Page 1

ΤΟ ΝΕΟ GS

ΤΟ ΝΕΟ GS Η εξέλιξη παίρνει νέα διάσταση Το Πρώτο Στον Κόσμο Πλήρως Υβριδικό Σεντάν Πολυτελείας

ΤΟ ΝΕΟ GS Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο Lexus ή επισκεφθείτε τον εθνικό σας δικτυακό τόπο της Lexus για να μάθετε περισσότερα για το νέο GS. www.lexus.gr/gs

©

2012 Η Lexus Europe* διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τις λεπτομέρειες των προδιαγραφών και του εξοπλισμού χωρίς προειδοποίηση. Οι λεπτομέρειες που αφορούν στις προδιαγραφές και στον εξοπλισμό υπόκεινται σε αλλαγές σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες και απαιτήσεις. Ζητήστε πληροφορίες από τον τοπικό Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο της Lexus για τυχόν αλλαγές που πιθανόν να απαιτούνται στην περιοχή σας. Σημείωση: τα οχήματα που παρουσιάζονται και οι προδιαγραφές που περιγράφονται στο φυλλάδιο αυτό είναι πιθανόν να διαφέρουν από τα μοντέλα και τον εξοπλισμό που είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας. Το χρώμα του αμαξώματος είναι πιθανόν να διαφέρει ελαφρώς από εκείνο στις φωτογραφίες που υπάρχουν στο παρόν φυλλάδιο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.lexus.gr Η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για τη Lexus. Λαμβάνουμε πολλά μέτρα ώστε να εξασφαλίζουμε ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των οχημάτων μας κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους – από το σχεδιασμό, την παραγωγή, τη διανομή, την πώληση και το σέρβις ως το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους – είναι ο ελάχιστος δυνατός. Ο τοπικός σας αντιπρόσωπος μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για τα οχήματα στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. * Η Lexus Europe είναι τμήμα της Toyota Motor Europe NV/SA. Εκτύπωση στην Ευρώπη, Φεβρουάριος 2012

Εστιάστε στο γραφικό με το smartphone σας και ταξιδέψτε στον κόσμο του Nέου GS


ΤΟ ΝΕΟ GS «Με το νέο GS, επαναξιολογήσαμε τα πάντα σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει και να κινείται ένα σεντάν πολυτελείας. Ένα παράδειγμα είναι η τολμηρή νέα σχάρα ’’αδράχτι’’, η οποία κυριολεκτικά έχει αλλάξει το πρόσωπο της Lexus. Οι καινοτομίες συνεχίζονται με το σύστημα Δυναμικής Τετραδιεύθυνσης και το επόμενης γενιάς Lexus Hybrid Drive που μειώνει τις εκπομπές και την κατανάλωση καυσίμου περισσότερο από 20%. Η εξέλιξη κορυφώνεται με μοναδικές τεχνολογίες, όπως η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών 12,3 ιντσών - η πλατύτερη στον κόσμο- η λειτουργία Νυχτερινής Όρασης και το σύστημα Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης».

YOSHIHIKO KANAMORI, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ GS

Μια εκπληκτική δημιουργία Άφιξη με Στυλ Σχεδιασμένο για απόλαυση GS 450h Πλήρως Υβριδικό Σεντάν GS 250 Σεντάν V6 Επιλογή Τύπου Κίνησης Ένας Νέο Είδος Lexus Μοντέλα GS F SPORT Οραματικός Εσωτερικός Σχεδιασμός Προηγμένη Τεχνολογία Ανώτερη Προστασία Κατασκευή Lexus

04 - 05 06 - 07 08 - 09 10 - 15 16 - 17 18 - 19 20 - 21 24 - 25 28 - 31 32 - 39 40 - 41 42 - 45 www.lexus.gr

03


04


ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ LEXUS ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Στη Lexus δε σταματάμε μέχρι να δημιουργήσουμε κάτι το εκπληκτικό. Η ανάπτυξη του νέου GS στηρίχθηκε στην αδιάκοπη αναζήτηση τρόπων βελτίωσής του από κάθε άποψη. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την τολμηρή νέα Lexus, με τη χαρακτηριστική νέα εμπρόσθια γρίλια. Για το GS 450h κατασκευάσαμε ένα επαναστατικό Lexus Hybrid Drive που σας οδηγεί από τα 0-100 km/h σε 5,9". Το GS 250 διαθέτει εξελιγμένο βενζινοκινητήρα V6 που προσφέρει ομαλές και συναρπαστικές επιδόσεις. Κατασκευασμένο στο πιο βραβευμένο εργοστάσιο στον κόσμο, το GS ορίζει νέα πρότυπα άνεσης, τεχνικής και προηγμένης τεχνολογίας. Στο εσωτερικό του διαθέτει την πλατύτερη οθόνη πολυμέσων στον κόσμο, σύστημα κλιματισμού S-Flow και μοναδικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Διαθέσιμο και σε μοντέλο F SPORT, το δυναμικό νέο GS είναι ένα απίστευτα απολαυστικό αυτοκίνητο στην οδήγηση. Για να το επιτύχουμε αυτό, δοκιμάσαμε πρωτότυπα σε πάνω από 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα, αποδεικνύοντας στην κυριολεξία ότι δεν σταματάμε αν δεν δημιουργήσουμε κάτι εκπληκτικό.

05


ΑΦΙΞΗ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ L-FINESSE, ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Για το σχεδιασμό του νέου GS χρησιμοποιήθηκε η πιο τολμηρή έκφραση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας L-finesse. Ξεκινώντας από το μηδέν, οι σχεδιαστές μας έχουν δώσει εντελώς νέα εμφάνιση στο GS, με εστιακό σημείο την αποφασιστική σχάρα «αδράχτι» μπροστά. Οι εντυπωσιακοί προβολείς ενισχύουν ιδιαίτερα την όραση του οδηγού, ενώ τα φώτα θέσης LED δίνουν ιδιαίτερη αύρα στο αυτοκίνητο. Στο προφίλ, η μυώδης στάση του αυτοκινήτου έρχεται σε αντίθεση με τη λεπτή του σιλουέτα και τη μακριά αεροδυναμική καμπίνα, χαρίζοντάς του μοναδική παρουσία και εξαιρετική άνεση χώρου για έως και πέντε επιβάτες. Στις καινοτομίες που συμβάλλουν στην κορυφαία δυναμική του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται τα λεία καλύμματα στο κάτω μέρος του αμαξώματος και οι διακριτικοί διαχύτες.

06


07


08


ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΕΟ ΣΑΣΙ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Το τέταρτης γενιάς GS παρέχει την πιο συναρπαστική και απολαυστική οδήγηση που προσέφερε ποτέ ένα σεντάν Lexus. Στις στροφές θα απολαύσετε εξαιρετικό έλεγχο και ακριβή χειρισμό. Στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο θα σας συνεπάρει η παγκόσμιας κλάσης σταθερότητα και οδηγική άνεση της Lexus. Αυτή η εξέλιξη των επιδόσεων έχει επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Για ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και ακριβή οδήγηση, το σασί είναι πλέον πιο άκαμπτο και έχει κατασκευαστεί εκ νέου, ενώ η ολοκαίνουρια ανάρτηση περιλαμβάνει πιο συμπαγή σχεδιασμό πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος, που παράλληλα αυξάνει σημαντικά το μέγεθος του χώρου αποσκευών. Το GS διαθέτει ισχυρά αεριζόμενα δισκόφρενα ως στάνταρτ εξοπλισμό ενώ προαιρετικά φέρει Ανάρτηση Μεταβλητής Προσαρμογής. Στο GS 450h F SPORT όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τα συστήματα Δυναμικής Τετραδιεύθυνσης και Δυναμικής Καθοδήγησης Lexus για να σας παρέχουν την απόλυτη οδηγική εμπειρία.

09


10


GS 450h Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ h

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ EV Επωφελούμενο από πάνω από μια δεκαετία ηγεσίας και καινοτομίας της Lexus στην Πλήρως Υβριδική τεχνολογία, το GS 450h παρέχει επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, χάρη στην εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία Lexus Hybrid Drive. Αποτελούμενο από ένα βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων, άμεσης έγχυσης και Κύκλου Atkinson, και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης, αυτή η ευφυής συνεργασία αποδίδει 345 DIN hp. Η επιτάχυνση είναι ταυτόχρονα ομαλή και απίστευτα γρήγορη (100 km/h σε 5,9 δεύτερα). Παράλληλα η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί περισσότερο από 20% σε 5,9 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CΟ2 έχουν περιοριστεί στα 137 g/km. Επιλέξτε την λειτουργία EV (Ηλεκτρικό Όχημα) και το GS 450h κινείται σχεδόν αθόρυβα, με μηδενική κατανάλωση βενζίνης και μηδενικές εκπομπές CΟ2 και ΝΟX. Ωστόσο, αυτό το νέο Πλήρως Υβριδικό Lexus είναι και πολύ πρακτικό. Η υβριδική μπαταρία καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, αφήνοντας ένα γενναιόδωρο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 482 λίτρων.

GS 450h ΠΛΉΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΣΕΝΤΆΝ

11


12


ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ LEXUS HYBRID DRIVE, ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ Το 2004 παρουσιάσαμε το Lexus Hybrid Drive στον κόσμο, και σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε ο μόνος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων που προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υβριδικών οχημάτων. Ωστόσο, η υβριδική τεχνολογία διαφέρει από τον ένα κατασκευαστή στον άλλο. Γενικά, υπάρχουν δύο τύπου υβριδικών οχημάτων: τα ήπια υβριδικά και τα Πλήρως Υβριδικά. Στα ήπια υβριδικά, ο βενζινοκινητήρας ή ο πετρελαιοκινητήρας είναι συνήθως η βασική πηγή ισχύος, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας απλά υποβοηθά το βασικό κινητήρα. Στα πιο προηγμένα Πλήρως Υβριδικά, όπως το GS 450h, ο κινητήρας καύσης V6 και ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται απρόσκοπτα. Όλα τα υβριδικά Lexus όχι μόνο ξεκινάνε με ηλεκτρισμό αλλα μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια χάρη στην λειτουργία EV (Ηλεκτρικό Όχημα), που σας εξασφαλίζει ανεπανάληπτα αθόρυβη μετακίνηση και πραγματικά μηδενικές εκπομπές καυσαερίων. Στη Lexus, όλα τα υβριδικά μας οχήματα είναι Πλήρως Υβριδικά.

13


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LEXUS HYBRID DRIVE

ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ Κατά την εκκίνηση, ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας μπορεί γρήγορα να φέρει το GS 450h στα 64 km/h, με ηλεκτρισμό που παρέχεται από την υβριδική μπαταρία. Σε αυτό το σημείο το όχημα είναι σχεδόν αθόρυβο, δεν καταναλώνει βενζίνη και έχει μηδενικές εκπομπές.

14

GS 450h ΠΛΉΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΣΕΝΤΆΝ

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Σε ταχύτητες πάνω από 64 km/h αναλαμβάνει, σχεδόν αθόρυβα, ο εξαιρετικά ομαλός βενζινοκινητήρας V6 άμεσης έγχυσης, Κύκλου Atkinson 3,5 λίτρων, αλλά εξακολουθεί να υποβοηθείται από τον ηλεκτροκινητήρα όποτε χρειάζεται. Μέσω της σχεδόν τέλειας κατανομής των πηγών ισχύος βενζίνης και ηλεκτρισμού, το GS 450h παρέχει εξαιρετικά συναρπαστική οδήγηση μαζί με χαμηλές εκπομπές και μέτρια κατανάλωση καυσίμου.


ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΙΣΧΥΟΣ Επιταχύνετε απότομα και ο ηλεκτροκινητήρας 200 DIN hp συμπληρώνει ακαριαία τον βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων 292 DIN hp. Μαζί αποδίδουν ισχυρή ενίσχυση της ροπής παρέχοντας απίστευτα γρήγορη και γραμμική επιτάχυνση την στιγμή που την χρειάζεστε.

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ, ΣΤΑΣΗ, ΠΕΔΗΣΗ Κατά την επιβράδυνση ή την στάση, ο βενζινοκινητήρας απενεργοποιείται μηδενίζοντας τις εκπομπές. Πατήστε το φρένο ή σηκώστε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού και η ανακύκλωση ισχύος πέδησης τιθασεύει την κινητική ενέργεια που χάνεται σε άλλα αυτοκίνητα. Μετατρέπει αυτή την ενέργεια σε ηλεκτρισμό και την αποθηκεύει στην υβριδική μπαταρία, ένας λόγος για τον οποίο το Lexus Full Hybrid δεν απαιτεί ποτέ φόρτιση.

GS 450h ΠΛΉΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΣΕΝΤΆΝ

15


16


GS 250 ΑΨΟΓΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ V6, ΜΕΤΑΔΟΣΗ PADDLE SHIFT Το ολοκαίνουριο GS 250 διαθέτει βενζινοκινητήρα V6 2,5 λίτρων που παρέχει ιδιαίτερα αποκριτική ισχύ 209 DIN hp. Ομαλό και πολύ απολαυστικό στην οδήγηση, αυτό το δυναμικό νέο σεντάν επιταχύνει γρήγορα σε μέγιστη ταχύτητα 230 km/h, όπου επιτρέπεται από το νόμο. Συνδυάζοντας χαμηλό βάρος με δύναμη, ο κινητήρας V6 κράματος αλουμινίου προσφέρει εξαιρετική ισορροπία και ανθεκτικότητα, ενώ η εξελιγμένη τεχνολογία ακουστικής δημιουργεί ένα συναρπαστικά συντονισμένο ήχο κινητήρα. Υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις εκπομπών Euro V, η προηγμένη άμεση έγχυση D-4 και ο έλεγχος βαλβίδων dual VVT-i εξασφαλίζουν ισχύ και οικονομία σε ολόκληρο το εύρος στροφών. Με κίνηση στους πίσω τροχούς, η αυτόματη μετάδοση 6  ταχυτήτων του GS 250 διαθέτει χειριστήρια τύπου paddle shift και χειροκίνητη λειτουργία «M» για ενισχυμένη οδηγική απόλαυση.

17


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO/EV

18

GS 450h ΠΛΉΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΣΕΝΤΆΝ

Η Επιλογή Λειτουργίας Οδήγησης σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών ECO, NORMAL, SPORT S και SPORT S+, μεγιστοποιώντας έτσι είτε την απόδοση είτε τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου. Στη λειτουργία ECO, η απόδοση του κινητήρα και η επιλογή σχέσης ταχύτητας προσαρμόζονται για τη βελτιστοποίηση της οικονομίας καυσίμων, ενώ ο κλιματισμός και τα θερμαινόμενα καθίσματα ελέγχονται έξυπνα ώστε να μειώνεται ακόμη περισσότερο η κατανάλωση καυσίμου. Επιλέξτε τη λειτουργία EV (Ηλεκτρικό Όχημα) και το Πλήρως Υβριδικό GS 450h παρέχει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση, χωρίς κατανάλωση βενζίνης και με μηδενικές εκπομπές CΟ2 και NOX. Στις λειτουργίες EV, ECO και NORMAL, τα όργανα φωτίζονται με ένα ήρεμο μπλε χρώμα, και ο οικομετρητής σας βοηθά να οδηγείτε πιο αποδοτικά.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ SPORT S / SPORT S+

Εάν έχετε δυναμική διάθεση, επιλέξτε τη λειτουργία SPORT S και το GS αμέσως προσαρμόζει το γκάζι για γρήγορη επιτάχυνση. Διαθέσιμη στα μοντέλα GS που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Προσαρμοστικής Μεταβλητής Ανάρτησης (AVS), η λειτουργία SPΟRT S+ συνδυάζει τη βελτιωμένη απόδοση της λειτουργίας SPORT S με το συντονισμένο έλεγχο του AVS, του Συστήματος Διεύθυνσης με Ηλεκτρική Υποβοήθηση και του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δυναμικών Συστημάτων Οχήματος για ακριβή και συναρπαστική οδήγηση. Κατά τη μετάβαση στις λειτουργίες SPORT S και SPORT S+, τα όργανα φωτίζονται με ζωηρό κόκκινο χρώμα, και στο νέο GS 450h η ένδειξη ισχύος συστήματος μετατρέπεται αυτόματα σε στροφόμετρο.

GS 450h ΠΛΉΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΣΕΝΤΆΝ

19


20


ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ LEXUS ΕΥΦΥΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΟΗΣ ΑΕΡΑ, ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δημιουργήσαμε ένα εντελώς νέο είδος σεντάν Lexus, το οποίο αναπτύχθηκε στον πιο προηγμένο προσομοιωτή οδήγησης στον κόσμο, και δοκιμάστηκε σε περισσότερα από 1,6 εκατ. χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτη. Αρχικά αυξήσαμε την στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος του GS κατά 14%. Στην συνέχεια τελειοποιήσαμε την τεχνολογία διαχείρισης της ροής αέρα, που λέγεται «αεροδυναμική απόσβεση» και διατηρεί την ροή αέρα κατα μήκος του αμαξώματος για βελτίωση του χειρισμού. Η ροή γίνεται πιο ομαλή μέσα και γύρω από τα τόξα των τροχών, ενώ η πίεση του αέρα μέσα στους θόλους μειώνεται. Αυτό βελτιώνει την ανταπόκριση του τιμονιού, αυξάνει την σταθερότητα και ενισχύει το κράτημα στο δρόμο, εξασφαλίζοντας παράλληλα ελάχιστο συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις Cd 0,26*. Συνδυαστικά, οι βελτιώσεις αυτές δημιουργούν ένα από τα πιο δυναμικά αυτοκίνητα Lexus που κατασκευάστηκαν ποτέ. * GS 450h, έκδοση ADVANCE

21


22


23


Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΥΛ F SPORT, ΤΡΟΧΟΙ ΚΡΑΜΑΤΟΣ 19 ΙΝΤΣΩΝ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ LEXUS Τα νέα GS 250 F SPORT και GS 450h F SPORT εκφράζουν μοναδικά την αγωνιστική φιλοσοφία και διάθεση. Παρατηρήστε το επιθετικό styling F SPORT στην μπροστινή μάσκα με τις κυψελοειδείς σχάρες πάνω και κάτω, τους τροχούς κράματος 19 ιντσών με μπροστινά φρένα 356 mm και τη διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, το πιλοτήριο διαθέτει σπορ κάθισμα οδηγού 16 θέσεων, αλουμινένια πεντάλ και μαρσπιέ, ενώ το τιμόνι και ο μοχλός ταχυτήτων καλύπτονται με διάτρητο δέρμα. Τα μοντέλα GS F SPORT, που αναπτύχθηκαν στο Nürburgring από την ομάδα που τελειοποίησε το LFA V10 supercar, προσφέρουν απίστευτα ακριβή και συναρπαστική οδήγηση. Για ακόμη πιο εντυπωσιακές επιδόσεις, το GS 450h F SPORT φέρει τεχνολογία Δυναμικού Χειρισμού Lexus που δικτυώνει το σύστημα Ανάρτησης Μεταβλητής Προσαρμογής και το σύστημα Μεταβλητής Αναλογίας Ταχυτήτων με το σύστημα Δυναμικής Τετραδιεύθυνσης.

24


25


26


27


28


ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΙΛΟΤΗΡΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ LED Το νέο GS παρέχει εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και άνεση. Χάρη σε ένα εργονομικό πιλοτήριο σαφώς διαχωρισμένο σε ζώνες Προβολής και Λειτουργίας εξασφαλίζετε ελάχιστο περισπασμό της προσοχής σας κατά την οδήγηση. Χρησιμοποιώντας το επόμενης γενιάς χειριστήριο Remote Touch που είναι πρακτικά τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα, μπορείτε να πλοηγείστε διαισθητικά σε χάρτες υψηλής ευκρίνειας, ή να απολαμβάνετε εμπειρίες home-theatre με το ηχοσύστημα 17 ηχείων Mark Levinson® Premium Surround System. Ακόμα οι επιμέρους σχεδιαστικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν την ποιότητα του νέου GS. Πάρτε για παράδειγμα το λευκό φωτισμό LED της καμπίνας και το μεγάλης ακρίβειας αναλογικό ρολόι LED που αποτελεί ένα όμορφο εστιακό σημείο στον πίνακα οργάνων.Τέλος παρατηρείστε το εκλεπτυσμένο φινίρισμα στο κεντρικό υποβραχιόνιο, το υποπόδιο και τα στηρίγματα βραχίονων στις πόρτες που ενισχύουν την άνεση και κάνουν απολαυστικές τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

ΟΡΑΜΑΤΙΚΌΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ

29


ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

ΕΥΡΥΧΩΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ 18 ΘΕΣΕΩΝ Στην ευρύχωρη και γαλήνια καμπίνα του, το GS θα σας κρατήσει απόλυτα χαλαρούς, ακόμη και στα μεγαλύτερα ταξίδια. Πίσω από το εξαιρετικά δουλεμένο τιμόνι, το πολυτελές κάθισμα του οδηγού - που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να τελειοποιηθεί - διαθέτει 18 ηλεκτρικές ρυθμίσεις για απόλυτη άνεση. Το προσκέφαλο «πεταλούδα» του οδηγού, τα στηρίγματα ώμων, πλευρών/οσφυϊκής χώρας και το μήκος του μαξιλαριού του καθίσματος έχουν πολλαπλές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιπρόσθετα, ο συνοδηγός σας μπορεί να απολαύσει την πολυτέλεια ενός ηλεκτρικά επεκτεινόμενου μαξιλαριού για βελτιωμένη στήριξη των ποδιών του. Υψηλής αισθητικής λεπτομέρειες ολοκληρώνουν την αίσθηση πολυτέλειας: παρατηρήστε τις εντυπωσιακά δουλεμένες λεπτομέρειες όπως το σατινέ μεταλλικό φινίρισμα, τις διακριτικά έντονες ραφές, και τα αλουμινένια χειριστήρια ακριβείας του ηχοσυστήματος.

30

ΟΡΑΜΑΤΙΚΌΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ


31


ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, REMOTE TOUCH Το νέο GS ανεβάζει την τεχνολογία οθόνης στο επόμενο επίπεδο. Διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων στον κόσμο - μια έγχρωμη οθόνη LED 12,3 ιντσών, με ευρεία προβολή 24:9. Το μέγεθος και η απόλυτη ευκρίνεια της οθόνης σας επιτρέπουν να προβάλλετε δύο τύπους πληροφοριών ταυτόχρονα, όπως χάρτης/ηχοσύστημα, Νυχτερινή Όραση Lexus/χάρτης και στοιχεία πλοήγησης ή εισερχόμενη κλήση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να αλληλεπιδρούν με την οθόνη μέσω των Φωνητικών Εντολών ή του Remote Touch δεύτερης γενιάς, που μετακινεί το δρομέα στην οθόνη όπως ακριβώς το ποντίκι του υπολογιστή. Στο σκοτάδι, η Νυχτερινή Όραση Lexus προβάλλεί στην οθόνη μια υπέρυθρη απεικόνιση του δρόμου ή βίντεο από την Κάμερα Υποβοήθησης Στάθμευσης όταν βάζετε όπισθεν.

32

ΠΡΟΗΓΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ


33


34


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 3 ΖΩΝΩΝ S-FLOW, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ NANOE® Πιο ισχυρή από το προηγούμενο σύστημα κλιματισμού, αλλά σημαντικά πιο οικονομική στην κατανάλωση ενέργειας, η ευφυής τεχνολογία S-Flow παρέχει έλεγχο κλίματος μόνο στα καθίσματα που είναι κατειλημμένα. Για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, χρησιμοποιείται εξωτερικός αέρας για το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ, ενώ ο πιο θερμός εσωτερικός αέρας ανακυκλώνεται στο κάτω μέρος της καμπίνας για μείωση της απώλειας θερμότητας. Μεταβείτε στη λειτουργία ECO και η ευφυής χρήση των θερμαινόμενων καθισμάτων σας κρατάει ζεστούς, μειώνοντας ωστόσο τη συνολική απαίτηση ισχύος. Μία άλλη καινοτομία στο σύστημα κλιματισμού είναι η τεχνολογία «nanoe®», που απελευθερώνει μικροσκοπικά, αρνητικά φορτισμένα σωματίδια nanoe® στην καμπίνα. Αυτά τα ιόντα nanoe®, τα οποία προσκολλώνται στα αιωρούμενα σωματίδια, βοηθούν στον εξαγνισμό του αέρα της καμπίνας και εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις οσμές στα καθίσματα και την ταπετσαρία. Επιπλέον, επειδή η περιεκτικότητά τους σε υγρασία είναι μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών ιόντων, έχουν υγιή ενυδατική δράση για το δέρμα και τα μαλλιά σας.

ΠΡΟΗΓΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ

35


ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ MARK LEVINSON® PREMIUM 17 ΗΧΕΙΩΝ Το νέο GS διατίθεται είτε με ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων που αποτελεί την επόμενη γενιά ήχου Lexus, ή με ένα απαράμιλλο ηχοσύστημα 17 ηχείων Mark Levinson® Premium. Παρέχοντας ψηφιακό ήχο 7.1 καναλιών, αυτό το σύστημα τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει μια απαράμιλλη ακουστική εμπειρία για να απολαμβάνετε μουσική και προβολές DVD. Η προσεκτική τοποθέτηση των ηχείων παρέχει κρυστάλλινο ήχο για τους επιβαίνοντες των μπροστινών αλλά και των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο επίπεδο ευκρίνειας, ατμόσφαιρας και ποιότητας. Ο νέος ψηφιακός ενισχυτής Mark Levinson® παράγει 125 Watts ανά κανάλι και συνολικά 835 Watts, ενώ καταναλώνει μόλις το ένα τέταρτο της ισχύος του προκατόχου του. Σε καθένα από τα 17 ηχεία έχει επίσης ενσωματωθεί τεχνολογία GreenEdge™, χάρη στην οποία αναπτύσσουν διπλάσιο ήχο με την ίδια κατανάλωση ενέργειας. Ακόμα, κάθε μοντέλο GS διαθέτει θύρα USB για τη σύνδεση με συσκευές πολυμέσων.

36


37


38


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΡΑΣΗ LEXUS, ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ Το βραβευμένο σύστημα Προηγμένης Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης με Παρακολούθηση Οδηγού που παρουσιάστηκε πρώτα στη ναυαρχίδα Lexus LS, διατίθεται πλέον και στο GS. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία ραντάρ και κάμερας, σας προειδοποιεί όταν αρχίσετε να κουράζεστε, και - το σημαντικότερο - ενεργοποιεί το σύστημα Υποβοήθησης Πέδησης και τη Ζώνη Ασφαλείας προ της Πρόσκρουσης εάν διαπιστώσει ότι επίκειται πρόσκρουση. Αυτή η τεχνολογία ραδιοανίχνευσης ενεργοποιεί και το σύστημα Προσαρμοστικού Ελέγχου Πορείας. Για να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στο δρόμο, η Οθόνη Head-Up προβάλλει στοιχεία οδήγησης στο παρμπρίζ, ενώ η Οθόνη Τυφλού Σημείου χρησιμοποιεί ένα ραντάρ εγκατεστημένο στον πίσω προφυλακτήρα που σας προειδοποιεί για τα οχήματα που σας προσπερνούν και δεν τα έχετε προσέξει. Στο σκοτάδι, η Νυχτερινή Όραση Lexus ενισχύει την ασφάλεια προβάλλοντας υπέρυθρη απεικόνιση από τον δρόμο μπροστά σας, στην οθόνη 12,3 ιντσών.

ΠΡΟΗΓΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ

39


ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΑΜΠΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, 10 ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ Εξοπλισμένο με επόμενης γενιάς σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δυναμικών Συστημάτων Οχήματος, σύστημα Προηγμένης Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης και φρένα κατασκευασμένα για κορυφαία στην κλάση τους απόδοση πέδησης, το νέο GS είναι σχεδιασμένο για να αποφεύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, σε περίπτωση πρόσκρουσης, είναι καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι εσείς και οι επιβάτες σας προστατεύεστε με ένα εξαιρετικά ισχυρό αμάξωμα. Ένα αμάξωμα στο οποίο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, δημιουργώντας ένα ελαφρύ αλλά εξαιρετικά άκαμπτο σύνολο, με δομικά μέλη τοποθετημένα ώστε να διασφαλίζεται πως οι δυνάμεις πρόσκρουσης θα απορροφούνται ομοιόμορφα πριν καν φτάσουν στο χώρο της καμπίνας. Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το νέο GS διαθέτει μπροστινά καθίσματα που ελαχιστοποιούν τον τραυματισμό του αυχένα, και κορυφαία ασπίδα από δέκα αερόσακους. Συγκεκριμένα το νέο GS φέρει αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, αερόσακους γονάτων οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους μπροστά και πίσω, και αερόσακους τύπου κουρτίνας - όλα στον στάνταρτ εξοπλισμό.

40


41


42


ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΕΧΝΙΚΗ “TAKUMI” Το GS δίνει έναν εντελώς νέο ορισμό για την ποιότητα στην κατηγορία των πολυτελών σεντάν υψηλών επιδόσεων. Θα το συνειδητοποιήσετε μόλις αγγίξετε τα αλουμινένια χειριστήρια ακριβείας του ηχοσυστήματος ή τις υπέροχες ραφές στα δέρματα. Η’ ακόμα μόλις αντικρίσετε το λαμπερό χρώμα του αυτοκινήτου. Το χρώμα λειαίνεται μετά από κάθε χέρι μπογιάς (χρονοβόρος διαδικασία που συνήθως γίνεται μόνο σε ειδικής κατασκευής αυτοκίνητα) και ελέγχεται με το μάτι αλλά και ψηφιακά για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Εξίσου εντυπωσιακό, το τιμόνι του GS 450h καλύπτεται προσεκτικά με ενδημικό μπαμπού, μια αναφορά στα μοναδικά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια του αυτοκινήτου. Κατασκευασμένο στη βραβευμένη μονάδα μας στην Tahara, στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη ναυαρχίδα LS, ολόκληρη η παραγωγή του GS επιβλέπεται από το προσωπικό «Takumi» της Lexus. Αυτοί οι αρχιτεχνίτες ελέγχουν αυστηρά τη συμμόρφωση κάθε αυτοκινήτου με τα πρότυπά μας, πριν γίνει το τελικό test drive 30 km στο καθένα από αυτά.

43


ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ, 85% ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Το νέο GS προσφέρει το καθαρότερο και πιο αποδοτικό Πλήρως Υβριδικό σύστημα κίνησης στην κατηγορία του, με επαναστατικό κλιματισμό S-Flow και τεχνολογία ήχου GreenEdge™ που μειώνουν ακόμη περισσότερο τη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, τα πάντα στο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένα ώστε να ελαχιστοποιούν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Για πρώτη φορά διατίθενται υλικά βιολογικής προέλευσης, καθώς και προαιρετικά στοιχεία όπως φινίρισμα με ενδημικό μπαμπού ταχείας ανάπτυξης. Στο τέλος της διάρκειας ζωής του, έως το 85% του αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί, συμπεριλαμβανομένης και της υβριδικής μπαταρίας. Η παραγωγή στη βραβευμένη μονάδα Tahara οργανώνεται με τις παγκοσμίου φήμης απλοποιημένες τεχνικές κατασκευής μας, οι οποίες περιορίζουν τα απόβλητα στο απολύτως ελάχιστο, ενώ κάθε μέρα το Κέντρο Ελέγχου Νερού της μονάδας επεξεργάζεται και καθαρίζει χιλιάδες τόνους νερού.

44


45


46


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πλήρως Υβριδική Τεχνολογία Δυναμική Οδήγησης Προηγμένη Ασφάλεια Εξωτερικά Χαρακτηριστικά Εσωτερικά Χαρακτηριστικά Ήχος, Επικοινωνία και Πληροφόρηση Τεχνικά Στοιχεία, Πλήρως Υβριδικό GS 450h Τεχνικά Στοιχεία, Βενζινοκίνητο GS 250 Στάνταρτ Εξοπλισμός για όλες τις Εκδόσεις Πρόσθετος Εξοπλισμός ανά Έκδοση Εκδόσεις, Προαιρετικά Αξεσουάρ και Πακέτα F SPORT Αξεσουάρ Εσωτερικά Χρώματα Εξωτερικά Χρώματα Η Εμπειρία του Κατόχου

48 - 49 50 - 51 52 - 53 54 - 55 56 - 57 58 - 59 60 - 61 62 - 63 64 65 66 - 67 68 - 69 70 - 71 72 - 75 76 - 77 78 - 79

47


ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Για συναρπαστική οδήγηση και εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις, η τεχνολογία Lexus Hybrid Drive συνδυάζει έξυπνα τη βενζίνη και τον ηλεκτρισμό. Το αποτέλεσμα είναι 345 DIN hp για γρήγορη επιτάχυνση, αλλά με συνδυασμένες εκπομπές CO2 μόλις 137 g/km.

48


ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ V6 3,5 ΛΙΤΡΩΝ Με πρωτοποριακή άμεση έγχυση D-4S και τεχνολογία dual VVT-i, αυτός ο ιδιαίτερα αποδοτικός κινητήρας Κύκλου Atkinson βρίσκεται στην καρδιά του Πλήρως Υβριδικού GS 450h. Ο κινητήρας, που διαθέτει και λειτουργία Start/ Stop, βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών ρύπων.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΣΧΥΟΣ Ο «εγκέφαλος» του Lexus Hybrid Drive, η Μονάδα Ελέγχου Ισχύος (PCU), διαρκώς βελτιστοποιεί την κατανομή των πηγών ισχύος - ηλεκτρισμός, βενζίνη ή συνδυασμός και των δύο. Η PCU διαχειρίζεται επίσης τη διαδικασία φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας, είτε παρέχοντας ισχύ από τον κινητήρα για τη λειτουργία της γεννήτριας, είτε ανακυκλώνοντας την ισχύ πέδησης.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Η διαχείριση ενέργειας της υβριδικής μπαταρίας 288 V, 2 επιπέδων, 40 στοιχείων, νικελίου-μετάλλου, ελέγχεται από εξελιγμένο λογισμικό. Αυτό διασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας όπως απαιτείται στη διάρκεια της οδήγησης, ώστε να μην απαιτείται ποτέ εξωτερική φόρτιση. Ο συμπαγής σχεδιασμός της συμβάλλει στη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΕΔΗΣΗΣ Κατά την πέδηση ή την επιβράδυνση, οι τροχοί του οχήματος κινούν τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης ώστε να λειτουργεί ως γεννήτρια. Η κινητική ενέργεια - που διαφορετικά θα χανόταν ως θερμότητα - συλλαμβάνεται και μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό. Αυτός αποθηκεύεται στην υβριδική μπαταρία για μετέπειτα χρήση κατά την οδήγηση σε λειτουργία Ηλεκτρικού Οχήματος (EV) ή την απότομη επιτάχυνση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (EV) Με επαρκή φόρτιση της μπαταρίας, η λειτουργία EV σας επιτρέπει να κινείστε σε μικρότερες ταχύτητες και αποστάσεις χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρισμό. Η λειτουργία EV είναι αθόρυβη, δεν παράγει εκπομπές και δεν καταναλώνει καύσιμο. Αυτό είναι ιδανικό, για παράδειγμα, όταν οδηγείτε σε αυξημένη κίνηση ή σε κλειστούς χώρους στάθμευσης.

ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Το νέο GS 450h παρέχει εντυπωσιακές Πλήρως Υβριδικές επιδόσεις. Επιταχύνετε από 0 σε 100 km/h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, χάρη στον ισχυρό συνδυασμό βενζίνης/ηλεκτρισμού. Εναλλακτικά οδηγήστε γαλήνια στη λειτουργία EV με μηδενικές εκπομπές. Συνολικά, οι συνδυασμένες εκπομπές είναι μόλις 137 g/km* και η κατανάλωση καυσίμου μόλις 5,9 l/100 km. * Στην έκδοση Advance

ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

49


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Με στοιχεία από σφυρήλατο αλουμίνιο και αναθεωρημένο σχεδιασμό, η μπροστινή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια είναι πλέον ελαφρύτερη και πιο αποκριτική. Οι εκτεταμένες προσαρμογές στη δομή των αναρτήσεων έχουν βελτιώσει σημαντικά τη σταθερότητα χειρισμού και την άνεση.

ΣΑΣΙ Με αυξημένη σ τρεπτική ακαμψία και αναθεωρημένη ανάρτηση, το νέο GS είναι δυναμικό και συναρπαστικό στην οδήγηση. Είναι ένα αυτοκίνητο που αποπνέει απτή αίσθηση αυτοπεποίθησης στον οδηγό, με ένα αμάξωμα που εμπνέει και επιβραβεύει τις κινήσεις του οδηγού με άμεσο και ακριβή χειρισμό.

50

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η σταθερότητα σε ευθείες και στροφές έχει ενισχυθεί σημαντικά με την αναθεώρηση της γεωμετρίας και της διάταξης της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων. Ένας συνδυασμός από χάλυβα υψηλής αντοχής και στοιχεία από χυτό και σφυρήλατο αλουμίνιο μειώνει το βάρος αλλά ταυτόχρονα ενισχύει τη δύναμη και την ακρίβεια.


n

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ Η δύναμη απόσβεσης και στους τέσσερις τροχούς ελέγχεται έξυπνα από το σύστημα Ανάρτησης Μεταβλητής Προσαρμογής, ανάλογα με την κατάσταση του οδοστρώματος και τη συμβολή του οδηγού. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την άνεση, αλλά ενισχύει και τη σταθερότητα χειρισμού - ιδιαίτερα όταν παίρνετε τις στροφές με μεγαλύτερη ταχύτητα.

n

ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ LEXUS Αποκλειστικά στο GS 450h F SPORT, ο Δυναμικός Χειρισμός Lexus φέρνει τις οδηγικές επιδόσεις σε νέα διάσταση. Μαζί, το Σύστημα Μεταβλητής Αναλογίας Ταχυτήτων και η Δυναμική Τετραδιεύθυνση ελέγχουν και τους τέσσερις τροχούς ανεξάρτητα μεταξύ τους. Σε χαμηλές έως μεσαίες ταχύτητες, οι μπροστινοί και πίσω τροχοί στρέφονται με ελαφρώς αντίθετη κλίση. Αυτό μειώνει σημαντικά τον κύκλο στροφής για βελτιωμένους ελιγμούς σε μικρές ταχύτητες, ενώ βελτιώνει την ευελιξία σε επαρχιακούς δρόμους με πολλές στροφές. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες, και οι τέσσερις τροχοί στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση, για ενισχυμένο κράτημα και σταθερότητα. Αυτό διασφαλίζει εξαιρετικά ελεγχόμενες αλλαγές λωρίδας και σίγουρες στροφές σε μεγάλες ταχύτητες.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Οι επιδόσεις του οχήματος μπορούν να ρυθμιστούν με το σύστημα Επιλογής Λειτουργίας Οδήγησης. Η λειτουργία ECO μειώνει τις εκπομπές και εξοικονομεί καύσιμα στη χαλαρή οδήγηση, ενώ η λειτουργία NORMAL είναι προσαρμοσμένη στην καθημερινή οδήγηση - παρέχοντας την ιδανική ισορροπία οικονομίας και άνεσης. Η λειτουργία SPORT S ενισχύει άμεσα την αποκριτικότητα του κινητήρα για γρηγορότερη επιτάχυνση. Όταν υπάρχει σύστημα Ανάρτησης Μεταβλητής Προσαρμογής (AVS), η λειτουργία SPORT S+ ελέγχει έξυπνα το σύστημα κίνησης και το AVS για εξαιρετικά συναρπαστικές επιδόσεις. Στο GS 450h F SPORT, το σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δυναμικών Συστημάτων Οχήματος 5 βημάτων δικτυώνει επίσης τον έλεγχο του Δυναμικού Χειρισμού Lexus στη λειτουργία SPORT S+. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά επίπεδα οριακού χειρισμού και ελέγχου του οχήματος.

n Δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

51


ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

n

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει την ακούσια απομάκρυνση από τη λωρίδα του, με προειδοποίηση και αυτόματη εφαρμογή σύντομης διορθωτικής δύναμης στο τιμόνι.

n

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ (PCS) Ένας χιλιοστομετρικός ραδιοανιχνευτής και ο υπολογιστής αυτοκινήτου υπολογίζουν τον κίνδυνο πρόσκρουσης. Εάν ο κίνδυνος είναι υψηλός, ο οδηγός προειδοποιείται με ηχητικά και οπτικά σήματα, και αυξάνεται η πίεση πέδησης. Όταν η πρόσκρουση είναι αναπόφευκτη, τα φρένα εφαρμόζονται αυτόματα και σφίγγουν οι μπροστινές ζώνες ασφαλείας. Η ίδια τεχνολογία ραντάρ χρησιμοποιείται από το Σύστημα Ελέγχου Πορείας για τη διατήρηση προεπιλεγμένης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Το Προηγμένο σύστημα PCS περιλαμβάνει και Παρακολούθηση Οδηγού.

52

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

n

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ Χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες ψηφιακές κάμερες τύπου Charge Coupled Device με σχεδόν υπέρυθρα LED, το Σύστημα Παρακολούθησης Οδηγού διαπιστώνει εάν τα μάτια του οδηγού είναι κλειστά ή έχουν αποστραφεί από το δρόμο. Στη συνέχεια ενεργοποιούνται προειδοποιήσεις ανάλογα με την περίπτωση.


ΔΕΚΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ Εκτός από ένα εξαιρετικά ισχυρό αμάξωμα ασφαλείας επιβατών, παρέχεται προστασία στους επιβαίνοντες και από δέκα αερόσακους ελεγχόμενους με αισθητήρα. Όλες οι ζώνες ασφαλείας, εκτός από αυτές του πίσω κεντρικού καθίσματος, διατίθενται και με προεντατήρες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός προστατεύονται με αερόσακους κεφαλής 2 σταδίων, καθώς και με αερόσακους γονάτων και πλευρικούς αερόσακους. Τα πίσω εξωτερικά καθίσματα διατίθενται με πλευρικούς αερόσακους ως στάνταρτ, ενώ αερόσακοι τύπου κουρτίνας καλύπτουν όλο το μήκος και στις δύο πλευρές της καμπίνας. Αυτό το εξαιρετικό επίπεδο προστασίας παρέχεται ως στάνταρτ εξοπλισμός στο νέο GS.

n

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΡΑΣΗ Συνδυάζοντας μια ισχυρή κάμερα υ π ε ρ ύ θ ρ ω ν μ ε πρ ο β ο λ ε ί ς υπέρυθρης λάμψης, το σύστημα Νυχτερινής Όρασης προβάλλει μια φωτισμένη νυχτερινή άποψη του χώρου μπροστά από το όχημα. Η εικόνα προβάλλεται στην οθόνη 12,3 ιντσών, και βοηθά στην αποκάλυψη αντικειμένων πολύ πριν εντοπιστούν με γυμνό μάτι.

n Δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

n

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ Συ σ κ ε υ έ ς ρ α δ ι ο α ν ί χ νε υ σ η ς το π ο θ ε τ η μ έ νε ς σ τον πί σ ω πρ ο φ υ λα κ τ ή ρ α ε ν το πί ζ ο υ ν οχήματα σε παρακείμενες λωρίδες που δεν είναι ορατά. Εάν ο οδηγός έχει ανάψει φλας για αλλαγή λωρίδας και ένα όχημα εισέλθει στο τυφλό του σημείο, εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό σήμα στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη.

n

ΟΘΟΝΗ HEAD-UP Βασικά στοιχεία για το όχημα, προβάλλονται απευθείας πάνω στο παρμπρίζ, εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει σημαντικά στοιχεία, όπως οι εντολές πλοήγησης ή οι ρυθμίσεις του ηχοσυστήματος, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

53


ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

n

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Διακριτικά τοποθετημένοι στους μπροστινούς (x4) και πίσω (x4) προφυλακτήρες, οι αισθητήρες υπολογίζουν συνεχώς την απόσταση έως το πλησιέστερο αντικείμενο. Η ένταση των ηχητικών και οπτικών προειδοποιήσεων υποδεικνύει το χώρο που απομένει πριν από την επαφή.

54

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΡΟΧΟΙ ΚΡΑΜΑΤΟΣ 17" Οι ελαφριοί τροχοί κράματος 17" με 9 ακτίνες έχουν ασημί μεταλλικό φινίρισμα. Με ελαστικά τύπου 225/50 R17, αυτός ο συνδυασμός συμβάλλει σ τη μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμων.

n

ΤΡΟΧΟΙ ΚΡΑΜΑΤΟΣ 18" Οι μεγαλύτεροι τροχοί κράματος 18", με 10 ακτίνες και πολυτελές μεταλλικό φινίρισμα, διαθέτουν ελαστικά 235/45 R18. Οι πλατύτεροι τροχοί και τα ελαστικά δεν έχουν μόνο στυλάτη εμφάνιση, αλλά παρέχουν επιπλέον κράτημα για βελτιωμένη έλξη.

n

ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΒΡΟΧΗΣ Ένας αισθητήρας τοποθετημένος πάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη εντοπίζει τη βροχόπτωση και την έντασή της. Οι υαλοκαθαριστήρες ενεργοποιούνται, και η ταχύτητα διαφοροποιείται αυτόματα ανάλογα με τη βροχόπτωση.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ Αεροδυναμικά σχεδιασμένοι, οι εσωτερικοί καθρέφτες διαθέτουν ενσωματωμένο φλας και διακριτικό φως καθοδήγησης. Οι καθρέφτες είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαίνονται εάν απαιτείται.

n

ΤΡΟΧΟΙ ΚΡΑΜΑΤΟΣ 18" Οι τροχοί 18" με πολλαπλές ακτίνες και ελαστικά 235/45 R18 διατίθενται προαιρετικά με ένα ελαφρύ, πολυτελές μεταλλικό φινίρισμα στην έκδοση Luxury. Με ενδιαφέρουσα δομή ακτινών, αυτοί οι τροχοί κράματος δίνουν μια έντονα δυναμική εντύπωση.

ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΔΙΠΛ/ΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ Οι εξωτερικοί καθρέφτες αναδι πλώνον ται ηλ εκτρικά, β ο η θ ώ ν τα ς τον ο δ ηγ ό ν α περάσει από στενά σημεία, και προστατεύοντας το αυτοκίνητο από ζημιές όταν είναι σταθμευμένο. Η ηλεκτροχρωματική τεχνολογία επίσης προσαρμόζει τους καθρέφτες ώστε να αποφεύγεται η θάμβωση από τα οχήματα που ακολουθούν.


ΙΣΧΥΡΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Το νέο GS με την αποφασιστική εμπρόσθια σχάρα σε σχήμα “αδράχτι” εκφράζει την νέα τολμηρή εκδοχή της σχεδιαστικής γλώσσας L-finesse. Αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό σχεδιασμού, σε συνδυασμό με τους χωνευτούς προβολείς και τα φώτα θέσης LED σε σχήμα L, σίγουρα θα αναδειχθεί στη νέα «υπογραφή» της μάρκας Lexus.

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ BI-XENON Οι προβολείς Εκκένωσης Υψηλής Α π ό δ ο σ η ς ( H I D ) b i -Xe n o n διατίθενται με αυτόματη ρύθμιση ύψους, καθαριστήρες υψηλής πίεσης και φώτα θέσης LED ως στάνταρτ. Διατίθεται επίσης Σύστημα Προσαρμοζόμενου Πρόσθιου Φωτισμού (AFS) και σύστημα Αυτόματης Υψηλής Δέσμης (AHΒ).

n Δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

n

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ BI-LED Το νέο GS 450h είναι το πρώτο Lexus που διατίθεται με προβολείς biLED. Η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας LED παρέχει εξαιρετικό φωτισμό και αξιόπιστες επιδόσεις μεγάλης διάρκειας. Οι προβολείς bi-LED με AFS και AHB είναι προαιρετικοί στο GS 450h.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ Για να φωτίσουν το δρόμο σας όταν βγαίνετε από το GS, οι προβολείς χαμηλής δέσμης και τα φώτα καθοδήγησης μπορούν να ενεργοποιηθούν ώστε να παραμείνουν αναμμένα για 30 δευτερόλεπτα. Η διάρκεια μπορεί να αυξηθεί σε 60, 90 ή 120 δευτερόλεπτα.

n

ΗΛΙΟΡΟΦΗ Η ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή με ανάκλιση και ολίσθηση επιτρέπει την εισροή της απαιτούμενης ποσότητας φωτός και αέρα στην καμπίνα. Ο χειρισμός της, με ένα άγγιγμα, είναι γρήγορος και άνετος, ενώ ένα χειροκίνητο σκίαστρο παρέχει σκιά όταν απαιτείται.

ΠΙΣΩ ΦΩΤΑ LED KAI ΦΩΤΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΡΕΝΩΝ Τα πίσω φωτιστικά σώματα, το φως της πινακίδας κυκλοφορίας και, για πρώτη φορά σε Lexus, τα πίσω φώτα ομίχλης φωτίζονται με μια σειρά από LED. Συναρπαστικά κομψά, η γλυπτή τους εμφάνιση ενισχύεται από μια αίσθηση βάθους. Η ταυτότητα Lexus ενισχύεται από τα διπλά φώτα σχήματος L, ενώ τα ενσωματωμένα σταθεροποιητικά πτερύγια ενισχύουν τη σταθερότητα χειρισμού. Όταν φρενάρετε απότομα, τα φώτα των φρένων - συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής, λυχνίας LED - αναβοσβήνουν γρήγορα, προειδοποιώντας αποτελεσματικά τα οχήματα που ακολουθούν.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

55


ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ Μια ομάδα ειδικών εργάστηκε για πάνω από 5 χρόνια για την ανάπτυξη ενός καθίσματος που παρέχει βέλτιστη ανακούφιση από την κόπωση. Στην έκδοση Luxury οι ρυθμίσεις υποστήριξη λεκάνης, ώμων και πλευρών ό π ω ς κα ι τα πρ ο σ κ έ φ α λα « π ε τ α λ ο ύ δ α » ξ ε χ ω ρ ί ζ ο υ ν.

56

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ Το απαλό ύφασμα Cellensia παρέχεται ως στάνταρτ στο νέο GS. Το διάτρητο δέρμα είναι μια επιλογή αναβάθμισης, ενώ στην έκδοση F SPORT παρέχεται ως στάνταρτ με αποκλειστικές διατρήσεις σε σχήμα διαμαντιού. Στην έκδοση Luxury διατίθεται ημι-ανιλινικό δέρμα ανώτερης ποιότητας.

n

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Σε συνδυασμό με τη δερμάτινη τα πετσαρία, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να θερμαίνουν ή να αερίζουν ατομικά τα καθίσματά τους όπως επιθυμούν. Αυτό ενισχύει την αίσθηση εξατομικευμένης πολυτέλειας και εξασφαλίζει άνεση και χαλάρωση ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ Τα μπροσ τινά καθίσματα διαθέτουν 10 ηλεκτρικές ρυθμίσεις, σ υ μ π ε ρ ι λα μ β α ν ο μ έ ν ω ν κα ι 2 ρυθμίσεων οσφυϊκής υποστήριξης. Στο GS F SPORT, οι ρυθμίσεις είναι 16 (με 4 οσφυϊκές) για το κάθισμα του οδηγού. Στην έκδοση Luxury οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν 18 ρυθμίσεις (με 4 οσφυϊκές).

n

n

n

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΔΙΩΝ Αποκλειστικά στην έκδοση Luxury, ο οδηγός μπορεί να επεκτείνει το μαξιλάρι του καθίσματος για βελτιωμένη στήριξη. Και ο συνοδηγός διαθέτει επεκτεινόμενο στήριγμα ποδιών για βελτιωμένη άνεση και χαλάρωση.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 3 ΖΩΝΩΝ Η καμπίνα του GS, που διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία nanoe®, χωρίζεται σε τρεις ηλεκτρικά ελεγχόμενες ζώνες κλίματος. Ο οδηγός και ο συνοδηγός εισάγουν τις ατομικές τους ρυθμίσεις μέσω Remote Touch ή κεντρικής κονσόλας, ενώ οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων ελέγχουν τη ζώνη τους από το εξελιγμένο υποβραχιώνιο.

ΠΙΣΩ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Τα εξωτερικά πίσω καθίσματα επίσης θερμαίνονται ξεχωριστά μέσω ενός πρακτικού πίνακα ελέγχου. Τοποθετημένος στο πίσω κεντρικό στήριγμα βραχιόνων, και με οθόνη LCD, ο πίνακας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη ρύθμιση της πίσω ζώνης κλίματος, τον έλεγχο του ηχοσυστήματος και το χειρισμό του πίσω σκιάστρου.


ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΙΜΟΝΙ Ένα νέο δερμάτινο τιμόνι 3 ακτινών έχει σχεδιαστεί εργονομικά για το GS. Με διάμετρο 380 mm, προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο, με πλήκτρα για τον ήχο, την οθόνη, το τηλέφωνο και τις φωνητικές εντολές.

n

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ/ ΞΥΛΟΥ Στην έκδοση Luxury, το τιμόνι διατίθεται με σχεδιασμό δέρματος/ ξύλου. Υπάρχει επιλογή από χρώματα ξύλου και φινιρίσματα: Έβενος (στιλπνό) ή Καρυδιά (ματ). Και σε παγκόσμια πρεμιέρα, το νέο GS 450h διαθέτει προαιρετικά και αποκλειστικά τιμόνι μπαμπού.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗ Όλα τα νέα μοντέλα GS διατίθενται με τιμόνι του οποίου η κλίση και προβολή ρυθμίζεται ηλεκτρικά. Σε συνδυασμό με τις πολλαπλές η λ ε κ τρ ι κ έ ς ρ υ θ μ ί σ ε ι ς το υ καθίσματος, όλοι οι οδηγοί μπορούν να βρουν την ιδανική θέση οδήγησης για αυτούς.

PADDLE SHIFT Παρότι όλα τα μοντέλα GS μπορούν να κινηθούν πλήρως αυτόματα, τα χειριστήρια paddle shift στο τιμόνι επιτρέπουν στον οδηγό να εκτελεί γρήγορες, χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων. Η τεχνολογία αυτή, που δημιουργήθηκε για τους αγώνες της Formula 1, επιτρέπει μια πιο συναρπαστική οδήγηση.

n

ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ Ο χώρος αποσκευών στο νέο GS 450h έχει αυξηθεί σημαντικά. Πλέον απολαμβάνετε αποθηκευτικό χώρο 465 λίτρων ενώ στο GS 250 ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 530 λίτρα. .

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED Ο απαλός λευκός φωτισμός των οργάνων και της καμπίνας δημιουργεί ατμόσφαιρα χαλάρωσης στο εσωτερικό. Οι φωτοδίοδοι υψηλής ενεργειακής απόδοσης παρέχουν ξεκούραστο φωτισμό από την κεντρική λυχνία και τα φώτα χαρτών και ανάγνωσης, ενώ φωτίζουν μόνιμα τα πλαίσια των θυρών τη νύχτα.

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ Τοποθετημένο στο κέντρο του ταμπλό, αυτό το κλασικό ρολόι αποτίνει φόρο τιμής στην τεχνική Lexus. Με λευκό φωτισμό LED, δημιουργείται αύρα διαχρονικής έλξης.

ΠΙΣΩ ΣΚΙΑΣΤΡΑ Για το πίσω παρμπρίζ διατίθεται ηλεκτρικό σκίαστρο. Λειτουργεί ομαλά και αθόρυβα, και είναι διακριτικό όταν δεν χρησιμοποιείται. Για τα παράθυρα των πίσω θυρών διατίθενται χειροκίνητα σκίαστρα, με πλευρική επέκταση που καλύπτει τα μικρά παράθυρα.

n Δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

57


ΗΧΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

n

ΟΘΟΝΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ 12,3" Η νέα, υψηλής ανάλυσης, οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών είναι η πλατύτερη που διατίθεται σε όχημα της κατηγορίας. Ο οδηγός και ο συνοδηγός αλληλεπιδρούν με πολλαπλές οθόνες μέσω του Remote Touch, ενώ αρκετές εφαρμογές ελέγχονται και με φωνητικές εντολές. Η split-widescreen οθόνη έχει βελτιστοποιηθεί για ταυτόχρονη προβολή δύο τύπων πληροφορίας, για παράδειγμα μεγάλη απεικόνιση χάρτη και πληροφορίες ηχοσυστήματος.

n

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Το επόμενης γενιάς Remote Touch, με επιβεβαίωση ενός αγγίγματος, επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν διαισθητικά με την κεντρική οθόνη πολυμέσων. Εργονομικά σχεδιασμένο, είναι προσβάσιμο και εύκολο στη χρήση όσο το ποντίκι του υπολογιστή.

58

n

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ (HDD) Με διαυγή γραφικά και πολλές επιλογές χαρτογράφησης, η πλοήγηση HDD είναι διαισθητική και αντιδρά γρήγορα στις εντολές του χρήστη. Στο HDD έχουν αποθηκευτεί οδικοί χάρτες για την Ευρώπη, και μπορούν να αναβαθμιστούν από Εξουσιοδοτημένους Αντιπρόσωπους Lexus.

ΗΧΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Με την οθόνη πολυμέσων μπορούν να συγχρονισ τούν πολλαπλές ψηφιακές εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να κατεβάσετε ολόκληρο τον κατάλογο διευθύνσεων ενός smart phone, και να περιηγηθείτε σε αυτόν από την οθόνη. Επίσης από την οθόνη μπορείτε να δείτε και να χειριστείτε ένα iPod® ή άλλες συσκευές πολυμέσων.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΩΝΗΣ Κατά την οδήγηση, οι φωνητικές εντολές είναι ο πλέον πρακτικός και ασφαλής τρόπος για να ελέγχει ο οδηγός διάφορα συστήματα του οχήματος, όπως την πλοήγηση HDD ή ένα κινητό τηλέφωνο με Bluetooth®.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΝΣΟΛΑ Το νέο GS διαθέτει ως στάνταρτ μια οθόνη 8 ιντσών με χειρισμό Remote Touch. Αυτή επιτρέπει τον έλεγχο συστημάτων όπως ο ήχος ή το κλίμα ή την προβολή της οθόνης ενέργειας (GS 450h), ενώ η πλοήγηση HDD αποτελεί επιλογή αναβάθμισης. Η κεντρική κονσόλα περιέχει επίσης τη βασική μονάδα του ηχοσυστήματος 12 ηχείων. Διαθέτει ραδιόφωνο DAB, Bluetooth® και CD/DVD player. Η θύρα USB και η υποδοχή AUX βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα και φωτίζονται με λευκά LED.

ΟΘΟΝΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ Τοποθετημένη ανάμεσα στα δύο βασικά καντράν, η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών υψηλής ανάλυσης 3,5 ιντσών παρέχει μια μεγάλη γκάμα από πληροφορίες και στοιχεία για το όχημα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις ρυθμίσεις της οθόνης από το χειριστήριο στο τιμόνι.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΙΜΟΝΙΟΥ Τα πλήκτρα για το χειρισμό του ηχοσυστήματος, του τηλεφώνου, της οθόνης και της αναγνώρισης φωνής είναι εργονομικά ενσωματωμένα στο τιμόνι. Ο προαιρετικός διακόπτης του συστήματος Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας και το πλήκτρο του Συστήματος Ελέγχου Πορείας επίσης είναι ενσωματωμένα στο τιμόνι.

n

ΟΘΟΝΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Όταν βάζετε όπισθεν, η εικόνα πίσω από το αυτοκίνητο μεταφέρεται στην στάνταρτ οθόνη 8", μαζί με οδηγίες για την υποβοήθηση της στάθμευσης. Με τη οθόνη 12,3", η λειτουργία split-screen προβάλλει επιπλέον και γραφική αναπαράσταση των αισθητήρων στάθμευσης.

ΠΥΞΙΔΑ Η μικρογραφία πυξίδας είναι μία από τις πολλές δευτερεύουσες προβολές που διατίθενται με το σύστημα πλοήγησης. Και με την οθόνη 12,3", υπάρχουν αρκετά μεγαλύτερα σχέδια πυξίδων που παρέχουν ακριβείς συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και πλάτους.

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ MARK LEVINSON® Με πλήρως ψηφιακό ενισχυτή 835W και 17 ηχεία τεχνολογίας GreenEdge®, το ηχοσύστημα Mark Levinson® παρέχει υψηλής ανάλυσης, 360° στερεοσκοπική εμπειρία τύπου συναυλίας.

n Δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Σε όλα τα μοντέλα GS μπορούν να προβληθούν DVD στην κεντρική οθόνη όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Επίσης μπορείτε να συνδέσετε iPod® και παράλληλα να βλέπετε ψηφιακές μουσικές βιβλιοθήκες στην οθόνη.

ΗΧΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

59


ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ GS 450h ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (λτ/100 χλμ)

ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

DIN hp / kW

345 / 254

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Κυλινδρισμός (cm3) Κύλινδροι/ βαλβίδες Μηχανισμός βαλβίδων Tύπος καυσίμου Μεγ. ισχύς (DIN hp / kW @ rpm) Μέγιστη ροπή (Nm @ rpm)

Συνδυασμένος κύκλος*

από 5,9 έως 6,2

ΦΡΕΝΑ

3.456 V6/24 Dual VVT-i Βενζίνη, 95 οκτανίων ή + 292 / 215 @ 6.000 352 @ 4.500

Μπροστά - Advance / Dynamic / Executive (mm) - Luxury / F SPORT (mm) Πίσω - Όλες οι εκδόσεις (mm)

Αεριζόμενοι δίσκοι 334 356 Αεριζόμενοι δίσκοι 310

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος Μεγ. απόδοση (DIN hp/kW) Μεγ. ροπή στρέψης (Nm)

AC σύγχρονο, μόνιμος μαγνήτης 200 / 147 275

AC σύγχρονο, μόνιμος μαγνήτης 650

ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Τύπος Αριθμός κυψελών μπαταρίας Τάση συστήματος (V)

Υβριδική Νικελίου-Μετάλλου (Ni-MH) 240 650

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τροχοί κίνησης Μετάδοση

Πίσω κίνηση E-CVT (Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενη Συνεχώς Μεταβαλλόμενη Μετάδοση)

Διπλά ψαλίδια Πολλαπλών Συνδέσμων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Τύπος Ελάχιστη ακτίνα στροφής (m)

ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ

Τύπος Τάση (V)

Μπροστά Πίσω

Κρεμαγιέρας 5,3

ΒΑΡΗ (κιλά)

Μεικτό βάρος οχήματος - Advance - Λοιπές εκδόσεις Βάρος χωρίς επιβάτες/ αποσκευές (ελάχ. - μέγ.) - Advance - Λοιπές εκδόσεις Ικανότητα ρυμούλκησης (με φρένα) Ικανότητα ρυμούλκησης (χωρίς φρένα)

2305 2325

1820-1855 1825-1910 1.500 750

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΠΙΣΘΕΛΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Μεγ. ταχύτητα (χλμ./ώρα) 0-100 χλμ/ώρα (δευτ.)

250 5,9

ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 (γρ/χλμ)

Επίπεδο εκπομπών Συνδυασμένος κύκλος*

Τιμή Cd - Advance - Λοιπές εκδόσεις

0.26 0.27

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ (λίτρα)

Euro V από 137 έως 145

Δεξαμενή καυσίμων Χώρος αποσκευών - με προσωρινή ρεζέρβα

66 465

* Τα χαμηλότερα στοιχεία CO2 και κατανάλωσης καυσίμων που αναφέρονται (137/5,9) είναι για GS 450h με τροχούς κράματος 17". Τα υψηλότερα στοιχεία (145/6,2) είναι για το GS 450h F SPORT με τροχούς κράματος 19". Για το GS 450h με τροχούς κράματος 18", τα αντίστοιχα στοιχεία είναι 141/6,1. Σημειώστε ότι: οι πληροφορίες που παρουσιάζονται βασίζονται σε στοιχεία δοκιμών του κατασκευαστή, και υπόκεινται σε αλλαγές δίχως προειδοποίηση. Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον τοπικό σας Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο Lexus ή τη διεύθυνση www.lexus.gr για ενημερωμένες πληροφορίες.

60

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ GS 450h


1455 1455 mm mm

1575 1575 mm mm 1840 1840 mm mm

1130 mm 1125 mm

1590 1590mm* mm

2850 mm 2855 mm

870 870mm mm

4850 mm 4850 mm * = 1.560mm για την F SPORT με πίσω ελαστικά 265/35 R19

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ GS 450h

61


ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟΥ GS 250

ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

DIN hp / kW

ΦΡΕΝΑ

209/154

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Κυλινδρισμός (cm3) Κύλινδροι/ βαλβίδες Μηχανισμός βαλβίδων Tύπος καυσίμου Μεγ. ισχύς (DIN hp / kW @ rpm) Μέγιστη ροπή (Nm @ rpm)

2.500 V6/24 Dual VVT-i Βενζίνη, 95 οκτανίων ή + 209 / 154 @ 6.400 253 @ 4.800

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τροχοί κίνησης Μετάδοση

Πίσω κίνηση αυτόματο 6 ταχυτήτων με σειριακό κιβώτιο

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Μεγ. ταχύτητα (χλμ./ώρα) 0-100 χλμ/ώρα (δευτ.)

230 8,6

ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 (γρ/χλμ)

Επίπεδο εκπομπών Συνδυασμένος κύκλος

Euro V 207

Αεριζόμενοι δίσκοι 334 Αεριζόμενοι δίσκοι 310

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μπροστά Πίσω

Διπλά ψαλίδια Πολλαπλών Συνδέσμων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Τύπος Ελάχιστη ακτίνα στροφής (m)

Κρεμαγιέρας 5,3

ΒΑΡΗ (κιλά)

Μεικτό βάρος οχήματος Βάρος χωρίς επιβάτες/ αποσκευές (ελάχ. - μέγ.) Ικανότητα ρυμούλκησης (με φρένα) Ικανότητα ρυμούλκησης (χωρίς φρένα)

2.170 1.640-1.720 1.600 750

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΠΙΣΘΕΛΚΟΥΣΑΣ

Τιμή Cd

0,27

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ (λίτρα)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (λτ/100 χλμ)

Συνδυασμένος κύκλος

Μπροστά - Όλες οι εκδόσεις (mm) Πίσω - Όλες οι εκδόσεις (mm)

8,9

Δεξαμενή καυσίμων Χώρος αποσκευών - με κιτ επισκευής ελαστικών - με ρεζέρβα κανονικού μεγέθους

66 566 530

Σημειώστε ότι: οι πληροφορίες που παρουσιάζονται βασίζονται σε στοιχεία δοκιμών του κατασκευαστή, και υπόκεινται σε αλλαγές δίχως προειδοποίηση. Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον τοπικό σας Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο Lexus ή τη διεύθυνση www.lexus.gr για ενημερωμένες πληροφορίες.

62

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟΥ GS 250


1455 1455 mm mm

1575 1575 mm mm 1840 1840 mm mm

1130 mm 1125 mm

1590 1590mm* mm

2850 mm 2855 mm

870 870mm mm

4850 mm 4850 mm * = 1.560mm για την F SPORT με πίσω ελαστικά 265/35 R19

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟΥ GS 250

63


ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΗΧΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δυναμικών Συστημάτων Οχήματος (VDIM) 4 βημάτων Συστήματα πέδησης, σταθερότητας, διεύθυνσης και έλξης* - ABS / BAS / ECB-R (GS 450h μόνο) / EPB / EPS / TRC / VSC Σύστημα Ελέγχου Εκκίνησης σε Ανηφόρα (HAC) Σύστημα Προειδοποίησης Πίεσης Ελαστικών (TPWS)

Έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών 3,5" Κεντρική οθόνη προβολής 8" με χειρισμό Remote Touch Ηχοσύστημα Premium 12 ηχείων Αναλογικό ρολόι με λευκό φωτισμό LED Υποδοχή AUX & θύρα USB Συνδεσιμότητα Bluetooth® για κινητό τηλέφωνο και ηχοσύστημα Ραδιόφωνο DAB / αυτόματο CD/DVD player στο ταμπλό Διπλός φωτισμός οργάνων (Μπλε / Κόκκινο) Διπλοί μετρητές (GS 450h μόνο) - Δείκτης Υβριδικού Συστήματος / στροφόμετρο Ένδειξη Οικολογικής Οδήγησης (GS 250 μόνο) Λειτουργία EV (Ηλεκτρικού Οχήματος) (GS 450h μόνο) Όργανα Optitron Λειτουργίες στο τιμόνι - ήχος / οθόνη / τηλέφωνο / φωνή

ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

10 αερόσακοι συνολικά - οδηγός και συνοδηγός, κεφαλής, πλευρικοί και γονάτων - εξωτερικά πίσω καθίσματα, πλευρικοί - πλαϊνά καμπίνας, τύπου κουρτίνας σε όλο το μήκος Διακόπτης απενεργοποίησης αερόσακου, συνοδηγού Ηχητική και οπτική υπενθύμιση μπροστινών ζωνών ασφαλείας Σύστημα στήριξης παιδικών καθισμάτων ISOFIX, πίσω εξωτερικά καθίσματα Προεντατήρες ζωνών ασφαλείας, μπροστά και πίσω εξωτερικά καθίσματα Μπροστινά καθίσματα που Ελαχιστοποιούν τον Τραυματισμό του Αυχένα (WIL) με ενεργά προσκέφαλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Φώτα ενεργών φρένων Προβολείς HID (Λυχνίες Εκκένωσης Υψηλής Απόδοσης) bi-Xenon - αυτόματη ρύθμιση ύψους και αυτόματοι καθαριστήρες Καθρέπτες θυρών - ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι - ενσωματωμένα φλας και φώτα καθοδήγησης Αισθητήρας φωτισμού με λειτουργία «ακολούθησέ με» Φώτα ομίχλης, μπροστά και πίσω Δίοδος Φωτοεκπομπής (LED) - φώτα θέσης - πίσω φωτιστικά σώματα Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής Φιμέ τζάμια με μόνωση υπερύθρων (UV) και θερμότητας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ

Δερμάτινο τιμόνι 3 ακτινών με δερμάτινη επένδυση - ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο πολλαπλών θέσεων / χειριστήρια paddle shift Υποδοχές 12 V, μπροστά και πίσω Αλουμινένια μαρσπιέ, μπροστά και πίσω θύρες Έλεγχος πορείας Εύκολη λειτουργία εξόδου και εισόδου - κάθισμα οδηγού/ τιμόνι με λειτουργία ανάκλησης/ επιστροφής Ηλεκτρικά παράθυρα, μπροστά και πίσω Σταθερά πίσω καθίσματα με πίσω κεντρικό στήριγμα βραχιόνων Μπροστινό κεντρικό στήριγμα βραχιόνων και αποθηκευτικός χώρος Σύστημα φωτιζόμενης εισόδου Εσωτερικός φωτισμός περιβάλλοντος με LED Φλας ενός αγγίγματος, 3 επαναλήψεων, με αυτόματη επιστροφή Έξυπνο σύστημα εισόδου και εκκίνησης Δυνατότητα φόρτωσης από την καμπίνα (GS 250 μόνο) Κιτ επισκευής ελαστικών

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αντικλεπτικό σύστημα - σύστημα ακινητοποίησης /αισθητήρας εισβολής / σειρήνα

* ABS = Anti-lock Braking System / BAS = Brake Assist System / ECB-R = Electronically Controlled Braking - Regeneration / EPB = Electric Parking Brake / EPS = Electric Power Steering / TRC = Traction Control / VSC = Vehicle Stability Control

64

ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ ADVANCE

LUXURY

F SPORT

(Επιπλέον του στάνταρτ εξοπλισμού)

(Επιπλέον / διαφορετικό από το ADVANCE)

(Επιπλέον / διαφορετικό από το ADVANCE)

τροχοί κράματος 17", με 9 ακτίνες - ελαστικά 225/50 R17 Επιλογή Λειτουργίας Οδήγησης - ECO / NORMAL / SPORT S Ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού - 2 ζωνών / φίλτρο καθαρού αέρα με αποσμητικό Υφασμάτινη ταπετσαρία με μαύρα στιλπνά ένθετα Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα - προσαρμογή 10 θέσεων (οδηγού και συνοδηγού) - οσφυϊκή υποστήριξη 2 θέσεων (οδηγού και συνοδηγού) - μνήμη, 3 ρυθμίσεις (οδηγού)

τροχοί κράματος 18", με 10 ακτίνες - ελαστικά 235/45 R18 Ανάρτηση Μεταβλητής Προσαρμογής (AVS) Αυτόματο κλείσιμο χώρου αποσκευών (soft shut) Προβολείς bi-LED (GS450h)/ bi-Xenon (GS 250), πρόσθετες λειτουργίες - Σύστημα Προσαρμοζόμενου Πρόσθιου Φωτισμού (AFS ) - Αυτόματη Υψηλή Δέσμη (AHB) Ηλεκτρονικός έλεγχος κλίματος, πρόσθετες λειτουργίες - 3 ζωνών / τεχνολογία nanoe® / S-Flow Μπροστινά καθίσματα, οδηγού και συνοδηγού - θερμαινόμενα και αεριζόμενα - προσαρμογή 18 θέσεων, με επεκτεινόμενο μαξιλάρι καθίσματος (οδηγός), υποστήριξη ποδιών (συνοδηγός), υποστήριξη ώμων, πλευρική υποστήριξη, προσκέφαλα «πεταλούδα» και οσφυϊκή υποστήριξη 4 θέσεων Πίσω θερμαινόμενα καθίσματα Πίσω κεντρικό στήριγμα βραχιόνων, πρόσθετες λειτουργίες - φωτεινός πίνακας LCD πολλαπλών ρυθμίσεων Ημι-ανιλινική δερμάτινη ταπετσαρία με ξύλινα ένθετα Προσθήκη λειτουργίας SPORT S+ στην Επιλογή Λειτουργίας Οδήγησης Σκίαστρα - πίσω παρμπρίζ, ηλεκτρικό / πίσω παράθυρα, χειροκίνητα TPWS, επιπρόσθετα με αυτόματο εντοπισμό Τιμόνι με δέρμα και ξύλο Γυάλινη ηλιοροφή, ηλεκτρική ανάκληση/ ολίσθηση Αναβαθμιση Ήχου/Πολυμέσων - Οθόνη πολυμέσων 12,3’’, split screen - Ηχοσύστημα Mark Levinson 17ηχείων - Πλοήγηση με σκληρό δίσκο (HDD) Οθόνη Head-Up (HUD) Κλειδί τύπου κάρτας Πακέτο ‘Ανεσης

τροχοί κράματος 19", σχεδιασμός F SPORT - ελαστικά 235/40 R19 (μπροστά) / 265/35 R19 (πίσω) Ανάρτηση Μεταβλητής Προσαρμογής (AVS) Προβολείς bi-LED (GS450h) / bi-Xenon (GS 250), πρόσθετες λειτουργίες - Προσαρμοζόμενος Πρόσθιος Φωτισμός (AFS ) - Αυτόματη Υψηλή Δέσμη (AHB) F SPORT, στοιχεία εξωτερικού σχεδιασμού* - μπροστά και πίσω προφυλακτήρας / πίσω αεροτομή - κυψελοειδής σχάρα αδράχτι / πλευρικά λογότυπα F SPORT, στοιχεία εσωτερικού σχεδιασμού - αλουμινένια ένθετα / μαύρη επένδυση οροφής - αλουμινένια πεντάλ / μοναδικά μαρσπιέ - αποκλειστική δερμάτινη ταπετσαρία F SPORT - διάτρητο δερμάτινο τιμόνι και μοχλός ταχυτήτων Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα - 16 ρυθμίσεις (οδηγός), με επεκτεινόμενο μαξιλάρι καθίσματος, πλευρική υποστήριξη και οσφυϊκή υποστήριξη 4 θέσεων - θερμαινόμενα και αεριζόμενα (οδηγού και συνοδηγού) Δυναμικός Χειρισμός Lexus (GS 450h μόνο) - VDIM 5 βημάτων - Σύστημα Δυναμικής Τετραδιεύθυνσης (DRS) - Σύστημα Μεταβλητής Αναλογίας Ταχυτήτων (VGRS) Ηλεκτρικό σκίαστρο, πίσω παρμπρίζ Οθόνη Head-Up (HUD) Γυάλινη ηλιοροφή, ηλεκτρική ανάκληση/ ολίσθηση Σύστημα πλοήγησης με σκληρό δίσκο (HDD) Κλειδί τύπου κάρτας Πακέτο ‘Ανεσης Αναβάθμιση ‘Ηχου/ Πολυμέσων - Oθόνη πολυμέσων 12,3", split screen - Ηχοσύστημα Mark Levinson 17 ηχείων - Πλοήγηση με σκληρό δίσκο (HDD)

Πίσω αεροτομή, αεροδυναμικός σχεδιασμός (μόνο GS 450h)

* Μπροστινά φώτα ομίχλης δεν διατίθενται στο F SPORT.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ

65


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ / ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ ADVANCE (GS 450h)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ Τροχοί κράματος 18", με 10 ακτίνες - ελαστικά 235/45 R18 Ανάρτηση Μεταβλητής Προσαρμογής (AVS) με SPORT S+ Γυάλινη ηλιοροφή, ηλεκτρική ανάκλιση/ολίσθηση

66

ADVANCE (GS 250)

ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ/ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ - οθόνη πολυμέσων 12,3", split-screen - ηχοσύστημα Mark Levinson® 17 ηχείων - πλοήγηση με σκληρό δίσκο (HDD)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ Τροχοί κράματος 18", με 10 ακτίνες - ελαστικά 235/45 R18 Γυάλινη ηλιοροφή, ηλεκτρική ανάκλιση/ ολίσθηση Σύστημα πλοήγησης με σκληρό δίσκο (HDD)

ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ/ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ - οθόνη πολυμέσων 12,3", split-screen - ηχοσύστημα Mark Levinson® 17 ηχείων - πλοήγηση με σκληρό δίσκο (HDD)

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ - ανιχνευτής Τυφλού Σημείου - περιεχόμενα πακέτου άνεσης

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ - ανιχνευτής Τυφλού Σημείου - περιεχόμενα πακέτου άνεσης

ΑΝΕΣΗ - ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες - ηλεκτροχρωματικοί εξωτερικοί καθρέφτες - ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέφτης Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, εμπρός και πίσω

ΑΝΕΣΗ - ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες - ηλεκτροχρωματικοί εξωτερικοί καθρέφτες - ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέφτης Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, εμπρός και πίσω

ΔΕΡΜΑ - δερμάτινη ταπετσαρία (διάτρητη) - θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα

ΔΕΡΜΑ - δερμάτινη ταπετσαρία (διάτρητη) - θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ / ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ


LUXURY (GS 450h και GS 250)

F SPORT (GS 450h και GS 250)

ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ (PCS) (GS 250 μόνο) - σύστημα PCS με χιλιοστομετρικό ραδιοανιχνευτή - Σύστημα Ελέγχου Πορείας (ACC)* - παρακολούθηση οδηγού, με εντοπισμό κλειστών ματιών - Ανιχνευτής Τυφλού Σημείου

ΠΑΚΕΤΑ ΠΑΚΕΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΟΡΑΣΗΣ (GS 450h μόνο) - Οθόνη Νυχτερινής Όρασης Πακέτο Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης (PCS)

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΡΑΣΗ (GS 450h μόνο) - Οθόνη Νυχτερινής Όρασης Πακέτο Προηγμένης Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης (PCS)

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ (PCS) (GS 250 μόνο) - σύστημα PCS με χιλιοστομετρικό ραδιοανιχνευτή - Σύστημα Ελέγχου Πορείας (ACC)* - Ανιχνευτής Τυφλού Σημείου

* Για το GS 450h το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 0 km/h. Για το GS 250 το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 40 km/h.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ / ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ

67


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ F SPORT

ΤΡΟΧΟΙ ΚΡΑΜΑΤΟΣ 19" F SPORT Οι αποκλειστικοί τροχοί κράματος 19" σχεδιασμού F SPORT διαθέτουν ελαστικά πολύ χαμηλού προφίλ 235/40 (μπροστά) και 265/35 (πίσω) για εξαιρετικό κράτημα στις στροφές. Τα μπροστινά δισκόφρενα 356 mm, 2 τμημάτων, διασφαλίζουν τεράστια δύναμη πέδησης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΣΧΑΡΑ Με τη χαρακτηριστική κυψελοειδή σχάρα σε σχήμα αδράχτι και το μοναδικό προφυλακτήρα, η εντυπωσιακή πρόσοψη του F SPORT κάνει μια τολμηρή και δυναμική σχεδιαστική δήλωση. Το βαθύτερο κάτω τμήμα περιλαμβάνει ενσωματωμένη αεροτομή και συμπληρώνεται με δύο ξεχωριστές εξωτερικές σχάρες.

68

F SPORT

ΕΜΒΛΗΜΑ F SPORT Αν και διακριτικό, το λογότυπο F SPORT αποτελεί έμβλημα διάκρισης. Αντανακλά σχεδιαστικές επιρροές εμπνευσμένες από την motorsport φιλοσοφία και υποδηλώνει μια κοινή - εν μέρει κληρονομιά με το Lexus LFA V10 supercar.

ΠΙΣΩ ΑΕΡΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ F SPORT Η πίσω αεροτομή και ο ενσωματωμένος διαχυτήρας προφυλακτήρα βελτιώνουν την κάθετη δύναμη και τις αεροδυναμικές επιδόσεις για εξαιρετική σταθερότητα χειρισμού. Παρότι ο σχεδιασμός διαφέρει ελαφρώς στις Πλήρως Υβριδικές και βενζινοκίνητες εκδόσεις, και οι δύο εκπέμπουν μια ολοκληρωμένη νότα δυναμισμού στο εξωτερικό του F SPORT.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ F SPORT

ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΕΝΘΕΤΑ Τα ένθετα από βουρτσισμένο αλουμίνιο συμπληρώνουν τέλεια τα σπορ πεντάλ, τα μαρσπιέ και τα άλλα εσωτερικά στοιχεία F SPORT.

ΤΙΜΟΝΙ F SPORT Όταν παίρνετε στα χέρια σας το διάτρητο δερμάτινο τιμόνι, με το λογότυπο F SPORT, σας δίνεται η απτή αίσθηση ότι γίνεστε ένα με αυτό το σεντάν υψηλών επιδόσεων.

ΣΠΟΡ ΠΕΝΤΑΛ Τα αλουμινένια πεντάλ αντανακλούν τη motorspor t σχεδιασ τική κληρονομιά του νέου μοντέλου GS F SPORT. Έχουν αυξημένη πρόσφυση και είναι εξαιρετικά αποκριτικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΣΠΙΕ Τα ένθετα μαρσπιέ των μπροστινών και πίσω θυρών είναι φινιρισμένα με βουρτσισμένο αλουμίνιο και φέρουν το λογότυπο LEXUS, αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα.

ΜΟΧΛΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ F SPORT Φινιρισμένος με διάτρητο δέρμα, ο μοχλός ταχυτήτων F SPORT ταιριάζει με το τιμόνι, δημιουργώντας μια συνεκτική σπορ αίσθηση.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ F SPORT Ένας νέος σχεδιασμός δέρματος, με διατρήσεις σε σχήμα διαμαντιού, έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το F SPORT. Το έντονο βαθύ κόκκινο είναι το χαρακτηριστικό εσωτερικό χρώμα του F SPORT, ενώ όλες οι καμπίνες F SPORT διαθέτουν μαύρη επένδυση οροφής.

F SPORT

69


ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΚΙ & SNOWBOARD Αλουμινένια βάση με κλειδαριά για την ασφαλή μεταφορά έως έξι ζευγαριών σκι ή τεσσάρων snowboard. Για μεγαλύτερη ευκολία, η βάση ξεκλειδώνει και γλιστράει πάνω από τη σχάρα στο πλάι του αυτοκινήτου για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση.

70

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ DUO PLUS ISOFIX Μέγιστη ασφάλεια για παιδιά μεταξύ 9 μηνών και 4 ετών (περίπου 9 έως 18 κιλά). Το κάθισμα κλειδώνει πάνω στις μπάρες ISOFIX στο πίσω μέρος και αγκυρώνεται απευθείας στο αμάξωμα, ενώ διαθέτει και ιμάντα στο πάνω μέρος για να μη μετακινείται προς τα εμπρός.

ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΣ Η δύναμη και η σταθερότητα του GS είναι ο τέλειος συνδυασμός για την τοποθέτηση κοτσαδόρου. Μπορείτε να μεταφέρετε καρότσα αλόγου, σκάφος ή τροχόσπιτο. Η σειρά αξεσουάρ Lexus προσφέρει μια σειρά από σταθερούς, αποσπώμενους και αναδιπλούμενους κοτσαδόρους, καθώς και κιτ καλωδιώσεων σε εκδόσεις με 7 και 13 πείρους.

ΠΑΤΑΚΙ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ Το πατάκι του χώρου αποσκευών Lexus παρέχει ανθεκτική προστασία για την ταπετσαρία από λάσπη και ακαθαρσίες. Κατασκευασμένο από χοντρό καουτσούκ με αντιολισθητική επιφάνεια και υπερυψωμένα άκρα, είναι ιδανικό για την αποθήκευση αντικειμένων όπως μπότες, αθλητικά είδη και αντικείμενα των παιδιών.

ΒΑΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ EASY CLICK Ελαφρύς σχεδιασμός «Easy Click» για δύο ποδήλατα, με δυνατότητα κλειδ ώματος. Εύκολη σ την εγκατάσταση και την αφαίρεση, διαθέτει ανάκλιση για πρόσβαση στο χώρο αποσκευών και διπλώνει για αποθήκευση. Μπορεί να προσαρμοστεί χωρίς κοτσαδόρο και διαθέτει ενσωματωμένα φώτα και θέση πινακίδας κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον τοπικό Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο Lexus για λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη γκάμα αξεσουάρ.


ΤΡΟΧΟΙ ΚΡΑΜΑΤΟΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 19" Σχεδιασμένοι να ενισχύουν τις επιδόσεις και την εμφάνιση του GS, αυτοί οι αγωνιστικοί τροχοί κράματος 19" παρέχουν περισσότερη ισχύ, ευελιξία και πιο σπορ εμφάνιση.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

71


ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΥΦΑΣΜΑ A. Μαύρο

B. Ιβουάρ

ΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ C. Μαύρο

D. Ιβουάρ

E. Ανοιχτό Γκρι

F. Καφέ

H. Ιβουάρ

I. Καφέ Τοπάζι

J. Βαθύ Κόκκινο

ΔΕΡΜΑ F SPORT G. Μαύρο

ΕΝΘΕΤΑ K. Στιλπνό Μαύρο

72

L. Αλουμίνιο (F SPORT)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


E/K

J/L ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

73


ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΗΜΙ-ΑΝΙΛΙΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ A. Μαύρο

B. Ιβουάρ

C. Καφέ

F. Καρυδιά (ματ φινίρισμα)

G. Μπαμπού (ματ φινίρισμα)

D. Καφέ Τοπάζι

ΞΥΛΙΝΟ ΕΝΘΕΤΟ E. Έβενος (στιλπνό φινίρισμα)

A/G

B/F 74

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


D/E

C/E ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

75


ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΛΕΥΚΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ (077 CS)

ΑΣΗΜΙ SONIC (1J2)

ΜΑΥΡΟ (212 S)*

ΜΑΥΡΟ STARLIGHT (217 GF)

ΑΝΘΡΑΚΙ (1H9 MC)

ΙΡΙΔΙΖΟΝ ΜΑΥΡΟ (214 MC)**

76

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


ΚΟΚΚΙΝΟ (3S8 GF)

ΕΚΡΟΥ ΑΜΜΟΣ (4U7 ME)

ΜΠΛΕ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ (8W3 MM)

ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ (8V3 MC)

ΚΑΦΕ (4V3 MM)

* Μονόχρωμο **μόνο στο GS 450h Σημειώστε ότι: το F SPORT διατίθεται μόνο σε Λευκό Μαργαριτάρι, Ασημί Sonic, Κόκκινο, Μαύρο και Ανθρακί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

77


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ

Θεωρούμε τη φροντίδα του Lexus σας αντίστοιχη της φροντίδας μας για εσάς. Κάθε μέλος της ομάδας Lexus έχει συμβάλλει με τις δεξιότητες και την αφοσίωσή του προκειμένου εσείς να επωφεληθείτε από τα πιο υψηλά επίπεδα φροντίδας. Αυτό εκτείνεται σε όλες τις πτυχές του παρεχόμενου σέρβις. Το να είμαστε άριστοι είναι κάτι παραπάνω από στόχος, είναι το πάθος όλων μας.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΩΦΕΛΙΜΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ Η νομοθεσία σχετικά με τα Οχήματα στο Τέλος της Ωφέλιμης Ζωής τους προσφέρει στους οδηγούς οχημάτων Lexus ένα νέο, πρωτοποριακό τρόπο επιστροφής του παλαιού τους οχήματος στον κατασκευαστή.

12ΕTΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝTΙΔΙΑΒΡΩTΙΚΗΣ ΠΡΟΣTΑΣΙΑΣ Η εγγύηση προσφέρει 12ετή κάλυψη, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, για διάτρηση λόγω σκουριάς σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια του αμαξώματος (εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις που προσδιορίζονται στο βιβλίο της εγγύησης), η οποία μπορεί να προκύψει λόγω ελαττωματικής κατασκευής ή συναρμολόγησης. Η εγγύηση αυτή μπορεί να μεταβιβαστεί σε επόμενους ιδιοκτήτες.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ LEXUS Το Lexus Service είναι μια πρόσκληση να εμπιστευθείτε το Lexus σας σε εξειδικευμένους επαγγελματίες και μια ευκαιρία να σας παρέχουμε ασύγκριτα επίπεδα φροντίδας. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Σας συστήνουμε να πραγματοποιείτε πάντοτε το service του οχήματός σας σε Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο της Lexus. Όλοι οι πιστοποιημένοι μηχανικοί της Lexus, ενημερώνονται συνεχώς για το σέρβις, τη μηχανολογία και την τεχνολογία Lexus. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Για τη μείωση των αποβλήτων, τα μέρη που αντικαταστάθηκαν κατά το service συλλέγονται και ανακυκλώνονται. Πραγματοποιούμε επίσης έρευνα για πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες αποσυναρμολόγησης οχημάτων, μετά το τέλος της ωφέλιμης ζωής του Lexus σας και αναπτύσσουμε τρόπους χρήσης των υπολειμμάτων που ως τώρα θεωρούνταν μη ανακυκλώσιμα.

78

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ

6ΕΤΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ Υπό φυσιολογικές συνθήκες χρήσης, κάθε ελάττωμα που οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος ή εσφαλμένη συναρμολόγηση καλύπτεται από την παρεχόμενη εγγύηση. Αυτή η εγγύηση ισχύει για έξι χρόνια ή 180.000 χλμ, όποιο προκύψει πρώτα, ενώ δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για το πρώτο έτος. 3ΕTΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΦΗ Η εγγύηση παρέχει κάλυψη για επιφανειακή σκουριά και ελαττώματα βαφής που μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε βαμμένη επιφάνεια του αμαξώματος και οφείλονται σε ελάττωμα υλικού ή εργασίας. Δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός.

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Θέλουμε να μπορείτε να οδηγήσετε το Lexus σας οπουδήποτε στην Ευρώπη, χωρίς να ανησυχείτε για τίποτε. Για αυτό και παρέχουμε το πρόγραμμα Lexus Euro Assistance 24* δωρεάν για τα έξι πρώτα χρόνια. Το πρόγραμμα αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινήστε ξέγνοιαστα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα προσφέρει ρυμούλκηση, διαμονή σε ξενοδοχείο, ενοικίαση αυτοκινήτου, επαναπατρισμό του οχήματος και πολλές άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί το Lexus σας ή κλαπεί ή εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα. * Σημείωση: oι προϋποθέσεις πιθανόν να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε τον τοπικό Αντιπρόσωπο της Lexus.


ΤΟ ΝΕΟ GS

ΤΟ ΝΕΟ GS Η εξέλιξη παίρνει νέα διάσταση Το Πρώτο Στον Κόσμο Πλήρως Υβριδικό Σεντάν Πολυτελείας

ΤΟ ΝΕΟ GS Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο Lexus ή επισκεφθείτε τον εθνικό σας δικτυακό τόπο της Lexus για να μάθετε περισσότερα για το νέο GS. www.lexus.gr/gs

©

2012 Η Lexus Europe* διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τις λεπτομέρειες των προδιαγραφών και του εξοπλισμού χωρίς προειδοποίηση. Οι λεπτομέρειες που αφορούν στις προδιαγραφές και στον εξοπλισμό υπόκεινται σε αλλαγές σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες και απαιτήσεις. Ζητήστε πληροφορίες από τον τοπικό Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο της Lexus για τυχόν αλλαγές που πιθανόν να απαιτούνται στην περιοχή σας. Σημείωση: τα οχήματα που παρουσιάζονται και οι προδιαγραφές που περιγράφονται στο φυλλάδιο αυτό είναι πιθανόν να διαφέρουν από τα μοντέλα και τον εξοπλισμό που είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας. Το χρώμα του αμαξώματος είναι πιθανόν να διαφέρει ελαφρώς από εκείνο στις φωτογραφίες που υπάρχουν στο παρόν φυλλάδιο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.lexus.gr Η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για τη Lexus. Λαμβάνουμε πολλά μέτρα ώστε να εξασφαλίζουμε ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των οχημάτων μας κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους – από το σχεδιασμό, την παραγωγή, τη διανομή, την πώληση και το σέρβις ως το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους – είναι ο ελάχιστος δυνατός. Ο τοπικός σας αντιπρόσωπος μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για τα οχήματα στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. * Η Lexus Europe είναι τμήμα της Toyota Motor Europe NV/SA. Εκτύπωση στην Ευρώπη, Φεβρουάριος 2012

Εστιάστε στο γραφικό με το smartphone σας και ταξιδέψτε στον κόσμο του Nέου GS

10376 - GS NG Model Combined_GR_150dpi_150dpi  

ΤΟ ΝΕΟ GS Η εξέλιξη παίρνει νέα διάσταση Το Πρώτο Στον Κόσμο Πλήρως Υβριδικό Σεντάν Πολυτελείας www.lexus.gr YOSHIHIKO KANAMORI, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Μ...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you