Page 1

Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

ANNMERKNINGEN Steder du kan reise Det er snart sommertid, og vi har skrevet noen tips på hvor dere kan dra i sommeren med familien din(Side 6-7)

Sport Finn ut mer om Alexander Dale Oen sin død, og se en annerledes vinkel av en vanelig svømmetrener(Side 3)

Skrik;D Ungdommer sier deres meinger om skole og hva som skjer i verden(Side 4-5)

Diablo III Diablo 3 har nettopp kommet ut! Vår spillannmelder testet det. Les resultatene her! (Side 8)

Sandvika gir opp Sandvika sentrumsforening har prøvd å få flere folk til å dra til Sandvika sentrum. –Mange mener noe, men altfor mange mange gidder ikke å gjør noe med det. Det går for langsomt for meg, sier Tore Solem, Leder for Sandvika sentrumsforening.(Side 2)

For lite huler i hverdagen din?

Side 1

Spill Caveman!


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Sandvika gir opp Dessverre har vi mange butikker som bare vil surfe på andres innsats, Sier Tore Solem til Aftenposten. I denne artikkelen tar jeg for meg Sandvika sentrumsforening har prøvd å få flere folk til å dra til Sandvika sentrum. –Mange mener noe, men altfor mange mange gidder ikke å gjør noe med det. Det går for langsomt for meg, sier Tore Solem, Leder for Sandvika sentrumsforening.

Problemer med butikkene

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

Trenger hjelp Sandvika sentrumsforening og Bærumspolitikerne vil gjerne bytte den negative trenden av Sandvika storsenter. På øst siden av elven er det ingen folk, mens på est siden der hvor Sandvika storsenter er det masse folk. Øst siden har fått flere folk, men de vil at det skal være flere folk som kommer ditt. –Drammen er et forbilde. De har vært dyktige og har fått det til. Men de har fått god drahjelp fra kommunen underveis, Sier Solem. Vis du noen gang drar til Sandvika, så burde du dra til Sandvika sentrum.

Sandvika sentrumsforening har prøvd lenge å fylle de tomme gatene med folk. Tore Solem orker ikke mer å bruke kreftene sine på organisasjon som får Av Celine lite hjelp av sine medlemer. –Dessverre har vi mange butikker som bare ville surfe på andres innsats. Et eksempel markedsdagene, som vi bruker store summer på å markedføre.

Alone with zombies 2

Side 2


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

En svømmetreners arbeid

crazycelly.tumblr.com

Jeg har intervjuet Pær Edelhollm om hvorfor han Pær sier at han har trivdes svært med å være valgte å bli svømmetrener og hva han syntes om en trener for Asker svømmeklubb, og han har Alexander Dale Oen sin død.

tenkt til å gi alt for å gjøre asker svømmeklubb til den beste klubben. Sier han med et smil.

Pær Edelholm valgte å bli trener fordi han har vært Da jeg spurte Pær om hva han trener så svarte en aktivsvømmer selv. Han hadde lyst til å finne ut han at han trener den mest på teknikk. hvordan nå svømmere svømmer.

Jeg spurte Pær om om hva han syntes om

Edelholm syntes framskrittene på svømmere har

Alexander Dale Oen sin død. Han svarte med en

utviklet seg mer, men han savner flere mannlige

trist stemme at han syntes det var utrolig trist

svømmere. Så to ganger i året så holder de et

at vi har mistet en så stor idrettsutøver for

opplegg for guttene, så de holder sammen.

Norge.

Av Lina

crazycelly.tumblr.com Everyday i'm tumblr'in

Side 3


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

På tide å støtte Lærene(Maja, 14) Hvorfor kan ikke lære få høyre lønn? Lærere streik vis dere må, men husk at det kan påvirke elevene. Jeg skjønner at dere vil ha bedre betalt en dere blir nå, men dere må huske hva jobben deres betyr. Dere gjør oss elevene klare til fremtiden. Uten lærere ville ikke verden vert like stabilt som det er nå. Jeg mener at lærer burde bli betalt mer fordi de har en veldig viktig jobb. Dere hjelper meg og alle andre elever med å ha en fremtid, og forstå hva som skjer i verden. Verden hadde klar seg uten lærer men de hadde ikke vært det samme som er nå. Vi lærer mye mer en dere tror, så jeg støter at dere vil streike. Vis dere tror at streiken kan påvirke oss, så burde dere ikke streike. Jeg tror ikke at det kommer til å påvirke oss. Dere støtter oss og vår fremtid, nå er det på tide å støtte dere.

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

Skr

Jenter og gutter(Mia)(13) Det finnes mange grupper der hvor det bare er jenter eller bare gutter. Det burd vere flere grupper som er satt sammen ved at det er samme interesse eller hobby eller bare venner. Hvist en jente som liker ''gutteting''. Det er ikke noe som heter ''gutteting'' eller ''jenteting''. Det vi kaller ''jenteting'' er at vi er vant til at jenter gjør de tilngene og at ikke alle guttet har lyst til det, men har du tengt på at ikke aalle jenter liker ''jenteting'' eller omvent. Det er selvsakt helt fint å ha mange venner som er samme kjønn som deg. Jeg oppfordrer alle til å bli kjent med mange ny personer. Side 4


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

ik;D

La oss få flere lærere(Roger)(14)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

Vi er forskjellige(Janette)(15) På ungdomskolen får vi karakterer i de forskjellige fagene. Det er mange som reagerer negativt på gymkarakteren, jeg er en av dem. Jeg er imot at vi skal få karakter i gym, jeg syntes vi heller kunne fått en karakter på innsats. For vi er forskjellige, noen er gode i fotball og de får 5-6, mens de som ikke bryr seg om fotball får 2-4. Derfor burde karakteren gå utover innsatsen av eleven. Så den eleven som ikke er så glad i fotball heller kan prøve så godt den kan, så eleven kan få en sjanse for å gjøre det bra og kanskje få den karakteren den ønsker. Så den som er god i fotball også kan ha den karakteren den hadde fått. Det er mange som ikke blir like motivert når de får en karakter på teknikk. For hvis man får karakteren f.eks. 2 i svømming, sellom elven har gjort den beste han/hun kunne, men fikk karakteren 2 fordi han/hun ikke greide å svømme på 35 sek på 50 fri, men prøvde så hardt han/hun kunne.

I Norge begynner flere og flere barn å bruke tilbudet om spesialundervisning. Dere kjenner til det; Flere barn blir diagnotisert med ting, noe som er bra. Jeg vil ikke at noen bare skal være «Rare» uten å vite hvorfor. Men det er et problem. Når flere får diagnoser, får også flere tilgang til tilpasset undervisning. Og da begynner også flere å bruke de tilbudene. Problemet er at vi ikke har nok lærere for å gi kvalitetsundervisning og bra tilpasset undervisning samtidig. Vi trenger flere gode lærere! Ikke misforstå meg, vi har mange bra lærere i landet. Men vi trenger fler! Side 5


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

Det man kan Gjøre i Yokohama, Japan Paris

Landmark Tower I byen Yokohama er den høyeste byggingen Landmark Tower. Man kan ta heis til hele veien til toppe etasjen. Det er en liten kafe der hvor du kan drikke kaffe eller te. Den beste tiden å dra til Landmark Tower er på en fin dag, fordi da har man en bedre utsikt og så kan man se Mount. Fuji det største fjellet i Japan. Landmark Tower har også en sto kjøpesenter. I følge Jessica V. Strand er den beste isen i Landmark Tower. Den butikken heter Cold Stone, de som jobber der synger en sang vær 5 minutt. Man fikk velge hvilken som helst is man vil ha og så kunne man blande isen med noe godteri, sjokolade eller kjesk. Det er mye ant å gjøre i Landmark Tower. Cosmo World Uten for Landmark Tower er det et lite tivoli som heter Cosmo World. Der er det mye å gjøre for familien. Det store paris jullet er der. Den tar ca. 1 time å gå helt rundt. Berg-og dalbane har forskjellige farger. Den rosa er den største i Cosmo World. Det fins flere ting å gjøre der, det er mye der som er veldig barn vennlig. Snaken Garden Sanken garden er en fin og rolig park. Hvor man går rundt og ser på gamle japanske bygninger som templer, hus osv. Ved dammen er det en liten kiosk hvor man kan kjøpe mat til fikene og mate dem. Det er viktig å ta på seg mygg spri. Det er veldig mye trær og brusker så det er my myger der. I denne artikkelen har jeg snakket om steder du kan dra med familien i Yokohama. Landmark Tower den Høysete bygningen er noe man må bare opp leve. Ha en fin sommer ferie. Av Celine

Paris er kjent for å ha god mat og fin arkitektur. Det folk tenker på når de snakker om Frankrike er for det meste maten som ost, vin og baguetter. Det er sant at det er godt men det er ikke bare det, Paris har masse å tillby, som fine restauranter, museer og monumenter. To av de mest kjente monumenter er Eiffel tårnet og Louvre museet. ''La tour Eiffel'' ble bygget i 1889. En mann som het Gustav Eiffel designet dette byggverket laget for det meste av stål. Bygget har blitt malt flere ganger og det har blitt bygget en restaurant i første etasje. Eiffel tårnet ble bygget for en internasjonal utstilling i Paris. Nå er Eiffel tårnet blitt symbolet på Frankrikets hovedstad og hoved attraksjonen for turismen i Frankrike. I følge wikipedia er hele tårnets høyde er 324 m med antenne, og uten er den 312 m. Eiffel tårnet er det høyeste bygget i Paris og Louvre museet er det lengste bygget i Paris. Le Louvre er et av verdens største og et av de mest besøkte museene. I museet er det det vi kaller for klassisk kunst, det betyr at det er gamle gjenstander og ikke moderne kunst. På museet Le Louvre finner du mange av de mest kjente maleriene og skuplturene som er lagd i verdens historien. Hver skulptur eller maleri har sin egen historien som for eksempel Mona Lisa som er malt med oljemaling på poppeltre, det tok 16 år å gjøre det ferdig. Bygningen Louvre har en historie i seg selv. Før var det en borg der, men den ble tatt fra hverandre fordi den ikke ble brukt lenger og det ble bygget et stort slott der istedet. Kongefamilien har bodd der opp gjenom historien unntatt Ludvig den 14. som bodde i Versailles. Paris er i dag et reise mål for mange, både for store og små og byens historie fortsetter å imponere mennesker fra hele verden. Det er mye interessant, men det er helt kaos når Tour de France syklistene kommer i mål. Av Maela Side 6


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

Romturisme – Turismens fremtid I dag flyr vi til fjerne land, men hvor lenge vil det vare? Forskere mener at i fremtiden kommer vi til å starte med romturisme. Og vi har allerede startet. Nå går det an å kjøpe billetter via «Virgin Galactic», for å få en tur ut i verdensrommet. Turen varer bare i 2 timer, og den er rådyr, med det er en start.

Foca

Tenk deg en dag å gå ombord på et spesielt fly, som tar deg opp i verdensrommet. Et hotell på månen. Alt det er mulig i løpet av de nærmeste 100 årene. Men hvor mye kommer det til å koste? Det dyreste med romturisme er drivstoff. Fordi tyngdekraften på jorda er så sterk, trenger vi mye løftekraft for å løfte en rakett opp av bakken. Og det krever mye drivstoff. Så til forskerne finner opp et billigere alternativ, må vi nøye oss til en sydentur. Av Liam

Foca er et familievennlig sted, så hvis du har en stor eller liten familie kommer du til å finne et hotell som passer deg og din familie bra. Selve Foca er en liten by. Byen er skjent for fisk og sel. Selve navnet Foca betyr sel. Hvis man går i byen så er det en brygge da det er flere båter som man kan sitte på, så kan man bade fra båten og hvis man er heldig så kan man se seler, men det er veldig mye båttrafikk så det er ikke alltid man er heltid. I byen så ser man fiskebåter og fiskerestauranter over alt. Foca har blitt regnet som en av den tryggeste byen i Tyrkia, det er fordi det var en dame som en gang hadde bestemt seg for å bade, så hun svømte utover i havet så kom det en båt, i båten var det en mann som voldtok henne. Etter byen hadde hørt dette, gikk hele byen mot han. Av Lina Side 7


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

Underholdning Barn dreper barn

Diablo III

Det er hva den nye filmen, The hunger Games handler om. Det er en barnefilm basert på en bok. Historien er at etter en borgerkrig hvor alle led mange tap, bestemte lederen seg for at hvert år skulle en gutt og en jente fra hvert distrikt sendes til en stor utendørs arena hvor de skulle kjempe for livet til ære for de døde, helt til en person overlever, og er vinneren. I denne filmen følger vi jenten Katniss, som er første person hennes distrikt til å melde seg frivillig, fordi lillesøsteren hennes ble trukket som jente fra distriktet.

Den 15 mai ble spillet Diablo III lansert. Det er en Dark Fantasy/skrekk spill av sjangeren RPG, Role play game, som er utviklet av Blizzard Entertainment. Undertegnede tok spillet for en prøvetur, og det er lett og bli avhengig av.

Det er en spennende film, som har bra og tydelig struktur. Historien er også lett å følge, og det er mye man kjenner seg selv igjen i. Mye av det er fordi Katniss er en ganske vanlig jente. Hun er sterk, men samtidig veldig svak. Filmen handler mye om kjærlighet. Alt i alt er det en bra film: 5/6 Begge artikler av Liam

Side 8

I Spillet velger du hvem du vil være, fra heksedoktor til barbar. Kjønn kan også velges. Så spiller du igjennom en historie. Grafikkmessig er spillet veldig bra. Banene er detaljerte. Kameraet i spillet er tredjepersons, men følger alltid spilleren, og kontrollene er lette og bli vant til. Score: Historie: 5/6 Grafikk: 5/6 Brukergrensesnitt: 5/6 Musikk: 6/6 Effekter: 6/6 Overalt: 5/6


Annmerkningen 1. Utgave (Mai 2012)

Bestille? Se annmerkningen.no eller ring 94524354

VĂŚret

Av Maela

Avisen er laget av: Liam, Celine, Maela, og Lina, og er et skoleprosjekt. Side 9

Annmerkningen  

Utgave 1. Ingen flere utgaver kommer

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you