25 ‘quick wins’

Page 1

heads up!

25 tips, ‘quick wins’ om nu doortastend te communiceren + uitnodiging voor een sessie met ‘de life design omdenktank’ voor directe omzetheads up! want, voor al onze relaties: dit is het moment om te tonen wie je bent, hoe je het verschil maakt. wij helpen. ook nu. deze tips hebben we de afgelopen dagen verzameld, om snel en direct mee te kunnen handelen en communiceren. doe er je voordeel mee. als we mogen helpen: graag! we barsten van de ideeĂŤn, energie en geestdrift. kom maar op!


1


zet een streamer op je site

een prominente, bijzondere en tijdelijke vorm bovenin je site die de bezoekers van je website informeert over welke maatregelen je nu neemt, hoe je dienstverlening er nu uit ziet, wanneer je open bent. alles kort, direct en krachtig. voor veel van onze klanten hebben we zoiets al ingebouwd in hun website, voor calamiteiten (well, this is the moment!). misschien hoef je hem alleen maar aan te zetten en in te vullen. en anders geven we er even gas op. bel/mail maar.


2


facebook omslagfoto

pas je facebook omslagfoto aan. het bereik is hoger dan een post. ideaal voor het communiceren van je huidige, aangepaste dienstverlening. je boodschap verdient bereik, juist nu. wil je er een tekst aan toevoegen, dan gaat dat handiger na plaatsing van de omslagfoto. helaas bereik je tegenwoordig niet meer je volledige volgers/likers-groep met facebook, maar een bescheiden promotiebedragje ‘does the job’.


3


gebruik de kracht van whatsapp

direct en laagdrempelig: een appje. je kunt zelfs tegenwoordig handige verzendlijsten maken. de kop in het beeld, de boodschap in de tekst eronder. wij helpen graag met treffende tekst en opmaak. en we maken graag toffe animaties voor nog meer impact (ook voor je socials). ook hier: het kan maar ĂŠĂŠn keer verpletterend goed.


4


eerst marketing, dan communicatie

kijk kritisch naar je huidige product of dienst. passend bij de huidige tijd. verplaats je in je klant en bedenk of je aanbod juist in deze tijd daarbij aansluit. voor nu of ooit: ga op de stoel van je klant zitten. wat maakt het makkelijker, leuker of aantrekkelijker om voor jou te kiezen? wij hebben wel een paar suggesties!


5


speciale webpagina

bijzondere maatregelen, belangrijke informatie, langere artikelen? verzamel het in een speciale webpagina, op een speciaal adres. zet het praktisch en overzichtelijk bij elkaar. complexe informatie? dan maken we een blog. bel ons even, dan tonen we je wat goede voorbeelden en helpen je de juiste weg in te slaan.


6


interne communicatie

zorg nu minstens zo goed voor je interne communicatie. zeker nu veel medewerkers thuis werken. heb je geen intranet? hoeft ook niet. we helpen met de juiste techniek, met slimme (soms gratis) oplossingen voor online tools met kennis(overdracht), besluiten/logboeken, maatregelen/protocollen en archief. klinkt moeilijk en kostbaar, is het niet.


7


business whatsapp

een business whatsapp-account aanmaken van bijvoorbeeld je vaste telefoonnummer. doen! via: whatsapp.com/business hier is ons whatsapp-nummer om je ermee op weg te helpen: 0111 456456


tip


direct & to the point

heb je (eindelijk) de aandacht van een klant? hou het kort. ‘direct & to the point’. kracht in aandacht, aandacht met kracht. daar helpen we mee. da’s niets nieuws, dat doet life design al 30 jaar.


9


skype is geen hype

hoe we nu onze voorstellen presenteren? zoals zo vaak per mail en met telefonische toelichting. maar we gebruiken ook skype, bluejeans, zoom, teams, whatsappvideo, messenger en noemzeallemaalmaarop. we deden bij online cms-trainingen die we gaven al goede ervaringen op met skype (voordeel: schermdeling, dus je kunt elkaar bestanden tonen) en dat blijkt ook ideaal voor andere presentaties. hoe dan ook: we zien wel.


Ga vloggen!


vloggen

verdiep je, deel je kwaliteiten, krachten en... emoties. misschien is dit jouw moment. etaleer jouw autoriteit. vloggen kan en mag op veel kanalen. als jij je doelgroep maar bereikt en inspireert, daar draait het om. wij weten de weg...


tip 11


1

what the faq’s

vervelend om telkens dezelfde vragen te beantwoorden? schrijf ze uit en zet de faq (frequently asked questions) op je website, of op je socials. dat scheelt je heel veel tijd. we helpen graag om ze kort, bondig en prettig te presenteren, met de juiste techniek. maar, blijf desgevraagd wel vriendelijk antwoord geven en verwijs pas daarna naar de andere faq’s. de volgende keer kijken ze gelijk daar, wedden?


crisi scom mun icat ie. we helpen om jouw k lanten goed te informeren. juist nu.

12

check: chev.nu deltamakelaardij.nl basmar.nl obase.nl grandcafehelder.nl uitvaartinzeeland.nl salonpurity.nl


‘need to know‘-content

een paar voorbeelden van sites (en socials) die we de afgelopen dagen razendsnel hebben voorzien van ‘need to know’-content. we hanteren vaste, lage prijzen o.b.v. een snelle inventarisatie. want de tijd die we nodig hebben om een offerte te maken, kunnen we veel beter benutten. voor jou.


13


pop up webshop

pop up webshop? doen! maar alsjeblieft: bel ons even. niet voor de business, maar om je te helpen een verstandige keuze te maken. gebruik onze ervaring. een goede oplossing voor een online shop bedenk, bouw en lanceer je maar ĂŠĂŠn keer. er zijn heel veel mogelijkheden tussen telefonisch bestellen en afrekenen met een tikkie en een full service webshop. bel 0111 456456 voor een gratis consult.


14


pas op. achter je!

ook thuis professioneel werken met skype en andere videodiensten? laat een straf achterwandje maken. superprofi! we hebben verschillende, betaalbare oplossingen. je hoeft je keuken, woonkamer of kantoor zodoende niet op te ruimen voor een videosessie. wel je kinderen en huisdieren natuurlijk...


15


nwsbrf? krt n krchtg!

de enige e-mail nieuwsbrieven die (nu) effect hebben zijn visueel direct zicht/leesbaar. please, stuur geen pdf of jpg, of erger nog: een word-bestand. en. hou. het. kort. maximaal drie items. zeg eens eerlijk: hoeveel e-nieuwsbrieven heb jij vandaag al weggeklikt of als nodeloos ervaren? terwijl ze zo informatief en effectief kunnen zijn!


16

een pop-up schermpje in je website irritant? ja, inderdaad! bloedirritant. maar effectief!

X


pop-up

net zo effectief als irritante reclame. dus als een pop-up op je website bijzonder belangrijk, behulpzaam voordeel levert of leuk is, dan ‘mag’ het. ook hier: kort, krachtig en zinvol.


17


tikkie vooruit

geweldige oplossingen voor ondernemers die ineens ambulant zijn, gelijk willen afrekenen of even niet zo dol op cash: tikkie. op www.tikkie.me ontdek je tal van nieuwe en laagdrempelige betaalmogelijkheden. zie hoe simpel het is. en wat dacht je van een geprinte tikkie-qr-code om af te rekenen? kan! laat de techniek voor je werken.


18

tip 18 troosten je sociale kant tonen inspireren (en dus alternatieven bieden) helpen en stress verlichten


weet wat er leeft

in een speech, brief, op je site, op je voordeur en op je socials: schets wat er aan de hand is. deel wat speelt, weet wat er leeft. vertel wat je voor een ander kunt en wilt betekenen. als werkgever, leverancier, professional, maar dus vooral als mens. het komt nu aan op jouw talent en passie. maak het verschil!


19


verhaal halen

terwijl iedereen alert uitkeek naar een nieuw, modern medium (zoals facebook en instagram destijds) om als de kippen bij te zijn, vernieuwden deze media zichzélf, met stories/verhalen. bijna niemand had het in de gaten. instagram stories en facebook verhalen. dáár liggen nu kansen voor hoog bereik. daar zit nu de actualiteit én geloofwaardigheid.


€

20

farias t b y b d Create Noun Projec from the


0

cadeaubon

een cadeaubon uitbrengen... dat is feitelijk ‘zelf geld drukken’ (dus pas op voor inflatie). laat het er wel waardevol uitzien, want het is en blijft een cadeau. en daar hoort dus ook een mooie verpakking bij.


21


pinteresting!

tijd om nieuwe ideeĂŤn te grazen! gebruik pinterest. maak inspiratie- en moodboards voor jezelf en anderen en ontdek nieuwe kansen en inzichten. op pinterest kom je van het ene op het andere briljante idee. niet gepikt, maar geĂŻnspireerd. wie het graag even onbespied uitprobeert: je kunt je boards ook voor de buitenwereld onzichtbaar maken. www.pinterest.com


22


iconen en infographics

iconen en infographics maken nu het verschil in communicatie. simpelweg omdat het kort en krachtig moet. en in één keer goed. verbeelding. en met minder meer zeggen, dáár houden we van. en dat doen we al dertig jaar, sinds 1990. kracht, eenvoud, effect. eigenlijk: d knst vn ht wgltn


23


interne crisiscommunicatie

6 tips: ja, ook als je één werknemer hebt kan/moet je hier al wat mee! iedereen verdient regelmatig een ‘heads up’! 1. accepteer emoties 2. vertel wat je weet 3. betrek werknemers in oplossingen 4. communiceer frequent, mogelijk op vaste momenten 5. hecht aan de vaste rituelen en gebruiken binnen je onderneming 6. toon hoe goed iedereen het doet en blijf dat benadrukken


24


update. of upgrade

check even je homepage en je socials (de bio’s). kloppen de openingstijden, de dienstverlening, weten je klanten of en hoe je ze nu helpt? just checking! volgende week weer even doen!


25


leef. life.

we leven momenteel allemaal ‘in het moment’. want onze wereld verandert momenteel iedere dag. we doen dingen die we een maand geleden voor onmogelijk hielden! dus: schrijf en communiceer ook ‘in het moment!’ voel de emotie, doe er iets mee. onze copywriters helpen je met het vinden de juiste woorden. niet tobben, gewoon even bellen. we helpen.


brandstof voor je


uitnodiging nú omzet maken. hoe doe je dat? met je huidige voorraad, met nieuwe diensten? we willen in deze heftige tijden graag samen denken in mogelijkheden. wij zijn je omdenktank. je mag ons altijd bellen, we lopen over van de ideeën. nog steeds! vrijblijvend sparren? of spiegelen? je hoofd leegmaken of juist overlopen van nieuwe inzichten en inspiratie? wil je even ‘bijtanken’? bel/app ons op 0111 456456. vrijblijvend, om jou en je onderneming in deze uitdagende tijd te voorzien van nieuwe omzet. en brandstof.


omzet maken

onderscheiden

opvallen

on

omzet maken

rscheiden

opvallen

ontwikkelen

website goLife

website goLife

redactie top of mind

redactie top of mind


life design strategie en vormgeving in communicatie bel/app 0111 456 456 info@lifedesign.nl www.lifedesign.nl


Š life design, coronacrisis 2020