Page 1

ANORAMIC

Overkappingen

aquacomet feel the quality

NL


AQUACOMET


Overkappingen met een ronde boog. De lichte aluminium constructies met eenvoudige lijnen en prachtige uitvoeringen zijn de echte klassiekers van AQUACOMET. De modellen SUN en OnRoll (zonder rails) geworden met dubbelwandige polycarbonaat, en het model SKY met een heldere transparante, solide SAN beglazing geleverd.


Model Sun & Sky

Breedte tussen: 3,0- 8,0 m Hoogte tussen: 1,1 - 3,0 m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

Een overtuigend kwaliteitskenmerk van onze AQUACOMET zwembadoverkappingen is de montage van de heldere transparante, solide beglazing tussen twee rubberen afdichtingen. Een ander kenmerk is de montage van de dubbelwandige polycarbonaat, tussen de rubberen afdichting.

De bijzonderheid van de OnRoll overkappingen is dat ze zonder looprail te verplaatsen zijn. De overkapping rijdt vrij op het vlakke terras naast uw zwembad. Net als de overige modellen (met rails) is dit model telescopisch te openen en te sluiten.

Model onROLL ik

hn

c Te

De segmenten van het model ÂŤonRollÂť zijn, door de gekogellagerde wielen, licht en eenvoudig te verrijden op een vlak gedeelte naast het zwembad. De bescherming tegen storm is absoluut gewaarborgd door de individuele fixering van elk segment.

De modellen SUN en SKY worden tot een overspanning van 6 meter geleverd met de standaard extra vlakke looprail, van 12mm hoog; boven een breedte van 6 meter maken wij gebruik van een versterkte platte rail die 20 mm hoog is.


Het STAR-model is het populairste model van AQUACOMET, omdat zij met een gunstige prijs en mooie vormgeving alles biedt wat van een zwembadoverkapping te verwachten is. Het zwembadwater wordt opgewarmd door het broeikaseffect, het verbruik van chemicaliĂŤn wordt beperkt en de bescherming voor kinderen wordt gewaarborgd.


Model STAR & STAR plus

Breedte tussen: 3,0 – 6,5 m Hoogte tussen: 0,8 – 1,4 m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

Bijna alle modellen zwembadoverkappingen van AQUACOMET worden tot een overspanning van circa. 6m met een super vlakke rail geleverd. De looprail is naadloos uit te breiden, en geschikt voor 2-3-4-5-6 verschuifbare segmenten. De hoogte van de rail is 12 mm, deze is ook blootvoets comfortabel te belopen. De bevestiging en constructie van de looprail biedt een permanente verankering tegen wind en storm.

Het STAR-model wordt ondanks zijn breedte mogelijkheden zeer vlak gebouwd. De geringe hoogte zorgt ervoor dat de overkapping niet te veel opvalt in uw tuin. Ondanks de vlakke bouw kan het zwembad, ook wanneer de overkapping gesloten is, toegankelijk worden gemaakt; middels een optionele zijschuifdeur kan men het zwembad eenvoudig betreden.

Het model STAR wordt voorzien met dubbelwandige polycarbonaat, en de STAR PLUS met heldere transparante solide SAN beglazing. De overkapping wordt met de extra vlakke looprails geleverd, inclusief automatische vergrendeling.


Het model Visual wordt gekenmerkt door zijn moderne vorm, elegantie en onopvallende verschijning. De hoogte van de constructie is naar wens in een tamelijk vlakke of zelfs in een bijzonder vlakke versie verkrijgbaar. Deze geringe hoogte ontstaat door het knikpunt in de profielen van het model Visual. De solide SAN platen, die gebruikt worden als beglazing, zijn op het knikpunt thermisch gebogen.


Model VISUAL

Breedte tussen: 3,0m – 5,5m Hoogte: tussen: 0,6m – 1,2m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

Het inbouwprofiel wordt tegelijk met het aanleggen van het terras rondom het zwembad aangebracht. Het is esthetisch de meest aansprekende oplossingvoor het plaatsen van de looprails.

De voorzijde van het model Visual is standaard voor de helft opklapbaar gemaakt om ongehinderd de overkapping te kunnen verschuiven. Optioneel is een zijschuifdeur leverbaar in het grootste segment.

Wordt met extra vlakke rails en automatische vergrendeling geleverd. Zoals bij alle modellen van Aquacomet het geval is, zijn de segmenten optioneel afzonderlijk afsluitbaar te verkrijgen.


Het model HARMONIE en alle modellen met een toegankelijke hoogte worden ontwikkelt voor diegenen, die voor of na het baden langere tijd willen doorbrengen onder de overkapping.


HARMONIE & HARMONIE plus

Breedte: tussen 4,0m – 6,5m Hoogte: tussen 2,1-2,8m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

De aan de binnenzijde gelegen vergrendeling van de automatische positionering, is een gepatenteerde uitvinding van AQUACOMET. De vergrendelingen positioneren en fixeren de segmenten bij het sluiten van de overkapping automatisch, zodat er een optimale afdichting tussen de segmenten ontstaat. Deze vergrendelingconstructie bevindt zich binnen de kunststof afdekkap, die het aluminium profiel afsluit.

De voorzijde van het model Harmonie wordt met een draai of schuifdeur geĂŻnstalleerd. Optioneel kan een dubbele schuifdeur aan de voorzijde of een zijschuifdeur in het grootste segment worden gemonteerd. Het model Harmonie wordt voorzien met dubbelwandige polycarbonaat, en de Harmonie Plus met heldere transparante solide SAN beglazing.

Het model Harmonie wordt tot een overspanning van 6 meter met de standaard extra vlakke rail geleverd(12mm hoog). Vanaf een breedte van 6 meter maken wij gebruik van een versterkte vlakke rail die maar 20 mm hoog is.


Het model LOK (locomotief) is ontstaan door de fantasie van onze klanten. Het model locomotief is een veelzijdig bruikbare constructie die samengesteld is uit de modellen HARMONY en SKY. Het resultaat van de eenwording van de twee modellen is dat we een ruim voorgedeelte krijgen om te recreĂŤren, terwijl de lage delen ervoor zorgen dat de overkapping niet te veel opvalt in uw tuin. Standaard wordt de overkapping met SAN beglazing en met de extra vlakke rail geleverd.


Model LOK

Breedte tussen: 4,0-8,0m Hoogte tussen: 2,1-2.8m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

De POM wielen van onze overkappingen worden verdekt ingebouwd. Deze wielen zijn voorzien van stofwerende, verchroomde stalen roestvrije kogellagers om de rolweerstand zo goed mogelijk te minimaliseren. Wij zijn er zeker van dat, zodra u het verrijden van de segmenten zelf getest heeft, u net zo verbaasd en enthousiast zult zijn als wij bij Aquacomet.

De voorwand is gelijk aan die van het model Harmonie. Tussen de hogere en lagere segmenten zorgt een scheidingswand ervoor dat het verschil in hoogte wordt opgevangen en de badgasten toch contact houden met de omgeving.

De hier voorgestelde configuratie is een van de vele mogelijkheden van het model LOCOMOTIEF Door de modellen uit onze catalogus te combineren, kan op verzoek, elke gewenste constructie besteld worden (indien de aard van de modellen de montage dit mogelijk maakt) .


De royale binnenruimte van het model Professional biedt vele mogelijkheden rondom uw zwembad. Dit model maakt het mogelijk om aan 4 zijden langs uw bad te lopen. In de voorwand kan een draai of een schuifdeur worden geplaatst. In het grootste segment is een zijschuifdeur een optie.


Model PROFESSIONAL

Breedte: tussen 4,0-8,0m Hoogte: tussen 2,3 – 2,8m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

Bij de modellen PROFESSIONAL en PRACTIC wordt gebruikt gemaakt van verstevigde kruispunten en hoekversterkingen bij de dakpanelen voor een hogere draagkracht. Deze zijn gemaakt van laser-gesneden verchroomd staal.

Het model PRACTIC wordt geproduceerd met een asymmetrisch, licht schuinstaand zijpaneel. De hoogte naast het zijpaneel maakt het mogelijk om loopverkeer te creëren in de lengterichting. In de gesloten toestand van de overkapping kan men het ruime interieur van het model PRACTIC binnengaan door een draai of schuifdeur.

Model PRACTIC

Model Practic Breedte: tussen 4,0 – 8.0m Hoogte: tussen 2,3 – 2,8m (afhankelijk van de breedte)

Standaard worden de modellen PROFESSIONAL en PRACTIC geproduceerd met dubbelwandige polycarbonaat beglazing. Indien gewenst kunnen de voorkant, achterkant en zijpanelen met solide SAN beglazing worden vervaardigd.


Prive zwembaden worden soms direct ge誰ntegreerd in het terras. Hier biedt het model Creative het praktische voordeel dat de rail rechtstreeks kan worden bevestigd op een muur van uw woning of bijgebouw.


Model CREATIVE

Breedte:tussen 4,0-7,0 m Hoogte:tussen 2,3-2,8m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

De overkappingen, met een overspanning van meer dan ca.. 6m, worden op een 20 mm hoge vlakke rail geïnstalleerd. De rails zijn modulair uitbreidbaar om zoveel beweegbare segmenten als gewenst is te kunnen plaatsen. De installatie en montage van de rail biedt een permanente bescherming tegen wind en storm

De modellen kunnen worden geproduceerd – zoals te zien is op de foto›s - in een vaste uitvoering met een zijschuifdeur over een groot oppervlak. Een andere mogelijkheid is de beweegbare telescopische versie. In dat geval moet ter beveiliging een speciale aansluiting worden gemaakt voor de rail waarvoor wij de nodige documentatie ter beschikking stellen.

De CREATIVE modellen kunnen afhankelijk van uw wens worden geproduceerd in verschillende uitvoeringen. Zo kunnen we standaard bogen, vlakke bogen met rechte lijnen of versterkte hoekprofielen voor een wandaansluiting maken.


Het, in dit jaar ontwikkelde, nieuwe model van AQUACOMET biedt een nieuw concept in de overkappingen technologie. Het systeemprofiel van het model GALAXY zorgt voor een grote draagkracht en maakt een overspanning mogelijk van 10 m.


Model GALAXY

Breedte:tussen 5,0- 10,0 m Hoogte:tussen 2,4 - 3,3 m (afhankelijk van de breedte)

ek

ni

ch Te

De opwaarts verschuifbare zijpanelen van het model GALAXY zijn gemaakt van 3 mm dikke, flexibele, stevige polycarbonaat platen. Elk opschuifbaar raam heeft een ingebouwde valbeveiliging, die onmiddellijk ingrijpt bij onopzettelijke loslaten en vermijdt dus de val. De geleiding van de zijpanelen is bedekt met borstels, met het oog op een eenvoudige bediening en afdichting.

De Galaxy is een vaste overkapping, niet verschuifbaar, telescopisch model, maar in de gehele lengte van de overkapping zijn de zijpanelen tot 2 m hoogte te openen. Het openen van de zijpanelen tussen de bogen gebeurt in 2 delen, zodat u snel en eenvoudig kunt ventileren bij hoge temperaturen. Het onderste deel kunt u bijvoorbeeld gesloten houden, tot een hoogte van 1,10 m, met het oog op de bescherming van kinderen en huisdieren.

In de geopende situatie van het model GALAXY wordt u niet gehinderd door rails of grondprofielen. Na het openen van alle zijpanelen ontstaat de situatie van een overkapping die zeer open is en die een royale leefruimte rondom uw zwembad creĂŤert.


Model Sun on ROLL

Ni

Model Sun & Sky

eu

w

Breedte tussen: 3,0- 5,25 m Hoogte tussen: 1,2 - 1,5 m (afhankelijk van de breedte)

HPC

Breedte tussen: 3,0- 8,0 m Hoogte tussen: 1,1 - 3,0 m (afhankelijk van de breedte)

GRP

Model VISUAL

Breedte tussen: 3,0- 5,5 m Hoogte tussen: 0,6 - 1,2 m (afhankelijk van de breedte)

AAR

HPC

SAN

GRP

Model HARMONIE & HARMONIE plus

SFL

AAR

SAN

Model PROFESSIONAL

Breedte tussen: 4,0- 8,0 m Hoogte tussen: 2,0 - 3,0m (afhankelijk van de breedte)

SFL

FL

GRP

Breedte tussen: 4,0- 7,5 m Hoogte tussen: 2,1 - 2,5 m (afhankelijk van de breedte)

SFL

AAR

HPC

FL

AAR

HPC

Model PRACTIC

AAR

HPC

Breedte tussen: 4,0- 8,0 m Hoogte tussen: 2,1 - 2,5 m (afhankelijk van de breedte)

SAN

GRP


M odel keuze

Model GALAXY

Model STAR & STAR plus

Ni

eu

Breedte tussen: 3,5- 7,5 m Hoogte tussen: 0,8 - 1,4 m (afhankelijk van de breedte)

SFL

AAR

HPC

SAN

GRP

Model LOK

w

Breedte tussen: 5,0- 10,0 m Hoogte tussen: 2,5 - 2,8 m (afhankelijk van de breedte)

PC

HPC

Verkrijgbare standaardkleuren van de aluminium constructie.

zilverkleurig geëloxeerd

wit (RAL 9010)

mosgroen (RAL 6005)

licht ivoor kleurig (RAL 1015)

Optioneel kan elke RAL kleur besteld worden

Breedte tussen: 4,0- 7,5 m Hoogte tussen: 2,0 - 2,6 m (afhankelijk van de breedte)

SFL

AAR

HPC

SAN

GRP

Betekenis van de technische symbolen:

Model CREATIVE

Breedte tussen: 4,0- 7,0 m Hoogte tussen: 2,2 - 2,8 m (afhankelijk van de breedte)

FL

AAR

HPC

SFL

super vlakke looprails

FL

vlakke looprails

AAR

Automatische positionering

SAN

4mm transparante Styrol –Nitril –Acryl platen

HPC

8-10mm sterke dubbelwandige polycarbonaat platen

PC

3mm transparante polycarbonaat platen

GRP

afgeronde profielen Belangrijk! Voor de bestelbare technische opties graag contact opnemen met onze partners.


AQUACOMET

Onze firma vierde in 2009 haar 20 jarig jubileum. Onze activiteiten van de laatste 20 jaar werden door het hoge technische niveau, belangrijke innovaties, betrouwbare levertijden en gedisciplineerde arbeid gekenmerkt. Onze onderneming wordt in meer dan 20 landen vertegenwoordigt en onze producten worden door professionele partners verkocht.


Aquacomet-Nederland Ethaanstraat 2b 7463 PC Rijssen. www.aquacomet-nederland.nl www.aquacometnederland.nl info@aquacomet-nederland.nl info@aquacometnederland.nl

Onder voorbehoud van technische veranderingen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor drukfouten. Het geheel of gedeeltelijk kopiĂŤren van deze katalogus is verboden.

Zwembadoverkapping  

Zwembadoverkapping Leusink