Page 1

AZ Ú LS 600h

AZ Ú LS 600h

A művészi kifinomultság csúcsa

FEDEZZE FEL AZ Ú LS 600h MODELLT! Miben rejlik a Lexus modellek különlegességének titka? Ezt csak akkor értheti meg igazán, ha személyesen is kipróbálja őket. Keresse fel a legközelebbi hivatalos Lexus márkakereskedést vagy a Lexus weboldalt és egyeztessen időpontot LS tesztvezetésre! www.lexus.hu/ujls

©

2012. A Lexus Europe* fenntartja a jogot, hogy a műszaki jellemzők és a felszereltség bármely részletét előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. A felszereltség és a műszaki jellemzők a helyi igények és előírások függvényében is változhatnak. A Magyarországon érvényes változatokról a hivatalos Lexus márkakereskedések adnak tájékoztatást. Megjegyzés: a katalógusban megjelenő modellek és műszaki jellemzőik eltérhetnek a Magyarországon kapható modellektől és azok felszereltségétől. A kiadványban megjelenő színárnyalatok kissé eltérhetnek a fényezés valóságos színétől. További információkért látogasson el honlapunkra a www.lexus.hu címen. A Lexus nagy jelentőséget tulajdonít a környezet védelmének. Számos lépést teszünk azért, hogy járműveink egész élettartamuk alatt - a tervezéstől a gyártáson, forgalmazáson és értékesítésen át a mindennapi használatig - minimális hatást gyakoroljanak a környezetre. Márkakereskedője készséggel nyújt felvilágosítást a gépkocsi hasznos élettartamán túli hasznosítására vonatkozó előírásokról. * A Lexus Europe a Toyota Motor Europe NV/SA csoport tagja. A nyomtatás Európában készült 2012 október.


AZ Ú LS 600h „Új LS 600h zászlóshajónk rendkívül vonzó megjelenése érzékletesen tükrözi a Lexus folyamatos fejlődését. Az autót minden eddiginél intelligensebb menetdinamikai berendezésekkel és a legmodernebb technológiákkal szereltük fel, amelyek a kifinomultság, a luxus és a biztonság legmagasabb szintjét nyújtják.”

HIDEKI WATANABE, AZ LS FŐMÉRNÖKE

Különlegeset alkotni Tökéletes nyugalom Merészebb és ragyogóbb LS 600h Full Hybrid V8 Luxuslimuzin Páratlanul kifinomult LS 600h F SPORT A legmagasabb szintű luxus Fejlett biztonsági berendezések Lexus gyártás

04 - 05 06 - 09 10- 1 1 12- 15 16- 1 7 18- 1 9 20 - 25 26 - 27 28 - 3 1

www.lexus.hu

03


KÜLÖNLEGESET ALKOTNI HIHETETLEN KIFINOMULTSÁG, LÉLEGZETELÁLLÍTÓ TECHNOLÓGIA Aki különlegeset akar alkotni, az nem foghatja meg a munka könnyebbik végét. Ezért, amikor első autónk, az LS 400 fejlesztésén dolgoztunk, 60 formatervező és 1.400 mérnök fáradozott a hihetetlenül kifinomult limuzin megalkotásán, amely 1989-es bemutatása idején valóságos forradalmat robbantott ki a luxusautók piacán. Az LS 600h nem kevésbé jelentős jármű. A világ legtöbb díjat elnyert üzemében készülő, az ultra-finom járású Lexus Hybrid Drive rendszerrel hajtott autóban összesen mintegy 3.000 új megoldás található. Elég, ha csak a világ legszélesebb multimédia kijelzőjét említjük, esetleg a forradalmian új klímaberendezést vagy a Fejlett Ütközés Előtti Biztonsági Rendszert. A hihetetlenül kényelmesen és élvezetesen vezethető és immár F SPORT változatban is megrendelhető autó a Lexus valaha épített legkifinomultabb limuzinja.

04


05


TÖKÉLETES NYUGALOM A KATEGÓRIA LEGHALKABB AUTÓJA, ÚJ ‘COMFORT’ ÜZEMMÓD Az új LS 600h a világ legcsendesebb luxuslimuzinja: 100 km/órás tempónál a ’beszédérthetőségi index’ majdnem 100 százalék, ami azt jelenti, hogy Ön és utasai kényelmesen társaloghatnak utazás közben. A csendes kabin megalkotására nem sajnáltuk a fáradságot. Tökéletesítettük a lézer hegesztéses technológiáját, hogy még merevebbé tegyük a karosszériát, jelentősen csökkentve ezzel a rezgéseket. A szélzaj mérséklésére majdnem teljesen sík padlót alakítottunk ki az autó alatt, és apró szélterelő szárnyakat helyeztünk az első ajtók keretére és a hátsó lámpatestre. Az útról beszűrődő zajok kiszűrésére speciális keréktárcsákat fejlesztettünk ki, amelyekben különleges kialakítású üregek nyelik el az abroncsok dübörgését, emellett pedig teljes egészében átvizsgáltuk az autó hangszigetelő anyagait. Végezetül pedig említsük meg az Üzemmódválasztó Rendszer COMFORT beállítását, amely a lehető legsimább és legnyugodtabb gördülésre hangolja az autó légrugózását.

06


07


08


KÜLÖNLEGES ÜDVÖZLÉS JAPÁN VENDÉGSZERETET, DINAMIKUS BELSŐ VILÁGÍTÁS Az új LS 600h modellt a világ legfejlettebb technológiáival szereltük fel, hogy az autó a hamisítatlan ’Omotenashi’ (a japán vendégszeretet) hangulatát sugallja. Amikor Ön – zsebében vagy táskájában az intelligens elektronikus kulccsal – a limuzin felé sétál, üdvözlésképpen kigyulladnak a külső visszapillantóba épített fények, felragyog a műszerfal LED órája. Ha beül az autóba, az indítógomb megnyomása után animáció kezd futni a központi kijelzőn, miközben a műszerfalon pezsgőszínű, lágy fények futnak végig. És ez még csak a kezdet. Az utastérben kihajtható opciós Shiatsu masszázsfotel kényezteti Önt, miközben a 19 hangszórós Mark Levinson audióból áradó zenét élvezi, esetleg DVD vagy Blu-Ray® filmeket néz a 9 colos videoképernyőn.

09


MERÉSZEBB ÉS RAGYOGÓBB KRÓMKERETES ‘ORSÓ FORMÁJÚ’ HŰTŐRÁCS, TELJES LED VILÁGÍTÁS Az LS 600h minden utazást különleges élménnyé varázsol. Az autó egyedülálló formája szinte vonzza a tekinteteket, különösen a jellegzetes, krómkeretes hűtőrács, amit LED fényszórók fognak közre (ez az első Lexus, amelynek teljes világítása LED-technológiával működik). Az új, ragyogó nappali világítás és a világ legkisebb ködfényszórói a Lexus ’L’ emblémáját formázzák, ez a formavilág a hátsó lámpákban is megismétlődik. Oldalról szemlélve pedig azonnal látható, hogy a karcsú, áramvonalas kabin hibátlan luxust kínál Önnek és 4 vendégének.

10


11


LS 600h A h EREE

V8 FULL HYBRID TELJESÍTMÉNY, ELEKTROMOS HAJTÁS Az új LS 600h teljesítménye lélegzetelállító, ám e nagyméretű, elegáns limuzin fogyasztása meglepően alacsony. Az 5,0 literes, V8-as benzinmotorból (amit egy ’tiszta szobában’ szerelünk össze, sima futását pedig sztetoszkóppal ellenőrizzük) és egy 244 lóerős elektromotorból álló, legújabb Lexus Hybrid Drive hajtás hihetetlenül finoman továbbítja 445 lóerős teljesítményét az állandó összkerékhajtás felé. Vezetés közben azonban nemcsak a lendületes gyorsítást élvezheti majd, hanem az is, hogy az autó CO2-kibocsátása mindössze 199 g/km. Ha pedig zéró károsanyag-kibocsátással és szinte teljes csendben kíván suhanni, egyszerűen kapcsolja be az Elektromos Hajtás üzemmódot.

12

LS 600h FULL HYBRID V8 LUXUSLIMUZIN


13


MILYEN ÉRZÉS A LEXUS HYBRID DRIVE HATÁSSAL AUTÓZNI?

ELINDULÁS Elinduláskor az erőteljes elektromotor fürgén gyorsítja 67 km/órás sebességig az LS 600h-t; az ehhez szükséges elektromos energiát a hybrid akkumulátor szolgáltatja. Ilyenkor az autó szinte teljes csendben, üzemanyag-fogyasztás és emisszió nélkül halad.

14

LS 600h FULL HYBRID V8 LUXUSLIMUZIN

NORMÁL HALADÁS 67 km/órás sebesség fölött szinte teljesen észrevétlenül beindul az ultra-sima járású, V8-as benzinmotor, szükség esetén még az elektromotor is bekapcsolódik a hajtásba. A benzines és elektromos erőforrások szinte tökéletes összhangjának köszönhetően az LS 600h rendkívüli vezetési élményt nyújt – alacsony károsanyagkibocsátás és csekély fogyasztás mellett.


GYORSÍTÁS PADLÓGÁZZAL Erőteljes gyorsításkor a 224 lóerős elektromotor késedelem nélkül bekapcsol, kiegészítve az 5,0 literes, V8-as benzinmotor 394 lóerős teljesítményét. A két erőforrás közös nyomatéka lélegzetelállító gyorsulást eredményez –pontosan akkor és úgy, ahogyan Ön szeretné.

LASSÍTÁS, MEGÁLLÁS, FÉKEZÉS Amikor az autó lassít vagy megáll, a benzinmotor kikapcsol, nullára csökkentve az emissziót. Ha Ön fékez, vagy leveszi lábát a gázpedálról, az energia-visszanyerő fékrendszer hasznosítja és villamos energia formájában tárolja a hibrid akkumulátorban azt a mozgási energiát, ami más autókban ilyenkor kárba vész. Ez az egyik oka annak, hogy Önnek sosem kell feltölteni a Lexus Full Hybridet.

LS 600h FULL HYBRID V8 LUXUSLIMUZIN

15


PÁRATLANUL KIFINOMULT ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ RENDSZER, ADAPTÍV VÁLTOZÓ FELFÜGGESZTÉS Az autó hatékonyságát, komfortját és dinamizmusát még tökéletesebben használhatja az Üzemmódválasztó rendszer segítségével, amellyel választhat az ECO, EV, NORMAL, COMFORT, SPORT S és SPORT S+ beállítások között. Amikor az új LS 600h-t vezeti, megérzi majd, milyen különleges kapcsolat alakul ki Ön és eme csodálatosan kiegyensúlyozott, elképesztő teljesítményű autó között. A hihetetlenül merev karosszéria (amit lézer hegesztéssel és a repülőgépgyártásból származó ragasztási technológiákkal állítottunk össze) harmonikus egységet alkot a légrugózású futóművel, kivételesen precíz irányíthatóságot és kiemelkedő gördülési komfortot biztosítva. A legmodernebb Integrált árműdinamikai Vezérlőrendszer az autó alapfelszereltségének része, a Változó Áttételű Kormánymű folyamatosan igazodik az Ön által diktált tempóhoz – vészhelyzetben pedig automatikusan segít Önnek, hogy elkerülhesse a veszélyt.

16


17


18


AZ Ú LS 600h F SPORT F SPORT STÍLUS, 19 COLOS KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK, BREMBO® FÉKEK A vadonatúj F SPORT változat egyesíti a kifinomultságot és a dinamizmust. Hogy az autó teljesítményét és irányíthatóságát tovább fokozzuk, tíz milliméterrel lejjebb ültettük a karosszériát, a vezetés élményét pedig Brembo® hűtött tárcsafékekkel és 19 colos, alumíniumból kovácsolt keréktárcsákkal emeltük még magasabb szintre. Az új sportfutóművet az LFA szupersportkocsi mérnökcsapata fejlesztette ki, a kormányzás pontosságát Aktív Kanyarstabilizátor Rendszer növeli. Az utastérben az F SPORT dombornyomott emblémájával díszített sportülések, alumínium pedálok és dekorációs betétek fogadják Önt, a kormánykereket és a váltókart pedig perforált bőrrel borítottuk.

19


HIBÁTLAN KÉZMŰVES KIDOLGOZÁS ’TAKUMI’ KÉZMŰVESSÉG, VALÓDI FABETÉTEK Az LS 600h mind a vezető, mind az utasok számára tökéletes környezetet teremt az utazáshoz, a pihenéshez vagy a munkához – még a leghosszabb utazások során is. A bőséges helykínálatú, bőrkárpitozású vezetőülést 16 irányban állíthatja elektromosan (az első utasülést 14 irányban), az üléskárpit 15 százalékkal vastagabb anyagból készül. Az új, ergonomikus medencetámasz kiemelkedő komfortot biztosít, az első utasüléshez immár kihajtható lábtámaszt is rendelhet. A díjnyertes Tahara üzemben készülő autók minőségét ’Takumi’ mestereink ellenőrzik, akik a műszerfal bőrborításának gyönyörű öltéseitől kezdve az audiorendszer precíziós kidolgozású alumínium kapcsolóinak megmunkálásáig mindent tüzetesen átnéznek. A kifinomultság felsőfokát a kormánykerék és műszerfal új ’Shimamoku’ (fekete/ szürke rétegezésű fa) díszítése jelképezi, amely 67 munkafázisban, 38 nap alatt készül.

20

23


37%

21


LUXUS - MINDENÜTT

SHIATSU MASSZÁZSÜLÉS, ‘KLÍMA MENEDZSER’ TECHNOLÓGIA Az új LS 600h hibátlanul kifinomult. A több irányban állítható, derékmasszázsfunkcióval és pillangó-fejtámlákkal kiegészített hátsó ülés az alapfelszereltség része. Az autóhoz megrendelhető a 19 hangszórós Mark Levinson® Reference Surround hangrendszer, Blu-Ray® lejátszóval és 9 colos képernyővel. Új zászlóshajónk egyik világelső innovációja a ’Klíma Menedzser’, ami folyamatosan ellenőrzi a külső és belső hőmérsékletet, automatikusan szabályozza a kabin, az ülések és a kormánykerék hőfokát. A hátul utazók testhőmérsékletét infravörös érzékelők mérik, s ehhez igazítják a klímaberendezés és az ülésfűtés/hűtés működését. A Lexus díjnyertes nanoe® technológiája mikroszkopikus méretű negatív töltésű ionokat kibocsátva frissíti az utastér levegőjét, emellett pedig hidratálja az utasok haját és bőrét. A ’Shiatsu’ hát- és derékmasszázst nyolc sűrített levegős légkamra végzi.

22

A LEGMAGASABB SZINTŰ LUXUS


23


24


MODERN DIZÁN A VILÁG LEGSZÉLESEBB KÉPERNYŐJE, FEJLETT LED VILÁGÍTÁS Az új LS 600h vezetőülése bámulatos hely. Az első dolog, amit ujjai érzékelnek, a tökéletes kidolgozású kormánykerék és az alumínium burkolatú váltókar kellemes tapintása. A világ legnagyobb, 12,3 colos központi képernyőjét úgy helyeztük el, hogy Ön mindig nyugodtan tudja kezelni – akár hangutasításokkal, akár a Remote Touch segítségével. A képernyő megosztható, így egyszerre kétféle információ is megjelenhet rajta, például a navigáció térkép/audio vagy a Lexus Éjjellátó/ navigáció térkép adatai. Ugyanitt látható parkolás közben a tolatókamera képe is. A luxuslimuzin izgalmas innovációi között szerepel még a dinamikus LED belső világítási rendszer és az analóg óra is, amely GPS-kapcsolata révén intelligensen igazodik a mindenkori helyi időzónákhoz.

LS 600h F SPORT utastér

25


INTELLIGENS HELYZETFELISMERÉS FEJLETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER, LEXUS ÉJJELLÁTÓ Teljes körű biztonság éjjel-nappal: az új LS 600h utasait olyan technológiák óvják, mint például a Fejlett Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer (A-PCS). A Lexusnál első ízben alkalmazott, új fejlesztésű A-PCS jelenleg az autóipar legmodernebb biztonsági berendezése, amely még a kóbor gyalogosokat is képes észrevenni. A Vezetőfigyelő Rendszer figyelmezteti Önt, ha már fáradtnak tűnik, a Sávtartó Asszisztens pedig megakadályozza, hogy autója akaratlanul elhagyja a forgalmi sávot. A radarral működő Holttérfigyelő Rendszer sávváltáskor jelzi a tükörből nem látható autókat, a Hátsó Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer pedig egy ráfutásos baleset során a fejtámlák aktiválásával mérsékli az ostorcsapás jellegű nyaksérüléseket. Az éjszakai vezetés biztonságáról a Lexus Éjjellátó Rendszer gondoskodik, amely a 12,3 colos képernyőn jeleníti meg az autó előtti útszakasz infravörös képét. Végezetül pedig ott az Adaptív Távfény (AHS) – ugyancsak első ízben egy Lexusban –, amely kitakarja a fényszóró távolsági fénycsóváját, ami elvakíthatná a szembejövőket.

26


27


MAKULÁTLAN KIDOLGOZÁS

KÉZZEL CSISZOLT, HATRÉTEGŰ FÉNYEZÉS A bámulatos LS 600h ragyogása más, mint a többi luxuslimuziné. A karosszéria alapozása, korrózióvédelme és zajszigetelése után két különleges festékréteget hordunk fel a felületekre. Az első réteg apró alumíniumforgácsokat tartalmaz, amelyek gyönyörűen ragyognak a napsütésben, a második réteg még kisebb darabkái pedig akkor is csillognak, ha felhős az ég. Ezután, még a két utolsó fedőréteg előtt kézzel, nedves homokkal polírozzuk át az autókat (ezt az időigényes eljárást másutt csak az egyedi építésű autóknál alkalmazzák) és a kész, makulátlan fényezést nemcsak digitális műszerekkel, hanem Takumi mestereink csalhatatlan szemével is ellenőrizzük. Végezetül felkerül a karosszériára az ’öngyógyító’ lakkozás, amely egyaránt megvédi a fényezést a napsugárzástól, a savas esőtől és a felületi karcolásoktól.

28

LEXUS GYÁRTÁS


29


TUDATOS TERVEZÉS A KATEGÓRIA LEGTISZTÁBB HAJTÁSLÁNCA, 85%-OS ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG Az új LS 600h kategóriájának legtisztább és leghatékonyabb Full Hybrid hajtását kínálja, de az autó minden apró részletének kialakítása során a környezeti hatások csökkentése lebegett a szemünk előtt. A limuzinhoz rendelhető bambusz dekorációs betétek és a kormány bambusz/bőr borításának anyaga egy apánban termő, gyors növésű bambuszfajta. Amikor a jármű életciklusának végére ér, alkatrészeinek 85 százaléka – még a hibrid akkumulátor is – újrahasznosítható. A Lexus díjnyertes Tahara üzemében világhírű ’lean’ gyártástechnológiánk működik, amelyben abszolút minimumra szorítottuk a hulladék képzést. A gyár Aqua Központja naponta több ezer tonna vizet tisztít meg.

30


31


32


TECHNOLÓGIA ÉS MŰSZAKI ADATOK Full Hybrid Technológia Menetdinamika Fejlett biztonsági megoldások Külső jellemzők Belső jellemzők Szórakozás, kommunikáció és információ F SPORT Design Műszaki adatok Alapfelszereltség Opciók és csomagok Belső színek Karosszériaszínek A Lexus nyújtotta élmény

34 - 35 36 - 37 38 - 39 40 - 4 1 42 - 43 44 - 45 46 - 47 48 - 49 50 - 5 1 52 - 53 54 - 59 60 - 6 1 62 - 63

33


FULL HYBRID TECHNOLÓGIA Az 5,0 literes V8-as benzinmotor és a 224 lóerős elektromotor erejét egyesítő Lexus Hybrid Drive rendszer hihetetlenül finoman adja le 445 lóerőnyi teljesítményét az LS 600h állandó összkerékhajtásához. A rendszer lelke a Teljesítményvezérlő Egység (PCU), amely nem foglal el nagyobb helyet, mint egy normál akkumulátor, mégis hatékonyan hangolja össze az autó erőforrásait. Máskor pedig a hátsó ülések mögé épített kompakt akkumulátorba küldi az elektromos áramot.

34


5.0 LITERES V8-AS BENZINMOTOR A Lexus mérnökeinek mesteri tudását dicséri a páratlanul finoman és halkan működő V8-as motor, amit szakembereink példátlan precizitással szerelnek össze. Az alumíniumból épített motor rendkívüli gázreakcióit két fejlett Lexus-technológia - a VVT-iE és a D-4S - biztosítja, így az erőforrás hatalmas teljesítménye széles fordulatszám-tartományban rendelkezésre áll.

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ ELEKTROMOTOR A kompakt kialakítású és kis tömegű, vízhűtésű szinkronmotor halkan és simán működik. A 650 voltos, 224 LE teljesítményű elektromotor késlekedés nélkül adja le bőséges, 300 Nm-es forgatónyomatékát.

HIBRID VÁLTÓMŰ A Lexus Hybrid Drive rendszer elektromotorja, generátora, teljesítményelosztó bolygóműve és fordulatszám-csökkentő áttétele egyetlen kis tömegű, rendkívül kompakt méretű váltóházban kapott helyet, amely nem nagyobb, mint egy átlagos automatikus váltó.

MODERN, KOMPAKT AKKUMULÁTOR Itt tárolja az autó a menet közben megtermelt elektromos áramot. A hátsó ülés mögé beépített akkumulátor csupán minimális helyet foglal, így a csomagtér tágas és praktikus. Tömegéhez képest a nikkel-metál hidrid akkumulátor rendkívül nagy teljesítmény leadására képes, ráadásul sosem kell külső áramforrásból újratölteni, élettartama megegyezik az autóéval.

ENERGIA-VISSZANYERŐ FÉKRENDSZER Lassítás vagy fékezés közben a nagy teljesítményű elektromotor generátorként működik, az egyébként hő formájában veszendőbe menő mozgási energiát elektromos árammá alakítja. A megtermelt áramot a hibrid akkumulátor tárolja, így később felhasználható az Elektromos Hajtás üzemmódban vagy lendületes gyorsításokhoz.

ELEKTROMOS HAJTÁS (EV) ÜZEMMÓD Az akkumulátor megfelelő töltöttsége esetén az EV üzemmód lehetővé teszi, hogy Ön kisebb sebességgel, rövidebb távokon tisztán elektromos hajtással autózzon. EV üzemmódban az autó szinte teljes csendben, károsanyag-kibocsátás és üzemanyagfogyasztás nélkül halad, ami ideális megoldás a lassan araszoló városi forgalomban vagy a zárt parkolókban.

FULL HYBRID TECHNOLÓGIA

35


MENETDINAMIKA

AERODINAMIKA Az új LS 600h a kategória egyik legáramvonalasabb autója, ez olyan részletmegoldásoknak köszönhető, mint a majdnem teljesen sík alsó burkolat, vagy az első ajtóoszlopon és a hátsó lámpákon elhelyezett légterelő lapocskák. Az először az F1-es versenyautókon használt lapok olyan légörvényeket keltenek (lásd a B ábrán), amelyek ‘behúzzák’ a légáramlatokat, jelentősen csökkentve az LS 600h légellenállását. Ez a megoldás nemcsak a menetstabilitást és az irányíthatóságot javítja, hanem a fogyasztást és a szélzajt is mérsékli. A. Légterelő lapocskák nélkül B. Légterelő lapocskákkal

ADAPTÍV VÁLTOZÓ FUTÓMŰ A kis tömegű, többlengőkaros alumínium futóműbe nagy teljesítményű pneumatikus lengéscsillapítókat építettünk be, így az autó menetstabilitása, irányíthatósága és gördülési komfortja egyaránt kiváló. Az Adaptív Változó Futómű lehetővé teszi, hogy a vezető az Üzemmódválasztó segítségével áthangolja az autó karakterisztikáját, valamint hogy nagy sebességű haladáskor az LS 600h automatikusan csökkentse hasmagasságát, tovább javítva ezzel a légellenállást. AKTÍV KANYARSTABILIZÁTOROK A még tökéletesebb menetdinamikai szabályozás érdekében az új LS 600h F Sport modellben aktív kanyarstabilizátorokat alkalmaztunk. A változó csavarodási nyomatékú stabilizátorrudak még jobb oldaldőlésszabályozást és precízebb, közvetlenebb kormányozhatóságot eredményeznek nagy sebesség mellett.


A A

B

B

VÁLTOZÓ ÁTTÉTELŰ KORMÁNYMŰ Az LS 600h modellt precíz, sebességfüggő Változó Áttételű Kormányművel (VGRS) szereltük fel, ami mindig az autó sebességéhez igazodik, vészhelyzetben pedig segít Önnek, hogy gyorsan elkerülje a veszélyt, vagy hatékonyan fékezze meg az autó csúszását.

ZAJCSÖKKENTŐ KEREKEK Az új LS 600h modellre a Lexus első zajcsökkentő kerekeit szereltük, amelyek a keréktárcsákban kialakított kamrákba vezetik el az útzajt. A rezgések itt mozgási energiává alakulnak, így jelentősen csökken a gördülési zaj.

INTEGRÁLT JÁRMŰDINAMIKAI VEZÉRLŐRENDSZER (VDIM) Az LS 600h alapfelszereltségének része a legmodernebb Integrált árműdinamikai Vezérlőrendszer. A berendezés kifinomult módon összehangolja az autó menetstabilizáló és vezérlőrendszereinek működését. A. Az ABS, az EBD, a BAS, a TRC és a VSC összehangoltan működik. B. Az ABS, az EBD, a BAS, a TRC és a VSC egymástól függetlenül működik.

ECO ÉS COMFORT ÜZEMMÓD ECO üzemmódban a motor kisebb teljesítménnyel válaszol a gázpedál lenyomására, s a klímaberendezés és az ülésfűtés beállításai is a lehető legkisebb fogyasztást szolgálják. A COMFORT üzemmód a lágyabb és kényelmesebb futás szempontjai szerint hangolja át a futómű karakterisztikáját.

SPORT ÉS SPORT S+ A nagy teljesítményű SPORT üzemmódban Ön a hajtáslánc teljes potenciálját kihasználhatja. A SPORT S+ üzemmód emellett kanyarodás közben az ívkülső és ívbelső lengéscsillapítók különböző beállításával csökkenti a karosszéria oldaldőlését, a VGRS áthangolásával pedig közvetlenebb kormányzási érzetet teremt.

A. Alacsony sebességű manőverezés B. Kormányzás gyors haladásnál

ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ A középkonzolon elhelyezett Üzemmódválasztó segítségével Ön választhat az ECO, NORMAL, COMFORT, SPORT S és SPORT S+ üzemmódok közt, vagyis mindig pillanatnyi igényei szerint állíthatja be autója fogyasztását, dinamizmusát és komfortfokozatát.

MENETDINAMIKA

37


FELETT BIZTONSÁGI MEGOLDÁSOK n

FEJLETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER, AUTOMATIKUS FÉKEZÉS 40 KM/ÓRÁS SEBESSÉGIG A Lexus által első ízben alkalmazott, legújabb fejlesztésű Fejlett Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer (A-PCS) jelenleg az autóipar legmodernebb ilyen rendszere, amely még az útra tévedt gyalogosokat is képes felismerni. Egy számítógép elemzi a milliméteres hullámhossz-tartományban működő radar, az infraközeli tartományban működő érzékelők és a sztereó kamera jeleit, s ezek alapján folyamatosan felméri az esetleges ütközésveszélyt. Ha a rendszer nagynak értékeli a veszélyt, figyelmezteti a vezetőt, és megnöveli a féknyomást. Ha az ütközés elkerülhetetlen (40 km/ órás sebesség alatt), a berendezés automatikusan álló helyzetig fékezi az autót, miközben megfeszíti az első biztonsági öveket.

38

n

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA Az ugyanezt a radartechnológiát használó Adaptív Sebességtartó Automatika 0-170 km/órás sebességtartományban tartja az előre beállított követési távolságot a Lexus és az előtte haladó autó között. HÁTSÓ ÜTKÖZÉS ELLENI BIZTONSÁGI RENDSZER A Hátsó Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer egy milliméteres hullámhosszú radarral folyamatosan ellenőrzi az autó mögötti területet. Ha ütközésveszélyt észlel, aktiválja az Ütközés Előtti Intelligens Fejtámlákat, amelyek előre és felfelé elmozdulva mérséklik az ostorcsapás-jellegű nyaksérüléseket.


n

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS Ez az innovatív berendezés segít megelőzni, hogy Ön akarata ellenére elhagyja a forgalmi sávot; figyelmeztető jelzés után a rendszer egy rövid korrekciós kormány-rásegítést is tesz.

n

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER A hátsó lökhárítóba épített radarok érzékelik a szomszédos sávokban közeledő, de a visszapillantó tükörben már nem látható autókat. Ha a vezető sávváltásra készülve indexel, a megfelelő oldali visszapillantóban fényjelzés figyelmezteti a holttérben haladó másik járműre.

n

VEZETŐFIGYELŐ RENDSZER Beépített digitális kamerái és infraközeli LED szenzorai segítségével a Vezetőfigyelő Rendszer érzékeli, ha Ön becsukja a szemét, vagy elfordítja tekintetét az útról, s ilyenkor azonnal figyelmeztető jelzést küld.

n

n

ÉJJELLÁTÓ RENDSZER A nagy teljesítményű infrakamerát és az infravörös-közeli tartományban működő projektorokat használó Éjjellátó Rendszer teljes sötétben is képes felderíteni az autó előtti útszakaszt. Az út képe a 12,3 colos képernyőn jelenik meg, így az esetleges útakadályok még azelőtt felismerhetők, hogy puszta szemmel kivehetők lennének.

11 LÉGZSÁK Az LS 600h utasait nyolc légzsák óvja (a relaxációs csomaggal felszerelt modellekben akár tizenegy légzsák is található). Az LS 600h modellt kétkamrás kialakítású frontlégzsákkal szereltük fel az utas oldalán; ez ütközés esetén úgy fúvódik fel, hogy középen egy mélyedés védi az arc érzékeny részeit, például az orrot és a szájat. Az opcionális, hátsó üléssori relaxációs csomaghoz üléspárnalégzsák is tartozik; ez a luxuskategóriában is egyedülálló berendezés frontális ütközés esetén az ülőlap elején felfúvódva meggátolja, hogy a hátradöntött ülésen végigdőlt utas előrecsússzon.

n Opcionális felszereltség FELETT BIZTONSÁGI MEGOLDÁSOK

39


KÜLSŐ ELLEMZŐK

TELJES LED VILÁGÍTÁS Az új LS 600h az első Lexus-modell, amelynek teljes külső világítási rendszere LED-technológiával működik, beleértve a fényszórókat, a ködfényszórókat és a hátsó világítást is. Mérnökeink továbbfejlesztették a Lexus jellegzetes háromosztatú fényszórókialakítását: a tompított fényt a távfény fölött elhelyezve dinamikusabbá varázsolták a fényszóró formavilágát. Ugyancsak ez az első Lexus, amelyben az irányjelzők is LED-ekkel működnek; mindegyikben 12 fénykibocsátó dióda található.

ADAPTÍV TÁVFÉNY (AHS) Az új Adaptív Távfény egy fényérzékeny kamera segítségével érzékeli a szembejövő autók fényszóróit és hátsó lámpáit, a rendszer a fényszórón belül elhelyezett lamellákkal részlegesen kitakarja a világítást, hogy ne vakítsa el a másik autóst.

40

KÜLSŐ ELLEMZŐK

HAZAKÍSÉRŐ FÉNY Miután Ön kiszállt az autóból, az új LS 600h tompított fényszórói még 30 másodpercen át működnek, hogy megvilágítsák az utat. Ezt az időt Ön tetszése szerint 60, 90 vagy 120 másodpercre módosíthatja.


19" KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK 15 küllős könnyűfém keréktárcsák 245/45 R19 méretű abroncsokkal.

LED HÁTSÓ LÁMPÁK ÉS AKTÍV FÉKLÁMPÁK A hátsó lámpatestek elegáns LED diódái a Lexus ‘L’ betűjét formázzák. A légörvényeket csökkentő légterelő lapokkal kiegészített lámpatestek erős fékezéskor intenzíven villogni kezdenek, hatásosan figyelmeztetve az Ön mögött haladókat.

n

19" KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK 7 dupla küllővel kialakított könnyűfém keréktárcsák zajelnyelő belső kamrákkal, ultra-metál burkolattal és 245/45 R19 méretű abroncsokkal.

LED KÖDFÉNYSZÓRÓK Az új LS 600h az első Lexus-modell, amelynek teljes külső világítási rendszere LED-technológiával működik, beleértve a fényszórókat, a hátsó világítást és a ködfényszórókat is. Ez utóbbi a világ legkisebb átmérőjű ködlámpája, és alakja gyönyörűen illik az orsó formájú hűtőrács és a LED nappali világítás vonalvezetéséhez.

FŰTHETŐ / BEHAJTHATÓ KÜLSŐ TÜKRÖK Szűk parkolóhelyekre beállva a fűthető külső tükrök elektromosan behajthatók, így kisebb az esély arra, hogy megsérülnek. A fényre sötétedő tükrök megakadályozzák, hogy vezetés közben elvakítsa Önt a mögöttes forgalom fénye.

n Opcionális felszereltség KÜLSŐ ELLEMZŐK

41


BELSŐ ELLEMZŐK

ELSŐ ÜLÉSEK A csodálatos kidolgozású bőrkárpit anyaga 15 százalékkal vastagabb lett, hosszú utakon egyedülálló kényelmet nyújt az új, ergonomikus lábtámasz. A beszállást jelentősen megkönnyíti, hogy a vezetőülés automatikusan 50 mm-rel hátracsúszik, miközben a kormánykerék visszahúzódik.

42

BELSŐ ELLEMZŐK

n

KLÍMA MENEDZSER A külső és belső hőmérsékletet folyamatosan ellenőrző, forradalmian új Klíma Menedzser egy integrált rendszer, amely automatikusan szabályozza a kabin, az ülések és a kormánykerék hőmérsékletét. A hátsó üléseken utazók testhőmérsékletét infrás érzékelők mérik, s a berendezés ehhez igazítja a klíma és az ülésfűtés beállításait.

NANOE® TECHNOLÓGIA E díjnyertes Lexus-technológia mikroszkopikus méretű, negatív töltésű részecskéket bocsát a kabin légterébe. A nano-ionok megkötik a levegőben lebegő részecskéket, segítenek tisztán tartani az utastér levegőjét, és hatékonyan szagtalanítanak. Ráadásul – mivel nedvességtartalmuk közel ezerszerese a normális ionokénak – hidratálják az utasok bőrét és haját.

n

n

KIHAJTHATÓ LÁBTÁMASZ Az új LS 600h-ban a nagyobb kényelem érdekében vezetőülés ülőlapja meghosszabbítható. Az első utas komfortját kihajtható lábtámasz fokozza.

HÁTSÓ KÖZÉPSŐ KARTÁMASZ A hátsó üléssor középső kartámaszába épített, LCD kijelzővel kiegészített kapcsolótábláról kezelhető a hátsó zóna klimatizálása, az audioberendezés és hátsó árnyékoló.

HÁTSÓ MASSZÁZSÜLÉS Az LS 600h a 45 fokban hátradönthető, kihajtható comb- és lábtámasszal kiegészített relaxációs ülésekkel is megrendelhető. Az üléstámlában nyolc felfúvódó légkamra található, amelyek ‘Shiatsu’ akupresszúrás masszázst végeznek.


BŐR / FA DIZÁJN Az audio, a telefon és a hangvezérlés kezelőszerveivel kiegészített, háromküllős, ergonomikus kormánykereket kifejezetten az új LS 600h-hoz terveztük. Pezsgő színű csomós kőris, matt barna csomós kőris, sötétbarna dió, bambusz vagy Shimamoko faberakással és opcionális bőrborítású középrésszel rendelhető meg; mindegyik változat fűthető.

n

KEZELŐSZERVEK A VOLÁNON A kormánykeréken található, ergonomikusan elhelyezett gombokkal kezelhető az audioberendezés, a telefon, a kijelző beállításai és a hangvezérlés. Az opcionális Sávtartó Asszisztens és az Adaptív Sebességtartó Automatika kezelőszervei ugyancsak a volánon kaptak helyet.

EXKLUZÍV INTELLIGENS KULCS Az új LS 600h kulcsa egy gyönyörűen kidolgozott, bőr- és aluminium borítású intelligens kulcs. A zsebben vagy táskában tartott kulccsal lehet nyitni és zárni az ajtókat, indítani a motort és egyszerűen felnyitni a csomagtartót. Kulcskártyát is lehet rendelni, mely kisebb, mint egy hitelkártya és könnyedén elfér a pénztárcában vagy ingzsebben.

ELEKTROMOS ÜLÉSÁLLÍTÁS A még nagyobb kényelem érdekében az új LS 600h egyébként is komfortos vezetőülése 16 irányban állítható elektromosan (a deréktámasz 4 irányban), az utasülés pedig akár 14 irányban (a deréktámasz 2 irányban).

DINAMIKUS LED BELSŐ VILÁGÍTÁS Amikor megközelíti az autót, a Lexus világújdonsága, a dinamikus LED belső világítási rendszer a külső tükörbe épített kilépőfények és az óra világításának bekapcsolásával üdvözli Önt. Az ajtó kinyitásakor kigyullad a nappali világítás mintha csak most ébredne az LS 600h. Amikor megnyomja a START gombot, elegáns animáció fut le a multimédia kijelzőn, a műszerfalon finoman áramlani kezd a fény.

ANALÓG ÓRA A műszerfal közepét ékesítő klasszikus óra a Lexus kézműves kidolgozási minőségét tanúsítja. A fehér LED háttérvilágítású óra GPS segítségével állítja be a pontos helyi időt.

SHIMAMOKU KORMÁNYKERÉK Az LS 600h kormánykerekéhez és műszerfalához az új Shimamoku díszítést is megrendelheti. A végletekig kifinomult japán kézművességet idéző Shimamoku (jelentése: ‘csíkozott fa’) ferdén metszett, eltérő színárnyalatú rétegei 38 nap alatt, 67 munkafázisban állnak össze egyetlen rétegezett tömbbé.

n Opcionális felszereltség BELSŐ ELLEMZŐK

43


SZÓRAKOZÁS, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS INFORMÁCIÓ

44

19 HANGSZÓRÓS MARK LEVINSON® RENDSZER Minden LS 600h modell alapfelszereltségének része a világ legjobb fedélzeti szórakoztató rendszerei közt számon tartott, 19 hangszórós Mark Levinson® Reference Surround rendszer, amely 7.1-es surround hangzással kényezteti az utasokat. A berendezés része a Bluetooth® mobiltelefon-kapcsolat, az AUX bemenet, és az USB port, amelyen keresztül iPhone®-ok vagy médialejátszó eszközök is csatlakoztathatók.


n

BLU-RAY® LEJÁTSZÓ A Hátsó Üléssori Szórakoztató rendszer alapja egy külön DVD-lejátszó és egy 9 colos képernyő; mindezeket a Mark Levinson® Reference Surround rendszer 5.1-es házimozi-élménye egészíti ki. A szórakoztató rendszerhez – a Lexusnál először – egy nagy felbontású, éles képet adó Blu-ray® lejátszó is tartozik.

n

9 COLOS, SZÉLES KÉPARÁNYÚ MONITOR Az LS 600h hátsó üléssorához házimozi-rendszer is rendelhető SD kártya kompatibilitással. Az immár BluRay technológiával is kiegészített rendszer képe egy 9 colos, széles képarányú, színes LCD-monitoron, hangja pedig fejhallgatókon vagy az autó saját hangszóróin keresztül élvezhető.

DIGITÁLIS SZÓRAKOZTATÓ RENDSZER Az utasok a központi kijelzőn élvezhetik kedvenc DVD-iket - amikor az autó áll -, vagy a jármű hangszóróin keresztül hallgathatják iPod®-on tárolt zenéiket, miközben a képernyőn megjelenik a digitális zenei információ.

MARK LEVINSON® HANGZÁS A Mark Levinson egyike a világ legkeresettebb high-end audioberendezés-gyártóinak. A márka legendás hangminősége szavatolja, hogy ez a hangrendszer semmilyen módon nem változtatja meg a zene eredeti minőségét.

REMOTE TOUCH Az egy kattintással vezérelhető, új generációs Remote Touch segítségével egyszerűen és ösztönösen kezelhető a központi multimédia kijelző. Az ergonomikus kialakítású szerkezet kézre esik, és ugyanolyan könnyen használható, mint egy számítógép egere.

HANGVEZÉRLÉS Vezetés közben a hangvezérlés kényelmes és biztonságos megoldást jelent az autós számára, hogy a volán elengedése nélkül kezelhesse a különféle fedélzeti rendszereket, például a HDD navigációt vagy a Bluetooth® telefon-kihangosítást.

12,3 COLOS KIJELZŐ Az új, nagy felbontású, 12,3 colos multimédia kijelző a legszélesebb ilyen egység a sorozatgyártású autók kínálatában. A vezető és az első utas számos funkciót beállíthat rajta a Remote Touch segítségével, és hangutasításokkal is sokféle alkalmazást vezérelhetnek.

PARKOLÓASSZISZTENS A hátramenet kapcsolásakor a széria 12,3 colos képernyőn megjelenik az autó mögötti terület képe, amin a parkolást megkönnyítő segédvonalak is láthatók.

n Opcionális felszereltség SZÓRAKOZÁS, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS INFORMÁCIÓ

45


F SPORT DESIGN

EXKLUZÍV ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ ÉS HŰTŐMASZK Mutatós, méhsejt-mintázatú hűtőrácsával és különleges lökhárítójával a 10 mmrel lejjebb ültetett F SPORT orr-része nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, hanem valóságos formatervezési remekmű is. A lökhárító mélyre húzott alsó részét légterelő egészíti ki, valamint kétoldalt egy-egy további légbeömlő.

F SPORT BŐRKÁRPIT A dombornyomott F SPORT emblémával díszített, perforált, új bőrkárpitot kifejezetten a 16 irányban állítható F SPORT vezetőüléshez fejlesztettük ki. Az utastérhez fekete és törtfehér kárpitozás is rendelhető, és minden F SPORT változatban fekete a tetőkárpit.


F SPORT EMBLÉMA A diszkrét, mégis megkülönböztető F SPORT logo egyértelműen jelzi, hogy az autót ugyanaz a motorsportspecialistákból álló csapat alkotta, amely a Lexus LFA V10 szupersportkocsi fejlesztését is végezte.

ALUMÍNIUM KÜSZÖBDÍSZLÉCEK Az első és hátsó ajtók csiszolt alumínium küszöbdíszlécein exkluzív ‘szénfekete’ színben látható a LEXUS logo.

ALUMÍNIUM BETÉTEK A csiszolt alumínium betétek tökéletesen illenek a lyuggatott sportpedálokhoz, a küszöbdíszlécekhez és a többi F SPORT belső kiegészítőhöz.

BBS 19" KOVÁCSOLT KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK Exkluzív F SPORT dizájnú, 19 colos, kovácsolt alumíniumból készült BBS keréktárcsák ultra-alacsony profilú abroncsokkal. Az azonnali megállító erőt hűtött Brembo féktárcsák garantálják.

LYUGGATOTT SPORTPEDÁLOK A lyuggatott alumínium pedálsor egyértelmű utalás az új LS 600h F SPORT modell sportos hagyományaira. A jól tapadó pedálok rendkívül gyorsan reagálnak az Ön parancsaira.

F SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ A perforált bőrrel borított F SPORT váltókar jól passzol a kormánykerék dizájnjához, egységes, sportos hangulatot varázsolva az utastérbe.

F SPORT KORMÁNYKERÉK Markolja meg az F SPORT emblémával díszített, perforált bőrrel bevont kormánykereket, érintse meg a kormány mögötti váltófüleket, és azonnal megérinti majd e nagy teljesítményű limuzin utánozhatatlan hangulata.

F SPORT DESIGN

47


MŰSZAKI ADATOK

MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY LE / kW

445 / 327

MOTOR Lökettérfogat (cm3) Hengerek / szelepek Szelepvezérlés Üzemanyag típusa Max. teljesítmény (LE / kW @ 1/perc) Max. nyomaték (Nm @ 1/perc)

4969 V8 / 32 Dual VVT-i benzin, 95 oktánszámú vagy magasabb 394/ 290 @ 6400 520 @ 4000

ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS* (l/100 km) Kombinált 8,6 FÉKEK Elöl Hátul

Hűtött tárcsa Hűtött tárcsa

FELFÜGGESZTÉS Elöl Hátul

Multi-link Multi-link

Fogasléces 2,3 - 3,71 5,72

VILLANYMOTOR Típus Max. teljesítmény (LE / kW) Max. nyomaték (Nm)

Szinkronmotor, állandó mágnes 224 / 165 300

KORMÁNYMŰ Típus Fordulat (két végállás között) Legkisebb fordulókör-sugár (m)

ELEKTROMOS GENERÁTOR Típus Feszültség (V)

AC szinkronmotor, állandó mágnes 650

TÖMEGEK (kg) Megengedett össztömeg Saját tömeg (min.-max.)

2765 (LS 600h L = 2785)3 2230 - 23904 (LS 600h L = 2320 - 2410)5

LÉGELLENÁLLÁSI EGYÜTTHATÓ Cd alaktényező

0,27

HIBRID AKKUMULÁTOR Típus Rendszer feszültség (V) VÁLTÓMŰ Hajtott kerekek Váltómű

Nikkel-Metál Hydrid (Ni-MH) 288

Állandó négykerékhajtás Hybrid hajtómű, E-CVT, szekvenciális kapcsolási móddal és kétlépcsős fordulatszámcsökkentő áttétellel

MENETTELJESÍTMÉNY Max. sebesség (km/óra) Gyorsulás 0-100 km/óra (másodperc)

250 6,1

CO2 KIBOCSÁTÁS* (g/km) Emisszió norma Kombinált

Euro V 199

TÉRFOGAT (liter) Üzemanyag tartály Csomagtér - helytakarékos pótkerékkel - teljes értékű pótkerékkel

84 420 370

* A üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó érték ellenőrzött környezetben került mérésre, a 80/1268/EEC irányelv és kiegészítései követelményeinek megfelelően, egy európai alapkialakítású járművön. Amennyiben további információkat szeretne, vagy szeretne egy európai felszereltségű járművet vásárolni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi Lexus márkakereskedéssel. Az Ön járművének üzemanyag-fogyasztása és CO2-értékei eltérhetnek a mért értékektől. A vezetői viselkedés, valamint egyéb tényezők (mint például az útviszonyok, a forgalom, a jármű állapota, a beszerelt felszerelések, a terhelés, az utasok száma, …) játszanak szerepet a jármű üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási jellemzőinek meghatározásában. 1 LS 600h FSPORT = 2,2 - 3,4 fordulat. 2 LS 600h F SPORT = 5,8 m, LS 600h L = 5,9 m. 3 Opciós hátsó relaxációs üléscsomaggal az LS 600h L össztömege = 2.815 kg (5 üléses), 2.750 kg (4 üléses). 4 LS 600h F SPORT (min.-max.) = 2.270 - 2.340 kg. 5 Opciós hátsó relaxációs üléscsomaggal az LS 600h L saját tömege = 2.370 kg (5 üléses), 2.440 kg (4 üléses).

48

MŰSZAKI ADATOK


LS 600h

1610 mm 1875 mm 1195 mm

2970 mm

925 mm

5090 mm

LS 600h L

1480 mm*

1610 mm 1195 mm

3090 mm

925 mm

5210 mm

* Teljes magasság = 1680 mm (+30 mm Hi (magas) beállításban, -20 mm elöl / -5 mm hátul Lo (alacsony) beállításban és -30 mm rakodási beállításban) az opcionális légrugózással felszerelt modelleken.

MŰSZAKI ADATOK

49


SZÉRIAFELSZERELTSÉG MINDEN MODELLVÁLTOZATNÁL AKTÍV BIZTONSÁG ÉS MENETDINAMIKA

VÉDELEM

UTASTÉR - KOMFORT ÉS KÉNYELEM

Adaptív Változó Felfüggesztés (AVS) Légrugózás A féket, menetstabilitást, kormányzást és tapadást segítő rendszerek1 - ABS / EBD / EBS / ECB / EPB / EPS / TRC / VSC Hegymeneti Elindulássegítő (HAC) Alacsony Abroncsnyomásra Figyelmeztető Rendszer (TPWS) Integrált árműdinamikai Vezérlőrendszer (VDIM)

Biztonsági rendszer3 - indításgátló / behatolás-érzékelő / sziréna Automatikus ajtózárás Ajtóreteszelés

12 voltos csatlakozók a középkonzolban Automatikus csomagtérajtó-zárás (lágy működésű) Sebességtartó automatika Üzemmódválasztó (ECO / COMFORT / NORMAL / SPORT S / SPORT S+) Könnyű ki- és beszállás - vezetőülés/kormánykerék visszahúzó/visszaállító funkcióval Elektromos ablakemelők elöl-hátul - minden ablaknál automatikus működtetés Középső kartámasz elöl, tárolódobozzal Kilépőfény Bőrborítású váltókar és intelligens kulcs LED dinamikus belső világítás Egy érintésre háromszor felvillanó irányjelző, automatikusan visszaálló karral Parkolóasszisztens szenzorok elöl-hátul Visszapillantó tükör - elektrokromatikus (fényre sötétedő) Kulcs nélküli nyitás és motorindítás

PASSZÍV BIZTONSÁG Az első utas légzsákja kikapcsolható Be nem kapcsolt első biztonsági övekre figyelmeztető hang- és fényjelzés ISOFIX csatlakozási pontok a hátsó külső üléseknél Biztonsági öv előfeszítők az első és a hátsó külső üléseken Összesen akár 10 légzsák2 - A vezető és az utas oldalán; A kabin teljes hosszában felfúvódó függönylégzsák jobb- és baloldalt; Térdlégzsák a vezető és az utas oldalán - Hátsó oldallégzsák KÜLSŐ JELLEMZŐK Aktív féklámpák Külső tükrök - elektromosan állítható és fűthető - elektrokromatikus (fényre sötétedő) - beépített irányjelzővel és kilépőfénnyel Szürkületérzékelő és hazakísérő fény funkció Ködlámpák elöl-hátul LED-technológia - nappali világítás - hátsó lámpatest Esőérzékelős ablaktörlők UV- és hőszűrő színezett üvegek

1

AUDIO, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS INFORMÁCIÓ 5,8 colos, színes multi-információs kijelző Analóg időmérő óra - fehér színű LED világítás - GPS funkció AUX csatlakozó & USB port Bluetooth® telefon-kihangosítás és audio-csatlakozás DAB rádió / beépített, egylemezes CD/DVD lejátszó Kétszínű műszer-megvilágítás (Kék / Vörös) Navigációs csomag - a Remote Touch rendszerrel vezérelt, 12,3 colos osztott képernyős, multiinformációs kijelző - merevlemezes (HDD) navigációs rendszer Dinamikus Útvonaltervezéssel3 - többszintű kijelző a különféle rendszerek (pl. audio/klíma/ fedélzeti komputer) vezérléséhez/ellenőrzéséhez - parkolóasszisztens Optitron műszerek A volánon elhelyezett kezelőszervek - audio / képernyő / telefon / hangvezérlés

ABS = Blokkolásgátló Fékrendszer / EBD = Elektronikus Fékerő-elosztó / ECB = Elektronikusan Vezérelt Fékrendszer / EBS = Vészfékjelzés / EPB = Elektronikus Rögzítőfék / EPS = Elektronikus Rásegítésű Kormánymű / TRC = Kipörgésgátló / VSC = Menetstabilizáló Rendszer 8 széria az LS 600h modellben, 10 széria az LS 600h L modellben 3 Kérjük, érdeklődjön hivatalos Lexus Márkakereskedőjénél, hogy az adott tétel az Ön országában is a felszereltség részét képezi-e. 2

50

ALAPFELSZERELTSÉG


ALAPFELSZERELTSÉG AZ EGYES MODELLVÁLTOZATOKNÁL AZ LS 600h ALAPFELSZERELTSÉGE

AZ LS 600h L ALAPFELSZERELTSÉGE

F SPORT FELSZERELTSÉG

3 küllős, faborítású kormánykerék - elektromosan több irányban állítható 19" könnyűfém keréktárcsák, 15 küllős dizájn - 245/45 R19 abroncsok - Brembo® fékek - defektjavító készlet / teljes méretű pótkerék1 19 hangszórós Mark Levinson® Reference Surround rendszer Konzol box fabetéttel Kétfunkciós műszerek - Hybrid System Kijelző / fordulatszámmérő Elektronikus vezérlésű klímaberendezés - 2 zónás / nanoe® technológia - Klíma Menedzser EV (Elektromos Hajtás) üzemmód Elektromosan állítható első ülések - 16 irányban (vezetőülés) / 12 irányban (utasülés) - 4 irányban állítható deréktámasz (vezetőülés) / 2 irányban állítható deréktámasz (utasülés) - Üléshossz állítási lehetőség (első üléseknél) - 3 beállítást tároló memória (vezető- és utasoldal) - fűthető és szellőztethető (vezető- és utasoldal) Bőrkárpit fabetétekkel LED tompított fényszóró - automatikus magasságállítás előugró fényszórómosókkal - Intelligens Adaptív Fényszórórendszer System (I-AFS) - Adaptív Távfény (AHS) Hátsó középső kartámasz2 - tárolórekesszel és pohártartóval Ülésfűtés hátul Napárnyékoló - a hátsó szélvédőn, elektromos mozgatású

(Az LS 600h felszereltségén felül)

19" kovácsolt alumínium keréktárcsák, F SPORT dizájn - 245/45 R19 abroncsok Aktív Kanyarstabilizátorok F SPORT külső dizájnelemek - első-hátsó lökhárító - méhsejt mintázatú hűtőrács / oldalsó emblémák - exkluzív F SPORT ködfényszórók F SPORT belső dizájnelemek - alumínium betétek /fekete tetőkárpit - lyuggatott alumínium pedálok / egyedi küszöbdíszlécek - exkluzív F SPORT perforált bőrkárpit - perforált bőrrel borított kormánykerék és váltó

1 2

3 küllős, fa- és bőrborítású kormánykerék - elektromosan több irányban állítható Négyzónás klímaberendezés - Klíma Menedzser - hátsó klímarendszer upgrade - külön hőfok-beállítás bal- és jobboldalt - elektromos mozgatású napárnyékolók a hátsó oldalajtók üvegein Elektromosan billenthető/elcsúsztatható üveg napfénytető A hátsó középső kartámasz további funkciói2 - kezelőpanel a klíma, az audio, az ülések és a napárnyékolók működtetéséhez Hátsó ülések (bal- és jobboldalt) - klimatizált és elektromosan állítható, memória funkcióval - elektronikus működésű derékmasszázs - pillangó fejtámlák - 2 irányban állítható deréktámasz Hátsó üléssori szórakoztató rendszer 9 colos monitorral - DVD és Blu-ray® lejátszó - távirányító - SD-kártya kompatibilitás Hátsó oldallégzsákok Félanilin bőr üléskárpit

Kérjük, érdeklődjön hivatalos Lexus Márkakereskedőjénél, hogy az adott tétel az Ön országában is a felszereltség részét képezi-e. Nincs sízsák.

ALAPFELSZERELTSÉG

51


OPCIÓK / CSOMAGOK LS 600h AZ LS 600h OPCIONÁLIS FELSZERELTSÉGEI

AZ LS 600h FELSZERELTSÉGI CSOMAGJAI

3 küllős, fűthető, lyuggatott bőr kormánykerék 3 küllős, fűthető, faborítású kormánykerék 19" könnyűfém keréktárcsák 7 dupla küllővel és zajcsillapító kamrákkal1 - 245/45 R19 abroncsok Holttérfigyelő Rendszer Kulcskártya Elektromosan billenthető/elcsúsztatható üveg napfénytető Helytakarékos pótkerék2 Dekorációs betétek1 - Fekete és szürke (Shimamoku) - Matt barna kőris - Pezsgő kőris3 - Bambusz3

ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG (PCS)2 Adaptív Sebességtartó Automatika (ACC) Holttérfigyelő Rendszer Milliméter hullámhosszú radar Ütközés Előtti Fékasszisztens Ütközés Előtti Övfeszítő

FEJLETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG (A-PCS)1/2/4 (Az ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG csomagon felül) Adaptív Távfény (AHS) Vezetőfigyelő Rendszer Sávtartó Asszisztens (LKA) Milliméter hullámhosszú radar, sztereó kamera és infraközeli fényforrások, amelyek még éjjel is érzékelik a gyalogosokat Hátsó Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer Ostorcsapás ellegű Sérülést Mérséklő (WIL) első ülések aktív fejtámlákkal

FEJLETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER (A-PCS) ÉJJELLÁTÓ RENDSZERREL1/2/4 (A FELETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG csomagon felül) Éjjellátó Rendszer

UTASTÉRI CSOMAGOK UTASTÉRI CSOMAG1 Alcantara ® borítású napellenző a vezető és az utas oldalán Alcantara ® borítás az első és a középső oszlopon Alcantara ® tetőkárpit Félanilin bőrkárpit az első kartámaszon Félanilin bőr üléskárpit UTASTÉRI CSOMAG F SPORT Alcantara ® borítású napellenző a vezető és az utas oldalán Alcantara ® borítás az első és a középső oszlopon Alcantara ® tetőkárpit

1

Az F SPORT modellekhez nem tartozik. Kérjük, érdeklődjön hivatalos Lexus Márkakereskedőjénél, hogy az adott tétel az Ön országában is a felszereltség részét képezi-e. Csak félanilin bőrkárpittal együtt rendelhető. 4 Csak a HÁTSÓ ÜLÉSSOR CSOMAGGAL együtt rendelhető. 5 Nincs sízsák. 2

3

52

OPCIÓK ÉS CSOMAGOK

HÁTSÓ ÜLÉSSOR CSOMAG 3 küllős fa- és bőrborítású kormánykerék, vagy 3 küllős fa- és bőrborítású, fűthető kormánykerék Négyzónás klímaberendezés - testhőmérséklet-érzékelő klímavezérlés (infravörös érzékelőkkel) - Klíma Menedzser - hátsó üléssori klímaberendezés upgrade - külön hőfok-beállítás bal- és jobboldalt - elektromos mozgatású napárnyékolók a hátsó oldalajtók üvegein Az első ülések további jellemzői - kihajtható lábtámasz (utasülés) Elektromosan billenthető/elcsúsztatható üveg napfénytető Multifunkcionális, lehajtható középső kartámasz hátul5 - kezelőpanel a klíma, az audio, az ülések és a napárnyékolók működtetéséhez Hátsó ülések (bal- és jobboldalt) - klimatizált - elektromosan állítható, memória funkcióval - elektronikus működésű derékmasszázs - pillangó fejtámlák - 2 irányban állítható deréktámasz Hátsó oldallégzsákok Hátsó üléssori szórakoztató rendszer 9 colos kihajtható monitorral - DVD és Blu-ray® lejátszó - távirányító - SD-kártya kompatibilitás

HÁTSÓ ÜLÉSSOR CSOMAG + MŰSZERFAL CSOMAG1 (A HÁTSÓ ÜLÉSSOR CSOMAG + UTASTÉRI CSOMAGON felül) Bőrborítású műszerfal és ajtópanelek Bőrborítású kartámasz az ajtókban Bőrborítású kesztyűtartó-fedél


OPCIÓK / CSOMAGOK LS 600h L AZ LS 600h L OPCIONÁLIS FELSZERELTSÉGEI

AZ LS 600h L FELSZERELTSÉGI CSOMAGJAI

3 küllős, fa- és bőrborítású, fűthető kormánykerék Holttérfigyelő Rendszer Kulcskártya Helytakarékos pótkerék1 Dekorációs betétek - Fekete és szürke (Shimamoku) - Matt barna kőris - Pezsgő kőris2 - Bambusz2

ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG (PCS)1

HÁTSÓ ÜLÉSSORI RELAXÁCIÓS CSOMAG

Adaptív Sebességtartó Automatika (ACC) Holttérfigyelő Rendszer Milliméter hullámhosszú radar Ütközés Előtti Fékasszisztens Ütközés Előtti Övfeszítő

(5 üléses kialakítás) Multifunkciós, kihajtható hátsó középkonzol - kezelőszervek a klíma, az audio, az ülések és a napárnyékolók működtetéséhez Hátsó ülés (jobb oldalt) - az első utasülés fejtámlája elektromosan lebillenthető Hátsó üléssori szórakoztató rendszer a konzolba épített 9 colos színes monitorral - távirányítással - SD kártya kompatibilis - DVD és Blu-ray® lejátszó Légzsák az ülőlapban

FEJLETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG (A-PCS)1/3 (Az ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG csomagon felül) Adaptív Távfény (AHS) Vezetőfigyelő Rendszer Sávtartó Asszisztens (LKA) Milliméter hullámhosszú radar, sztereó kamera és infraközeli fényforrások, amelyek még éjjel is érzékelik a gyalogosokat Hátsó Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer Ostorcsapás ellegű Sérülést Mérséklő (WIL) első ülések aktív fejtámlákkal

MŰSZERFAL BORÍTÁS CSOMAG (A HÁTSÓ ÜLÉSSORI RELAXÁCIÓS csomagon felül) Bőr borítású műszerfal- és ajtóborítás (alul-felül) Bőr borítású könyöktámasz az ajtón Bőr borítású kesztyűtartó

FEJLETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER (A-PCS) ÉJJELLÁTÓ RENDSZERREL1/3 (A FELETT ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁG csomagon felül) Éjjellátó Rendszer

HÁTSÓ ÜLÉSSORI RELAXÁCIÓS CSOMAG (4 üléses kialakítás) Fixen beépített hátsó középkonzol - kezelőszervek a klíma, az audio, az ülések és a napárnyékolók működtetéséhez - fabetétes asztal, állítható és kihajtható Hátsó ülés (jobb oldalt) - elektromosan kihajtható lábtámasz - az első utasülés fejtámlája elektromosan lebillenthető Hátsó üléssori szórakoztató rendszer 9 colos kihajtható színes monitorral - DVD és Blu-ray® lejátszó Légzsák az ülőlapban

1 2 3

Kérjük, érdeklődjön hivatalos Lexus Márkakereskedőjénél, hogy az adott tétel az Ön országában is a felszereltség részét képezi-e. Csak félanilin bőrkárpittal együtt rendelhető. Csak a HÁTSÓ ÜLÉSSOR CSOMAGGAL együtt rendelhető.

OPCIÓK ÉS CSOMAGOK

53


BELSŐ SZÍNEK SIMA TAPINTÁSÚ BŐRKÁRPIT A. Törtfehér

B. Elefántcsont

C. Világosszürke

D. Fekete

E. Topáz barna

DEKORÁCIÓS BETÉTEK F. Matt barna kőris

G. Sötétbarna dió

H. Fekete & szürke Shimamoku

C/H 54


A/F

B/G 55


F SPORT BELSŐ SZÍNEK SIMA TAPINTÁSÚ BŐRKÁRPIT A. F SPORT fekete

B. F SPORT Törtfehér

DEKORÁCIÓS BETÉT C. Alumínium

56

BELSŐ SZÍNEK


A/C

B/C 57


BELSŐ SZÍNEK FÉLANILIN A. Törtfehér

B. Elefántcsont

C. Világosszürke

D. Fekete

E. Topáz barna

G. Sötétbarna dió

H. Fekete & szürke Shimamoku

I. Pezsgő kőris

. Bambusz

BETÉTEK F. Matt barna kőris

E/H 58


A/I

D/J 59


KAROSSZÉRIASZÍNEK

FEHÉR (083)**

HIGANY EZÜST (1H9)

GYÖNGYFEHÉR (077 CS)*

FEKETE (212S)***

SZATÉNEZÜST (12)

ÉFEKETE (217)

60

KAROSSZÉRIASZÍNEK


HOMOK EKRÜ (4U7)*

SIENNA BARNA (4V3)*

ÉKÉK (8V3)

MORELLO BORDÓ (3R1)

SÖTÉT OPÁL (214)*

* Az F SPORT modellekhez nem rendelhető. ** Kizárólag az F SPORT modellekhez. *** Alap szin.

KAROSSZÉRIASZÍNEK

61


A LEXUS NYÚTOTTA ÉLMÉNY

Amikor Lexusával törődünk, voltaképpen közvetve Önről gondoskodunk. A Lexus csapatának minden tagja teljes szakértelmét és elkötelezettségét latba vetve gondoskodik arról, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb szintű kiszolgálásban legyen részük. Ez a szemlélet szolgáltatásaink minden részletére kiterjed: a szolgáltatások magas színvonala nálunk nem csupán cél, hanem mindannyiunk munkájának szerves része.

ÉLETTARTAMUK VÉGÉRE ÉRT ÁRMŰVEK Az élettartamuk végére ért járművekre vonatkozó szabályozás lehetőséget ad a Lexus-tulajdonosok számára, hogy járművüket visszajuttassák a gyártóhoz.

GONDOSKODUNK LEXUSÁRÓL

3 ÉV TELES KÖRŰ GARANCIA Garanciánk minden rendeltetésszerű használat során jelentkező gyártási és összeszerelési hibára kiterjed. Az első évben kilométer-korlátozás nélkül, azt követően pedig további három évig, illetve 100 000 megtett kilométerig érvényes (attól függően, hogy melyik feltétel teljesül korábban).

LEXUS SZERVIZ A Lexus Szerviz felhívás arra, hogy nyugodtan bízza Lexusát elkötelezett szakembereinkre, számunkra pedig lehetőség, hogy páratlan gondoskodásban részesítsük ügyfeleinket. PROFESSZIONÁLIS GONDOSKODÁS avasoljuk, hogy autóját mindig a Lexus hivatalos partnereinél szervizeltesse. Minden hivatalos diagnosztikai munkatársunk folyamatosan naprakészen tartja a Lexus szervizelésével, műszaki újításaival és technológiáival kapcsolatos ismereteit. KÖRNYEZETVÉDELEM A keletkezett hulladékmennyiség csökkentése érdekében a szervizelés közben cserélt alkatrészeket összegyűjtjük, és megoldjuk újrahasznosításukat, emellett a légkondicionáló hűtőközegét is visszanyerjük, és újra felhasználjuk. Folyamatosan kutatjuk, milyen hatékonyabb bontási technológiákat alkalmazhatnánk a Lexus élettartamának végén, és miként tudnánk feldolgozni a korábban hasznosíthatatlannak ítélt, bezúzott anyagokat.

62

A LEXUS NYÚTOTTA ÉLMÉNY

GARANCIÁK MINDEN ÁRMŰRE

3 ÉV FELÜLETI ROZSDÁSODÁS ELLENI ÉS FÉNYEZÉSI GARANCIA A 3 év garancia a karosszéria bármely fényezett elemén - kidolgozásbeli vagy anyaghiba miatt jelentkező felületi rozsdásodásra és fényezési hibára kiterjed. Ez a garancia kilométer-korlátozás nélkül érvényes. 12 ÉV ÁTROZSDÁSODÁS ELLENI GARANCIA A kilométer-korlátozás nélküli, 12 évre vállat átrozsdásodás elleni garancia a karosszéria bármely fémlemezből készült elemén - anyag- vagy összeszerelési hiba miatt - jelentkező, belülről kifelé történő átrozsdásodásra érvényes, a garanciafüzetben meghatározott kivételekkel. Mindezen garanciák a gépkocsi következő tulajdonosára is átruházhatók.

LEXUS HYBRID DRIVE MODELLEK 5 ÉV HIBRID FŐDARAB GARANCIA A hibrid hajtáslánc egyes fődarabjaira 5 évig, illetve 100 000 megtett kilométerig (attól függően, hogy melyik feltétel teljesül korábban) érvényes garanciát nyújtunk. További információkért keresse fel hivatalos Lexus márkakereskedőjét! MOBILITÁS Azt szeretnénk, hogy az európai Lexustulajdonosoknak a vezetésen kívül semmi másra ne legyen gondjuk. Ezért minden új Lexushoz három évig ingyenes Lexus Euro Assistance 24 szolgáltatást* nyújtunk. Ez a program garantálja az Ön mobilitását: azt, hogy biztosan eljusson úti céljához. A szolgáltatás többek között a vontatásra, szállodai szobafoglalásra, autóbérlésre, a gépkocsi hazaszállítására és egyéb szolgáltatásokra is kiterjed - műszaki hiba, lopáskár vagy közlekedési baleset esetén egyaránt igénybe vehető. * A szolgáltatás feltételei országonként eltérők lehetnek. További tájékoztatásért keresse fel a Lexus hivatalos márkakereskedőjét vagy hivatalos szervizét.


AZ Ú LS 600h

AZ Ú LS 600h

A művészi kifinomultság csúcsa

FEDEZZE FEL AZ Ú LS 600h MODELLT! Miben rejlik a Lexus modellek különlegességének titka? Ezt csak akkor értheti meg igazán, ha személyesen is kipróbálja őket. Keresse fel a legközelebbi hivatalos Lexus márkakereskedést vagy a Lexus weboldalt és egyeztessen időpontot LS tesztvezetésre! www.lexus.hu/ujls

©

2012. A Lexus Europe* fenntartja a jogot, hogy a műszaki jellemzők és a felszereltség bármely részletét előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. A felszereltség és a műszaki jellemzők a helyi igények és előírások függvényében is változhatnak. A Magyarországon érvényes változatokról a hivatalos Lexus márkakereskedések adnak tájékoztatást. Megjegyzés: a katalógusban megjelenő modellek és műszaki jellemzőik eltérhetnek a Magyarországon kapható modellektől és azok felszereltségétől. A kiadványban megjelenő színárnyalatok kissé eltérhetnek a fényezés valóságos színétől. További információkért látogasson el honlapunkra a www.lexus.hu címen. A Lexus nagy jelentőséget tulajdonít a környezet védelmének. Számos lépést teszünk azért, hogy járműveink egész élettartamuk alatt - a tervezéstől a gyártáson, forgalmazáson és értékesítésen át a mindennapi használatig - minimális hatást gyakoroljanak a környezetre. Márkakereskedője készséggel nyújt felvilágosítást a gépkocsi hasznos élettartamán túli hasznosítására vonatkozó előírásokról. * A Lexus Europe a Toyota Motor Europe NV/SA csoport tagja. A nyomtatás Európában készült 2012 október.

LS_Model Brochure_2012_Hybrid_HU_150dpi  

LS_Model Brochure_2012_Hybrid_HU_150dpi