Leven14 utrecht compleet lr los

Page 84

ANNE MAAKT DUURZAAM WONEN

ZICHTBAAR EN

BEREIKBAAR Startpunt voor omwoners. Daarmee presenteert het Utrechtse experience center voor duurzaam wonen ANNE zich op haar recent gelanceerde website aan het publiek. ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en wordt een startpunt om bezoekers te inspireren door leerzame voorbeelden van verduurzamen in de stad en regio.

084

Samen met bedrijven, banken en andere participanten gaat ANNE duurzaam wonen tastbaar en bereikbaar maken. Op weg naar nul op de meter!

Ideaal startpunt Een experience center voor duurzaam wonen gevestigd in een voormalig beheerdershuis tussen de Jaarbeurs en Centraal Station Utrecht. Het ietwat gedateerde tweeverdiepingen gebouwtje, direct naast een van de parkeerterreinen van de Jaarbeurs, lijkt in eerste instantie wellicht niet de aangewezen plek voor het doel. Het blijkt echter bij uitstek geschikt als startpunt voor de beleving van duurzaam wonen. Van vloerverwarming, een warmtepomp, houtpelletkachels tot isolerend folie op de beglazing. Op het dak zonnepanelen en een buffervat.

Leren van elkaar Het idee achter ANNE is om oplossingen en producten die een woning kunnen verduurzamen bij elkaar te brengen en aan het publiek te laten zien. ANNE richt zich niet alleen op bewoners, ook veel bouw- en installatiebedrijven

hebben behoefte aan een plek waar ze kunnen samenkomen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Van elkaar leren en producten en technieken verder door ontwikkelen is daarop een logisch en gewenst vervolg.

Participanten Samenwerken en uitproberen is wat participanten in ANNE ook zullen gaan doen. Die partici-