Page 1

Do You Speak BIO?

Ghid complet de manichiurã Mâinile sunt adevarate cãrþi de vizitã, iar dacã domnilor li se iartã o unghie tãiatã strâmb, doamnele sunt judecate imediat dupã manichiura pe care o afiseazã. Puteþi avea unghile perfecte dacã urmaþi urmatorii paºi: PASUL 1 Se þin degetele în apã calduþã cu spumant - sau, mai bine, cu dezinfectant - cam 5 minute, dupã care cuticulele se dau cu un gel (existã unele profesionale în saloanele specializate) care ajutã la dezlipire. PASUL 2 Cu un betiºor de bambus se împing cuticulele spre baza unghiei, cu grijã, sã nu se rupã, apoi se maseazã cuticulele cu un fluid pentru cuticule care le împiedicã sã se usuce ºi sã se crape. Nu e recomandatã înlãturarea prin tãiere, pentru cã ne putem rãni ºi pentru cã, în acest fel, vor creºte foarte mult ºi foarte repede. Este interzis cu desãvârºire utilizarea, pentru împingerea cuticulelor, cuþitaºul metalic pentru cã poate rãni baza unghiei.

PASUL 3 Se taie unghiile în forma doritã, apoi se pilesc. Se recomanda pila de sticlã sau cele din material special – abrazive (cea metalicã zgârie) ºi se pileºte într-o singurã direcþie, pentru a se evita exfolierea. Pentru lateralele unghiei se recomandatã o pilã finã.

PASUL 4 Lãcuirea se face în mai multe straturi (cu bazã - care protejeazã unghia, oja ºi lac pentru uscare rapidã). De exemplu: dacã unghia este îngãlbenitã, se aplicã întâi un lac care acoperã, apoi un tratament, urmeazã lac colorant (douã straturi), apoi lacul de uscare ºi la final un lac fixator. Toatã aceastã “lucrare” rezistã cam 10 zile. Gama coloristicã la modã în acest sezon include culorile tari - roºu, grena, mov, maro, dar ºi lacurile incolore ºi manichiurã franþuzeascã. În plus, se poartã sclipiciul ºi aplicaþiile de tot felul.


Do You Speak BIO?

Îngrijire suplimentarã PASUL 5 ªtim cã trebuie sã ne hidratam corpul, tenul, pãrul, mâinile, dar trebuie sã avem grija ºi de unghiile noastre ºi ele trebuie hidratate. Astãzi, putem folosi douã metode: * Ulei de mãslin încãlzit Aceastã metodã este folosit de mulþi ani ºi încã fucþioneazã. Încãlzeºte puþin ulei de mãsline într-un recipient, la o temperaturã pe care ºtii cã o poþi suporta. Apoi þine unghiile în respectivul ulei încãlzit timp de 10-15 minute. * Crema specialã pentru mâini ºi unghii Dacã nu ai timp sau nu ai încredere în soluþiile “bãbeºti”, poþi încerca cremele speciale pentru unghii ºi mâini. Au aceleaºi proprietãþi, dar sunt mult mai uºor de folosit.

PASUL 6 Pentru unghiile care se exfoliazã sau se rup uºor este recomandat: * Unghiile se freacã cu o felie de lãmâie, timp de 10 zile, de 2-3 ori pe zi. * Drojdie de bere înmuiatã cu apã ºi tãrâþe de grâu sau apã ºi fãinã de orez. Se face o pastã care se aplicã pe unghii ºi se lasã 30 de minute. Tratamentul se repetã timp de 7-8 zile. *Foloseºte tratamente speciale pentru hrãnirea ºi îngrijirea unghilor.

ghid complet manichiura  

ghid complet manichiura

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you