Page 1


LEXUS MODELI

04-17 Uvod

18-23 Lexus Hybrid Drive

24-25 CT 200h

26-27 RX 450h

28-29 GS 450h

30-31 LS 600h i LS 600h L

32-33 LS 460 i LS 460 AWD

34-35 RX 350

36-37 IS 200d i IS 220d

38-39 IS 250

40-41 IS 250C

42-43 IS F

44-47 Tehnički podaci/ Biti vlasnik Lexusa

03


NAPREDNO ŽIVLJENJE Od nastanka ove marke 1989. godine, osnovna vodilja Lexusa bila je težnja ka savršenstvu. Ova filozofija je napravila revoluciju na tržištu luksuznih automobila s proizvodima svetske klase i uslugom bez premca. Zbog ovih izvrsnih karakteristika, uvek težimo da idemo stepenik više, koristeći nove tehnologije i radikalno, napredno razmišljanje, kako bismo stvorili inovacije i pomerili granice. Na primer, uzmite Lexus Hybrid Drive – inženjersku revoluciju koja sada pokreće prvu liniju potpuno hibridnih automobila na svetu, uključujući crossover model RX 450h i novi kompakt CT 200h. Ova strast za promenama, zajedno s našim visokim kvalitetom, zadržala je Lexus u vrhu tehnologija održive mobilnosti – s luksuznim automobilima koji su inteligentni, napredni i zabavni za vožnju.

04

05


VRHUNSKI, NAPREDNI DIZAJN Naš L-finesse (L = leading-edge) kreativni jezik omogućava Lexus dizajnerima da izraze dinamiku uz visok nivo suptilnosti i finoće – kreirajući automobile koji su izražajni, futuristički i elegantni. Pažljivo pogledajte bilo koji novi Lexus i intrigantni dizajnerski elementi će vam se sami otkriti: snažna i atraktivna prednja maska i zakrivljeni oblik zadnjeg stakla u obliku ‘praćke’ koji je tipičan za našu marku. Ili inovativna LED prednja i poziciona svetla na novom modelu CT 200h koja su dizajnirana tako da istaknu Lexusov dizajnerski potpis u obliku vrha strele. Unutra, svaki Lexus ima moderan, ergonomski kokpit koji je konstruisan tako da predviđa vaše potrebe, pa je svako putovanje udobno i intuitivno iskustvo, kako za vozača, tako i za putnike.

06

07


DINAMIČNA PREFINJENOST Lexusovi automobili su dizajnirani da pruže dinamično, ali prefinjeno iskustvo vožnje. Počevši od čvrste i krute šasije, kombinovane s odličnim aerodinamičnim karakteristikama, preko široke upotrebe laganih komponenata i sportskog ogibljenja, oni su stvoreni da obezbede sigurnu, ali uzbudljivu vožnju. Skoro nečujni potpuno hibridni pogonski sistemi, izuzetno uglađeni V6 ili V8 benzinski motori i inovativna čista dizel tehnologija pružaju linearnu i prefinjenu snagu. Na putu, napredni sistemi kontrole prianjanja i kočenja – kao što je sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila – kombinuju se sa električnim sistemom servo upravljanja osetljivim na brzinu kako bi se postiglo precizno i sigurno upravljanje.

08

09


INOVATIVNA TEHNOLOGIJA Svaki Lexus koristi inovativnu tehnologiju kako bi se postiglo savršeno iskustvo vožnje i vlasništva. Na primer, model RX 450h je prvi crossover model u svojoj klasi koji je opremljen LED tehnologijom kratkih svetala. Unutra, njegov ‘Remote Touch’ kontroler je napravio malu revoluciju u smislu interakcije s višenamenskim ekranom. Za najviši nivo luksuza, naša vrhunska limuzina LS 600h L nudi podesiva zadnja sedišta koja izvode ‘šijacu’ masažu. Ali, možda najvažnije, svi naši automobili su dizajnirani kako bi minimalizovali uticaj na životnu sredinu. Na primer, uređaj za odabir 4 načina vožnje u modelu CT 200h omogućava vam da birate između Eco, Normal, Sport i EV (električno vozilo) načina vožnje. Naš novi kompaktni automobil takođe ima plastični pokrivač prtljažnika koji je napravljen od smole etanola iz šećerne trske, dok se kao opcija za umetke u kabini nudi autohtoni bambus.

10

11


LEXUSOVA GOSTOLJUBIVOST Lexusovi automobili intuitivno predviđaju vaše želje koristeći nešto što nazivamo ‘inženjerska rešenja usmerena prema čoveku’ – inovativnu tehnologiju koja vam omogućava da se osećate kao kod kuće. Na primer, uzmite u obzir svetlo, ugrađeno u svaki Lexus, koje vam pruža dobrodošlicu kako se približavate vašem automobilu i progresivno vam osvetljava put dok ulazite u kabinu. Ovaj duh gostoljubivosti je očigledan i u najmanjim detaljima: zadnja kamera koja prikazuje područje iza vašeg Lexusa na središnjem ekranu, tako da ne morate istezati vrat prilikom vožnje unazad. Ili inteligentni klima uređaj koji detektuje prelazak sunca na jednu stranu automobila i prema tome podešava klimatizovanje kabine. Za savršen nivo udobnosti, sva vrata u našim LS luksuznim limuzinama imaju savršeno tihe električne motore koji ih zatvaraju do kraja.

12

13


MODERAN LUKSUZ Danas, svi Lexus automobili postavljaju standarde u smislu ergonomske prefinjenosti, modernog dizajna i izvanrednog kvaliteta završne obrade. Električno podesivo sedište vozača nudi izvrsnu bočnu potporu tela. Uočićete kako vas prozračna prednja ploča zaokružuje radi opuštene i fokusirane vožnje. Sve što dodirnete odražava kvalitet, od kožom presvučenog upravljača, lepo skrojenih sedišta do luksuzno izvedenih drvenih ili aluminijumskih umetaka. Visok nivo zvučne izolacije – koja je sada uglavnom dobijena iz bioloških izvora – osigurava impresivno nizak nivo buke u kabini, čak i pri visokim brzinama na autoputu. To stvara savršenu okolinu za opuštenu vožnju, dok uživate u našoj opremi vrhunske klase, kao što je Mark Levinson® Premium Surround sistem. Skrojen prema specifičnim akustičnim osobinama svakog Lexus modela, ovaj sistem osigurava iskustvo kućnog bioskopa i uživanje u CD i DVD reprodukciji. 14

15


NAPREDNA BEZBEDNOST Nigde nije naša briga za detalje tako kritična kao u području bezbednosti. Započinje sa urođenom smirenošću Lexus kabine koja minimalizuje pokrete koji vam mogu skrenuti pažnju i pomaže vam da ostanete fokusirani na vožnju. Nakon toga, sistem kontrole stabilnosti vozila ili sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) osiguravaju da uživate u sigurnoj vožnji. Na kraju, unutar krute školjke putničke kabine, svaki Lexus je opremljen sveobuhvatnom zaštitom u vidu vazdušnih jastuka i ima prednja sedišta sa sistemom minimalizovanja trzajne povrede vrata u slučaju udara od pozadi.

16

17


LEXUS POTPUNO HIBRIDNI POGON Lexus je 2005. godine uveo pionirsku hibridnu tehnologiju s modelom RX 400h i do danas je prodao 250.000 automobila pokretanih Lexus Hybrid Drive sistemom. Trenutno, mi smo jedini proizvođač luksuznih automobila koji nudi sveobuhvatni asortiman potpuno hibridnih vozila. Svako od njih sadrži izuzetno napredan pogonski sistem. To vam osigurava izuzetno uglađenu i skoro nečujnu vožnju, linearna ubrzanja, nižu potrošnju goriva i vrlo malo štetnih emisija. Danas, Lexus Hybrid Drive je dostupan u četiri revolucionarna potpuno hibridna automobila: kompaktnom CT 200h, crossoveru RX 450h, limuzini vrhunskih performansi GS 450h i luksuznoj limuzini iz vrha ponude LS 600h sa stalnim pogonom na sve točkove.

18

19


POTPUNO HIBRIDNA INTELIGENCIJA Inteligentnom kombinacijom naprednog benzinskog motora, elektromotora i hibridne baterije, Lexus Hybrid Drive je u mogućnosti da značajno smanji potrošnju goriva uz zadržavanje izuzetnih performansi u svim uslovima vožnje. Konkretno, kada se benzinski motor ugasi, a vozilo radi samo u električnom načinu, uopšte se ne troši gorivo i nema nikakvih emisija. Dodatno, u modelima RX 450h, LS 600h i CT 200h, vozač može sam odabrati EV (električno vozilo) način vožnje bez štetnih emisija na kratkim udaljenostima pri niskim brzinama. Još bitnije, Lexusovi potpuni hibridi* proizvode 70% manje štetnih emisija, uzročnika smoga, nego prosečno novo vozilo. * U naprednijim hibridnim vozilima, poznatim kao potpuni hibridi, motor s unutrašnjim sagorevanjem i elektromotor rade paralelno. Za razliku od polu-hibrida, naša vozila ne samo da kreću iz mesta koristeći jedino elektromotor, već se takođe mogu voziti samo na električni pogon. Kod nas u Lexusu, sva naša hibridna vozila su – i uvek su bila – potpuni hibridi.

20

21


KAKO RADI LEXUS HIBRIDNI POGON?

POKRETANJE

NORMALNA VOŽNJA

SNAŽNA UBRZANJA

USPORAVANJE, ZAUSTAVLJANJE, KOČENJE

Prilikom kretanja iz mesta, električni motor može pokretati Lexus hibrid do brzine od 45 km/h, pomoću energije dobijene iz hibridne baterije. U ovom slučaju vozilo je gotovo bešumno, ne troši benzin i ne emituje izduvne gasove.

Pri brzinama iznad 45 km/h, skoro neosetno se ubacuje napredni benzinski motor, koji i dalje po potrebi dobija pomoć od električnog motora. Zbog savršene raspodele dva izvora snage, Lexus Hybrid Drive sistem pruža izuzetnu udobnost u vožnji – uz niže emisije i potrošnju goriva.

Snažno pritisnite papučicu gasa i električni motor se trenutno aktivira kako bi pomogao benzinskom motoru. To daje nagli porast obrtnog momenta, kako bi se obezbedilo snažno linearno ubrzanje, baš u trenutku kada ga zatrebate.

Prilikom usporavanja ili zaustavljanja, benzinski motor se gasi, što smanjuje emisije na nulu. Kočite ili skinite nogu s papučice gasa i sistem regenerativnog kočenja će iskoristiti kinetičku energiju koja se obično gubi kod drugih automobila. On pretvara ovu energiju u električnu energiju, te je sprema u hibridnu bateriju, što je razlog zbog čega nikada ne morate da punite Lexus hibrid.

22 KAKO RADI LEXUS HIBRIDNI POGON?

KAKO RADI LEXUS HIBRIDNI POGON? 23


CT 200h POTPUNO HIBRIDNI LUKSUZNI KOMPAKTNI AUTOMOBIL

• • • • • • • • • 24 CT 200h

Lexus Hybrid Drive, 136 KS Emisije CO2: od 87 g/km E-CVT menjač, pogon na prednje točkove EV, ECO, NORMAL i SPORT način vožnje Napredna aerodinamika LED dnevna svetla (serijski), LED kratka svetla (u određenim paketima opreme) HDD navigacija, ‘Remote Touch’ kontrole (uz ili u određenim paketima opreme) Zadnje ogibljenje sa dvostrukom viljuškom 8 vazdušnih jastuka uključujući vazdušne jastuke za kolena

Pokretan Lexus Hybrid Drive sistemom, model CT 200h je revolucionarni automobil za vozače sutrašnjice koji razmišljaju napredno. Ovaj Lexus s 5 vrata osigurava napredne potpuno hibridne performanse u kombinaciji s najnižim u klasi emisijama CO2 od samo 87 g/km i potrošnjom goriva od 3.8 litara/100 km. To je omogućeno drugom generacijom Lexus Hybrid Drive sistema koja kombinuje 1.8-litarski benzinski motor s Atkinsonovim ciklusom, elektromotor visoke snage i naprednu kompaktnu bateriju. Ističući vodeće ekološke osobine ovog automobila, u EV (električno vozilo) načinu rada možete da ga vozite gotovo nečujno, bez potrošnje goriva i emitujući nulti nivo emisija. Dinamičan je i zabavan za vožnju, a njegova unutrašnjost nudi sav nivo luksuza, udobnosti i inovacija koje očekujete od jednog Lexusa. CT 200h 25


RX 450h POTPUNO HIBRIDNI CROSSOVER Ovaj vizionarski crossover nudi upravljanje, performanse i udobnost luksuzne limuzine, uz fleksibilnost velikog terenca. Pokretan Lexus Hybrid Drive sistemom, RX 450h kombinuje 3.5-litarski V6 benzinski motor s dva elektromotora visoke snage. Prilikom snažnog ubrzavanja iskusićete uglađeno, linearno oslobađanje snage uz ubrzanje od 0-100 km/h za 7.8 sekundi. Međutim, što je iznenađujuće za 4x4 model ovih dimenzija, emisije CO2 su samo 145 g/km. Unutra vas očekuju lepo izvedena kožna sedišta i prefinjena oprema, što ga čini savršenim vozilom za posao i uživanje.

26 RX 450h

• • • • • •

Lexus Hybrid Drive, 299 KS Emisije CO2: 145 g/km E-CVT menjač, elektronski pogon na sve točkove (E-FOUR pogon) EV i ECO način vožnje Naplaci od lake legure 19-inča, LED prednja kratka svetla (u određenim paketima opreme) Ekran projektovan na vetrobransko staklo, ‘Remote Touch’ kontrole (u određenim paketima opreme) • Vazdušno ogibljenje ili aktivni stabilizatori (u određenim paketima opreme) • Sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) • 10 vazdušnih jastuka RX 450h 27


GS 450h POTPUNO HIBRIDNA LIMUZINA VISOKIH PERFORMANSI GS 450h hibridna limuzina visokih performansi preduzima važan korak napred minimalizujući uticaj na okolinu i maksimalno povećavajući uživanje u vožnji. To je postalo moguće uz pomoć Lexus Hybrid Drive sistema, koji inteligentno kombinuje veoma uglađeni 3.5-litarski V6 benzinski motor sa snažnim elektromotorom. Nudeći snažno, linearno ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5.9 sekundi, to je limuzina u kojoj precizne dinamične performanse, stil i udobnost žive zajedno u harmoniji. Opuštena je za vožnju, čak i na dugim putovanjima, a u tišini njene ergonomske kabine uživaćete u navigacionom sistemu s tvrdim diskom kapaciteta 40 GB i elektronskoj kontroli klimatizacije.

• • • • • • •

28 GS 450h

Lexus Hybrid Drive, 345 KS Emisije CO2: 179 g/km E-CVT menjač, pogon na zadnje točkove Naplaci od lake legure 18-inča, ksenon prednja svetla sa I-AFS sistemom Polu-anilinska koža, Mark Levinson® audio sistem Adaptivno-varijabilno ogibljenje, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) 8 vazdušnih jastuka

GS 450h 29


LS 600h/LS 600h L POTPUNO HIBRIDNA LUKSUZNA LIMUZINA U srcu ove Lexus vrhunske limuzine je najsnažniji Lexus Hybrid Drive sistem koji još nije viđen u nekom serijskom automobilu. On nudi nenadmašnu kombinaciju snažnog ubrzavanja, uglađenosti, impresivno niske potrošnje goriva i smanjenih emisija. Snaga se prenosi na put preko stalnog pogona na sve točkove, koji osigurava izuzetno sigurno upravljanje. Tiha kabina LS 600h je izložba za talente najboljih automobilskih majstora: rukom obrađena koža, prelepo drvo bogato šarama i izuzetni šavovi. Kao poslednju reč luksuza, predstavljamo model LS 600h L s produženim međuosovinskim rastojanjem.

• • • • • •

Lexus Hybrid Drive, 445 KS Emisije CO2: 218 (LS 600h) ili 219 (LS 600h L) g/km E-CVT menjač, pogon na sve točkove EV i ECO način vožnje Naplaci od lake legure 19-inča sa Brembo® kočnicama, LED prednja svetla Zadnja sedišta sa masažom (samo kod L verzije u određenim paketima) i zabavni sistem • Adaptivno-varijabilno ogibljenje, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) • Do 11 vazdušnih jastuka 30 LS 600h/LS 600h L

LS 600h/LS 600h L 31


LS 460/LS 460 AWD V8 LUKSUZNA LIMUZINA

• 4.6-litarski V8 benzinski motor, 381 (LS 460) ili 367 (LS 460 AWD) KS • 8-brzinski automatski menjač, pogon na zadnje ili na sve točkove • Naplaci od lake legure 18-inča, ksenon prednja svetla sa sistemom inteligentno prilagodljivih prednjih svetala (I-AFS) • Mark Levinson® audio sistem sa 19 zvučnika, zabavni sistem za zadnja sedišta • Adaptivno-varijabilno ogibljenje, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM), varijabilna potpora za upravljanje okretanjem upravljača (VGRS) • 8 vazdušnih jastuka

32 LS 460/LS 460 AWD

Spajajući modernu automobilsku tehnologiju i japanski kvalitet izrade s umetničkim pristupom dizajnu, LS 460 redefiniše pojam luksuzne limuzine. Ispod graciozno oblikovanog poklopca motora snažan 4.8-litarski V8 benzinski motor savršeno radi s 8-brzinskim automatskim menjačem kako bi postavio nove standarde uglađenih performansi. Radi boljeg držanja puta u lošim uslovima vožnje, LS 460 AWD je opremljen stalnim pogonom na sve točkove. Osim što osiguravaju besprekoran nivo udobnosti i zabave, naše inovativne LS limuzine takođe sadrže revolucionarne tehnologije za pomoć vozaču, kao što je inteligentni sistem pomoći pri parkiranju.

LS 460/LS 460 AWD 33


RX 350 LUKSUZAN V6 CROSSOVER Model RX 350 osigurava visok nivo fleksibilnosti crossover modela, naprednih inženjerskih rešenja i luksuzne, limuzinske prefinjenosti. Opremljen je snažnim 3.5-litarskim V6 benzinskim motorom i uglađenim 6-brzinskim automatskim menjačem, a snaga se prenosi preko jako fleksibilnog sistema pogona na sve točkove s aktivnom kontrolom obrtnog momenta. Unutra, opuštajuća ergonomija kokpita i visok nivo standardne opreme garantuju udobnost i zabavu. U celoj unutrašnjosti pronaći ćete inteligentno izvedene pregrade i mesta za odlaganje – kao što je multifunkcionalna središnja konzola. Dok veliki i fleksibilni prtljažnik znači da RX 350 može da prevozi veće terete.

34 RX 350

• • • • • •

3.5-litarski V6 benzinski motor, 277 KS 6-brzinski sekvencijalni automatski menjač, pogon na sve točkove Naplaci od lake legure 19-inča, panoramski krov (u određenim paketima opreme) ‘Remote Touch’ kontrole, Mark Levinson® audio sistem (u određenim paketima opreme) Vazdušno ogibljenje, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) 10 vazdušnih jastuka

RX 350 35


IS 200d/IS 220d DINAMIČNA DIZEL LIMUZINA IS 200d i IS 220d sportske limuzine zrače L-finesse dinamikom kroz snažno profilisane i čiste, istaknute linije. Kada sednete za upravljač, cenićete precizno upravljanje, ravnotežu i držanje; njegovu naprednu aerodinamiku, sofisticirano ogibljenje i intuitivni servo sistem upravljanja. Oba automobila su opremljena naprednom ‘common-rail’ dizel tehnologijom uključujući filter čestica kako bi se zadovoljili Euro 5 standardi. Osim niskog nivoa emisija i potrošnje goriva, oba motora pružaju izuzetno visoki obrtni moment i prefinjenost. Unutra, vi i vaši putnici uživaćete u povećanom stepenu luksuza, što je rezultat pažljivo odmerenog spoja visokokvalitetnih materijala i savršene udobnosti.

36 IS 200d/IS 220d

• • • • • •

2.2-litarski dizel motor, 150 (IS 200d) ili 177 (IS 220d) KS 6-brzinski ručni menjač Napredna aerodinamika, LED dnevna poziciona svetla HDD navigacioni sistem, Mark Levinson® audio sistem Električni servo sistem upravljanja, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) 8 vazdušnih jastuka, prednja sedišta sa sistemom minimalizovanja trzajne povrede vrata

IS 200d/IS 220d 37


IS 250 V6 SPORTSKA LIMUZINA Sportska limuzina IS 250 pokretana je uglađenim 2.5-litarskim V6 benzinskim motorom s direktnim ubrizgavanjem goriva, koji sadrži sistem dvostrukog inteligentno promenljivog upravljanja ventilima (Dual VVT-i) zbog postizanja visokog nivoa prefinjenosti i efikasnosti. Pomoću ručica iza upravljača za aktiviranje 6-brzinskog sekvencijalnog automatskog menjača, uživaćete u dinamičnom, ali uglađenom ubrzanju, što omogućavaju kratki prenosni odnosi i precizno izvedeni zupčanici. A – kada sednete iza ručno šivenog kožnog upravljača, u kokpit koji je napravljen oko vozača – otkrićete iskustvo vožnje koje je zaista izuzetno.

• 2.5-litarski V6 benzinski motor, 208 KS • 6-brzinski automatski menjač s ručicama za menjanje brzina iza upravljača (ručice su opcija) • Naplaci od lake legure 17 ili 18-inča, LED dnevna poziciona svetla • HDD navigacioni sistem, polu-anilinska koža • Sportsko ogibljenje, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) • 8 vazdušnih jastuka • F-Sport paket opreme

38 IS 250


IS 250C SPORTSKI KUPE KABRIOLET

• • • • • •

40 IS 250C

2.5-litarski V6 benzinski motor, 208 KS 6-brzinski automatski menjač s ručicama za menjanje brzina iza upravljača (ručice su opcija) 3-delni, potpuno automatski, sklopivi aluminijumski tvrdi krov Polu-anilinska koža, ekran osetljiv na dodir Sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) 6 vazdušnih jastuka, zaštita prilikom prevrtanja

Dizajniran da osigura luksuz i praktičnost u sportskoj kupe ili verziji s otvorenim krovom, model IS 250C odiše jedinstvenim osećajem stila, prefinjenosti i zabave. Kao remek delo precizne konstrukcije, elegantni aluminijumski trodelni krov ovog modela se otvara brzo i uglađeno za 20 sekundi. Prednja električno podesiva sedišta presvučena su luksuznom kožom i imaju 3 stepena grejanja, a u Luxury paketu postoje i 3 dodatna stepena ventilacije. Na putu, IS 250C nudi izvanredno prefinjenu vožnju, zahvaljujući njegovom 2.5-litarskom V6 benzinskom motoru, koji je savršeno usklađen sa 6-brzinskim sekvencijalnim automatskim menjačem.

IS 250C 41


IS F LIMUZINA ULTRA VISOKIH PERFORMANSI Dobijajući snagu iz 5.0-litarskog V8 sportski podešenog motora, limuzina IS F ubrzava do 100 km/h za 4.8 sekundi, dok je brzina elektronski ograničena na 270 km/h (gde je dozvoljeno). Zahvaljujući ekstremno brzom 8-brzinskom direktnom sportskom automatskom menjaču, promene brzina su skoro trenutne, dok novi diferencijal sa ograničenim proklizavanjem dodatno podiže performanse. Kočenje je takođe izuzetno snažno i brzo, kao što i očekujete od automobila koji je razvijen na Fuji Speedway trkačkoj stazi. Prednje ogibljenje sa dvostrukom viljuškom i zadnje ‘multilink’ ogibljenje osiguravaju precizno upravljanje, ali bez kompromisa po pitanju udobnosti svakodnevne vožnje koja je sinonim za Lexus.

• 5-litarski V8 benzinski motor, 423 KS • 8-brzinski direktni sportski automatski menjač sa manuelnim režimom i ručicama za menjanje brzina na upravljaču • BBS® naplaci od lake legure 19-inča, Brembo® ventilisane kočnice • Sportski upravljač, prednja sportska sedišta • Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, sistem integrisanog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) sa sportskim načinom rada • 8 vazdušnih jastuka

42 IS F

IS F 43


TEHNIČKI PODACI 3

Cilindara/zapremina (cm )

TEHNIČKI PODACI

CT 200h

GS 450h

RX 450h

LS 600h/LS 600h L

L4/1798

V6/3456

V6/3456

V8/4969

Cilindara/zapremina (cm3)

IS 200d

IS 220d

IS 250

IS 250C

IS F

L4/2231

L4/2231

V6/2500

V6/2500

V8/4969

177/130 pri 3600

208/153 pri 6400

Maks. snaga (KS/kW pri o/min)

99/73 pri 5200

296/218 pri 6400

248/183 pri 6000

394/290 pri 6400

Maks. snaga (KS/kW pri o/min)

150/110 pri 3600

208/153 pri 6400

423/311 pri 6600

Maks. obrtni moment (Nm pri o/min)

142 pri 4400

368 pri 4800

317 pri 4800

520 pri 4000

Maks. obrtni moment (Nm pri o/min)

340 pri 2000-2800 400 pri 2000-2800 252 pri 4800

252 pri 4800

505 pri 5200

Ukupna snaga sistema (KS/kW)

136/100

345/254

299/220

445/327

Maks. brzina (km/h)

205

220

225

210

270

10.2

Maks. brzina (km/h)

180

250

200

250

0-100 km/h (sek.)

8.9

8.5

9.0

4.8

0-100 km/h (sek.)

10.3

5.9

7.8

6.3

Potrošnja goriva (l/100km, kombinovana vožnja) 5.1

5.5

8.4

9.2

11.6

Potrošnja goriva (l/100km, kombinovana vožnja)

3.8

7.7

6.3

9.3

CO2 emisije (g/km, kombinovana vožnja)

134

144

194

213

270

Dužina (mm)

4585

4585

4585

4635

4660

CO2 emisije (g/km, kombinovana vožnja) 87

179

145

218 (219)*

Širina (mm)

1800

1800

1800

1800

1815

Dužina (mm)

4320

4850

4770

5060 (5180)*

Visina (mm)

1440

1440

1425

1415

1415

Širina (mm)

1765

1820

1885

1875

Međuosovinsko rastojanje (mm)

2730

2730

2730

2730

2730

Visina (mm)

1430

1430

1685

1480

Međuosovinsko rastojanje (mm)

2600

2850

2740

2970 (3090)* RX 350

LS 460

LS 460 AWD

Cilindara/zapremina (cm3)

V6/3456

V8/4608

V8/4608

Maks. snaga (KS/kW pri o/min)

277/204 pri 6200

382/280 pri 6400

367/270 pri 6400

Maks. obrtni moment (Nm pri o/min)

346 pri 4700

493 pri 4100

469 pri 4100

Maks. brzina (km/h)

200

250

250

0-100 km/h (sek.)

8.0

* LS 600h L

44 TEHNIČKI PODACI

5.7

6.3

Potrošnja goriva (l/100km, kombinovana vožnja) 10.7

11.1

11.6

CO2 emisije (g/km, kombinovana vožnja)

250

261

274

Dužina (mm)

4770

5060

5060

Širina (mm)

1885

1875

1875

Visina (mm)

1685

1465

1465

Međuosovinsko rastojanje (mm)

2740

2970

2970

TEHNIČKI PODACI 45


BITI VLASNIK LEXUSA Za nas, briga za vaš Lexus je jednaka brizi za vas. Svaki član Lexus tima svojim je veštinama i predanošću pridoneo da osetite najviši nivo brige. To se nadalje odnosi na svaki aspekt naše usluge. Izvrsnost je mnogo više od samog cilja – ona je strast za svakoga od nas. BRIGA ZA VAŠ LEXUS LEXUS SERVIS Lexus servis je poziv da dobrobit vašeg Lexusa poverite posvećenim profesionalcima, što istovremeno nama pruža priliku da vam ponudimo nenadmašan nivo usluge. PROFESIONALNA NEGA Preporučujemo vam da uvek vršite servis vašeg automobila kod ovlašćenog servisera Lexusa. Svi naši sertifikovani glavni mehaničari su i neprekidno obučavani o servisiranju, inženjeringu i tehnologiji Lexusa. BRIGA ZA ŽIVOTNU SREDINU Kako bismo smanjili otpad, zamenjeni delovi tokom servisiranja sakupljaju se i recikliraju, a rashladna sredstva klima uređaja takođe se obnavljaju i ponovo koriste. Istražujemo efikasnije tehnologije rastavljanja kada dođe kraj radnom veku vašeg Lexusa i razvijamo načine kako bismo iskoristili ostatke prethodno smatrane neupotrebljivim. VOZILA NA KRAJU ŽIVOTNOG VEKA Ovaj propis o vozilima na kraju životnog veka vozačima Lexusa nudi novi i inovativan način vraćanja svog starog vozila proizvođaču.

46 BITI VLASNIK LEXUSA

GARANCIJE

LEXUS HYBRID DRIVE MODELI

ZA SVA VOZILA

5 GODINA GARANCIJE NA HIBRIDNE DELOVE Na hibridnim modelima, neki sklopovi hibridnog pogona imaju garanciju u trajanju od 5 godina ili 100.000 km, zavisno šta prvo nastupi. Za dodatne informacije, kontaktirajte svog ovlašćenog Lexus partnera.

3 GODINE SVEOBUHVATNE GARANCIJE Pokriva bilo kakve neispravnosti koje se pripisuju proizvodnji ili sklapanju tokom normalne upotrebe. Primenjuje se tokom tri godine ili za pređenih 100.000 km, zavisno šta prvo nastupi, bez ograničenja kilometraže u prve dve godine. 3 GODINE GARANCIJE NA POVRŠINSKO RĐANJE I BOJU Ova garancija pokriva površinsku rđu i oštećenja boje na vašem vozilu na bilo kom obojenom panelu karoserije usled greške u materijalu ili izradi. Nema ograničenja kilometraže. 12 GODINA GARANCIJE NA KOROZIJU Dvanaestogodišnja neograničena garancija pokriva pojavu rđe duž bilo kog metalnog panela karoserije (podložno određenim izuzecima koji su specifikovani u garantnoj knjižici) kao rezultat defekta u proizvodnji i sklapanju. Ove garancije se prenose na sledećeg vlasnika u slučaju preprodaje vozila.

MOBILNOST Želimo da obezbedimo da uživate u vožnji vašeg Lexusa bilo gde u Evropi, potpuno bezbrižno. Upravo zato pružamo besplatnu Lexus Euro Assistance 24* pomoć na putu u prve tri godine vlasništva. Ovaj program garantuje vašu mobilnost i vodi vas tamo gde treba da stignete. Delovi ovog programa mogu da uključe, na primer, vuču, hotelski smeštaj, najam vozila, povratak vozila u zemlju i mnogo drugih usluga u slučaju da vaš Lexus bude u kvaru, ukraden ili uključen u sudar. * Uslovi se mogu razlikovati zavisno od zemlje. Molimo, posavetujte se sa vašim ovlašćenim partnerom ili serviserom Lexusa oko detalja.


DOŽIVITE LEXUS MODELE Jedini način da istinski osetite šta Lexus automobile čini toliko posebnima je da se uverite vlastitom vožnjom. Kontaktirajte najbliži Lexus centar ili posetite internet stranu www.lexus.rs i ugovorite probnu vožnju Lexusa.

© 2011 Lexus Europe* zadržava pravo da promeni bilo koji detalj specifikacija i opreme bez prethodnog obaveštenja. Detalji specifikacija i opreme takođe zavise od lokalnih uslova i zahteva. Za detalje u vezi sa lokalnim specifikacijama i opremom molimo pitajte vašeg lokalnog prodavca Lexusa. PAŽNJA: Fotografije vozila i opreme mogu se malo razlikovati od modela i opreme dostupnih u vašem području. Boje vozila mogu se malo razlikovati od onih na fotografijama vozila u ovoj brošuri. Za dalje informacije posetite naše internet strane www.lexus.rs. Briga za okolinu jedan je od prioritetnih ciljeva Lexusa. Mi se na razne načine brinemo da se ekološki efekti naših vozila svedu na minimum tokom njihovog čitavog životnog ciklusa – od dizajna, proizvodnje, distribucije, prodaje i servisa, pa do samog kraja njihovog postojanja. Vaš prodavac sa zadovoljstvom će vam dati više informacija o zahtevima kraja životnog veka vozila. * Lexus Europe je odeljenje kompanije Toyota Motor Europe NV/SA. April 2011.

Lexus Range final  
Lexus Range final  

24-25 CT 200h 30-31 LS 600h i LS 600h L 34-35 RX 350 40-41 IS 250C 44-47 Tehnički podaci/ Biti vlasnik Lexusa 36-37 IS 200d i IS 220d 42-43...

Advertisement