Page 1

efterårsprogram 2012

ryder

Sejltur med isb s. 5

feriecamp worksho ps s.13 - 14

Koncert med hymns from nineveh s.17

Musikalsk fortæ lling om kursændrin g s.19


Side 2

Side 3

Velkommen til Kulturforeningen Liv i Sundbys program efterår 2012 Herunder følger nogle praktiske oplysninger.

De af foreningens arrangementer, der er markeret med dette logo, er arrangeret i samarbejde med børne-kulturpilotprojektet. Se mere på www.bornekulturpilot.dk eller kontakt Projektleder Ruth Lerche på ruth@bornekulturpilot.dk eller tlf. 20 99 03 50.

Liv i Sundby har hjemsted på Solvang Bibliotek, Remisevej 14, 2300 S, tlf. 32 58 16 14, bibsrm@kff.kk.dk Billetter kan fortrinsvis købes på Solvang Bibliotek, men i nogle tilfælde også på Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19, tlf. 33 17 84 40, orestadbibliotek@kff.kk.dk og på Daghøjskolen, Peder Lykkes Vej 63, 32 34 43 30. Se under de enkelte arrangementer. Solvang Biblioteks åbningstid er: Mandag, onsdag og torsdag 12.30-19, tirsdag 12.30-17, fredag 10-16, lørdag 10-14. Billetter kan kun købes i købsstedernes åbningstider og kun mod kontant betaling. Billetter kan ikke reserveres pr. telefon eller mail. Får du alligevel ikke brug for købte billetter, kan disse refunderes ved henvendelse på købsstedet senest to dage før arrangementet. Tilmelding til børnearrangementerne kan dog også ske ved telefonisk henvendelse i Solvang Biblioteks åbningstid. Indmeldelse sker ved personlig henvendelse på Solvang Bibliotek, i forbindelse med et arrangement eller ved at indbetale årskontingentet på Liv i Sundbys konto i Danske Bank: reg. 1551, kontonummer 0060028826. Husk at påføre din e-mailadresse og dit telefonnummer. Et personligt medlemskab af foreningen koster i kalenderåret 2012 100 kr. og giver mulighed for rabat på nogle af foreningens arrangementer. Til arrangementer, der afholdes med vore samarbejdspartnere, er der dog enhedspriser. Et institutions- eller foreningsmedlemskab koster 250 kr. og giver ikke mulighed for rabat. Vil du vide mere om Liv i Sundby, så se foreningens hjemmeside www.livisundby.dk eller kontakt Solvang Bibliotek.

Til tops med BørneKulturpiloterne – tag med på klatretur

Lørdag den 25. august kl. 10.00 – 13.00 Vil du til tops? Så har du chancen for at prøve en sjov klatretur med instruktør og sikkerhedsudstyr. Mødested: Solvang Bibliotek. Max. 20 deltagere. Børn under 9 år skal være sammen med en voksen. Voksne er også velkomne uden børn. Gratis adgang. Tilmelding til Solvang Bibliotek.


Side 4

Opdag Amager Fælleds spiselige planter

Onsdag den 29. august kl. 17.00 - ca. 19.00 Langs stierne finder vi modne brombær og spiselige urter. Vi taler om det, vi finder, for at få at vide, hvad urterne og bærrene kan bruges til. Er jorden blød, kan vi prøve at grave nogle peberrod op. Opskrifter til de ting, vi plukker, uddeles, når vi undervejs tager en lille pause og smager på sagerne. Husk solidt fodtøj og gerne en beholder til indsamlingen af bær. Mødested: Amager Fælleds indgang ved rundkørslen overfor Metrostation DR-Byen. Max 25 deltagere. Pris 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek senest fredag den 24. august.

Urbanplanen summer af liv!

Torsdag den 30. august kl. 19.00 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Millioner af honningbier er flyttet ind i Urbanplanen, hvor de bliver passet af lokale beboere. Københavns Bybi-forening og Partnerskabet i Urbanplanen står bag projektet, som er sponsoreret af BRF Kredit. Medarbejdere fra Bybi-foreningen og fra Urbanplanens bi-projekt fortæller om, hvorfor byen har brug for flere honningbier, og hvordan byboere kan blive venner med bierne. Du hører om en prisbelønnet socialøkonomisk virksomhed og om biernes vidunderlige liv og får smagsprøver på lækker byhonning! Gratis adgang. Ingen tilmelding. Omtale af Urbanfestival og Ørestad Kulturdage 1. – 2. september: Se side 23

Side 5

Vil du med ud og sejle med isbryderen S/S Bjørn? Onsdag den 12. september kl. 9.30 - ?

S/S Bjørn, som brød isen på Randers fjord fra 1909 til 1981, er navnefader og rollemodel for alle senere danske isbrydere. Mange husker Storebjørn og Lillebjørn, men der har været adskillige andre ”bjørne” i isbryderfamilien. S/S Bjørn er højt prioriteret som bevaringsværdigt skib og er igennem de senere år blevet restaureret af en gruppe – ofte pensionerede – søulke oppe i Helsingør Havn. S/S Bjørn er netop blevet godkendt til sejlads og skal her i sommer på tur til sit gamle farvand ved Randers. Dens fremtidige hjemsted skal være i Helsingør. Bag restaureringen af S/S Bjørn står foreningen ”Dansk Veteranskibsklub S/S Bjørn”. Sejlturen varer ca. tre timer. og undervejs vil repræsentanter for foreningen fortælle om arbejdet med restaureringen og om isbryderens fremtidige rolle som del af det maritime museumsmiljø i Helsingør. Arrangeret i samarbejde med Ørestad Kultur. Turleder: Leif Hermann. Mødested: Midt på Hovedbanegården ved informationsboden senest kl. 9.30. Deltagerne skal selv sørge for togbillet. Max. 36 deltagere. Turen er ikke egnet for gangbesværede. Pris 150 kr. Prisen er inklusiv en sandwich, øl/vand og kaffe. Billetter på Solvang Bibliotek senest fredag den 7. september.


Side 6

Længsler og Leverpostej – et personligt, modigt og sjovt foredrag med Annamette Fuhrmann

Torsdag den 13. september kl. 19.30 – 21.00 Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19 Annamette Fuhrmann, forfatter, blogger og journalist, har med sin nye bog Længsler og Leverpostej skrevet en meget personlig og modig bog om det, som ingen andre tør tale om, nemlig ikke at have lyst til sex. Ingen tør sige det, man mange kan nikke genkendende til det, og vi vil alle gerne høre, hvordan de andre klarer sig igennem. Annamette og Thure har været kærester i 5½ år og har to små børn. Lysten og nærheden er blevet væk i vasketøj, pastakogning og kedelige kalendersnakke om hvem, der gør hvilke af de mange opgaver, der er for forældre i en familie. Men de begiver sig ud på den lange vej, der forhåbentlig fører dem tilbage til hinanden, og det fortæller Annamette ømt og sjovt om i sin bog. Se hendes populære blog fuhrmannfordig.blogspot.dk Arrangeret af Ørestad Bibliotek. Entré 50 kr. Billetter på Ørestad Bibliotek og Solvang Bibliotek fra torsdag den 30. august.

Sensommer Amager-hygge på Musiktorvet

Lørdag den 15. september kl. 11.00 – 15.00 Torvelauget holder lørdag på Musiktorvet med loppemarked og underholdning. Oplev bl.a. Body Rhytm Factory, Maria Lau Kroghs billedværksted, Camilla Duus med lege fra gamle dage og street parade og swingende jazzmusik med Jørgen Bolbergs Swingers. Sted: Øresundvej 6 foran Amager Kulturpunkt. Tilmelding til loppeboder på info@amager-kulturpunkt.dk Udførligt program kan ses på Amager Kulturpunkts hjemmeside og hentes på bibliotekerne på Amager.

Side 7

At sidde i fængsel – Foredrag med Hans Jørgen Engbo

Onsdag den 19. september kl. 19.30 Partnerskabet, Caféen, Remisevej 19B (bag den gule facade) Hans Jørgen Engbo, som er fængselsinspektør for Anstalten ved Herstedvester og tidligere inspektør ved Statsfængslerne i Jyderup og Vridsløselille, har i mange år deltaget i forskningsarbejde om indsattes retsstilling og i den forbindelse udgivet bl.a. bøgerne ”Fængsler og menneskerettigheder” og ”Straffuldbyrdelsesret”. Engbo har udover sin forskning deltaget aktivt i den offentlige debat om straf og afsoning og har ved siden af sit arbejde som fængselsinspektør i en årrække været ekstern lektor i strafferet ved Københavns Universitet. Hans Jørgen Engbo vil tale om det ”At sidde i fængsel”. Et emne, der er omgivet med mange myter og forestillinger, der alle er forbundet med vore holdninger til begreberne forbrydelse og straf. Entré 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.

Healing i øjenhøjde. Hokus pokus, eller er der noget om snakken? Foredrag med Lars Hasselbalch Nielsen Onsdag den 26. september kl. 18.30 - 20.00 Partnerskabet, Caféen, Remisevej 19B (bag den gule facade) Tag med på en rejse gennem din krop og bevidsthed og få nogle forklaringer på, hvorfor dit helbred påvirkes af dine tanker og følelser. Tusindvis af mennesker oplever hvert år mirakuløse helbredelser fra sygdomme. Men er det rent hokus pokus, eller har videnskaben noget fornuftigt at sige om dette? Har healing rent faktisk en effekt? Entré 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.


Side 8

Festmusik for trompet og orgel ved Per Morten Bye og Randi Elisabeth Mortensen

Torsdag den 27. september kl. 20.00 Solvang Kirke, Remisevej 10-12 Per Morten Bye, en af landets bedste trompetister, er født i Trondhjem i Norge og har en lang karriere bag sig som solotrompetist, bl.a. 11 år i Det Kongelige Kapel. Siden 2007 har han været 1. solotrompetist i Odense Symfoniorkester. Han udmærker sig specielt ved at spille blødt og meget publikumsvenligt, hvilket ikke er almindeligt for alle trompetister. Randi Elisabeth Mortensen er domorganist ved Odense Domkirke. Hun er en alsidig musiker med en omfattende koncertvirksomhed som orgelsolist og som akkompagnatør. Koncerten indgår i Amager Musikfestival, som i år kan fejre 40 års jubilæum. Folder med alle musikfestivalens koncerter kan fås i Solvang Kirke. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Rytmik, dans og tumling for de små

Lørdag den 29. september kl. 10.15 – 11.00 og 11.15 – 12.00

Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Vær med til en sjov time, hvor leg med krop og stemme er i højsædet. Vi bruger musik, sang og bevægelser til både at stimulere og udfordre os selv. Vi tumler og spiller, og derigennem lærer vi vores krop bedre at kende. Instrumenterne er spande, baljer, shaker, etc. Det giver glade børn med øget selvværd samt gode sociale kompetencer. Instruktør: Thomas Soubak fra Babulja Kl. 10.15: For de 2 - 4 årige med deres voksne. Kl. 11.15: For børn fra 4 år med deres voksne. Max. 15 børn pr. gang. Gratis adgang. Tilmelding til Solvang Bibliotek.

Side 9

Livet består af gode historier

…… men også af digte, sange og hverdagsepisoder Mandag den 1. oktober kl. 19.30 Daghøjskolen, Peder Lykke Centret, Peder Lykkes Vej 63 Helmer Støvelbæk synger, spiller og fortæller om engagement og mennesker, han har mødt undervejs. Arrangeret i samarbejde med Sundby Lokalhistoriske Forening. Entré 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek og på Daghøjskolen.

Opdag Amager Fælleds spiselige planter

Tirsdag den 2. oktober kl. 17.00 - ca. 19.00 Vinteren nærmer sig, men der er stadig noget at hente på Fælleden. Vi skal finde og smage på havtorn, som er rig på c-vitamin, og der er sikkert et par overraskelser mere. Opskrifter uddeles. Husk solidt fodtøj og gerne en beholder til det indsamlede. Mødested: Amager Fælleds indgang ved rundkørslen overfor Metrostation DR-Byen. Max. 25 deltagere. Pris 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek senest torsdag den 27. september.

Forfatteraften med Kim Leine

Onsdag den 3. oktober kl. 19.30 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Kim Leine, der er aktuel med sin historiske roman "Profeterne i Evighedsfjorden", fortæller om sit liv som misbrugt og misbruger, om sine 15 år som sygeplejerske i Grønland og om sin sene genfødsel som forfatter i en alder af 45 år. Efter foredraget vil der være mulighed for at spørge forfatteren om alt, hvad man måtte have lyst til at vide om ham og hans bøger. Arrangeret i samarbejde med Solvang Biblioteks læseklub. Entré 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.


Side 10

Argentinsk tango workshop med JoseAmado og Lucy fra TangoAmor Fredag den 5. oktober kl. 19.00 – 21.00 Tirsdag den 20. november kl. 19.00 – 20.00 Søndag den 9. december kl. 15.00 – 16.00 med dans kl. 16.00 – 18.00 Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19, Nyhedsloungen Tangoen kommer fra Argentina. Det er en meget passioneret dans, hvor man danser helt tæt og mærker hinanden. Det er også en meget legende dans, som har mange muligheder, og den er blevet meget populær herhjemme. Se mere på www.TangoAmor.dk Deltagelse er gratis og for alle, der gerne vi introduceres til den argentinske dans. Ingen tilmelding.

BEATLES FOR ALLE – en introduktion til gruppens musik ved forfatteren Per Wium Tirsdag den 9. oktober kl. 19.30

Peder Lykke Centret, Caféen, Peder Lykkes Vej 65 Per Wium fortæller om Lennon/McCartney, magien i sangskrivningen og om de fantastiske vokaler. Foredraget tager udgangspunkt i hans bog ”BEATLES FOR ALLE – en introduktion til gruppens musik”. Ved samme lejlighed fejrer forlaget Lindhardt og Ringhof John Lennons fødselsdag med udgivelsen af ”John Lennons breve”, en righoldig samling af breve, der rummer poetiske digte, finurlige tegninger og rørende fortællinger. Brevene følger Lennon fra det første kærestebrev, over Beatles-tiden og frem til hans død. Per Wium fortæller også om den nye bog og spiller eksempler på en række af Lennons sange fra Beatles-årene. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Side 11

Dit Flag, Din Lanterne, Dit Hus i Ørestad

Fredag den 12. oktober kl. 16.00 – 22.00 Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19 I Ørestad blæser det. Det skal udnyttes kreativt på Kulturnatten i Ørestad Bibliotek, hvor vi afholder en workshop med billedkunstneren Maria Lau Krogh. Design dit eget flag og hæng det op sammen med hundredvis af andre, mellem de vindblæste træer foran Ørestad Bibliotek. Lav din egen lanterne og søsæt den i kanalerne lige ud for biblioteket. Lad slagtøjsperformeren Thomas Sandberg blæse dig omkuld med det visuelle og rytmemæssige brag af en koncert ved navn Loop. Se den gigantiske fotoudstilling DIT HUS blive blæst op på hjørnet af Fields - det bliver en visuel frise på 10 meter i bredden og 4,5 meter i højden. Portrætfotografierne er en slags lokalt familiealbum, og de er taget af den prisbelønnede fotograf Lærke Posselt og viser børn, unge og voksne fra Ørestad og Urbanplanen. Arrangeret af Børne-Kulturpiloterne og Ørestad Bibliotek. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Klovneshow og magi med LouLou

Lørdag den 13. oktober kl. 11.00 Bondegården i Remiseparken, Peder Lykkes Vej 71 Liv i Sundby byder som indledning til efterårsferieugen på klovneshow med LouLou - en klovn, der lever i sin egen verden, hvor logik ikke eksisterer. Hans verden er fyldt af MAGI – til stor overraskelse for publikum – men også for LouLou selv. For alle – store som små. Gratis adgang. Ingen tilmelding.


Side 13

Side 12

Romeo

og

J ulie

Labyrint i Urbanplanens hemmelige gange Lørdag den 13. oktober kl. 12.00 – 15.00 (de sidste publikummer bliver lukket ind kl. 14.45) Endnu engang laver Børne-Kulturpiloterne en labyrint. Denne gang bliver Shakespeares ”Romeo og Julie” rammen om labyrinten. Kom nærmere kære publikum. Vi lover det bliver en anderledes version af klassikeren, hvor alt kan ske. Bevæg dig fra rum til rum, oplev teater, installationer, pistoler og meget meget mere. Børnene har i to måneder samarbejdet med en skuespiller, en lys- og lydtekniker og en scenograf. Arrangeret af Børne-Kulturpiloterne i samarbejde med ”Melodien” – Ørestad Skoles Fritidsordning. Støttet af Statens Kunstråd. Mødested: Solvang Bibliotek, hvor man får udlevet sit startsted. Alder: Børn under 9 år skal have en voksen med. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

”Liv i Efterårsferien” – Liv i Sundby arrangerer fire FerieCampworkshops i Efterårsferien Lav smykker, tasker eller andre sjove ting i gummi

Mandag den 15. og tirsdag den 16. oktober kl. 10.30 – 14.30 Bondegården i Remiseparken, Peder Lykkes Vej 71 Kom og lav det smukkeste smykke eller andre ting i gummi. Britt og Gunner Jørgensen vil hjælpe dig med at sy små tasker, lave smykker eller andre ting. Det er slet ikke så svært, og du kan lave de fineste ting, som både børn og voksne vil sætte pris på. Måske kan det blive en julegave, hvis du kan gemme den så længe? Alder: For børn fra 10 år og voksne. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Leg med jern

Har du lyst til at være med til at lave labyrinten, og er du mellem 9 og 15 år, så kontakt Ruth på 20 99 03 50 eller besøg Børne-Kulturpiloternes hjemmeside www.bornekulturpilot.dk Vi søger kreative børn, som kan lide teater, billedkunst og lys- og lydteknik. Hver tirsdag fra kl.14.00 - 17.00 med start tirsdag den 28. august.

Mandag den 15. – fredag den 19. oktober kl. 12.00 – 14.00 Byggelegepladsen i Remiseparken, Peder Lykkes Vej 71 Er du i det humør? Så er der mulighed for at lave din egen jernskulptur sammen med billedkunstner og skulptør Egon Ignatz. Du kan også være med til at lave en stor og flot skulptur til Byggelegepladsen. Alder: Fra 6 år. Gratis adgang. Ingen tilmelding.


Side 14

Muhhh, vov, mijavvv, gok, gok, brøl, pip, vrinsk...nu er der efterårsdyreværksted! Mandag den 15. – fredag den 19. oktober kl. 14.00 – 16.00 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Dyrene er flyttet ind på biblioteket - og værkstedet er fyldt af fantasifulde dyr, man selv kan lave. Materialerne er alt fra skrot til sjove dimser og mærkværdige byggematerialer. Byg dit helt eget søde, sjove, sjældne, farlige eller måske uhyggelige dyr sammen med billedkunstner Maria Lau Krogh, og du får naturligvis dit nye kæledyr med hjem. Alder: Børn under 7 år skal have en voksen eller en ældre bror eller søster med. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Fold en frø, en trane, en lilje - eller noget helt andet

Onsdag den 17. – fredag den 19. oktober kl. 10.30 – 13.30 Bondegården i Remiseparken, Peder Lykkes Vej 71 Origami er kunsten at folde papir. Til FerieCamp udstiller den danske origamiforening Foldning.dk nogle af sine arbejder, og vi folder nemme, men flotte modeller med deltagerne. Kom forbi og prøv kræfter med papirfoldning - det er ikke svært, men meget vanedannende! Alder: Fra 8 år. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Ama’r fri Efterårsudstilling 2012

Mandag den 15. oktober - lørdag den 10. november Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Er du amatør eller professionel, barn eller voksen? Kom og vær med. Du behøver ikke have udstillet før. Der er ingen censur. Hvis du selv kan lide dine billeder, så lad også andre se dem. Tilmeldingsblanket fås på Solvang Bibliotek fra mandag den 17. september.

Side 15

Fernisering på Ama’r fri Efterårsudstilling 2012 med underholdning ved Maud Kofod

Mandag den 15. oktober kl. 18.30 – 20.30 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Kl. 18.30 – 19.15 Maud Kofod Kl. 19.15 Ama’r fri Efterårsudstilling åbner Kl. 19.45 – 20.30 Maud Kofod Maud Kofod, sanger og saxofonist, underholder sammen med en pianist med evergreens og dejlige sange på både dansk og engelsk. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Amager Børneteaterfestival Søndag den 14. – søndag den 21. oktober Barketins Teater opfører ”Suttog”

Fredag den 19. oktober kl. 10.15 – 10.45 og 11.15 – 11.45 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 En sort/hvid stumforestilling for de mindste. Teatret har sat den humoristiske hat på sned og lavet en nonverbal forestilling for de små – om de ”store” livsværdier, når man ikke selv er så stor. En forestilling om at sove, spise og bruge - eller ikke bruge – sut. For de 1½ - 4 årige med deres voksne. Max. 60 tilskuere pr. forestilling. Pris 30 kr. pr. tilskuer (børn og voksne). Nærmere oplysninger om billetkøb kan fra medio september bl.a. ses på www.bibliotek.kk.dk/biblioteker/solvang


Side 16

Dansk Rakkerpak – Københavns internationale gadeteater opfører ”The Ildsjæl in the Classroom”

Lørdag den 20. oktober kl. 13.00 – ca. 14.00 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Svirpende spanskrør, kvælende kridtstøv, dræbende katederundervisning, didaktisk morgensang, bizarre lærere og nymodens undervisningsformer samt ikke at forglemme spændende udfordringer, personlige sejre, overraskende gennembrud og den første forelskelse. Dansk Rakkerpaks komiske, fysiske og nonverbale spillestil gennemsyrer hele historien. Forestillingen er udvalgt af en gruppe Børne-Kulturpiloter på Børneteaterfestival 2012 i Ringsted, hvor de deltog som teatereksperter. Alder: Fra 6 år. Max. 200 tilskuere. Gratis adgang. Tilmelding til Solvang Bibliotek fra medio september. Amager Børneteaterfestival 2012 er arrangeret af Børneteatret ZeBU sammen med biblioteker og kulturhuse på Amager. Programmet kan fra medio september fås hos arrangørerne og hos ZeBU, Øresundsvej 6, samt ses på de deltagende institutioners hjemmesider.

Besøg på Regensen

Mandag den 22. oktober kl. 15.00 – 17.00 Tag med på rundvisning på et af Danmarks ældste kollegier fra 1623 midt i København ved siden af Rundetårn. Kollegiet har altid været beboet af 100 studerende, der i dag skal være indskrevet ved Københavns Universitet eller Danmarks Tekniske Højskole. Hostrup, Jens Otto Krag, Kaj Munk, Brorson, Kingo, Blicher, Spies og Glistrup er nogle af de personligheder, der i tidens løb har haft deres studentertid her. Turleder: Jytte Boysen. Mødested: St. Kannikestræde 2, 1169 København K. Max. 30 deltagere. Turen er ikke egnet for gangbesværede. Pris 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.

Side 17

I skyggen af Holocaust – foredrag med Sofia Kuperman Mandag den 29. oktober kl. 14.30 Daghøjskolen, Peder Lykke Centret, Peder Lykkes Vej 63 Sofia Kuperman tager i foredraget udgangspunkt i sin polsk-jødiske baggrund. Foredraget suppleres med musikalske indslag, hvor Sofia spiller på guitar og synger jiddishe sange, som relaterer sig til jødisk liv i Østeuropa før og under Anden Verdenskrig. I foredraget fortæller Sofia Kuperman om dét at være barn af Holocaust-overlevende, om jødeforfølgelserne i Polen, flugten til Danmark og om at være flygtning og outsider. Sofia Kuperman er forfatter til den selvbiografiske bog ”Sofias historie – en dansk jødes bekendelser” fra 2008. Entre: 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek og på Daghøjskolen.

Koncert med Hymns from Nineveh

Fredag den 2. november kl. 19.00 Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens allé 19 Hymns from Nineveh er et soloprojekt med den danske guitarist og sanger Jonas Petersen, der tager sit udgangspunkt i folk tilsat naivistiske popmelodier. Jonas Petersen var både front- og bagmand i indie-popgruppen Attrap. Da Attrap omkring sommeren 2007 valgte at holde pause på ubestemt tid, startede Jonas soloprojektet Hymns from Nineveh. Bandet har udgivet en EP i 2009 og to hele albums i 2011. Hymns from Nineveh har blandt andet spillet koncerter på Rust, Roskilde Festival, i Vestre Fængsel og til Golden Days Festival. Gaffa udnævnte albummet Hymns from Nineveh til årets bedste danske album i 2011. Arrangeret i samarbejde med Solvang Kirke, Ørestad Kultur og Ørestad Bibliotek. Gratis adgang. Ingen tilmelding.


Side 19

Side 18

København Con Amore – ved Søren Ulrik Thomsen og Jokum Rohde

Rundvisning på Politimuseet og Ondskab

Mandag den 5. november kl. 19.30 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Forfatterne Jokum Rohde og Søren Ulrik Thomsen viser billeder fra deres fælles fotobog København Con Amore og fortæller om dét København, de elsker et vildtvoksende, rørende og ramponeret hverdagskøbenhavn, der inkarnerer den ægte storbys mangfoldighed. Publikum tages med på en billedmættet byvandring blandt byens glemte baggårde, mærkeligt gammeldags autoværksteder, små fine hatteforretninger, grillbarer, pornobutikker, værtshuse, vascomater og dystre kontorer på tredje sal. Arrangeret i samarbejde med Solvang Bibliotek i forbindelse med litteraturugen København Læser. Entré: 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek og Ørestad Bibliotek.

Søndag den 11. november kl. 15.00 – 17.00 Politimuseet har til huse i den tidligere københavnske politistation, Station 6 fra 1884. Museet viser politiets historie fra de første bysvende i 1294 til nutidens politi. Blandt andet omtales politiets rolle i sociale og historiske begivenheder tilbage til Slaget på Fælleden. I besøget indgår et foredrag om den aktuelle særudstilling ”Ondskab”. Hvad er ondskab, og hvorfor handler nogen ondt? Med udgangspunkt i en række konkrete drabssager sættes temaet ind i en filosofisk kontekst og præsenterer en række teorier om ondskabens væsen. Rundvisning og foredrag ved tidligere museumsleder Povl Rasmussen og nuværende museumsleder Frederik Strand. Se også www.politimuseum.dk Mødested: Politimuseet, Fælledvej 20, 2200 København N. Max. 25 deltagere. Turen er ikke egnet for gangbesværede. Pris 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.

Teatret Lampe opfører ”Muldvarpen og huset der kom og gik”

Ræk mig de skysko – en musikalsk fortælling om kursændring

Lørdag den 10. november kl. 10.15 – 10.50 og 11.30 – 12.05 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Muldvarpen bor trygt i sin mørke hule under jorden, indtil den en morgen vågner op og opdager, at et hus er landet oven på dens muldvarpeskud. Huset er fyldt med bøger, og inden i bøgerne er der billeder og historier. En forestilling om at se og mærke verden, også de verdener, der ikke ligner ens egen For de 2 - 6 årige med deres voksne. Max. 80 tilskuere pr. forestilling. Gratis adgang. Tilmelding til Solvang Bibliotek. Foto: Sven Erik Sokkelund

Foto: Sven

Torsdag den 15. november kl. 19.30 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 I 2002 flyttede komponisten og guitaristen Christian Alvad med familie til den lille bjerglandsby Jujols højt oppe i Pyrenæerne. Christian Alvad fortæller med vid og humor om at forlade de sikre stier og vælge nye til. Fra en skæv og anderledes vinkel og på en levende og enkel måde fortæller han i ord og toner historien om, hvordan ens identitet ændres under påvirkning af helt nye sammenhænge, og hvordan man under fremmede himmelstrøg tvinges til at forholde sig til sin egen kultur og sit værdigrundlag. Entré 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.


Side 20

Engleworkshop med Mette Wille

Lørdag den 17. november kl. 10.15 – 13.15 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Børn og voksne arbejder sammen med billedkunstner Mette Wille med at lave englefigurer i forskellige materialer, f.eks. tekstiler, perler, uld, garn, piberensere, pailletter pyntegenstande og meget anden pynt. Englefigurerne formes ud fra deltagernes egne personlige idéer om, hvordan en engel skal se ud - under inspiration og vejledning fra billedkunstneren. For børn fra 4 år med deres voksne. Max. 30 deltagere. Gratis adgang. Tilmelding til Solvang Bibliotek.

Knud, Carsten & de andre rødder - koncert med ensemblet ”ÉN OVER/ÉN UNDER”

Torsdag den 22. november kl. 19.30 Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19 Ensemblet er barn af Café Liva, cabaretbåden der ligger og vugger i hjertet af Nyhavn, og lavede teater-koncerter allerede inden begrebet blev opfundet. Gitte Naur, Peter Smith og Ole Rasmus Møller, som ensemblet består af, har i en årrække stået på landets mindre scener og fortolket diverse rock-poeters sange i nye "unplugged" versioner. Den første forestilling fra 1983 var en akustisk rockcabaret med John Lennons materiale i dansk oversættelse. Sidenhen fulgte bl.a. "Knud, krig & Kærlighed" med sange af Sebastian og "Lidt til og meget mer" med sange af C. V. Jørgensen. Nu er ÉN OVER/ÉN UNDER atter på landevejen. Denne forestilling – ensemblets tiende - er et delvist tilbageblik på tidligere forestillinger men har også nye sange på programmet. Arrangeret i samarbejde med Ørestad Kultur og Ørestad Bibliotek. Entré 50 kr. Billetter på Ørestad Bibliotek og Solvang Bibliotek.

Side 21

”Hundehoveder og hængerøve” - Ove Sprogøes liv og arbejde med Jacob Wendt Jensen

Tirsdag den 27. november kl. 19.30 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Ove Sprogøe var en af dansk film, teater og TVs største skuespillere – og den flittigste. Vist kendte vi ham som Egon fra Olsen-Banden, men også fra i hundredvis af andre roller. Han var et meget privat menneske, og derfor er forfatteren og journalisten Jacob Wendt Jensens anmelderroste biografi om Ove Sprogøe fra 2010 et unikt indblik i en mand, der fyldte filmlærreder og tv-skærme i generationer. Biografien er baseret på 90 nye interviews med Ove Sprogøes venner og kolleger, og for første gang taler hans tre sønner og familie ud. Hør Jacob Wendt Jensen fortælle om Ove Sprogøes liv og arbejde med udgangspunkt i en stribe filmklip. Og hør om arbejdet med biografien og alle de sjove og pudsige anekdoter om manden, der kunne andet og mere end at sætte den slidte, grå bowlerhat på sned og tygge arrigt på cigaren. Entré 50 kr. Medlemmer 25 kr. Billetter på Solvang Bibliotek.

"Ho, ho, ho... det er snart jul, og vi skal julehygge"!

Lørdag den 1. december kl. 11.00 – 13.00 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 Her er en fantastisk mulighed for at få julehumøret i vejret og få julekreativiteten frem. Musiker Kim Jezus og billedkunstner Maria Lau Krogh står for juleløjerne. Sammen skal vi synge med på de glade julesange og finde på i værkstedet. Vi skal bygge små juleverdener med julenisser, rensdyr og alt, hvad der juler. Så find nissehuen frem og vær med til en skøn kreativ, musikalsk lørdag. Alder: For alle børn med deres voksne. Max. 20 børn. Gratis adgang. Tilmelding til Solvang Bibliotek.


Side 22

Julehygge med Urbankoret

Onsdag den 5. december kl. 19.30 Solvang Bibliotek, Remisevej 14 En aften med gammeldags julehygge sammen med Urbankoret. Der skal hygges, synges og høres julehistorier. VÌr med og mÌrk julestemningen brede sig. EntrÊ 25 kr. Billetter pü Solvang Bibliotek.

Juleøl – skik og bryg ved øleksperten Carsten Berthelsen

Torsdag den 6. december kl. 19.30 – 21.00 Ă˜restad Bibliotek, Arne Jacobsens AllĂŠ 19 Carsten Berthelsen er foredragsholder, forfatter, oversĂŚtter og forlagskonsulent og har en brĂŚndende kĂŚrlighed til populĂŚrkultur, kulturhistorie, stor musik, blĂŚndende billeder – og øl! Han er oldermand for Danske Ă˜lpublicisters Laug, har rejst efter godt øl i hele Europa og har skrevet flere bøger om øl. Dette foredrag sĂŚtter fokus pĂĽ det gode sĂŚsonøl, og der bliver causeret over juleøllets lange og bevĂŚgende historie. Undervejs bliver der mulighed for at smage nogle af juletidens bedste. Foredraget bygger pĂĽ bøgerne: Juleøl – skik og bryg (2004) og 24 øl du skal smage før jul (2008). Arrangeret af Ă˜restad Bibliotek. EntrĂŠ 120 kr. incl. syv smagsprøver. Billetter pĂĽ Ă˜restad Bibliotek og Solvang Bibliotek fra torsdag den 22. november.

Ă˜K/UP

festival 2012

Ă˜restad Kulturdage og Urbanfestival sĂŚtter 1. & 2. september sammen gang i Vestamager med masser af action, musik, løjer og aktiviteter.

Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?

Urbanplanen LĂ˜RDAG

Ă˜kologisk farmers marked, stort lop SHPDUNHG8UEDQOÂĄEHW7VKLUWGHVLJQ NXQVWXGVWLOOLQJ83KRQQLQJVDOJ musik og optrĂŚden med bla. Lille Nørd, KGB m.m DOWVDPPHQL5HPLVHSDUNHQ

Ă˜restad LĂ˜RDAG

Aktiviteter pĂĽ Plug and Play, søfest i Ă˜restad Syd med ’AnderĂŚs’, PRGHOEnGHVHMODGVRJ2SHQ$LUÂżOPL Ă˜restad Nord SĂ˜NDAG

Fra skrot til skib, Ă˜restad Marked, børnerapskole med Al Agami, Open $LUÂżOPIRUEÂĄUQRJYRNVQH i Ă˜restad Nord

Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę?Ę? Se hele programmet pĂĽ orestadkultur.dk eller urbanplanen.net


kalender efterår 2012

Se flere oplysninger om hvert arrangement inde i programmet eller klik dig ind på www.livisundby.dk 25/8 29/8 30/8 1/9 - 2/9 12/9 13/9 15/9 19/9 26/9 27/9 29/9

Til tops med Børne-Kulturpiloterne – Tag med på klatretur Opdag Amager Fælleds spiselige planter Urbanplanen summer af liv! Hør om Urbanplanens bybier Urbanfestival & Ørestad Kulturdage Sejltur med isbryderen S/S Bjørn Længsler og Leverpostej - foredrag med Annamette Fuhrmann Sensommer Amagerhygge på Musiktorvet At sidde i fængsel - foredrag med Hans Jørgen Engbo Healing i øjenhøjde. Hokus pokus, eller er der noget om snakken? Festmusik for trompet og orgel Rytmik, dans og tumling for de små

1/10 2/10 3/10 5/10 9/10 12/10 13/10 13/10 15/10 15/10-19/10 19/10 20/10 22/10 29/10

Livet består af gode historier.. med Helmer Støvelbæk Opdag Amager Fælleds spiselige planter Forfatteraften med Kim Leine Argentinsk tango workshop med JoseAmado og Lucy fra TangoAmor ’Beatles for alle’ med Per Wium Dit Flag, Din Lanterne, Dit Hus i Ørestad Klovneshow og magi med LouLou Romeo & julie - Labyrint i Urbanplanens hemmelige gange Fernisering på Ama’r fri Efterårsudstilling 2012 Fire sjove Feriecamp workshops Barketins Teater opfører ’Suttog’ Dansk Rakkerpak opfører ’The Ildsjæl in the Classroom’ Besøg på Regensen I skyggen af Holocaust – foredrag med Sofia Kuperman

2/11 5/11 10/11 11/11 15/11 17/11 20/11 22/11 27/11

Koncert med Hymns from Nineveh København Con Amore – ved Søren Ulrik Thomsen og Jokum Rohde Teatret Lampe opfører ’Muldvarpen og huset der kom og gik’ Rundvisning på Politimuseet Ræk mig de skysko – en musikalsk fortælling ved Christian Alvad Engle - workshop med Mette Wille Argentinsk tango workshop med JoseAmado og Lucy fra TangoAmor Knud, Carsten & de andre rødder - koncert med ÉN OVER/ÉN UNDER ’Hundehoveder og hængerøve’ - Ove Sprogøes liv og arbejde

1/12 5/12 6/12 9/12

Juleworkshop med Maria Lau Krogh og Kim Jezus Julehygge med Urbankoret Juleøl – skik og bryg ved øleksperten Carsten Berthelsen Argentinsk tango workshop med JoseAmado og Lucy fra TangoAmor

Urbanplanen/

Partnerskabet


Liv i sundby efterår 2012  

kulturforeningen Liv i Sundbys efterårsprogram 2012

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you