Page 1

MINNESAMVÆR PÅ LIAN


VELKOMMEN TIL LIAN RESTAURANT Her på en av Trondheims mest særegne restauranter finner du, i tillegg til god mat og en rolig atmosfære, en helt fantastisk utsikt over byen vår. Trikken tar deg enkelt med fra sentrum og opp. Velger du å kjøre bil, er det fri parkering på egen parkeringsplass. På Lian skal alle våre menyer inneholde ærlig og kortreist mat som blir tilberedt av stolte kokker. Vi har laget tre valg i vår meny. To har sterke tradisjoner, mens den siste «Plukkmat fra Trøndelag» er en litt mer moderne variant.


MENY 1

KARBONADER OG SNITTER Når man serverer karbonader og snitter skal man pleie en god tradisjon og et håndverk. Det skal være raust med pålegg og smaksrikt garnityr av ferske råvarer. Mange vurderer en snitte ekstra for at gjestene skal bli mette. Vår erfaring er at våre snitter har så mye pålegg at det holder med et karbonadesmørbrød og to snitter.


KARBONADE Pannestekte og lagt på grovt brød med salat, Lians ertestuing og mjukstekt løk. REKER Håndpillede reker med salat, sitron og majones lagt på en loffskive. ROASTBIFF Langtidsstekt kjøtt fra Meråker som gir en saftig smak servert med grovbrød, sylteagurk, løk og remulade. HJEMBAKT ER BEST En smaksrik kake med bringebær, hakket sjokolade, banan og toppet med friske bær. KAFFE / TE


MENY 2

SODD Hellig tradisjonsmat for en trønder og litt uforståelig for de utenfra. Derfor er det en glede å by sine gjester på sodd.


INDERØYSODD Soddkraft med får- og oksekjøtt, tilsatt håndlagde soddboller. På siden kommer kokte poteter og søte, smaksrike gulrøtter fra Frosta. Skjenning fra Røra og flatbrød fra Kvikne. Sodd serveres selvfølgelig to ganger. KARAMELLPUDDING Vi kombinerer bruken av fløte og melk når vi lager karamellpudding. På toppen er det et godt lag med karamell som preger smaken. Fløtekrem og friske bær. KAFFE / TE


MENY 3

PLUKKMAT FRA TRØNDELAG «Alt» blir i dag kalt tapas, men ofte er dette en mellomting av taps og koldtbord. Med vår kortreistfilosofi her på Lian kaller vi det; «Plukkmat fra Trøndelag».


SMÅPLUKK Blåskjell fra Fosen med fennikelkraft. Frøyalaks med urtemajones. Varmrøkt lam fra Trollheimen med syltet gresskar. St. Kristina spekeskinke fra Tynset med tomat og pinjekjerner. En god trøndersk ost med Lianmarmelade. Saltkokte Kviknepoteter og sprø Frostasalat. Hvitløksmajones, smør og brød. VARMMAT Urtestekt svinenakke og kjøttboller fra Meråker med ovnsbakte rotgrønnsaker. Mild peppersaus og råstekte poteter. DESSERT Fruktig og tjukk Rørosing med hvit sjokolade, friske bær og urter. En spennende variant av «panna cotta»/ fløtepudding med økologisk tjukkmelk fra Røros. KAFFE / TE


HISTORIEN OM LIAN RESTAURANT Lian Restaurant ble offisielt åpnet i 1933 og er blant Trondheims eldste og mest særegne. Før dette var Lian et av mange gårdsbruk i området. Den unike beliggenheten sørget for at gårdens kjøkken kunne tjene noen kroner på å selge kaffe og vafler til turfolk. Da Gråkallbanen bygde neste etappe av trikkeskinnen mot Gråkallen, ønsket de en restaurant i enden av trikkesporet. De kjøpte gården og bygget den karakteristiske funkis-rotunden. Da Ila skole ble okkupert under krigen ble undervisningen flyttet til Lian Restaurant. På 50-tallet ble restauranten solgt fra Gråkallbanen til private eiere.


Dagens drift på Lian har en klar filosofi med begrepet «Kortreist mat i godt selskap». Hovedråvaren skal være fra vår region, i selskap med det internasjonale kjøkken. Onsdag og søndag er restaurantens faste åpningsdager, men Lian er alltid åpent for selskap, kurs og møter. Vil du bli bedre kjent med fremtiden på Lian, gå «Matveien» ved stabburet. Her har selskapet LianTunet etablert seg for å gi «Lokalmat på hvermannsens fat».


Minnesamvær 2015  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you