Page 1

100 IN NEDERLAND Mooiste camperplaatsen

100x

or inspiratie vo

nties

campervaka

in eigen land

De mooiste camperplaatsen aan zee, in het bos, met de kinderen, in de stad, op het platteland en nog veel meer!


2


Voorwoord bijzondere camperplaatsen in Nederland. Zoals je zult zien, zijn we ons niet te buiten gegaan aan allerlei symbolen en reviews. We zijn er van uitgegaan dat, mocht je daar behoefte aan hebben, er genoeg websites en andere naslagwerken beschikbaar zijn om dit precies te bekijken.

Vind je het ook heerlijk om in eigen land met de camper er op uit te gaan? Het gekke is alleen dat het juist in eigen land vaak lastig is om leuke bestemmingen te verzinnen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Zoek je iets leuks aan de kust? Wil je bomen om je heen of juist platteland? Zoek je camperplaatsen die leuk zijn voor kinderen of sta je graag bij een leuke stad? En als de keuze eenmaal is gemaakt, wat zijn dan de leukste camperplaatsen in de buurt? Wij helpen je! Per thema zochten wij voor jou de tien leukste, mooiste en meest

Je treft naast echte camperplaatsen ook een aantal leuke campervriendelijke campings aan. Deze campings hebben vrijwel altijd speciale camperplaatsen. Het zijn er in totaal 100 geworden, maar we zijn er van overtuigd dat er meer zijn! Heb je tips? Mail ze of plaats ze op Facebook, (mooistecamperplaatsen) zodat wij ze kunnen delen. We wensen je heel veel camperplezier op je ontdekkingstocht door ons mooie Nederland! Hartelijke campergroet, Nynke Broekhuis en Nicolette Knobbe

Voorwoord

100 ideeĂŤn voor lekker weg met de camper in eigen land!

Wat voor ons belangrijk is; maakt de camperplaats een verzorgde indruk? Is de sfeer goed? Hebben de plekken een mooi uitzicht? Zijn de voorzieningen in orde? Kun je lekker wandelen of fietsen in de omgeving?

3


Inhoud

Bij het bos Overzichtskaart bij het bos

14

Camperpark Roland, Afferden

16

Boerderijcamping Het Amerveld, Amen 18

6

Camperplaats Appelscha, Appelscha

20

Oude Hoeven, Helenaveen

22

Bos & Heide, Nieuw Bergen

24

‘t Kikkergat, Otterlo

26

Camperpark Dwingelderveld, Ruinen

28

Camperplaats Ouwediek, Uddel

30

Natuurkampeerterrein Lutje Kossink, Winterswijk

32

Wielewaal, Zeewolde

34


Camping Duinzoomhoeve, Julianadorp

72

Camping ‘t Oppertje, Lelystad

74

Camperplaats Duurswoldje, Slochteren

76

Camping De Zandley, Udenhout

78

Campercamping Borgerswoldhoeve, Veendam

80

Eurocamping Vessem, Vessem

82

Bij zee of meer

Gratis Overzichtskaart gratis

38

Overzichtskaart bij zee of meer

86

Schutterhuske, Brunssum

40

Camping It Wiid, Eernewoude

88

De Korenmolen, Eerbeek

42

Camping Flapper, Gaastmeer

90

Gemaal van Sasse, Grave

44

Jachthaven De Grashaven, Hoorn

92

Parking Werfdijk, Hansweert

46

Hoeve Ons Lust, Julianadorp

94

Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum, Hegebeintum

48

Minicamping De Ontdekking, Kamperland 96

Veldzicht, IJhorst

50

‘t Zielhoes, Noordpolderzijl

52

De Driest, Putten

54

Ponthoeve, Vianen

56

Familie Abma, Workum

58

Camping De Zandkreek, Kortgene

98

De Plantage, Kruiningen

100

Camperpark Ouddorp, Ouddorp

102

Camping De Nolle, Vlissingen

104

Landschapscamping de Heerlijkheid, Wolphaartsdijk

106

Overzichtskaart leuk voor kinderen

62

Camping Alinghoek, Drouwen

64

CampingSonneclaer, Fluitenberg

66

Camperplaats Haamstede, Giethoorn

68

Camping ‘t Weergors, Hellevoetsluis

70

Inhoud

Leuk voor kinderen

7


Bij het bos

12


13

Bij het bos


De Robbenjager Oude Hoeven

92 2 7


Oude Hoeven

Soemeersingel 99

Helenaveen (NB)

T: +31647133036 E: wvermeulen6@gmail.com

Helenaveen ligt niet ver van het Nationaal Park de Groote Peel. Dit is een heerlijk natuurgebied waar je mooie fietstochten en wandeltochten kunt maken. Maar gelijk naast de camperplaats vind je ook veel natuur: een afwisselend landschap van ondoordringbare veenmoerassen, plassen, open heideterreinen, vlakten, bosjes en zandruggen. Hier groeien talloze bijzondere planten en vogelliefhebbers zullen deze plaats zeker waarderen want het is een van de rijkste vogelgebieden van West-Europa. Vooral Deurne is een leuk plaatsje op de route om een stop in te lassen. Met een beetje geluk is de zon weer gaan schijnen en kun je plaatsnemen op een van de lekker terrasjes in het centrum van het dorp.

Camperplekken: 8 plekken

Geopend: 01/04 - 01/12

Voorzieningen:

Loosplaats (water en toilet), toilet, water, wifi Activiteiten:

Fietsen, wandelen

Bij het bos

Als het weer eens wat minder geschikt is om te fietsen of wandelen is het misschien een leuk idee om een mooie autotocht te maken. De Peel- en Maasroute is een bewegwijzerde toeristische autoroute van 107 km lengte. De route loopt van Asten naar Deurne, De Rips, Overloon, Blitterswijck, Broekhuizenvorst, Merselo, Horst, Helenaveen, Liessel naar Asten.

Prijsindicatie:

â‚Ź9

23


Gratis

36


37

Gratis


Gemaal van Sasse

44


Gemaal van Sasse

Mars en Wijthdijk

Grave (NB)

T:+ 31486477 277 E: info@grave.nl

Het uitzicht vanaf de camperplaats op de paarden, de schapen en het water met de schepen maakt deze plaats tot een ideaal camperplekje. Echt een aanrader! De omgeving hier bestaat o.a. uit twee kazematten; de brug en het gemaal “Van Sasse”. Deze zijn niet meer veranderd sinds het einde van de oorlog en alleen dat al maakt het het bezoeken meer dan waard. Kazematten zijn zwaar versterkte ruimten die voorzien zijn van schietgaten en waarin kanonnen of mitrailleurs geplaatst kunnen worden.

Camperplekken: 2 plekken

Geopend: 01/01 - 31/12

Voorzieningen:

-

Activiteiten:

Fietsen, wandelen Prijs indicatie:

Gratis

Van de buitenkant lijken ze niet heel groot, maar kazemat Noord telt twee verdiepingen en Zuid zelfs drie. Bij beide kazenmatten ligt de onderste verdieping ondergronds. Het Graafs Kazemattenmuseum heeft een ruime collectie aan foto’s en ander materiaal die een bijzondere blik in het verleden bieden, zowel uit de periode mei 1940 als de Market Garden periode. Boeiend!

Gratis

Camperplaats Gemaal van Sasse ligt op ruim twee kilometer van het mooie vestingstadje Grave. Een aangename wandeling en Grave is interessant om te bezoeken: via de VVV worden hier leuke rondleidingen georganiseerd.

45


Leuk voor kinderen

60


61

Leuk met kinderen


Vessem

82 7


Vessem

Zwembadweg 1

Vessem (NB)

T: +31497591214 E: info@eurocampingvessem.com W: www.eurocampingvessem.nl

Voor het grotere werk kun je terecht bij Familiepark DippieDoe in Best. Daar vind je grote speeltuinen, gezinsattracties en zelfs een achtbaan. Een sportiever alternatief is Outdoorpark Reusel, waar klim- en survivalactiviteiten centraal staan. Zeer geschikt voor gezinnen met oudere kinderen! Ook heel avontuurlijk: een bezoekje aan de Beekse Bergen vlakbij Tilburg, waar je op safari de meest exotische dieren tegen kunt komen. Camperplekken: 40 plekken

Geopend: 01/01- 31/12

Voorzieningen:

Douche, loosplaats (toilet en water), stroom, toilet, water, wifi Activiteiten:

Speeltuin, wandelen, zwemmen Prijsindicatie:

â‚Ź 10

83

Leuk voor kinderen

Welkom bij Eurocamping Vessem, een echte familiecamping gelegen in de acht zaligheden van de Noord-Brabantse Kempen. Buiten het terrein van de camping zijn 18 ruime plaatsen voor campers ingericht. In de verkiezing Camperplaats van het jaar 2012 (NKC) won deze camperplaats met maar liefst 18% van de stemmen deze felbegeerde titel. Als je op zoek bent naar een camperplaats die leuk is voor kinderen dan zal deze camperplaats zeker aan je wensen voldoen. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mochten de kinderen op een gegeven moment uitgespeeld zijn in de zwembaden, op het grote speelkussen of in de speeltuin, dan zijn er gelukkig nog flink wat speelcentra in de omgeving van Vessem. In Eindhoven vind je bijvoorbeeld het 123 Speelparadijs, vol kleurrijke toestellen voor kinderen tot 12 jaar.


Bij zee of meer

84


85

Bij zee of meer


Camping it Wiid

Koaidyk 10

Eernewoude (FR)

T: + 31511539223 E: info@wiid.nl W: www.wiid.nl

It Wiid ligt op een mooie plek midden in het Nationaal Park De Alde Feanen en beschikt over prima camperplaatsen met goede voorzieningen. Zo heeft elke camper zijn eigen waterkraan en is het sanitair ronduit comfortabel. De Alde Fanen biedt een zeer afwisselend landschap, dat bestaat uit meren, rietlanden en moerasbossen. De landschappelijke variatie zorgt voor een grote rijkdom aan planten en dieren. Er komen hier circa 450 soorten planten voor en ook de vogelliefhebber komt hier ruim aan zijn trekken, want er broeden meer dan 100 verschillende soorten vogels! It Wiid is een leuke plaats om Friesland eens vanaf het water te verkennen. Dat gaat hier heel gemakkelijk, want op de camping worden valken, motorboten, optimisten en kano’s verhuurd. Het grootste deel van De Alde Feanen is vrij bevaarbaar en in dit gebied kan prachtig gevaren

worden.

Ga je kanoën, dan raden wij aan om even de folder “Heerlijk peddelen door de vogelrijke Alde Feanen” bij het bezoekerscentrum te halen. Uiteraard kunnen visliefhebbers hun hart ophalen en hun hengeltje uitgooien. En last but not least: vanaf hier zijn de openbaar vervoer verbindingen naar Friese plaatsen als Grou, Leeuwarden en Sneek prima! Camperplekken: 12 plekken

Geopend: 01/01 - 31/12

Voorzieningen:

Douche, loosplaats (toilet en water), stroom, toilet, water, wifi Activiteiten:

Fietsen, vissen, wandelen, zwemmen Prijsindicatie:

€ 16,50 88


Bij zee of meer

It Wiid

89


Register A Abbenes Afferden Amen Amsterdam Anjum Appelscha

F 160 16 18 208 232 20

B Berkel-Enschot Beuningen Biggekerke Blijham Borger Brantgum Brunssum

Hansweert Harlingen Hasselt Hattem Hegebeintum Helenaveen Hellevoetsluis Hoorn

234

I

210 236 212 64

E Eerbeek Eernewoude 252

Gaastmeer Giethoorn Grave

162 164 112 136 138 140 40

D Den Haag Den Helder Deventer Drouwen

G

66 90 68 44

H

C Cocksdorp, de

Fluitenberg

42 88

IJhorst IJsselstein

46 238 184 142 48 22 70 92

50 186

J Julianadorp

72, 94

K Kamperland Kortgene

96 98


Inspiratie op doen Een prachtplek aan het strand met uitzicht op zee. Die geweldige plek midden in het bos, waar brutale eekhoorntjes bijna uit je hand eten. Die gezellige camperplaats bij Maastricht, waar je na vijf minuten fietsen tussen de terrasjes op het Vrijthof staat. Het is een kleine greep uit de selectie van de 100 mooiste camperplaatsen. Dit is HET boek om ideeën op te doen voor lekkere campervakanties in eigen land.

De 10 mooiste camperplaatsen zijn verdeel in 10 categorieën: Aan zee of meer

In elke provincie

Dichtbij leuke marktjes

Leuk voor de kinderen

Aan de rivier Gratis

In de stad

In het bos

Op het platteland

Waddenzee en omgeving

100 ideeën voor leuke campervakanties in eigen land www.mooistecamperplaatsen.nl

Profile for liessverheul

100 mooiste camperplaatsen cb spreads  

In het boek vindt u niet alleen de beschrijving van 100 mooie camperplaatsen, ook de omgeving komt aan bod, dit alles aangevuld met aantrekk...

100 mooiste camperplaatsen cb spreads  

In het boek vindt u niet alleen de beschrijving van 100 mooie camperplaatsen, ook de omgeving komt aan bod, dit alles aangevuld met aantrekk...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded