Page 8

Sport

8

Foto: ANP

Juichen voor onze Leeuwinnen!

Het Nederlands elftal verloor niet één EK-wedstrijd. De Oranje-Leeuwinnen zijn Europees Kampioen. Vorige maand wonnen de Nederlandse voetbalsters de finale van Denemarken. Heel Nederland kleurde oranje. Het heeft even geduurd, maar vrouwenvoetbal wordt eindelijk serieus genomen.

Oranje Een oranjegekleurde Euromast, Erasmusbrug en Domtoren. Bomvolle cafés met Oranjefans:

wie de sterspeelsters Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden zijn.

veel Nederlanders leefden deze zomer mee met de OranjeLeeuwinnen. Ze speelden de sterren van de hemel. En ze verloren niet één wedstrijd.

Fans De Nederlandse stadions zaten tijdens de EK-wedstrijden vol. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen kijken. En er waren veel fans uit Duitsland en Noorwegen. Daar is vrouwenvoetbal al járen populair.

Veranderd Lange tijd werd gedacht dat vrouwen niet konden voetballen. En speelde het Nederlands vrouwenelftal? Dan keken er niet veel mensen naar. Maar nu weet iedereen

Froome wint Tour de France

Clubs De meeste Nederlandse voetbalsters spelen dan ook in het buitenland. De grote Nederlandse clubs hebben wel een vrouwenelftal. Maar de speelsters krijgen weinig betaald. En ze worden niet getraind door de allerbeste coaches. Maar de kans is groot dat dit verandert. Want vrouwenvoetbal is populair, en de snelst groeiende sport in Nederland!

Wat zeg t G a r b i ñ e M u g u r u z a?

‘Ik ben benieuwd of Roger net zo stijlvol danst als hij tennist’

Foto: ANP

Chris Froome op het podium met zijn zoontje.

Chris Froome heeft de 104de editie van de Tour de France gewonnen. Deze belangrijkste wielerwedstrijd wordt elke zomer in Frankrijk gehouden. De Engelsman won de tour al drie keer eerder.

De Colombiaan Rigoberto Uran werd tweede. De Fransman Romain Bardet derde. De Nederlanders hebben het best goed gedaan deze Tour. Dylan Groenewegen en Bauke Mollema wonnen een etappe.

Garbiñe Muguruza won deze zomer het tennistoernooi Wimbledon. Voor de Spaanse Muguruza was het de eerste overwinning op Wimbledon. Na het toernooi volgde zoals ieder jaar het Wimbledon-bal. Muguruza hoefde niet lang na te denken met wie ze wilde dansen: Roger Federer. Ook hij won Wimbledon, voor de achtste keer alweer. ‘Kom maar op, kampioen!’, antwoordde de Zwitserse tennisser.

Foto: ANP

– Garbiñe Muguruza

Hier lees je elke maand een opvallende uitspraak van een sporter.

Start! krant september 2017  

De Start!-krant is een krant in eenvoudige taal met actueel nieuws in een overzichtelijke vormgeving, speciaal voor de doelgroep laaggelette...