænser nærværet og kreativiteten og jeg er vild med friheden i at kunne fotografere min aftensmad med mobilen lige nu og her – selvom jeg ikke har mit professionelle kamera ved hånden – eller sætte mig og skrive om et emne der brænder i mig lige nu, som fylder mine tanker. Det har været et langt flow at lave magasinet til dig – jeg håber du kan mærke det.

OGSÅ TAK TIL Ystad Saltsjöbad , Powerhouse og Sanum.dk, for at turde medvirke i et usikkert premiere nummer. I har været skønne, sjove og kloge at arbejde sammen med og ikke mindst overnatte hos.

OBS Magasinet er interaktivt - så hold øje med video og podcast ikonerne og de blå links der blinker når du bladrer. Her kan du shoppe det du ser direkte online. PRAKTIK LIFTYOURMIND Magazine udkommer 4 gange årligt, hver sæson. Hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev her, får du magasinet leveret direkte i din inbox så snart det udkommer. Der tages forbehold for prisændringer og slåfejl. Kontakt: info@liftyourmind.dk


Klik på ikonerne rundt i magasinet og gå på opdagelse. Du kan hente podcasts, guidede meditationer og se interviews og træningsvideoer.

You shine!

Og lad os så få skudt den premiere i gang ...and keep dancing!

Pssst...klik på ikonerne og følg mig

Du kan læse os overalt og næsten på alt. Vil du gerne læse på mobilen har ISSUU lavet en gratis app du kan downloade i appstore, som gør det lettere at navigere.


YOUR HEART IS THE LIGHT OF THE WORLD – Mooji


L I F T YO U R M I N D

S E LV U D V I K L I N G

MØD MOOJI BBC beskriver ham som en krydsning mellem Bob Marley og Mahatma Gandhi. Da jeg oplever ham første gang rammer hans blotte tilstedeværelse mig lige i hjertet. Uvidende om at jeg tre måneder senere, får en fantastisk mulighed for at interviewe “min store inspiration til frihed” – Mooji, her til magasinet. (Du kan se hele interviewet i videoen på næste side).

Mooji bliver født og vokser op på Jamaica. Da han er femten år gammel emigrerer han til England, hvor han kommer til at arbejde som kunstner og underviser i kunst på et universitet i Brixton. I 1993 møder han sin mester, H.W.L. Poonja (også kendt som Papaji). Her begynder hans åndelige rejse. Gennem mange år har han nu afholdt satsangs over hele verden. Lige fra Portugal, hvor han bor, til Indien og USA. Flere af hans tilhængere følger ham viralt, til hans satsangsessioner på YouTube og på Facebook med omkring 300.000 tilhængere.

moderne superhurtige livsstil, får flere og flere til at søge efter indre fred og balance gennem meditation, yoga og motion. Og det hjælper os også med at skrue ned for de stressende tanker. Men det er kun en midlertidig løsning. Mooji viser os, at vi i stedet har mulighed for at opdage – gennem direkte erfaring , ikke kun gennem tro – at vores sande natur, det vi virkelig er, er den egentlige kilde til indre fred. Herunder kommer et uddrag af mit interview med Mooji. Hvis du ønsker at se hele interviewet, så klik på videoen på næste side.

Har du prøvet at meditere, kender du nok følelsen af indre fred og ro - en følelse af ”at være glad uden grund” imens du mediterer. Samme følelse kan du have når du går i naturen, efter fysisk træning eller når du laver yoga. Vi forbinder tit indre fred med noget vi aktivt skal gøre, for at opnå den. Og vores

Mooji: ”Lejlighedsvis oplever vi alle stressede øjeblikke i vores liv. Men hvis det er blevet en vane eller en rutine er det fordi vi er kommet til at sidde fast, i en form for mønster.” 12


L I F T YO U R M I N D

”Det der typisk sker når stress eller hvilken som helst form for frygt dukker op, er at sindet begynder at fortolke stressen som var det noget personligt. Sindet bliver overfyldt og vi kommer til at føle os som ofre eller uretfærdigt behandlet. Og det er her det hele begynder at vokse ud af proportioner.”

S E LV U D V I K L I N G

Da jeg mødte Mooji på min laptop i min vens hjem i Amsterdam vækkede han min indre ro direkte gennem computerskærmen – wauw!! Jeg vidste at jeg måtte møde ham igen og stille ham nogle spørgsmål om mit eget liv. For hvordan bevarer man indre ro i vores moderne verden, samtidig med at man holder gang i karrieren og forsørger sin familie?

En virkelig effektiv måde at afhjælpe det på, er at begynde at observere mere, i stedet for bare at “gå med” din reaktion. Fordi vores reaktioner er noget vi har tillært os er de noget vi udvikler, og ikke vores essentielle selv.”

I video interviewet på næste side opfordrer Mooji os til at være “vidner” til vores egne tanker, i stedet for bare at dykke ned i dem med hovedet først. Når vi forbliver “vidner” vil vi opleve mere rum og stilhed inden i – mere fred, glæde og frihed, der ikke kan tages fra os igen.

Mooji formidler sit budskab i øjenhøjde på en varm og jordnær måde. Og i et enkelt letforståeligt sprog alle kan forstå. Også selvom du ikke er spirituel, men måske bare er nysgerrig på hvordan du kan få mere indre ro i din hverdag.

Se Mooji’s satsang på www.mooji.tv. her. 13


Satsang: Ordet stammer fra indisk filosofi og betyder ”At være i selskab med sandheden” Og selvom ordet oprindeligt kommer fra Indien, bruges det i dag over hele kloden som en betegnelse for en event, en forsamling, hvor en gruppe mennesker mødes for at udforske vores eksistens’ natur. I video interviewet på modsatte side fortæller Mooji om, hvordan du kan træne dig i at observere dine tanker og få mere frihed, fred og glæde i dit liv. Bare klik på billedet eller her for at se videoen.

14


15


L I F T YO U R H O M E

INDRETNING

ORGANISK Organiske materialer giver din bolig sanselighed og liv. Indret dig med materialer fra naturen som træ, pels, flet, sten og planter. Du kan vælge møbler i træ eller måske dække en hel væk med planker. Mikse objekter du finder i naturen, ind i din stue eller soveværelse. Tag sten med hjem fra stranden - de små er fine i vindueskarmen, og en stor sten kan bruges som dørstopper eller i reolen til at holde bøgerne på plads. Det kan også være et stykke drivtømmer eller en gammel træstub, der fungerer som et skulpturelt indslag imellem dine moderne møbler. Naturens autentiske råhed giver kant og et spændende modspil til

dine designede forarbejdede møbler. Naturlige materialer skaber god balance og sjæl i dit hjem som du kan mærke. 01 Kløver er smukke og findes i et hav af varianter, plant dem som bunddække i haven eller i en potte i stuevinduet. Hvidkløver, Plantetorvet, 34,95 kr., køb her. 02 Parquet fliser, Dahl Studio, læs mere. 03 Circus Pouf, Normann Cph, 3.399 kr., køb her. 04 Stueplanterne er overalt, du har nok set den polulære Monstera flere steder, men et par enkelte palmeblade i en vase, giver også frodig jungle-effekt i stuen. 16


02

01

03

12

04


I det amerikanske arkitektfirma Gray Organschi Architecture’s projekter er det materialer som trÌ, sten og glas der har hovedrollerne. Arkitekterne er sÌrligt inspireret af Finland. Adirondacks House. Klik her for at se hele huset. Modsatte side, Woodland House. Klik her for at se hele huset.


L I F T YO U R H O M E

01

INDRETNING

02

04

03

05

01 Saml sten på standen og brug dem som belægning haven eller på badeværelset. 02 Well Proven Stool, Please Wait to be seated, 3.382 kr. køb her. 03 Wall art, House Doctor, se mere. 04 Georg stumtjener, Skagerak, 1.495 kr. køb her. 05 Embrace Chair, Carl Hansen, 11.080 kr. køb her. Modsatte side, Kbh lamp gun metal large, 6.656 kr. køb her. Bord, bænk, træstub, skind, puder, gulvtæppe - alt fra Woodbox, se mere. Eames stole vintage fund på Lauritz.com 20


L I F T YO U R H O M E

21

INDRETNING


L I F T YO U R H O M E

22

INDRETNING


01

02

01 Snit en knage af en pind fra skoven som her, lignende viskestykke og skærebrædt fåes hos Woodbox, se mere her. 02 Alona liggestol, Broste, 1.779 kr. køb her. puder og plaider er også fra Broste. 03 Ro Bowl no. 07, Ro, 200 kr. køb her. 04 Beoplay A2 speciel edition højtaler, B&O, 2.799 kr., køb her.

03

Modsatte side, inspiration til hvordan du kan skabe stemning med masser af planter og nips. Hæng ting på knager, bland træ, beton og planter og lad farveholdningen være enkel. Her er det et havehus, men det kunne lige så godt være en loftlejlighed med ovenlysvinduer midt i storbyen.

04 23


SALT SJÖ BAD


L I F T YO U R T R AV E L

G E T A WA Y

NÆSTEN UDEN BAGKANT Endeløs horisont, vind i håret og sand imellem tæerne. Jeg flytter ind. Og bliver. I hvert fald til kl. 15 i morgen. Ystad Saltsjöbad får krammet på mig i løbet af et splitsekund.

Da vi tjekker ind hos den venlige receptionist flakker mit blik. Det er som om det er helt umuligt ikke at lade det vandre ud ad den åbentstående dør, der fører ud til poolen lige bag hende. Vi har kørt i 1 time efter broen og jeg ser ud på noget der lige så godt kunne være Bali eller noget andet eksotisk. Turkisblåt vand, brede solsenge beklædt med tykke madrasser og puder, flagrende lette gardiner og dæmpet lounge musik. En mand passerer forb i en tyk hvid badekåbe, slippers og solbriller han har det største smil om munden.

en svømmetur. Herefter er det tid til “The Creek Experience”, en to timer magisk guidet tour gennem spahimlen med fodbad, varme og kolde bade, damp, sauna, helkrops lermaske, tyrkisk hamam, regnskov og til sidst forsejles vi med olie. Jeg kan næsten ikke holde øjnene åbne under middagen i restauranten senere, men får rystet trætheden af mig på en aftentur langs vandet, hen forbi en flok charmerende strandhuse, der med tiden har dannet sin egen mini by nede af stranden. Næste dag slutter vi af med morgenmad og så har vi ellers adgang til pool og spaområdet indtil kl. 15. Selvom vi kun har været afsted et døgn er vi enige om at det føles som længere og vi er dejligt ladet op. Læs mere om Ystad Saltsjöbad her.

De næste 24 timer flyder vi fra den ene skønne oplevelse til den næste. Efter en lækker frokost i gårdhaven ud til havet, snupper vi et par timer ved poolen (opvarmet selvfølgelig), med kaffen og 26


G E T A WA Y

L I F T YO U R T R AV E L

27


L I F T YO U R T R AV E L

G E T A WA Y

Trænger du til at blive ladet op helt ind i sjælen og har du bare et par dage, er Ystad Saltsjöbad et godt bud. Det eneste der kræves af dig her, er at du overgiver dig og slapper af.

28


REMEMBER TO BREATHE LUK ØJENENE OG TAG EN PULSMEDITATION KLIK HER


L I F T YO U R T R AV E L

G E T A WA Y

Søbadet i Dragør har morgenyoga på broen. Du kan se hvornår her. 32


L I F T YO U R T R AV E L

G E T A WA Y

BADE BILLET

Min veninde og jeg kalder det vores sommerhus. Og vi hænger her så snart vi har et par timer tilovers sommermånederne igennem. Jeg elsker at være her, det er så livsbekræftende at se kvinder i alle aldre, størrelser og faconer nyde sommeren lige som mig. Alene med en bog eller med veninderne. Det sidste kan godt larme lidt, så hvis du er til stilhed er det nok

ikke Charlottenlund Søbad du skal besøge på solrige dage, selvom mobilen er forbudt. Dragør Søbad er mere roligt, og her har de også morgenyoga på broen. Der er søbade over hele landet - bare spørge Google og find et i nærheden af dig. For bare en 20’er kan du købe dig til indbegrebet af dansk sommer. 33


L I F T YO U R T R AV E L

G E T A WA Y

Charlottenlund Søbad har Hansen is og er nok et af de mere luksuriøse af slagsen, selvom det stadig er simpelt indrettet er der stil over det. Læs mere om søbadet her. 35


L I F T YO U R M I N D

S E LV U D V I K L I N G

FRED BEGYNDER MED DIG OG MIG Jeg har indtalt et par kapitler fra min bog du kan lytte til, når du tager et break i skyggen eller måske imens du vasker op. Du kan hente podcasten ved at klikke på ikonet eller lige her.

I 2014 deltog jeg i Byron Katies “The School for The Work” i Ojai lidt udenfor L.A. Det var nok her, min egentlige rejse til et mere fredeligt liv rigtig tog fart. På den virkelig gode men også skræmmende “ingen vej tilbage” måde.

pige” sødme, og følt mig forkert, akavet og falsk. Fordi jeg ikke vidste hvad jeg ellers skulle gøre. Men det ved jeg nu og det er så befriende at have fået andre muligheder. Ikke mindst når jeg glemmer at jeg har dem, og kommer til at spænde ben for mig selv ved at falde tilbage i et gammelt begrænsende mønster. Så kan jeg bare vælge igen –vælge at handle anderledes og bruge nogle af alle de fantastiske værktøjer jeg har fået gennem tiden, som hjælper mig på vej til mere indre fred og frihed.

Det giver et lille gys, da jeg er ved at færdiggøre min bog, og Katies besked falder ud af en mappe. Hun skrev den til mig, efter jeg interviewede hende til magasinet Psykologi, og jeg har glemt alt om den. ”Thank you for your contribution to peace” står der, med hendes krøllede håndskrift.

I bogen har jeg samlet min hitliste af de værktøjer der har hjulpet mig allermest. Inspirationen kommer fra de mange bøger jeg har læst og kurser jeg har deltaget i fra hele verden, særligt USA. Med nogle af verdens førende læremestrer indenfor selvudvikling. De får mig til at vågne med det største smil om munden, begejstret og nysgerrig efter, hvad dagen i dag vil bringe. Jeg håber at kunne give dig samme følelse.

Det er som om den sætning har fået større mening nu, efter jeg har skrevet bogen og nu udgiver magasinet. For er der noget jeg gerne vil - så er det at bidrage til mere fred. Fred i verden og i det nære, mellem dig og mig. Det er det jeg brænder allermest for. Sikkert fordi jeg kun alt for godt ved hvordan livet kan være, når det ikke er fredeligt. Alle de situationer i mit liv hvor jeg har følt mig usikker, utilstrækkelig og utryg og har prøvet at kontrollere det med vrede, manipulation eller kunstig “pæn

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du købe bogen her. 36


L I F T YO U R M I N D

S E LV O M S O R G

TID TID TIL MIG Jeg løber gennem lufthavnen med laptoppen balancerende faretruende på den lille bagagevogn i afgangshallen, imens jeg forsøger at fange et net, så jeg kan sende kataloget til tryk inden jeg stiger ombord på flyet til Indien. Min veninde er lige så hårdt spændt for, med mobilen klistret til øret og business samtaler der helst skal falde på plads inden flyet letter.

Det er en del år siden, og jeg er heldigvis blevet bedre til at passe på mig selv og give mig omsorg. Selvom det stadig hænner at jeg falder i. Så prøver jeg at huske ”mig tid” dagligt og ikke kun et par gange om året, på et yogaophold. Hvis du kender dilemaet i dit eget liv, så er her et par idéer til hvordan du kan sætte dig selv øverst på din todo:

Vores destination er en diametral modsætning til hvad vi forestager os lige nu. Vi er på vej på et 21 dages retreat hos Dr. Unni, med timevis af daglig yoga og massage. Highflying business kvinder i deres bedste alder, knoklet helt i bund med stressen bankende i brystet.

1. Lav ritualer med dig selv. Og lad din tid med dig, blive en lige så indgroet vane som når du børster tænder. Gør det du elsker 30 min hver dag. Læsning, Netflix, akvarelmaling etc. 2. Og gør det ordenligt! Tænd stearinlys, lav en kande af din yndlingste som var det en god ven der kom på besøg. Forkæl dig selv.

Vi har købt os til indre fred i 21 dage. Spørgsmålet er bare hvor længe freden holder? 38


L I F T YO U R M I N D

Hent et gratis mini online kursus i hvordan du bliver bedre til at støtte dig selv. (TILMELDING til nyhedsbrevet for adgang)

39

S E LV O M S O R G


L I F T YO U R B E A U T Y

SKØNHED

DIY AVOCADO FUGT MASKE Hvis ikke du får brugt hele masken kan du bare spise resten. Renere og nemmere bliver det ikke. Masken efterlader din hud blød, gennemfugtet og med en smuk glød. Og så er det sjovt!

Lige som jeg gerne vil kende ingredienserne jeg fylder i min krop når jeg laver mad, gælder det samme med skønhedsprodukter. Med ansigtsmasken her bliver det meget tydeligt. Og jeg tror du vil blive overrasket over hvor god effekt den har.

på køl imens du renser dit ansigt. Jeg brugte Cliniques nye skånsomme rensebørste, 895 kr., køb her. Smør et tykt lag af masken i ansigtet, undgå øjenpartiet og dæk gerne dine læber – de har også godt af ekstra fugt.

SÅDAN VIRKER DEN Masken giver din hud masser af fugt, samtidig med at honningen har en antibakteriel effekt på urenheder. Og så smager den så godt, at jeg overvejede at smide resten i fryseren, til en is senere.

DET SKAL DU BRUGE (2 pers) 1/2 avocado øko 1,5 sp ske rå honning øko 1,5 sp ske kokosolie øko (flydende) 1 tsk citronsaft (udelades hvis du har sart hud)

SÅDAN GØR DU Mix alle ingredienser i en blender. Stil masken

Lad masken virke i 10-15 min. Hvis du har lyst kan du lytte til min afspændingsmeditation imens.

40


L I F T YO U R B E A U T Y

SKØNHED

Du kan lytte til min morgen afspændings meditation, den duer hele dagen og fylder dig med ro og glæde, imens masken virker lyt her.

41


L I F T YO U R B E A U T Y

SKØNHED

o1

03

02

04 05

SOMMER FAVORITTER Her er en samling af mine yndlingsprodukter til sommermånederne. Mest handler det om fugt, skrub og solfaktor for at holde min hud beskyttet og strålende og så selvfølgelig lidt glimmer, parfume og neglelak til de festlige lune aftner. 01 Hydra-repair cream-mask, Grown Alchemist, 495 kr. køb her. 02 Deep Cleansing mask, Grown Alchemist, 245 kr. køb her. 03 Roll on Scent No., Moshi Moshi Mind, 299 kr. køb her. 04 Motion Lotion til krøller i håret og med solfilter, Kevin Murphy, 198 kr. køb her. 05 Gold Dust pudder, Jane Iredale, 105 kr. køb her. 06 Ultra Facial Moisturizer SPF30, Kiehls, 225 kr. køb her. 07 Sun Balm Stick SPF35, Murad, 229 kr. køb her. 08 Rudolph Care After Sun Repair, 185 kr. køb

her. Sun body Oil SPF 30, 295 kr., køb her. 09 Body Bath , Kiehls, 210 kr. køb her. 1o Wonderful Saltscrub, Moshi Moshi Mind, 249 kr. køb her. 11 Kemifri neglelak coral, Fnug, 125 kr. køb her. 12 Negleoliepen, Dr. Hauschka, 129 kr. køb her. 13 Bio Soft Peeling mask, Medex, 325 kr. 14 Bodyoil Peaceful, Moshi Moshi Mind, 299 kr. køb her. 15 Buff Tørbørste, Karmameju, 249 kr., køb her. 16 Calm Balm 02, Karmameju, 249., køb her.

42


L I F T YO U R B E A U T Y

SKØNHED

06

08 07

09 10 11

13

12

16

15

43

14


OH YES YOU ARE Vi glemmer tit at vi er nok som vi er. Og tror at vi skal gøre og udrette en masse mere, for at være gode nok så vi kan blive elsket nok, anerkendt nok og respekteret nok. Men hvad er nok? Og hvad er det vi vil opnå?

efter anerkendelsen udenfor os selv. Men hvis ikke du anerkender dig, vil det “hul” aldrig blive fyldt op af andres bekræftelse. Så skynd du dig hellere “hjem til dig“ og glæd dig over alt det du allerede er.

Det eneste der sker er at vi mister os selv, fordi vi kommer til at bruge alt krudtet på at prøve at gennemskue hvad vi tror omgivelserne vil have af os. Og i jagten på at fremstå gode nok, bliver vi faktisk mindre - fordi vi tror at vi skal lede

Sommer nummerets t-shirt skal minde dig om at du er nok - lige præcis som du er. Med hvert nyt magasin følger en ny t-shirt, og de bliver kun solgt indtil næste nummer udkommer. Du kan købe dette nummers t-shirt her. 44


45


L I F T YO U R M I N D

M E D I TAT I O N

GROUNDING

GROUNDING I mange år arbejdede jeg skørt meget lige op til feriestart. Med blodsmag i munden over “livsvigtige” deadlines der skulle nåes i sidste øjeblik inden alle lukkede ned. Og det kunne være svært at falde ned, efter at have kørt i så højt et tempo.

lidt så kan jeg slappe af og gå på ferie eller holde weekend? Så er du ikke den eneste. Problemet er bare at det regnestykke forstår vores psyke slet ikke. Den har vi sat i højeste alarmberedskab efter den hårde behandling. Så vi har brug for at komme os og derfor oplever så mange også at de ligger syge de første dage af ferien. Eller måske først rigtig når at komme ned i klipklapper-mode ved feriens slutning. Rimelig ærgerligt.

En sommer stod det så slemt til at jeg effektivt fik afsat alle matriklens dyr til pasning, og halvhysterisk gravet 50 planter ned fra planteskolen, der ellers ville uddø imens vi var væk. Og så ellers jaget familien i lufthavnen kl 05.30 næste morgen. Bare et døgn for tidligt.

Derfor har jeg lavet en guidet bodyscan meditation. Den grounder dig og får din krop og psyke til at slappe af, så du kan få energien tilbage.

Vi kunne ikke bære at tage hjem og se naboerne i øjnene, så vi tog en nat på Hilton. Det var nu også ret dejligt, men den oplevelse sidder stadig i mig, som en god reminder om at stoppe mig selv, når jeg mister jordforbindelsen.

Du kan overveje at at begynde at bruge den, når du starter arbejde igen og på den måde hjælpe din indre balance.

Kender du til at presse dig selv helt i bund og langt ud over dine grænser, fordi du tænker at lige om

Bare tryk på det blå ikon. 46


L I F T YO U R M I N D

47

M E D I TAT I O N


L I F T YO U R S P I R I T

YO GA

YO GA Yoga er et indisk system til indøvelse af åndedrætsteknik, kropsstillinger og moralske forskrifter. Formålet med yoga er at opnå Samâdhi (den højeste tilstand), som er en form for salighed eller forløsning for yoga-udøveren. Den indiske mystiker Patanjali definerer i Yoga Sutras yoga således: ”Yoga er kontrol af tankebølger i sindet.” Yoga betyder at ”forene”, og udøverne har følgende filosofier: I yoga arbejder man med at forene og skabe harmoni mellem kroppen og sindet.

for ikke til at øve vold på kroppen: I de såkaldte asanas eller stillinger ser det ud som om man sidder/står helt stille, men der er hele tiden en lille bevægelse i kroppen i takt med åndedrættet og man søger at komme helt ud til kroppens naturlige begrænsninger. Gennem vedvarende praktiseren af yoga kan stillingerne selv i hård fysisk yoga udføres meditativt. Og det siges, at mennesker som regelmæssigt dyrker yoga kan trække den tid de udfører yoga fra deres søvn. De kan altså sove mindre.

De fysiske øvelser i yoga eller asana som de kaldes, styrker og arbejder med de svage områder i kroppen. Man udspænder og strækker de forkortede muskler og giver styrke til de svage. Man arbejder både med kroppens store og små muskler i fødder, tæer, fingre og hænder. Kroppen finder automatisk tilbage til sin naturlige tilstand. Ved at lytte til bevægelsen gennem åndedrættet bliver man opmærksom på de fysiske begrænsninger og kommer der-

Yoga kan dyrkes af alle mennesker uanset alder og køn, og det er ligegyldigt hvor smidig man er. Og altid afslutter man en yoga session med afspænding, en gave til kroppen, som giver ro i sindet. – Wikipedia. 48


L I F T YO U R S P I R I T

YO GA

KOM NED I GEAR

Da jeg mødte yogaen for første gang I 2002 var jeg ved at dø og samtidig var det som at komme hjem. Jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle prøve det igen trods modstanden. Det er hvad yogaen kan gøre ved dig – at du i den grad kommer tilbage til dig selv.

Man kan godt sige at jeg lever yogaen. Rent etisk prøver jeg hver dag at være et godt menneske ifølge de 8 trin / Ashtanga. Og jeg kan slet ikke leve uden min praksis og det som følger med den. Yogaen er som en rød tråd gennem mit liv. Den lærer mig at bevare kontakten til mig selv. Jo mere jeg mærker mig selv, jo mere kan jeg navigere i livet og se hvad der er godt for mig og hvad der ikke er.

Det var et ”tilfældig” billede i lokalavisen. En yogalære og to elever der lå med enden i vejret. De lå i plovens øvelse. Der var bare noget der fangede mig. Havde egentlig ikke tænkt på det før, eller planlagt jeg skulle prøve de. Når vi mindst venter det dukker det op vi mangler.

Du kan du læse om de 8 trin her. 50


YO GA

L I F T YO U R S P I R I T

51


52


L I F T YO U R S P I R I T

YO GA

FIND DIT SPOT Naturen er god til at minde os om hvem vi er. Derfor valgte vi at filme Rikkes yogavideo dybt inde i skoven, i solplettet lys til lyden af sommerfugle og fuglefløjt. Du kan finde dit eget spot i naturen og starte morgenen med det lille yogaprogram, hvis du har lyst. Se videoen ved at klikke her eller tryk på billedet tv.

Rikke tog sin første yogauddannelse i Kerela i sydindien i 2003, senere en uddannelse mere hos Godfrey Devereux og i 2012 Manuvision kropsterapeut uddannelsen som går godt i spænd med yogaen. Rikke har sin klinik i økolandsbyen

i Torup ved Hundested og klinik og undervisning på Frederiksberg i Manuvision Huset. Du finder Rikke her. sanum.dk – sundhed hele vejen rundt. 53


L I F T YO U R S P I R I T

M E D I TAT I O N

GUIDET MEDITATION

Du fornemmer nok at jeg er ret glad for meditationer. Særligt de guidede, som hjælper mig til at finde tilbage til mig selv, når hverdagen løber lidt for stærkt.

Jeg har lavet en “Godnat meditation” der hjælper dig med at skrue ned for tankestrømmen, når du skal sove . Forbered dig på at gå ud som et lys og husk at stille vækkuret inden du trykker play.

En guidet meditation er rigtig god hvis du er nybegynder indenfor meditation. Den fortæller dig, som navnet antyder, alt hvad du behøver at gøre. Og det kan tage presset af for, om du nu gør det helt “rigtigt“. Du skal simpelthen bare slappe af og lytte.

Bare klik på det blå ikon når du er klar. Sov godt.

56


L I F T YO U R FA S H I O N

MODE

TØJ DU VIL BO I

Kender du det når du har svært ved at komme ud af et par bukser eller en trøje? Jeg har det med at forelske mig i særlige stykker tøj og så nærmest flytte ind i dem. Nogle gange indtil de er slidt op og så er det lidt som at skulle sige farvel til en god ven. Lige nu sidder jeg i min blå yndlings striktrøje med tyndslidte albuer, som ved en fejl kom for varmt i bad i går og nu

stumper uheldigt over det hele. Men jeg nægter at give slip - i hvert fald sålænge det bare er os to. Jeg har fyldt de næste sider med mode som nemt kunne blive mit næste ”hus”. Tøj der gør mig glad, med plads til at trække vejret og stadig være smart. Luftigt og feminint til sommervarmen. Modsatte side, Pant, Aiayu, 899 kr. køb her. 58


L I F T YO U R FA S H I O N

MODE

o1

03 02

05

04

06

FLYT IND Pasteller og blomster er lige mig i denne tid og faktisk er det ikke kun min garderobe der skifter kulør, mit hjem gør det også.

01 Top, H&M Conscious, 79,95 kr. køb her. 02 Wayuu taske, Stilleben, 725 kr. køb her. 03 Ocean Floor Trousers, &otherStories, 450 kr. køb her. 04 Havaianas, 219 kr. køb her. 05 Kimono, &otherStories, 750 kr. køb her. 06 Bikini, Paula Capri, 900 kr. køb her. 07 Angel Pants, Moshi Moshi Mind, 499 kr. køb her. 08 Franske solbriller Navy Blue, Stil-

leben, 350 kr. køb her. 09 Swimsuit, Moshi Moshi Mind, 599 kr. køb her. 10 Cashmere Bedsocks (året rundt : ), Moshi Moshi Mind, 599 kr. køb her. 11 Kjole, Magali Pascal, 1.247 kr. køb her. 12 Shirt, Aiayu, 995 kr. køb her. 13 Daisy top, Magali Pascal, 1.447 kr. køb her. 14 Top, H&M Conscious, 69,95 kr. køb her. 15 Toppe, Camilla S, se mere. 60


MODE

L I F T YO U R FA S H I O N

o7

08

09

11 12

10

14

13

61

15


L I F T YO U R B O DY

STYRKETRÆNING

FUNKTIONEL STYRKE

Styrketræning gør mig glad og giver mig energi og fordi jeg arbejder med både funktionel- og helkropstræning får jeg automatisk en meget sjovere og mere legende træning. Hvis ikke jeg styrketræner kan jeg mærke det på mit humør

sig, nu træner jeg for at være stærk og sund og for at kunne leve stærkt længere. Styrketræningen giver mere energi og overskud til min hverdag. Man bliver jo bare glad af at røre sig og jeg forsøger at prioritere at styrketræne minimum 2 gange om ugen og gerne mere. Jeg kombinerer det med flere træningsformer som pilates, reformer, TRX og yoga, for at gøre min træning så varieret for min krop som mulig.

Da jeg startede med styrketræning for mange år siden, var det fordi jeg som mange andre gerne ville have den perfekte krop. Det har ændret 62


64


L I F T YO U R B O DY

STYRKETRÆNING

HOLD DIG STÆRK Det er bare sjovere at træne udendørs og ekstra sjovt med Tor. Du kan gentage øvelserne 8-15 gange, alt efter hvor trænet du er. Se træningsvideoen her eller klik på ikonet i billedet tv.

Powerhouse CPH tilbyder både personlig træner og hold træning indenfor mange forskellige træningsformer som funktionel styrke og cardiotræning, yoga og mobilitetstræning, pilates

baseret modstandstræning med Peak Pilates Reformer, TRX, Bodyflow og den nyeste træningsform SOMA MOVE. Du kan læse mere om Powerhouse her. 59


THE SECRET OF HAVING IT ALL IS KNOWING YOU ALREADY DO


L I F T YO U R M I N D

R E L AT I O N E R

FRI SOMMER Ofte har vi været i gang med at planlægge sommerferien måneder i forvejen. Vi har drømt sammen – kigget på nye destinationer og hoteller, og måske forestillet os hvordan terrassen kunne blive sommerens projekt og blive indrettet i et lækkert marrocansk slash spansk hacienda look.

holder ferien med din kæreste, din familie, venner eller forældre er det en god idé at få talt sammen. 1 Hvad er de tre vigtigste ting for dig at nå i ferien? Aftal at I giver plads til begges ønsker. Også selvom det ikke lige er det du måske går og drømmer om. Du vil helt sikkert få en lykkelig kæreste, ven etc. af det.

Forventninger er sat godt i vejret, ikke bare til feriens indhold men også til dem vi skal holde ferien sammen med. For nu har vi endelig tid til at være sammen, tid til de dybe snakke, til at få grinet af alt det vi ellers ikke når – til impulsivitet og nærhed. Alt det vi savner i hverdagen når den kører afsted med 100 i timen.

2 Hvordan kan vi lave noget som alle i familien synes er sjovt? Prøv at lære noget nyt sammen – tag f.eks. på surfskole eller køb en pandekage-trailer ligesom en af fædrene i min datters klasse gjorde med sin teenage datter, for at have et projekt sammen. Måske møder du dem på en af festivallerne. Den er knaldrød og hedder “Den rullende pandekage”.

Fælden er bare at vi alt for tit glemmer at få afstemt vores drømme med hinanden. Hvad det er at vi, hver især, synes er vigtigt for at have en dejlig ferie. Og så huske at give plads til hinandens ønsker.

3 Hvordan kan jeg få tid til mig selv i ferien? Måske har du brug for at have 1 time hver morgen uden nogen form for pligter, hvor du kan lave præcis hvad du har lyst til. Morgen yoga, blokfløjte, spil, eller tid til at læse. Når vi prioritere tid med os selv, er vi så meget sjovere at være sammen med.

Her er tre idéer til gode spørgsmål I kan stille hinanden inden ferien begynder. Så I slipper for al balladen, misforståelserne og skuffelserne og bare kan nyde feriedagene i frihed sammen. Uanset om du

68


L I F T YO U R M I N D

R E L AT I O N E R

69


L I F T YO U R F O O D

MAD

MAD DU STRÅLER AF De næste sider er fyldt med mad der får dig til at stråle, både uden på og inden i. Jeg elsker at lave mad og spise mad og tale om mad. Duftene, farverne, smagene. Nye kombinationer og gamle travere - det hele er fantastisk!

grød til aften – hvem ved. Jeg er ikke så vild med faste mål og slaviske opskrifter, så mister jeg flowet og glæden ved at lave mad. Derfor er opskrifterne sådan lidt på slum. Hjælp! tænker du måske. Men prøv bare at slå hjernen fra og brug dine sanser i stedet. Mærk om dejen er fast nok eller om den skal have lidt mere mel, smag retten til imens du laver den, mangler den surt, salt eller sødt?

Jeg kunne have lavet halvtreds retter mere, men mine venner og familie stoppede mig. Du får inspiration - til alle dagens måltider som for mig i sommermånederne glider ind over hinanden, så måske spiser du hjemmelavede tacos til morgenmad og slutter af med indisk

Det er meget sjovere at lave mad uden regler. Velbekomme!

70


MAD

L I F T YO U R F O O D

MORGEN STARTER Myntet theen er frisk og kan både drikkes varm og som isthe, måske kan den også fryses til ispinde?

Kogende vand Frisk mynte Citron øko Acacie honning Citron, mynte og honning i et glas - kogende vand hen over. Trækketid ca 5 min. 72


L I F T YO U R F O O D

MAD

73


L I F T YO U R F O O D

MAD

GRØD PÅ INDISK Havregrøden er inspireret af en krydret risengrød jeg fik serveret da jeg var i Indien på et yoga retreat for nogle år siden. Og så har jeg ellers digtet den sammen med min yndlingshavregrød. Eneste forskel fra almindelig havregrød er at mælken erstattes med kokosmælk og så skal den krydres med kardemomme. Jeg kommer også vanille og kanel i. Hvis du kan li at grøden er sød kan du komme rosiner eller dadler i. 2 portioner (eller 1 stor hvis du er sulten) 2 dl grovvalsede havregryn 2 dl kokosmælk 1/2 dl piskefløde (kan udelades) kardemomme kanel vaniljepulver 2 friske dadler salt bær og kokos på toppen

Kom det hele op i en tykbundet gryde, når det begynder at koge så skru lidt ned så det ikke brænder fast og rør indtil grøden har den konsistens du kan li. Pynt med bær og kokos på toppen. 74


L I F T YO U R F O O D

MAD

75


L I F T YO U R F O O D

MAD

BUDDHA BOWL Det er blevet meget moderne at tømme køleskabet for rester og mikse dem sammen på kryds og tværs. Jeg kan slet ikke få nok af alle kombinationsmulighederne.

Solsikkespirer Sukkerærter Lidt rød peber Crispy salat En lun omelet En kyllingerest Hummus Blåbær Sesam og Chia frø Olie En - to - tre - bland det hele til et kaos og spis! 76


MAD

L I F T YO U R F O O D

77


L I F T YO U R F O O D

MAD

FRITTER MED MAYO Sød kartoffel gør mig glad - altid, og på alle måder. Her som fritter. De er gode som tilbehør eller bare som snack.

Søde kartofler Timian Rosmarin Hvidløg Sesamfrø (på alt!) Mayonaise - øko - den med hønen Citronsaft Ahornsirup Olie, salt og peber

Kartoflerne skrælles, skæres ud og lægges i en bradepande uden at dække hinanden for meget. Olie, salt, hvidløgsfed, rosmarin, timian og sesamfrø på. Bages ved 200 g. i 20-30 min. Imens røres rigeligt mayonaise med citronsaft og ahornsirup og lidt salt. Du kan evt presse hvidløg i hvis ikke det er nok med de i ovnen.

78


L I F T YO U R F O O D

MAD

79


L I F T YO U R F O O D

MAD

FRISKE THAI RULLER Et friskt og sommerligt alternativ til friture modellen. Og så er det hyggeligt at lave dem ved bordet. Arranger fyldet på et fad og tag et stort vandfad ind til at dyppe rispandekagerne i. Værs’go at rul-selv.

Rispandekager Grønt: ærter, spirer, agurk, salat, forårsløg Friske koriander Stegt laks Sesamfrø Friske bær Dressing 2 dl soyasauce 1 dl fiskesauce Saft af to lime 1-2 spsk ahornsirup 1 spsk revet ingefær 1/4 finthakket frisk chili 1 fed presset hviløg

Lad pandekagerne bløde op i et par minutter. Kom den på tallerkenen, læg fyldet i midten. buk pandekageenderne indog fold resten af pandekagen rundt om fyldet til en rulle. Snit eventuelt pandekagen over på midten og dyp den i dressingen.

80


MAD

L I F T YO U R F O O D

81


L I F T YO U R F O O D

MAD

BAGT SØD KARTOFFEL Bagte kartofler fik jeg lidt rigeligt af i 90’erne, ikke mindst fordi jeg serverede i Kartoffelkælderen hvor det var eneste ret på menuen - bare på et utal af måder. Denne her bagte kartoffel er nu noget ganske særligt.

Store søde kartofler Avocado Solsikkespirer Mayodressingen fra fritterne Sesamfrø Tørret chili

Skrub kartoflerne og bag dem med skræl, lav et krydssnit i toppen. 180 g ca 30-40 min. Stik en kniv i dem undervejs og se om de er møre. Åben kartoflen og fyld den med avocadoskiver og spirer, dryp mayodressing på og slut af med sesam og chili. Spis endelig skrællen med - den smager himmelsk. 82


L I F T YO U R F O O D

MAD

83


L I F T YO U R F O O D

MAD

SPICY TACOS MED FALAFEL Jeg kommer nok aldrig til at købe hverken tacos eller falafel færdigt i supermarkedet mere, efter at have prøvet at lave dem selv. Det er super nemt og sjovt og så smager det super!

Falafel fars 400 g kikærter opblødte 2 bdt persille 1 fed hvidløg 2 små løg 2 tsk stødt koriander 3 tsk spidskommen 1/2 tsk chili 2 tsk salt 2 små kartofler 4 æg 4 spsk rasp 2 spsk citronsaft Olie til stegning

Falafel Blend alle ingredienser. Farsen skal kunne formes til små runde falafler, tilsæt væske eller rasp eller kartofler hvis konsistensen skal stabilisere. Steg dem i en gryde eller dyb pande i rigeligt med olie. Tacos Rør alle ingredienser og varmt vand sammen, når du kan røre ved dejen skal den æltes sammen til en kugle. Den skal være en smule fugtig. Lad dejen hvile i 30 min. Form dejen til små boller. Læg et stykke plastic (f.eks, en frysepose) på under- og oversiden af bollen og pres den flad til en pandekage. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem indtil de tager farve.

Tacos 4 dl majsmel 3,5 dl kogende vand 2 tsk koriander 2 tsk salt 4 tsk sesamfrø Fyld cremfraice hvidløg salat grøntsager lime

Fyld tacosne med salat, grillede eller friske grøntsager, falafler og dryp med cremefraice rørt med hvidløg og salt. Pynt med masser af frisk koriander og dryp med lime. 84


L I F T YO U R F O O D

MAD

85


L I F T YO U R F O O D

MAD

SANDWICH IS Bedste sommerdessert - de slår Ben & Jerrys sandwich. Vaflerne er samlet med vanille is parfait, så du behøver ingen ismaskine.

1 vaniljestang 6 pasteuriserede æggeblommer 4 spsk ahornsirup 5 dl piskefløde Mørk chokolade Små karamelvafler fra Urtekram frosne hindbær

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer med ahornsirup og vaniljekorn til det er hvidt og cremet. Pisk fløden til skum. Og vend flødeskummet i æggesnapsen, blandet evt hakket mørk chokolade i. Hæld cremen i en beholder, og frys den til is. Tag parfaiten ud af fryseren 15-20 min. før den skal smøres til sandwich. Så er den blød i konsistensen. Pynt med frosne hindbær. 86


L I F T YO U R F O O D

MAD

87


L I F T YO U R F O O D

MAD

PANDEKAGER Når det regner får man pandekager, det er reglen hjemme hos os om sommeren.

275 g mel en halv liter mælk 2 æg 2 spsk rørsukker 1 knivspids salt 1 1/2 tsk bagepulver 50 g. smeltet smør 1 spsk kardemomme citronskal 2 tsk vanillesukker Banan Ahornsirup Kanel Mørk chokolade Kokos Mynte

Bland alle ingredienserne og rør pandekagdejen grundigt sammen, lad den hvile 30 min. på køl. Steg pandekagerne gyldne og fyld dem med banan i skiver og lidt ahornsirup og kanel. Pynt dem hakket mørk chokolade , kokos og mynte. 88


L I F T YO U R F O O D

MAD

89


FA L L _ 1 6 VI SES NÃ…R BLADENE FALDER Tilmeld dig her

LIFTYOURMIND Magazine summer 16 issue 1  

LIFTYOURMIND Magazine - om Mindful Living - med alt det som støtter dig til et liv i balance.

LIFTYOURMIND Magazine summer 16 issue 1  

LIFTYOURMIND Magazine - om Mindful Living - med alt det som støtter dig til et liv i balance.

Advertisement