Issuu on Google+

juny 2014

La proposta de Les Franqueses Imagina per al procés de participació ciutadana per a la recuperació i definició dels usos del Centre Cultural de Corró d’Avall


El procés participatiu, en poques paraules El juny de 2013, l’Ajuntament engegava aquest procés per tal de definir de manera participativa els usos de l’edifici anomenat Centre Cultural de Corró d’Avall. Aleshores es va demanar a tothom que hi volgués participar la presentació d’una proposta, que seria valorada per un grup d’experts. Les Franqueses Imagina va presentar una proposta, amb tres objectius: - Aturar el deteriorament de l’obra i adequar-la per a un ús polivalent - Fer-hi intervencions econòmiques i constructives mínimes, d’acord amb la situació econòmica del moment. - Adequar l’espai escènic com a sala polivalent, a l’estil de plaça porticada, un nou espai emblemàtic a disposició dels veïns. Aquesta és la nostra proposta, però la comissió de valoració ha decidit transformar-la en: PROPOSTA 3. Protecció de l’edifici, sense definició d’usos actuals. Malgrat la mutilació que ha sofert la proposta, continuem pensant que la solució més raonable és fer-hi una intervenció urgent mínima que possibiliti fer-ne un ús polivalent, en espera d’un debat seré, sense presses i autènticament participatiu per decidir els usos definitius de l’edifici. És per això que us demanem el vot per l’opció 3, ja que és la més econòmica i la que millor permetrà definir-hi altres usos en un futur, si convé.


El proceso participativo, en pocas palabras En junio de 2013, el Ayuntamiento iniciaba este proceso para definir de manera participativa los usos del edificio conocido como Centre Cultural de Corró d’Avall. Entonces se pidió a quien quisiera participar la presentación de una propuesta, que sería valorada por un grupo de expertos. Les Franqueses Imagina presentó una propuesta, con tres objetivos: - Detener el deterioro de la obra y adecuarla para un uso polivalente - Intervenciones económicas y constructivas mínimas, acordes con la situación económica actual. - Adecuar el espacio escénico como sala polivalente, al estilo de plaza porticada, para ofrecer un nuevo espacio emblemático a disposición de los franquesinos. Ésta es nuestra propuesta, pero la comisión de valoración ha decidido transformarla en: PROPUESTA 3. Protección del edificio, sin definición de usos actuales. A pesar de la mutilación que ha sufrido, continuamos pensando que ésta es la solución más razonable: una intervención urgente mínima que posibilite un uso polivalente, a la espera de un debate sereno, sin prisas y auténticamente participativo, para decidir unos usos definitivos del edificio. Por eso pedimos el voto para la opción 3 ya que es la más económica y la única que permite desarrollar más adelante cualquier uso en cuanto la situación económica lo permita.


Sabies que… Sabies que…

El Pla de Barris preveia arreglar el clavegueram per evitar les inundacions que es produeixen al carrer Aragó cruïlla amb el carrer Cardedeu, i l’equip de govern va decidir deixar de banda aquesta obra a favor de la remodelació de la plaça Espanya?

Sabies que…

Sabies que…

Sabies que…

Sabies que…

La remodelació de la plaça Espanya va ser l’actuació menys votada pels veïns, en una enquesta oficial de la Diputació de Barcelona sobre satisfacció, que va encarregar l’Ajuntament?

L’altre procés participatiu que hi va haver, el del parc del Falgar, està aturat dos anys després per manca de finançament, tot i haver cobrat la majoria de quotes als propietaris?

Les obres de la nova plaça Espanya preveuen tallar tots els arbres que hi ha ara, que fan una bona ombra, i substituir-los per magnòlies petites (com les del carrer Aragó), que trigaran anys a fer ombra?

L’Ajuntament diu que va tenir 2,2 milions d’euros de superàvit quan encara deu més de 14 milions d’euros de l’època de vaques grasses i no sap quan podrà pagar-los?


Butlletí juny14b