__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

KÖK & FÖRVARING på ett hållbart sätt


Innehåll Laserkantad lucka & lådfront........Sidan 4

Utrusta skåp & låda.......................... Sidan 14

Lackad lucka & lådfront................... Sidan 7

Uppgradera till moderna lådor.... Sidan 15

Bänkskivor i laminat...........................Sidan 8

Hela kök med stommar................... Sidan 16

Stänkpanel/ Bänkprofil......................Sidan 9

Montage................................................... Sidan 17

Handtag & knoppar.............................Sidan 10

Fixa till förvaringen............................ Sidan 18

Tillval & tillbehör................................... Sidan 12

Prisexempel........................................... Sidan 21

Källsortering.......................................... Sidan 14

Hållbart-självklart!............................... Sidan 23

Vi erbjuder: • • • • • •

miljösmarta lösningar kostnadseffektiv förnyelse noggrant urval av dekorer standard & måttanpassat svensktillverkat produkter rekommenderade av Byggvarubedömningen*

• tillbehör för att utrusta & uppgradera skåp & låda • snabba leveranser • sampackade leveranser • lättillgänglig kundsupport • kostnadsfri ritservice • rikstäckande montörsnätverk • +20 års branscherfarenhet

* se Rekommenderade produkter på sidan 4-6.


FÖRNYELSE alla vinner på! LIB (Luck & InredningsBolaget AB) har i mer än 20 års tid förnyat kök och förvaring åt privata och kommunala bostadsbolag, och är idag en ledande aktör på marknaden för renovering. Vi hjälper dig med varm hand genom hela förnyelseprocessen - från idé till färdigt montage. Tanken med en LIB-förnyelse är att den skall vara snabb, enkel, hållbar och kostnadseffektiv för alla inblandade; från ägare och förvaltare till hyresgäst. Hos oss hittar du ett brett sortiment av det mesta du kan tänkas behöva under arbetet; stommar, skåp, luckor, lådor, bänkskivor, gångjärn, socklar, lister, handtag, rostfria produkter mm. Att satsa på förnyelse ligger dessutom helt i linje med dagens miljötänk. Att behålla fullt fungerande stommar och ”bara” byta luckor, bänkskivor och handtag är en klok, smidig och klimatsmart lösning. Skulle det vara så att du behöver byta hela eller delar av dina stommar, är detta inget problem. Vi måttanpassar alla våra inredningssnickerier, vilket gör att vi

maximerar ytan som finns till förfogande, och minska eventuellt spill. Att vara miljösmart handlar också mycket om att välja rätt produkt; våra laserkantade snickerier är ett utmärkt miljöalternativ med såväl produktionstekniska som miljömässiga fördelar. Fabriksmonterade stommar, svensktillverkat, snabba och sampackade leveranser är andra viktiga aspekter, om man vill ha en så hållbar och effektiv förnyelse som möjligt. När en beställning görs kan man välja om man vill ha enbart material eller hjälp med montaget om man saknar egen kapacitet. Väljer man med montage, tar LIBs montörer hand om resten av processen; från kontakt med hyresgäst, till sista skruven i skåpen och givetvis även omhändertagandet av det gamla köket. Förnyelsen är klar och hyresgästen kan börja använda sitt nya kök, kanske t.o.m samma dag. Svårare än så är behöver det inte vara!


Laserkantad lucka & lådfront

Bra val!

Våra laserkantade luckor finns i rad olika dekorer, och att svetsa samman lucka med en laserkant av polypropylen är en välbeprövad teknik som ger god hållbarhet och lång livslängd på produkten. En laserkantad lucka ger bra motstånd mot fukt och värme och har ett stöt-och reptåligt ytskikt. Ytskiktet gör även luckan UV-beständig, vilket gör det enkelt att komplettera eller ersätta en lucka. En laserkantad lucka väger dessutom mindre än en lackad, så slitaget på såväl gångjärn som skenor och stommar blir mindre. Majoriteten av våra luckor har fått omdömet Rekommenderas av Byggvarubedömningen, ett omdöme som gör att du kan känna dig trygg i ditt val, både vad gäller innehåll och hållbarhet på den valda produkten, både på kort och lång sikt.

Stockholm - svag struktur Stockholm är en laserkantad vit lucka med svag struktur som passar lika bra i moderna som äldre kök och fastigheter. Välj mellan fem olika kantlister. Tillverkad av E1-klassad 16 mm spånskiva med laserkant av polypropylen. Rekommenderas av Byggvarubedömningen.

vit kant

grå kant

antracitkant

ekkant

bokkant

Idre - slät yta Idre är en slät laserkantad vit lucka tillverkad av kraftigare material, vilket gör att den får en snygg och motståndskraftig yta. Luckan fyller sin plats i stort som litet kök. Välj mellan fem olika färger på kantlisten. Tillverkad av E1-klassad 16 mm spånskiva med laserkant av polypropylen. Rekommenderas av Byggvarubedömningen.

vit kant

grå kant

antracitkant 4

ekkant

bokkant


För extra tuffa miljöer!

Åre - matt akrylfinish Åre är en modern, slät och stilren laserkantad lucka med matt yta som ger en sober framtoning. Den hårda akrylytan gör luckan mycket hållbar och enkel att hålla ren, vilket gör att vi rekommenderar den till boenden som utsätts för tufft slitage. Tillverkad av E1-klassad 18 mm MDFskiva med laserkant och baksida av polypropylen. Välj mellan nyanserna Snövit och Varmgrå. Rekommenderas av Byggvarubedömningen.

Åre Snövit

Åre Varmgrå

Borås - högtryckslaminat Borås är en laserkantad vit lucka i högtryckslaminat på båda sidor, vilket gör den speciellt lämpad för extra tuffa miljöer såsom äldreboenden, förskolor och studentbostäder. Den direktlaminerade luckan har en mycket lättskött s.k pärlyta som dessutom är extra tålig som slag och repor. Tillverkad av E1-klassad 16 mm spånskiva med laserkant av polypropylen.

Smögen - högblank finish Smögen är en slät premiumlucka med laserkant och ytskikt av högblank akryl, vilket ger en extra djup och fin finish. Luckan kräver inledningsvis lite mer av sina användare då den är känsligare än andra produkter. Tillverkad av 19 mm MDF och laserkant av polypropylen. Välj mellan nyanserna vit och svart. Smögen vit 5

Smögen svart


Malmö & Göteborg - modernt Malmö & Göteborg är laserkantade luckor med svag struktur, i en sober gråskala. Välj kantlist ton i ton eller som kontrast. Tillverkad av 16 mm spånskiva med laserkant av polypropylen. Rekommenderas av Byggvarubedömningen.

Malmö grå med grå kant

Malmö grå med antracitkant

Göteborg antracit med ekkant

Göteborg antracit med antracitkant

Trädekorer - alltid aktuellt Trädekorer av olika slag är alltid populära och fyller sin plats i stort som litet kök. Välj mellan Fjällek, Björk,vitlaserad Ek eller Grå ask. Tillverkad av 16 mm spånskiva med laserkant av polypropylen. Rekommenderas av Byggvarubedömningen.

Åre Fjällek

Stockholm Björk

Eslöv vitlaserad ek

Stockholm Grå ask

Rekommenderas av Byggvarubedömningen 6


Lackad lucka & lådfront Vill man av olika anledningar ha en lackad lucka, går det alldeles utmärkt. Alla våra lackade luckor tillverkas av en E1-klassad 16 mm MDF, med en två-komponents syrahärdande lackfärg. Standardkulörer är Antikvit (0502Y) och Snövit (0500N). Andra NCS-nyanser går att få mot pristillägg. Produktionstiden för en lackad lucka är cirka sex veckor.

Nybro

Slät lucka med fasning i kanten. En lucka med rena linjer och modern design.

Västerås

Åkersberga

Spår- och kantfräst lucka med grafiskt rena linjer för ett modernt intryck.

Enkel slät lucka som passar i såväl moderna som äldre fastigheter.

Vimmerby

Klassisk lucka med spårfäst pärlspont ger ett varmt, lantlig intryck.

Norrköping

Spår- och kantfräst lucka med klassisk spegel för en genuin allmogekänsla.

Högkvalitativa gångjärn Jobbar man med kök och garderober kan det vara bra att veta vilka olika möjligheter som finns vad gäller just gångjärn, klaffar och monteringsplattor, för bästa funktion och livslängd. Olika aspekter att ta i beaktande är bl.a om man vill ha standard eller mjukstängande, vart luckan är placerad, hur mycket plats som finns runt om och hur mycket man vill att luckan skall kunna öppnas. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig vidare!

7

Lund

Slät lucka med svagt rundade kanter. Lättplacerad lucka i alla slags kök.


Bänkskiva i laminat

Lättskött!

Bänkskivor i laminat är hållbara, hygieniska och lätta att sköta om, vilket gör dem till perfekta val i hyresrätter och gemensamhetsboenden. Välj färger och mönster som kompletterar kökets övriga inredning. Välj mellan tjocklek 20 eller 30 mm, rak, post eller dubbelpostad kant. Vår möjlighet att måttanpassa bänkskivorna ger oändliga valmöjligheter!

Carrara marmor Tjocklek: 20 & 30 mm

Betong Tjocklek: 20 & 30 mm

Svartvit granit Tjocklek: 30 mm

Black Brazil Tjocklek: 20 & 30 mm

Svart skiffer Tjocklek: 20 & 30 mm

Svart marmor Tjocklek: 20 & 30 mm

Stavlimmad Ek Tjocklek: 20 & 30 mm

8


Myriad Tjocklek: 30 mm

Virrvarr vit/silver Tjocklek: 30 mm

Ljus Twist Tjocklek: 30 mm

Lava Twist Tjocklek: 30 mm

Virrvarr grå/antracit Tjocklek: 30 mm

Stänkpanel i laminat Nu kan man även få stänkpanel i laserkantat laminat i dekorerna Carrara, Betong och Svart marmor. Måtten är tjocklek 9 x höjd 600 x maxlängd 4 070 mm, givetvis kan dessa måttanpassas liksom övriga inredningssnickerier hos oss. Panelerna monteras enkelt med sättlim, och tack vare laserkanten runt om behöver man inte sätta någon list.

Bänkprofil i aluminium Bänkprofil. Sätt gärna en bänkprofil i aluminium mot spis och diskbänk för att förlänga livslängden på bänkskivan. Välj mellan rak eller postform, aluminiumfärgad eller svart. Mått: längd 640 x höjd 28 mm, radie 7 mm.

9

Öka livslängden på bänkskivan genom att sätta en bänkprofil mot spis och diskbänk!


Handtag & knoppar för nya grepp Med hjälp av handtag och knoppar kan man på ett enkelt och smidigt sätt ge det uttryck åt lägenheten som man önskar. Anpassa gärna designen på handtagen efter kökets stil eller fastighetens byggnadsår. Eller var lite wild and crazy och tänk annorlunda; varför inte ett modernt handtag till ett sekelskifteskök? Välj mellan cc-mått 96 eller 128; att gå upp en storlek kan göra stor skillnad på intryck och funktionalitet.

Standardhandtag Poly silver cc 96

Poly svart cc 96

Lina vit cc 96

Lina bok cc 96

Lina ek cc 96

Gångjärn & handtag* ingår i alla luckordrar

Tack till Beslag Design för det fina fotot!

* standardvariant på gångjärn och handtag 10


Tillvalshandtag Alma antik cc 96

Alma tenn cc 96

Svea metall cc 96

Svea antik cc 96

Bolero rostfri look cc 128

Boogie rostfri look cc 128

Iza rostfri & alu look cc 128

Elin rostfri look cc 96 & 128

Love rostfri look cc 128

Helga rostfri look cc 96 & 128

Eva alu look cc 128 Moa alu look cc 96 & 128

Moa svart cc 96 & 128

kromad look

Tea knopp rostfri look

rostfri look

Rut, förnicklad vit & svart cc 128

polerad mässing svart svart

Agnes cc 128

kromad look

polerad mässing 11

Förnya, förändra & förbättra med nya handtag!


Tillval & tillbehör som förnyar! Vi på LIB erbjuder en rad olika tillval och tillbehör för att underlätta köksförnyelse, hos oss hittar du nästan allt du kan tänkas behöva under processen, vilket förenklar och snabbar upp jobbet för alla berörda parter. Här hittar du allt från lådinsatser till fönsterbänkar och golv.

Fönsterbänkar Ett enkelt sätt att förhöja standarden vid en renovering är att även byta fönsterbänkar. Fönsterbänkarna, i hållbart och lättskött laminat, finns i åtta olika dekorer; Carrara, Betong, Black Brazil, Ek, Is, Svart marmor, Svart skiffer och Svartvit granit. Tjockleken är 20 alt. 30 mm och finns i två djup, 100 - 200 mm resp. 201 300 mm. Fönsterbänkarna kan måttanpassas, maxlängd dock 4 000 mm.

Rostfria produkter Vi har ett brett sortiment av rostfria diskbänk, bänkskivor och anpassade tillbehör att erbjuda - från enkla underlimmade hoar till traditionella diskbänkar med dubbla hoar och rejäla avlastningsytor. Beställ gärna vår katalog för Rostfritt eller gå in på vår hemsida för att läsa mer.

12


Kakellaminat Kakellaminat är perfekta ersättningsprodukter om man av olika anledningar inte vill sätta kakel i köket. De är både enkla och tidsbesparande att montera, och dessutom lätta att hålla rena. En fukttrög MDF-skiva och högtryckslaminat ger en motståndskraftig yta och gör att produkten håller länge. Välj mellan kakelmönster 100 x 100 eller 300 x 100, och färgerna vitt och grått. Tjocklek: 7 mm. Levereras i skivor om 1200 x 600 mm. Monteras enkelt med sättlim, och skarvas med medföljande slejfar.

Vit 100 x 100

Vit 100 x 300

Grå 100 x 100

Grå 100 x 300

Plastsockel I miljöer där socklar regelbundet utsätts för vatten eller hårt slitage, rekommenderar vi att man sätter plastsocklar som är både fuktsäkra och stryktåliga. Enkla att montera tack vare en smidig clips-funktion. Mått: längd 2400 x höjd 150 mm, tjocklek 13 mm. Finns med avslut, H-skarv, L-och Multihörn.

Övrigt ”bra-att-ha” I vårt sortiment ingår även produkter som ger köket en lite högre standard och som är ”bra-att-ha”, t.ex.:

• • • • • • • • • • •

skärbräda lådinsatser kryddhylla ventilationsgaller handduksstång filtmatta besticklådor ”säkert-vatten” källsortering karusell m.m 13

Även slitstarka och tåliga vinylgolv


Källsortering Passa på att effektivisera köksförnyelsen och komplettera diskbänkskåpen med andra bra tillbehör. Med anpassade produkter för källsortering blir det enkelt att ha det både rent och snyggt under diskbänken, samtidigt som man gör en insats för miljön. Välj mellan att sätta källsortering i låda eller bänkskåp. Båda lösningarna har lock och består av robusta kärl i plast som är lätta att hålla rena. Tillverkade i Sverige av miljövänlig kraftig PP-plast för lång ovarsam hantering. Tvåan består av två rejäla kärl med ett robust täcklock på det ena. Produkten har bottenmonterad stabil släde som gör den lätt att dra ut ur skåpet. Mått: bredd 315 x höjd 365 x djup 460 mm. 2 x 17 liter med 1 lock. Kuben består av två robusta kärl med täcklock. Monteras enkelt i botten av lådan, och passar i alla lådor till diskbänkskåp med måt�ten 400, 600 resp. 800 mm. Sidorna i metall fungerar även som avdelare i lådan.

TVÅAN - källsortering i skåp.

Mått: bredd 318 x höjd 305 x djup 416 mm. 2 x 12 liter med 2 lock och insats i metall.

KUBEN - källsortering för lådor.

Utrusta skåp & låda Komplettera gärna skåp och låda med bra tillbehör som underlättar vardagen och ger en känsla av mervärde för hyresgästen. Säkert vatten-matta. Gjord i tålig PP-plast, och placeras direkt på botten av skåpet. Mattan ger en tät och slät skåpsbotten som är lätt att hålla ren. Finns i flera olika standardstorlekar som lätt kan anpassas till olika bredder.

Bestickinsats. Håll ordning på bestick och andra småsaker som är bra att ha i köket. Insatsen är gjord i tålig plast och finns i olika storlekar.

Karusell. Vår karusell för bänkskåp har en extra stabil konstruktion med plattjärn under trådarna vilket ger hög hållfasthet. Karusellen har flyttbara hyllplan och en enkel bottenmontering. Varje hyllplan klarar en belastning på 12 kg. 14


UPPGRADERA TILL moderna lådor! 1.

Uppgradera köket i tre enkla steg genom att byta från traditionella skåp till moderna och praktiska lådor.

2.

3. Skapa effektiv förvaring med lådor istället för skåp! 15


Hela kök med stommar

Fabriksmonterade stommar!

Om du måste byta både luckor och stommar är detta inget problem för oss. Det är to.m så att du får stommarna förmonterade på fabrik för att arbetet på plats skall gå så snabbt och smidigt som möjligt. Utifrån ditt underlag, ritar våra duktiga arkitekter upp ett förslag till dig ihop med en komplett lista på ingående delar, en rendering och en 3D-skiss av det nya köket. Med förslaget i hand, blir det lättare att diskutera vidare för att till sist komma fram till den mest optimala lösningen för alla. Majoriteten av våra stommar är tillverkade på samma sätt som våra luckor Stockholm och Idre, vilket göra att även dessa Rekommenderas av Byggvarubedömningen. Ett betyg som gör att du alltid kan känna dig trygg i ditt val av produkt. Produktionstiden på hela kök med laserkantade luckor är tre veckor.

Vill du ha hjälp med montaget? Vi har tillgång till ett rikstäckande montörsnätverk. Hör av dig till oss, så hjälper vi dig vidare!

16

Rekommenderas av Byggvarubedömningen


g i d r e p l ä Vi hj ! t e g a t n o med m

Via vårt rikstäckande nätverk av montörer hjälper vi även till med den praktiska delen av renoveringen. Hör av dig till oss för mer info!


Fixa till förvaringen! Garderober ska vara generösa och rymliga men helst inte synas och ta plats. Med våra måttanpassade och flexibla lösningar är det enkelt att skapa bra förvaringsutrymmen på små ytor. Oavsett om du behöver helt nya garderober eller vill ansiktslyfta befintliga, så har LIB allt som krävs. Välj utseende bland våra luckor. Och säg det rum som inte mår bra av en spegeldörr! I trånga utrymmen sparar skjutdörrsystemet plats och minskar slitaget. Hyllor, korgar, fack och stänger – inredningen i garderoberna kan varieras i det oändliga. Tänk också på att nya handtag eller knoppar på garderobsdörrar kan göra underverk!

Uppgradera med • nya luckor & gångjärn • nya handtag & knoppar • nya trådkorgar

• medicinskåp • extra hyllplan • klädstång

18

Uppgradera in & utsida på garderoben!


SNABBA LEVERANSER - nytt kรถk inom 4 veckor


Inspiration! Lucka Göteborg antracit, Idre vit och Åre varmgrå. Bänkskiva Betong och rostfri diskbänk Lahti, handtag Elin och Pergogolv - allt hittar du hos oss på LIB! Tag hjälp av våra duktiga arkitekter när du vill ha nya idéer och förslag på lösningar.


LUCKBYTE • • • •

12 luckor med laserkant lådinsats med 5 laserkantade lådfronter bänkskiva i tåligt laminat standardhandtag & gångjärn

Prisexempel från:

7 000:exkl. frakt

HELKÖK • • • • • •

12 luckor & 5 lådfronter med laserkant bänkskiva i tåligt laminat standardhandtag & gångjärn skåp, stommar & lådhurts sockel, frisida, takanslutning, etc. måttanpassad diskbänk

Prisexempel från:

22 800:exkl. frakt

INKL. DISKBÄNK

21


HUR SNABBT KAN DU FÅ AVKASTNING PÅ DIN RENOVERING? Kontakta oss för en egen kalkyl!


Hållbart- självklart! 1. Konceptet som sådant

6. Rekommenderat av BVB

Att satsa på köksförnyelse ligger helt i linje med dagens miljötänk.

Majoriteten av våra luckor och stommar har fått bästa omdömet Rekommenderas av Byggvarubedömningen, se www.libluck.se för mer info.

Att behålla fullt fungerande stommar och ”bara” byta luckor, bänkskivor och handtag är en klok, smidig och klimatsmart lösning.

7. Omhändertagandet

Bortforsling och deponi på rätt sätt säkerställer våra montörer när de byter luckor eller sätter hela kök.

2. Minimal inverkan

Att behålla friska stommar är en tumregel för oss. Med marknadens kortaste leveranstid på måttanpassade produkter, kan vi dock lätt ersätta enstaka, skadade stommar med nya vid behov.

8. Ren produktion

Laserkantning erbjuder en snabb tillverkningsprocess med låg energiåtgång och utan lösningsmedel. Med en effektivare produktionsteknik följer snabba leveranser och en mer kostnadseffektiv köksrenovering.

3. Måttanpassat

Måttanpassade produkter ger mindre spill och ett effektivare montage utan passbitar och skarvar.

9. Made in Sweden

Majoriteten av våra produkter är svensktillverkade och kännetecknas av ett högt yrkeskunnande och en utgångspunkt i ett gemensamt hållbart perspektiv.

4. Laserkantat laminat

Laserkantade produkter ger ett utmärkt motstånd mot fukt och värme, och att svetsa samman list och lucka med laser är en väl beprövad teknik för lång livslängd.

10. Sampackat

Genom att ersätta limmad ABS-plast med svetsad polypropylen i kantlisten, blir den laserkantade luckan ett hållbarare alternativ.

En komplett leverantör av inredningssnickerier ger lägre miljöbelastning, då beställda produkter skickas samtidigt i en sammanhållen och lägenhetspackad leverans.

Våra laminerade luckor är dessutom UV-beständiga, vilket gör det enkelt att byta ut enstaka luckor.

11. Stabil aktör med ISO & AAA

LIB har levererat måttanpassade snickerier sedan 1999, och är en stabil aktör på marknaden. Med välutvecklade ISO -rutiner för kvalitet, miljö och arbetsmiljö, AAA i rating och del i kökskoncernen Nordic Kitchen Group, finns vi här för dig genom hela förnyelseprocessen.

5. Kärnmaterialet

En laserkantad lucka baseras på en kärna av spånskiva, vilken är lättare och mindre materialkrävande än limmade träfiberskivor.

12. Framtidsvision

Uppsatt ger en sådan lucka mindre slitage på gångjärn och stommar.

Våra mål och visioner värnar om det vi gör och vår omvärld för framtida generationer. 23


FÖRNYAR • FÖRENKLAR • FÖRBÄTTRAR Tanken med en LIB-förnyelse är att processen skall vara snabb, enkel och kostnadseffektiv för alla inblandade; från ägare och förvaltare till hyresgäst. Vi på LIB har sedan starten 1999 förnyat kök och förvaring till privata och kommunala bostadsbolag. I vårt sortiment finns allt man kan tänkas behöva under arbetets gång; stommar, luckor, bänkskivor, handtag, gångjärn, socklar, lister, rostfria produkter, etc. Tack vare vår möjlighet att måttanpassa allt vi levererar, kan vi enkelt maximera tillgänglig yta på bästa sätt. Att våra inredningssnickerier är svensktillverkade, vi har korta produktionstider, fabriksmonterade stommar samt sampackade leveranser är andra viktiga faktorer som gör vår köksförnyelse till en hållbar, smidig och enkel affär.

Varför tveka när man kan få förnyelse alla vinner på!?

Luck & InredningsBolaget AB • Box 23 • 501 13 Borås • Tel: 033-27 17 00 • www.libluck.se • Med reservation för tryckfel. • 2020-05 Luck & InredningsBolaget är en del av kökskoncernen Nordic Kitchen Group, tillsammans med Hagaköket, Härjedalskök och Canadaköket.

Profile for Luck & Inredningsbolaget

Kök & förvaring på ett hållbart sätt  

Söker du smart, hållbar och kostnadseffektiv renovering? Vi på LIB (Luck & InredningsBolaget AB) har i mer än 20 års tid förnyat kök och fö...

Kök & förvaring på ett hållbart sätt  

Söker du smart, hållbar och kostnadseffektiv renovering? Vi på LIB (Luck & InredningsBolaget AB) har i mer än 20 års tid förnyat kök och fö...

Profile for libluck
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded