Page 1

LIVE LOVE LAUGH Mode, fashion, een rage of een trend?

See how it al started! Het leven achter een profvoetballer

Voor de toekomstige voetbalvrouw Heineken Experience

Of toch gewoon Amsterdam in?

1.


Inhouds opgave

“Quotes” “Ook halverwege de berg kun je mooi uitzicht hebben”

“Believe you can and you’re halfway there” “Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet ervan te genieten” “Zet de botox maar vast klaar, Sarah is 50 jaar”

“Droom alsof je het eeuwige leven hebt, maar leef alsof het je laatste dag is” “Verdiep je in de natuur, dan zul je alles beter begrijpen”

Persoonlijk verhaal

3

Infographic

5

Interview ex-profvoetballer Roel van Erp

7

Recensie Heineken Experience

9

Achtergrond artikel Mode

11

Modetrends

13

Column

14

Recept lasagne ovenschotel

15

“Iets dat schoonheid bezit is een eeuwige vreugd”

“Het leven is het mooiste sprookje” “Uit chaos ontstaat vaak leven, uit orde gewoonte” 1

2


“Ik ben nog jong en heb de capaciteiten”

Persoonlijk verhaal

Mijn naam is Lieke van Erp. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Oss samen met mijn vader Frans (53), moeder Liesbeth (51) en broer Roel (24). Just an ordinary family, heel de familie werkt en ik ga naar school. ’s Avonds doet ieder zijn eigen ding en we genieten van het leven.

Leuk dat jullie Live Love Laugh lezen. Het tijdschrift voor de huisvrouw. Omdat er al genoeg ‘huismussen’ tijdschriften tussen de schappen liggen, is dit een tijdschrift die het anders aanpakt. Een tijdschrift met interactie! Wij hopen dat jij je net zo verheugt op een vervolgblad als ons. Iedere week zal er een persoonlijk verhaal in Live Love Laugh verschijnen. Wanneer je een verhaal hebt die je met trots met onze andere lezeressen wilt delen kun je jouw persoonlijke verhaal inzenden. Wij vinden het prachtig om al jullie boeiende verhalen te lezen en pikken er zo iedere week één uit. Vandaag de dag dat voor het eerst Live Love Laugh verschijnt in de winkels. Om jullie kennis te laten maken met het gezicht achter het magazine vertel ik graag aan jullie mijn persoonlijke verhaal.

Zoals ik al zei, ik ga naar school. Ik ben begonnen op Het Mondriaan College in Oss. Hier volgede ik de richting VMBO-T, wat theoretische leerweg betekend. Na 4 jaar met plezier op deze school te hebben gezeten werd het tijd om wat volwassener te worden. Ik moest een richting kiezen, wat op zich best lastig is op je 16e! Op deze leeftijd moest ik al kiezen wat ik voor de rest van mijn leven wilde doen, mijn leven was eigenlijk pas net begonnen. Ik heb gekozen voor de richting Marketing en Commutatie. Deze opleiding volgde ik 4 jaar in Tilburg op De Rooi Pannen. Aan deze school heb ik leuke herinneringen. Zo heb ik leuke vrienden en vriendinnen gemaakt en iedere dag beleefden we wel iets nieuws. Op school werden we gezien als ‘de vier diva’s’ en dat hoorden we dan ook regelmatig terug van de leraren: “O jee, daar zijn ze weer, de diva’s”. Toch waren wij wel engeltjes.

Op het strand in Scheveningen, 2011

3

“Het woord ‘diva’ mocht niet ontbreken” Ik was dus in een groepje van vier, Djoeke, Nicolette, Marjolein en ik. De leraren konden ook echt wel om ons lachen. Zo zijn we in het derde en vierde leerjaar op skivakantie geweest. Uiteraard onder begeleiding, dus met leraren. De kroegen zullen geweten hebben dat wij er waren, wat een feest was dat! Met vele grappen, een en al geouwehoer en veel drank zijn wij de week wel doorgekomen, en zo ook de leraren.

“Ik haalde mijn tentamens niet” Eigenlijk ook wel jammer, dat je na vier jaar niet meer bij elkaar in de klas zit en elkaar eigenlijk ook helemaal niet meer ziet. De een woont in Den Bosch en de ander woont in Maastricht. Ik heb er voor gekozen om er nog een studie achteraan te plakken. Waarom niet? Ik heb de capaciteiten en ik ben nog jong. Ik zag mezelf nog niet dagen lang op kantoor zitten, iedere dag. Na lang zoeken en na vele verhalen van vrienden en kennissen had ik de perfecte opleiding gevonden. Een opleiding die super goed aansluit op mijn

vorige, marketing en communicatie, opleiding. Sinds begin Augustus volg ik een HBO studie. De richting die ik heb gekozen heet CO-IEMES. Dit staat voor: International, Event, Music and Entertainment Studies en CO staat voor communicatie. Ook deze studie volg ik in Tilburg. Het is een studie waar je je creativiteit kwijt kunt. Je leert om concepten te bedenken voor bijvoorbeeld een festival of een nieuw TV forum. Hierbij leer je om ‘groot’ te denken, hiermee wordt bedoeld dat je ‘out of the box’ denkt of ‘lateraal’ denkt. Niet meteen het eerste wat in je opkomt is goed. Je gooit alle ideeën bij elkaar en komt

uiteindelijk uit op één idee. Ik zit nu driekwart jaar op deze opleiding en het bevalt me goed. In eerste instantie ging het niet zo goed. Ik haalde mijn tentamens niet en gaf de moed op. Ik stond op het punt om te stoppen, totdat mijn studiecoach mij dé peptalk gaf die ik nodig had. Ze zien het blijkbaar heel vaak dat een eerstejaars HBO student het moeilijk heeft wanneer hij/zij net een MBO studie heeft afgerond. Studenten van de HAVO gaan hier veel makkelijker mee om. Door zijn peptalkje heb ik toch maar besloten om te blijven, en maar goed ook.

tentamenweek had ik al mijn zeven tentamen gehaald! Wat was ik blij. Ook de tentamenweek daarop ging wel goed. Eén tentamen heb ik niet gehaald, maar dat is niet zo’n ramp. Voor mijn gevoel hoor ik op deze opleiding thuis. Ik kan mijn creativiteit kwijt en ik vind het leuk om mijn ideeën met klasgenoten te delen. Mijn doel is om mijn propedeuse te halen. Na deze opleiding hoop ik een functie te bekleden tot Creative Director. Met spanning wacht ik jullie persoonlijke verhalen af!

De volgende

Want zij deden net zo graag mee. Heerlijk om je leraren eens van een andere kant te zien, zo krijgt iedereen meer begrip voor elkaar. Toen ik na vier studiejaren uiteindelijk dat felbegeerde papiertje mocht ondertekenen, was het zeker. Yes, ik ben afgestudeerd op MBO niveau! Natuurlijk mocht in mijn afscheidsspeach van de leraar het woordje ‘diva’ niet ontbreken, vervolgens wist ook heel de zaal dat ik een verschrikkelijke ben qua eten. Ik lust namelijk geen groente! En helaas maar waar is dit op de skivakantie ontdekt.

v.l.n.r.: Nicolette, Randy (vriend van Nicolette), Maud, Mandy, Djoeke, marjolein en ik

Media Design opdracht op het Fontys

4

Liefs, Lieke


ERP

Samenwerking

Liefdevol

Betrouwbaar

Rechtvaardigheid

Moed

Mijn interesses liggen bij het bezoeken van festivals. Het liefst ga ik naar ieder festival. Zonnetje erbij, cocktail in mijn hand en ik ben blij. Verder houd ik er erg van om, net als ieder meisje, te shoppen. Ik maak graag uitstapjes met mijn vriend en op zondagavond lig ik graag samen lekker lui op de bank.

VISIE

Ik ben er van overtuigd dat wanneer men respectvol met elkaar omgaat, de wereld een stuk vrediger wordt. Geef liefde aan de mensen die jou ook liefhebben. Blijf rechtvaardig en blijf altijd wie je bent.

re half ou’

Respect

Ik sta sterk in mijn schoenen. Ik blijf positief en kan me goed in iemand inleven Ik zou nog wat beter om willen gaan met stressmomenten. Wanneer ik kritiek krijg kan ik dat niet op de juiste manier verwerken, Daarom ik zou graag beter met kritiek om kunnen gaan.

Ik ben Lieke van Erp en ik ben 21 jaar. Vorig jaar heb ik de opleiding ‘marketing en communicatie’ afgerond. Graag wilde ik een stuk creativiteit aan mijn kennis toevoegen, CO-IEMES leek mij een perfecte opleiding hiervoor. Ik spreek erg spontaan en enthousiast. Inmiddels ben ik eerste jaar CO-IEMES student Ik ben helder en duidelijk en werk volop aan competenties zoals: Media design, en wanneer het moet praat ik zakelijk. communicatie, concepting en branche onderzoeken. Dankzij meerdere stages waaronder een in Engeland, heb ik al ervaring opgedaan op gebied van marketing & communicatie. Dankzij mijn leergierige, creatieve en ijverige eigenschappen Mijn visuele identiteit heb ik in 1 woord samengevat: hoop ik later een functie te bekleden als creative director. NIEUWSGIERIG

h e t re. y a w

VAN

Ik zie mezelf over 4 jaar als een ‘echt’ volwassen persoon en kan ik de wereld met beide benen aan. Ik ben dan afgestudeerd en een leuke baan gevonden bij een bedrijf die helemaal bij mij past. Als ik 27 ben hoop ik dat ik zoveel ervaring heb opgedaan dat ik doorgroeimogelijkheden heb gecreeerd binnen hetzelfde bedrijf.

ed e v lie you o e B

can and y

MISSIE

LIEKE

Cr


Roel van Erp, ex-profvoetballer

wil. Dat wil zeggen dat

heendoen en daardoor

de sokken niet kapot

kan iedereen zicht

moeten zijn, verder

optimaal voorberei-

doe ik als ik het veld

den op de wedstrijd.

- Als je zou mogen

lopen, potje tennissen

opkom mijn sokken

Daarom is de sfeer

kiezen welke Voetbal

of gewoon voetballen

- Wat doe je in je vrije

over mijn knieen. Ik

ook altij goed en leuk

vrouw jou vrouw zou

met vrienden. Verder

tijd?

zat ook in het team

bij ons.

kunnen zijn, welke

let ik redelijk op mijn

Dan breng ik tijd door

zou dat zijn dan en

voeding omdat je als

met mijn vrienden.

- Wat geef jij gemid-

met Afrikaanse spe-

“Alleen maar shoppen, daar houd ik niet van!”

pen is probeer ik altijd

altijd wat rustiger. Dan

ook een redelijk dure

zoveel mogelijk te

gaan we op vrijdag

smaak heb dus er gaat

sporten. Stukje hard-

opstap.

nog weleens wat geld in zitten

“Ik heb ook kapotte broeken in mijn kast”

Deze week hebben we een interview met ex-

lers die hadden altijd

- Wie is jouw voor-

waarom?

voetballer jezelf niet

Verder zit ik nog wel-

deld uit aan kleding/

profvoetballer Roel van Erp. Maar omdat wij

een gebedje voor de

beeld en waarom?

Sara Carbonero (Iker

kunt permiteren om te

eens achter mijn spel-

schoenen?

vrouwen, bekend staan als ‘anti-voetballers’,

wedstrijd. Zo heeft

Ik heb niet echt een

Casillias) of Sylvie

dik te worden. Bij een

computer de ps3, daar

Dat is verschillend,

willen we er een andere draai aan geven. We

iedereen eigenlijk

voorbeeld, ik kies

v/d Vaart (Rafael v/d

gezonde en fitte spor-

kan ik ook uren achter

als ik opstap ga heb ik

willen graag de ins en outs van het leven erom-

wel zijn eigen ritueel/

mijn eigen pad en ik

Vaart) dat zijn mooie

ter hoort een gezond

zitten zonder dat het

Vans als schoenen aan

heen weten, dan zijn we vast voorbereid voor

voorbereiding op een

doe wat ik denk wat

en aantrekkelijke

en fit lichaam.

mij verveelt.

en die kosten bv maar

als we zelf ooit voetbalvrouw worden!

wedstrijd.

de beste keus op een

vrouwen die behalve

moment is. Natuur-

het geld van hun par-

“Dan een rustige zaterdagavond”

€ 60,- maar als ik - Waar koop jij je kle-

naar mijn werk ga heb

ding?

ik vaak nettere schoe-

- Bij welke club heb jij

maand zeker bent van

- Hoe is de sfeer voor

lijk heb je mensen

ter ook hard aan hun

gespeeld als profvoet-

een vast salaris. Over

de wedstrijd in de

tegen wie je opkijkt

eigen carriere werken.

- Wat doe je in het

Ik houd eigenlijk

nen aan die rond de

baller?

het algemeen verdie-

kleedkamer?

maar dan zou ik het

Ze hebben beide ambi-

weekend?

van iets exclusievere

€ 300,- liggen. De

Ik heb bij TOP-Oss ge-

nen profvoetballers

Meestal staat er wat

meeste kiezen naar

tie en werken er hard

In het weekend ben

kleding. Ik vind het

meeste kleren in mijn

speeld (nu FC Oss) dat

een aardig centje en

lekkere muziek op.

mijn vader. Qua ui-

voor. Veel voetbal-

ik eigenlijk altijd met

belangrijk dat je als je

kast zijn eigenlijk wel

uitkomt in de Jupiler

hebben vaak over fin-

Iedereen doet wat

terlijk lijken we veel

vrouwen teren op hun

vrienden. Of we gaan

ergens bent dat je er

van merkkleding en

league. Dat is het op

canieen niet te klagen.

hij moet doen en er

op elkaar. Hij heeft

succes van hun man

opstap of we pakken

altijd fatsoenlijk op-

kosten daarom iets

worden door sommige

het goed voorbracht

en zijn alleen maar

een terrasje en doen

staat. Ik wil ook niet in

meer.

- Heb je een ritueel die

jongens veel grapjes

in zijn leven en heeft

aan het shoppen. Daar

daar een drankje. Het

dezelfde kleren rond-

je voor de wedstrijd

gemaakt. De ene is

altijd nog veel plezier

houd ik dus niet van.

ligt er natuurlijk ook

lopen als veel andere

- Heb je een favoriet

- Kon je daar van

deed, of ken je iemand

altijd heel gecon-

in het leven. Hij heeft

aan ofdat we de dag

jongens. Ik ga meestal

merk?

leven?

die een ritueel heeft?

cetreerd en de andere

een goede baan en is

- Wat doe je om fit te

erna moeten voetbal-

naar Eindhoven of

Dolce en Gabbana. Die

Ja want ik had daar

Ik heb zelf het ritueel

is heel druk aanwezig

op sortief gebied nog

blijven?

len, dan is het op de

Amsterdam om kleren

hebben altijd mooie

een contract. Dat

dat ik geen sokken

in de kleedkamer.

zeer actief.

Ik train natuurlijk veel,

zaterdag avond (omdat

te halen. Ik moet van

en leuke kleding. Ik

houdt in dat je per

met een “ladder’’ erin

als het seizoen afgelo-

we op zondag spelen)

mezelf zeggen dat ik

houd bijvoorbeeld van

een na hoogste niveau in Nederland.

5

Iedereen laat elkaar

6


Vervolg... t-shirts met een printje tuurlijk horen deo en

- Wat zou jij doen op je

lekker gek doen. Het

erop en dat is bij hun

een lekker geurtje ook

eerste date?

is even bijtanken van

altijd het geval. Ook

tot mijn pakket.

Ik vind een goede film

al die maanden hard

hebben ze hele nette

altijd leuk, ik zou eerst werken overdag en

broeken maar ook

- Bij welk restaurant

lekker gaan uiteten

dan ’s avonds lekker

broeken die “kapot’’

eet je het liefst?

ergens en daarna een

opstap. Op vakantie

zijn. Verder is het een

Hier in Oss ga ik

bioscoopje meepak-

moet je echt genieten

hele mode bewuste lijn

graag naar Lacoline,

ken. Daarna om het af

van elke minuut van

die hun uitbrengen.

het eten is daar erg

te sluiten ergens een

voor je het weet is het

goed en de service is

drankje. Ik vind de

weer voorbij.

- Naar welke kapper

ook goed. Het is altijd

eerste indruk altijd be-

ga je?

gezellig druk en de

langrijk bij de eerste

- Welk land zou je al-

In Oss naar haarmode

meeste mensen ken

date en ik vind dat er

tijd al een keer willen

Wingens, ik ga meestal je daar. Als ik buiten

niks overhaast moet

bezoeken?

om de 3 weken omdat

mijn ejgen stad ben

worden. De eerste

Amerika, dat is zo’n

ik het graag in model

dan maakt het me niet

date staat in het teken

groot land waar echt

geknipt wil houden.

zoveel uit, ik ben niet

van een leuke en ge-

alles te doen is. Je ziet

zo’n moeilijke eter dus

zellige avond bij mij.

het in films en van

- Welke verzorgings-

ik stap graag een res-

producten heb je?

taurantje binnen.

Ik gebruik zoals elke jongen denk ik gel, verder smeer ik ’s ochtends een cremepje om mijn gezicht omdat

“Ik vind dat er niks overhaast moet worden”

dat hygienisch is. Na-

verhalen hoor je het, - Naar welk land ga je

je moet er schijnbaar

het liefst op vakantie?

een keer geweest zijn

Landen waar de zon

om erover mee te kun-

vaak schijnt. Van

nen praten. Maar hij

Spanje tot Mexico.

staat zeker op mijn

Vakantie is een mix

planning!

van tot rust komen en 7

8


Heineken Experience Iedere week lezen we een boek of bezoek en we een film of museum, hier schrijven we een resencie over. Dit doen we om jullie mee te laten genieten van onze tips en tops. Je kunt je zelf hierna af vragen of het wel de moeite is om hier naar toe te gaan, of als het je zo leuk lijkt, kun je het bijvoorbeeld iemand cadeau geven (en er zelf stiekem ook van genieten!). Deze week hebben wij de Heineken Experience bezocht. Heineken Experience is een museum over het biermerk, hoe kan het ook anders, Heineken. In 1867 werd het gebouw in werking gesteld als eerste brouwerij van Heineken. Het is een brouwerij geweest tot 1988. In 1991 is een informatiecentrum voor Heineken geopend en in 2001 kreeg het zijn naam: “Heineken Experience”. Het museum biedt een rondleiding aan, is voorzien van twee cafés en biedt interactieve exposities aan. Het geeft een kijk in de geschiedenis van het bedrijf en van het brouwproces gedurende de jaren.

De Heineken Exeperience in Amsterdam is niet zomaar een museum. De Heineken Experience zorgt ervoor dat dit uitstapje een beleving wordt die de

bezoeker niet meer zal vergeten. Tijdens deze experience zorgt Heineken ervoor dat alle zintuigen worden geprikkeld door middel van interactie met bezoekers.

In de tweede IEMES week heeft klas CO1G een uitstapje naar Amsterdam gemaakt. Eenmaal aangekomen bij de Heineken Experience is het al druk voor de deur. Een bus met fotograferende Chinezen wacht samen met ons tot de deuren zullen openen. Klokslag 11:00u gaan de deuren open. Het ziet er van binnen veelbelovend uit. Er is inderdaad veel interactie en ook worden alle zintuigen geprikkeld. De Heineken Experience +neemt je mee in een simulator waar ze laten zien waar hoe het bier ontstaat en natuurlijk mag het bier ook geproefd worden. Er word uitgelegd waarom het ‘foam’ laagje op het bier hoort te zitten en even later is er ook de mogelijkheid om te proberen om het perfecte biertje te tappen. De Heineken Experience lijkt wel een soort doolhof, van links naar rechts en van boven naar beneden kom je iedere keer weer in nieuwe kamers uit. Ook heb je de mogelijkheid om foto’s en een videoclip te maken. Deze foto’s en videoclip heeft natuurlijk alles met Heineken/bier te maken. Bijvoorbeeld een foto op een bierfiets, of op het voetbalveld. Ik vond de

9

Heineken Experience zeker leuker dan een ‘normaal’ museum. Dit komt door de interactie. Wanneer ik aan een museum denk, denk ik aan een saaie rondleiding van 3 uur waarbij iedereen stil moet zijn en niemand iets aan mag raken. Ook vond ik het leuk dat er iedere keer weer een nieuwe kamer was, waar iedere keer weer iets nieuws gepresenteerd werd. Vooral de simulator vond ik erg lachwekkend. Een nadeel (van mijzelf) is dat ik geen bier lust, aan het eind van de rit was er de mogelijkheid om met zijn allen nog een biertje te drinken, hier kon ik jammer genoeg dus niet aan mee doen. Toch was ik blij dat we na een tijdje onze eigen weg mochten gaan. Wij zijn toen Amsterdam in gegaan en hebben op het Leidseplein geluncht. Wij zijn weggegaan omdat het op een begeven moment wel genoeg was geweest, we hadden genoeg bier gezien. We zijn wel een stukje wijzer geworden en het is wel blijven hangen. Een paar dagen later stond in de kroeg en vroeg ik aan mijn vriend die een biertje dronk: “Weet jij waar dat foamlaagje voor is? Ik wel!”

10


Mode

werd gedragen om de

komt te liggen, de

exemplaar. Er worden

lichaamsdelen van de

mensen bepalen of het

maar zo weinig exem-

mens te laten zien. Het

een trend zal worden.

plaren gemaakt omdat

Fashion – rage – hype – trend – look –

ideaalbeeld zag men

Vaak duurt het een

haute couture exclu-

vogue, maar het meest bekend als mode.

voor zich en zo kleed-

tijd voordat mode,

sief en extravagant is.

Mode is een frans woord en is vertaald

de men zich. Uiteinde-

mode wordt. Mensen

De exemplaren die

van de woorden manier of wijze. lijk is kleding tot mode

stappen gewoonweg

gemaakt worden,

Wanneer men aan mode denkt, denken

ontpopt en met mode

niet zo snel over op

worden gemaakt op

ze vaak aan kleding. Mode is niet alleen

laat men haar macht

een andere wijze van

de maat en de wen-

afgeleid van kleding, maar mode is

en rijkdom zien.

kleding.

sen van de klant. Alle

bijvoorbeeld ook de manier waarop

Mode, of het Engelse

Parijs, Milaan en New

haute couture stukken

huizen gebouwd worden en ook hoe ze

woord Fashion, geeft

York zijn belangrijke

worden met de hand

worden ingericht. Architecturen zullen

aan wat er in die tijd

modesteden in de

gemaakt van de fijnste

dit fenomeen eerder stijl noemen dan

van het jaar leuk

wereld. In deze steden

stoffen en met gebruik

mode.

gevonden wordt. Vele

laten ontwerpers hun

van verfijnde technie-

verschillende kle-

creaties op de catwalk

ken. Haute couture

Over de geschiedenis

ten ze naalden van een

dingstijlen worden

zien. Op de catwalk

wordt meestal niet

van kleding weten we

stuk been en ivoor.

verkocht, maar ook

wordt meestal ‘haute

alledaags gedragen,

niet alles. Dit

Kleding was nodig om

bepaald taalgebruik

couture’ getoond.

maar is meer bedoeld

omdat vroeger kleding

men warm te houden,

zal door vele menigte

Haute couture wordt

voor lange avond-

gemaakt werd van

mode was hier nog

mensen gebruikt

het hoogtepunt van

jurken. Het verschil

organische materia-

niet ter sprake. Na de

worden.

mode gezien. Haute

tussen mode en haute

len, dit vergaat snel

tijd dat kleding ge-

Mode wordt in mode-

couture is ontworpen

couture is dus de

in de bodem. Wat we

dragen werd tegen de

shows getoond. Per

door modeontwerpers

draagbaarheid. Mode

wel weten is dat er in

kou, is er een nieuw

seizoen bepalen trend-

die voor een selecte

hangt kant en klaar

1988 naalden werden

tijdperk ontstaan. In

zetters het modebeeld

markt werken. Er

in de winkel en haute

gevonden uit 30.000

de 18e eeuw werd

van het komende jaar.

worden slechts enkele

couture is voor jou

jaren voor Christus. In

kleding in Europa

Althans, zij bepalen

exemplaren ontwor-

gemaakt.

de prehistorie maak-

gezien als mode. Het

wat er in de winkel

pen of vaak zelfs maar

11

12


Modetrends

Column

Nu we wat meer weten over de achtergrond van onze kleding, wat we mode noemen, kij-

Ieder jaar weer hetzelfde liedje

ken we wat de must haves zijn van dit jaar. Deze zomer zal in het teken staan van kleur,

Het duurt nog even, valentijnsdag. Maar de jaren vliegen tegenwoordig zo snel voorbij!

kleur! Daar worden wij van Live Love Laugh vrolijk van. Rode broeken, groene broeken,

Ieder jaar weer, ieder jaar weer wordt Valentijn op 14 februari gevierd. En waarom? Omdat

gele broeken noem het maar op.. Maar ook de neon tinten mogen niet ontbreken! Wan-

‘Paul Gelasius’ dit heeft bedacht in 496. De datum 14 februari werd geroepen tot ‘Heilige

neer we allen mooi bruin gekleurd zijn door de Hollandse zon, staan deze kleuren ons

Valentijn’ en sindsdien geven geliefden elkaar extra aandacht en cadeautjes.

prachtig!

Ik vind Valentijnsdag niet veel toevoegen. Wanneer je een geliefde hebt, dien je deze iedere

We hebben voor jullie vijf modetrends om helemaal fabulous de zomer in te gaan!

dag aandacht te geven. Op zijn of haar verjaardag is het leuk om iets extra’s te doen, maar dit kan ook gewoon het hele jaar door als verrassing. Waarom je zou op 14 februari massaal cadeaus kopen om je geliefde te verwennen. Het is veel leuker om elkaar onverwachts te

Color blocking

verwennen. Op 14 februari weet of hoopt half Nederland al dat hij of zij iets krijgt. Ik zie daar

Color blocking is dé trend voor het komende jaar. Combineer verschillende felle en niet felle

Bloemenprints

kleuren met elkaar.

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen voor zomer 2012. Bloemen fantasieën maar ook

Oorbellen

driedimensionele bloemen die schoenen, kettin-

Oorbellen worden dit jaar weer hot. Hoe groter,

gen en oorbellen sieren.

hoe beter. Chandelier oorbellen zijn weer in (misschien heb je nog een paar liggen) maar we

Goud en zilver

gaan ook andere fantasie-oorbellen zien.

Goudkleurige en zilverkleurige accenten sieren de mode voor zomer 2012. Metallics zijn weer

Tangerine Orange

in. De combinaties zijn uiterst geraffineerd.

Mandarijn oranje wordt dé kleur voor het ko-

het nut niet van in. Mijn broer is geboren op 14 februari. Mijn ouders vertellen dan ook ieder jaar hetzelfde excuus aan elkaar: “jouw Valentijnscadeau heb je al gehad, 24 jaar geleden (25 jaar geleden, 26 jaar geleden etc.), iets mooiers kan ik je niet geven!” Gelukkig, denk ik dan maar. Ik denk dat je daar ik meegesleurd wordt. Zo iets volg je al snel van je ouders op. Ik moet eerlijk bekennen, het was dit jaar wel effe schrikken toen mijn vriend met een mooie bos rozen aan kwam, en ik hem niets terug kon geven. Ach, hij weet dat ik van hem houd! Daar is geen bevestiging van een roosje, een kaartje of een knuffeltje van nodig. Zo nu en dan een lief sms’je, dat houdt het schattig! Maar Valentijnsdag? Die mag je van mij schrappen.

mende modeseizoen. Verder gaan we ook veel andere oranje (en geel) tinten zien. Met oranje zit je in 2012 goed!

13

14


Aan de slag Wat is er fijner als vrouw zijnde als je

één flesje Blue Band

en voeg hierna een

Benodigdheden

Bereidingswijze

Voeg de

manlief of kinderen je ontzettend blij

Finesse (bij voorkeur

laag champignons toe.

Voor de frisse

Pel de uien en snipper

bieslook en uien toe.

aankijken om het eten wat dit keer voor

Light) en als laatste

Voor de laatste keer

tomatensalade zijn

deze. Was vervolgens

Was de tomaten en

hun neus staat. Je geliefde verwennen

één zakje geraspte

doen we hier lasagne-

twee uien nodig, één

de bieslook en hak

snijd deze in partjes.

met het eten waarvoor je zelf met plezier

kaas.

bladen overheen en

bosje bieslook, zes

deze fijn. Doe

Was de sla en maak

ook hier gaat nog wat

tot zeven eetlepels

vervolgens de azijn,

kleine stukjes van de

tomatensaus op. Beleg

rode wijnazijn, zout,

wat zout, peper en

bladeren. Pak als laat-

een tijdje in de keuken hebt gestaan. Vandaag gaan we

uit de Italiaanse

Hulpmiddelen

Bereidingswijze

de tomatensaus met

peper en suiker, zeven

suiker en roer deze tot

ste een grote slakom

een overheerlijk keuken komt. De ‘Zalm

Glazen ovenschaal die

Begin met een laag

strepen of dotten een

eetlepels olie, 1,5 kilo

één geheel. Klop

en meng alle

oven gerecht

lasagne ovenschotel’

niet te laag is

lasagnebladen, let op

beetje met het flesje

tomaten en één krop

vervolgens de olie

ingrediënten met de

maken, welgenoemd

is zacht en romig van

Voorbereiding

dat de bodem goed

Blue Band Finesse en

sla.

erdoor.

vinaigrette, klaar!

de ‘Zalm lasagne

smaak en wordt

Pak een wok-pan en

bedekt is. Voeg

strooi het geheel af

ovenschotel’, een

gebakken in de oven.

wok de spinazie kort.

vervolgens wat

met geraspte kaas, dit

heerlijke ovenschotel

Benodigdheden voor

Voeg er wat zout bij

tomatensaus toe en

mag best wel wat zijn!

met verse spinazie

vier personen

en laat de spinazie

voeg hierbij alle zalm

Zet de lasagne in de

en zalm.

Om te beginnen zijn

goed uitlekken (druk

in één laag toe.

oven en bak de

verse lasagne vellen

het vocht er eventueel

Leg hier weer een

ovenschotel in onge-

Informatie

noodzakelijk, de verde-

uit). Snij vervolgens de

laag lasagnebladen

veer 30 minuten gaar.

De bereidingstijd van

re benodigdheden zijn:

zalm, de champignons

overheen. Vervolgens

de ‘Zalm lasagne

één doosje kastanje

en de mozzarella in

voeg je weer een laag

Serveertips

ovenschotel’ zal

champignons, één zak

kleine plakjes. Als

tomatensaus, met

Serveer de lasagne

ongeveer 30 tot 60

verse spinazie, 400

laatste kun je de

eventueel wat geraspte

met een frisse

minuten zijn. We

gram zalm, één pakje

zongedroogde tomaten

kaas, en voeg deze

tomatensalade.

bereiden vandaag een

mozzarella, 0,5 potje

in kleine stukjes

keer alle mozzarella

hoofdgerecht wat

zongedroogde toma-

snijden. Verwarm de

toe. Weer wordt deze

oorspronkelijk

ten in olie, één pakje

oven voor op 220

laag afgedekt met

Heinz Tomatensaus,

graden.

lasagnebladen. Beleg

15

Smakelijk! 16


Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote Quote

“Believe you can and you’re halfway there” 17

Next time in

LIVE LOVE LAUGH Alle ins en outs over de nieuwe bioscoopfilm “Intouchables” Een nieuw, boeiend persoonlijk verhaal

Een interview met Natasja Froger Nieuwe quotes

En nog veel meer... 18


Live Love Laugh  
Live Love Laugh  

Media Design

Advertisement