Page 1

LEXUS VOZILA

PREIZKUSITE LEXUSOVA VOZILA Če želite resnično razumeti, zakaj so avtomobili Lexus nekaj posebnega, jih morate preizkusiti sami. Obrnite se na najbližjega pooblaščenega prodajalca vozil Lexus ali obiščite Lexusovo slovensko spletno stran in se dogovorite za poskusno vožnjo.

©

2012 Lexus Europe* si pridržuje pravico, da brez predhodnega obvestila spremeni katerokoli podrobnost o tehničnih podatkih in opremi. Podrobnosti o tehničnih podatkih in opremi so poleg tega podvržene lokalnim pogojem in zahtevam in se lahko zaradi tega spremenijo. Glede morebitnih sprememb, ki so morda potrebne v Vaši regiji, se prosimo obrnite na Vašega pooblaščenega lokalnega prodajalca vozil Lexus. Opomba: Prikazana vozila in tehnični podatki, navedeni v tem katalogu, se lahko razlikujejo od modelov in opreme, ki so na voljo v Vaši regiji. Barva karoserije vozila se lahko nekoliko razlikuje od barv, natisnjenih na slikah v tem katalogu. Za dodatne informacije Vas prosimo, da obiščete našo spletno stran www.lexus.si Skrb za okolje je za Lexus izjemno pomembna. Vlagamo mnogo truda, da bi zagotovili, da je preko celotnega življenjskega cikla naših vozil – od zasnove, proizvodnje, distribucije, prodaje in servisa, pa do njihove izrabe – njihov vpliv na okolje čim manjši. Vaš prodajalec vam bo z veseljem posredoval več informacij o pogojih za ravnanje z izrabljenimi motornimi vozili. * Lexus Europe je del družbe Toyota Motor Europe NV/SA. Natisnjeno v Evropi, april 2012


LEXUS VOZILA

04-17 Uvod

18-25 Lexus hibridni pogon

26-27 CT 200h

28-29 RX 450h

30-31 GS 450h

32-33 LS 600h & LS 600h L

34-35 LS 460 & LS 460 AWD

36-37 GS 250

38-39 RX 350

40-41 IS 200d & IS 220d

42-43 IS 250

44-45 IS 250C

46-47 IS F

48-50 Tehnični podatki & Lastniška izkušnja

03


USTVARANE NEVERETNEGA Če želite ustvariti nekaj neverjetnega, morate biti vztrajni in se potruditi. Nekaj si morate zamisliti, nato pa to zamisel izpopolniti. Zato smo v razvoj svojega prvega avtomobila LS 400 vložili več kot milijardo dolarjev. Pri nastanku limuzine, ki je korenito spremenila trg prestižnih avtomobilov, je sodelovalo 60 oblikovalcev in 1.400 inženirjev. Petnajst let pozneje, v letu 2004, smo predstavili prvo luksuzno hibridno vozilo – večnamenski RX 400h. Danes kot nesporno vodilni na tem področju nudimo pestro paleto luksuznih avtomobilov s polnim hibridnim pogonom, vključno z izredno okolju prijaznim in učinkovitim luksuznim kompaktnim modelom CT 200h. Po intenzivnem razvojnem programu smo letos predstavili tudi povsem novi GS in prenovljene modele RX. Z drznim novim Lexusovim “obrazom” s prepoznavno vretenasto mrežo postavljata nove standarde na področju zmogljivosti, udobja, kakovosti izdelave in napredne tehnologije.

04


05


DRZNA IN DINAMIČNA OBLIKA Danes vse Lexusove avtomobile ustvarimo z drzno novo različico svojega oblikovalskega jezika “L-finesse”. Glavna značilnost naših najnovejših modelov je edinstvena sprednja vretenasta mreža, ki združuje funkcionalnost hlajenja in umetniško interpretacijo zraka, ki prehaja skozi mrežo. Biserni žarometi ob mreži znatno izboljšajo vidljivost, sistem koničasto oblikovanih dnevnih luči LED pa da vsakemu Lexusu značilen sij. Mišičast položaj vsakega avtomobila predstavlja kontrast dolgi aerodinamični kabini, kar iz profila daje vtis dinamičnosti in izjemne prostornosti. Ne znamo ustvarjati samo lepih stvari, pač pa smo tudi vodilni na področju aerodinamike z inovativnimi detajli, kot so reže na maski GS 450h, ki se zapirajo, ali brisalec zadnjega stekla, ki je skrit pod spojlerjem modela RX.

06


07


ZASNOVAN ZA UŽITKE Svoje avtomobile razvijamo s pomočjo najnaprednejših simulatorjev vožnje na svetu, nato pa z njimi prevozimo na tisoče kilometrov, kar zagotavlja, da je vožnja z njimi bolj zanimiva in prijetna kot kdaj koli prej. Prefinjeno in natančno vodljivost smo dosegli z izdelavo najbolj toge šasije in razvojem vzmetenja, ki je bilo preizkušeno na dirkališčih. Preizkušamo aerodinamične lastnosti avtomobila in proučimo pretok zraka v notranjem delu blatnikov - to smo izpopolnili med testiranjem svojega superšportnega modela LFA V10 na Nürburgringu. Ugotovili smo, da lahko izboljšamo odzivnost krmiljenja s sredinskim utorom v notranjem delu blatnika, z majhnim aerodinamičnim stabilizatorjem pod CT 200h pa izboljšamo stabilnost pri visoki hitrosti. Limuzina GS 450h F SPORT se ponaša z novo razvitim sistemom dinamične vodljivosti (Lexus Dynamic Handling), ki vključuje dinamično krmiljenje zadnjih koles (Dynamic Rear Steering), kar ji omogoča, da nudi večje vozne užitke.

08


09


10


SAMOUMEVNO UDOBE V skladu s tradicionalnim japonskim gostoljubjem ustvarjamo avtomobile za vaše udobje, ki zadovoljijo vse vaše potrebe. Nedavno smo razvili revolucionarno klimatsko napravo, ki v kabino izpušča negativno nabite delce nanoe®. S pomočjo teh delcev klimatska naprava čisti zrak v kabini in učinkovito odstranjuje neprijetne vonjave iz sedežev in oblazinjenja. Ker njihov delež vlage znaša približno 1.000-krat toliko kot pri običajnih ionih, imajo zdrav vlažilen učinek na kožo in lase. Med domiselnimi detajli je tudi kamera na zadnjem delu vozila, ki je na voljo v vseh naših avtomobilih in omogoča vzvratno vožnjo brez bolečin v vratu. Vrhunec udobja predstavljajo izredno tihi elektromotorji v vseh štirih vratih naše luksuzne limuzine LS, ki poskrbijo, da so vrata vedno dobro zaprta.

11


BREZHIBNA KONČNA OBDELAVA Vsak Lexusov avtomobil je zasnovan tako, da boste tudi med najdaljšimi vožnjami popolnoma sproščeni. V električno nastavljivem voznikovem sedežu (v novem modelu GS so sedež, ki se pomika v 18 smereh, razvijali pet let) boste opazili, kako varna in zbrana je lahko vožnja v umirjenem kokpitu. Vse ima prefinjeno končno obdelavo: od vstavkov iz pravega lesa, ki so jih polakirali v tovarni klavirjev Yamaha, do čudovito prešitega usnja. Lak na karoseriji je ročno mokro brušen po vsakem osnovnem nanosu (dolgotrajen postopek, običajno uporabljen samo pri ročno izdelanih karoserijah) in vizualno pregledan tako s prostim očesom kot digitalno, kar zagotavlja popolno površino. Celotno proizvodnjo nadzirajo Lexusovi mojstri “Takumi”, ki vestno preverjajo, ali vsi avtomobili izpolnjujejo naše standarde na področju gladkosti, preden jih zapeljejo na zadnjo 30 km dolgo poskusno vožnjo.

12


13


14


NAPREDNA TEHNOLOGIA Pri Lexusu vedno uporabimo najnaprednejšo tehnologijo in z njo ustvarimo nepozabno doživetje med vožnjo. Lep primer je 12,3-palčni večpredstavnostni zaslon v novi limuzini GS. Velikost in popolna jasnost trenutno največjega zaslona na svetu vam omogočata, da na njem hkrati prikažete dve različni vrsti informacij, na primer zemljevid in avdiosistem. Zaslon lahko upravljate s pomočjo glasovnih ukazov ali prek krmilnika “Remote Touch”, ki deluje intuitivno kot računalniška miška. Limuzinski model LS 600h L s polnim hibridnim pogonom je opremljen z zadnjim sedežem, ki ga je mogoče prestaviti v ležeč položaj in izvaja masažo shiatsu. Najpomembnejše pa je, da so vsi naši avtomobili zasnovani tako, da je njihov vpliv na okolje čim manjši. Lep primer je naš inovativni sistem izbire načina vožnje (Drive Mode Select), s katerim lahko pri modelih CT 200h in novem GS 450h izbirate med naslednjimi štirimi načini vožnje: ekološkim (ECO), običajnim (NORMAL), športnim (SPORT) in električnim (EV).

15


16


INOVATIVNA VARNOST Pri Lexusu skrbimo za to, da bo vožnja varna za vas in druge uporabnike cest. O tem pričata prikazovalnik (HUD), ki projicira podatke o vožnji na vetrobransko steklo, da se lahko bolj posvetite dogajanju na cesti, in sistem za nadzor mrtvih kotov (Blind Spot Monitor), ki vas s pomočjo radarja opozarja na neopažena vozila, ki vas prehitevajo. Lexusov nočni pogled ponoči poveča stopnjo varnosti tako, da na 12,3-palčnem zaslonu prikazuje infrardeče podobe potencialnih ovir. Vsi Lexusovi avtomobili so opremljeni s sprednjima sedežema s sistemom za preprečevanje poškodb vratu v primeru naleta od zadaj in največjim številom zračnih blazin v tem avtomobilskem razredu.

17


18


MOČ HIBRIDA

Leta 2004 smo s predstavitvijo hibridnega športnega terenca RX 400h postali prvi proizvajalec luksuznih avtomobilov, ki je izpopolnil hibridno tehnologijo. Poleg tega, da razvijejo neverjetno moč, se Lexusovi hibridni avtomobili ponašajo z izredno skromno porabo goriva in manjšim izpustom CO2 in drugih škodljivih snovi. Tehnologija Lexus Hybrid Drive izpolnjuje in presega pogoje vseh obstoječih in v bližnji prihodnosti načrtovanih okoljevarstvenih standardov v Evropi. Po zaslugi čistih izpušnih plinov so naši hibridi deležni izdatnih davčnih olajšav v mnogih evropskih državah. Izberite električni način vožnje (EV) in Lexusov hibridni avtomobil bo vozil skoraj neslišno, pri tem pa ne bo porabil nič goriva, prav tako pa ne bo proizvedel nobenih izpustov CO2 ali NOX. e tudi izredno praktičen; hibridne baterije ni treba nikoli polniti, poleg tega pa zasede minimalno prostora, kar pomeni, da imate še vedno na voljo prostoren prtljažnik.

MOČ HIBRIDA 19


LEXUS HIBRIDNA VOZILA Trenutno smo še vedno edini proizvajalec luksuznih avtomobilov s široko paleto vozil s polnim hibridnim pogonom. Vsako od njih je opremljeno z neverjetno naprednim pogonskim sklopom, ki zagotavlja izredno uglajeno in skoraj neslišno vožnjo, zvezno linearno pospeševanje, manjšo porabo goriva in zelo malo škodljivih izpustov. Danes je tehnologija Lexus Hybrid Drive na voljo v štirih revolucionarnih avtomobilih s polnim hibridnim pogonom: kompaktnem CT 200h, večnamenskem RX 450h, zmogljivi limuzini GS 450h in Lexusovem paradnem konju, luksuzni limuzini LS 600h s stalnim štirikolesnim pogonom.

20


21


INTELIGENTNA ZASNOVA POLNEGA HIBRIDA Z inteligentno kombinacijo naprednega bencinskega motorja, elektromotorjev in hibridne baterije lahko Lexus Hybrid Drive znatno zmanjša porabo goriva, hkrati pa še vedno nudi izjemne zmogljivosti v vseh voznih situacijah. Kadar je motor izključen in vozilo deluje v električnem načinu, ne porabi nič goriva in v ozračje ne izpušča škodljivih snovi. Zdaj se lahko na kratkih in počasnejših vožnjah v vseh modelih z Lexusovim hibridnim pogonom odločite za električni način vožnje (EV) brez izpustov. Lexusovi polni hibridi* ustvarijo 70 % manj škodljivih izpustov, ki povzročajo smog, v primerjavi s povprečnim novim vozilom. * Pri naprednejših hibridnih vozilih, ki jim rečemo polni hibridi, motor z notranjim zgorevanjem in elektromotor sodelujeta. Mehki hibridi si z elektriko pomagajo samo pri speljevanju, naša vozila pa lahko tudi vozijo izključno na električni pogon. Pri Lexusu so vsa hibridna vozila vedno bila polni hibridi.

22


23


KAKO DELUE LEXUSOV HIBRIDNI POGON?

ZAGON, SPELJEVANJE Pri speljevanju lahko elektromotor/ji požene/jo Lexusov polni hibrid do hitrosti 64 km/h samo z elektriko iz hibridne baterije. Ob tem je vozilo skoraj neslišno, ne porablja goriva in ne oddaja izpustov.

24 KAKO DELUE LEXUSOV HIBRIDNI POGON?

OBIČAJNA VOŽNJA Pri hitrosti nad 64 km/h se skoraj neopazno zažene napredni bencinski motor, ki mu še vedno pomaga/jo elektromotor/ji, ko je to potrebno. S pomočjo skoraj popolne porazdelitve moči iz dveh virov energije lahko Lexus Hybrid Drive nudi izjemno udobno vožnjo z minimalnima izpustom in porabo goriva.


POLNO POSPEŠEVANJE Odločno pospešite in elektromotor/ji bo/do takoj priskočil/i na pomoč bencinskemu motorju. Na ta način pride do nenadnega porasta navora, ki omogoči močno linearno pospeševanje, ko je to potrebno.

UPOČASNJEVANJE, ZAUSTAVLJANJE, ZAVIRANJE Pri upočasnjevanju ali ustavljanju se bencinski motor izklopi in s tem zaustavi oddajanje izpustov. Če zavirate ali sprostite stopalko za plin, se z regenerativnim zaviranjem izrabi kinetična energija, ki gre pri drugih avtomobilih v nič. Ta kinetična energija se nato pretvori v električno energijo, ki se shranjuje v hibridni bateriji, kar je eden od razlogov, da polnega Lexusovega hibrida ni treba nikoli polniti.

KAKO DELUE LEXUSOV HIBRIDNI POGON? 25


• Lexus Hybrid Drive, 136 KS • Izpust CO2: najmanj 87 g/km • E-CVT, prednji pogon • Izbira načina vožnje (EV, ECO, NORMAL, SPORT) • Napredna aerodinamika, žarometi LED • Navigacijski sistem s trdim diskom, Remote Touch • Zadnje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom • 8 zračnih blazin, vključno z zračnimi blazinami za kolena, sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja • Model F SPORT 26 CT 200h


CT 200h KOMPAKTNI POLNI HIBRID CT 200h, ki ga poganja tehnologija Lexus Hybrid Drive, je revolucionaren nov avtomobil za voznike prihodnosti, ki razmišljajo napredno. Prelep 5-vratni Lexus nudi vrhunske zmogljivosti polnega hibrida, ponaša se z najmanjšim izpustom CO2, ki znaša 87 g/km, porabi pa samo 3,8 l goriva na 100 km. To omogoča druga generacija tehnologije Lexus Hybrid Drive, ki združuje inovativni 1,8-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom in zmogljiv elektromotor z napredno kompaktno baterijo. Vodilni položaj na področju okoljevarstva podkrepi s tem, da v načinu EV (električno vozilo) vozi skoraj popolnoma neslišno, pri tem pa ne porabi nič goriva in ne proizvaja nobenih izpustov. Kabina, v kateri bo vožnja dinamična in zabavna, nudi razkošje, udobje in inovativnost, ki so zaščitni znaki Lexusa. CT 200h je na voljo tudi v novi dinamični različici F SPORT.

CT 200h 27


• Lexus Hybrid Drive, 299 KS • Izpust CO2: 140 (prednji pogon) ali 145 (štirikolesni pogon E-FOUR) g/km • Elektronski brezstopenjski samodejni menjalnik E-CVT, električni (EV) in ekološki (ECO) način vožnje • 18- ali 19-palčna lita platišča, žarometi s svetlečimi diodami (LED) • Polanilinsko usnje, panoramska streha • Prikazovalnik na vetrobranskem steklu (HUD), Remote Touch • Zračno vzmetenje ali aktivni stabilizatorji, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • 10 zračnih blazin • Model F SPORT 28 RX 450h


RX 450h VEČNAMENSKI POLNI HIBRID Vožnja z našo najnovejšo različico RX 450h, ki je prav tako opremljena z novo sprednjo vretenasto mrežo, je dinamična, saj se RX 450h ponaša z odzivnim krmiljenjem luksuzne limuzine in z vsestransko uporabnostjo velikega športnega terenca. Pionir med križanci, ki ga poganja zmogljiva tehnologija Lexus Hybrid Drive, kombinira 3,5-litrski bencinski šestvaljnik z dvema zmogljivima elektromotorjema. Odločno pospešite in uživali boste v neverjetnem navalu moči, ki bo pognal avtomobil do hitrosti 100 km/h v 7,8 sekunde. Izpustov je presenetljivo malo za tovrstno vozilo. V notranjosti vas pričaka športni volanski obroč s čudovito končno obdelavo, prefinjeno prešiti usnjeni sedeži in napredne tehnične rešitve, kot sta krmilnik “Remote Touch” in prikazovalnik na vetrobranskem steklu (HUD). RX 450h je na voljo tudi v zanimivi različici F SPORT z značilno podobo in ekskluzivnimi 19-palčnimi litimi platišči.

RX 450h 29


• Lexus Hybrid Drive, 345 KS • Izpust CO2: najmanj 137 g/km • Elektronski brezstopenjski samodejni menjalnik E-CVT z obvolanskima prestavnima ročicama, zadnji pogon • 17-, 18- ali 19-palčna lita platišča, žarometi Bi-LED • 12,3-palčni večpredstavnostni zaslon, Remote Touch, tripodročna klimatska naprava • Izbira načina vožnje (EV, ECO, NORMAL, SPORT S, SPORT S+)

30 GS 450h

• Prikazovalnik na vetrobranskem steklu (HUD) • Lexusova dinamična vodljivost z aktivnim štirikolesnim krmiljenjem. • 10 zračnih blazin, petstopenjski integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM), napredni sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja • Model F SPORT


GS 450h ZMOGLJIV LIMUZINSKI POLNI HIBRID Povsem novi GS 450h postavlja nove standarde med športnimi limuzinami. Lexus, ki ga poganja najnaprednejši polni hibridni pogon na svetu, lahko s svojimi 345 konjskimi močmi pospeši od 0 do 100 km/h v 5,9 sekunde, hkrati pa s 137g/km proizvede najmanj izpustov v svojem avtomobilskem razredu. Na novo skonstruirana šasija zagotavlja odzivnejše vzmetenje in odlično aerodinamiko, kar omogoča neverjetne vozne lastnosti. Prostorna kabina postavlja nove standarde na področjih udobja, kakovosti izdelave in napredne tehnologije. To vključuje najširši večpredstavnostni zaslon na svetu, inteligentno klimatsko napravo S-Flow in inovativne sisteme za pomoč vozniku, kot je napredni sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja. Novi GS 450h F SPORT nudi največje vozne užitke, saj se ponaša z  voznikovim sedežem, nastavljivim v 16 smereh, in revolucionarnim Lexusovim sistemom dinamične vodljivosti, ki smo ga izpopolnili med testiranjem svojega superšportnega modela LFA V10 na Nürburgringu.

31


LS 600h / LS 600h L LUKSUZNI LIMUZINSKI POLNI HIBRID Srce Lexusovega paradnega konja predstavlja najzmogljivejša različica tehnologije Lexus Hybrid Drive doslej. Nudi edinstveno kombinacijo hitrih pospeškov, uglajenosti, zavidljive porabe goriva in manjše količine izpustov. Moč dovaja prek stalnega štirikolesnega pogona, kar zagotavlja izredno uravnoteženo vodljivost. V umirjeni kabini LS 600h se na ogled postavijo spretnosti najboljših avtomobilskih obrtnikov na svetu: ročno obdelano usnje, čudovito flodran les, prefinjeni šivi. Za piko na i vam predstavljamo podaljšano luksuzno različico LS 600h L.

32


• Lexus Hybrid Drive, 445 KS • Izpust CO2: 218 (LS 600h) ali 219 (LS 600h L) g/km • E-CVT, štirikolesni pogon • Načina EV in ECO • 19-palčna lita platišča z zavorami Brembo®, žarometi LED • Sistem za masažo in razvedrilo na zadnjih sedežih • Prilagodljivo variabilno vzmetenje, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • Do 11 zračnih blazin

LS 600h / LS 600h L 33


• 4,6-litrski bencinski osemvaljnik, 381 (LS 460) ali 367 (LS 460 AWD) KS • Osemstopenjski samodejni, zadnji ali štirikolesni pogon • 18- ali 19-palčna lita platišča (LS 460), ksenonski žarometi HID s sistemom I-AFS s prilagoditvijo svetlobnih snopov • Avdiosistem Mark Levinson® z 19 zvočniki, sistem za razvedrilo zadnjih potnikov • Prilagodljivo variabilno vzmetenje, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM), progresivni električni servovolan (VGRS) • 8 zračnih blazin

34 LS 460 / LS 460 AWD


LS 460 / LS 460 AWD LUKSUZNA LIMUZINA Z OSMIMI VALJI Z zlitjem vrhunske avtomobilske tehnologije, japonske spretnosti in umetniškega čuta za oblikovanje postavlja LS 460 nove smernice luksuznih limuzin. Pod elegantno oblikovanim pokrovom motorja močni 4,6-litrski bencinski osemvaljnik in osemstopenjski samodejni menjalnik postavljata nove standarde uglajenega delovanja. Da bi bil oprijem s cestiščem v slabih razmerah boljši, je različica LS 460 AWD opremljena s stalnim štirikolesnim pogonom. Poleg tega, da nudijo edinstvene ravni udobja in zabave, so naše inovativne limuzine LS pravi pionirji na področju revolucionarnih tehnologij za pomoč vozniku, kot je na primer sistem inteligentne pomoči pri parkiranju (Intelligent Parking Assist).

LS 460 / LS 460 AWD 35


GS 250 ŠESTVALJNA ŠPORTNA LIMUZINA Povsem nova športna limuzina GS 250 je s svojim širokim kolotekom, vretenasto sprednjo mrežo, bisernimi žarometi in sistemom dnevnih luči LED nedvomno dinamična. Čudovito uravnoteženi Lexus nudi natančno vodljivost v ovinkih, vrhunsko stabilnost pri visoki hitrosti in značilno Lexusovo udobje na avtocesti. Za moč skrbi izjemno odzivni 2,5-litrski bencinski šestvaljnik, ki poganja zadnji par koles, dodatne užitke pa omogočajo način vožnje “M” in obvolanski prestavni ročici. V notranjosti najdete kombinacijo izjemne kakovosti in napredne tehnologije, med katero sodita tudi krmilnik “Remote Touch” in avdiosistem Mark Levinson® s 17 zvočniki. Veliko pozornosti je namenjene podrobnostim: bela osvetlitev kabine, luksuzni usnjeni sedeži in finomehanična analogna ura LED. Novi GS 250 je na voljo tudi v različici F SPORT s satasto sprednjo mrežo, 19-palčnimi litimi platišči, zadnjim difuzorjem in spojlerjem.

36


• 2,5-litrski bencinski šestvaljnik, 209 KS • 6-stopenjski samodejni menjalnik z obvolanskima prestavnima ročicama, zadnji pogon • 17-, 18- ali 19-palčna lita platišča, žarometi HID s prilagoditvijo svetlobnih snopov (AFS) in s samodejnim izklopom/vklopom žarometov z dolgim snopom (AHB) • 12,3-palčni večpredstavnostni zaslon, Remote Touch, DVD-predvajalnik • Tripodročna klimatska naprava S-Flow s tehnologijo sproščanja delcev nanoe®

• Izbira načina vožnje (ECO, NORMAL, SPORT S, SPORT S+) • Sistem za nadzor mrtvih kotov, prikazovalnik na vetrobranskem steklu (HUD), navigacijski sistem s trdim diskom • 10 zračnih blazin, štiristopenjski integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • Model F SPORT

GS 250 37


RX 350 LUKSUZNO VEČNAMENSKO VOZILO S ŠESTIMI VALJI Model RX 350 se lahko pohvali s svežim športnim videzom, saj smo ga ustvarili z drzno novo različico svojega oblikovalskega jezika “L-finesse”. Na čelu luksuznega razreda vozil, ki smo ga s prvim modelom RX iznašli leta 1998, je najnovejši Lexusov križanec, ki ga ni samo zabavno voziti, pač pa se ponaša tudi s prefinjenim limuzinskim voznim udobjem pri vseh hitrostih. V njem se skriva zmogljiv 3,5-litrski bencinski šestvaljnik z aktivnim sistemom za porazdelitev navora, ki skrbi za nemoten oprijem vseh koles. V prekrasno izdelani notranjosti lahko z intuitivnim krmilnikom “Remote Touch” upravljate napredno tehnologijo, med katero sodi tudi avdiosistem Mark Levinson® ali navigacijski sistem s trdim diskom. RX 350 je zdaj na voljo tudi v zanimivi različici F SPORT z 19-palčnimi litimi platišči.

38 RX 350


• 3,5-litrski bencinski šestvaljnik, 277 KS • Šeststopenjski sekvenčni samodejni menjalnik, štirikolesni pogon • 18- ali 19-palčna lita platišča, ksenonski žarometi HID s sistemom I-AFS s prilagoditvijo svetlobnih snopov • Avdiosistem Mark Levinson® s 15 zvočniki, sistem za razvedrilo zadnjih potnikov • Panoramska streha, sistem za pomoč pri parkiranju in kamera v zunanjem ogledalu

• Remote Touch, navigacijski sistem s trdim diskom, prikazovalnik na vetrobranskem steklu (HUD) • Tempomat, zračno vzmetenje, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • 10 zračnih blazin • Model F SPORT

RX 350 39


IS 200d / IS 220d DINAMIČNA LIMUZINA Z DIZELSKIM MOTORJEM Športni limuzini IS 200d in IS 220d oddajata dinamiko “L-finesse” v obliki mogočnega profila in čistih, drznih linij. Za volanom boste cenili natančno vodljivost, ravnovesje in lego, napredno aerodinamiko, prefinjeno vzmetenje in intuitivni servovolan. Oba avtomobila sta opremljena z  dizelskima motorjema z napredno tehnologijo vbrizga prek skupnega voda, ki vsebujeta tudi poseben filter, ki ustreza emisijskemu standardu Euro 5. Poleg skromnih količine izpustov in porabe goriva oba motorja nudita izjemen navor in prefinjenost. V notranjosti boste s sopotniki lahko uživali v visoki ravni razkošja in premišljeni kombinaciji visokokakovostnih materialov in udobja.

40 IS 200d / IS 220d


• 2,2-litrski dizelski motor, 150 (IS 200d) ali 177 (IS 220d) KS • Šeststopenjski ročni menjalnik, zadnji pogon • Napredna aerodinamika, sistem dnevnih luči LED • Navigacijski sistem s trdim diskom, avdiosistem Mark Levinson® • Električni servovolan, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • 8 zračnih blazin, sprednja sedeža s sistemom za preprečevanje poškodb vratu v primeru naleta od zadaj

IS 200d / IS 220d 41


• 2,5-litrski bencinski šestvaljnik, 208 KS • Šeststopenjski samodejni menjalnik z obvolanskima prestavnima ročicama, zadnji pogon • 16-, 17- ali 18-palčna lita platišča, sistem dnevnih luči LED • Navigacijski sistem s trdim diskom, polanilinsko usnje • Športno vzmetenje, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • 8 zračnih blazin • Model F SPORT

42 IS 250


IS 250 ŠPORTNA LIMUZINA S ŠESTIMI VALJI Športno limuzino IS 250 poganja uglajen 2,5-litrski bencinski šestvaljnik z neposrednim vbrizgom, ki vsebuje tehnologijo dvojnega inteligentnega spremenljivega odpiranja ventilov, ki zagotavlja izjemno uglajeno in učinkovito delovanje. Šeststopenjski sekvenčni samodejni menjalnik aktivirate z obvolanskima prestavnima ročicama, kar omogoča dinamično in uglajeno vožnjo po zaslugi kratkih prestavnih razmerij in natančnih prestav. V voznikovem sedežu za ročno šivanim v usnje odetim volanom bo vozniška izkušnja resnično izjemna.

43


• 2,5-litrski bencinski šestvaljnik, 208 KS • Šeststopenjski samodejni menjalnik z obvolanskima prestavnima ročicama, zadnji pogon • Tridelna, popolnoma samodejna, zložljiva aluminijasta trda streha • Polanilinsko usnje, zaslon na dotik • Sistem prestavljanja AI-Shift, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) • 6 zračnih blazin

44 IS 250C


IS 250C ŠPORTNI KUPE Z ZLOŽLJIVO STREHO Razkošje in praktičnost z zaprto ali odprto streho, IS 250C izžareva edinstvene eleganco, naprednost in zabavnost. Elegantna tridelna aluminijasta streha je prava mojstrovina natančne tehnike in se gladko odpre v samo 20 sekundah. Ogrevana sprednja sedeža, ki omogočata vožnjo z odprto streho tudi v hladnejšem vremenu, sta odeta v razkošno usnje. IS 250C nudi izredno elegantno vožnjo, za kar gre zahvala njegovemu 2,5-litrskemu bencinskemu šestvaljniku, ki je popolnoma usklajen s šeststopenjskim sekvenčnim samodejnim menjalnikom.

IS 250C 45


• 5-litrski bencinski osemvaljnik, 423 KS • Osemstopenjski samodejni menjalnik Sport Direct Shift, zadnji pogon • 19-palčna lita platišč BBS® s hlajenimi zavorami Brembo® • Športni volanski obroč, športna sprednja sedeža • Diferencial z omejenim zdrsom, integriran sistem za nadzor dinamike vozila (VDIM) s športnim načinom • 8 zračnih blazin

46 IS F


IS F VISOKOZMOGLJIVA LIMUZINA Limuzina IS  F dobi ogromno moči iz svojega 5,0-litrskega športno naravnanega osemvaljnika, zato lahko pospeši do hitrosti 100  km/h v 4,8 sekunde in doseže hitrost 270 km/h (kjer je dovoljeno). Izjemno hiter osemstopenjski samodejni menjalnik Sport Direct Shift omogoča takojšnje prestavljanje, medtem ko novi diferencial z omejenim zdrsom še dodatno izboljša delovanje. Tudi zaviranje je neverjetno hitro, kot bi pričakovali od avtomobila, ki so ga razvili na dirkališču Fuji. Sprednje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom in večtočkovno zadnje vzmetenje nudita natančno vodljivost, vendar ne na račun zmanjševanja udobja, ki je značilno za znamko Lexus.

47


TEHNIČNI PODATKI CT 200h

RX 450h

GS 450h

LS 600h / LS 600h L

Valji / prostornina (cm )

L4/1798

V6/3456

V6/3456

V8/4969

Najv. moč (KS / kW @ vrt./min)

99 / 73 @ 5200

249 / 183 @ 6000

292 / 215 @ 6000

394 / 290 @ 6400

Najv. navor (Nm @ vrt./min)

142 @ 4400

317 @ 4800

352 @ 4500

520 @ 4000

3

Skupna moč sistema (KS / kW)

136 / 100

299 / 220

345 / 254

445 / 327

Najv. hitrost (km/h)

180

200 (180)1

250

250

0-100 km/h (s)

10,3

7,8 (8,2)1

5,9

6,3

Poraba goriva (l/100 km, kombinirana vožnja)

od 3,8

6,3 (6,0)1

od 5,9 do 6,22

9,3

Izpust CO2 (g/km, kombinirana vožnja)

od 87

145 (140)1

od 137 do 1452

218 (219)3

Dolžina (mm)

4320

4770

4850

5060 (5180)3

Širina (mm)

1765

1885

1840

1875

Viŝina (mm)

1430

1685

1455

1480

Medosna razdalja (mm)

2600

2740

2850

2970 (3090)3

1 2

RX 450h s sprednjim pogonom. Najnižje vrednosti veljajo za različico GS 450h Eco s 17-palčnimi litimi platišči. Najvišje vrednosti veljajo za različico GS 450h F SPORT z 19-palčnimi litimi platišči. LS 600h L

3

48 TEHNIČNI PODATKI


TEHNIČNI PODATKI GS 250

RX 350

LS 460

LS 460 AWD

Valji / prostornina (cm )

V6 / 2500

V6 / 3456

V8 / 4608

V8 / 4608

Najv. moč (KS / kW @ vrt./min)

209 / 154 @ 6400

277 / 204 @ 6200

381 / 280 @ 6400

367 / 270 @ 6400

Najv. navor (Nm @ vrt./min)

253 @ 4800

346 @ 4700

493 @ 4100

469 @ 4100

Najv. hitrost (km/h)

230

200

250

250

0-100 km/h (s)

8,6

8

5,7

6,3

Poraba goriva (l/100 km, kombinirana vožnja)

8,9

10,7

11,1

11,6

Izpust CO2 (g/km, kombinirana vožnja)

207

250

261

274

Dolžina (mm)

4850

4770

5060

5060

Širina (mm)

1840

1885

1875

1875

Viŝina (mm)

1455

1685

1465

1465

Medosna razdalja (mm)

2850

2740

2970

2970

IS 200d

IS 220d

IS 250

IS 250C

IS F

Valji / prostornina (cm3)

L4 / 2231

L4/2231

V6 / 2500

V6 / 2500

V8 / 4969

Najv. moč (KS / kW @ vrt./min)

150 / 110 @ 3600

177 / 130 @ 3600

208 / 153 @ 6400

208 / 153 @ 6400

423 / 311 @ 6600

Najv. navor (Nm @ vrt./min)

340 @ 2000-2800

400 / 2000-2800

252 @ 4800

252 @ 4800

505 @ 5200

Najv. hitrost (km/h)

205

220

225

210

270

0-100 km/h (s)

10,2

8,9

8,5

9,0

4,8

Poraba goriva (l/100 km, kombinirana vožnja)

5,1

5,5

8,4

9,2

11,6

Izpust CO2 (g/km, kombinirana vožnja)

134

144

194

213

270

Dolžina (mm)

4585

4585

4585

4635

4660

Širina (mm)

1800

1800

1800

1800

1815

Viŝina (mm)

1440

1440

1425

1415

1415

Medosna razdalja (mm)

2730

2730

2730

2730

2730

3

TEHNIČNI PODATKI 49


IZKUŠNA LASTNIŠTVA Skrb za vašega Lexusa obravnavamo enako kot skrb za vas. Vsak član Lexusove ekipe prispeva svoje veščine in predanost, zato da izkusite kar najvišji nivo storitve. To velja tudi za vsak vidik naše dejavnosti. Odličnost je več kot zgolj cilj – za vsakogar izmed nas je to strast.

GARANCIJE ZA VSA VOZILA:

MOBILNOST

3-LETNA SPLOŠNA GARANCIA Ta pokriva vse okvare, ki jih je možno ob normalni uporabi pripisati izdelavi ali montaži. Velja tri leta oz. 100.000 prevoženih km (kar preteče prej), pri čemer v prvem letu ni omejitve kilometrine.

Želimo vam zagotoviti, da lahko kjerkoli v Evropi popolnoma brez skrbi uživate v vožnji z vašim Lexusom. Zato vam v prvih treh letih po nakupu zagotavljamo brezplačno evropsko asistenco Lexus Euro Assistance 24*. Ta program vam zagotavlja mobilnost, tako da se lahko odpeljete, kamorkoli želite. V primeru, da vaš Lexus postane nevozen, je udeležen v trčenju oz. da vam ga ukradejo, lahko to vključuje tudi vleko, nastanitev v hotelu, najem avtomobila, odvoz vozila v domovino ter še mnogo več storitev.

SKRB ZA VAŠEGA LEXUSA: SERVIS LEXUS Servis Lexus je povabilo vam, da zaupate skrb za dobro stanje vašega Lexusa predanim strokovnjakom, za nas pa priložnost, da vam zagotovimo vrhunsko storitev. STROKOVNA STORITEV Priporočamo vam, da svoje vozilo vedno servisirate pri pooblaščenem serviserju za vozila Lexus. Vsi naši pooblaščeni mojstri za diagnostiko imajo vedno najnovejše podatke o servisiranju, inženiringu in tehnologiji Lexusa. OKOLE Z namenom, da bi zmanjšali količino odpadkov, zbiramo in recikliramo dele, ki jih med servisiranjem zamenjamo, hladilna sredstva klimatskih naprav obnovimo in ponovno uporabimo. Raziskujemo učinkovitejše tehnologije demontaže za čas, ko se življenjska doba vašega Lexusa izteče, ter razvijamo nove načine uporabe ostankov iz drobilnika, za katere je nekoč veljalo, da jih ni možno reciklirati. IZRABLENA VOZILA Zakonodaja o izrabljenih motornih vozilih nudi voznikom vozil Lexus inovativen način vrnitve njihovega starega vozila proizvajalcu. 50 IZKUŠNA LASTNIŠTVA

3-LETNA GARANCIA PROTI POVRŠINSKEMU RAVENU IN ZA LAKIRANE POVRŠINE Ta garancija krije površinsko rjavenje vašega vozila in napake premaza, ki se pojavijo na kateremkoli premazanem delu karoserije zaradi napake v materialu oz. pri izdelavi. Omejitve kilometrine ni. 12-LETNA GARANCIA PROTI KOROZII Garancija proti preluknjanju karoserije (od znotraj ven), do česar pride zaradi korozije, ki nastane zaradi napake materiala oz. pri izdelavi, velja 12 let, ne glede na število prevoženih kilometrov. Te garancije se prenesejo na nadaljnje lastnike. 5-LETNA GARANCIA ZA HIBRIDNI DEL Pri hibridnih modelih imajo nekateri deli v okviru hibridnega pogonskega sistema garancijo 5 let oz. do prevoženih 100.000  km (kar preteče prej). Za več informacij Vas prosimo, da se obrnete na vašega pooblaščenega prodajalca vozil Lexus. Te garancije so prenašajo na naslednjega lastnika.

* Pogoji se lahko razlikujejo glede na državo. Za podrobnosti Vas prosimo, da se obrnete na vašega pooblaščenega prodajalca vozil Lexus oz. na pooblaščenega serviserja.


LEXUS VOZILA

PREIZKUSITE LEXUSOVA VOZILA Če želite resnično razumeti, zakaj so avtomobili Lexus nekaj posebnega, jih morate preizkusiti sami. Obrnite se na najbližjega pooblaščenega prodajalca vozil Lexus ali obiščite Lexusovo slovensko spletno stran in se dogovorite za poskusno vožnjo.

©

2012 Lexus Europe* si pridržuje pravico, da brez predhodnega obvestila spremeni katerokoli podrobnost o tehničnih podatkih in opremi. Podrobnosti o tehničnih podatkih in opremi so poleg tega podvržene lokalnim pogojem in zahtevam in se lahko zaradi tega spremenijo. Glede morebitnih sprememb, ki so morda potrebne v Vaši regiji, se prosimo obrnite na Vašega pooblaščenega lokalnega prodajalca vozil Lexus. Opomba: Prikazana vozila in tehnični podatki, navedeni v tem katalogu, se lahko razlikujejo od modelov in opreme, ki so na voljo v Vaši regiji. Barva karoserije vozila se lahko nekoliko razlikuje od barv, natisnjenih na slikah v tem katalogu. Za dodatne informacije Vas prosimo, da obiščete našo spletno stran www.lexus.si Skrb za okolje je za Lexus izjemno pomembna. Vlagamo mnogo truda, da bi zagotovili, da je preko celotnega življenjskega cikla naših vozil – od zasnove, proizvodnje, distribucije, prodaje in servisa, pa do njihove izrabe – njihov vpliv na okolje čim manjši. Vaš prodajalec vam bo z veseljem posredoval več informacij o pogojih za ravnanje z izrabljenimi motornimi vozili. * Lexus Europe je del družbe Toyota Motor Europe NV/SA. Natisnjeno v Evropi, april 2012

Range_Post_Geneva_2012_SLO_150dpi  
Range_Post_Geneva_2012_SLO_150dpi  

LEXUS VOZILA 26-27 CT 200h 36-37 GS 250 38-39 RX 350 44-45 IS 250C 48-50 Tehnični podatki & Lastniška izkušnja 32-33 LS 600h & LS 60...

Advertisement