Page 1

iPho

phy

o g e n ra


eC

ha

ni

l

ez

cu

fi u cr m să a ea fotogr etiv n cu iPho p te

. Ro

i

bert

s

iPho

hy ap

g o r e n

S


The Art of iPhoneography: A Guide to Mobile Creativity Stephanie C. Roberts Copyright © 2011 The Ilex Press Limited Copyright fotografii © Stephanie C. Roberts, cu excepția celor care au altă mențiune Ediţie publicată pentru prima dată în Marea Britanie, în 2011, de ILEX 210 High Street Lewes East Sussex BN7 2NS www.ilex-press.com Fotografiile capitolului Găsiţi-vă propriul subiect © iPhoneographers Toate drepturile rezervate. Nici o parte a acestei lucrări nu poate fi reprodusă, stocată într-un sistem de regăsire a datelor sau transmisă în nici o formă şi prin nici un mijloc, electronic, mecanic, prin fotocopiere, înregistrare sau altfel, fără permisiunea deţinătorului drepturilor de autor şi a editurii. Editor: Alastair Campbell Director de creaţie: Peter Bridgewater Director artistic: James Hollywell Design: JC Lanaway

Editura Litera O.P. 53; C.P. 212, sector 4, Bucureşti, România tel.: 021 319 63 90; 031 425 16 19; 0752 548 372 e-mail: comenzi@litera.ro Ne puteţi vizita pe www.litera.ro iPhoneography. Cum să fotografiezi creativ cu iPhone-ul Traducere din limba engleză: Ioana-Maria Pricop Copyright © 2013 Litera pentru versiunea în limba română Toate drepturile rezervate Editor: Vidraşcu şi fiii Redactor: Ovidiu şerban Tehnoredactare şi prepress: Bogdan Coscaru Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României ROBERTS, STEPHANIE C. iPhoneography. Cum să fotografiezi creativ cu iPhone-ul/ Stephanie C. Roberts ; trad.: Ioana-Maria Pricop. – Bucureşti : Litera, 2013 ISBN 978-606-686-030-7 I. Pricop, Ioana-Maria (trad.) 77:654.165


CUPRINS ATENŢIE! ACEASTĂ CARTE VĂ VA LĂRGI PERSPECTIVA 6 NOŢIUNI DE BAZĂ

8

Înţelegeţi funcţiile de bază ale camerei iPhone şi învăţaţi să fotografiaţi, să organizaţi, să accesaţi, să faceţi o copie de siguranţă şi să vă promovaţi imaginile folosind camera încorporată şi arhiva foto.

TRUSA DE INSTRUMENTE

FOTOGRAFIAŢI AȘA CUM SIMŢIȚI

14

Dezvoltaţi-vă capacităţile de a fotografia creativ şi de a procesa imaginile experimentând cu o colecţie de aplicaţii („apps“) pe care le puteţi descărca. Vă vom prezenta câteva aplicaţii bine-cunoscute pentru fotografiere, vom descrie paşii şi vom analiza funcţiile-cheie pentru a vă ghida în utilizarea lor.

DESCĂTUȘAŢI-VĂ CREATIVITATEA

56

Deschideţi ochii şi începeţi să fotografiaţi. Alegeţi din cele 100 de misiuni secrete menite să dea strălucire creativităţii voastre şi să vă ajute să descoperiţi posibilităţi de a

ALĂTURAŢI-VĂ COMUNITĂŢII

crea imagini. Împărtăşiţi-vă experienţele adăugând fotografiile pe care le realizaţi în galeria noastră online de imagini: Art of iPhoneography.

74

Viziunea personală influenţează inconştient ceea ce vedeţi şi felul în care fotografiaţi. Dar puteţi vedea dincolo de subiect? În acest capitol, vom exersa abordarea mai conceptuală, cerându-vă să definiţi imaginile în funcţie de felul în care vă fac să vă simţiţi. Apoi vă vom provoca să fotografiaţi aşa cum simţiţi pentru a vă ajuta să vă descoperiţi viziunea interioară.

GĂSIŢI-VĂ PROPRIUL SUBIECT

102

După stabilirea limitelor creativităţii, este momentul să focalizaţi. În acest capitol vom merge pe urmele iPhoneografilor din întreaga lume şi vom studia tehnicile şi proiectele lor unice în iPhoneografie, în care se reflectă viziunea lor. Vă vor inspira, cu siguranţă, şi vă vor ajuta să definiţi un proiect personal legat de un subiect care să vă intereseze.

144

Nu sunteţi singuri. Există o comunitate în creştere de iPhoneografi, dornici să-şi împărtăşească părerile, experienţele şi imaginile. În acest capitol, veţi afla cum să creaţi un jurnal iPhoneografic online şi vă vom arăta cum să luaţi legătura cu alţi iPhoneografi.

SURSE

154

Această carte este doar începutul. Exploraţi o mulțime de materiale online pentru a afla mai multe despre instrumentele, tehnicile şi arta iPhoneografiei.

Glosar

156

Index

158

Mulţumiri & Despre autoare

160


IPhoneography

Introducere

Introducere

6/7

De ce este camera iPhone un dispozitiv atât de capabil?

ATE N ȚI E! AT E A TATE NE NȚ IȚEI E! ! A C E A S T Ă C A RT E V Ă VA L Ă R G I P E R S P E C T I VA

ATE N ȚI E! AT E N ȚIE ! AT ENȚ I E

• Rareori plecaţi undeva fără telefon, având astfel acces, oriunde şi oricând, la numeroase momente trecătoare, de neuitat. • Fiind mic şi uşor, aparatul vă ajută să fiţi mai discreţi şi mai rapizi în situaţii naturale, de tip reportaj. Puteţi fotografia chiar şi cu o singură mână. • Datorită multifuncţionalităţii şi simplităţii dispozitivului, veţi părea inofensiv, astfel că rareori subiecţii vor fi deranjați. Oamenii sunt mai degajaţi în prezenţa voastră. Acest fapt încurajează spontaneitatea. • Lipsurile ce ţin de controlul fin al fotografierii (reglarea diafragmei şi a timpului de expunere) sunt compensate prin viteza de acţiune. Astfel, treaba devine mai uşoară, putând să vă concentraţi pe compoziţie şi pe ce se întâmplă în faţa voastră. Acum, că v-am convins că iPhone-ul pe care-l aveţi în mână oferă ceva pur şi simplu magic, să începem! În această carte vă vom: • ajuta să adaptaţi trusa de instrumente ale camerei, prezentându-vă moduri în care puteţi fotografia, procesa şi distribui imagini folosind o mulţime de aplicaţii uşor de utilizat; • oferi misiuni secrete pentru a pune în valoare creativitatea zi de zi; • provoca să fotografiaţi aşa cum simţiţi, nu doar aşa cum percepeţi; • împărtăşi din inspiraţia iPhoneografilor pasionaţi din întreaga lume; • încuraja să descoperiţi un subiect care să vă intereseze și să definiți un proiect personal, unic; • încuraja să vă creaţi un jurnal vizual pentru a face publice experienţele trăite şi a-i inspira pe ceilalţi iPhoneografi.


ATENŢIE! ACEASTĂ CARTE VĂ VA LĂRGI PERSPECTIVA Mă bucur că aveţi în mână această carte, pentru că asta

Gândiţi-vă la iPhoneografie ca la o metodă simplă, mobilă

înseamnă că doriţi să creaţi ceva. Am simţit şi eu aceeaşi

de a face artă în viaţa de zi cu zi, nu doar când vă simţiţi

dorinţă când mi-am dat seama că iPhone-ul meu îmi oferă

creativi, ci chiar atunci când vine inspiraţia. Gândiţi-vă că

puterea de a crea într-un nou mod. Mi-a deschis ochii

este ca atunci când scrieţi liber într-un jurnal sau când

şi mi-a extins posibilităţile creative ca fotograf. Sper

desenaţi ceva într-un caiet de schiţe. Intenţia acestei cărţi

ca această carte să aibă acelaşi efect şi asupra voastră.

este să vă inspire să folosiţi iPhoneografia ca metodă

Să începem prin a defini iPhoneografia ca pe un tip de fotografie. Ca şi în cazul fotografiei pe film sau micros­copice, ne concentrăm pe tehnica şi arta definite de dispozitivul utilizat pentru a produce imaginea. iPhoneografia este arta de a fotografia şi procesa (edita şi optimiza) imagini digitale folosind iPhone-ul. Cartea vă este dedicată fie că sunteţi fotografi profesionişti, amatori entuziaşti sau doar persoane curioase care doresc să experimenteze în domeniul fotografiei.

de descoperire creativă şi de experimentare vizuală. iPhoneografia vă ajută să fiţi spontani, să vă detaşaţi de abordarea tradiţională a fotografierii şi să vă lărgiţi perspectiva… pentru a deveni fotografi mai buni. Abia aştept să vă admir creaţiile în grupul nostru Flickr şi să-mi spuneţi părerea despre această carte. Contactaţi-mă la adresa author@artofiphoneography.com. Și rămâneţi conectaţi: www.artofiphoneography.com.


CAPITOLUL 1

iPhoneography

NOŢIUNI DE BAZĂ

Noţiuni de bază

8/9

Pentru mine, fotografia înseamnă mai puţin tehnică și mai mult viziunea persoanei din spatele camerei, care alege compoziţia și declanșează obturatorul. Deși această carte vizează în special procesul creaţiei cu ajutorul unei camere foto iPhone, multe dintre idei pot fi aplicate și cu alte tipuri de aparat foto. Nu contează dacă iPhone-ul vostru este un model vechi sau cea mai nouă și mai grozavă versiune: dacă vă urmaţi mintea și inima și folosiţi diverse aplicaţii pentru a vă reda viziunea, aveţi puterea de a crea imagini artistice.

Despre imaginile și capturile de ecran din această carte Am fotografiat și procesat toate cadrele din această carte exclusiv cu telefoanele mele iPhone 3 și iPhone 4. Am folosit iPhone 4 pentru a crea capturile de ecran și am inventariat cele mai noi versiuni ale aplicaţiilor și surselor web pe care le-am avut la dispoziţie cât am scris această carte. Cu timpul, funcţionalitatea aplicaţiilor și a surselor web descrise în acest volum, precum și sistemul de operare existent pe iPhone se modifică, așa că dacă întâlniţi capturi de ecran care nu

În această fotografie, le prezint poze și materiale video realizate cu iPhone-ul copiilor din Pokhara, Nepal. Fotografie realizată de Jen Lemen.

seamănă cu ce vedeţi pe iPhone-ul vostru sau online, căutaţi în secţiunile de ajutor online sau de asistenţă ale firmei care a dezvoltat aplicaţia ori ale site-ului web. În capitolul „Surse“ găsiţi o listă completă a surselor citate în această carte. Fotografiile din capitolul „Găsiţi-vă propriul subiect“ au fost realizate de alţi iPhoneografi, folosind tot iPhone 3 și iPhone 4. Doar doi dintre ei au utilizat Adobe Photoshop pe computer pentru a prelucra imaginile selectate (majoritatea prelucrărilor au fost realizate cu aplicaţiile iPhone).


Pentru a fotografia:

Fotografierea cu camera iPhone încorporată Fotografierea cu camera iPhone încorporată (funcţia „Camera“ care este prestabilită din fabrică) este cea mai rapidă metodă de fotografiere și vă oferă cea mai mare flexibilitate în procesarea imaginilor, deoarece salvează o imagine originală la cea mai bună calitate, în biblioteca foto. Utilizând imaginea originală, puteţi aplica nenumărate efecte cu ajutorul diverselor aplicaţii. Vom explora procesarea imaginii în capitolul „Trusa de instrumente“.

 Pictogramă Biblioteca foto

Pictogramă Camera foto

• Atingeţi pictograma pentru cameră. • Atingeţi butonul pentru bliţ pentru a selecta „Oprit“, „Pornit“ sau „Automat“. (Cel mai adesea eu aleg opţiunea „Oprit“ pentru a evita o luminozitate stridentă. Pot ajusta imaginile subexpuse cu ajutorul a numeroase aplicaţii.) • Poziţionaţi iPhone-ul în așa fel încât să compuneţi imaginea pe verticală în ecranul de previzualizare sau rotiţi camera foto cu 90 de grade pentru a trece la varianta pe orizontală. • Atingeţi zona ecranului aleasă pentru a stabili punctul de focalizare. Pornind de la punctul de focalizare, camera foto va optimiza expunerea și balansul de alb pentru imaginea compusă. Atingeţi și trageţi opţiunea zoom pentru a apropia sau a distanţa. • Atingeţi butonul declanșator pentru a fotografia. • Imaginea va apărea instantaneu în previzualizarea Bibliotecii foto. Atingeţi miniatura pentru a deschide fotografia din Biblioteca foto.

1

3

2

1. Bliţ LED 2. Biblioteca foto 3. Buton declanșator

3

2 1


Noţiuni de bază

F L E X I B I L I TAT E A Ș I S E T Ă R I L E P E N T R U D I A P O R A M Ă iPhoneography

O imagine realizată cu camera încorporată și procesată diferit, utilizând diverse aplicaţii.

Flexibilitatea și setările pentru diaporamă

10 / 11

1

2

6

3

7

4

8

5

1. Procesată cu Photoshop Express + pachetul Iris Photo. 2. Procesată cu pachetul Iris Photo. 3. Procesată cu Mill Colour + Lo-Mob 4. Procesată cu pachetul Iris Photo + Lo-Mob. 5. Procesată cu Mill Colour + Lo-Mob. 6. Procesată cu pachetul Iris Photo + Shake It Photo. 7. Procesată cu Lo-Mob. 8. Procesată cu pachetul Iris Photo + Lo-Mob.


 Reglarea setărilor diaporamei Bibliotecii foto Puteţi regla setările diaporamei Bibliotecii foto din punct de vedere al duratei afișării fiecărei imagini, al tipului de tranziţie dintre imagini și al repetării și/sau rulării aleatorii a imaginilor în seria respectivă. Urmaţi acești pași:

3:20 PM

Settings Phone Messages

Contacts

Photos

Camera

Safari Messages App Store

Settings

ShakeItPhoto Hipstamatic

iPod Photos Best Camera

PS Express

Mill Colour

Lo-Mob

Pictogramă Setări (Settings)

3:20 PM Photos

Photo fx

TiltShiftFocus

Twitter

Facebook Hipstamatic

Slide For ca să vedeţi și să alegeţi opţiunile de durată. Atingeţi butonul Fotografii 3:20 PM (Photos) din colţul din Settings Photos stânga, sus, pentru a reveni la setările foto. Slideshow Atingeţi Tranziţie (Transition) pentru a Play Each Slide For 3 Seconds vedea și alege opţiunile Transition Dissolve pentru tranziţia de la o fotografie la alta în timpul Repeat OFF diaporamei. Atingeţi butonul Fotografii din Shuffle OFF colţul din stânga, sus pentru a reveni la setările foto.

Store

Camera Bag

iMovie Phone

Mail

iPod

pictograma Setări din 1 Atingeţi ecranul principal al iPhone-ului.

Safari

Setări va afișa diverse 2 Ecranul opţiuni pentru setările iPhone-ului și ale aplicaţiei. Atingeţi opţiunea Fotografii (Photos).

setărilor foto va afișa opţiuni pentru setările 3 Ecranul diaporamei din Biblioteca foto. Atingeţi Play Each

Play Each Slide For

2 Seconds 3 Seconds 5 Seconds 10 Seconds 20 Seconds


N oţiuni

de bază

GESTIONAREA FOTOGRAFIILOR iPhoneography

Lucrul cu imaginile în Biblioteca foto

Gestionarea fotografiilor

12 / 13

Când fotografiaţi cu camera încorporată sau cu o altă aplicaţie pentru fotografiere din iPhone, imaginile sunt stocate în Biblioteca foto (Photo Library). De aici le puteți accesa când folosiţi aplicaţiile pentru procesarea imaginilor. În Biblioteca foto puteţi să previzualizaţi și să selectaţi imagini, să creaţi diaporame și să distribuiţi sau să ștergeţi imagini. Urmaţi pașii ilustraţi pe pagina alăturată.

Selectarea uneia sau mai multor imagini din Biblioteca foto Pentru a selecta și a lucra cu o singură imagine: Atingeţi imaginea. După câteva secunde, bara de navigare din partea de jos se va ascunde. Atingeţi imaginea pentru a o reactiva. 1. Selectați 2. Bara de navigare de jos Albums

Pentru a selecta și a lucra cu mai multe imagini: Atingeţi pictograma Selectează (Select) din colţul din stânga, jos. Atingeţi mai multe imagini pentru a le selecta. Pe imaginile selectate va apărea o bifă. După ce terminaţi de selectat, atingeţi pentru a distribui (prin e-mail sau MMS), copia sau șterge imaginile selectate.

Select Photos

Camera Roll

Cancel

Descărcarea imaginilor în computer Când vă sincronizaţi iPhone-ul cu computerul, acesta va încerca să descarce automat imaginile din iPhone și să le importe, pe cele alese de voi, în aplicaţia principală de gestionare a fotografiilor (de ex. iPhoto, Aperture). Este indicat să vă sincronizaţi iPhone-ul frecvent, pentru a vă asigura că aveţi o copie de rezervă a fotografiilor pe computer. Share (5)

1

2

Copy (5)

Delete (5)


Select

Back

Play

Forward

Delete

Albums 10:16 PM

Albums

Messages

Contacts

App Store

Settings

Photos

Camera Roll

Camera Roll

129 of 1,489

10:16 PM

Camera Roll

129 of 1,489

10:16 PM

Camera Roll

129 of 1,489

Camera

ShakeItPhoto Hipstamatic

Email Photo Best Camera

PS Express

Mill Colour

MMS

Lo-Mob

Assign to Contact Camera Bag

Photo fx

TiltShiftFocus

Twitter

Phone

Mail

iPod

Safari

Biblioteca foto 1 Deschideţi Atingeţi pictograma Fotografii (Photos) pentru a deschide Biblioteca foto (Photo Library). Se va afișa o listă de Albume (Albums). Atingeţi Rolă film (Camera Roll) pentru a vizualiza imaginile fotografiate cu iPhone-ul sau un album pe care l-aţi creat cu iPhoto.

previzualizarea fotografiilor fotografiilor 2 Răsfoiţi 3 Vizualizarea Rolă film (Camera Roll) va afișa Atingeţi săgeţile înainte-înapoi de sub miniaturi ale imaginilor. Deplasaţi degetul în sus sau în jos pentru a răsfoi imaginile. Atingeţi Albume (Albums) ca să reveniți la opţiunile pentru album.

imagine pentru a vă deplasa manual în seria cronologică de fotografii. Atingeţi săgeata din centru dacă doriţi să rulaţi în diaporamă seria de fotografii și atingeţi imaginea curentă pentru a opri slideshow-ul.

Use as Wallpaper

Delete Photo

Cancel

Cancel

o fotografie 4 Distribuiţi Atingeţi pictograma Selectaţi (Select)

o fotografie 5 Ștergeţi Atingeţi pictograma coșului de gunoi

din colţul din stânga, jos pentru a trimite o fotografie prin e-mail sau MMS, pentru a o atribui unei persoane din agendă sau pentru a o utiliza ca fundal pentru telefon.

din colţul din dreapta, jos pentru a șterge imaginea selectată. Confirmaţi ștergerea imaginii sau anulaţi operaţiunea.


Capitolul 2

iPhoneography

TRUSA DE INSTRUMENTE

Trusa de instrumente

14 / 15

La fel cum un pictor își alege instrumentele – dimen­ siunea pânzei, culorile sau tipul de pensulă –, aveţi la dispoziţie o diversitate de aplicaţii („apps“) pentru camera iPhone și tehnici de procesare accesibile pentru a experimenta și a contura direcţia voastră artistică. Puteţi alege o aplicaţie pentru a realiza o fotografie și o altă aplicaţie (sau mai multe) pentru a procesa ori edita acea imagine. O modalitate bună de a începe este să descărcaţi și să testaţi mai multe aplicaţii ale iPhone-ului. S-ar putea să descoperiţi că pentru a fotografia folosiţi mai ales camera încorporată și doar una sau două aplicaţii de procesare a imaginilor, dar la început îngăduiţi-vă un răgaz pentru a experimenta și a vă dezvolta în mai multe feluri capacităţile creative cu ajutorul fotografierii și al procesării imaginilor. S-ar putea să vă bucure ce descoperiţi. Ca fotograf documentarist, intenţia activităţii mele profesionale este să realizez imagini realiste, așa că îmi este ușor să procesez imaginile făcute cu camera mea

SLR. Fac ajustări minore ale expunerii și ale balansului de alb sau transform o fotografie color în alb-negru, dar, în timp, procesarea nu a fost un izvor de creativitate pentru mine. În cazul iPhoneografiei am ales varianta diametral opusă, explorând o abordare mai abstractă în ceea ce privește fotografierea și una mai degajată în procesarea imaginii. Cu ajutorul iPhoneografiei, pot decupa subiecţii până la abstracţie, pot suprasatura culorile sau pot aplica texturi, viniete și rame care imită efectele aparatelor foto retro. Vreau să văd lumea prin alt fel de lentile, prin care viaţa nu este reflectată fidel, ci mai degrabă așa cum îmi doresc eu să fie în acea clipă. Fiindcă această abordare diferă de stilul meu profesional documentarist, îmi distribui fotografiile făcute cu iPhone-ul printr-un jurnal online separat, ca într-un fel de caiet de schiţe. Îmi place la nebunie libertatea de a explora două căi care s-ar putea să nu interacţioneze vreodată.


În acest capitol vom explora câteva aplicaţii bine-cunoscute pentru fotografie. Vă încurajez să începeţi să construiţi propria trusă de instrumente descărcând una sau mai multe dintre aceste aplicaţii din Magazinul de aplicaţii (App Store) de pe iPhone și să le încercaţi. Toate imaginile pe care le realizaţi (cu camera încorporată sau cu o altă aplicaţie) vor fi stocate în biblioteca de imagini „Foto“ (Photo). Când lansaţi o aplicaţie și doriţi să procesaţi o imagine existentă, veţi accesa fotografia salvată din biblioteca de imagini. Nu uitaţi să vă faceţi o copie de siguranţă pe computer când sincronizaţi iPhone-ul, pentru a nu pierde imagini valoroase. Încercaţi să folosiţi o singură aplicaţie nouă pe săptămână, ca să aveți suficient timp să vă familiarizați cu una înainte de a trece la alta. Aplicaţiile enumerate în acest capitol sunt suficiente pentru a porni la drum. Pentru o listă cuprinzătoare, accesaţi App Store.

Camera Roll

Albums

Messages

Contacts

Settings

App Store

Best Camera Camera Bag

Mill Colour

AutoStitch

Notes

Clock

Photos

Camera

ShakeItPhoto ColorSplash

Genius

PerfectlyClr

Photo fx

Hipstamatic

iPod

Safari

PS Express TiltShiftFocus

Lo-Mob

Twitter

Facebook

Flickr: Photos

Phone

Mail

iPod

Safari

Ecranul 1 de iPhone cu principalele mele aplicaţii foto.

Phone

Mail

Ecranul 2 de iPhone cu aplicaţiile mele foto secundare.

Ecranul bibliotecii foto cu miniaturile din Rolă film (Camera Roll)


Trusa de instrumente

iPhoneography

PHOTOSHOP EXPRESS

Photoshop Express

16 / 17

Adobe Systems, compania care a definit în mare măsură dezvoltarea editării foto digitale prin Photoshop, softul său principal, a creat aplicaţia Photoshop Express pentru iPhone ca însoţitor pentru Photoshop.com, sursa online pentru distribuire, editare și găzduire de fotografii. Photoshop Express oferă instrumente de editare simplă a imaginilor obţinute cu camera încorporată. Deși aplicaţia nu este cunoscută pentru efectele sale creative (sau filtre) pe care le regăsim în aplicaţii precum CameraBag, Photo fx sau Lo-Mob, este ideală dacă doriţi un control mai mare al unor funcții specifice de editare a imaginii, cum ar fi: • Decuparea (formă liberă sau cu raport fix prestabilit).

Photoshop Express este aplicaţia pe care o aleg pentru îmbunătăţiri rapide, manuale ale imaginii, în special pentru fotografiile mele documentare. Voi puteţi utiliza o aplicaţie mai robustă de editare manuală a fotografiilor, așa cum este Iris Photo Suite, dar eu folosesc cel mai adesea Photoshop Express pentru a ajusta rapid expunerea sau a transforma o imagine în alb-negru. Când fotografiez cu Hipstamatic (cu un film cu heavy vignette) sau procesez o imagine folosind o aplicaţie ca Lo-Mob, care aplică imaginii un filtru cu textură întunecată, pot trage apoi imaginea în Photoshop Express pentru a mări expunerea înainte de a o finaliza și publica în jurnalul meu online. În această secţiune voi arăta cum puteţi folosi Photoshop Express într-un mod similar, ca aplicaţie pentru stratul final în procesul de realizare a imaginii.

• Îndreptarea sau rotirea compoziţiei. • Ajustarea manuală a expunerii, a saturaţiei culorii și/sau a contrastului.

Conectaţi-vă online

• Aplicarea de filtre pentru a face textura imaginii mai difuză sau mai clară.

Photoshop – http://mobile.photoshop.com/ Twitter – photoshopdotcom

• Adăugarea de diverse rame foto.


PHOTOSHOP EXPRESS

Settings

PHOTOSHOP EXPRESS About

Reparaţi rapid

Bine organizat

Fotografia necesită o mică ajustare?

Încărcaţi-vă fotografiile în orice

Folosiţi opţiunile editării de bază

moment în albumele online de pe

pentru a decupa, a adăuga un efect

Photoshop.com, iar apoi sincronizaţi

și a obţine exact ceea ce trebuie.

cu Adobe Photoshop Elements.

PHOTO: Terry White, Creative Suite Evangelist

PHOTO: Terry White, Creative Suite Evangelist

Adobe

Edit

Online

Upload

Settings

Adobe

Edit

Online

Upload

Show Tips

OFF

Upload Usage Data

OFF

Adobe ID

Sign Out

Facebook

Settings

your ID here

Adobe

Edit

Not Signed In

Online

Upload

Settings


Trusa de instrumente

Online Photo Editor | Photoshop Express | Photoshop.com photoshop.com Most Visited

Getting Started

https://www.photoshop.com/tools/ria?wf=organize

Insert Link

Latest Headlines

Online Photo Editor | Photoshop E…

PHOTOSHOP EXPRESS

PHOTOSHOP.COM UPLOAD PHOTOS & VIDEO

iPhoneography

Companionul bibliotecii foto Photoshop.com

Photoshop Express

18 / 19

Search My library

Sign Out

Show

My Account

Help

English

Sort by (Custom Order)

LIBRARY All Photos and Video (13)

Dacă nu aveţi o arhivă de imagini centralizată și doriţi să stocaţi și să organizaţi imagini într-un spaţiu privat online, ar fi util să luaţi în considerare crearea unui cont pe Photoshop.com, unde să stocaţi și să organizaţi imaginile. Cu Photoshop Express vă conectaţi ușor, puteţi adăuga titluri imaginilor și le puteţi încărca în albumele alese de pe Photoshop.com. În continuare le puteţi edita, atribui etichete și partaja cu persoanele dvs. de contact via e-mail, Facebook, Flickr, Photobucket și/sau Picasa. După ce intraţi în aplicaţia Photoshop Express, vă puteţi accesa galeria online și utiliza diverse opţiuni pentru a crea o diaporamă sau pentru a distribui un album configurat pentru afișare publică. Această funcţie este utilă dacă doriţi să vizualizaţi, să prezentaţi sau să distribuiţi imagini pe care le-aţi șters din iPhone. Companionul bibliotecii foto Photoshop.com.

My Library My Gallery My Friends Notifications

Most Recent (13) Not In Albums (1)

GROUP ALBUMS All Group Albums My Group Albums Other Group Albums

ALBUMS

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

8/18/2010

8/18/2010

8/18/2010

8/18/2010

Add description

Add description

Add description

Add description

Add tags

Add tags

Add tags

Add tags

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

8/18/2010

8/18/2010

8/18/2010

8/18/2010

Add description

Add description

Add description

Add description

Add tags

Add tags

Add tags

Add tags

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

ShootHowYouFeel

8/18/2010

8/18/2010

8/18/2010

8/18/2010

All Albums

Art of iPhoneography (12) OTHER SITES Facebook Login Flickr Login Photobucket Login Picasa Login

Add tag to selected items

Apply Create Settings Slideshow Edit

Decorate E-mail

Link

Publish

Save

Print

Remove


Utilizând aplicaţia Photoshop Express, creaţi o diaporamă sau distribuiţi un album.

Online…

Art of iPhone…

Options

 Online…

Art of iPhone…

Options

Art of iPhoneography

Art of iPhoneography

Share Photo Separate addresses by spaces Options

Slideshow

12 Photos and Videos

Refresh Share Album Cancel

Adobe

Edit

Online

Upload

Settings

E-mail Enter personal message

Cancel

Share


Trusa de instrumente

a crește (întuneca) sau 2 Pentru reduce (lumina) saturaţia Exposure

PHOTOSHOP EXPRESS

Tint Black & White

Photoshop Express

Contrast

În cinci pași (și cinci minute sau mai puţin) puteţi obţine o îmbunătăţire minimă a imaginii folosind Photoshop Express. Urmaţi acești pași pentru a crește saturaţia culorii, a regla decuparea, a adăuga o ramă și apoi salvaţi imaginea în biblioteca de fotografii.

pentru a lansa Photoshop 1 Atingeţi Express și a deschide fereastra

iPhoneography

Cum să ajustaţi saturaţia culorii, să decupați și să adăugaţi rame

20 / 21

tuturor culorilor imaginii, selectaţi „Saturaţie“ (Saturation). Atingeţi imaginea și deplasaţi degetul spre dreapta pentru a crește saturaţia sau spre stânga pentru a o reduce. Veţi observa apariţia unui număr deasupra imaginii, indicând nivelul de creștere (până la +100) sau scădere (−100) a saturaţiei. Când sunteţi mulţumiţi cu gradul de saturaţie, atingeţi „OK“.

Saturation

PHOTOSHOP EXPRESS

Editare (Edit). Atingeţi „Selectaţi foto“ (Select Photo) pentru a alege o imagine pentru procesare, din arhiva de fotografii. După ce se deschide arhiva, selectaţi imaginea pe care doriţi să o editaţi și aceasta se va deschide în Photoshop Express.

Edit

Select Photo Take Photo

Cancel Adobe

Edit

Online

Upload

Settings

Saturation

OK

iphoneogra  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you