Page 1

LUNGEREHABILITERING Mestring og livskvalitet


Kunnskap • bevisstgjøring • mestring

Rehabiliteringens innhold Med utgangspunkt i din situasjon og dine mål, veileder vi deg i din rehabiliteringsprosess både under oppholdet og etter hjemreise. • Du vil lære hvordan du kan trene. Mange lungesyke har tung pust og tror derfor det er farlig å trene, men tvert imot gjør trening at du får bedre kontroll over sykdommen din. Fysioterapeuter hjelper deg med å tilpasse et skreddersydd treningsprogram. • Kostholdsveiledning fra vår ernæringsfysiolog. • Du vil få veiledning i medisinbruk og om justering av medisinbruken i dårlige perioder. • Ergoterapeuten gir deg råd om energisparende tiltak og hjelpemidler i dagliglivet. • Vår sosionom kan gi råd og veiledning, enten det gjelder utdanning, yrke, økonomi eller andre forhold.

• Vi gir veiledning i avspenningsteknikker og stressmestring. • Vi kan bistå deg i kontakt med hjelpeapparatet hjemme.

Bli røykfri Senteret er røykfritt og man kan ikke røyke på senterets område. Du vil få hjelp til bli røykfri. Dersom du røyker, deltar du i en røykesluttgruppe med undervisning og veiledning.

Målsetting Formålet med rehabiliteringen er at du skal oppleve å få større trygghet og mestringsevne i forhold til din sykdom, samt øke din livskvalitet.

Pårørende Pårørende er velkomne under deler av oppholdet. Det arrangeres egen pårørendedag mot slutten av oppholdet.


Hvem kan søke?

Varighet

Lungerehabilitering er et tilbud for deg som har kronisk lungesykdom som gir plager med pusten, eller gjør at du blir hemmet i dine daglige gjøremål. Forutsetningen er at lungesykdommen er hovedgrunnen til dine problemer. Du må være selvhjulpen og oppegående, og greie personlig stell og hygiene, samt klare å bevege deg til og fra måltider og trenings- undervisningsaktiviteter. Aktiv deltagelse og motivasjon er en forutsetning for et vellykket opphold.

Rehabiliteringsoppholdet har en varighet på 4 uker, og er basert på gruppevise inntak. Etter hjemreisen begynner du å ta i bruk de redskapene du har fått med deg. Vi holder kontakten med deg gjennom telefonoppfølging etter hjemkomst.

Et godt sted å være. Å bygge et 8000 kvm stort hus på verdensarvstedet Røros stiller mange krav til utseendet. Å bygge et moderne rehabiliteringssenter likeså. Her på Røros føler vi at vi har lyktes i å smelte form og funksjon harmonisk sammen. Røros Rehabilitering ble planlagt både av arkitekter, fagpersonale og brukere. Man la også vekt på å tilpasse bygget til Røros’ lokale byggeskikk.

Resultatet ble et moderne, funksjonelt og spennende byggverk hvor aktivitet står i sentrum. Står du i resepsjonsområdet vil du oppleve at det syder av liv. Både gymsal, treningsrom, basseng, undervisningsrom og treningskjøkken er rett ved. Målet vårt er at våre deltakere skal gjenfinne gleden i det å være aktiv og vi tror selve bygget er en aktiv medspiller i denne prosessen.

Hvem er vi? Vi er organisert i et tverrfaglig team bestående av lungesykepleier, sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeut, lege, ernæringsfysiolog, sosionom og psykolog.


Søknad om plass Via lungespesialist direkte til senteret: Røros Rehabilitering Øverhagen 15 7374 Røros

Via fastlege til: ReHR-Henvisningsmottak c/o sykehuset Levanger 7600 Levanger

Bergstaden og senteret Midt i det unike kulturlandskapet rundt Bergstaden Røros ligger Røros Rehabilitering. Å vandre gjennom de sjarmerende gatene i Røros sentrum, på fjellviddene rundt oss eller velge mellom varierte kulturelle tilbud mens du er hos oss, gir gode opplevelser. Vårt moderne senter gir enda en dimensjon til oppholdet. Her er det godt å være; åpne lyse lokaler bygget i ett med terrenget rundt. Her har vi basseng med motstrømskanal, massasjebad og boblebad, badstue, gymsal, treningsrom, spinningsal,treningskjøkken, aktivitetsrom, undervisnings- og samtalerom, samt et utmerket kjøkken.

Trondheim

Bergen

Røros Elverum Oslo

Fra Røros Rehabilitering er det 10 minutter gange til Røros sentrum. Det tar 5 minutter å kjøre til flyplassen og 3 minutter til tog- og busstasjon.

Røros Rehabilitering Tlf: +47 72 40 95 00 | Faks: +47 72 40 95 01 Post- og besøksadresse: Øverhagaen 15, 7374 Røros resepsjon@rorosrehab.no, www.rorosrehab.no

Versjon 10/2012

Fjellregionen og Røros er lett tilgjengelig med tog, buss og fly og det er flere daglige ankomster/avganger til/fra Oslo og Trondheim. Flytiden fra Oslo Lufthavn Gardermoen er 50 minutter. I bil tar det ca. 5 timer med bil fra Oslo og ca. 2 timer fra Trondheim. Helseekspressen kjører innom oss daglig på vei til og fra Trondheim.

Alle foto: Christopher Olssøn

Beliggenhet og reisen hit Tromsø

LHL Helse Røros Rehabilitering - Lungerehabilitering  

LHL Helse Røros Rehabilitering er et ledende senter innen rehabilitering i Midt-Norge. Senteret ligger sentralt plassert på Røros, med både...

LHL Helse Røros Rehabilitering - Lungerehabilitering  

LHL Helse Røros Rehabilitering er et ledende senter innen rehabilitering i Midt-Norge. Senteret ligger sentralt plassert på Røros, med både...

Advertisement