Page 1

MIXEAZĂ ŞI SAVUREAZĂ! IDEI PENTRU SUPERCOCKTAILURI


2


Cuprins 4 - 5 Secretele distracţiei într-un pahar 6 Aromatic Kiwi Smash 7 Mediterranean Bitter Cooler, Kentucky Apéritif 8 - 9 Baza oricărei petreceri 10 Gi Gi Pera, Cucumber & Apple Crush 11 Forest Fruit Bramble, Hot Orange Sour 12 Bianco Aperitivo 13 Gringo Special, Thai Coco Sour 14 - 15 Accesorii + savoare 16 Mango Finest Collins, Jim Morning Coffee 17 Sambucalicious, Caipirinha 18 - 19 Pregăteşte paharele 20 Momente de relaxare 22 Ia-ţi doza de distracţie!

3


Secretele distracției

într-un pahar

Prepară-ţi singur cocktailuri gustoase şi apetisante – cu puţină creativitate şi ajutor din partea noastră. Te invităm, aşadar, să descoperi câteva reţete practice, pe baza cărora poţi crea cocktailuri senzaţionale, ideale pentru orice petrecere mică sau mare, chiar la tine acasă.

2. Zdrobirea

În anumite cazuri, fructele trebuie zdrobite, pentru a obţine tot sucul din acestea. Cel mai bine este să foloseşti un pistil, însă poţi utiliza şi o lingură obişnuită.

Strecurarea

1. Amestecul 3. dublă Pentru amestecarea cocktailurilor poţi folosi un shaker profesional, însă dacă nu ai aşa ceva în casă, poţi folosi un borcan obişnuit. Ideal este să foloseşti unul cu o capacitate de 300 - 500 ml. Cu ajutorul shakerului îngheţăm cocktailul, îl aerisim, îl diluăm şi îmbinăm ingredientele. Borcanul utilizat ca shaker trebuie umplut cu gheaţă, ideal la ¾ din volum. După amestecare, cocktailul trebuie strecurat. Poţi face asta cu ajutorul capacului, pe care trebuie să îl aşezi astfel încât să lase o deschidere minimă la gura borcanului.

4

Pentru a îndepărta resturile de mirodenii, ierburi sau rădăcini, cocktailul trebuie strecurat printr-o sită dublă. Poţi folosi o sită obişnuită de bucătărie drept sită dublă.


Sirop 6. 4. Spargerea de zahăr 2:1 gheții Gheaţa spartă poate fi obţinută fără probleme şi acasă. Este suficient să înfăşori cuburile de gheaţă într-un prosop şi să le pisezi prin acesta cu un pistil. Pentru a nu deteriora masa, cel mai bine ar fi să faci acest lucru pe podea.

Zahărul Castello în formă lichidă este principalul îndulcitor utilizat în prepararea cocktailurilor. Foarte simplu de făcut. • 1 kg zahăr alb Castello • 0,5 l apă Saguaro Fierbe apa, apoi las-o la foc mic. Toarnă zahărul şi amestecă continuu, până în momentul în care tot zahărul se dizolvă. Apoi răceşte.

5. Decorarea 7. cu coajă de lămâie

Coaja de lămâie adăugată îi conferă cocktailului o aromă deosebită, fiind un supliment ideal pentru buchetul de gust al acestuia. Trebuie să tai o bucăţică de coajă din fructul respectiv şi să o cureţi de pieliţă. Apoi, direcţionează partea exterioară către cocktail şi strânge-o delicat pentru a elibera aromele.

Sirop

de miere 2:1

O formă foarte interesantă de îndulcire a cocktailurilor. Prepară astfel: • 500 ml din mierea ta preferată • 250 ml apă Saguaro Toarnă într-o carafă mierea şi apa şi amestecă bine.

5


Aromatic

Kiwi Smash

40 ml Hampstead Gin Premium 10 ml suc proaspăt de lămâie 20 ml sirop de zahăr 1 kiwi 1 fir de rozmarin

Pahar: tip rocks Gheaţă: cuburi Decorare: rozmarin + o feliuţă de kiwi

6

Mod de preparare: Pune kiwi-ul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până la ¾ din înălţimea shakerului. Agită bine, apoi strecoară, turnând într-un pahar cu gheaţă ­– foloseşte strecurarea dublă (poţi utiliza o sită de bucătărie). Decorează cu rozmarin şi kiwi. Serveşte cu un pai.

Un amestec deosebit de răcoritor de fructe şi ierburi proaspete. Zdrobeşte, amestecă şi bea!


40 ml Vodka Rachmaninoff 40 ml suc proaspăt de grepfrut 15 ml Bitterol Bitter Aperitiv 15 ml sirop de zahăr 20 ml suc proaspăt de lămâie

Mediterranean

Bitter Cooler

Pahar: tip collins Gheaţă: cuburi Decorare: o feliuţă de grepfrut + coajă de grepfrut tăiată subţire

Mod de preparare: Toarnă toate ingredientele în pahar şi amestecă bine cu o linguriţă. Introdu feliuţa de grepfrut în pahar astfel încât să adere la peretele paharului. Completează cu gheaţă şi amestecă delicat cu linguriţa. Decorează cu puţină coajă de grepfrut tăiată subţire. Serveşte cu un pai. Un cocktail citric bazat pe votcă şi una dintre cele mai cunoscute băuturi italiene: bitterul.

40 ml Western Gold Bourbon Whiskey 20 ml sirop de miere 10 ml suc de lămâie 10 ml Bitterol Bitter Aperitiv Pahar: tip rocks Gheaţă: zdrobită Decorare: coajă de portocală tăiată subţire + boabe de ienibahar

Kentucky

Apéritif

Mod de preparare: Toarnă pe rând în pahar toate ingredientele şi amestecă cu o linguriţă. Toarnă gheaţă până la ¾ din înălţimea paharului. Amestecă din nou cu linguriţa timp de câteva secunde. Adaugă din plin în pahar gheaţă complet zdrobită. Decorează cocktailul cu o coajă de portocală tăiată subţire şi presară câteva boabe de ienibahar, pisate în prealabil în mojar. Serveşte cu un pai pentru cocktailuri. Cocktail aromat pe bază de whisky şi bitter, răcoritor, cu un accent sec.

7


Baza o Liberté

Lichior cu aromă de cocos

Chirima Cachaça

1699 700 ml

Lichior din flori de soc

1999 500 ml

Queen Margot

2999

Lichior cremă whisky

2299

700 ml

700 ml

Corrida Tequila Silver

2999 700 ml

Queen Margot

Scotch Whisky

2999 700 ml

Western Gold

Bourbon Whiskey

2799 700 ml

8


oricărei petreceri Bitterol Bitter Aperitiv

1999 700 ml

Romanetti Vermut alb

2399 1L

Băutură spirtoasă cu rom

3999 700 ml

Vodka Rachmaninoff

2299 700 ml

Hampstead Gin Premiun

2999 500 ml

Romanetti Vermut roşu

2399 1L

Massari Lichior Sambuca

2999 700 ml

9


Gi Gi

Pera

50 ml Vodka Rachmaninoff 10 ml suc proaspăt de lămâie 10 ml sirop de zahăr 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras ½ pară proaspătă

Pahar: tip coupette Gheaţă: cuburi Decorare: o feliuţă de pară

Mod de preparare: Zdrobeşte para în shaker. Toarnă toate ingredientele, împreună cu ghimbirul şi completează cu cuburi de gheaţă până la ¾ din înălţime. Închide shakerul şi agită bine. Apoi, strecoară şi toarnă într-un pahar de tip coupette, îngheţat în prealabil. Decorează cu o feliuţă de pară. Regele cocktailurilor: propunerea noastră este o îmbinare aromată de pară şi ghimbir.

Cucumber

& Apple Crush

40 ml Vodka Rachmaninoff 20 ml suc de mere Vitafit 10 ml suc de lămâie 10 ml sirop de miere 4 feliuţe de castravete proaspăt

Pahar: pahar înalt, de exemplu de tip collins Gheaţă: zdrobită Decorare: coajă de castravete + 2 feliuţe de castravete

Mod de preparare: Aşază castravetele în pahar şi zdrobeşte-l. Toarnă restul ingredientelor şi amestecă cu linguriţa. Completează cu gheaţă zdrobită până la ¾ din înălţime şi amestecă câteva secunde cu linguriţa. Apoi, completează până sus cu gheaţă zdrobită. Decorează cu feliuţe şi coajă de castravete. Serveşte cu un pai.

Castravete proaspăt, servit într-un mod foarte răcoritor. Amestec rafinat cu gheaţă zdrobită, cu un accent fructat. Long-drink pentru petrecere.

10


40 ml Vodka Rachmaninoff 20 ml suc de lămâie 10 ml sirop de zahăr 5 ml sirop de fructe de pădure Pahar: tip collins Gheaţă: zdrobită Decorare: mentă proaspătă

Forest Fruit

Bramble

Mod de preparare: Toarnă în pahar toate ingredientele, cu excepţia siropului de fructe de pădure. Completează cu gheaţă zdrobită până la ¾ din înălţimea paharului şi amestecă bine cu linguriţa. Completează din nou cu gheaţă zdrobită, până se umple paharul. Decorează cu mentă proaspătă şi toarnă încet siropul deasupra, obţinând astfel o dispersie inegală a culorii. Serveşte cu un pai.

Variaţie pe tema cocktailului Bramble creat de londonezul Dick Bradsell. Un amestec deosebit de proaspăt, bazat pe combinarea a 4 ingrediente.

40 ml Queen Margot Scotch Whisky 30 ml suc de lămâie 20 ml suc de portocale 100% Vitafit 10 ml sirop de zahăr 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă de dulceaţă de portocale albuş de ou

Hot Orange

Sour

Pahar: tip rocks Gheaţă: cuburi Decorare: o feliuţă de ghimbir şi coajă de portocale

Mod de preparare: Toarnă în shaker toate ingredientele, mai întâi fără gheaţă. Pune-i capacul şi agită. Apoi adaugă gheaţă până la ¾ din înălţime şi agită bine. Strecoară, turnând într-un pahar cu gheaţă. Decorează amestecul cu coajă de portocală şi o feliuţă de ghimbir. O variaţie deosebit de plăcută de cocktail din categoria sour, în care se îmbină ghimbirul şi portocala. Este ideal pentru petrecerile pe înserate, atât vara, cât şi iarna.

11


Bianco

Aperitivo

40 ml Hampstead Gin Premium 20 ml Romanette Vermouth alb 20 ml Bitterol Bitter Aperitiv 5 ml sirop de zahăr 15 ml suc proaspăt de lămâie 1 linguriţă de oregano uscat

Pahar: tip coupette Gheaţă: cocktail servit fără gheaţă, într-un pahar îngheţat Decorare: o măslină verde, spălată în prealabil, pe scobitoare/ scobitoare tip spadă

12

Mod de preparare: Toarnă în shaker oregano şi zdrobeşte-l delicat cu ajutorul unei linguri sau al unui pistil. Toarnă toate ingredientele şi adaugă gheaţă până la ¾ din înălţime. Agită bine şi, cu ajutorul strecurătorii duble, toarnă cocktailul în paharul îngheţat în prealabil. Decorează cu o măslină pe scobitoare sau pe o scobitoare tip spadă. O confruntare interesantă a băuturilor tipic italiene – bitter şi vermut. Caracterul mediteraneean este subliniat de oregano uscat, iar baza sa este reprezentată de gin.


40 ml Corrida Tequila Silver jumătate de lămâie verde (tăiată bărcuţe) 2 linguriţe de zahăr brun 3 feliuţe de castravete 5 frunze de busuioc proaspăt suc de mere Vitafit

Gringo

Special

Pahar: tip collins Gheaţă: zdrobită Decorare: busuioc proaspăt şi lămâie verde

Mod de preparare: Pune în pahar feliile de castravete, lămâia verde şi zahărul brun şi zdrobeşte-le bine. Apoi, frământă în palme frunzele de busuioc şi introdu-le în pahar, adăugând până la ¾ din înălţime gheaţă zdrobită. Toarnă tequila şi amestecă bine cu o lingură. Adaugă din plin gheaţă zdrobită şi completează cu suc de mere. Decorează cu o felie de lămâie verde şi frunze de busuioc. Serveşte cu un pai. O îmbinare surprinzătoare a gustului expresiv de tequila cu dulceaţa sucului de mere şi aroma busuiocului. Un cocktail deloc banal, care nu ține cont de combinaţiile clasice şi se pretează atât ca aperitiv, cât şi ca digestiv.

40 ml Vodka Rachmaninoff 30 ml suc proaspăt de lămâie 10 ml sirop de zahăr 15 ml Liberté lichior cu aromă de cocos albuşul de la un ou mic Pahar: tip rocks Gheaţă: cuburi Decorare: o feliuţă de măr şi o feliuţă de ghimbir

Thai Coco

Sour

Mod de preparare: Adaugă pe rând toate ingredientele în shaker. Pune capacul şi agită bine, apoi deschide shakerul şi adaugă gheaţă până la ¾ din înălţime. Agită bine timp de aproximativ 10 secunde. La final, strecoară cocktailul, turnându-l într-un pahar cu gheaţă, şi decorează-l cu o feliuţă de măr şi una de ghimbir. Serveşte-l cu un pai. Variaţie pe tema uneia dintre cele mai vechi categorii de cocktailuri sour. Este un tip de cocktail în care se îmbină de obicei sucul proaspăt de lămâie, zahărul, votca, lichiorul şi albuşul de ou, ultimul fiind cel care creează o spumă catifelată ce se odihneşte deasupra cocktailului.

13


Un cocktail nedecorat

ACCESORII Ruf

Zahăr decorativ

Aromata

Pungi pentru gheață

449 20 buc

999 200 g

Bussy

Ice Pops cu aromă de fructe

399 400 ml

Floralys

Şervețele cocktail

349 30 buc

Harvin

Cocktail de fructe

14

999 4x120 g

Aromata

Scobitori pentru cocktail

199 200 buc


t e ca vara fără soare

+ SAVOARE Plein Sud

Sirop de căpşuni, lămâie sau mentă

999

Vitafit

750 ml

Suc presat direct 100%

799

Nectar

de zmeură şi maracuja

499

1L

1L

Vitafit

Mixxed up

Băutură energizantă cu aromă de măr/ guave

149 330 ml

Mixxed up Băutură energizantă

149

Suc multifruct

499 1L

250 ml

15


Mango Finest

Collins

40 ml Queen Margot Scotch Whisky 20 ml mousse de mango (curăţă de coajă un mango proaspăt şi amestecă în blender până la omogenizare) 15 ml sirop de zahăr 15 ml suc de lămâie 10 frunze de mentă proaspătă apă minerală Saguaro Pahar: pahar înalt tip collins Gheaţă: zdrobită Decorare: mango proaspăt + mentă proaspătă

Mod de preparare: Frământă delicat în palme frunzele de mentă şi pune-le în pahar. Toarnă toate ingredientele, amestecă cu o linguriţă şi apoi completează cu gheaţă până la ¾ din înălţimea paharului. Amestecă din nou cu o linguriţă şi adaugă gheaţă zdrobită cu vârf. Decorează cu mango şi mentă. Serveşte cu un pai. O combinaţie a fructului de mango cu mentă proaspătă într-un long-drink, a cărui bază este scotch whisky-ul. Un amestec uşor, care îi va mulţumi cu siguranţă pe iubitorii acestei băuturi.

Jim Morning

Coffee

20 ml Western Gold Bourbon Whiskey 20 ml lichior cremă whisky Queen Margot 20 ml cafea (un espresso sau o cafea proaspătă mică şi tare) 10 ml Liberté lichior cu aromă de cocos Pahar: tip coupette Decorare: boabe de cafea

Mod de preparare: Pune în shaker toate ingredientele şi agită-le bine. Toarnă în pahar mixul obţinut şi decorează. Cocktail pentru desert, ideal pentru a fi servit după masă. Nota dulce a lichiorului se îmbină perfect cu gustul amar al cafelei. Înviorează nu numai papilele gustative, ci şi întregul organism.

16


30 - 40 ml Massari lichior Sambuca 200 ml suc natural de fructe/ananas Vitafit 5 ml sirop de mentă Plein Sud

Sambucalicious

Pahar: tip tulipă Gheaţă: cuburi Decorare: frunze de mentă

Mod de preparare: Umple paharul cu cuburi de gheaţă, apoi adaugă sambuca. Completează cu suc de fructe până se umple paharul, iar la sfârşit adaugă siropul de mentă, turnându-l uşor pe marginea paharului. Pentru a nu amesteca siropul cu sucul, te poţi ajuta de o linguriţă cu care să formezi, împreună cu paharul, o pâlnie. Ornează cu câteva frunze de mentă proaspătă, pe care le poţi strivi cu paiul sau cu linguriţa, şi vei obţine un rezultat sambucalicious! Un cocktail uşor, fructat, răcoritor!

60 ml Chirima Cachaça 60 ml suc de lămâie 2 linguriţe de zahăr brun 1 lime tăiat în 4

Caipirinha

Pahar: tip rocks Gheaţă: pisată Decorare: 2 felii de lime

Mod de preparare: Toarnă sucul de lămâie şi zahărul în pahar şi, deasupra, adaugă feliile de lămâie, pe care le pisezi cu o lingură sau un pistil până se topeşte zahărul. Lasă cojile rămase în pahar, apoi adaugă gheaţă până se umple acesta şi toarnă deasupra cachaça. Poţi lăsa linguriţa în pahar, în aşa fel încât fiecare să amestece zahărul pentru a se dizolva total sau parţial, după preferinţă. Un amestec răcoritor, inspirat de fascinanta şi energica Brazilie!

17


Pregăteşte paha

Sun

Sunrise

Cocktail Blue Curaçao, Caipiroska, Coconut, Cosmopolitan, Piña Colada

Premix Mai Tai

2499 700 ml

18

1999 700 ml

Coc aromatiz

11


arele!

nrise

cktail zat, cu vin

199 750 ml

Sunrise

Cocktail Mojito, Passion, Margarita, Pisang

1999 700 ml

Premix

Sex on the Beach

2499 700 ml

19


O zi bună

e ca un cocktail de momente de relaxare Melitta

Cafea măcinată

Freeway Orange

099 330 ml

Freeway Cola

099 330 ml

20

1799 500 g

Bergenbier Fresh Grapefruit

249 500 ml


Ia-ți doza de

distracție!

Cocktails  

Catalogul Lidl cu cele mai savuroase cocktailuri

Cocktails  

Catalogul Lidl cu cele mai savuroase cocktailuri

Advertisement