Page 1

Newsletter 27.11.2013

Dragi clienti, Marina LifeHarbour Limanu va tine la curent cu cele mai recente noutati referitoare la evenimentele si activitatile care se desfasoara in cadrul locatiei. Anul 2013 a fost unul plin de proiecte interesante si va multumim pentru ca ne sunteti alaturi. Va oferim cateva informatii utile, atat despre starea ambarcatiunilor, a pregatirilor pe care le facem pentru sezonul de iarna cat si despre dezvoltarea infrastructurii marinei si evenimentele pe care le planuim.

CHEIAJ

Starea ambarcatiunilor | Pregatiri pentru sezonul de iarna Va comunicam faptul ca toate ambarcatiunile aflate in cheiaj la marina LifeHarbour Limanu se afla in stare perfecta si s-au luat toate masurile necesare pentru ca schimbarile de vreme si prognoza nefavorabila din perioada urmatoare, sa nu afecteze nici o ambarcatiune din cadrul marinei. In acest sens, va informam ca in aceasta perioada, se efectueaza manevre de ridicare si fixare a ambarcatiunilor la mal, serviciile fiind asigurate in colaborare cu partenerul nostru specializat - firma Boat&Yacht Service, o companie cu vasta experienta in domeniu. Datorita faptului ca am inchiriat in santierul naval, primul spatiu profesionist destinat activitatilor de curatare a chilelor, reparatii motoare, montarea de instalatii de incalzire si echipamente de navigatie, pregatire de sezon, vopsitorie si antifouling etc. am executat in siguranta manevre de ridicare pe mal si coborare a navelor la apa, reducand semnificativ orice tip de riscuri. Spatiul este situat la numai 500 m de bazinul portului si se afla in raza mai multor macarale industriale navale pe sine cu sarcini utile intre 16-40t. De altfel, este singura locatie la malul marii din Romania, in care operatiunile de ridicare si coborare a ambarcatiunilor nu sunt executate cu automacarale, De asemenea, pentru ambarcatiunile care vor ierna pe apa, monitorizam permanent starea apei

si suntem pregatiti in orice moment sa punem in functiune sistemul ICE Eater, in caz de inghet. In situatii de furtuna sau vant puternic, avem staff tehnic care supravegheaza si intervine in timp real asupra legaturilor ambarcatiunilor 24/7. Chiar in aceste zile, legaturile ambarcatiunilor au fost intarite, acolo unde am considerat necesar, cu parame si chingi din dotarea marinei. Nu in ultimul rand, ca urmare a unor furturi semnalate la santierul naval, unde am scos la apa ambarcatiuni, am decis imediat angajarea unei firme de paza independent de cea a santierului, pentru a preveni orice fel de incidente de aceasta natura. Aceasta masura nu implica nici un fel de costuri suplimentare pentru proprietarii de ambarcatiuni.

1/3


27.11.2013

Newsletter

NOUTATI

Dezvoltare infrastructura LifeHarbour In 2013 s-au concretizat o serie de investitii, care au avut ca scop cresterea confortului in cadrul complexului si asigurarea unor conditii la nivel occidental. Astfel, a fost extinsa bucataria din cadrul Club House LifeHarbour si aveti acum la dispozitie in meniu, o gama mai variata de produse. Programul bucatariei a fost prelungit incepand din luna septembrie pana la orele 23:00, iar barul este deschis acum non-stop. Pana la inceputul noului sezon, vom creste si capacitatea de cazare prin constructia a inca trei camere, langa zona de birouri, care vor avea acelasi confort cu cele din hotel dar vor fi la un pret mai mic datorita amplasamentului. Aceste camere vor fi destinate in special scolilor de sailing, traineri, staff tehnic,dar nu in regim exclusiv. De asemenea, a fost finalizata in luna iunie, constructia terasei plutitoare Floating House – un concept inovativ de bar/restaurant multifunctional pe apa, cu capacitate de 60 de personae, destinat cursurilor de sailing, activitatilor de teambuilding corporate cat si petrecerilor private. Deoarece numarul solicitarilor de cheiaj este in crestere, am construit al doilea ponton care are in prezent o lungime de 35 de metri, iar primul ponton a fost la randul sau fost prelungit cu 30 metri. Capacitatea de cheiaj a marinei a crescut astfel de la 60 la 85 de ambarcatiuni de peste 9 metri. In luna martie a anului 2014 vom prelungi pontonul II cu inca 25 de metri si in luna iunie cu inca 36 de metri, capacitatea marinei urmad sa creasca la peste 100 de ambarcatiuni din sezonul estival 2014.

Ambarcatiunile din cadrul marinei sunt permanent alimentate la curent, infrastructura a fost refacuta astfel incat, in situatii de intrerupere a furnizarii agentului electric sau a unui scurt circuit, exista solutii rapide de remediere a situatiei astfel incat sa nu fie afectata intreaga marina. De altfel, in aceasta iarna, una dinte principalele operatiuni pe care ne vom concentra eforturile este cea de refacere si imbunatatire a intregii infrastructuri electrice a marinei, astfel incat, in cazurile nefericite in care anumite ambarcatiuni au probleme electrice, acest lucru sa nu afecteze alimentarea cu energie electrica a celorlalte ambarcatiuni si intregului complex LifeResort. Cu sprijinul primariei din localitatea Limanu au fost efectuate si reparatiile necesare asfaltului de pe drumul de access pre marina, iar in primavara 2014 se va monta o bariera la coborarea pe alee catre pontoane.

2/3


Newsletter 27.11.2013

Regate 2013

Anul 2013 a fost un an competitional de exceptie pentru LifeHarbour, care a fost co-organizator al Cupei McCann 2013 – cea mai mare cupa de regate din Romania. Alaturi de Asociatia Black Sea Sailing si Yacht Club Regal Roman, cu girul Federatiei Romane de Sailing, am incheiat cu succes un campionat care s-a bucurat de aprecierea si participarea numeroasa a pasionatilor de sailing. Printre cele mai importante regate desfasurate in 2013 in cadrul marinei LifeHarbour se numara:

Regata Nautic Line Set Sail • 31 mai - 2 iunie 2013 - Organizator NauticLine Regata Poseidon • 7 - 9 iunie 2013 - Organizator Black Sea Sailing, Coorganizator Nautic – LifeHarbour Regata Prieteniei •12-14 iulie 2013 - Organizator Set Sail &Nautic Line Regata BMW-Beneteau •19-21 iulie 2013 - Organizator Nautic –LifeHarbour

Regata Bricul Mircea Samsung •15- 18 august 2013 - Organizator Yacht Club Regal Roman, Co-organizator Nautic – LifeHarbour Nautic Line Match Race •28-29 septembrie 2013 – Organizator Nautic Line Masters Match Race •25-27 octombrie 2013 – Organizator Nautic Line, powered by Jeep

In 2014, LifeHarbour va fi co-organizator al Romania Cup, cea mai mare Cupa de Regate din Romania, competitie organizata cu girul Federatiei Romane de Yachting, in parteneriat cu Asociatia Black Sea Sailing si Yacht Club Regal Roman. LifeHarbour incurajeaza fenomenul yachtingului in Romania si impreuna cu partenerii din domeniu, sustine dezvoltarea infrastructurii care sa permita pasionatilor de sailing sa aiba conditii de competitie la nivelul celor occidentale. De asemenea, promovam sailingul off-shore prin scoala proprie - Romanian Yachting School www.rys.ro si partenerii nostri SetSail.

Va asteptam sa reveniti la LifeHarbour Marina & Resort! www.lifeharbour.ro www.romaniacup.ro

3/3

Newsletter LifeHarbour November 2013  
Newsletter LifeHarbour November 2013  
Advertisement