Page 1

Levina Siswanto BSc Architecture Cardiff University


5

6

3 4 2

1

1 2 3

6

The Quarry Student housing, public building The Moor Vehicle route redirection Prince of Wales Pier Opening up the view

4 Hillside Housing and mixed-use 5 Floating houses and new public open spaces 6 Maritime Commercial and housing area

3

Year 3 Compact Urbanism, Falmouth Connectivity with the Waterfront In this group project (with Edward O’Neill and Izolda Kiss), the design intention was to restore Falmouth’s connection to its waterfront, in addition to pedestrianising the High Street, building new housings for the influx of students, and providing parking spaces.


View from market courtyard

Roof lights

Floor plans, from left to right, bottom left and right: Level 0 to 5

Year 3 Compact Urbanism, Falmouth The Quarry Complex The design aims to provide a compact and pleasant environment to live and shop in this 6,700 sq.m site of an ex-quarry. It contains 300 parking spaces, 276 student rooms, and an indoor market with 60 shops capacity. Terraced form and roof lights are important features of the architecture


The Indoor Market

Year 3 Compact Urbanism, Falmouth The Quarry Complex The Quarry Indoor Market is designed to integrate different communities in the site: locals, students, and visitors. Inspired by the form of rice fields in Bali, along with Falmouth’s dramatic topography and elaborate circulation, the housing and market design stays true to compact urbanism.


Year 3 Compact Urbanism, Falmouth The Quarry Complex Technology details showing the walkable green roof, roof light’s junction detail, and window detail


Dawlish landscape, town interpretation

The gardens

Model

Masterplan

Year 2 Town and Garden, Dawlish Ecotheraphy Centre Focusing on treating mental illnesses, the design emphasizes on sensations the patients will experience when they go through the spaces, which are connected with the landscape that includes a summer garden, an outdoor winter garden, and a sensory garden.


View from inside the green house

Year 2 Town and Garden, Dawlish Retirement Housing The retirement housing aims to accommodate the aging population of Dawlish. The design of the promenade and the reflective pool drew inspiration from the platform-like gyrones by the sea.

Levina Siswanto Part 1 Graduate Architect Portfolio  
Levina Siswanto Part 1 Graduate Architect Portfolio  
Advertisement