Page 1

PORTFOLIO WOUTER VERBIEST

. . .


INHOUD WWWW 3 ONTWERP 4 atelier 4 context 5 asro revisited 6 REIZEN 8 londen 8


WWWW WIE wouter verbiest WAT student burgerlijk ingenieur architect WAAR leuven WANNEER 20011992


ONTWERP

atelier Ontwerp een atelier gelegen in het park vlak naast het Arenbergkasteel. Mijn atelier is voor 1 meter in de grond van het park verzonken. Door het programma te verdelen over drie verdiepingen ontstaat een promenade doorheen het gebouw waarbij verschillende zichten op de omgeving gegeven worden. Dit gebeurt echter alleen langs het grote vliesraam, want de andere ramen beginnen op de vloerplaat en eindigen op 1 meter hoogte. Zo ontstaat er een horizontaliteit vooraan en verticaliteit achteraan.


context Hervorm een plek op het kasteel door een ingreep in de ruimte. Dit gebeurt in een groep van vier personen. Als hoogtepunt van deze oefening wordt de uitwerking gedurende één dag tentoongesteld aan gekende en ongekende bezoekers. Tijdens deze dag krijgen de studenten ook de kans de werken van hun collegae te beschouwen. Een witte ruimte bepaald door één grijs volume. Een plekje op het kasteel dat er ondanks zijn geschiedenis moderner uitziet dan het is. Voor heel even staan er twee volumes. Het ene grijs en horizontaal, het andere wit en verticaal om je blik, hoe kortstondig hij ook is, door heel deze ruimte te leiden. Om je even stil te laten staan voor je de volgende deur kiest om door te gaan.


asro revisited


Herdefinieer het begrip school aan de hand van het ontwerp van je eigen departement ASRO.

Hetgeen een architectuurschool onderscheidt van een andere school zijn de ateliers. Elk atelier krijgt namelijk een eigen identiteit door het op een bepaald deel van de stad te focussen. Daarbij wordt elk atelier een eigen gebouw toegewezen waarin het zich kan profileren. Dit in combinatie met het openbreken van de site, zorgt voor spannende relaties tussen de gebouwen. Deze spanning bereikt een climax in het vijfde gebouw dat zich ergens in het park heeft teruggetrokken. Het introverte auditorium dat zich hier huisvest, plaatst zich tegenover de extraverte blokken met de ateliers die zich richten. Een straat verbindt de verschillende onderdelen met elkaar en vormt ook een overgang tussen het Belle-Vue park en de rest van de kop van Kessel-Lo..


REIZEN londen Met de medestudenten van 2 BIRA zijn we in februari voor een tweedaagse naar Londen getrokken. De architectuur die we hier tegenkwamen, inspireerde me om te gebruiken om een foto te bewerken tot een fictief karakter.


wouter.verbiest@student.kuleuven.be K.U. Leuven

Portfolio  

Portfolio ArchComp

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you