LEVEN! Magazine Haarlem 07

Page 68

R

Naam: Rob van Schooten Leeftijd: 57 Eerste baan: Automonteur Beroep: Locatiemanager Afscheidshuis en Crematorium Sterrenheuvel Woonplaats: Santpoort-Noord. Werkplaats: Haarlem Burgerlijke staat: Samenwonend Grootste overtuiging: Het is goed om het anderen naar de zin te maken Tip voor de mensheid: Laten we wat meer respect tonen voor elkaar, daar wordt de wereld mooier van.

Media

Media en zeker ook sociale media zijn belangrijk in ons vak. Het begint natuurlijk met het op orde hebben van je eigen website en socials, zeker voor de jongere generatie. Wat voor ons echter de allerbeste ‘media’ is, komt toch wel van de mensen die met onze dienstverlening te maken hebben gehad. De mond-tot-mond reclame, hoe vreemd dat ook klinkt, is toch echt het meest waardevol.

Talenten

Het is toch het mooiste als je zelf, maar ook je omgeving het maximale laat halen uit talenten, want daar kun je echt het verschil maken. Ik denk dat mijn grootste talent zit in het aanvoelen wat mensen willen en dat vertalen naar een logistiek kloppend verhaal. Wat dat betreft zit dienstverlening echt in m’n bloed, en herken dat ook meteen bij anderen. Van schoonmakers tot aan de gastvrouwen.

Collega’s Zonder mijn collega’s sta ik nergens. We vormen een klein team en moeten echt heel nauw samenwerken en hetzelfde doel voor ogen hebben. Omdat we een hele platte organisatie hebben, voelt iedereen zich vrij om mee te denken, niemand gedraagt zich hier als het baasje. Door mijn jarenlange ervaring ben ik misschien wel een primus inter pares, maar weet ook dat ervaring kan werken als een remmende voorsprong. Met elkaar maken we pas het verschil.

LEVEN! 68

Passie

Het gevoel dat ik krijg als er weer een afscheid helemaal goed is gelopen is iedere keer weer overweldigend. Daarom zal wat ik doe nooit een kunstje worden, of een vast proces. We werken hier met gasten waar de emotie op het hoogst mogelijke niveau is gestegen. Als je dat zonder liefde voor je werk doet ben je met het verkeerde beroep bezig. Mensen die toch met een goed gevoel naar buiten lopen, terwijl ze toch afscheid hebben genomen van een dierbare.

Onze regio

Binnen onze regio was er ruimte voor een wat andere manier van afscheid nemen van dierbaren. De uitvaartbranche is erg in beweging en wij zijn daar in meegegaan. Moderner, vrijer, flexibeler en geen tijdsdruk. Wij kennen onze regio goed, ik werk al decennia lang in de uitvaartbranche en voel me vereerd dat ik hier kan doen wat ik eigenlijk al jaren wens.

Angst Mijn grootste angst is wel dat er tijdens de uitvaart iets misgaat. In de organisatie of in de techniek. Het geeft een gezonde spanning die ook nodig is om altijd scherp te blijven. We weten allemaal dat er geen herkansing is, het moet allemaal in één keer goed. Het is zo’n ontzettend belangrijk moment, waar wij de regie over hebben.

Verleden Uit het verleden heb ik geleerd om rustig te blijven en met Sterrenheuvel een mooie toekomst op te bouwen, want ik heb ook geleerd hoe ik het niet wil. Die bagage wordt ook ervaren door de ondernemers waar we mee werken, er spreekt heel veel vertrouwen uit. Dat verleden gebruik ik onbewust om vol vertrouwen naar de toekomst te kijken.