2 minute read

Arkeen Voimaa -ryhmältä tukea arjen haasteisiin

Arkeen Voimaa -ryhmä tarjoaa tukea arjen haasteisiin

Liedon kunnan Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssilta saa tukea arjessa pärjäämiseen. Seuraava kurssi alkaa Liedossa 7.4.2022.

Advertisement

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat. Vapaaehtoiseksi ryhmän ohjaajaksi voi halutessaan kouluttautua kuka tahansa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut henkilö, joka on ensin itse osallistunut ryhmään.

Itsehoidon ryhmään voivat osallistua käytännön neuvoja omaan arjessa pärjäämiseen kaipaavat. Mukaan voivat tulla kaikki, joilla on jokin arjen sujuvuuteen vaikuttava haaste, kuten oma tai läheisen pitkäaikaissairaus, pitkäaikaistyöttömyys tai yksinäisyys.

Liedon ensimmäistä Arkeen Voimaa -itsehoitokurssia ohjasivat Kirsi Liimatta Liedon kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista sekä Katja Marjanen Salon kaupungin terveyspalveluista.

Liedon ensimmäistä Arkeen Voimaa -itsehoitokurssia ohjasivat Kirsi Liimatta Liedon kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista sekä Katja Marjanen Salon kaupungin terveyspalveluista.

Kuva Eija Kares

Arkeen Voimaa -toiminta alkoi Liedossa syksyllä 2021, jolloin 13 ensimmäistä itsehoidon kurssilaista osallistui ryhmätoimintaan.

Tosi hienoa, että tällaista toimintaa järjestetään. Ryhmästä minulla on positiivisia kokemuksia. Koen että se on auttanut minua, olen saanut motivaatiota, inspiraatiota ja keinoja oman elämäntilanteen kehittämiseen,

kertoo Liedon Arkeen Voimaa -kurssille osallistunut henkilö.

Liedon ensimmäistä Arkeen Voimaa -itsehoitokurssia ohjasivat Kirsi Liimatta Liedon kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista sekä Katja Marjanen Salon kaupungin terveyspalveluista. He kertovat, että kurssi etenee samoin koko Suomessa, samalla tutkitulla ja vaikuttavaksi todetulla toimintamallilla.

Kurssilla opetellaan yhdessä selviämään vaikeissa elämäntilanteissa eteenpäin. Ryhmän tuki on tärkeää. Kurssin edetessä osallistuja huomaa, ettei ole ongelmiensa kanssa ei yksin, muillakin on haasteita elämässä ja he kärsivät samoista arjen pärjäämiseen vaikuttavista asioista. Oireet ovat samat, vaikka ongelma on erilainen.

Itsellänikin tämä sairastuminen, työ- ja toimintakyvyn menettäminen, oli kova paikka. Tärkeitä asioita ei enää pysty tekemään. Kesti pitkään hyväksyä se. Tämä kurssi on auttanut ymmärtämään ja hyväksymään asian, löytämään uutta toimintakykyä. Olen oppinut, että voi myös asettaa pieniäkin tavoitteita ja on sallittua epäonnistuakin niissä. Iloitsee onnistumisesta ja pienistä askelista eteenpäin,

kertoo Liedon Arkeen Voimaa -kurssille osallistunut henkilö.

Seuraava Arkeen Voimaa -itsehoitokurssi Liedossa järjestetään 7.4.–12.5.2022 klo 13–15.30. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja yhden kokoontumisen kesto on kaksi ja puoli tuntia. Kurssi on osallistujille maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kurssille

lieto.fi/arkeenvoimaa tai

Kirsi Liimatta 040 527 9470 kirsi.liimatta@lieto.fi

Arkeen Voimaa -toiminta on valittu yhdeksi Varsinais-Suomen tulevaisuuden sote-keskuksen kärkihankkeista.

Tällä hetkellä Arkeen voimaa -toimintaa on Varsinais-Suomessa seuraavissa 15 kunnassa: Turku, Lieto, Marttila, Koski TL, Paimio, Sauvo, Parainen, Raisio, Salo, Somero, Kaarina, Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Uusikaupunki.

Lieto tiedottaa | Helmikuu 2022