Page 1

“Ingen kan göra allt, men alla kan dricka kaffe”


Innehåll Den magiska bönan Tankar Beståndsdelar Livsstil 7 anledningar... Grafiska profil Färger Teckensnitt Produktdesign Trycksaker Webb Marknadsföring Reklam


Den magiska bönan... Att dricka kaffe är en njutning. Extra mycket njutning blir det med det goda kaffet från Colombia. Kombinationen av att landet ligger på en hög höjd över havet tillsammans med Colombias röda vulkaniska jord, gör att Colombia är en mycket bra plats för kaffeodling. Kaffet härifrån har en fyllig, kraftig och lätt syrlig smak. Men Colombia är ett land som har stora problem med bland annat fattigdom, barnaarbete och narkotikahandel. Café Tierra insåg att den magiska kaffebönan kunde vara lösningen på problemet.


Tankar


Affärsidé Att sälja colombianskt rättvisemärkt kvalitetskaffe som engagerar privatpersoner att bidra med pengar till välgörenhetsprojekt i Colombia.

Mission Ge människor möjlighet att engagera sig i välgörenhet samtidigt som de kan njuta av en kopp gott kvalitetskaffe.

Målgrupp Engagerade och samhällsmedvetna kaffedrickare, som värdesätter miljön och de mänskliga rättigheterna. Målgruppen har intresse i att vilja göra en förändring och kan därför tänka sig att betala lite mer för att på ett enkelt sätt bidra med välgörenhet.


Best책ndsdelar


Autentiskt: Ett äkta kvalitetskaffe som kommer från de colombianska kaffeplantagen direkt hem till dig utan några fördyrande mellanhänder. Engagerat: Ett kaffe som står för engagemang och ansvar för sitt ursprungsland. Kvalitet: Kaffebönor som har hög kvalitet och som ger en fyllig god smak.


Livsstil


Livsstil med stort L Café Tierra är inte bara ett kaffevarumärke som stödjer välgörenhetsprojekt i Colombia. Vi är mer än så. Tillsammans med våra kunder utgör begreppet Café Tierra en hel livsstil. Det är en livsstil som innefattar kärleken till kaffe, samt ansvaret för människan och miljön. Det är en subkultur som andas engagemang och viljan att förändra världen till något bättre. Som tack för det stöd som kunderna ger Café Tierra, får de en tygkasse som symboliserar den livsstilen och det engagemanget.


7 anledningar att välja Café Tierra


1.

Kvalitetskaffet Har du en gång smakat Café Tierras kaffe, förstår du vad högkvalitativt kaffe är. Ett godare kaffe får du leta länge efter.

2. Hela

Colombia

Till skillnad från andra kaffeleverantörer bidrar Café Tierra inte enbart med att förbättra arbetsförhållandena på kaffeplantagen, utan vi satsar på välgörenhet i hela Colombia.

3. Unikt

abonnemang

Café Tierra har ett unikt abonnemangserbjudande som gör det både blir enklare att bidra samt smidigare att få hem sitt kvalitetskaffe.

4. Bidrar

mer

Priset på Café Tierras kaffe är lite högre för att kunna bidra med så mycket som möjligt till välgörenhetsprojekten.


5. Internet

Café Tierras kaffe säljs enbart genom beställning på Internet för att undvika fördyrande mellanhänder samt särskilja oss från övriga kaffeprodukter.

6. Eldsjälarna

Café Tierras personal är engagerade eldsjälar som arbetar för att tillhandahålla bra kvalitetskaffe till kunderna samtidigt som de gör allt för att förbättra livssituationen i Colombia. De anställda får naturligtvis lön för sitt arbete, men för att kunna bidra med så mycket som möjligt till välgörenhet så är lönen endast så hög så att personalen klarar sig på den.

7. Livsstilen

Sist men inte minst står Café Tierra för en hel livsstil, ett engagemang som genomsyrar såväl företaget som kunderna som köper kaffet.


Grafiska profil


Logotyp i cmyk

Logotyp i svartvitt

Logotyp i minsta storlek 10,5 x 44,5 mm. Logotypen står för bra produkter och välgörenhet. Därför får logotypen endast användas efter kontakt med Café Tierra informationsenhet eller i sammanhang som rör Café Tierra. Den får inte vridas eller ändras, utan ska användas som i exemplena ovan. Vidare ska logotypen ge ett enkelt, naturligt och inte för påkostat intryck, för att påvisa av att pengarna går till rätt ändamål.


F채rger


Jordnära färger som återspeglar Café Tierras rättvisemärkta och naturligt framtagna kaffe. C M Y K: 18, 22, 30, 0

C M Y K: 36, 72, 80, 36

C M Y K: 64, 42, 82, 29

C M Y K: 0, 0, 0, 100


Teckensnitt


Bohemian Typewriter: ABCDEFGHIJKLNOPQRST UVWXYZÅÄÖabcdefghijk lmnopqrstuvwxyzåäö 1234567890 Bohemian Tyewriter är ett teckensnitt som ger en enkel känsla, som inte känns alltför genomarbetad eller påkostad. Bohemian Typewrtier kommer användas på tryckta material och i reklamen.

Courier:

ABCDEFGHIJKLNOPQRST UVWXYZÅÄÖabcdefghijk lmnopqrstuvwxyzåäö 1234567890 Till webben kommer Courier att användas i brödtexten för att öka läsbarheten på skärmen, men ändå ge ett liknande intryck som Bohemian Typewriter.


Produktdesign


Café de Colombia

www.cafetierra.se

Café Tierra använder bara miljövänligt framtagna material. Återvunnet och miljövänligt papper är Café Tierras melodi.


Webb


Hemsidan går i samma stil som övrigt material för att öka igenkänningsfaktorn.


Trycksaker


Tack vare att du köpte denna påse kaffe skänktes 85% av pengarna till förskolan escuela Santa Marta i staden Medellín. Läs mer på: www.cafetierra.se om hur projektet “escuela Santa Marta” fortskrider. Tack för ditt bidrag!

www.cafetierra.se

“Ingen kan göra allt, men alla kan dricka kaffe”

Infokort

Visitkort

Infokorten bifogas i varje kaffepåse man köper. Syftet är att informera om till vilket projekt som pengar man har skänkt går till. Till bakgrund på trycksakerna har vi den ljusa papperstexturen på den mörkare grunden för att ge bättre läsbarhet.

Visitkorten delas ut i samband med kampanjerna med syftet att hänvisa kunderna att besöka hemsidan.


Marknadsfรถring


Internet På hemsidan finns information om de olika välgörenhetsprojekten samt berättelser från colombianska människoöden. Förbättringarna i landet som genomförs uppdateras ständigt. Annonsering och banners på pålitliga och seriösa sidor som DN och Svd.

Affischer Störst fokus på affischerna kommer vara under lanseringen. Affischerna ska alltid ha en fyndig underton och återspegla kaffets kvalitet och engagemang.

Tygkasse Tygkassen som man får som tack i och med att man har tecknat ett abonnemang, leder till att varumärket blir exponerat av de personer som representerar den livsstil som Café Tierra står för.


Reklam


Får det lov vara en

Vårt kaffe är lika starkt

kopp samvete?

som vårt engagemang.

www.cafetierra.se

www.cafetierra.se

Som bakgrund till reklamannonserna har vi den mörkare grunden, för att ge känslan av det mörka goda kaffet samt skapa en högre igenkänningsfaktor för Café Tierra.


“Ingen kan göra allt, men alla kan dricka kaffe”

Café Tierra  

Brand book för Café Tierra

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you