a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Lestroj d.o.o., Motnica 2a, 1236 Trzin, Slovenija Stroji: 01 561 05 30 | Trgovina: 01 561 05 37 (40) e-pošta: info@lestroj.si | www.lestroj.si

STROJI IN OPREMA ZA OBDELAVO LESA

KATALOG LESTROJ 2019

! e j n a p u a z a z a l a Hv

> DNEVI ODPRTIH VRAT Demonstracija strojev na dnevih odprtih vrat: - CNC Accord 25 FX - CNC Cyflex CN PLUS - Robna lepilka Stefani KD HP - Robna lepilka Olimpic K 360HP - Robna lepilka ME 40TR

1

od 11. do 14. septembra 2019

sreda, četrtek, petek od 8. do 18. ure sobota od 8. do 13. ure Predstavitev in demonstracija lesnoobdelovalnih strojev Akcijska ponudba v tehnični trgovini z orodji in pripomočki za mizarje Priložnost za pridobitev novih znanj in idej Priložnost za nakup po znižanih sejemskih cenah

Vabljeni!


Lestroj že 30 let vaš dobavitelj lesnoobdelovalnih strojev in opreme

Da podjetje na trgu obstane več desetletij, preživi gospodarske krize in izzive, mora več stvari delati prav. Podjetje mora imeti vizijo in dihati svoje poslanstvo. Imeti mora odprte oči in spremljati aktualne potrebe svojih strank ter poznati trende, ki prihajajo. Kot potrjuje 30. obletnica, ki jo letos praznujemo v podjetju Lestroj, zgoraj navedeno v našem podjetju živimo iz dneva v dan in iz leta v leto že od daljnega leta 1986 naprej. To je bilo leto, ko je naš direktor Franc Stupica začel pisati zgodbo Lestroja. V časopisu je zasledil oglas italijanskega trgovca, ponudnika strojev na takratnem jugoslovanskem trgu, da išče prodajalce na terenu. Franc je tehnologijo dobro poznal, saj je bilo Mizarstvo Stupica v družini že tretjo generacijo, a kot najmlajši sin štirih otrok je svojo priložnost iskal drugje.

Prva pisarna je bila v domači hiši v Suhadolah.

Delo prodajalca lesnoobdelovalnih strojev se mu je zdelo idealen posel. Njegov prvi korak je bil nastop na sejmu v Kranju, kjer je takrat še za italijanskega zastopnika prodajal klasične stroje Sicar. Brez izkušenj v prodaji se je prvič srečal s potencialnimi strankami. Čeprav je bil takrat še zaposlen v varni in za tiste čase dobro plačani službi v Heliosu, se je Franc odločil zapustiti Helios in se podati na podjetniško pot – z odprtjem svojega podjetja Lestroj.

Prvo pisarno je uredil kar v domači hiši, kjer je namestil osnovne delovne potrebščine – faks in osebni računalnik za izdelavo ponudb in računov – kar je bila tudi prva oprema podjetja. V prvo skladišče je spremenil nekoliko večjo garažo na Viru pri Domžalah (okoli 50 m²), kasneje pa skladišče preselil v Tunjice, v še enkrat večji prostor. »Viličarja takrat nismo imeli. Vse se je dvigovalo s tako imenovanim ‘flašencugom’,« se spominja Franc.

Skladišče v Trzinu leta 1995 s površino 450 m² je bilo velika pridobitev za tiste čase.


Kmalu se je Lestroju pridružil prvi serviser Ciril Sedušak in zatem še Tomaž Černevšek. »Prodaja je hitro rastla. Stranke – mizarje smo pridobivali s korektnim odnosom in zelo konkurenčno ceno (v primerjavi s takratnimi konkurenti iz Italije) ter predvsem s servisom,« ponosno dodaja Frenk, kot ga kličemo sodelavci in prijatelji.

prostorov tega leta smo organizirali tudi prvi hišni sejem. Po letu 2000 se je prodaja precej umirila, vendar je leta 2005 znova začela rasti in se v letih 2007 in 2008 skoraj potrojila.

Naše usmeritve za prihodnost so tako optimizacija procesov, avtomatizacija in individualizacija za povečanje produkcijske učinkovitosti.

Prva trgovina je bila od leta 1990 pa do leta 1999 v Trzinu na Blatnici ob glavni cesti Ljubjana-Celje. Prva serviserja Tomaž Černevšek in Ciril Sedušak sta še danes del ekipe Lestroja. Direktor Franc Stupica v pisarni na Blatnici v pogovoru z zaposlenim Jožem Veseličem.

Dober glas se je hitro širil, takratni trg je bil zelo lačen ‘nove’ tehnologije. Prodaja je strmo naraščala, prav tako se je krepila ekipa podjetja. Praktično ni bilo mizarske delavnice, ki ne bi imela vsaj enega ‘Lestrojevega’ stroja. Kmalu zatem smo kupili poslovne prostore v IC Trzin, ob glavni cesti Ljubljana-Celje, kjer smo uredili tehnično trgovino in komercialo. Tudi skladišče je bilo kmalu preseljeno v Trzin, ker je potreba po prostoru vztrajno naraščala. Do leta 1994 smo stroje kupovali od italijanskih trgovcev, predvsem rabljene stroje kot tudi nove stroje SCM in Mini Max. A po spletu naključij smo v podjetju prišli v stik s proizvajalcem v Riminiju in z njim podpisali pogodbo o sodelovanju. V tem letu smo nato prodali prvi CNC stroj Morbidelli Author 500 podjetju Šenk Trade. Posel se je razvijal in v letu 1999 smo zgradili nov poslovni objekt na Motnici, kjer smo združili komercialo, tehnično trgovino, servis in skladišče. Povečali smo trgovino, zaposlili nove ljudi, tudi v servisu. Ob otvoritvi novih

Leta 2009 je prišla kriza, ki je močno zmanjšala prodajo, a smo kljub bistveno manjšim prihodkom in negotovi prihodnosti gospodarstva v Lestroju obdržali vse zaposlene. Po letu 2015 se je posel začel ponovno razvijati in je v letu 2018 zopet dosegel vrh. Danes naša ekipa šteje 20 zaposlenih in letno prodamo približno 450 različnih strojev v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Vizija Lestroja je, da partnerjem omogočimo najboljše in cenovno dostopne rešitve ter jim ob tem zagotovimo tudi močno tehnično podporo – vse to s ciljem, da mizarjem pomagamo do optimalne in pametne obdelave lesa, saj lahko le tako navdušijo danes vse bolj zahtevne stranke in zadovoljijo njihove pogosto nenavadne želje.

Mizarjem želimo pomagati, da v svojih delavnicah čim preprosteje uvedejo procese, ki jim omogočijo neposreden prenos iz projektantske pisarne, kjer oblikujejo načrte za končne izdelke, do strojev, ki izdelke tudi ustvarijo.

Sedanja lokacija v Trzinu od leta 1999.

Prvi dogodek dan odprtih vrat v novih prostorov v Trzinu leta 2001.

Novi skladiščni prostori od leta 2013 v Radomljah.

3


ČLANEK IZLET V SCM GROUP

Slovenski mojstri obdelave lesa v Italiji pogledali v srce podjetja SCM

4

V podjetju Lestroj stremimo k poštenemu poslovanju in si prizadevamo za kakovost, kar se kaže tudi v skrbi za naše stranke. Za vas se z veseljem potrudimo in vam ponudimo storitve in izdelke, ki presegajo običajne okvire poslovanja – na primer izobraževanje naših obstoječih in potencialnih strank. Tako smo letos med 20. in 21. junijem ponovno organizirali strokovno ekskurzijo v vodilno italijansko podjetje SCM za proizvodnjo lesnoobdelovalnih strojev, ki se je je tokrat udeležilo kar 40 slovenskih lesarjev.

Zanimivo popotovanje se je začelo v simpatični obmorski vasici Villa Verucchio, ki se je še posebej razcvetela in zrasla v pravo obalno mestece, potem ko je podjetje SCM tam odprlo eno izmed svojih proizvodnih enot (imajo jih namreč kar nekaj po različnih delih Italije). Po nekajurni vožnji iz Slovenije je bilo najprej na vrsti okrepčilno kosilo, ki mu je sledil voden ogled. V sklopu ogleda so predstavniki podjetja SCM udeležencem razkazali proizvodnjo, kjer so si ogledali različne delovne postopke kar v živo – v času delovnika. Opazovali so lahko tako potek sestavljanja posameznih elementov klasičnih strojev kot tudi proces sestavljanja samega stroja. Ogledali so si še nekaj kontaktnih in drugih strojev, nato pa so se slovenski mojstri obdelave lesa z našimi strokovnimi sodelavci odpravili na lokacijo, kjer sestavljajo elektromotorje Hiteco

in vrtalne enote komponente.

oz.

določene

Podjetje je za našo skupino odprlo tudi vrata svojega oddelka za nadzor, kjer poteka testiranje strojev in njihovih delov. Tako so se lahko prepričali o zagotavljanju brezhibnega delovanja strojev SCM, ki ga dosegajo z večkratnim testiranjem in si tako prizadevajo za visoko kakovost svojih izdelkov in zadovoljstvo uporabnikov.


Zvečer je sledila odlična spoznavna večerja, saj so predstavniki podjetja SCM goste povabili v vrhunsko ribjo restavracijo. Večer pa se je za najbolj vzdržljive in vztrajne nadaljeval še s klepetom in druženjem ob pijači v zelo zanimivem pubu v obliki gusarske ladje. Nastopil je celo animator, ki je oponašal Jacka Sparrowa iz filma Pirati s Karibov in zabaval obiskovalce. Druženje in polno izkoriščen dan sta se zaključila v poznih večernih urah.

Naslednje jutro se je naša skupina po zajtrku iz Ville Verruchio odpeljala še v tovarno v Riminiju, ki je glavna enota podjetja SCM in je bila postavljena kot prva. Na tej lokaciji se nahajata tudi uprava in showroom - razstavni prostor, kjer si lahko obiskovalci na okoli 2000

kvadratnih metrih ogledajo ogromno paradnih strojev podjetja SCM. Ti so priključeni ali povezani v linije in omogočajo realno demonstracijo. V showroomu so obiskovalce tokrat navdušili najnovejši stroji, ki jih je podjetje SCM predstavilo tudi na sejmu Ligna 2019 v Nemčiji. Zadnja postaja na programu je bil še ogled proizvodnje strojev CNC. Obisk pa se je zaključil v kantini podjetja, kjer so se udeleženci ekskurzije podprli z okusnim kosilom. Visoki standardi proizvodnje pa od podjetja SCM dodatno zahtevajo veliko mero inovativnosti, da lahko strankam ponudijo cenovno atraktivne izdelke. Z optimiziranimi delovnimi procesi in kratkimi cikli po sistemu vitke proizvodnje dosegajo konkurenčne cene, s kakovostno ponudbo pa gradijo zaupanje in dolgoročne odnose s svojimi partnerji.

Ko je bil program ekskurzije uradno zaključen, je ekipa lesarjev in naših strokovnih sodelavcev spomin na doživetje ujela še na skupinski fotografiji in se nato odpravila proti domu. Obogateni z novo izkušnjo so klepetali vso pot do Ljubljane. Strinjali so se, da je bila ekskurzija poučna, zanimiva in dobro organizirana, tako da je celotno potovanje res (pre)hitro minilo. Prijetno utrujeni so se tako vrnili v Slovenijo. Udeleženci ekskurzije so bili še posebej navdušeni nad lokalno zavestjo podjetja SCM, ki za razliko od številnih drugih proizvajalcev svoje proizvodnje ne seli v Azijo, da bi tako znižali stroške. V podjetju večino delov proizvedejo sami oziroma jih zanje proizvedejo tovarne v okolici. Za tako politiko se odločajo, ker želijo obdržati lokalna delovna mesta in podpirati lokalno prebivalstvo, hkrati pa lahko tako zagotavljajo najboljši nadzor nad kakovostjo in neodvisnost od tujih proizvajalcev.

ČLANEK IZLET V SCM GROUP

Polni novih informacij in vtisov so se slovenski lesarji z našimi strokovnimi sodelavci nato odpravili v hotel ob glavni rivieri, kjer se razprostirajo dolge peščene plaže. Prosto popoldne, ki je bilo na programu, so nekateri izkoristili za obisk plaže, sprehod ali pijačo in tako okusili tudi nekaj pravega počitniškega vzdušja v Italiji.

Celotna skupina SCM ima skupno okoli 4000 zaposlenih na vseh lokacijah, pod svojim okriljem pa ima več blagovnih znamk. Za zaposlene in njihovo zdravje zelo lepo skrbijo. Slovenska ekipa obiskovalcev je na primer tudi preizkusila hrano v njihovi kantini za zaposlene, in potrdila, da je bila hrana res kakovostna in okusna, kot v kakšni dobri restavraciji. Poleg tega vsi zaposleni delajo le eno izmeno, kar je verjetno tudi posledica močnega delavskega sindikata, ki vlada v Italiji in je enakovreden partner upravi.

5


ROBNE LEPILKE

Robni lepilki ME35 PUR in ME35 TR

Odlična končna obdelava!

NOVOST 2019

– Transportna veriga odslej

ROBNE LEPILKE

že v paketu standardne opreme namesto jermena!

Med številnimi lesarji (tako v Sloveniji kot tujini) sta se takoj izkazali kot zelo priljubljeni lepilki! Zaradi svoje majhnosti sta zelo praktični za v vsako delavnico, hkrati pa vsakogar presenetita z izjemno kakovostjo končnega rezultata obdelave. Marsikateri uporabnik ME35 se rad pohvali, da dosega enako ali boljšo kakovost od kolegov, ki uporabljajo dosti večje in dražje robne lepilke. V Sloveniji je prepričala že preko 40 zadovoljnih mizarjev. Že za 230 EUR na mesec vam ME35 ponuja vrhunsko kakovost obdelave, s katero boste razveselili vaše stranke, sebi pa prihranili veliko časa. Ne verjamete? Prepričajte se na dnevih odprtih vrat!

Verzija PUR EasyRound – spretno zaobli vogale po vertikali

Oprema: -

DIA-predrezkarji – fi 100 mm čelilnik EasyRound – verzija TR par nagibnih rezkarjev ravna in okrogla postrgala krtače hitra menjava kotlička dodatni kotliček za lepilo PU anti-adhezivna enota za nanos ločilnega sredstva

Verzija TR – Novost 2019 Samostojni rondomat za obljenje vogalov Cena po ceniku: 23.625 € + ddv

Cena po ceniku: 21.504 € + ddv

Akcijska cena:

Lastnosti: - obdelava 8-50 mm - masivni nalepki do 2 mm - pomik 7 m/min

17.190 € + ddv

(vključena transportna veriga)

Akcijska cena:

19.100 € + ddv

(polog 3.780 € + 60 obrokov po 292 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

(polog 3.440 € + 60 obrokov po 265 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Hitra menjava kotlička, dodatni kotliček za polivretan, hitro čiščenje stroja v zgolj 15 minutah.

6

Easy round – Patentirana rešitev (odlično orodje za posnemanje vogalov tankih trakov in ABS-a do 2 mm).

IZMENLJIV KOTLIČEK ZA PU, BELO LEPILO, ...


Robna lepilka ME40 TR NOVOST 2019

stracija Demon

NOVO!

em na hišn u sejm !

– prva verzija s samostojnim rondomatom

Potrebujete v vaši mizarski delavnici majhno, a zmogljivo robno lepilko?

ME40 ima za razliko od svoje predhodnice ločena čelilnik in rondomat. To omogoča kočno obdelavo trakov do 2 mm in možnost obdelave masivnih nalepkov do 5 mm. Vaši izdelki bodo v kombinaciji z ločilnim sredstvom in ščetkami obdelani do popolnosti. Hkrati boste prihranili precej časa, saj popravki in dodatno čiščenje ne bodo potrebni. Kot se za sodobno in učinkovito robno lepilko spodobi, ima tudi opremo za obdelavo občutljivih materialov. Kot taka predstavlja popolno opremo za odlično končno obdelavo po dostopni ceni! Cena po ceniku: 27.950 € + ddv

Akcijska cena:

22.890 € + ddv

(polog 4.590 € + 60 obrokov po 354 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Oglejte si demonstracijo robne lepilke na hišnem sejmu! Lastnosti: - obdelava 8-50 mm - masivni nalepki do 5 mm - pomik 9 m/min

Oprema: -

DIA-predrezkarji – fi 100 mm, višina 47 mm hitra menjava kotlička dodatni kotliček za PU (skupaj 2 kotlička) samostojni rondomat čelilnik K1 par nagibnih rezkarjev ravna in okrogla postrgala krtače anti-adhezivna enota za nanos ločilnega sredstva

Robna lepilka OLIMPIC K560 HP

Cena po ceniku: 69.980 € + ddv

Akcijska cena:

55.980 € + ddv

(polog 11.200 € + 60 obrokov po 865 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

AKCIJA!

Prvi korak do industrijske obdelave!

Robna lepilka Olimpic K560 je namenjena mizarjem, ki želijo zmogljiv in fleksibilen stroj za uporabo, 100-odstotno ponovljivost obdelave, visoko kakovost končne obdelave ter dostopno ceno. Sodobna mizarska delavnica s to rešitvijo pridobi praktično vse, kar potrebuje: masivne nalepke do 12 mm in dvojno obdelavo traku s pomočjo opreme MultiEdge in dvojnega multifunkcijskega rondomata. Stroj ponuja visoko zmogljivost s pomikom do 18 m/min. Za dodatno udobje ob uporabi skrbi velik in pregleden zaslon na dotik. Z malce doplačila pa celo integriran EYE-M 22-palčni zaslon na dotik, s sodobno programsko opremo Maestro Edge in vmesnikom HMI za integriranje stroja v avtomatizirano delovno celico.

ROBNE LEPILKE

Robna lepilka ME40 TR prekaša celo zelo uspešno ME35, saj je njena izboljšana nadgradnja. Namenjena je mizarjem, ki želijo močnejšo in hitrejšo lepilko, a vseeno dovolj kompaktno za manjšo mizarsko delavnico.

Oprema: -

HP verzija – NC brezstopenjska nastavitev vseh agregatov DIA 64 mm kotliček SGP z NC nastavitvijo količine lepila TOUCH 12-palčni 2 čelilnika THK nagibni rezkar z NC nastavitvijo 2 radijev

multifunkcijska enota za zaokroževanje Round X z dvema motorjema in NC nastavitev 1 radija okrogla postrgala in NC nastavitev 2 radijev ravna postrgala ščetke ločilno sredstvo Riepe kopirni koluti na vseh agregatih

7


Robna lepilka OLIMPIC K360 TR1 in OLIMPIC K360 HP - NOVO!

stracija Demon

em na hišn u sejm !

SUPER AKCIJA!

Verzija HP – nova dimenzija robljenja z užitkom

0,6 mm

1 mm

2 mm

8 mm

Novost – možnost kotlička SGP! Lastnosti:

ROBNE LEPILKE

Rešitev za vsakega mizarja, s katero bo pri stanovskih kolegih zbudil zavidanje! Z njo obdelava robov postane brzinska, preprosta in učinkovita. Olimpic K360 je pravi prodajni hit, saj jo v Sloveniji uporablja že 45 zadovoljnih mizarjev. Zelo priljubljena različica lepilke K360 TR1 s pnevmatskimi nastavitvami pozicij dobiva naprednejšega naslednika v obliki verzije HP. Ta ima 2 različna radija in poševnino s popolnoma avtomatskimi brezstopenjskimi motorji NC. To prinaša res preprosto nastavljanje za različne debeline trakov. Debeline namreč dobivajo vse več odtenkov z minimalnimi razlikami, a kljub temu za popolno kakovost obdelave zahtevajo dodatne nastavitve. Prilagajanje nastavitev za različne odtenke debelin trakov bo z omenjeno rešitvijo odslej mala malica. Poleg tega bo stroj nastavitve za določen trak lahko tudi shranil. Prihodnjič boste samo priklicali program in stroj se bo avtomatsko nastavil s pomočjo 11 servo motorjev s popolno ponovljivostjo! Vse nastavitve upravljate hitro in intuitivno preko preglednega 12-palčnega zaslona na dotik.

-

hitrost pomika 11 m/min 2 lepilna kotlička (eden za EVA, drugi za PU/EVA lepilo) DIA predrezkarji 64 mm višina obdelave 60 mm, nalepki do 6 mm RIEPE – ločilno sredstvo čelilniki K-SEL – z dodatno funkcijo EasyRound za obljenje tankih trakov - par nagibnih rezkarjev 2R MULTIEDGE – brezstopenjska nastavitev R1 in R2 mm ter poševnina za neskončno pozicij za tanke trakove - sistem za zaokroževanje ROUND 1 – 1 motor – 2-osna NC nastavitev - okrogla postrgala RAS HP 2R z 2 popolnima radijema, 4-osno NC nastavitvijo - ravna postrgala Cena po ceniku: 53.200 € + ddv

Akcijska cena za Olimpic K360 HP:

39.900 € + ddv

* (dodatna oprema: EasySize, kotliček SGP, nanos drsnega sredstva, krtače, infrardeč grelnik - doplačilo) (polog 7.980 € + 60 obrokov po 617 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Brezstopenjski avtomatski pomiki (s pomočjo 11 motoriziranih osi) preko servo motorjev so zagotovo trend, ki je bil do sedaj rezerviran le za izbrance, odslej pa je na voljo širšemu krogu kupcev. Ker dodaja futuristično dimenzijo tem lepilkam, bo moderniziral vsako mizarsko delavnico, katere del bo postal. Stroj uporabnikom prinaša veliko dodano vrednost glede na naložbo. Predstavlja idealno rešitev za vse mizarje, ki izdelujejo pohištvo po naročilu ali imajo maloserijsko proizvodnjo in potrebujejo visoko kakovost obdelave po dostopni ceni, hkrati pa želijo privarčevati svoj dragocen čas, ki ga sicer zahtevajo nastavitve. Odlična izbira za mizarje, ki želijo ponuditi tudi storitve robljenja in si olajšati delo.

3,26 m (TR)

3,58 m (HP)

Cena po ceniku: 43.780 € + ddv

Akcijska cena za Olimpic K360 TR1:

34.990 € + ddv

(polog 6.990 € + 60 obrokov po 541 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Cena po ceniku: 33.625 € + ddv

Akcijska cena za Olimpic K360 TE:

26.900 € + ddv

(polog 5.380 € + 60 obrokov po 416 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Udobne in hitre nastavitve preko preglednega zaslona Brezstopenjski avtomatski pomiki preko servo motorjev z dvema radijema! na dotik z možnostjo shranjevanja v program.

8


Lepilni kotliček SGP - novi trend lepljenja Lepilni kotliček SGP (Smart Glue Pot) je ekskluziven, patentiran kotliček podjetja Stefani (SCM GROUP) Kotlički SGP so preizkušena rešitev uporabe in nanosa lepila pri robnih lepilkah SCM in Stefani. Gre za praktično rešitev s ključnimi prednostmi, kot so: uporaba majhne količine lepila, hitra in udobna avtomatska menjava lepila, tanjši spoj, možnost NC spreminjanja količine lepila za optimalen nanos, hitro segrevanje. Klasični kotlički bodo verjetno kmalu preteklost, saj je njihova uporaba v primerjavi s količki SGP bistveno manj praktična. Še posebej pridejo do izraza pri uporabi lepil PU, saj je čiščenje kotlička SGP mala malica – le na gumb pritisnemo, počakamo nekaj minut in že je očiščen.

• 150 g lepila je minimalna količina lepila, ki ga kotliček SGP potrebuje za delovanje – bolj sveže kot je lepilo, boljša je kakovost • nanašalni valjček ima optimizirano granulacijo profila valjčka, ki je plazemsko obdelan – ima anti-adhezivno prevleko proti sprijemanju lepila EVA/PU – tanjša lepilna fuga in Optimalna NC nastavitev količine lepila z učinkovitejše čiščenje možnostjo shranjevanja v program. • menjava lepila je samodejna z avtomatskim ciklom preko računalnika • avtomatsko čiščenje kotlička z zbiranjem odvečnega lepila v posebni posodi pod kotličkom – možna ponovna uporaba neporabljenega lepila EVA • avtomatska nastavitev količine nanosa lepila NC – vedno optimalna količina nanešenega lepila glede na tip plošče, tip nalepka in višino obdelave • levo-desno vrtenje nanašalnega valjčka – za dosego nanosa večjih količin lepila pri obdelavi masivnih letvic • hitro segrevanje zaradi majhne količine lepila – 7 minut • dvojna termoregulacija za uporabo lepila PU in EVA • z uporabo predgrelne enote – avtomatsko doziraje lepila Predtalilna enota PU BOX L za kartuše z lepilom • PU BOX L – do 72 ur brez čiščenja lepila PU Postopek čiščenja oz. praznjenja PU sproti tali kartušo in sveže lepilo dozira kotlička s pritiskom na gumb! Dobavljivo le na strojih Olimpic K360, K560, Stefani KD, MD, XD! neposredno v kotliček.

Robna lepilka OLIMPIC KD

Cene od 69.900 do 99.900 EUR + ddv * (odvisno od opreme in konfiguracije stroja)

ZA NAJBOLJŠO PONUDBO NAS KONTAKTIRAJTE!

Profesionalni pristop k industrijskemu robnemu lepljenju!

ROBNE LEPILKE

PREDNOSTI:

Robna lepilka Olimpic KD je namenjena mizarjem in podjetjem, ki želijo maksimalno fleksibilnost stroja, vrhunsko kakovost in visoko zmogljivost. Smo edini, ki v tem cenovnem razredu ponujamo jermenski transportni trak namesto transportnih koles. To prinaša odlično protiprašno zaščito za vse občutljive materiale. Materiale namreč prevleče s folijo, kar je velika dodana vrednost.

stracija Demon

em na hišn u sejm !

PU BOX L – Omogoča delo do 72 ur brez vmesnega čiščenja! PU BOX L omogoča uporabo kartuš z lepilom PU. Agregat sproti tali kartušo in lepilo dozira neposredno v kotliček SGP. S tem zagotavlja sveže lepilo in omogoča uporabo lepilke brez čiščenja celo do 3 dni. SGP + PU BOX L je trenutno najbolj preprosta rešitev na trgu za uporabo lepil PU, z uporabo najbolj svežega lepila. Za lepilo EVA je na voljo predtalilna enota z zalogovnikom do 4 kg. Transportna kolesa lahko puščajo prašne odtise na obdelovanih kosih, kar lahko povzroči ogromno dodatnega dela. Transportni jermen pa v primerjavi s kolesi zagotavlja odlično protiprašno zaščito za občutljive materiale. Tehnologija MULTIPROFILE omogoča povsem avtomatsko nastavitev obdelave različnih radijev le s pritiskom na gumb!

Lastnosti: - hitrost pomika: 12-20 m/min - kotliček SGP z avtomatskim čiščenjem in NC regulacijo količine lepila - EASY SIZE – avtomatska nastavitev odvzema predreza DIA glede na debelino traku - iGLUE – avtomatska zapora lepila, IR keramična luč - DIA predrezkarji 64 mm, IR luč - višina obdelave: 60 mm, nalepki do 6 mm - 3 enote: ločilno sredstvo RIEPE, drsno sredstvo RIEPE, čistilno sredstvo RIEPE - čelilniki K-SEL – odrez z nadmero – 2 poziciji - par nagibnih rezkarjev 2R MULTIEDGE – brezstopenjska nastavitev R1 in R2 mm ter neskončno pozicij za tanke trakove - sistem za zaokroževanje ROUND K – 2 motorja (vzdolžni in prečni) - obdelava MULTIEDGE R1 - okrogla postrgala RAS HP 2R – 2 popolna radija z avtomatsko menjavo - industrijska ravna postrgala RCA/2C, krtače

Reference za Stefani KD v Sloveniji: Podoba in d.o.o., Kranj, Lesmont Plus, Stahovica; Pohištvo Apače d.o.o., Apače; Mizarstvo Šporar Janez s.p., Dolenjske Toplice; Sašek d.o.o., Šmarje-Sap; Lestetik d.o.o., Grosuplje.

9


Robna lepilka STEFANI MD

Industrijska robustna in produktivna robna lepilka Robna lepilka Stefani MD je industrijska robna lepilka, ki je poznana po svoji robustnosti in visoki produktivnosti s pomikom 25 m/min. Obdeluje nalepke do 25 mm, ima 3 različne radije, avtomatski zalogovnik za 6 različnih trakov, HP – 6-osne NC servo pomike, transportni jermen, do 3 različne predtalilne enote (1 x EVA, 2x PU), utorne rezkarje, brusne agregate, AIRFusion, NORDSON EB60 enoto za PU, dodatno drsno vhodno mizo za lažje upravljanje, povratno transportno napravo Spinner, kotno vodilo in še mnogo več!

ROBNE LEPILKE

Robna lepilka Stefani Cell Stefani XD in Stefani S sta industrijski robni lepilki višjega razreda, s pomikom od 25 do 30 m/min, z inovativno opremo in zmogljivostjo obdelave od 600 do 1400 različnih obdelovancev na delovno izmeno. Predstavljata zmogljivo in popolnoma avtomatizirano linijo, ki jo lahko popolnoma sam obvladuje vsak posameznik.

Povratne transportne naprave Na voljo so različne dimenzije in različni tipi povratnih transportnih naprav.

Povratne transportne naprave nam lahko zelo olajšajo delo in zmanjšajo stroške.

Cene se gibljejo od 16.900 EUR +ddv naprej, odvisno od tipa naprave. 10


LASERSKI STROJ Serija HS Odlična priložnost za dober posel z minimalno investicijo. Z malo inovativnosti lahko z laserjem izdelate številne različne izdelke, saj omogoča graviranje in razrez lesa, plastike, stekla, pene, aluminija, tekstila, usnja in drugih materialov.

LASERSKI STROJI

Primeri uporabe:

Delo na laserju je enostavno. Željeno datoteko prenesete iz ključka ali WI-FI povezave, na laserju določite parametre in postavite obdelovanec na delovno mizo, nato pa s pritiskom na gumb avtomatsko zaženete cikel. Laserji HS so izjemna uspešnica, saj za svojo ceno nudijo izredno veliko. Letošnje modelno leto 2019 zopet ponuja izboljšave: - programska oprema RD-CAM, - manjši kompresor zraka, - manjša, vendar učinkovitejša odsesovalna naprava, - Wi-Fi modul za brezžično povezavo računalnika, - v kompletu glava z avtomatskim fokusom ter navadna glava.

LASTNOSTI: - hermetično zaprt CO2 laser, - moč laserja: 80 / 90 / 120 W, - dobavljive delovne dimenzije stroja: 900 x 600mm / 1300 x 900 mm / 1600 x 1000 mm, - hitrost reza: 0,3 m/s, - višina rezanja: od 0 – 20 mm (odvisno od materiala), - hitrost graviranja: 500 mm/s, - natančnost: +/- 0,01 mm, - ločljivost: 50 – 2500 DPI, - vodni sistem hlajenja, - vrsta delovne površine: izmenljive letve ali podloga ‘’satovje’’ - možnost uvoza datotek s končnicami: AI, PLT, DXF, BMP, JPG, GIF.

HS-9060 (900 x 600 mm) Akcijska cena: 4.190 € + ddv HS-1390 (1300 x 900 mm) Akcijska cena: 5.190 € + ddv Vodno hlajenje WJ-160 za neprekinjeno delo vključeno v ceno.

V ceni laserja vključeno strokovno šolanje ter poskrbimo za tehnično podporo, da boste svoj laser maksimalno izkoristili.

11


Zmogljivo virtualno konstruiranje pohištva s programom LESTROJ FUSION V Lestroju smo razvili dostopen in zmogljiv program LESTROJ FUSION, ki je vtičnik licenčnega Autodeskovega CAD/ CAM programa Fusion 360. Gre za zmogljivo, prilagodljivo in uporabniku prijazno rešitev, ki je dostopna tako manjšim mizarjem, ki si težko privoščijo drage CAD/CAM rešitve, kot tudi večjim mizarjem, ki želijo uporabno rešitev za minimalno naložbo. Naša vizija pri razvoju programa LESTROJ FUSION je bila v prvi vrsti pomagati mizarjem, ki želijo poenostaviti svojo proizvodnjo, avtomatizirati proizvodne procese proizvodnje, skrajšati cikel, se izogniti napakam, zmanjšati stroške in postati bolj konkurenčni na vse bolj zahtevnem trgu. Program LESTROJ FUSION je idealen virtualni pomočnik za konstruiranje pohištva, izris načrtov, delavniških risb in renderjev, izdelavo kosovnic, izračun stroškov in izdelavo ponudb, optimizacijo krojnih listov, prenos načrtov na žago za razrez, pripravo CNC-programa na osnovi 3D-modela, izpis nalepk in podobno.

LESTROJ FUSION

LESTROJ FUSION je preprost za uporabo, saj že vsebuje osnovne knjižnice, opremljene z osnovnim naborom pohištvenih elementov. Iz knjižnice le izberemo element, ki najbolj ustreza naši viziji, prilagodimo mere, preprosto določimo predalnike, predelne police, cokel, nadmere, hrbtišča ter ostale elemente, ki jih želimo. Po zaslugi grafično izpopolnjenega programa Fusion 360 si lahko vsak element ogledamo do najmanjše podrobnosti in s tem preprečimo morebitne napake.

Izbor elementa iz knjižnice in parametrično urejanje izbranega elementa.

Izdelava, oblikovanje, tisk nalepk s črtno kodo.

12

Popis materiala, krojna lista - seznam, izračun stroškov materiala, izračun cen za ponudbe.

Izračun, kreacija in izpis posameznih elementov pohištva in pretvorba podatkov za obdelavo na cnc stroju.


Programska oprema LESTROJ FUSION tako omogoča: - oblikovanje/konstruiranje pohištva (kot so kuhinjski elementi, postelje, vgradne omare, komode, pohištveni elementi, …), - hitro in natančno popolno opremljanje pohištva z mozniki, ekscentri, ročaji, vodili predalov in predalniki, - izris načrtov oz. delavniških risb, - izdelavo kosovnic, - izračun stroškov in prodajnih cen ter pripravo ponudb, - simulacijo obdelave, - izvoz v programa Xilog Plus in Xilog Maestro (xxl, pgm, xcs, pgmx), - izdelavo nalepk s podatki in črtnimi kodami. Programska oprema LESTROJ FUSION je trenutno namenjena kupcem novih CNC-strojev SCM in Morbidelli.

LESTROJ FUSION

Če tudi vi želite optimizirati vaše konstrukcije ali želite več informacij, nas pokličite na 031/344785 (Domen).

Izdelava računalniške grafike končnega produkta.

Izpis krojne liste.

Povezava z zunanjim programom za optimizacijo in izdelavo krojnih list.

Izdelava pohištva z uporaba črtnih kod zelo poenostavi in olajša delo ter občutno zmanjša možnost napak.

13


Pretočni CNC stroj SCM STARTECH CN PLUS

CNC STROJI

NOVO!

Majhen, zmogljiv, hiter in univerzalen pretočni CNC stroj za vrtanje, rezkanje in žaganje je namenjen manjši ali srednje veliki mizarski delavnici, ki izdeluje ploskovno pohištvo po naročilu. Stroj je opremljen z vrtalno enoto s 14 svedri (8 vertikalnih in 6 horizontalnih svedrov). Po X osi je vgrajena utorna žagica za hrbtišča. Opremljen je tudi z rezkalnim agregatom (s 5,5 kW močjo) za učinkovito izdelavo utorov, kontur, graviranja itd. Za pravilnost vnesenih podatkov skrbi sistem za avtomatsko merjenje oz. kontrolo dimenzij obdelovancev ‘3D Probe’. Obdelovanec se po stroju pomika preko premičnih klešč, zato stroj ne potrebuje predhodnega nastavljanja. Čeprav je stroj po svoji moči in spretnostih zelo zajeten, pa je v zasedanju prostora zelo skromen, saj potrebuje le 5 m². Uspešno se lahko spopade z obdelovanci z maksimalno dolžino do 3000 mm in delovno širino do 900 mm. V standardni opremi stroja je zmogljiva programska oprema Maestro CAD/CAM, ki omogoča nadgradnjo s programom za izdelavo pohištva Maestro Cabinet.

Stransko vodilo je avtomatsko nastavljivo! Cena po ceniku: 34.990 € + ddv

Akcijska cena:

27.990 € + ddv

(polog 5.590 € + 60 obrokov po 432 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Doplačilo REZKALNI AGREGAT:

14

4.490 € + ddv


Pretočni vrtalni CNC stroj SCM STARTECH CN V NOVO!

Tehnični podatki:

CNC stroj Startech CN V je pretočni CNC vrtalni stroj, namenjen manjši mizarski delavnici, saj zavzame le 5,5 m² prostora. Ta ugodna naložba se vam bo obrestovala v veliki količini veselja in užitkov pri delu. Uporaba stroja je zelo preprosta, saj stroj upravljate preko 10-palčnega zaslona na dotik in programske opreme, ki jo uporabite na vašemu računalniku in le prenesete na CNC stroj.

-

maksimalne dimenzije obdelave 3000x900x50 mm vrtalna enota 11 svedrov (4 horizontalni, 7 vertikalni svedri) hitrost pomika 20 m/min integrirana žagica za hrbtišča motor 2,2 kW

Cena po ceniku: 21.316 € + ddv

Akcijska cena:

17.490 € + ddv

(polog 3.500 € + 60 obrokov po 270 €, ddv se plača ob pologu)*

KOTNE GLAVE Kotne glave HITECO Industrijske kotne glave za uporabo na CNC-strojih, kot so SCM, Morbidelli, IMA, Homag, Biesse, Busellato, CMS idr.

Kotna glava z dvema izhodoma HITECO HSK63F H = 100

Kotna glava z enim izhodom HITECO ONE HSK63F H = 100

Univerzalna glava za CNC-stroj za vrtanje, rezkanje ali žaganje. Agregat ima možnost vpetja rezkarjev s pušami 1 x ER32 in 1 x ER25. Puša ER25 ima možnost namestitve lista krožne žage. Ob naročilu nujno navesti tip stroja in vpetja.

Najv. hitrost vrtenja 15.500 obr./min, vpetje ER32, rotacija 0-360°, HSK 63F/ISO30 Ob naročilu nujno navesti tip stroja in vpetja. Cena po ceniku: 1.745 € + ddv

Nagib 0-100°, najv. hitrost vrtenja 15.500 obr./min, vpetje ER32, rotacija 0-360°, HSK 63F/ISO30. Ob naročilu nujno navesti tip stroja in vpetja. Za vsak tip kotne glave je možno izbrati tip vpetja ... HSK 63F, ISO30 ...

Cena po ceniku: 1.490 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

1.540 € + ddv

1.340 € + ddv

Kotna glava nagibna HITECO TILT

CNC STROJI

Ta stroj lahko v vaši mizarski delavnici utira prve korake v uporabo CNC tehnologije. Pozabili boste na zamudno uporabo klasične mozničarke ter z novim strojem Startech CN V poenostavili vrtanje, skrajšali proizvodni čas in izboljšali kakovost.

Kotna glava nagibna z digitalnim odčitovalcem HITECO TILT DIGIT Nagib 0-100°, DIGITALNI ODČITOVALEC KOTA, najv. hitrost vrtenja 15.000 obr./ min, vpetje ER32, rotacija 0-360°, HSK 63F/ISO30.

Cena po ceniku: 2.515 € + ddv

Cena po ceniku: 3.200 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

2.050 € + ddv

2.590 € + ddv

15


Pretočni CNC za vrtanje, rezkanje, žaganje in vstavljanje moznikov

Morbidelli NOVO! CX 210/ CX220 Cene že od 68.000 EUR naprej! S tem strojem pridobite dostopno tehnologijo VSE V ENEM! Zavzame manj kot 10 m² prostora. Na enem stroju lahko opravljate več operacij: vrtanje z maksimalno produktivnostjo z dvema neodvisnima vrtalnima enotama RO.AX, rezkanje z možnostjo menjave orodja, lepljenje in vstavljanja moznikov in žaganje za izdelavo utorov Clamex ali izdelavo hrbtišč. Vse operacije so podprte z zmogljivo in fleksibilno programsko opremo Maestro/Maestro Cabinet in

CNC STROJI

LestrojFusion (CAD/CAM rešitev za izdelavo pohištva).

Lepljenje in vstavljanje moznikov.

Pretočni CNC stroji MORBIDELLI UX100/UX200 Pretočni horizontalni CNC z dvema neodvisnima vrtalnima enotama.

NOVO!

Vrhunski CNC stroji za vrtanje, rezkanje, žaganje, lepljenje in vstavljanje moznikov. Stroje odlikuje izjemna produktivnost in prilagodljivost, ki občutno skrajša proizvodni cikel. Stroj lahko opremimo z dvema vrtalnima enotama (48 + 48 svedrov), avtomatskim nakladanjem in razkladanjem, povežemo ga lahko z robotsko roko ali ga povežemo v linijo z ostalimi stroji. Stroj lahko opremimo tudi z dvema neodvisnima rezkalnima agregatoma z avtomatsko menjavo. Tako lahko dobite pravi CNC obdelovalni center, ki je kos vašim še tako zahtevnim idejam!

16


CNC TEHNOLOGIJA

CNC stroji MORBIDELLI serije M100/M200 Vse tehnološke procese lahko preprosto prilagajate glede na svoje potrebe.

VRTALNA ENOTA RO.AX omogoča izdelavo 60 % več lukenj v enakem času!

Modelno leto 2019 zaznamujejo še večja fleksibilnost in hitrejši cikli!

CNC STROJI

Dobava iz zaloge!

Postavitev svedrov lahko zelo vpliva na hitrost vrtanja. Nove enote RO.AX imajo unikatno postavitev, ki omogoča učinkovitejše vrtanje pohištvenih elementov. Na voljo je prva vrtalna enota z možnostjo menjave vretena brez servisa, kar prinese zmanjšanje stroškov uporabe. Novost je tudi možnost mazanja vsakega vretena posebej. To zagotavlja ustrezno namaščenost in preprečuje, da pride do pretirane ali premajhne količine masti, kot se to dogaja pri klasičnih glavah. Poleg tega je mazanje potrebno le na vsakih 1000 ur. Mogoča je tudi večja hitrost vrtenja – 8000 obratov/min za hitrejše cikle! Robustna industrijska izvedba te vrtalne enote tako omogoča dolgoletno brezhibno delovanje!

DVE NEODVISNI Z OSI z možnostjo menjave orodja na rezkanju kar med vrtanjem skrajšata cikel proizvodnje. Rezkalni agregat in vrtalna enota imata vsak svojo neodvisno Z os, kar pomeni hitrejši proizvodni cikel, še posebej pri obdelavi masive.

17


PRO-SPEED verzija z vektorsko hitrostjo pomika s 113 m/min Kombinacija zaščitnih odbijačev in fotocelic omogoča najhitrejše pomike. Pri tem ne potrebujemo nadležnih varnostnih tepihov. Stroj deluje z maksimalno hitrostjo, ki jo avtomatsko zmanjša na 25 m/min, ko uporabnik stopi v cono pomika konzole. Prav tako jo lahko tudi prosto pomika. Zaščitni odbijači uporabnika varujejo pred morebitnimi trki, ki pri tej hitrosti niso nevarni. Ko uporabnik stopi izven cone obdelave, stroj znova poveča hitrosti na maksimalne pomike.

BREZCEVNI SISTEM TV za poljubno pomikanje konzol na različne pozicije Morbidelli ima ekskluzivno rešitev z brezcevnim sistemom na suportih. Ta prinaša možnost prostega pomikanja konzol na katerokoli pozicijo, ne da bi bili omejeni zaradi cevi. To omogoča odpadnemu materialu, ki pade v stroj, da se lažje transportira brez morebitnih zastojev.

POVEČANA Z OS s hodom 540 mm se lahko

CNC STROJI

primerja z večjimi industrijskimi CNC stroji

M100 se s prehodom obdelovanca 250 mm na 75 mm visokem vakuumskem prijemalu postavlja ob bok večjim industrijskim CNC strojem. S hodom osi 540 mm je M100 najzmogljivejši 5-osni CNC stroj v tem cenovnem razredu.

MOŽNOST OBDELAVE VELIKIH OBDELOVANCEV Konzola z delovnimi agregati in zaščito se lahko popolnoma odmakne z delovne mize, tako lahko čez celotno delovno mizo prosto postavite velike obdelovance. Na voljo so različne dimenzije delovnih miz in sicer z dolžinami: 3100, 3700 in 5500 mm po X osi. Širina obdelave je lahko 1620 mm, prehod obdelovanca pa celo 1900 mm.

AVTOMATSKA DELOVNA MIZA vam po dostopni ceni izjemno olajša delo CNC M200 se lahko spremeni v avtomatsko delovno mizo, saj omogoča avtomatsko nastavitev pozicije suportov in vakuumskih prijemal. S tem cikel postane hitrejši, uporaba udobnejša in zmanjšajo se možnosti za napake. Doplačilo okoli 15.000 EUR pri 3,1 m veliki delovni mizi ponuja dosegljivo tehnološko rešitev, ki vam lahko zelo olajša delo.

18

PRILAGODLJIVA HITROST za večjo

RTPC - avtomatski

učinkovitost različnih tipov obdelave

samocentrirni sistem za nastavitev osi 5-osnega agregata - garancija za natančnost.

Preko izbirnega stikala SND lahko izbirate med 3 načini obdelave – počasnim, normalnim in dinamičnim. S spremembo načina delovanja lahko pospešite cikel tudi do 45 %. Ne glede na tip obdelave lahko vedno prilagodite hitrost obdelave za doseganje maksimalnega izkoristka v danih pogojih.


IZBIRATE LAHKO MED 5 RAZLIČNIMI VRETENSKIMI MOTORJI 5-osni JQX 10 ali 13,5 kW 5-osni PRISMA – 12 kW – tehnologija ‘Beltek’ 3- ali 4-osni – 9,5 kW ali 15 kW

HITREJŠE MENJAVE ORODIJ – tudi med vrtanjem Letošnja novost je zalogovnik orodja R16 ‘on board’, ki skrajša čas menjave orodja na 8 sekund. Za to sta zaslužni dve neodvisni Z osi, ki omogočata menjavo orodja kar med samim vrtanjem. Na stroju M200 imate lahko v zalogovnikih celo do 60 različnih orodij, vključno z žago premera 350 mm.

KONZOLA EYE-M

EYE-M je 21,5-palčni FullHD zaslon s funkcijo MultiTouch in z resolucijo 1920x1080, v katerem je integriran zmogljiv računalnik. Konzola ima protiprašno zaščito in je vodotesna. Omogoča stabilno delovanje tudi v zahtevnih industrijskih okoljih. EYE-M je standardna oprema vseh CNC strojev SCM in Morbidelli.

CNC STROJI

Nova univerzalna konzola EYE-M je odslej del standardne opreme CNC strojev Morbidelli, razrezovalk Gabbiani in opcijska oprema robilk Stefani.

PONUDBA MESECA

- Delovno polje x3110, y1620, z180 mm, PRO-SPEED varnostni sistem z opremo BUMPERS - Vrtalna enota 31 svedrov, RO.AX, frekvenčni pretvornik, 1.500-8.000 obr/min - Motor Hiteco JQX 11 kW HSK63F, 5-osni - Zalogovnik orodja FAST14 na motorju, menjava orodja v 14 sekundah - Zalogovnik orodja TBR14, možnost shranjevanja krožne žage do 350 mm v zalogovnik - Samodejno centralno mazanje - 6 podpor TV FLEX 1600, 12 vakumskih prijemal 145x145 mm H75, 6 vakumskih prijemal 145x55 m, pomagala za nakladanje - Vakumska črpalka Becker 250 m3/h, daljinski upravljalnik TECPAD - Mobilna upravljalna enota z računalnikom PC Ponudba vključuje - Programska oprema Xilog Maestro programsko opremo - šolanje - montaža Lestroj Fusion

Cena po tovarniškem ceniku: 112.139 € + DDV

Akcijska cena: 89.900 € + ddv (polog 17.980 € + 60 obrokov po 1.390 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)* Opcijska oprema: povečana širina obdelave po Y osi 1900 mm, vertikalne klešče za obdelavo masive, set prijemal za obdelavo oken, avtomatska nastavitev vakum prijemal TV FLEXMATIC, vakumprijemala različnih dimenzij, … 19


CNC stroji SCM ACCORD 25/30/40/42/50 FX

V podjetju Pohištvo Lipar d.o.o. so letos posodobili proizvodnjo z novim Accord 25 FX!

Vrhunska CNC tehnologija, namenjena predvsem proizvajalcem oken, vrat in stopnic oz. vsem, ki iščejo zelo zmogljiv in robusten CNC stroj za intenzivno delo, kot je izdelava masivnih izdelkov, polizdelkov, ploskovnega pohištva, ...

CNC STROJI

NOVO!

Serija zelo robustnih industrijskih CNC strojev, ki tehtajo od 5500 kg do 12.000 kg, in so cenovno dostopnejši kot bi pričakovali glede na zmogljivosti, s katerimi se ponašajo. Ena od teh je mostno vpetje z dvema neodvisnima motorjema, ki poganjata X os. Na voljo imajo do 92 skladiščnih mest za orodje, ki jih odslej zagotovo ne bo zmanjkalo. Prehod obdelovancev po Z osi od 250 mm do 500 mm zadovolji tudi najbolj zahtevne uporabnike. Omogoča tudi nadgradnjo z dvema neodvisnima rezkalnima agregatoma (3-, 4- in 5-osni) in dvema neodvisnima vrtalnima enotama po Y osi za maksimalno produktivnost. Glavni motor Prisma s tehnologijo ‘Beltek’ je prednost CNC-jev Accord z močjo do 17 kW za maksimalne odvzeme. CNC lahko opremite z zmogljivimi vrtalnimi enotami RO.AX od 23 do 48 svedrov (tudi do dve enoti hkrati). Na voljo je tudi delovna miza MATIC s suporti, ki omogočajo avtomatsko neodvisno nastavitev suportov in vakuumskih prijemal. Lahko pa izberete klasično delovno mizo START, z mehansko nastavitvijo vakuumskih prijemal ali suportov, s pomočjo laserja ali daljinskega upravljalnika TECPAD. Odločite pa se lahko tudi za ravno ALU delovno mizo za obdelavo masivnih izdelkov ali nesting obdelavo.

VAKUUMSKA PRIJEMALA V VIŠINI H110 ali H145 mm Za uporabo orodja z več profili, s katerim prihranite čas, saj pri tem menjava orodij ni potrebna. Ta rešitev je še posebej zanimiva za izdelavo oken.

BRC ENOTA ZA OBDELAVO VRAT IN OKEN Samostojna enota na Z osi, ki omogoča odrez, rezkanje, in vrtanje brez uporabe zalogovnika orodja. Ta hitra in natančna rešitev je zelo uporabna pri obdelavi vrat in oken.

HITRA IN NATANČNA AVTOMATSKA MIZA MATIC

20

Avtomatska delovna miza MATIC poenostavi in pohitri vaš delovni proces. Vsak suport in vakuumsko prijemalo ima neodvisni pomik, kar prinaša nepogrešljivo možnost preprijemanja obdelovancev, še posebej pri obdelavi okenskih profilov.


5-OSNI AGREGAT PRISMA 5-osni motor PRISMA je oplemeniten s tehnologijo jermenskega prenosa ‘Beltek’, ki preprečuje pregrevanje in zagotavlja večjo fleksibilnost z najmanjšo razdaljo med osjo in ohišjem. Agregat PRISMA se najbolj izkaže v težkih delovnih pogojih in pri velikih odvzemih materiala, še posebej pri obdelavi masive. Zasluge gredo predvsem patentiranemu sistemu TTS (TotalTorqueSystem) in mehanski blokadi C osi, kar zagotavlja maksimalno stabilnost in vzdržljivost tudi po dolgoletni intenzivni uporabi. Največjo moč motorja, ki je lahko do 17 kW, doseže že pri 12.000 obr./min z maksimalno hitrostjo 24.000 obr./min. Nepogrešljiv je tudi sistem RTCP, ki je samocentrirni elektronski sistem za avtomatsko nastavitev kotnosti tega 5-osnega agregata Prisma. Aktiviramo ga s preprostim pritiskom na gumb. Gre za enega najbolj zanesljivih motorjev v najzahtevnejših pogojih na trgu!

TWIN 3 + 5 - DO 60 % VEČJA PRODUKTIVNOST z dvema rezkalnima agregatoma in dvema vrtalnima glavama Stroji Accord imajo možnost opreme CNC z dvema neodvisnima rezkalnima agregatoma, ki omogočata avtomatsko menjavo orodja 3-, 4- ali 5-osnim motorjem. Izmenična uporaba rezkalnih agregatov skrajša čas proizvodnega cikla: medtem ko en agregat obdeluje, drugi menja orodje.

CNC STROJI

RTPC – avtomatski samocentrirni sistem za nastavitev osi 5-osnega agregata – garancija za natančnost.

VRTALNE ENOTE RO.AX Vrtalne enote, ki imajo od 12 do 48 svedrov, delujejo s pomočjo tehnologije RO.AX in imajo inovativno postavitev svedrov, kar omogoča maksimalni izkoristek. Vzdrževanje je zelo preprosto in ekonomično, saj omogočajo ročno menjavo vreten brez večjega posega v stroj.

NAJVEČJA VARNOST IN SVOBODA HKRATI Različica stroja Pro-Speed zagotavlja varnost za uporabnika s pomočjo fotocelic in varnostnih odbijačev (Bumpers). Ko med obdelavo stopimo v uporabniško cono (prekinemo fotocelice), stroj avtomatsko zmanjša hitrost na 25 m/min, ko se znova umaknemo, stroj pospeši nazaj na maksimalno hitrost pomika do 95 m/min. Prav tako se lahko prosto, brez uporabe varnostnih tepihov, sprehajamo pred strojem, medtem ko stroj deluje, ne da bi bila ob tem ogrožena varnost uporabnika.

AVTOMATIZACIJA Fleksibilna avtomatizirana delovna celica za proizvodnjo oken z avtomatskim nakladalom in razkladalom okenskih ali drugih masivnih elementov.

21


NESTING TEHNOLOGIJA Tehnologija NESTING se vse bolj uveljavlja ne le v velikih podjetjih, temveč tudi v manjših. Z razvojem te tehnologije sta se izjemno povečali učinkovitost in fleksibilnost. To je omogočila predvsem izboljšava delovnih miz, s pomočjo katerih je postala obdelava manjših posamičnih kosov zelo preprosta. Ponudile pa so tudi možnost uporabe vakuumskih prijemal neposredno na podložni plošči MDF. Torej NESTING ne omogoča le preprostega razreza celotnih plošč, temveč omogoča tudi preprosto obdelavo posameznih manjših kosov. Tukaj še posebej izstopa dinamični vakuum, prvič predstavljen na novih modelih X200/X400 na letošnjem sejmu Ligna, ki omogoča obdelavo tudi najmanjših kosov brez kakršnekoli spremembe nastavitev na stroju. NESTING obdelava nam prihrani ogromno fizične energije, saj lahko stroj samodejno razreže celotno ploščo brez našega posredovanja. S tem je človeški faktor bistveno zmanjšan, kar je dandanes ob pomanjkanju izkušenega kadra ključnega pomena. Horizontalno vrtanje obdelovancev lahko pri NESTING obdelavi postane velik izziv. A zahvaljujoč novi generaciji vrtalnih glav serije Morbidelli lahko vrtamo obdelovance neposredno na podložni plošči MDF, kar je zagotovo velika in uporabna pridobitev.

NESTING TEHNOLOGIJA

Proizvodni proces razreza lahko dodatno poenostavimo z avtomatskim etiketiranjem ter nakladalno in razkladalno napravo. S tem zmanjšamo človeški faktor in možnost napak pri nadaljnjem proizvodnem procesu. Z uporabo nesting tehnologije lahko ustvarimo lastno avtomatizirano proizvodnjo pohištva (od razreza, robnega lepljenja in vrtanja), v kateri robno lepilko povežemo s pretočnim CNC strojem s transportnimi napravami in robotsko roko. Vse skupaj pa upravljamo in nadzorujemo preko ene programske opreme.

22

Nesting tehnologija bo tudi v prihodnje še pridobivala na veljavi, saj pomembno poenostavi proizvodni proces, zmanjša človeški faktor, omogoča preprosto avtomatizacijo ter poveča vzdržljivost in kakovost končnih izdelkov.


CNC stroj MORBIDELLI X200/X400 NOVO!

‘Nexting’ – Nova generacija nesting tehnologije, ki premika meje Tehnologija ‘Vse v enem’! Zagotovo najbolj pričakovana novost letošnjega leta!

NESTING tehnologija s hibridno fleksibilnostjo klasičnega CNC in Nesting CNC stroja. Razrezovanje plošč s hitrostjo 50 m/min je postalo realnost!

Unikatna rešitev, pri kateri prva črpalka deluje na celotno delovno mizo, druga črpalka pa avtomatsko vklaplja posamezne cone v območju obdelave in zagotavlja maksimalno trdnost obdelovancev (tudi najmanjših kosov) med obdelavo.

DODATNI PRITISNI VALJI Namenjeni so za obdelavo več plošč hkrati, poroznih materialov, zvitih ali neravnih materialov, …

CNC STROJI

DINAMIČNA VAKUUMSKA MIZA – do 30 vakuumskih polj

VRTALNE ENOTE – 8 različnih glav, 8 različnih fukcionalnosti Izberite optimalno glavo za vašo proizvodnjo. Izbirate lahko med glavami z dvema žagama, s horizontalnimi svedri ali brez, z možnostjo vrtanja neposredno na delovni mizi, z vertikalnimi svedri (od 16 do 31 svedrov). Vse pa podpira tehnologija RO.AX, ki omogoča maksimalno življenjsko dobo z minimalnimi stroški vzdrževanja.

VAKUUMSKA PRIJEMALA NEPOSREDNO NA PODLOŽNI PLOŠČI MDF Fleksibilnost stroja lahko povečamo z vakuumski prijemali zahvaljujoč novemu inovativnemu sistemu X-CAB. Ta omogoča, da vakuumska prijemala postavimo direktno na ploščo MDF, brez kakršnegakoli dodatnega priklopa. S tem funkcionalnost klasičnih CNC strojev preprosto integriramo na naš nesting sistem.

23


POVEZAVA STROJA Z NAKLADALNO IN RAZKLADALNO NAPRAVO Na voljo je nov sistem avtomatskega etiketiranja, ki je dostopen tudi manjših obrtnikom. Nakladalna rampa z inovativnim sistemom 4 navojnih sinhroniziranih osi zagotavlja 100 % paralelnost in maksimalno natančnost pozicioniranja. Stranski pritiskač je lahko NC krmiljen.

OBDELAVA OBČUTLJIVIH MATERIALOV – ‘REVERSE FLOW’ Vakuumska črpalka z dodatno funkcijo izpihovanja občutno zmanjša trenje in zagotavlja boljšo drsenje obdelovanca z delovne mize proti transportnemu traku.

VEDNO OPTIMALNO ODSESOVANJE

CNC STROJI

NC nastavitev višine ščetk omogoča optimalno odsesovanje pri vseh obdelavah, še posebej pri 5-osni obdelavi.

3-, 4- ALI 5-OSNI REZKALNI AGREGAT Izbirate lahko med različnimi tipi motorjev Hiteco do 15 kW moči. 5-osni agregat je mogoč na stroju X400 in ima hod po Z osi do 550 mm.

povprašajte za najboljšo ponudbo!

CNC stroj Morbidelli N100 Odlična ponudba zelo priljubljenega CNC stroja za uporabo nesting tehnologije. - alu vakumska delovna miza dimenzije 3086 x 2185, višina po Z osi 150 mm, - vrtalna enota 12 svedrov, - rezkar Hiteco HSK F63 vpetje z 6,5 kW močjo, - avtomatska menjava orodja 13 pozicij, - Becker vakuum črpalka 250 m3/h, - EYE-M konzola, daljinski upravljalnik, - Maestro Nest programska oprema, - CE Bumpers brez varnostnih tepihov. Cena po ceniku: 77.873 € + ddv

Akcijska cena: 60.900 € + ddv 24

(polog 12.180 € + 60 obrokov po 941 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

ALU delovna miza.


CNC stroj EXITECH SGH 1212 Delovno polje 1220 x 1220 x 120 mm!

- Dimenzije delovne mize in obdelave 1220 x 1220 mm, - delovna miza je T utorjena iz aluminija, - pomik osi X,Y,Z - linijska vodila, - motor 1,8 kW 24.000 obr./min, - maksimalna delovna hitrost: 5000 mm/min, - programska oprema Type 3 v.3.2

CNC stroj za graviranje in rezkanje K6090 Mini 3-osni CNC stroj za rezkanje manjših obdelovancev iz lesa, plastike in akrila in drugih materialov!

Redna cena: 7.900 € + ddv

Akcijska cena: 6.400 € + ddv (polog 2.000 € + 36 obrokov po 120 €, ddv se plača ob pologu)*

- motor 1,5 kW - do 24.000 obr./min, - programska oprema Type 3.2 z možnostjo risanja 2D in 3D - prenos preko USB, - kontrola z LCD zaslonom, - maks. delovna hitrost do 8000 mm/min - natančnost pozicioniranja 0,1 mm.

Delovno polje 900 x 600 x 150 mm! Idealen stroj za modelarje, graverje, rezbarje, domače mojstre, mizarje ...

Cena po ceniku: 4.800 € + ddv

Akcijska cena: 3.900 € + ddv V ceni vključeno šolanje za delo na stroju in uporabe programa!

CNC STROJI

Delovna miza 2440 x 1220 x 120 mm doplačilo 3.000 €

CNC rezkalni stroj EXCITECH CNC stroj mostne izvedbe in robustne konstrukcije z ravno mizo za rezkanje različnih materialov. Stroji so zelo natančni, zanesljivi in cenovno dostopni. Za točnost in zanesljivost skrbijo kakovostne komponente, kot so servo motorji Yaskawa, glavni rezkalni motor HSD, krmilnik Osai in vakuumska črpalka Becker, ki so nameščeni na robustno ohišje stroja. Stroj je možno opremiti z avtomatsko menjavo orodja, vrtalno enoto, nakladalno in razkladalno napravo. Na voljo sta delovni mizi dimenzij 2400 x 1220 mm in 3100 x 2200 mm.

Cene že od 10.990 EUR + ddv naprej! (brez vakuum črpalke in menjave orodja ter koračni motor namesto servo motorja)

25


AVTOMATIZACIJA IN MANIPULACIJA Povpraševanje po avtomatizirani proizvodnji vztrajno narašča. Razlog za to je enostaven: zahteve trga po hitri dobavi maloserijskih ali unikatnih proizvodov so vse večje, izkušene in učinkovite delovne sile pa je vedno manj oz. je vse dražja in težko dostopna. Avtomatizacija in manipulacija sta zato logičen odgovor na omenjene zahteve. S tehnično pomočjo pri dviganju, spuščanju ali pomiku obdelovancev iz enega mesta na drugega si lahko olajšamo delo in preprečimo morebitne delovne poškodbe.

Za vas smo poiskali učinkovite rešitve za vašo proizvodnjo, ki so enostavne za uporabo in cenovno dostopne.

AVTOMATIZACIJA

Dvigalo Lifter za prenos plošč

Avtomatsko skladišče plošč FLEXSTORE S

Potiskalo plošč za avtomatske razrezovalke ali nesting

Avtomatska povratna transportna naprava za robne lepilke

Robotska roka za manipulacijo

Dvižna valjčna miza za pomoč pri robnem lepljenju

Motorizirana valjčna proga

Valjčna proga – mehanska

Avtomatska nakladalna in razkladalna naprava povezana v linijo

Čistilec prahu za plošče

Avtomatska nakladalna naprava mostne izvedbe

Avtomatska nakladalna naprava za večlistne žage

Avtomatska nakladalna naprava za 4-stranske skobeljne stroje

Hidravlična dvižna miza

Miza s krogličnimi ležaji za pomik obdelovancev Miza zračna za pomik obdelovancev

26


CENE ŽE OD 145.000 € + DDV NAPREJ! CNC stroj NOVO! SCM (CMS) HYPSOS

Idealna rešitev za oblikovanje in izvedbo vaših najbolj inovativnih ter drznih idej. Novost, izdelana v priznani tovarni CMS, navdušuje predvsem proizvajalce masive, saj gre za tehnologijo za izdelavo večjih 3D elementov z zahtevnimi oblikami, ki je prvič cenovno dostopna obrtnikom. Integrirana zaprta kabina poskrbi za maksimalno varnost uporabnika. Prednosti pa sta tudi zelo učinkovito odsesovanje in odlična zvočna izolacija. 5-osni agregat z močjo do 20 kW in s hitrostjo pomika do 80 m/min je kos najbolj zahtevnim

CNC STROJI

operacijam. Osnova stroja je robustna monolitna konstrukcija, ki zagotovi maksimalno natančnost obdelave. Njegove funkcionalnosti vključujejo tudi Z osi 1200 mm, z delovno dolžino od 3600 do 6000 mm in delovno širino od 1800 do 2600 mm.

Tehnologija BALESTRINI CNC Za proizvodnjo stolov in masivnih elementov. Letos

smo

prodajo

dopolnili

še

s

tehnološko opremo BALESTINI (SCM Group), ki je specializirana za proizvajalce stolov in masivnih elementov. Vključuje široko paleto inovativnih tehnoloških rešitev

za

izdelavo

najzahtevnejših

elementov v najkrajšem času.

27


FORMATNE ŽAGE SCM Formatna žaga SCM/Minimax SC2e Majhna formatna žaga za hobi uporabo navdušuje s svojo natančnostjo, obenem pa zavzame zelo malo prostora! Vrhunski voz Minimax dolžine 1600 mm z jeklenimi vodili, ki zagotavlja natančen odrez tako lesnih tvoriv kot tudi masivnega lesa, je zelo primeren tudi za večje mizarske delavnice kot dodatni cirkular za odrez. Tehnične karakteristike: - premer žaginega lista: 315 mm, - premer predrezila: 80 mm, - moč motorja: 5,0 kW, predrezilo, - maksimalna širina: 900 mm desnega odreza, - dolžina voza: 1.600 mm, - višina odreza: 105 mm.

Cena po ceniku: 3.853 € + ddv

Akcijska cena: 2.890 € + ddv

Formatna žaga Minimax SC4e

FORMATNE ŽAGE

Zmogljiva formatna žaga manjših dimenzij za vsakega mizarja z omejenim prostorom, ki za svoj denar od stroja želi največ. SC4e ima vse, kar manjša delavnica potrebuje. Ima natančne, zanesljive vozove Minimax širine 360 mm in dolžine od 2.200 do 3.200 mm. Z žago boste lahko žagali lesna tvoriva in tudi masiven les.

Odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Cena po ceniku: 5.853 € + ddv

Akcijska cena: 4.390 € + ddv

Tehnične karakteristike: - maks. premer žaginega lista: 315 mm, - premer predrezila: 100 mm, - moč motorja: 5,0 kW (opcija 7 kW), - predrezilo: DA (ločen motor ali prek jermena), - maks. širina desnega vodila: 900 mm (opcija 1.250 mm), - dolžina voza: 2.600 mm (opcija 2.200 mm ali 3.200 mm), - višina odreza: 105 mm.

Formatna žaga SI400es Si400es je prvi korak k profesionalnim formatnim žagam. Ima natančen, 360 mm širok Minimaxov voz dolžine 3.200 mm in žagin agregat z maks. premerom lista 400 mm. Predrezilo je vezano prek ločenega motorja, desni odrez pa ima kapaciteto 1.270 mm. Možnost opreme stroja z digitalnimi odčitovalniki, motorjem s 7 kW in dodatnimi stikali na vozu za vklop in izklop stroja.

Tehnične karakteristike: - glavni motor: 5,0 kW, - motor za predrezilo: 0,9 kW, - dolžina voza: 3.200 mm, - konzolna zaščita žage, - močna podporna roka, - premer lista: do 400 mm, - višina odreza: 140 mm.

28

Cena po ceniku: 8.200 € + ddv

Akcijska cena: 5.670 € + ddv Močna podporna roka z valjčkom in izvlečno maso za večjo stabilnost tudi daljših obdelovancev.

Gusast žagin agregat z ločenim motorjem na predrezilu zagotavlja natančno obdelavo in zanesljivo delovanje.


Formatna žaga SCM SI400 NOVA Popolnoma profesionalna formatna žaga SCM SI400 Nova je letošnji prodajni hit! Ima vse, kar potrebujete: močan, zanesljiv voz, vrhunski žagni agregat serije Class in močna, natančna vodila. Stroj lahko dodatno opremite s samodejno desno maso in digitalnimi odčitovalniki na desnem in prečnem vodilu.

Odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Tehnične karakteristike: - premer žaginega lista: 400 mm, - premer predrezila: 120 mm, - moč motorja: 7,0 kW, - ločen motor za predrezilo, - 1.270 mm desnega odreza, - dolžina voza: 3.200 mm, - višina odreza: 140 mm, - konzolna zaščita: DA. Cena po ceniku: 9.985 € + ddv

Akcijska cena: 6.990 € + ddv FORMATNE ŽAGE

(polog 1.710 € + 60 obrokov po 136 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

Formatna žaga CLASS SiX Nagib lista krožne žage v obe smeri ni novost na trgu, saj ga poznamo že pri formatnih žagah iz serije Linvincibile, ki pa je marsikomu nedosegljiva. Tokratno evolucijo nagiba agregata v obe smeri (od 46° do –46°) je končno doživela tudi serija Class. Prepričala bo marsikaterega mizarja, ki želi vrhunsko formatno žago po dostopni ceni. Maksimalen premer žaginega lista 550 mm nam omogoča odreze do 200 mm. Stroj ima serijsko vgrajen frekvenčni pretvornik z 9,0 kW motorjem. Stroj je računalniško krmiljen z dobro znanim programatorjem Easy3, s katerim nastavljamo pozicijo lista, desnega vodila in izračunamo pozicije omejevalnikov glede na kot vodila.

Cena po ceniku: 32.898 € + ddv

Akcijska cena: 23.500 € + ddv (polog 5.730 € + 60 obrokov po 457 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

Širina desnega vodila bo na voljo v 1.000, 1.250 ter 1.500 mm kapacitetah odreza.

Tehnične karakteristike: - dolžina voza serije Class: 3.200 mm (10 let garancije), - motor s frekvenčnim pretvornikom: 9,0 kW (od 3.000 do 5.000 vrt/min), - samodejna nastavitev žaginega agregata (dvig/spust/nagib v obe smeri) s programatorjem Easy3, - maks. premer žaginega lista: 550 mm, - sistem za hitro menjavo lista Pro-Lock, - 2-osno samodejno predrezilo, - 1.270 mm desna masa se pomika prek neskončnega vijača fi 35 mm in vodil THK, - podaljšek delovne mize, ekscentrično prijemalo.

29


FORMATNE ŽAGE SCM Formatna žaga

serija CLASS

PRODAJNI HIT!

Formatna žaga SI 400 EP CLASS

Ekskluzivna konkavna vodila za večjo natančnost in nosilnost, obenem pa manjšo obrabo.

Najboljša formatna žaga za vsak namen!

(polog 3.240 € + 60 obrokov po 250 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

SI400 EP CLASS: - voz CLASS 3.200 mm, - predrezilo s samostojnim motorjem, - glavni motor 7 kW, - PRO-LOCK menjava lista (opc.), - stikala na vozu, - programator EASY, - avtomatsko desno vodilo – THK + neskončni vijak, - avtomatska nastavitev višine in nagiba lista krožne žage.

Praktično kotno vodilo z avtomatsko korekcijo Voz je srce vsake formatne žage! Superiorni sistem brez vijakov CLASS se izkaže še posebej v slabših delovnih pogojih. Velike obremenitve, prašno okolje in intenzivna uporaba, so okolje pozicije omejevalca - opcija. v katerem se CLASS vozovi odlično počutijo. Tako so primerni tudi za razrez umetnih mas, aluminij plošč in drugih težjih materialov.

Za potrebe razreza aluminija imajo CLASS formatne žage možnost mazanja oz. hlajenja lista krožne žage. Žagna enota s predrezilom je monolitna.

QuickLock sistem prečnega vodila s hitro prestavitvijo in dodatno kotno maso z digitalnimi odčitovalci je najbolj zaželena oprema mizarjev.

Računalnik EASY na podporni roki v višini oči Kontrolirane 3 osi (višina, nagib, desno vodilo)

Akcijska cena: 16.190 € + ddv

Za najbolj zahtevne kote in odreze je na voljo najbolj natančen sistem za kote FULLSUPPORT v povezavi s sočasno korekcijo pozicije digitalnega odčitovalca. KONKURENCA

Programator EASY – inkrementalna mera, izračun kotov, uporaba funkcije utornika, možnost shranjevanja več programov, kalkulator, avtomatski dvig-spust in nagib lista krožne žage, avtomatska nastavitev.

30

SCM

FORMATNE ŽAGE

FORMATNE ŽAGE

Natančnost in dolgoletna zanesljivost voza, robustni žagni agregati, močna in hitro nastavljiva vodila, enostavna in natančna nastavitev kotov z avtomatsko korekcijo. Inovativne rešitve za optimalen izkoristek formatne žage so ključne lastnosti serije CLASS formatnih žag.

Prednapetostni samocentrirni sistem voza iz dveh ALU monolitnih delov in vbočenimi jeklenimi vodili za večjo naležno površino jeklenih kroglic. Voz ima 4-krat večjo nosilnost od ostalih podobnih vozov na trgu. 10 let garancije na točnost 0,05 mm

Formatne žage CLASS imajo pomik desnega vodila preko močnega neskončnega vijaka in prizmatičnih vodil, kar je zelo pomembno za dolgoletno zanesljivo delovanje.

Hitra menjava lista brez uporabe ključa PRO-LOCK.

Formatna žaga SI 400 CLASS

Mehanske nastavitve

Cena po tovarniškem ceniku: 12.921 € + ddv

Akcijska cena: 9.390 € + ddv

(polog 1.880 € + 60 obrokov po 145 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*


FORMATNE ŽAGE REZKAR Odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

Formatna žaga rezkar St 5es Odličen stroj za vsakega mizarja. Kombinacija dveh strojev s prihrankom na prostoru, močna izvedba stroja omogoča do 8 ur dnevne uporabe, podporna roka za podajalnik izjemno hitre nastavitve, kapa s sanmi (standardna oprema) - ohranja prvotne nastavitve in skrajšuje nastavitvene čase.

Dodatna oprema (doplačilo): podporna roka za hiter odmik podajalnika, voz 2.300, 2.600 ali 3.200 mm, digitalni odčitovalci na prečni masi, digitalni odčitovalec na prečnem vodilu, motor 7 kW, stikala na vozu, dodatno kotno vodilo, ...

Cena po ceniku: 11.730 € + ddv

Akcijska cena: 8.690 € + ddv

(polog 1.800 € + 60 obrokov po 134 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

FORMATNE ŽAGE REZKAR

- Ojačan alu voz dolžine 3.200 mm in širine 360 mm, - maks. premer lista 350 mm, - samostojno predrezilo 0.7 kW, 120 mm, - zaščitna kapa za hitro prestavitev v standardni opremi - rezkar 5 hitrosti, - profesionalna vodila, - 2 motorja po 5 kW (S6).

Formatna žaga rezkar ST 4e Profesionalna izvedba stroja serije ELITE! Profesionalna vodila!

- Voz 2.660 mm (opc. 3.200 mm), - predrezilo, - nagib žage, - zaščitna kapa, - rezkar 4 hitrosti, - profesionalna vodila, - 2x motor 5 kW (S6).

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

Cena po tovarniškem ceniku: 8.224 € + ddv

Akcijska cena: 6.290

€ + ddv

(polog 1.318 € + 60 obrokov po 101 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

31


AVTOMATSKE ŽAGE Avtomatska žaga Gabbiani P 75

AVTOMATSKE ŽAGE

Idealna rešitev za izkušene mizarje in manjša podjetja za razrez iverala, masivnih plošč, plošč MDF, vezanih plošč… Žaga s predrezilom in kontrolo PLC ima novo zmogljivejšo programsko opremo Maestro Cut, s katero med drugimi upravljamo tudi zalogo in ostanke. Ima tudi posebno funkcijo za odlaganje končnih obdelovancev, koncev ali odrezkov. Z dodatnimi moduli, kot so Meastro 3D Editor, Maestro Cut Utility, Maestro Cut Manager in Maestro Otimmo Cut, povečamo učinkovitost in dobičkonosnost.

Oprema: - pomik žagalnega agregata preko zobnika in zobate letve – pomik voza do 100 m/min, pomik klešč do 70 m/min, - dimenzija obdelave 3.200 x 3.200 mm, - višina odreza 70 mm, - moč glavnega motorja 9 kW (S6), moč predrezila 1,3 kW, - vhodna zračna miza 2.500 x 600 mm, - 2 dodatni zračni mizi 1.500 x 600 mm, - magnetna letev za odčitavanje, - 7 pritisnih plavajočih klešč (standardno), - premer lista krožne žage 300 mm, premer predrezila 160 mm, - programska oprema Maestro CUT, - okvirna skupna dimenzija stroja 7.000 x 5.000 mm. Druge možnosti: dodatni moduli Meastro, možnost izdelave utorov, povečane delovne mize, avtomatska nakladalna naprava z možnostjo nalaganja od zadaj in s strani…

Plavajoče klešče za nežen prijem, maksimalen oprijem in paralelnost med obdelavo.

Cena po tovarniškem ceniku: 55.437 € + ddv

Akcijska cena:

46.800 € + ddv Na račun 4 neodvisnih motorjev za zračnost delovnih miz lahko posamezne mize vklapljamo ali izklapljamo. S tem zagotovimo drsnost, kjer jo potrebujemo in izklopimo tisto, na kateri odlagamo obdelovance. Tako preprosto preprečimo tudi morebitne poškodbe.

(polog 16.380 € + 60 obrokov po 590 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Industrijske žage GABBIANI serije S Atomatske žage Gabbiani serije S so primerne za vse vrste potreb, s katerimi se pri razrezu srečujejo podjetja, da bi pridobila najboljšo konkurenčnost na trgu. Serija S je namenjena povezovanju v sistem pametne tovarne – po modelu industrija 4.0. Vse omenjene stroje odlikujejo robustna konstrukcija, prizmatična vodila na žagi, bogata opremljenost za izboljšanje natančnosti in učinkovitosti žaganja.

Cena za opremljen stroj Gabbiani S že za

52.900 € + ddv 32


Industrijske žage GABBIANI serije G2, GT2 in G3 ter GT3

Optimizacija pritiska pritisne letve.

Do 40% večja produktivnost z neodvisnimi pomiki klešč – Gabbiani FlexCut (patentirano).

Meastro Ottimo – vodenje skladišča, optimizacija, povezava ERP, povezava Industrija 4.0,...

Maksimalna hitrost se avtomatsko prilagaja s pomočjo ampermetra. Optimalna hitrost ne glede na obremenitev in ostrino rezilnega orodja.

Nalaganje paketov in dostop z viličarjem z vseh treh strani!

ŽAGE, SKLADIŠČNI SISTEM

Avtomatsko obračanje obdelovancev na dvižni mizi.

Industrijska THK vodila so uporabljena na vseh pomikih in so osnova za visoke hitrosti ter zagotavljajo natančnost in zanesljivost tudi pri zelo intenzivni uporabi stroja. THK prizmatična vodila so nameščena na vozu, žagnemu agregatu, mostu in stranskemu pritiskaču !

Avtomatski skladiščni sistem Mahros FLEXSTORE EL Visoka produktivnost, fleksibilnost, manj napora Avtomatski 3 osni skladiščni sistem Flexstore El je namenjen srednjim in velikim podjetjem za potrebe organizacije, skladiščenja in učinkovitega razreza in porabe plošč. Vakuumsko prijemalo z možnostjo obračanja se avtomatsko prilagaja velikosti obdelovanca. Lahko obvlada več strojev hkrati z različno tehnologijo, kot so avtomatska razrezovalka Gabbiani ali nesting linija Morbidelli. Flexstore je robustne izvedbe. Vse komponente so visoke kakovosti in profesionalne izvedbe. Zagotavlja: - prihranek materiala z upravljanjem ponovne uporabe že delno uporabljenih plošč - maksimalno fleksibilnost v primeru povezave z ostalimi stroji - optimizacijo skladiščenja materiala v delovnem prostoru; zavzame manj prostora, brez izgube učinkovitosti - manjšo možnost poškodb materiala - popolno sledljivost v sklopu pametne proizvodnje z avtomatskim etiketiranjem - zmanjšan čas med naročilom in izvedbo Dimenzije plošč: - dolžina 1.800 – 3.200 mm (opc. 2.200 – 4.250mm) - širina 800 – 2.200 mm - debelina 10 - 40 mm (opc. 3 mm) Dimenzija skladišča celotnega skladišča Flexstore: - do 60 m dolžine in do 16 m širine

33


FORMATNA RAZREZOVALKA Formatna razrezovalka CONCEPT 350 FIMAL

Cene opremljenega stroja med 19.900

in 27.900 € + ddv (odvisno od opreme)

Stroj Concept 350 je že dobro uveljavljen stroj med mizarji. Vedno več manjših mizarskih delavnic se odloča za ta stroj, zaradi manjših dimenzij od klasične formatne žage in boljše učinkovitosti. Med razrezom stroj deluje povsem avtomatsko s pomočjo pritisne letve, ki pritisne obdelovanec in žagne enote, ki potuje po krogličnih vodilih. Stroj upravljamo preko premične upravljalne enote, kjer nastavljamo pozicijo avtomatskega desnega vodila do 1.300 mm, višino lista in izbiramo med 3 načini reza: žaga, žaga + predrezilo, utor. Hitrost odreza je brezstopenjsko nastavljiva preko potenciometra. Stroj je možno opremiti z večjim številom podpornih miz, kotnim vodilom, zaslonom na dotik in optimizacijo in digitalnimi odčitovalci.

stracija Demon

em na hišn ! u jm se

FORMATNA RAZREZOVALKA

Prihranek prostora, večja učinkovitost

Laser za lažji odrez obdelovancev! Še posebej uporabno pri razrezu masive!

Odrez 3200 mm (opc. 3800 mm), nagib lista krožne žage do 45 stopinj.

Manjše tlorisne dimenzije kot pri klasični formatni žagi! Občuten prihranek prostora!

Manj energije, večji učinek! Namesto uporabnika potuje žagna enota.

KOMBINIRKE Kombinirka Lab 300p

Najbolj natančna in izpopolnjena hobi mizarska kombinirka!

MiniMax kombinirke serije LAB so med hobi uporabniki izredno cenjene, saj so izredno natančne, zelo univezalne in imajo majhne zunanje mere. Lab 300p ima odlično razvite rešitve za natančno delo saj so komponente izdelane za dolgoletno zanesljivost in varnost uporabnika. Gladki pomiki MiniMax vozov in natančnost odreza bodo zadovoljili tudi najzahtevnejše uporabnike. Maksimalen premer lista 315 mm z nameščenim predrezilom, je dober podatek za vse tiste, ki bi želeli izdelovati ploskovno pohištvo. Vreteno rezkarja je visoko 100 mm in ima 3 hitrosti vrtenja za izdelavo utorov, profilov in poravnavanje robov. Lab 300p ima priložena 3 aluminij vodila: prečno teleskopsko vodilo z natančnimi polkrožnimi omejevalci, desno vodilo s fino nastavitvijo in nagibno vodilo za poravnalko so ključnega pomena za natančnost dela. Trije motorji jakosti 4 kW so dobrodošli pri obdelavi masive. Poravnalka debelinka širine 300 mm zadovoljuje večini hobi uporabnikom. Za ljubitelje masivnega lesa priporočamo nakup dodatne Xylent glave, s katero lahko pridobite z boljšo obdelavo, nižjo hrupnostjo stroja ter manjšemu volumnu odpadnega materiala. Priloženo vrtalko lahko uporabite za izdelavo širokih utorov.

34

Kombinirka MiniMax LAB 300p je vredna vsakega evra!

- Alu voz 1.600 mm, predrezilo, - nagib žage do 45°, - rezkar 3 nastavitve hitrosti, - zaščitna kapa, - poravnalka-debelinka delovne širine 300 mm, vrtalka, - 3 x motorji po 4 kW (S6), - maks. premer lista 315 mm, - podporna roka, okvir z vodili, - vodilo za poravnalko, - kolo s številčnico za debelinko, - XYLENT glava - opcija.

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

Cena po ceniku: 7.085 € + ddv

Akcijska cena: 4.630 € + ddv ( vrtalka – doplačilo) “Xylent” skobeljna glava - Optimalno gladka površina – konkavna oblika rezil in 3 spirale - Zmanjšan hrup med obdelavo - 30% manjša obremenitev motorja – višje hitrosti obdelave - Nižji stroški – 4x obračanje rezil - Zmanjšan volumen odpadnega materiala za 50%


Univerzalna mizarska kombinirka Mini Max CU 410c , odličen stroj za mizarja začetnika, ki želi na omejenem prostoru, za omejeno investicijo, kar največjo uporabnost.

em na hišn u sejm !

CU 410c (prej Classic) je velik prodajni hit! Izboljšana vodila, dobre rešitve za hitro in natančno delo, prefinjena izdelava, zanesljivo delovanje so lastnosti, ki prepričajo. Natančen voz z gladkim tekom dolžine 2.700 mm, izboljšan sistem za nastavitev predrezila pod delovno mizo in predvsem natančne mase na žagi in poravnalki so lastnosti, ki ločijo MiniMax od ostalih kombinirk. Fina nastavitev z numeričnim prikazovalnikom je novost, ki bo delo na kombinirki še poenostavila. -

Odrez na voz 2.700 mm!

vitev Predsta

Prodajni hit!

Alu voz 2.660 mm, predrezilo, nagib žage do 45°, rezkar 3 nastavitve hitrosti, zaščitna kapa, poravnalka-debelinka delovne širine 410 mm, vrtalka, XYLENT glava - opcija. 3 x motorji po 5 kW (S6), maks. premer lista 315 mm, teleskopska podporna roka, Cena po tovarniškem ceniku: 10.471 € + ddv vodilo za poravnalko, Akcijska cena: 6.790 € + ddv okvir z vodili, teža 720 kg, (polog 2.310 € + 36 obrokov po 135 €. DDV se plača ob kolo s številčnico za debelinko, XYLENT glava - opcija. pologu)*

“Xylent” skobeljna glava - Optimalno gladka površina – konkavna oblika rezil in 3 spirale - Zmanjšan hrup med obdelavo - 30% manjša obremenitev motorja – višje hitrosti obdelave - Nižji stroški – 4x obračanje rezil - Zmanjšan volumen odpadnega materiala za 50%

Kombinirka 5 operacij Cu 410e CU 410e je profesionalna kombinirka namenjena izkušenim mizarjem z zelo omejeno delavnico. Ima vse, kar lahko pričakujemo od profesionalnega stroja. Večja močnejša konstrukcija, večje delovne mize, monolitni gusasti agregati, profesionalna vodila, močnejši voz, je le nekaj lastnosti kombinirke CU 410e.

KOMBINIRKE

Kombinirka 5 operacij CU 410 c

vitev Predsta

em na hišn ! u jm e s

Priporočamo ga tako za razrez ploskovnega materiala, kot tudi za obdelavo masive. Vozovi do dolžine 3.200 mm so ojačani ter široki in dajejo dober občutek nadzora med obdelavo. Daljše delovne mize poravnalke dolžine 2.000 mm bodo dobrodošle za poravnavo daljših neravnih obdelovancev. Debelinka je zanesljiva, odpiranje plošč pa enostavno. Za najboljše rezultate skobljanja priporočamo Xylent glavo. Numerični indikatorji na vseh glavnih agregatih so velika pomoč za hitro in natančno delo. Vse tri glavne mase, ki so izredno stabilne, omogočajo fino nastavitev in zagotavljajo maksimalno stabilnost obdelovanca. Stroj lahko opremimo z motoriziranimi pomiki, nagibom rezkarja, dodatno kotno maso in drugimi dodatki za boljšo izrabo stroja. -

Alu voz 2.660 mm, predrezilo, nagib žage do 45°, rezkar 4 nastavitve hitrosti, zaščitna kapa, poravnalka-debelinka delovne širine 410 mm, dolžina plošč 2.000 mm, močna vrtalka, 3 x motorji po 5 kW (S6), maks. premer lista 315 mm, teleskopska podporna roka, močnejši okvir z vodili, numerični odčitovalci, profesionalna vodila, teža 950 kg, veliko možnosti dodatne opreme, XYLENT glava - opcija.

Cena po tovarniškem ceniku: 13.677 € + ddv

Akcijska cena:

9.490 € + ddv (polog 3.220 € + 36 obrokov po 185 €. DDV se plača ob pologu)*

35


REZKARJI SCM SERIJA NOVA Poskrbite za maksimalno varnost vaših zaposlenih! Vsi rezkarji SCM imajo varnostne zaščite in CE certifikat. Na voljo različne izvedbe rezkarjev. Odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Rezkar TI105 Nova

-

- nagib do 45°, - motor 5 kW.

podporna roka, okvir s prečnim vodilom, nagib do 45°, alu voz dolžine 1600 mm (2250 mm – opcija).

Rezkar Ti 105 Nova LL - podaljški miz, - izvlečna letev.

Akcijska cena:

Akcijska cena:

6.490 € + ddv

4.990 € + ddv REZKARJI

Rezkar TI 105 Nova PS PLUS

Akcijska cena:

5.990 € + ddv

SERIJA CLASS Industrijska serija CLASS za najbolj zahtevne mizarje, a še vedno cenovno dostopna tehnologija.

Rezkar TI 120 Class - nagib +/- 45° v obe smeri, - motor 7 kW, - podaljši miz in izvlečno podporno vodilo za večje kose.

Rezkar TF 130 Class - TL verzija za čepljenje in profiliranje, - motor 7 kW, - priložena dodatna kapa za čepljenje, - numerični indikator.

Akcijska cena:

Akcijska cena:

9.290 € + ddv

7.990 € + ddv Dodatna oprema:

Miza FAST namesto obročev.

36

Zaščitna kapa z numeričnimi indikatorji in vrtljivim kolesom za nastavitev

Dodatni mini čepilni voz na delovni mizi

Možnost izmenljivega vretena in uporabe paličnih rezkarjev.


REZKALNI STROJI Rezkar L’invincibile TI7 – Najboljše za najboljše Popolnoma avtomatski rezkalni stroj. Unikatna rešitev klasičnega rezkarja s 7 kontroliranimi osmi.

Cena po ceniku: 44.483 € + ddv

Akcijska cena: 31.900 € + ddv

(polog 6.380 € + 60 obrokov po 493 €, ddv se plača ob pologu)*

REZKALNI STROJI

L’invincibile TI7: - CNC motor, za ničnost vibracij med obdelavo in vrhunsko kakovost obdelave, - 7 osi z upravljanjem 12-palčnega zaslona na dotik (višina in nagib vretena v obe smeri, pomik mize FAST, vhodno in izhodno vodilo, podajalnik horizontalni in vertikalni pomik), - hitra menjava orodja preko HSK-F63B konusa, ki ga lahko kombinirate z svojim CNC strojem, - enostaven in hiter vnos preko računalnika EasyTouch, - avtomatska kontrola vnešenih podatkov preprečuje morebitne napake uporabnika, - odčitavanje orodja s čitalcem črtne kode, - frekvenčni pretvornik za nastavitev hitrosti od 900 do 12.000 obr./min.

Formatna žaga L’invincibile SI5 Vrhunska formatna žaga serije Linvincibile pridobiva svoje kupce. Unikatne prednosti stroja serije Linivincibile SI 5: - THK-vodila v podporni roki zagotavljajo ničnost vibracij prečnega vozička tudi po dolgoletni uporabi, - robustna monolitna žagna enota za popoln odrez do višine 200 mm, - vrhunski voz z 10-letno garancijo, - cnc-vodila na prečnem vodilu za hitre in natančne pomike, - pregleden 12-palčni zaslon na dotik z možnostjo dogradnje optimizacijskega programa.

Cena po ceniku: 31.180 € + ddv

Akcijska cena: 22.790 € + ddv

(polog 6.380 € + 60 obrokov po 493 €, ddv se plača ob pologu)*

37


SKOBELJNI STROJI Poravnalka debelinka L’invincibile FS7 Vrhunski skobeljni stroj brez primere! Prehod iz ene operacije na drugo je otročje lahek. S pritiskom na gumba aktiviramo pnevmatski cilinder, ki dvigne ali spusti poravnalne plošče ter sočasno in samodejno odpre oz. zapre loputo za poravnalko ali debelinko. Pri tako hitrem menjavanju operacij ni potrebno imeti dveh ločenih strojev in tudi dimenzijsko bolj odgovarja!

vitev Predsta

em na hišn ! u jm se

Cena po ceniku: 16.732 € + ddv

Akcijska cena: 12.390 € + ddv (polog 4.350 € + 60 obrokov po 155 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)* V standardni opremi L’invincibile FS7:

SKOBELJNI STROJI

- Xilent spiralna glava -z uporabo spiralne glave, ki zmanjša porabo energije - vodilo za ozke kose

DEBELINKE SCM Debelinke SCM so sinonim za vrhunske skobeljne stroje. Serije Nova dostopna kot še nikoli ter industrijska serija CLASS za najzahtevnejše mizarje.

- Delovna širina 520 in 630 mm - XYLENT spiralna glava ( 3 spirale ) - Moči motorjev od 7.0 do 9.0 kW - Štirje podporni stebri debelinke - Segmentni valji (samo CLASS) - Pnevmatski pritisk podajalnega valja (samo CLASS)

PORAVNALKE SCM Samostojne poravnalke SCM se lahko pohvalijo z paralelogramskim sistem dviga spusta vhodne delovne plošče, možnost konkavne in konveksne obdelave ter dolge in natančno kalibrirane poravnalne mize. Za najboljšo obdelavo priporočamo Xylent spiralno glavo.

- Delovna širina 410 in 520 mm - Dolžina delovnih miz od 2600 do 2750 mm - Moči motorjev od 5.0 do 7.0 kW - Dimenzija prislona: 1200 x 190 mm - Enostavna nastavitev debeline odvzema - Možnost namestitve navadne, Tersa in Spiralne skobeljne glave - Robustna konstrukcija 38

10.570 € + ddv

(s spiralno glavo in segmentnim valjem)

Tehnični podatki:

Tehnični podatki:

Akcijska cena: Debelinka S630 CLASS:

Akcijska cena: Poravnalka F410 CLASS:

6.190 € + ddv

(s spiralno glavo in vodilom za ozke kose)

Poravnalka F410 NOVA:

5.040 € + ddv

(z vodilom za ozke kose)

Debelinka S520 NOVA:

6.270 € + ddv (klasična skobeljna glava)


Skobeljnik za vsakega mizarja!

Poravnalka debelinka FS 410 in FS 520

FS 410:

- Dolžina poravnalnih delovnih plošč 2.200 mm, - 4 navojne osi debelinke, - 4 rezila (95 mm premer skobeljne glave), - višina obdel. debelinke 3-240 mm, - električni dvig-spust delovne mize, - motor 5 kW (opcija 7 kW), - opc.: TERSA glava, spiralna glava, - 2 hitrosti pomika, - XYLENT glava - opcija.

FS 410

Cena po tovarniškem ceniku: 8.650 € + ddv

Akcijska cena: 6.370

€ + ddv

(polog 2.150 € + 36 obrokov po 122 €, ddv se plača ob pologu)*

Prodajni hit!

FS 520:

- Delovna širina skobljanja 520 mm, - dolžina poravnalnih plošč 2.250 mm, - premer skobeljne glave 120 mm (4 rezila), - motor 7 kW (S6), - 4 hitrosti pomika - električni dvig-spust delovne mize, debelinke 4/8/12/18 m/min, - XYLENT glava - opcija.

“Xylent” skobeljna glava

Cena po tovarniškem ceniku: 10.920 € + ddv

- Optimalno gladka površina – konkavna oblika rezil in 3 spirale Akcijska cena: - Zmanjšan hrup med obdelavo - 30% manjša obremenitev motorja – višje hitrosti obdelave + ddv - Nižji stroški – 4x obračanje rezil (polog 2.730 € + 36 obrokov po 154 €, ddv se plača ob pologu)* - Zmanjšan volumen odpadnega materiala za 50%

7.990 €

PORAVNALKE DEBELINKE

Hitra prestavitev iz ene operacije v drugo s pomikom ene same ročice. Sočasni dvig obeh poravnalnih plošč brez napora, s pomočjo vzmeti. Preizkušen SCM sistem za paralelnost poravnalnih plošč je ključna prednost scm skobeljnikov. Debelinka z večjo delovno mizo in 4-imi nosilnimi stebri se odpira do 230 mm. Nosilec Alu vodila poravnalke je robustno in je vpeto s strani za idealno oporo obdelovanca med obdelavo. Brestopenjska nastavitev nagiba vodila se gladko nastavlja. Dolžina plošč poravnalke 2200 mm (fs410) in 2250 mm (fs520) je pomembna za poravnavo dolgih neravnih kosov. Dodatna preklopna letev za obdelavo ozkih kosov in Xylent glava sta priporočljivi dodatni opremi za dosego najboljših rezultatov s strojem FS 410 in FS 520.

FS 520

Poravnalka debelinka FS 41c Cenovno ugodna rešitev skobeljnika za polprofesionalno uporabo! Dolžina poravnalnih plošč 1800 mm zadošča manj zahtevnim uporabnikov, ki jim skobaljanje ni primarni posel. Debelinka se odpira do 210 mm. Standarna skobeljna glava s 3 rezili zadošča potrebam, zahtevnješim priporočamo da dokupijo Xylent glavo ... Vodilo poravnalke se brezstopenjsko nagiba.

- Delovna širina skobljanja 410 mm, - dolžina poravnalnih plošč 1.800 mm, - motor 4 kW (S6), - višina obdelave debelinke 3-230 mm, - pomik debelinke 7 m/min, - nagibno poravnalno vodilo.

Cena po tovarniškem ceniku: 3.800 € + ddv

Akcijska cena: 2.880 € + ddv

Poravnalka debelinka FS 41e Skobeljnik za zahtevnejšega uporabnika, ki ne želi investirati preveč denarja. Dolžina poravnalnih plošč 2000 mm pove, da gre že za resen skobeljnik. Konstukicja je ojačana, miza debelinke povečana. Sistem dvigovanja plošč je enostaven in hiter. Vodilo je povsem profesionalno vpeto s strani. Gladko nagibanje in stabilnost sta že poznani lastnosti SCM poravnalnih vodil. Standarna skobeljna glava s 3 rezili zadošča potrebam, zahtevnejšim priporočamo, da dokupijo Xylent glavo ...

Brezstopenjski nagib vodila s sredinskim vpetjem, ki zagotavlja maksimalno stabilnost obdelovanca med obdelavo. -

Delovna širina 410 mm, dolžina plošč 2.000 mm, hitrost pomika debelinke 6/12 m/min, višina obdelave debelinke 3 - 230 mm, motor 5 kW (S6), numerični prikazovalniki, možnost TERSA skobeljne glave (opc.), XYLENT glava - opcija.

Cena po tovarniškem ceniku: 5.480 € + ddv

Akcijska cena: 4.270

€ + ddv

(polog 818 € + 36 obrokov po 100 €, ddv se plača ob pologu)*

XYLENT glava - opc.

39


Prodajni hit!

Mozničarka STARTECH 27

Mozničarka ADVANCE 21

Najbolj prodajana mozničarka na trgu!

Že dobro poznana mozničarka ADVANCE 21 zopet akciji!

Prepričajo profesionalna vodila s fino nastavitvijo na polnem vodilu, idealna velikost, hitra in enostavna uporaba! - 27 vreten, 3 pritisni cilinder, - Avtomatski dvig-spust vrtalne glave, - Vodila 3000 mm, - polna okrogla vodila, - profesionalna vodila z - mikrometrično nastavitvijo, - CE.

Akcijska cena:

Hitre nastavitve!

Vsa oprema, ki jo potrebujete : - avtomatski nastavki, - avtomatski dvig-spust glave, - alu vodila 3000 mm, - 3 x prevmatski pritisni cilinder, - CE.

Akcijska cena:

3.830 € + ddv (polog 1.340 € + 24 obrokov po 110 €, ddv se plača ob pologu)* vitev Predsta

em na hišn sejmu!

4.990 € + ddv (polog 1.750 € + 24 obrokov po 145 €, ddv se plača ob pologu)*

Vrtalka

MOZNIČARKE

AS 16 Horizontalni vrtalni stroj za vsako mizarsko delavnico z Wescot vpenjalno glavo. - Dimenzija delovne mize: 287 x 550 mm - Vzdolžni pomik: 200 mm - Vertikalni pomik: 160 mm - Prečni pomik: 125 mm - Dimenzija vpetja svedrov: 1 - 16 mm - Št. obratov: 3.000 obr/min. - Moč motorja: 1,5 kW

Akcijska cena:

Stružnica T124 Stružnica s kopirno napravo! - Max. dolžina obdelovanca: 1.120 mm - Max. dolžina obdelovanca : 1.070 mm - Max. premer obdelovanca: 80 mm - Moč motorja: 1,5 Kw - Teža: 185 Kg

Akcijska cena:

2.750 € + ddv

1.990 € + ddv

CNC mozničarka/zabijalka KOCH PTP.SPRINT LINE Stroj KOCH serije SPRINT.LINE je hitra, zmogljiva CNC mozničarka s funkcijo vrtanja in lepljenja/zabijanja moznikov. KOCH je pionir na področju izdelave CNC vrtalnih strojev z zabijanjem moznikov. Izdelan je z namenom brezhibne večletne uporabe tudi v več delovnih izmenah dnevno. Sestavljen je izključno iz najboljših komponent za maksimalno zanesljivost stroja. Stroj ima elektronsko doziranje lepila in zabijanje moznikov (8 mm) ter senzor za prisotnost lepila (patent). K boljši učinkovitosti po potrebi pripomoreta še vertikalni vrtalni agregat in motorizirana os Z. Standardna delovna dolžina je 1.300 mm s štirimi delovnimi polji, ki se po potrebi enostavno vključijo ali izključijo z ročico.

Tehnične karakteristike: - debelina obdelovanca (Z): od 14 do 45 mm, - dolžina obdelovanca (Y): od 200 do 800 mm, - širina obdelovanca (X): od 20 do 1.200 mm, - premer moznikov: 8 mm, - dolžina moznikov: od 30 do 35 mm, - štirje pritisni cilindri, - diagonala zaslona: 15’’, - računalnik PC s sistemom Windows 7, okolje PRO.

40

Oprema stroja: - horizontalni agregat, - vertikalni vrtalni agregat, - elektronsko doziranje lepila, - razpihovalnik zvrtanih lukenj, - motorizirana os Z, - UPS za zaščito nizke napetosti, - nova programska oprema, - ogledalo nad zbirnikom moznikov, - zabijalni agregat za moznike tipa 32, - centralni mazalni sistem.

AKCIJSKA CENA: 37.900 € + ddv


Kontaktna brusilka SCM DMC SD30

vitev Predsta

em na hišn ! u jm e s

Idealen stroj za manjšo mizarsko delavnico, ki izdeluje pohištvo po naročilu. Izbirate med delovno širino 950 in 1.100 mm. Za kalibriranje in brušenje masive ter furniranih elementov. DMC SD30 je izredno natančen in zanesljiv stroj ter enostaven za upravljanje. - Delovna širina 1.100 mm, 2 trakova, 1. trak - kalibrirni valj, 2. trak - brusni valj + avtomatski pritisni čevelj, - avtomatska nastavitev višine, - oscilacija traku, dolžina trakov 1.900 mm, - pnevmatski vklop/izklop posameznih valjev in pritisnega čevlja, motor 11 kW. (opcije: elektronski segmentni pritisni čevelj - tipala, izpihovalci, programator,…).

Cena po ceniku: 19.409 € + ddv

Akcijska cena: 17.100

€ + ddv

(polog 3.420 € + 60 obrokov po 264 €, ddv se plača ob pologu)*

DMC SD60 je kompaktna izvedba kontaktne brusilke, z veliko možnosti dodatne opreme. Namenjena je zahtevnejšim uporabnikom. Izbirate med delovno širino 1.100 in 1.350 mm. . - Delovna širina 1.100 mm, 2 trakova, - 1. trak – kalibrirni valj, 2. trak – brusni valj + avtomatski pritisni čevelj, - avtomatska nastavitev višine, - oscilacija traku, dolžina trakov 2.200 mm, - pnevmatski vklop/izklop posameznih valjev in pritisnega čevlja, - motor 11 kW, ...

BRUSILNI STROJI

Kontaktna brusilka SCM DMC SD60

Elektronski segmentni tampon »MESAR« – opc.

Iz zaloge.

Cena po ceniku: 22.457 € + ddv

Akcijska cena: 18.990

€ + ddv

Opcijska oprema: delovne širine 950, 1.100 ali 1.350 mm, 1-3 delovni agregati, prečni trak, različne ščetke, izpihovalci, motorji, različni pritisni čevlji, frekvenčni pretvorniki,...

(polog 3.800 € + 60 obrokov po 293 €, ddv se plača ob pologu)*

Krtačni stroj TWINGO

Povprašajte po ostalih tipih in dodatni opremi.

Krtačni stroj za izdelavo zelo priljubljenega rustik efekta. Na voljo izvedbe z delovne širino 300 in 600 mm ter 1-3 delovnimi agregati. Posebna ponudba: Twingo 600 BB - Delovna širina 600 mm, - 2 delovna agregata, - brezstopenjska nastavitev hitrosti 3-12 m/min, - avtomatsko centriranje tapete, - jeklena in najlonska ščetka.

Cena po ceniku: 12.910 € + ddv

Akcijska cena: 11.400

€ + ddv

(polog 2.280 € + 60 obrokov po 176 €, ddv se plača ob pologu)*

41


Kontaktna brusilka DMC SD 70

NOVO!

SD70 je zelo zanimiv stroj tako z vidika zmogljivosti kot dostopnosti cene. Dolžina traku 2.620 mm postavja SD70 v industrijski razred. S pravo opremo zadosti vsaj 95 % vsem tehnološkim zahtevam. Na voljo so 4 različne konfiguracije in delovne širine od 1.100 do 1.350 mm. Dolžina trakov 2620 mm!

Promocijska cena opremljenega stroja že za

32.900 € + ddv

(polog 11.500 € + 60 obrokov po 410 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)*

Kontaktna brusilka DMC Eurosystem

NOVO!

»V času hišnega sejma bo prisoten tehnični prodajni specialist DMC.«

vitev Predsta

Industrijska kontaktna brusilka DMC Eurosystem je inovativna rešitev za dosego optimalnih rezultatov brušenja, kalibriranja, strukturiranja, krtačenja ali poliranja. Stroj Eurosystem je povsem modularen, kar pomeni, da je lahko dobavljen v različnih konfiguracijah, opremljen z do 4 trakovi, prečnim trakom, skobeljno glavo, strukturno krtačo, izpihovalci... DMC Eurosystem je visokoproduktiven stroj, s poudarkom na dovršeni kakovosti končnega učinka obdelave.

em na hišn sejmu!

BRUSILNI STROJI

Cene od

39.900 €

naprej + ddv

INOVATIVNE PREDNOSTI: Programska rešitev Maestro Top Sand Kontroler PRO-SAND za nastavitev vseh delovnih parametrov na zaslonu na dotik in nadzor vseh operacij stroja v realnem času.

Elektronski magnetni segmentni tampon EPIC, monolitne konstrukcije (patent DMC), podaljšana os cilindra z dvojnim delovanjem, pnevmatski nadzor (vlek/pritisk), tampon EPIC zagotavlja maksimalno občutljivost in natančnost za vse tipe obdelav.

Dinamični sistem podtlaka delovne mize

Enota ‘Superfinish’

Prečni brusni agregat T-CROSSBELT

Sistem PWM

Sistem vakuma pod delovno mizo s frekvenčnim pretvornikom vakuma, ki zaznava površino obdelovanca in samodejno prilagaja moč oprijema glede na velikost obdelovanca. V stroj je vgrajena vakumska naprava, ki zmanjšuje hrup in prihrani prostor.

Na vhodu ali izhodu vgrajena zunanja enota za prečno brušenje masive, furniranih in barvanih elementov, tako matiranih kot visoko sijajnih obdelovancev.

42

9 mm hoda po višini! Enota ‘Superfinish’ je bila prvotno zasnovana za potrebe industrije za končno brušenje. Notranji filc trak in elektronski magnetni tampon EPIC omogočata izjemno homogeno delovanje brusnih zrnc na površino obdelovanca. Notranji trak je izdelan iz brušenega filca z rebrastim vzorcem, pod kotom 22 ⁰ za ‘superfinish’ obdelavo.

V realnem času spreminja pritisk posameznih segmentov EPIC in se tako prilagaja vsakemu centimetru površine obdelovanca med samo obdelavo. Sistem ‘PWM’ nadzoruje kontroler MAESTRO PRO-SAND, ki omogoča spreminjanje prikaza vseh parametrov in shranjevanje v posamezni programe. Sistem je optimalen za brušenje neravnih površin in je plod lastnega razvoja DMC.


Kontaktna brusilka Lestroj B3

Dobava iz zaloge!

Največ za vaš denar!

Kontaktna brusilka Lestroj B3 je stroj kompaktne izvedbe, univerzalne uporabe in natančne obdelave. Namenjena je manjšim mizarskim delavnicam za kalibriranje in brušenje masive in furniranih elementov. Kakovostno brusi tudi temeljni lak.

Odlično razmerje med ceno / kakovostjo! Dve konfiguraciji širine 950 mm ali 1.100 mm - Delovna širina 950 mm, - 1 trak, valj + pritisni čevelj - avtomatski tampon, zračni z nastavljivo trdoto - avtomatska nastavitev debeline - motor 7,5 kW (pri širini 1.100 mm – moč motorja 11 kW), - avtomatsko centriranje tapete, - 2 hitrosti pomika transportne tapete, CE

Akcijska cena:

9.990 € + ddv Doplačilo za stroj z delovno širino 1.100 mm: ( polog 1.900 €+ 60 obrokov po 146 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

Možen priklop na osnovni trifazni tok s 25 A varovalkami!

Robna brusilka Woodma MM2315

Robna brusilka HB1000

Najbolj prodajana robna brusilka!

Univerzalna profesionalna robna brusilka. Možnost različne dodatne opreme! Dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

Učinkovita in cenovno ugodna rešitev za vsako mizarsko delavnico. Stroj ima oscilacijo brusnega traku!

Dodatna oprema (opc.): - verzija s pritisnim čevljem in vodili, - zgornja miza z brusnimi koluti različnih premerov, - nosilec podajalnika, - dodatna stranska miza za brušenje okroglin, - frekvenčni pretvornik,…

Prodajni hit! Akcijska cena:

790 € + ddv Tračna brusilka LS 3000

- Dimenzija delovne mize: 287 x 550 mm - Vzdolžni pomik: 200 mm - Vertikalni pomik: 160 mm - Prečni pomik: 125 mm - Dimenzija vpetja svedrov: 1 - 16 mm - Št. obratov: 3000 obr/min. - Moč motorja: 1,5 KW

Tračni brusilni stroj z delovno dolžino 3000 ali 2500mm, z lastnim odsesavanjem ali brez. Stroj je zmogljiv, robusten ter izdelan iz kakovostnih materialov, kot smo jih pri SCM-u vajeni.

Redna cena osnovnega stroja: 5.650 € + ddv

Akcijska cena:

4.490 € + ddv

Tračna brusilka ECO Dve operaciji v enem! Stroj je možno uporabljati kot tračno brusilko ali kot robno brusilno. Brusni agregat se nagiba od 0-90°!

PB 2200 Model: Del. mize: 2200 mm Skup. dolžina: 2900 mm

Akcijska cena:

ROBNE BRUSILKE

1.900 € + DDV

3.990 € + ddv

Akcijska cena

Nagib brusnega agregata 90 ° - standardno!

PB2500 2500 mm 3200 mm

2.100 € + ddv 2.300 € + ddv

PB3000 3000 mm 3700 mm

2.400 € + ddv 43


na zalogi!

4-stranski skobeljni stroji RMM Powerline

že za 354 €/mesec!

4-STRANSKI STROJI

4 - stranski skobeljni stroj RMM serije Powerline so univerzalni večvretenski skobeljni in profilirni stroji brez primere: - največ tehnologije za vaš denar, - industrijska konstrukcija, teža strojev od 3500 do 4800 kg, - nizki stroški vzdrževanja - cene nadomestnih delov tudi do 5x cenejši od evropskih proizvajalcev, - kromirane delovne mize, - obdeluje maksimalni presek 240 x 180 mm, minimalen presek obdelave 20x8 mm, - močan kardanski sistem pomika, - frekvenčni pretvornik za pomik do 45 m/min - opc., - profilira do 45 mm, - posebni noži v mizi za obdelavo kratkih elementov do 220 mm dolžine, - dodatni gnani valji v delovni mizi za pomik vlažnih ter težjih obdelovancev, - numerični indikatorji za nastavitev vseh vreten, - pnevmatski pritiski na stranskih in gornjih vodilih namesto vzmeti, - možnost avtomatskih motoriziranih nastavitev, - možnost vpetja žag na 5. in 6 vreteno, - 4, 5, 6 ali 7 vreten, - CE certifikat.

Več strojev različnih konfiguracij na zalogi!

Možnost dodatne opreme stroja:

Avtomatski povratek obdelovancev iz stroja.

Avtomatska podajalna naprava.

Z enim strojem lahko praktično obdelujete vse: brune, ostrešja, letve, lesene obloge, lepljence, profilne letve, opaž, kmečki pod in tudi parket!

Model: Št. vreten: Teža:

RM 423 4 vretena 3500 kg

Akcijska cena

22.900 € 28.900 € 31.900 €

Znana podjetja, ki uporabljajo RMM

Polog*

4.580 €

5.780 €

6.380 €

večvretenske skobelne stroje:

Mesečni obrok (60x)

354 €

446 €

493 €

DI Klana d.d.(HR), Ramex (BIH), Petek Ribnica d.o.o., Extraform d.o.o., Groles d.o.o., Petroprojekt Bratunac (BIH), Visteam Črnomelj d.o.o., Doo Erić M (BIH), Kljun International d.o.o. Ribnica, Tesarstvo Buh Branko s.p., Radović Interijer d.o.o. (RS), Ginko d.o.o. (RS) , Jurles Jure Vodušek s.p., Novinec d.o.o. Straža pri NM, Megadrvo (RS), Jol d.o.o. Dobrunje, Vinag d.o.o., Izzi Robnik Iztok s.p.

44

RM523 5 vreten 4200 kg

RM 623 6 vreten 5500 kg

*DDV se plača ob pologu!

g. Robert Galez, Tovarna vrat Galez d. o. o., Ozalj (HR): »V naši tovarni smo z nakupom štiristranskega skobeljnega stroja Reignmac, s 6 vreteni, izpolnili vse proizvodne in poslovne zahteve. S strojem, ki smo ga postavili leta 2006, smo izjemno zadovoljni. Stroj mora vsakodnevno izpolnjevati največje zahteve v vzdržljivosti in delo v 3 delovnih izmenah. Za sabo ima že več kot 30.000 delovnih ur in vseh teh letih nismo zamenjali niti jermena na motorjih! Vsekakor gre za zelo kakovostno izdelan stroj, ki je zelo robusten in ima zelo zanesljivo elektroniko. Vse pohvale proizvajalcu – izdelali so dober stroj, zato bi ga priporočil vsem vašim bodočim kupcem.«


Že od 16.000 € + ddv naprej! (širina 400 mm)

Dvostranski skobeljni stroji Goodtek GT Dvostranski skobeljni stroji so vedno bolj prisotni stroji v lesarskih obratih in tesarstvih, saj lahko z njimi rešimo marsikateri tehnološki problem skobljanja. Sestavljeni so iz dveh delov: poravnalke oz. spodnje skobeljne glave, ki obdeluje element spodaj, in gornje glave oz. debelinke, ki obdeluje element od zgoraj, medtem ko vzdržuje potrebno debelino. Dvostranski skobeljni stroji Goodtek so izredno robustni, teže 3000 kg, z dolgimi delovnimi ploščami in transportno gosenico, ki se prilagaja različnim debelinam obdelovancev, tudi če jih skobljamo vzporedno. Uporabljajo jih tako v industriji kot tudi v obrtniških delavnicah.

POVPRAŠAJTE ZA POSEBNO PONUDBO!

SKOBELJNI STROJI

Zaradi svojih unikatnih lastnosti se stroji ponašajo s široko uporabnostjo: - predskobljanje elementov za kasnejše lepljenje, - skobljanje krivih obdelovancev, npr. noge stola, ki so po eni ploskvi ravne, - dvostransko vzporedno skobljanje pred razrezom na vzdolžni žagi za nadaljnji širinski spoj, - skobljanje lepljenih plošč širine do 1020 mm, - skobljanje zelo kratkih kosov od 100 mm naprej, - skobljanje in izdelava lepljenih nosilcev, - skobljanje lamel debeline do 4 mm brez poškodovanja grč.

Goseničasta transportna tapeta za lažji pomik težkih obdelovancev.

Proizvodnja plošč Javor Opažne plošče d.o.o.

Dvostranska obdelava zelo kratkih kosov od 100 mm naprej.

Posušeno lamelo debeline 5,5 mm dvostransko skobljamo na debelino 4,5 mm brez poškodovanja grč.

Podjetja, ki že uporabljajo GT Goodtek dvostranske skobeljne stroje: Center FB, proizvodnja opažnih plošč, d.o.o., Gir Kraljevo (RS), DI Klana d.d. (HR), Medeks Prom (BIH), IDEX Group (BIH), Tesarstvo Buh Branko s.p., Stolarija Ćuk d.o.o (HR), Val Marketing d.o.o., Izdelava lesene embalaže Ana Tostovršnik s.p, Kula Promet (HR), Mules d.o.o.

Skobljanje nosilne lesene konstrukcije pri Tesarstvu Mehlin.

Vzporedno skobljanje obdelovancev različnih debelin.

45


Tračna žaga HP66

PRODAJNI HIT!

Povpraševanje po hrastu je veliko. Njegova obdelava pa zahteva poseben postopek. Najlažje je rezanje suhega hrasta, ker nam tanin ne povzroča problemov. A žal zahteve trga narekujejo rezanje vlažnega hrasta, da bi ohranili njegovo barvo, kar pa nam otežuje njegovo rezanje.

HP66

HPL400

TRAČNE ŽAGE

Odlična rešitev, ki nam močno olajša delo, je tračna žaga HP-66, s katero lahko režemo vlažen hrast, z debelino lista 1,4 mm in širino rezila 27 mm. Omogoča tudi rezanje suhega lesa, z debelino lista 0,7 mm ter končnim odrezom 1,0 mm. To uvršča stroj HP-66 z žagami LENOX v pravo novodobno uresničitev vseh pričakovanj lesarjev, ki se ukvarjajo z masivo. Dodatna velika prednost tega stroja je tudi, da se razrezana lamela, debeline 6 mm, v klasični sušilnici posuši že v 4 dneh. Če sušimo hrastove plohe, vemo, da je to dolgotrajen postopek, ki običajno traja vsaj od 3 do 4 mesece. Dvojna tračna žaga HP-66 je tako idealna rešitev za razrez vlažnega hrasta kot tudi drugih vrst lesa. Če režemo suh material, lahko pri hitrosti rezanja 6-9 m/min dosežemo idealno površino za lepilni spoj. Z dvojno žago povečamo zmogljivost rezanja na realno hitrost 18 m/min. Lamele se dandanes največ uporabljajo za izdelavo parketov in vse več za izdelavo troslojnih plošč.

Najboljša rešitev za rezanje vlažnega hrasta!

Najboljša rešitev za rezanje suhega lesa, ki ustvari optimalno površino za nadaljnje lepljenje!

Podjetja, ki že uporabljajo dvojno tračno žago HP 66: I-Les Iskra Pavel, Petek Ribnica d.o.o., Staso d.o.o. Mislinja, Judež d.o.o., Gir Kraljevo (RS), Stolarija Ćuk (HR), Lamar Floring (BIH), Ravna d.o.o. (HR) Proizvodnja večslojnih plošč, Gredin Les d.o.o. Proizvodnja lamel, Izdelava lesene embalaže Ana Tostovršnik s.p., Les Kern d.o.o., Drvoprodex d.o.o Proizvodnja lamel (BiH), Parketi

“Zagon dvojne tračne žage Hp66 pri podjetju Gir d.o.o iz Kraljeva.”

Tomović (RS), Drvo ART (RS), Parketi Strašek. Dvojna tračna žaga HP-66

HP-11

S tračnim listom Lenox debeline 0,7 mm, odpadek SAMO 1mm!

46

HPL-400

Cena stroja (iz zaloge):

- Maks. prerez obdelovanca 300 x 250 mm, - podajanje transportne tapete 5- 25 m/min brezstopenjsko - hidravlično napenjanje tračnega lista, - 2 motorja po 11 kW, - teža stroja 1500 kg - CE

17.900 € + ddv

(polog 6.265 € + 60 obrokov po 225 €, ddv se plača ob pologu)*


HORIZONTALNE TRAČNE ŽAGE

Industrijska linija tankoreznih horizontalnih tračnih žag TS SAWYER Sawyer je priznan tajvanski proizvajalec horizontalnih tračnih žag za industrijo. V svoji proizvodni liniji ima dve vrsti žag – model HBR, ki se po kakovosti primerja z že uveljavljeno blagovno znamko Blue Steel Machinery, in model HP 66, ki je že dolgo prisoten na vseh trgih. Za industrijsko uporabo pa je primeren model TS 300 (400, 510, 600), pri čemer oznake definirajo delovno širino reza. Sam stroj po zmogljivosti in natančnosti lahko primerjamo z znanim nemškim konkurentom.

HORIZONTALNE TRAČNE ŽAGE

Tehnične karakteristike: - Delovna širina: 300, 400, 510, 600 mm - Delovna višina: 200 mm - Premer delovnih koles: 800 mm - Hidravlično napenjanje rezil - Frekvenčni pretvornik za spreminjanje hitrosti reza: 17-34 m/s - Širina delovnih koles: 50 mm - Motor: 22 kW (odvisno od delovne širine) - Pomik: 0-25 m/min - Teža: 3100 kg

Glavne prednosti modela: Močna konstrukcija (odlitek sive litine – 3100 kg) zagotavlja ničnost vibracij, kar pomeni izredno natančnost reza tudi pri večjih hitrostih. Zelo primerna za industrijo. Zaradi svoje dostopne cene jo bodo veseli tudi obrtniki. Programator offset – predhodno lahko programirate debelino lamele, ki jo boste rezali, in jo shranite v program. Zato lahko režete od zgoraj navzdol in računalnik bo natančno pozicioniral vodilo glede na debelino lamele (žago bo vsakič spustil za npr. 5,5 mm).

Zaradi posebnega senzorja za pomik pri samem vhodu v stroj ima programator funkcijo »dvojna hitrost«. Pri prvih 10 mm reza materiala je pomik počasnejši, potem samodejno pospeši na nastavljeno hitrost pomika. S tem poskrbimo, da je odrez lamele natančnejši, in podaljšamo življenjsko dobo rezila.

47


LINIJE ZA DOLŽINSKI SPOJ Linija za dolžinsko spajanje elementov CKM FL18 FL18 je visoko učinkovita in fleksibilna avtomatska linja za vertikalne in horizontalne spoje z dvema neodvisnima rezkalnima enotama. Izvedba dveh rezkalnih enot poveča kapaciteto do 50%, ker doseže 4 delovne cikle na minuto. Obdelava paketa obdelovancev je zelo učinkovito in hitro, saj v enem prehodu lahko obdeluje skupno širino elementov do 600 mm.

LINIJE ZA DOLŽINSKI SPOJ

Linija za dolžinski spoj FL18 postavljena v podjetju Pilana Ranđelović iz Leskovca.

Industrijska rešitev, cenovno zelo dostopna!

Linije za izdelavo dolžinskega spoja CKM, tipa FL-10A

Avtomatska linija za dolžinsko spajanje FL-10A, priznanega proizvajalca tajvanskega CKM. Gre za visoko zmogljivo in fleksibilno linijo, ki je z dvema rezkalnima enotama primerna za vertikalne kote kot tudi za horizontalne spoje. Sistem dveh nasproti ležečih rezkalnih enot je bil razvit za izjemno velike zmogljivosti in visoke hitrosti. Povezava obeh rezkalnih enot preko osnovnega ogrodja pa naredi linijo zelo kompaktno in stabilno. S tem se izognemo vibracijam in dobimo izjemno dobre rezultate. Hkrati zadostimo tudi vsem potrebam dolžinskega spajanja in omogočimo zares tesne spoje, brez špranj in napak. Okvirna zmogljivost za ta tip linije je 6 kubičnih metrov na delovno izmeno. Izračun je narejen za elemente 400 x 30 x 30 milimetrov. Za druge tipe linij so na voljo tudi druge zmogljivosti. G. Mladen Stojnić, podjetje Stojnić d.o.o., Gradiška: »V letu 2014 smo od podjetja Lestroj kupili linijo za spajanje FL-10ACE. Stroj je prišel k nam v dogovorjenem roku. Tako montaža kot tudi zagon stroja je bil izveden profesionalno in strokovno! Na začetku uporabe linije za spajanje smo sicer imeli nekaj težav z uporabo samega stroja, kar pa je bila posledica tega, da je bil naš kader v tistem času premalo strokoven. Nekako se ni znašel s kopico senzorjev in posledično z upravljanjem stroja. S časoma smo ugotovili, na katere stvari moramo biti še posebej pozorni, tako da danes s strojem nimamo več težav. Kar zadeva kvalitete spoja, dolžine kot tudi produktivnosti, nam stroj zadovoljuje vse naše potrebe. Imam samo še eno pohvalo: Tehnična podpora s strani podjetja Lestroj nam je bila vedno na razpolago in to hitro in profesionalno.«

48


Industrijske stiskalnice ORMA MACCHINE Že več kot 15 let za vas zastopamo italijansko podjetje Ormamacchine, ki je specializirano za proizvodnjo stiskalnic, predvsem za lesno industrijo, industrijo poliuretanskih plošč in kompozitnih materialov. V lesni industriji so na pretočnih linijah za širinsko in debelinsko spajanje ter na linijah za pretočno furniranje ali lameliranje izredno konkurenčni.

VEČLISTNE KROŽNE ŽAGE

Montaža in zagon linije za širinsko in debelinsko lameliranje plošč ter izdelavo enoslojnih in troslojnih plošč pri podjetju Ravna, d. o. o., iz Hrvaške.

Montaža in zagon pretočne stiskalnice za stiskanje vratnih kril pri podjetju Pirnar, d. o. o., iz Slovenije.

Večlistna krožna žaga z enim ali dvema pomičnima listoma KuangYung MRS 340 Optimiranje reza - večji izkoristek!

Večlistna žaga z eno ali dvema pomičnima listoma omogoča bistveno večji izkoristek! Vnesemo želene dimenzije rezov, programator izračuna optimalni razpored rezov. Krmilimo preko pedala ali ročice. Več načinov uporabe programa. - Delovna širina 350 mm, - moč motorja 50 KM (opc. 60,75, 100 KM), - frekvenčni pretvornik za pomik tapete 7-30 m/min, - zaprta veriga na prizmatičnih vodilih, - programator z zaslonom na dotik, - avtomatska nastavitev višine, - avtomatsko mazanje verige, - laser.

Testiranje stroja MRS-340 pri podjetju Radović Interijer.

Akcijska cena: 40.900 € + ddv (polog 14.300 € + 60 obrokov po 515 €, ddv se plača ob pologu)*

Večlistna krožna žaga KuangYung MRS 300 Vrhunski tajvanski stroj!

Robustna konstrukcija (ohišje iz sive litine), zanesljivost pri najbolj zahtevnih pogojih, zaprta veriga na prizmatičnih vodilih za precizno vodenje obdelovanca, odlično razmerje cena/kakovost!

Akcijska cena: 17.900

€ + ddv

(polog 6.265 € + 60 obrokov po 225 €, ddv se plača ob pologu)*

-

Delovna širina 300 mm, moč motorja 30 KM (opc. 40, 50 KM), variator pomika 7-30 m/min, avtomatska nastavitev višine, avtomatsko mazanje verige.

Znana podjetja, ki že uporabljajo večlistne žage MRS 300A: ESOL, proizvodnja plošč, d.o.o., Petkovšek d.o.o., Javor opažne plošče d.o.o., Center FB, GIR d.o.o. (RS), Ramex d.o.o. (BiH), Tesarstvo Gatej Darko s.p., Inline d.o.o., Maboles d.o.o., Sagles d.o.o., Drvorez d.o.o. (BIH), Pilana Stojnić (BIH), CRI Celje d.o.o., Mules d.o.o., BOP d.o.o.

49


Korpusna stiskalnica SCM ACTION E SCM ACTION E je polavtomatska stiskalnica za stiskanje korpusov. Pritisne letve so pomikajo preko močnega vijačnega vretena. Stroj enostavno upravljamo preko kontrolne plošče.

TEHNIČNI PODATKI: - sila stiskanja 15 kN, - višina delovne mize 600 mm, - maksimalne delovne dimenzije 2500 x 1200 x 700 mm, - minimalne delovne dimenzije 250 x 270 x 250 mm.

Cena po tovarniškem ceniku: 26.875 € +ddv

Akcijska cena: 21.500

€ + ddv

(polog 4.300 € + 60 obrokov po 332 €, ddv se plača ob pologu)*

STISKALNICE

Večnamenska stiskalnica FEICHTNER RPZ 3000 VARIO

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

Za vsako mizarsko delavnico – 1 stroj, več uporabnosti: - stiskanje pohištvenih korpusov - širinsko lepljenje lesa - stiskanje okvirjev za stavbno pohištvo - stiskanje posebnih obdelovancev kot so stoli, klopi in zahtevnejši pohištveni elementi. - 4 hidravlični pritisni cilindri s centralnim krmiljenjem preko ročice, - 1 lateralna pritisna enota z 2 pritiskačema, ki se pomikata preko zobnika in zobate letve, - 4 letve za stiskanje korpusov, - 4 ekscentrični kompenzatorji.

Redna cena: 5.555 € +ddv

Akcijska cena:

4.990 € + ddv

Ploskovne stiskalnice NPC ORMA MACCHINE Orma Macchine je priznani italijanski proizvajalec ploskovnih in industrijskih stiskalnic. Serija NPC je že več kot 3 desetletja prisotna na tržišču poznana po svoji stabilnosti in dolgoletni zanesljivosti.

Odlično razmerje med ceno in kakovostjo! Na voljo 3 različni mediji ogrevanja delovnih plošč: voda, olje in elektrika. Dva različna tipa plošč: cevna serpetinasta in jeklena vrtana. Električne ogrevane plošče vsebujejo ELKOM grelce. Dolžina plošč 2500, 3000 in 3500 mm.

50

NPC

ELCOM EL. PLOŠČE

VODNO OGREVANE PL

PRITISK

2500 mm

18.500 € + ddv

15.500 € + ddv

60 t

3000 mm

21.500 € + ddv

17.200 € + ddv

90 t

Vedno mizarjev se odloča za NPC stiskalnice zaradi izjemne zanesljivost in zelo dostopne cene.

Upravljanje NPC stiskalnice preko zaslona na dotik.


AC WORD Lakirne kabine ACword ALS Lakirne kabine ALS so dokaj nov izdelek proizvajalca ACWORD. Enostavne so za uporabo in namestitev ter zavzamejo malo prostora. Motor za odsesavanje je ob naročilu mogoče namestiti na levo ali desno stran stroja, trojni filtri pa skrbijo za ustrezno filtriranje zraka.

Moč

Del. površina Zunanje dimenzije

ALS 1010 ALS 1020 ALS 1025 ALS 1030 ALS 1515 ALS 1520 ALS 1530 ALS 2020 ALS 2025 ALS 2030

1,5 kW 1,5 kW 3,0 kW 3,0 kW 1,5 kW 3,0 kW 4,0 kW 4,0 kW 4,0 kW 4,0 kW

1000 × 1000 mm 2000 × 1000 mm 2500 × 1000 mm 3000 × 1000 mm 1500 × 1500 mm 2000 × 1500 mm 3000 × 1500 mm 2000 × 2000 mm 2500 × 2000 mm 3000 × 2000 mm

1850 × 1650 × 810 mm 2950 × 1650 × 810 mm 3450 × 1650 × 810 mm 3750 × 1650 × 960 mm 2450 × 1950 × 810 mm 2950 × 1950 × 960 mm 3750 × 1950 × 960 mm 3095 × 2450 × 960 mm 3250 × 2450 × 960 mm 3750 × 2450 × 960 mm

Kapaciteta Premer cevi odsesavanja 1800 m /h 3500 m3/h 4500 m3/h 5500 m3/h 4000 m3/h 5500 m3/h 8000 m3/h 7200 m3/h 9000 m3/h 10800 m3/h 3

200 mm 300 mm 300 mm 300 mm 300 mm 300 mm 350 mm 350 mm 400 mm 450 mm

CENA: že od 1.890 € + ddv Opcijska oprema: - premična lakirna mizica pred lakirno kabino, - kovinska delovna površina, - motor za odsesavanje, nameščen L ali D, - filtrirna zavesa s hitro zamenjavo, - perforirano kovinsko dno.

LAKIRNE KABINE, DELOVNE MIZE

TIP

Delovna miza AIRBENCH z odsesovanjem Delovna miza Airbench je odličen pripomoček pri ročnem brušenju, saj nam omogoča kakovostno odvajanje prahu v delovno mizo. Na voljo sta dolžini 2 m in 2,5 m. Mizo lahko opremimo s samodejnim čiščenjem filtra. Na voljo dve izvedbi delovnih miz: prva je z lastnim motorjem in ventilatorjem, druga pa s priklopom na zunanjo odsesovalno napravo.

Delovna miza Airbench BSC-2000

Delovna miza Airbench BSA-2000

- s priklopom na zunanje odsesovanje.

- z lastnim odsesovanjem.

Akcijska Cena: 1.790 EUR + ddv

Akcijska Cena: 3.850 EUR + ddv

Briketirke AECO Briketirka AECO je v letu 2019 novost naše pestre ACWORDove ponudbe. Briketirke so na voljo od kapacitete 30 do 100 kg/h in vse so enake velikosti. Odlikujejo jih kakovostne komponente, vijak za doziranje materiala, rahljalnik materiala, računalnik za nadzor obratovanja in po potrebi tudi oljni hladilnik za zahtevnejše uporabnike. AECO 30

AECO 50

AECO 70

AECO 100

Kapaciteta: 20–40 m3/h 40–60 m3/h 60–80 m3/h 90–120 m3/h Volumen zbirnika: 1,7 m3 1,7 m3 1,7 m3 1,7 m3 Priključna moč: 4,4 kW 5,4 kW 6,9 kW 9,3 kW Premer briketa: 65 mm 65 mm 65 mm 65 mm Dimenzije stroja: 1,55 × 2 m × 1,55 1,55 × 2 m × 1,55 1,55 × 2 m × 1,55 1,55 × 2 m × 1,55 Akcijska cena 10.890 EUR 13.590 EUR 15.590 EUR 20.490 EUR (brez DDV):

Opcijska oprema: - senzor za nivo materiala, hladilnik olja, - stroj za pakiranje briketov BA20, - vreče za pakiranje briketov.

51


MODULARNI PODTLAČNI ODSESOVALNI SISTEMI HOECKERPOLYTEHNIK Vedno več mizarjev se odloča za vgradnjo vakuumske odsesovalne naprave v svoje delavnice. Učinkovitost sesanja (tudi zelo drobnih delcev) in nizki obratovalni stroški sta glavna razloga, da se ljudje odločajo za nakup dokaj dragocene opreme. Poleg tega dosežejo visoko stopnjo podtlaka, ki je za učinkovitost odsesavanja bolj pomemben od samega podatka o pretoku zraka. To pomeni da s precej nižjimi pretoki v primerjavi s klasičnimi sesalci dosežemo bistveno bolj učinkovit vlek. Podtlačni sesalci so modularni, ki jih sestavljamo tako, da povežemo več sesalcev v eno celoto. S tem dosežemo večjo učinkovitost in dodatni prihranek pri energiji.

PREDNOSTI PODTLAČNIH ODSESOVALNIH NAPRAV: ∞ Čistejši zrak: učinkovito filtriranje delcev s prepustnostjo manj kot 0,1 mg/m3 prašnih delcev ∞ Najnižji nivo hrupnosti: zaprti sistem, zvočna izolacija in dodatni dušilec zagotavljajo najnižji nivo

Vacumobil 350 s krožnim zapiralom »RotaryValve«, priklopimo na puhalo in odvajamo odpadni material na drugo lokacijo.

hrupa izmed vseh vakuumskih naprav ∞ Nizke operativne stroške: prihranek energije se s pravilno opremo lahko povrne tudi v dveh letih ∞ Avtomatski zagon odsesovalne naprave z zagonom stroja in določanje moči vleka zraka za optimalno delovanje vseh strojev, ∞ Avtomatsko krmiljenje odsesovalnih zapiral ∞ Avtomatsko čiščenje filtrov (zrak ali vibracija)

ODSESOVALNE NAPRAVE

Vedno več mizarjev se zaveda pomembnosti čistosti zraka na delovnem mestu.

Vacumobil lahko postavimo tudi zunaj delavnice.

Dve napravi Vacumobil povezane v celoto skupaj z drobilcem in briketirko.

Vacumobile VT180 - Podtlak: 3200 Pa - Moč motorja: 3,0 kW - Glasnost: <72 dB(A) - Površina filtrov: 10 m2 - Premer cevi: 180 mm - Zalogovnik: 350 l - Dimenzije: 1660 x 1020 x 1990 mm

Vacumobile VT200 -

Podtlak: 3500 Pa Moč motorja: 4,0 kW Glasnost: <72 dB(A) Površina filtrov: 12 m2 Premer cevi: 200 mm Zalogovnik: 350 l Dimenzije: 1010 x 1020 x 1990 mm

Cena po ceniku: 5.361 € + ddv

Cena po ceniku: 6.914 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

4.990 € + ddv

6.500 € + ddv

Vacumobile VT250

Vacumobile VT350

-

52

Vacumobil lahko postavimo tudi v drugi prostor kot npr. podstrešje delavnice.«

vitev Podtlak: 3400 Pa Predsta nem iš h a n Moč motorja: 5,5 kW u! jm e s Glasnost: <75 dB(A) 2 Površina filtrov: 28 m Premer cevi: 250 mm Zalogovnik: 495 l Dimenzije: 3070 x 1030 x 2500 mm

-

Podtlak: 3100 Pa Moč motorja: 11,0 kW Glasnost: < 73 dB(A) Površina filtrov: 35 m2 Premer cevi: 350 mm Zalogovnik: 495 l Dimenzije: 3780 x 1030 x 2560 mm

Cena po ceniku: 11.940 € + ddv

Cena po ceniku: 15.180 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

10.900 € + ddv

13.990 € + ddv


Odsesovalna naprava ECO 300SK

Odsesovalna naprava ECO 300D

Odsesovalna naprava ACWORD FT 302

Najbolj prodajni artikel! Močan pretok zraka 2200m3/h zadošča potrebam vsem posamičnim klasičnim strojem!

Cenovno ugoden dvovrečni sesalec s pretokom 3900 m3/h!

Izjemen izkoristek glede na moč motorja! Majhna poraba energije!

-

-

Pretok 2200 m /h, motor 1.5 kW, 2 odcepa po 100 mm, 1 odcep 120 mm, jeklena vetrnica, 2 x filter, kolesa za premik. 3

- Pretok 3600 m3/h, - podtlak 1740 PA, - hitrost pretoka zraka 41 m/s, - premer izhodne odprtine 180 mm, - moč motorja 1,1 kW, - dimenzije 1700 x 740 x 2600 mm.

Pretok 3900 m3/h, motor 2.2 kW, 3 odcepi po 100 mm, 1 odcep 150 mm, jeklena vetrnica, 4 x filter, kolesa za premik.

Akcijska cena:

Akcijska cena:

280 € + ddv

380 € + ddv

790 € + ddv

Odsesovalna naprava ACWORD FT 400

Odsesovalna naprava ACWORD FT 403

Izjemen izkoristek glede na moč motorja!

Izjemen izkoristek glede na moč motorja!

Majhna poraba energije!

Prodajni hit!

- Pretok 4600 m3/h, - podtlak 2400 PA, - premer izhodne odprtine 250 mm, - moč motorja 2,2 kW, - dimenzije 1320 x 1220 x 2700 mm.

- Pretok 5990 m3/h, - podtlak 2250 PA, - premer izhodne odprtine 250 mm, - moč motorja 2,2 kW, - dimenzije 2750 x 730 x 2700 mm. Redna cena: 1.302 € + ddv

Redna cena: 1.100 € + ddv

Akcijska cena:

940 € + ddv

Največji pretok zraka na kW!

Odsesovalna naprava ACWORD FT502 - Pretok 7900 m3/h, - Izhodna odprtina 300 mm, - Motor 3 kW.

Akcijska cena:

1.460 € + ddv

Majhna poraba energije!

ODSESOVALNE NAPRAVE

Redna cena: 882 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

1.190 € + ddv Odsesovalna naprava ACWORD FT504

- Pretok 8700 m3/h, - Izhodna odprtina 300 mm, - Motor 3 kW.

Akcijska cena:

1.750 € + ddv 53


Peči na vpihovanje vročega zraka Izredno priljubljene peči na vpihovanje vročega zraka. Idealno za ogrevanje delavnice, skladišča, šotori, industrijskih objektov. Nizke emisije, visoka termična učikovitost! Zagon peči je lahko ročen ali pa avtomatski (v primeru avtomatskih polnilcev). Temperatura v kurišču se nadzoruje s termostatom, vključitev ali izključitev ventilatorja je avtomatska. Kurimo lahko na trda kuriva (lesni odpadki, ...) ali pa na sekance, pelete, brikete.

PEČI in vodila

Moč

Cena po ceniku:

kW 28

2.906 €

kW 55

3.500 €

kW 85

4.100 €

kW 120

7.200 €

kW 240

9.400 €

kW 350

12.900 €

Akcijska cena:

Primerno za delavnice velikosti:

1.850 € + ddv 2.450 € + ddv 2.870 € + ddv 5.040 € + ddv 6.580 € + ddv 9.030 € + ddv

od 100 do 150 m2 (500m3) od 200 do 250 m2 (1.000m3) od 300 do 350 m2 (1.500m3) od 500 do 600 m2 (3.000m3) cca 1.000 m2 (5.000m3) cca 1.800 m2 (8.000m3)

TIGERSTOP vodilo z delovno mizo in avtomatskim pomičnim omejevalcem »Ne rabite ne metra, ne označevanja. Samo žagajte!«

-

ALU profil 100 x 100 mm, napetost 220 V, servo motor 0,6 kW, pomik 60 m/min, natančnost ponovitve 0,1 mm, potisk do 100 kg.

Enostavna dogradnja obstoječim žagam!

Programska oprema (možnost do 100 krojnih list, inkrementalna mera, nastavljiva hitrost pospeševanja in pojemka, kalkulator).

Komplet že od:

5.190 € naprej Delovna miza z valji in podstavkom - uporabne dolžine od 2 do 9 m!

SAWGEAR vodilo z delovno mizo in avtomatskim pomičnim omejevalcem -

ALU profil 70 x 70 mm, Napetost 220 V, Servo motor 0.6 kW, Pomik 40 m/min, Natančnost ponovitve 0.2 mm.

Programska oprema (možnost do 10 krojnih list) preko LCD zaslona.

54

Delovna miza z valji in podstavkom uporabne dolžine od 2 do 4 m!

Komplet že od:

3.490 € naprej


Tračna žaga S 45n

Tračna žaga za resne mizarje! Močne, robustne, zanesljive in hitro nastavljive.

Tračne žage

Manjša tračna žaga po dostopni ceni z močnim, 3 KW motorjem. -

Premer koles: 450 mm Max. širina reza: 440 mm Nagib delovne mize: 0 - 20° Dolžina žaginega lista: 3.690 mm - Širina žaginega lista: 6 x 0,5 - 25 x 0,5 mm - Moč motorja: 3,0 KW Premer koles

Akcijska cena:

1.750 € + ddv

Posebna tračna žaga za obdelavo glav špirovcev! Stroj je na gibljivi podporni roki, vpet na voziček. Le-ta ima kolesa in je prenosljiv. Uporaba na terenu!

Akcijska cena:

3.790 € + ddv

Tračna žaga SN33

Širina odreza

Teža

Akcijska cena

3.290 € + ddv 4.090 € + ddv 5.090 € + ddv

S640P

640 mm

450 mm

620 mm

330 kg

S740P

740 mm

540 mm

720 mm

410 kg

S840P

840 mm

560 mm

820 mm

530 kg

Natančna in hitra vodljivost!

- višina odreza 250 mm (z dodatnim vodilom 310 mm –opc.), - širina odreza 390 mm, - dimenzija delovne mize 500 x 400 mm, - motor 1,1 kW, - podporna roka + voziček prenosi SET 1500.

TRAČNE ŽAGE IN PODAJALNIKI

Tračna žaga MD Dario S33 + SET 1500

Višina odreza

PODAJALNE NAPRAVE Podajalnik

Podajalnik

Podajalnik Steff 2034

SCM FORMULA FEED 38

SCM FORMULA FEED 48

Za hobi ter profesionalno uporabo

Za profesionalno uporabo

- 3 kolesa, - 8 hitrosti, - podporni nosilec.

Za profesionalno rabo - Vpetje pod motorjem 100% stabilnost, - 3 kolesa premera 120 mm, - širine 50-60 mm, - 8 hitrosti ali 16 hitrosti, - podporni nosilec.

- 4 kolesa, - 8 hitrosti, - podporni nosilec

Akcijska cena: Akcijska cena:

550 € + ddv

(8 hitrosti)

Akcijska cena:

Akcijska cena:

750 € + ddv

(16 hitrosti)

Podajalnik Steff 2044

Podajalnik VARIOSTEFF

Za profesionalno rabo

Brezstopenjska regulacija hitrosti od 3- 18 m/min!

-

Vpetje pod motorjem – 100% stabilnost, 4 kolesa premera 120 mm, širine 50-60 mm, 8 hitrosti ali 16 hitrosti, podporni nosilec.

Akcijska cena (8 hitrosti): Akcijska cena (16 hitrosti):

570 € + ddv 640 € + ddv

VARIOSTEFF 3 - 3 kolesa

Akcijska cena:

790 € + ddv 890 € + ddv

1.070 € + ddv VARIOSTEFF 4 - 4 kolesa

Akcijska cena: 1.180

€ + ddv

55


TEHNIČNA TRGOVINA za mizarje

080 50 51

Redni delovni čas: 8 - 17 ure (pon - čet), 7 - 15 ure (petek) V času HIŠNEGA SEJMA je trgovina odprta:

NAROČILA: tel.: +386 15610537 faks: +386 15610533 trgovina@lestroj.si

SRE. - PET.: od 9 h do 18 h, SOBOTA: od 8 h do 13 h

Brane Golob vodja tehnične trgovine

TEHNIČNA TRGOVINA

gsm: +386 41697800 tel.: +386 15610537 brane.golob@lestroj.si

Meta Majce tehnična svetovalka gsm: +386 51671014 tel.: +386 15610536 meta.majce@lestroj.si

Novosti FEMI TR205I kotna žaga 1200W

NOVO!

Moč motorja : 1300W indukcijski motor Žagin list : 305 x 30 x 48z Odrez pri 90°: 168 mm x 78 mm Odrez pri 45°: 105mm x 78 mm Višina odreza na mizi: max. 53 mm Ročaj 3 pozicije T.P.S. Teža: 21 kg BREZKRTAČNI MOTOR

Akcijska cena:

682,59 € (682,59 € z DDV)

NOVO!

Moč: 1500 watt indukcijski motor Žagin list: 305 x 30 x 48z Rezanje 90°: 170 mm x 70 mm Rezanje 45°: 105mm x 70 mm Višina reza na mizi: 53 mm Ročaj 3 pozicije T. P.S. Mikrometrična nastavitev zgornje mize Teža: 24 kg

Akcijska cena:

Akcijska cena: 293,25 € (357,77 € z DDV)

FEMI 305 PRO kotna žaga 1300W

FEMI XXX EVO kotna žaga 1500W BREZKRTAČNI MOTOR

Moč motorja: 1200 watt indukcijski tih motor Žagin list: 250 mm x 30 x 40z Odrez 90°: 155 x 545 mm Odrez 45°: 110 mm x 45 mm Odrez na mizi: 40 mm Teža: 20 kg

56

Borut Pirc tehnični svetovalec (rezervni deli) gsm: +386 51671015 tel.: +386 15610540 borut.pirc@lestroj.si

Anže Zajc tehnični svetovalec gsm: +386 51671009 tel.: +386 15610538 anze.zajc@lestroj.si

705,00 € (860,10 € z DDV)

NOVO!

FEMI TR1030DB potezna žaga 2000W BREZKRTAČNI Moč motorja : 2000 W MOTOR Žagin list: 305 x 30 x 60z Nagib: vertikalno levo desno 45°, horizontalno levo desno 45° Odrez 90°: 340 mm x 82 mm Odrez 45°: horizontalno 240 mm x 82 mm Odrez 45°: vertikalno 340 mm x 50 mm Teža: 23 kg

Akcijska cena:

382,50 € (466,65 € z DDV)

NOVO!


www.lestroj.si FEMI x-pander nastavek za parket

FEMI podstavek joby

Pripomoček za povečanje širine odreza na modelih XXX EVO na 200 x 10 mm in modelu 305 PRO na 205 x 10 mm.

Akcijska cena:

133,00 €

NOVO!

(162,26 € z DDV) Cena:

NOVO!

91,50 € (111,63 € z DDV)

CMT NOVOSTI V PRIHODU 790.300.60 DIA REZILA Delovna višina: 30 mm

823.371.11 REZKAR Novo CMT rezilo za Striplox Mini sistem.

922.034.11 REZKAR

663.1 REZKAR

CMT rezkar za poravnavanje z 6 rezili za ekstra gladko površino.

CMT HW rezkar za obdelavo različnih materialov (MDF, iverne plošče, laminat) pod kotom od 45°-150°.

Premer: 52 mm Št. rezil: 6 Vpetje: 12 mm

TEHNIČNA TRGOVINA

Premer: 47,6 mm Širina reza: 7 mm Globina reza: 9,5 mm Vpetje: 6,35 mm

Premer: 33 - 96,5 mm Delovna višina: 12,4 - 40 mm Vpetje: 20 mm Dolžina: 95 -125 mm

CMT 663.102.11 60°/38/S20 68,00 € (82,96 € z DDV) CMT 663.120.11 120°/24M/S20 97,54 € (119,00 € z DDV)

Rezkar D35x10,5/S8x38

Rezkar D40x29,5/S20

CNC rezkar z HM rezili za ravnanje in poglabljanje površin. 4-kratno obračanje rezil.

Nov CNC CMT rezkar z dvemi predrezili in dvema rezilnima ploščicama, omogoča direkten vstop v material in je primeren za obdelavo masivnega lesa in lesnih kompozitov.

Premer: 52 mm Št. rezil: 6 Vpetje: 12 mm

57


www.lestroj.si Spiralni up&down rezkar CNC up&down spiralni rezkar z 3x daljšo življenjsko dobo in dodatno krom prevleko, za obdelavo plastike, lesa in lesnih kompozitov. CMT 190.504.41 CMT 190.120.41 CMT 190.121.41 CMT 190.505.41 CMT 190.506.41 CMT 190.507.41 CMT 190.508.41 CMT 190.513.41 CMT 190.813.41 CMT 190.320.41 CMT 190.515.41 CMT 190.517.41 CMT 190.815.41

AKCIJSKA CENA:

30,51 € (37,22 € z DDV)

CMT 183.421.30 HSK-63F DRŽALO

Držalo žage HSK do premera žaginega lista 250mm.

Držalo žage HSK do premera žaginega lista 300 mm.

Premer: 58 mm Dolžina: 78 mm

Premer: 98 mm Dolžina: 102 mm

107,30 € (130,91€ z DDV)

CMT 183.422.30 HSK-63F DRŽALO Držalo žage HSK do premera žaginega lista 350 mm.

Premer: 110 mm Dolžina: 40 mm

AKCIJSKA CENA:

PRIPOMOČKI ZA REZBARJENJE Udarno dleto Arbortech Električno udarno dleto Arbortech v celoti nadomesti uporabo kladiv in dlet pri ročnem rezbarjenju. Orodje ob ustvarjanju 12.000 udarcev na minuto omogoča preprosto in gladko obdelavo lesa. Zasnova električnega dleta je taka, da tudi ob daljšem delu z njim ne boste čutili bolečin v mišicah, ki jih povzroča klasična obdelava. Poleg električnega orodja so priloženi še trije tipi dlet za hitro menjavo. - Moč: 710 W - Udarcev na min: 12.000

Akcijska cena: 179,51 € (219,00 € z DDV)

Arbortech Turbo plane ARBORTECH Turbo plane je univerzalno orodje za obdelavo lesa z uporabo kotne brusilke. Z orodjem ARBORTECH Turbo plane lahko obdelujete ravne površine z enakim učinkom kot skobljanje, prav tako pa je ARBORTECH Turbo plane uporaben za obdelavo krivin in okroglin.

Akcijska cena:

58

Premer: 19,5 mm Delovna globina: 9 mm Dolžina: 70 mm Vpetje: 10 mm

CMT 183.420.30 HSK-63F DRŽALO

AKCIJSKA CENA:

TEHNIČNA TRGOVINA

D9,52 x 28,6 x 76,2 D12 x 42 x 90 D12 x 52 x 100 D12,7 x 25,4 x 76,2 D12,7 x 28,6 x 76,2 D12,7 x 34,9 x 88,9 D12,7 x 41,3 x 101,6 D9,52 x 22,2 x 76,2 D9,52 x 25,4 x 76,2 D12 x 25 x 83 D12,7 x 22,2 x 76,2 D12,7 x 34,9 x 88,9 D12,7 x 28,5 x 76,2

CMT 521.002.21HM POVRTALO

105,60 € (128,83 € z DDV)

183,93 € (224,39 € z DDV)


www.lestroj.si Arbortech krožni brusilnik Krožni brusilnik z vpetjem za kotno brusilo in prilagodljivo brusno površino za fino obdelavo različnih profilov, oblik in radiev. Brusilnik primeren za končno obdelavo obdelovancev.

Akcijska cena:

64,75 € (79,00 € z DDV)

Rezkar za rezbarjenje Kaindl WOODCARVER Gold Rezkar Kaindl Woodcarver Gold se uporablja na kotnibrusilki in se uporablja za rezbarjenje, izdelavo utorov, odstranitev antifoulinga, za domačo rabo in pri izdelavi utorov.

Akcijska cena:

ŠIROK IZBOR MULTIFUNKCIJSKEGA ORODJA -

43,52 € (53,10 € z DDV)

STARLOCK

Rezila za multifunkcijsko orodje

TEHNIČNA TRGOVINA

Nova v ponudbi so rezila za multifunkcijsko orodje priznanega proizvajalca CMT katera obsegajo vse od rezil za rezanje in brušenje lesa kot tudi umetnih mas in kovine.

NOVO!

Velika izbira rezil za vbodne žage CMT set listov CMT set listov CMT set listov CMT set listov CMT set listov

JT101AO - 5 kosov JT101D - 5 kosov JT111C - 5 kosov JT144D - 5 kosov JT234X - 5 kosov

3,48 € 3,14 € 1,88 € 2,65 € 5,71 €

(4,25 € z DDV) (3,83 € z DDV) (2,29 € z DDV) (3,23 € z DDV) (6,97 € z DDV)

Poleg omenjenih artiklov vam v tehnični trgovini nudimo tudi: -

Nadomestna rezila HM različnih dimenzij in kvalitet- CMT, Stark, Freud, BSP,… Vse vrste rezilnega orodja po naročilu – rezkalne glave, svedri, profilna rezila,... Brušenje in obnovo rezilnega orodja Tračne liste vseh dimenzij za najrazličnejše materiale v različnih kvalitetah – za obdelavo lesa, kovine, pvc, alu, siporeks, ... Kronske žage v HM ali Bi-metal kvaliteti Orodje za verižne rezkarje – verige, meče, ekscentrične in centrične svedre za cilinder in kljuko, stranska rezila za ključavnice in vratna zapirala Vlagomere za najrazličnejše materiale Električna ročna orodja Makita, Sparky, Fein, Metabo, Bosch, Mafel, Virutex,… Pnevmatsko orodje Prebena, Haubold, Tjep, Fasco, Omer, Pneutec Ročno orodje Stanley PVC vreče in nadomestni filtri za odsesovalne naprave Čistilna sredstva za odstranjevanje smole, lepil - CMT, Kent Čistilo za stiskalnice Trennmittel Drsna sredstva, ki zmanjšujejo trenje CMT, Klein

- Maziva za specialno vzdrževanje (CNC centri, robne robilke, vakum črpalke,...) in tekočo uporabo – Lubcon, Kent, Fuchs - Filtri za lakirne kabine - Transportni trakovi, tapete, ploščati jermeni - Žage za Alu in PVC do premera D600 mm - Zaščitne rokavice in čevlji,…

59


www.lestroj.si

PALIČNI REZKARJI Garnitura za pohištvena vratca

Univerzalna garnitura

Univerzalna garnitura

AKCIJA!

CMT 900.513.11 GARNITURA

CMT 900.003.00 GARNITURA 26 kosov 377,20 € (460,18 € z DDV)

CMT 900.001.00 GARNITURA 15 kosov 204,07 € (248,97 € z DDV)

139,27 € (169,91 € z DDV)

SVEDRI HSS sveder 68 mm

TEHNIČNA TRGOVINA

Strojni svedri večjih premerov (45, 50, 55, 60 mm) CMT 317.450.11 D=45 mm CMT 317.500.11 D=50 mm CMT 317.550.11 D=55 mm CMT 317.600.11 D=60 mm

34,98 € 36,86 € 38,81 € 39,86 €

Strojni svedri

HSS sveder za izvrtine vtičnic in stikal v lesenih hišah oz. brunah.

(42,68 € z DDV) (44,97 € z DDV) (47,35 € z DDV) (48,63 € z DDV)

29,96 €

(36,55 € z DDV)

Hitrovpenjalne puše za mozničarke

57 mm 30 mm

537.680.31 SVEDER 68 mm

27 mm

Omogočajo hitro menjavo med različnimi premeri svedrov oz. hiter preklop na drug raster. Uporaba na strojih SCM, Morbidelli

Uporaba na strojih Maggi, Masterwood, Griggio

Skupna dolžina 57,5 mm, delovna dolžina 27 mm CMT 310.050.41 Ø 5mm 10,38 € (12,66 € z DDV) CMT 310.080.41 Ø 8 mm 11,50 € (14,03 € z DDV)

70 mm 35 mm

30 mm

Skupna dolžina 70 mm, delovna dolžina 35 mm CMT 311.050.41 Ø 5 mm 10,80 € (13,18 € z DDV) CMT 311.080.41 Ø 8 mm 11,84 € (14,44 € z DDV)

Svedri mozničarji CMT Serija PREMIUM CMT 308.050.11 Ø 5 mm 9,20 € (11,30 € z DDV) CMT 308.060.11 Ø 6 mm 9,48 € (11,57 € z DDV) CMT 308.080.11 Ø 8 mm 10,24 € (12,49 € z DDV)

60

Avtomatski nastavek MAGGI 13,23 € (16,14 € z DDV)

Avtomatski nastavek SCM

16,72 € (20,40 € z DDV)

57,5 mm

HM (Carametal, Luksembug) 35 mm

CMT 309.050.11 Ø 5 mm 9,68 € (11,81 € z DDV) CMT 309.060.11 Ø 6 mm 10,17 € (12,41 € z DDV) CMT 309.080.11 Ø 8 mm 10,52 € (12,83 € z DDV)

Super močno jeklo, z negativno spiralo, 4 spiralni utori, površina svedra prevlečena s P.T.F.E. zaščito, HM glava z natančno uravnano konico, 2 HM predrezili, steblo z ravnino in vijakom za nastavitev globine.

CMT 317.350.11 Ø 35 mm 24,11 € (29,41 € z DDV) CMT 317.550.11 Ø 35 mm 38,81 € (47,35 € z DDV)

CMT 369.350.11 - premer 35 mm 26,20 € (31,96 € z DDV)


www.lestroj.si Svedri za okovja in krpanje napak v lesu

S

Svedri za izdelavo krp 50 mm

SET SVEDROV - skupna dolžina 90 mm HM Premeri 15, 20, 25, 30, 35 mm

Skupna dolžina 140/160 mm 50/60

Art. 512.001.01 SET 97,47 € (118,91 € z DDV)

90 mm

Skupna dolžina 90 mm

18,53 € 20,07 € 22,86 € 23,97 € 26,13 € 29,68 € 37,77 €

(22,61 € z DDV) (24,49 € z DDV) (27,89 € z DDV) (29,24 € z DDV) (31,88 € z DDV) (36,21 € z DDV) (46,08 € z DDV)

Ø

Svedri strojni za dolge utore (lesne vezi, ključavnice, utori ...)

CMT 102.001.00

SET SVEDROV 6 - 16 mm - ravni 71,42 € (87,13 € z DDV)

(33,49 € z DDV) (38,84 € z DDV) (41,48 € z DDV) (49,13 € z DDV) (54,14 € z DDV) (58,05 € z DDV) (63,23 € z DDV)

Dia žaga za perfekten razrez iveralov brez uporabe predrezila ali fini obrez masive. Neverjetna kvaliteta robov brez privzdignjenih vlaken ali iveri kot pri HM žagnih listih. Dolga življenjska doba in garantirana kvaliteta odreza.

DIA sestavljiva predrezila Možnost nastavljanja predrezila od 2,8-3,6 cm. Dia predrezila odlikuje 50x daljša življenjska doba kot klasična HM predrezila.

Ø

Nova linija grezil s poševnim prehodom in povrtali z ravnim prehodom za vrtanje dvostopenskih izvrtin različnih dimenzij z možnostjo omejilca globine, ki ne pušča sledi na obdelovancu!

- posamezno na voljo premera od 6 - 24 mm - držalo 13 ali 16 mm - vrtenje levo ali desno

CMT 161.001.00 SET SVEDROV 6 - 16 mm - spiralni 71,42 € (87,13 € z DDV)

521.001.11 GREZILO 3/7 mm 521.312.11 GREZILO 3/12 mm 521.412.11 GREZILO 4/12 mm 521.516.11 GREZILO 5/16mm 521.616.11 GREZILO 6/16 mm

17,21 € 31,14 € 31,14 € 31,14 € 31,14 €

515.412.11A POVRTALO 4/12 mm 515.414.11A POVRTALO 4/14 mm 515.515.11A POVRTALO 5/15 mm 515.614.11A POVRTALO 6/14 mm 515.615.11A POVRTALO 6/15 mm

(21,00 € z DDV) (37,99 € z DDV) (37,99 € z DDV) (37,99 € z DDV) (37,99 € z DDV)

31,70 € 31,70 € 31,70 € 31,70 € 31,70 €

(38,67 € z DDV) (38,67 € z DDV) (38,67 € z DDV) (38,67 € z DDV) (38,67 € z DDV)

DIA ŽAGINI LISTI Dia žagni listi

140/ 160 mm

Grezila

2 rezila + 2 predrezila za precizen odrez!

PRIHRANITE DENAR: Kupite set svedrov!

27,45 € 31,84 € 34,00 € 40,27 € 44,38 € 47,58 € 51,88 €

Za iveral!

40x večja vzdržljivost

TEHNIČNA TRGOVINA

CMT 512.150.11 Ø 15 mm CMT 512.200.11 Ø 20 mm CMT 512.250.11 Ø 25 mm CMT 512.300.11 Ø 30 mm CMT 512.350.11 Ø 35 mm CMT 512.400.11 Ø 40 mm CMT 512.500.11 Ø 50 mm

CMT 529.100.31 Ø 10 mm CMT 529.150.31 Ø 15 mm CMT 529.200.31 Ø 20 mm CMT 529.250.31 Ø 25 mm CMT 529.300.31 Ø 30 mm CMT 529.350.31 Ø 35 mm CMT 529.400.31 Ø 40 mm

Uporaba na klasičnih in stenskih formatnih strojih DIA žaga 303x2,5x60z DIA žaga 300x3,2x60z DIA žaga 350x3,5x72z

486,00 € 418,50 € 706,75 €

(592,92 € z DDV) (510,57 € z DDV) (862,24 € z DDV)

Uporabno na ploskovnih razrezovalkah DIA žaga 300x4,4x60z DIA žaga 350x4,4x72z

495,00 € 693,00 €

(603,90 € z DDV) (845,46 € z DDV)

SUPER AKCIJA! DIA predrezilo 120x2,8/3,6x12+12z

180,33 € (220,00 € z DDV) Predrezilo Dia D100x2,8/3,6x24z d20/22 Predrezilo Dia D120x2,8/3,6x24z d20/22 Predrezilo Dia D120x2,8/3,6x24z Martin

180,33 € (220,00 € z DDV) 180,33 € (220,00 € z DDV) 180,33 € (220,00 € z DDV)

61


www.lestroj.si

ŽAGINI LISTI FREUD Po besedah uporabnikov in brusačev “Korak pred konkurenti!”

Žagini listi

FREUD je vodilni italijanski proizvajalec žaginih listov. Z najnovejšo tehnologijo in dolgoletnimi izkušnjami slovi po izredni kakovosti. Njihova posebnost in prednost je lasten razvojni oddelek, ki je razvil zmes karbidne trdine z dodatkom Titaniuma za najdolgotrajnejše ohranjanje ostrine njihovega orodja. Čas med intervali brušenja se podaljša.

Izberite KVALITETO in se pridružite mnogim zadovoljnim strank. Žagini listi za prečni razrez masive in furnirane iverice LU2C 250x3,2x80z LU2C 300x3,2x96z LU2C 350x3,5x108z

TEHNIČNA TRGOVINA

Predrezniki

53,37 € 60,76 € 76,64 €

(65,11 € z DDV) (74,13 € z DDV) (93,50 € z DDV)

Ravna oblika zoba omogoča višji dvig, kar v praksi kompenzira neravnine plošč.

Predrezila deljiva - regulacija z distančniki LI16MGA3 80x2,8-3,6x20 12+12z LI16MBA3 100x2,8/3,6x20 12+12z LI16MAA3 120x2,8/3,6x20 12+12z

51,56 € 51,56 € 51,56 €

(62,90 € z DDV) (62,90 € z DDV) (62,90 € z DDV)

Predrezila konična LI25M31AA3 80x3,1/4,3x20 12z LI25M31BA3 100x3,1/4,3x24z LI25M31EB3 120x3,1/4,3x24z

23,69 € 27,17 € 25,29 €

(28,90 € z DDV) (33,15 € z DDV) (30,85 € z DDV)

Žagini listi za razrez iveralov brez uporabe predrezila LU3A 250x3,2x80z 52,26 € LU3A 300x3,2x96z 66,54 € LU3A 350x3,5x108z 83,61 €

(63,76 € z DDV) (81,18 € z DDV) (102,00 € z DDV)

Žagini listi za eno oz. dvoosne večlistne žage LM01 250x2,2x20+2z LM01 300x2,5x24+2z LM03 300x2,8x20+4z LM03 350x3,0x24+4z LM04 300x3,2x24+4z LM04 350x3,5x28+6z LM04 400x4,0x28+6z

40 62

31,63 € 37,62 € 46,68 € 59,78 € 48,42 € 69,39 € 81,51 €

Najbolje prodajan tip pri uporabnikih, ki ne uporabljajo predreznika!

(38,59 € z DDV) (45,90 € z DDV) (56,95 € z DDV) (72,93 € z DDV) (59,07 € z DDV) (84,66 € z DDV) (99,44 € z DDV)

Preizkusite TOP kvaliteto Freud!

Sejemske cene veljajo za vse tipe iz zaloge.

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

080 50 51

47


www.lestroj.si Žagini listi za rezanje aluminija LU5D 250x3,5x80z 50,86 € 61,87 € LU5D 300x3,5x96z LU5D 350x3,5x108z 73,86 € LU5D 420x4,0x120z 121,23 € LU5D 450x4,0x128z 123,46 €

(62,05 € Z DDV) (75,48 € Z DDV) (90,11 € Z DDV) (147,90 € Z DDV) (150,62 € Z DDV)

ŽAGINI LISTI CMT

AKCIJA!

Vedno več mizarjev uporablja CMT žagine liste! Visoka kakovost, ODLIČNA CENA!

CMT je proizvajalec rezilnega orodja, ki ga odraža izredna natančnost in kakovost. Svoj proizvodni program hitro širi, dopolnjuje in izpopolnjuje z uporabo najkakovostnejših materialov. Poleg kvalitete vas bo razveselila tudi nadvse konkurenčna cena. Na njihove izdelke v značilni oranžni barvi prisega vedno več naših kupcev. Na zalogi vsi tipi in vse dimenzije žagnih listov.

Kompaktni HM zobje za mnogokratno brušenje!

CMT 290.250.24M žaga 250x2,8x24z CMT 278.028.12M žaga 300x3,2x28z CMT 278.036.14M žaga 350x3,5x36z CMT 285.036.16M žaga 400x3,5x36z

Žagini listi za univerzalni rez

21,46 € 33,17 € 42,64 € 43,76 €

(26,18 € z DDV) (40,47 € z DDV) (52,02 € z DDV) (53,39 € z DDV)

Pri manjšem obsegu dela se izognete menjavi listov.

Vzdolžni / prečni

CMT 285.040.10M žaga 250x3,2x40z 28,98 € (35,36 € z DDV) CMT 285.048.12M žaga 300x3,2x48z 39,23 € (47,86 € z DDV) CMT 285.054.14M žaga 350x3,5x54z 46,61 € (56,86 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Žagini listi za dolžinski rez

CMT 285.080.10M žaga 250x3,2x80z 45,98 € CMT 285.096.12M žaga 300x3,2x96z 53,92 € CMT 285.108.14M žaga 350x3,5x108z 68,98 €

Žagini listi za iveral z uporabo s predrezilom CMT 281.080.10M žaga 250x3,2x80z 48,08 € CMT 281.096.12M žaga 300x3,2x96z 56,92 € CMT 281.108.14M žaga 350x3,5x108z 68,98 €

(56,10 € z DDV) (65,78 € z DDV) (84,16 € z DDV)

Izboljšana serija listov v zelo nizki toleranci za doseganje optimalnih rezultatov.

(58,66 € z DDV) (69,44 € z DDV) (84,16 € z DDV)

Žagini listi za razrez iveralov BREZ uporabe predrezila CMT 287.048.10M žaga 250x3,2x48z 52,81 € CMT 287.060.12M žaga 303x3,2x60z 65,91 €

(64,43 € z DDV) (80,41 € z DDV)

Odlični rezultati! ZELO PRIPOROČAMO!

DODAN TITANIUM!

Žagini listi za prečni rez/ furnirano iverico

63


www.lestroj.si

CMT 286.024.14M žaga 350x3,2x24z CMT 286.028.16M žaga 400x3,2x28z CMT 286.032.18M žaga 450x3,8x32z CMT 286.036.20M žaga 500x3,8x36z CMT 286.040.22M žaga 550x4,0x40z CMT 286.040.24M žaga 600x4,0x40z CMT 286.046.28M žaga 700x4,4x72z

27,80 € 35,26 € 46,19 € 64,86 € 73,71 € 79,64 € 110,64 €

Utorni žagini listi d30 ali 35 mm CMT 240.020.06M žaga 150x2x12z CMT 240.030.06M žaga 150x3x12z CMT 240.040.06M žaga 150x4x12z CMT 240.050.06M žaga 150x5x12z CMT 240.060.06M žaga 150x6x12z CMT 240.030.07M žaga 180x3x18z CMT 240.040.07M žaga 180x4x18z CMT 240.050.07M žaga 180x5x18z CMT 240.060.07R žaga 180x6x18z

13,80 € 17,35 € 21,18 € 23,13 € 26,13 € 22,86 € 28,50 € 32,19 € 36,58 €

TEHNIČNA TRGOVINA

CMT 282.060.12M žaga 300x4,4x60z 83,40 € 93,78 € CMT 282.072.14M žaga 350x4,4x72z CMT 282.072.16W žaga 400x4,4x72z 107,58 €

Odpornost na udarce!

(33,92 € z DDV) (43,02 € z DDV) (56,35 € z DDV) (79,13 € z DDV) (89,93 € z DDV) (97,16 € z DDV) (134,98 € z DDV)

Utorne žage 2-6 mm (16,84 € z DDV) (21,17 € z DDV) (25,84 € z DDV) (28,22 € z DDV) (31,88 € z DDV) (27,89 € z DDV) (34,77 € z DDV) (39,27 € z DDV) (44,63 € z DDV)

SUPER CENA!

Uporabni tako na formatnih žagah kot na rezkarjih. Dimenzije 150 oz 180 mm, debeline 2 – 6 mm - sestavljivi med seboj.

Notranje izvrtine 30 - 80 mm.

Žagini listi za avtomatske razrezovalke

Žagini listi za suho rezanje kovin

Zobje iz mehkejše widie - bistveno manjša občutljivost za nečistoče (kovina, pesek).

TIHO DELOVANJE !

Žagini listi za uporabo v gradbeništvu in razrez drv

(101,75 € z DDV) (114,41 € z DDV) (131,25 € z DDV)

Žagini listi za suho rezanje kovinskih materialov, jekla, cevi, palic, inox elementov - uporaba na strojih brez uporabe hladilnega medija.

25,43 € (31,02 € z DDV) CMT 226.030.05 žaga 136x1,5x30z CMT 226.036.06H žaga 165x1,5x36z 29,68 € (36,21 € z DDV) CMT 226.040.07M žaga 190x2,0x40z 35,67 € (43,52 € z DDV) CMT 226.048.08M žaga 210x2,2x48z 39,78 € (48,53 € z DDV) CMT 226.048.09M žaga 235x2,2x48z 43,20 € (52,70 € z DDV) CMT 226.060.10M žaga 254x2,2x60z 67,44 € (82,28 € z DDV) CMT 226.080.12M žaga 305x2,2x80z 89,67 € (109,40 € z DDV) CMT 226.090.14M žaga 355x2,2x90z 97,68 € (119,17 € z DDV)

CMT 226.572.10M Žaga 250x2,2x72z CMT 226.580.12M Žaga 300x2,2x80z CMT 226.590.14M Žaga 350x2,2x90z

76,57 € (93,42 € z DDV) 103,46 € (126,22 € z DDV) 114,96 € (140,25 € z DDV)

SKOBELJNA REZILA HSS 18 % W - trša izvedba!

Dobavljamo tudi HM rezila (Widia) vseh dimenzij

40 64

rezilo 260x30x3 rezilo 300x30x3 rezilo 310x30x3 rezilo 350x30x3 rezilo 410x30x3 rezilo 410x35x3 rezilo 520x35x3 rezilo 610x35x3 rezilo 630x35x3

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

7,59 € 8,78 € 8,98 € 10,11 € 12,12 € 13,38 € 16,86 € 19,65 € 20,34 €

(9,26 € z DDV) (10,71 € z DDV) (10,96 € z DDV) (12,33 € z DDV) (14,79 € z DDV) (16,32 € z DDV) (20,57 € z DDV) (23,97 € z DDV) (24,81 € z DDV)

080 50 51

47


Na zalogi 208 različnih profilov | Višina rezil 40 ali 50 mm | www.lestroj.si Rezila TERSA/Cstar-Cfix-QfixCentrolock Dimenzije rezil od 20 mm do 930 mm L (od 100 do 930mm)

L (od 60 do 930 mm)

PROMOCIJSKEGA POPUSTA Visokokvalitetno jeklo HPS 1x daljša življenska doba v primerjavi s HSS rezili.

L (od 20 do 930 mm)

Centrostar-Cfix-Qfix dim. L x 12 x 2,7

Centrolock dim. L x 16 x 3

7,67 € (9,36 € z DDV)

4,96 €

5,81 € (6,97 € z DDV)

410

9,61 €

(11,72 € z DDV)

6,80 € (8,30 € z DDV)

8,50 € (10,20 € z DDV)

510

11,98 €

(14,62 € z DDV)

13,11 € (15,73 € z DDV)

17,14 € (20,57 € z DDV)

640

14,77 €

(18,02 € z DDV)

17,85 € (21,42 € z DDV)

L (dim.)

TERSA dim. L x 10 x 2,3

310

(5,95 € z DDV)

/

Univerzalne REZKALNE GLAVE z izmenljivimi HSS rezili Za obdelavo masive. Na zalogi 208 različnih profilov. Bistveno cenejša rešitev od HM rezkalnih glav. Namenjeno tako profesionalcem kot hobi uporabnikom.

Visoko kakovostno rezilno jeklo. Možnost nakupa posameznih profilov!

CMT 692.013.01 GARNITURA 167,56 € (204,42 € z DDV)

Rezkalna glava z ravnim HSS nožem Alu glava - manjša obremenitev stroja tudi za polprofesionalne in hobi stroje! Nastavitev nožev brez šablone.

Granitura rezkalne glave s 6 profili HSS nožev in 6 profili omejilcev

TEHNIČNA TRGOVINA

Granitura rezkalne glave z 12 profili HSS nožev

PRODAJNI HIT!

CMT 693.013.01 GARNITURA 186,93 € (228,05 € z DDV)

Rezkalna glava z ravnim HSS nožem in omejilcem - za vašo varnost! CMT 693.100.30 REZ. GLAVA Alu 102,48 € (125,03 € z DDV) CMT 693.101.30 REZ. GLAVA Jeklo

78,94 € (96,31 € z DDV)

CMT 692.100.30 REZ.GLAVA Alu

79,64 € (97,16 € z DDV) CMT 692.101.30 REZ.GLAVA Jeklo

74,06 € (90,35 € z DDV)

REZILO PROFILNO 40 mm - par 7,94 € (9,69 € z DDV) REZILO VARNOSTNO 40 mm - par 7,11 € (8,67 € z DDV) REZILO PROFILNO 50 mm - par 14,77 € (18,02 € z DDV) REZILO VARNOSTNO 50 mm - par 12,47 € (15,21 € z DDV)

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

080 50 51

65


www.lestroj.si

Namenske REZKALNE GLAVE -

notranja izvrtina 30 ali 35 mm (ob naročilu navedite)

Rezkalna glava za polnila 694.012.30 Lahka Alu glava za polnila vrat in pohištvenih front. Možnost vstavljanja 6 različnih profilov.

Dodaten par rezil Cena:

Cena:

(59,93 € z DDV)

49,12 €

158,51 € (193,38 € z DDV)

Rezkalna glava 45/H35 694.002.30/35

Lestroj brazdna glava

TEHNIČNA TRGOVINA

Lahka Alu glava za brazdanje in utorjenje. Profi rezkalna glava z 4-mi izmenljivimi rezili z aksialnim kotom, boljše odvajanje materiala, manjša sila rezanja, boljša kvaliteta. Možnost namestitve rezil različnih kvalitet za različne materiale.

Lahka rezkalna glava z kotom 45 ° za pobiranje robov pred spajanjem. Dva izmenljiva rezila iz HW material zagotavljata odlično kvaliteto odreza.

Cena:

Cena:

TFC BRAZDNA GLAVA D125x30x4+4z

119,83 €

125,41 € (153,00 € z DDV)

Rezkalne glave za širinsko oz. dolžinsko spajanje z možnostjo nastavitve trdote spoja

(146,19 € z DDV)

AKCIJA!

Nagibna glava 694.017.30 H50 mm +/- 45°

Cena:

TH22TM21 REZ. GLAVA 16-50 mm. Širinski spoj debeline 16-50 mm.

321,05 € (391,68 € z DDV)

250,82 € (306,00 € z DDV)

Rezkar prestavljivi Prestavljivi izmenljivi rezkarji s HM rezili za utorjenje, čepljenje, brazdanje,… Uporaba za brezhibno obdelavo masive in vseh tvoriv.

Univerzalna in brazdna glava UNI + BRAZDNA GLAVA 694.020.30

103,53 €(126,31 € z DDV)

YH152ACM030 rezkalna glava 125x50x2z Lahka alu glava za širinsko spajanje lesa, debeline 20 do 48 mm, z dvema izmenljivima reziloma. - Premer: 125 mm - Višina: 50 mm - Št. rezil: 2 - Premer izvrtine: 30 mm

66

Cena: 135,86 € (165,75 € z DDV)

Hitra, natančna in enostavna nastavitev kateregakoli kota -/+ 45°

REZKAR D150x14/28 694.021.30 137,67 € (167,96 € z DDV) REZKAR D170x20/39 694.022.30

144,71 € (176,55 € z DDV)

2 glavi v eni - Univerzalna in brazdna rezkalna glava s HM rezili in predrezili, uporaba za vse materiale.

Na zalogi 208 različnih profilov | Višina rezil 40 ali 50 mm | www.lestroj.si


www.lestroj.si Nastavljivi utorni rezkarji

Brazdna glava H50 mm

od 1,8 do 3,4 mm od 2,5 do 4,8 mm

Profi rezkalna glava s 4-mi izmenljivimi rezili z aksialnim kotom - boljše odvajanje materiala, manjša sila rezanja - boljša kvaliteta. Možnost namestitve rezil različnih trdot in kvalitet.

4 izmenljiva rezila z aksialnim kotom

TH02TM04 REZ.GLAVA 125x50x4+4z 114,96 € (140,25 € z DDV)

Na voljo različne trdote

Lotano HM (widia) rezilo s predrezili za gladek rez. Priloženi distančniki od 0,2 mm naprej.

V setu priloženi distančniki

IR10TM01 REZKAR 140x1,8/3,4 mm 142,13 € (173,40 € z DDV) IR10TM02 REZKAR 140x2,5/4,8 mm 143,80 € (175,44 € z DDV)

Univerzalni deljivi utornik

Rezkalna glava 250x8/15x4+4z

od 4 do 7,5 mm. od 7,5 do 14 mm

Utori do 100 mm, debeline 8 - 15 mm

Lotano HM (widia) rezilo s predrezili za gladek rez. Priloženi distančniki od 0,2 mm naprej. Omogoča izdelavo čepov globine do 100 mm (za obdelavo vrat, oken, lesnih vezi,…). Nastavljiva višina preko distančnikov od 0,2 mm naprej. Višina obdelave od 8-15 mm! Na zalogi vse dimenzije nadomestnih HM ploščic v različnih kvalitetah.

IR20TM01 160 x 4 - 7,5 mm 132,38 € (161,50 € z DDV) IR20TM02 160 x 7,5 - 14 mm 142,83 € (174,25 € z DDV)

257,79 € (314,50 € z DDV)

Univerzalni nastavljivi utorni rezkar

EKONOMIČNA HM REZILA nizek strošek menjave HM rezila

Izmenljiv sistem HM rezil. Nizek strošek menjave. Prihranek časa. Ploščice se obračajo in menjajo (ni brušenj). TH09TM01 Utornik 8 - 15 mm 156,77 € (191,26 € z DDV)

Rezkalna glava za zunanjo obdelavo vratic

TH09TM11 Utornik 12,5 - 24 mm 164,42 € (200,59 € z DDV)

Opcija: 5 različnih profilov.

TH09TM03 Utornik 16 - 30 mm 171,39 € (209,10 € z DDV)

245,52 € (299,53 € z DDV)

Rez. glava D140x4/15x4+4z 3-delna glava 4 - 15 mm

Izmenljiv sistem HM rezil. Nizek strošek menjave. Prihranek časa. Ploščice se obračajo in menjajo (ni brušenj).

TD61M rez. GLAVA D194x59x30

Rezkalna glava širinski spoj 40 mm

Glava za širinski spoj do višine 40 mm.

Rezkalna glava R5/R10

Ena glava – dva radija – R5 in R10 mm (dvojno brušen nož). Opcija dodatnih nožev (R4/ R8 mm in R3/R6 mm).

CMT 694.001.30 244,90 € (298,78 € z DDV)

CMT 694.009.30 121,51 € (148,24 € z DDV)

125,27 € (152,83 € z DDV)

Brazdna glava R4/H18-50 mm

Rezkalna glava R15/R20

Rezkalna glava R10/R10

Alu rezkalna glava v enem prehodu obdela ravno in zaokroži robove zgoraj/spodaj ali obdela robove pod 45° (dvojno brušen nož!). Opcija dodatnih nožev (R2 in R6 mm).

Ena glava - dva radija - R15 in R20 mm (dvojno brušen nož). Opcija dodatnih nožev (R12/R18 mm). Možnost večkratnega brušenja.

Ena glava - dvojni radij - notranji in zunanji radij. Opcija dodatnih nožev (R12/R12, R15/R15 mm). Možnost večkratnega brušenja.

CMT 694.004.30

CMT 694.007.30 145,48 € (177,49 € z DDV)

CMT 694.005.30

334,57 € (408,18 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

YH139

155,09 € (189,21 € z DDV)

CMT 694.003.30

67


www.lestroj.si Rezkalna glava za vrata 37- 48 mm

5-delna sestavljiva glava za izdelavo masivnih notranjih vrat od 37-48 mm. Možnost obdelave kuhinjskih vratic oz. front.

Šropar izmenljivi za kopirno rezkanje

Zunanji premer 68 mm

- majhen premer glave omogoča rezkanje majhnih notranjih radijev (do R31mm) - uporaba s kopirnim ležajem ali brez - premer glave glede na ležaj je vedno enak - enostavna, hitra, poceni menjava rezil (ploščica cca. 2 €) - vsako rezilo se obrača 4-krat - za obračanje oz. menjavo boste porabili cca. 10 minut

CMT 694.019.30 D62x80x12z 122,69 € (149,68 € z DDV)

CMT 694.015.30

Rezkalna glava za izdelavo okvirjev vratic

141,16 € (172,22 € z DDV) GARNITURA OBEH GLAV 226,67 € (272,00 € z DDV)

Rezkalna glava, ki združuje dva rezkarja in sicer za izdelavo profila ter »kontraprofila« za pohištvene fronte (kuhinjska vratica ). Samo z nastavitvijo višine glave lahko obdelate oba profila, ki se tesno spajata. Pri tem ne izgubljate časa za nastavitve. Obdelava od 22-25 mm. Priložena 2 HM noža - profil A. Možnost dokupa 3 različnih profilov.

TEHNIČNA TRGOVINA

Kopirni ležaj D68MM

CMT 694.019.40 D80x80x12z

417,83 € (509,75 € z DDV)

Rezkalna glava za izdelavo okvirje vratic AL36TM01

118,44 € (144,50 € z DDV)

Garnitura za vrata K461-10 - Garnitura za obdelavo vhodnih vrat debeline 54 - 70 mm - Celovita obdelava eno oz. dvokrilnih vrat ter štoka - Dvojna brazda “falz” - Možnost obdelave robov R3, R,5 ali 45° Garnitura za vrata K461-10 751,42 € (916,73 € z DDV)

Rezkalna glava za polnila Rezkar za izdelavo polnil kuhinjskih vratic in notranjih vrat, ipd. 3 različni profile dobimo z višino rezkalne glave na obdelovanec. Izmenljiv sistem HM rezil 2 + 2 noža. Trajnost noža do prvega brušenja cca do 100 delovnih ur (pri obdelavi trdega in mehkega lesa).

Rezkalna glava AL40TM01 146,31 € (178,50 € z DDV)

Glava za kotni spoj

Glava za izdelavo kotnega spoja oz. za izdelavo okvirjev, iz masive ali MDF-a.

CMT 694.011.30

151,47 € (184,79 € z DDV)

DIA rezkalne glave DIA predrezkarji za robne lepilke. Nekateri mizarji uporabljajo DIA glave tudi na miznem rezkarju! Rezkalne glave z diamantnimi rezili so v primerjavi z HM rezili do 40 x bolj vzdržljive. Možnost do treh brušenj.

Do 40x večja vzdržljivost! DIA GLAVA D125x36 mm Z3+3 377,05 € (460,00 € z DDV) DIA GLAVA D80X63X3X3Z 499,20 € (640,00 € z DDV) DIA GLAVA D100x48x3 3Z 397,8 € (510 € z DDV) DIA GLAVA D100X63X3 3z 460,20 € (590 € z DDV)

68

Naročite

BREZPLAČNI katalog rezilnega orodja in pripomočkov

CMT 2019

>>

Odlično za obdelavo ograjnih elementov! LEŽAJ CMT 791.052.00 62/35/16

12,19 € (14,87 € z DDV)


www.lestroj.si

ORODJE ZA 4-STRANSKE SKOBELJNE stroje THSPFM rezkar 145x12,5x2+2z

Lestroj rezkalna glava Rezkalne glave proizvajalca Tong Fong Cutter izdelane iz Alu. materiala s štirimi rezili, so namenjene uporabi na strojih za 4 stransko obdelavo lesa, tako iglavcev kot listavcev. Rezkalne glave so na voljo v različnih premerih in višinah z vpenjalno izvrtino 30-50 mm.

- Premer: 145 mm - Višina: 12,5 mm - Št. zob: 2+2 - Premer izvrtine: 40 mm

Rezkalna glava D125x160x40 Z4 Alu Rezkalna glava D125x180x40 Z4 Alu Rezkalna glava D125x240x40 Z4 Alu

Cena: 143,44 € (175,00 € z DDV)

215,98 € 243,86 € 327,46 €

(263,50 € z DDV) (297,51 € z DDV) (399,50 € z DDV)

BKM garnitura PO 15-40+V-faza

Lestroj šroparji

Garnitura omogoča obdelavo ladijskega poda debeline 15-40 mm, obloge ali poda z enostransko V-fazo 15-45 mm. HSS material zagotavlja kvalitetno površino obdelave mehkih in trdih drevesnih vrst. Uporaba na štiristranskih skobeljnih strojih v enem prehodu, na klasičnem rezkarju v dveh prehodih.

Spiralne rezkalne glave z izmenljivimi rezili za obdelavo trdih drevesnih vrst. Omogoča velik odvzem in kvaliteten odrez. Dobavljive dimenzije: Premer D125 , višina H80, 100, 130, 150, 180, 200, 230, 250, 300 in 320 mm.

Cena: TFC Šropar izm. D125x130x40 Z6

Cena: 688,53 € (840,01 € z DDV)

TFC Šropar izm. D125x180x40 Z6

268,25 € (327,24 € z DDV) 377,62 € (460,70 € z DDV)

Rezkar za dolžinski spoj Lestroj 160x4,0x2z Akcijska cena: 20,28 € (26,00 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Rezkalna glava proizvajalca Omas uporabna kor predrezilo v kombinaciji rezkalnih glav za obdelavo lesa na 4-stranskih skobelnih strojih.

160x10x2z Akcijska cena: 31,98 € (41,00 € z DDV)

SUPER CENA!

Oprema in orodje za CNC stroje Spiralni rezkarji BKM - slovenski proizvod Možnost izdelave, pozitivnih in negativnih spiralnih rezkarjev, z desnim in levim vrtenjem, ter prilagodljivimi dimenzijami delovnih dolžin.

Spiralni rezkar-grobi Spiralni rezkar-grobi Spiralni rezkar-grobi Spiralni rezkar-grobi

D8x32x80 Z3 D10x35x80 Z3 D12x35x80 Z3 D16x55x100 Z3

26,93 € 39,40 € 41,37 € 71,44 €

(32,85 € z DDV) (48,07 € z DDV) (50,47 € z DDV) (87,15€ z DDV)

Spiralni rezkar-fini Spiralni rezkar-fini Spiralni rezkar-fini Spiralni rezkar-fini Spiralni rezkar-fini Spiralni rezkar-fini Spiralni rezkar-fini

D4x15x50 Z2 D5x10x50 Z2 D6x30x80 Z2 D8x35x80 Z3 D10x35x80 Z3 D12x35x80 Z3 D16x55x100 Z3

14,41 € 16,34 € 22,30 € 24,91 € 32,32 € 38,60 € 57,15 €

(17,58€ z DDV) (19,45€ z DDV) (27,20€ z DDV) (30,39€ z DDV) (39,43€ z DDV) (47,09€ z DDV) (69,72€ z DDV)

69


www.lestroj.si 992.101.ER32 TORNADO Nov pripomoček za boljše odvajanje prahu pri CNC obdelavi. S pomočjo TORNADA odrezki bolj nadzorovano potujejo v sesalno cev, s tem pa izboljšamo obdelavo in povečamo čistočo v samem stroju. Tornado se montira enostavno namesto matice konusa. Dobavljivo za ER25/ER30/ER40/ DIN6388. Možna uporaba orodja do premera 70 mm.

Dia rezila za NESTING 143.120.61 Dia rezkar D12x25x70 - Premer: 12 mm - Višina reza: 25-31 mm - Skupna dolžina: 70-80 mm - Vpetje: 12 mm - Maks. podajalna hitrost: 25 m/min

TEHNIČNA TRGOVINA

663.301.11 CNC UNI Glava Univerzalna profilna glava CMT 663.301.11 je namenjena za uporabo na CNC stroju in je izdelana za uporabo menjalnih HSS ploščic višine 40 in 50 mm, ter tako primerna za obdelavo vseh vrst masivnega lesa.

Cena:

279,73 € (341,27 € z DDV)

Diamantni rezkar primeren za uporabo na CNC centrih za obrezovanje, brazdanje in oblikovanje laminatov, MDF, HPL in furnirnih plošč.

CMT 143.120.61-DIA-REZKAR-D12x25x70 263,36 € (321,30 € z DDV) CMT 143.121.61-DIA-REZKAR-D12x31x80 321,89 € (392,71 € z DDV)

- Premer: 65 mm - Višina: 40-50 mm - Skupna dolžina: 93 mm - Vpetje: 20 mm

Cena:

103,81 € (126,65 € z DDV)

Radij spiralni nadrezkarji

Rezilo za izdelavo tesarskih spojev CMT 664.395.11 - rezkar 15°

Za graviranje!

Izmenljiva rezila z dolgotrajno ostrino zagotavljajo konstantno enako dimenzijo obdelave.

Nova serija HM integralnih radij nadrezkarjev - hitra in kvalitetna obdelava z odvajanjem navzgor - uporaba na CNC centrih ali z ročnimi nadrezkarji - Dobavljivi nekateri premeri, ki jih prej ni bilo v ponudbi. 17,91 € (21,85 € z DDV) 20,48 € (24,99 € z DDV) 24,32 € (29,67 € z DDV) 104,65 € (127,67 € z DDV)

199.001.11 D3,2x12,7x50,8 199.060.11 D6x27x70 199.081.11 D8x32x80 199.160.11 D16x55x110

CMT 664.395.11 - rezkar 15° 149,38 € (182,24 € z DDV)

Rezila za graviranje Uporaba na gravirnih strojih za izdelavo najrazličnejših rezbarij. Obdelujejo les, ALU, pleksi, ... Gravirno rezilo D3,2x12x6x60 22,13 € (27,00 € z DDV) Gravirno rezilo R0,5x26x6x60 26,56 € (32,40 € z DDV) Gravirno rezilo R0,8x24x6x60 26,56 € (32,40 € z DDV)

Spiralni nadrezkarji CMT 193.081.11 CMT 193.100.11 CMT 193.120.11 CMT 193.160.11 CMT 193.180.11 CMT 193.200.11

70

Trojna spirala, za fino obdelavo masivnega lesa.

D8x32x80 D10x32x80 D12x35x80 D16x55x110 D18x55x110 D20x60x120

26,41 € 39,99 € 53,92 € 110,29 € 140,32 € 156,48 €

(32,22 € z DDV) (48,79 € z DDV) (65,78 € z DDV) (134,55 € z DDV) (171,19 € z DDV) (190,91 € z DDV)

Trojna spirala, za grobo obdelavo masivnega lesa. CMT 195.081.11 D8x32x80 29,27 € CMT 195.100.11 D10x32x80 41,59 € CMT 195.140.11 D14x58x110 94,48 € CMT 195.160.11 D16x55x110 118,72 € CMT 195.180.11 D18x55x110 145,68 € CMT 195.200.11 D20x60x120 161,85 € CMT 195.201.11 D20x70x120 168,19 €

(35,71 € z DDV) (50,74 € z DDV) (115,27 € z DDV) (144,84 € z DDV) (177,73 € z DDV) (197,46 € z DDV) (205,19 € z DDV)

Omogočajo večji pomik in večji odvzem materiala.


www.lestroj.si Art. 140.120.61

DIA rezkarji

Diamantna rezila

CMT 140.120.61 CMT 140.121.61 CMT 140.160.61 CMT 140.181.61 CMT 140.182.61 CMT 140.201.61 CMT 140.202.61 CMT 140.203.61

D12x27x75 D12x36x80 D16x27x90 D18x36x90 D18x45x100 D20x36x95 D20x45x105 D20x54x115

75,32 € 100,40 € 75,32 € 100,40 € 125,49 € 100,40 € 125,49 € 150,64 €

(91,89 € z DDV) (122,49 € z DDV) (91,89 € z DDV) (122,49 € z DDV) (153,10 € z DDV) (122,49 € z DDV) (153,10 € z DDV) (183,78 € z DDV)

Uporaba na CNC centrih za spajanje, brazdanje, utorjenje in oblikovanje melaminov, laminatov, MDF, HPL in furniranih plošč 70 mm

DIA CNC rezkarji z 45° aksialnim kotom 8 do 9-kratno brušenje, maksimalna podajalna hitrost 5m/min.

27 mm

CMT 140.720.61 D20x25x85 192,30 € (234,61 € z DDV) 12 mm

CNC garnitura za obdelavo vrat, vse v enem hodu

CMT 140.722.61 D20x45x105 320,42 € (390,91 € z DDV)

Rezkar nagibni CNC nagibni rezkar omogoča obdelavo pod kotom - 45°/+90°.

Brazdni rezkar 1x rezilo + 1x predrezilo. Rezkar z izmenljivim sistemom ploščic. Prednost: standardne ploščice HM 50x12x1,5mm, predrezilo HM. PH02FM02 REZKAR 18x50

623-06 CNC GARNITURA ZA VRATA

782,00 € (954,04 € z DDV)

Brazdna glava D50x50x2+2z

CMT 663.201.11 REZKAR NAGIBNI 364,67 € (444,90 € z DDV)

Rezkar D80x12/S20x60

143,52 € (175,09 € z DDV) UPORABNO: za vrtanje in obrezovanje

Rezkar 45°/25 mm

CNC brazdna glava za ravno brazdanje do debeline 50 mm. UPORABNO: za brazdanje in obrezovanje

D50.50.2.2

240,37 € (293,25 € z DDV)

CNC garnitura za vratica

Set CNC rezkarjev za izdelavo atraktivnih in popularnih profilov kuhinjskih in kopalniških vratc. UPORABNO: za imitacijo masivnih front iz MDF-ja

CMT 615.004.01 452,66 € (552,25 € z DDV)

HSK vpenjala ER32/ER40 Vpenjalni konus za orodja s steblom 3-20 mm (ER32) ter 4-25 mm (ER40), primeren za stroje SCM, Morbidelli, Biesse, Weeke, Masterwood, Homag, Eima in Dubus.

CMT 183.300.01 KONUS HSK-F63 ER32 89,11 € (108,71 € z DDV) CMT 183.310.01 KONUS HSK-F63 ER40 96,50 €(117,73 € z DDV)

40

CNC rezkar idealen za ravnanje in poglabljanje večjih površin.

Poceni vzdrževanje - 4-kratno obračanje rezila!

CMT 663.003.11

103,81 € (126,65 € z DDV)

CNC profilna garnitura

CNC rezkar pod kotom 45° omogoča izdelavo kotnih spojev, izdelavo napisov, pisanje črk in znakov, posnemanje robov ter žlebljenje.

CMT 663.101.11 84,65 € (103,27 € z DDV)

Spiralni nadrezkarji za ključavnice

TEHNIČNA TRGOVINA

2x rezilo + 2x predrezilo.

EDINSTVENA CNC GARNITURA,

v kateri je držalo in 22 HW različnih profilov za obdelavo MDF-a, furnirja, masivnega lesa in plastike. Možnost nabave telesa in posameznih profilov (1 ali več)

CMT 616.000.01

356,17 € (434,53 € z DDV)

CMT 195.142.11 NADREZKAR D14x45/95x150

126,39 € (154,20 € z DDV) CMT 195.162.11 NADREZKAR D16x45/95x150 137,67 € (167,96 € z DDV)

Vpenjalni konus v obliki osovine za rezkar orodja z izvrtino 30/35/40 mm, primeren za stroje SCM, Morbidelli, Biesse, Weeke, Masterwood, Homag, Eima in Dubus. CMT 183.360.00 KONUS HSK-F63/D30x100

95,73 € (116,79 € z DDV)

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

Puša ER32/ER40

CMT 184.200.00 ER32 dimenzije od 3-20 mm

14,98 € (18,28 € z DDV) CMT 184.252.00 ER40 dimenzije od 4-25 mm

17,83 € (21,75 € z DDV)

080 50 51

47 71


www.lestroj.si

PRIPOMOČKI ZA STRUŽENJE Glava za stružnico LEMAN 870.man.01 - Centrični navoj 33 x 3,5 - 4 čeljuti notranji premer 40 do 60 mm - zunanji premer 50 do 85

AKCIJSKA CENA:

110,31 €

Stružni nož RINK LEMAN 13/17 881.513.00

NOVO!

(134,58 € z DDV)

Stružni noži 5 delni Leman 870.500.05

Stružni nož v obliki prstana, za dolbenje v sredino obdelovanca. Dolbenje je omogočeno z obeh strani noža. Notranji premer rinke 13 mm, zunanji 17 mm.

Cena:

110,00 €

Cena:

TEHNIČNA TRGOVINA

39,00 € (47,58 € z DDV)

(134,20 € z DDV)

LEMAN pritrdilna plošča 870.PLATEAU.01

Stružni noži CROWN

Dodatna pritrdilna plošča za struženje, z možnostjo vpenjanja obdelovancev premera od 46 - 220 mm.

Stružni noži angleškega proizvajalca CROWN, primerni za profesionalno uporabo.

Cena:

CROWN 4delni set CROWN 5delni set CROWN 8delni set

40,16 € (49,00 € z DDV)

143,44 € (175,00 € z DDV) 163,52 € (199,50 € z DDV) 254,09 € (310,00 € z DDV)

PRIPOMOČKI, ki vam olašajo delo in prihranijo dragocen čas Dvižni valjček

Diamantna plošča (DMT)

Lahki in kompaktni dvižni valjčki za pomoč pri obdelavi daljših obdelovancev. Trije tipi dvižnih valjev za različne tipe in dimenzije obdelovancev.

Diamantne brusne plošče svetovno znanega ameriškega proizvajalca DMT, uporabne za brušenje in ostrenje rezil v lesarstvu, brušenje robov v smučariji in brušenje vseh vrst nožev.

AkcijskA cenA: Dvižni valjček HRS52-1 robusten

56,56 € (69,00 € z DDV)

- univerzalno orodje za les, plastiko, gumo, ... - univerzalno orodje za kotne brusilke, ki omogoča odstranjevanje večje količine materijala - obstojnot 10-krat večja kot pri klasičnih ploščah z lamelnim papirjem - obdeluje lahko les, plastiko, gumo, umetne smole, baker in aluminij AKCIJSKA CENA:

Diamant. plošča (WS7F) 70x25x5mm (G600) 11,84 € (14,44 € z DDV) Diamant. plošča (A4F ) 110x22x5 mm (G600) 20,90 € (25,50 € z DDV) Diamant. plošča (W6F) 152x51x19 mm (G600) 65,49 € (79,90 € z DDV)

Na voljo tri granulacije 1,5 - 2 - 2,5.

RAŠPLJA 115

72

Set petih najbolj uporabnih nožev za stružnico - podaljšanih. Noži so dolžine od 450 do 600 mm, shranjeni v leseni škatli.

15,57 €

(19,00 € z DDV)


www.lestroj.si KAINDL žaga XTR 2.0 160x 20 z40 univerzalna - manj občutljiva na večje hitrosti rezanja - izredno čist odrez - dolga življenjska doba - obdeluje vse vrste kovinskih, lesenih, pvc materialov KAINDL žaga XTR 2.0 160x 20 z40 univerzalna

Univerzalna žaga za kovino, les, plastiko, ...

48,36 € (59,00 € z DDV)

UGODNO!

Uporabna žaga za obrezovanje, zarezovanje, profiliranje, oblikovanje za les in lahke gradbene materiale. Rezilo je oblikovani tako, da preprečuje povratne udarce. Uporablja se na kotnih brusilkah.

Premer D115 ali D125 Cena D115: 12,00 € (14,64 € z DDV)

Širina 610 mm!

Šablona za rogličenje CMT300 in IGM600

- širina obdelave 305 oz. 610 mm, - debelina obdelave 11-25 mm, - z osnovno ploščo se izdeluje polkrite lastavičje rogle, - z dodatnimi ploščami možnost izdelave obojestranskih ravnih ali lastavičjih rogljev.

115,75 € (141,22 € z DDV)

Nova linija kronskih žag 550-551-552 Serija 550

204,92 € (250,00 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Žaga LEMAN 115 Z3

Rezilo GRATIS!

- hitro enstavno vpenjanje ali menjava brez vijačenja - eno držalo za vse premere žag - možna povečava že obstoječih izvrtin CMT 550-HS2 Držalo s svedrom HS 12,33 € (15,04 € z DDV) - dolga življenjska doba CMT 550-HW2 Držalo s svedrom HM 12,33 € (15,04 € z DDV)

Posebna HM (widia) struktura zob omogoča hitro vrtanje in dolgo življenjsko dobo. Za izdelavo izvrtin v vse vrste lesa, ivernih plošč, MDF plošč, opeke, mavčnih plošč, plastike,... Dimenzije 20 – 152 mm.

Serija 551 Posebno oblikovani zobje in materialna sestava podaljšajo življenjsko dobo žage do 50%. Namenjena za vrtanje v jeklo, aluminij, inox,… Dimenzije 16 – 168 mm.

Serija 552 Diamantne kronske žage so primerne za vrtanje najtrših materialov, kot so kamen, granit, keramika, steklo,… Dimenzije 5 - 76 mm.

CMT 550-051 mm Kronska žaga HM 16,23 € CMT 550-060 mm Kronska žaga HM 19,37 € CMT 550-068 mm Kronska žaga HM 21,39 € CMT 550-080 mm Kronska žaga HM 23,62 € CMT 550-102 mm Kronska žaga HM 33,30 €

(19,80 € z DDV) (23,63 € z DDV) (26,10 € z DDV) (28,82 € z DDV) (40,63 € z DDV)

CMT 551-051 mm Kronska žaga Bi-metal 15,33 € (18,70 € z DDV) CMT 551-060 mm Kronska žaga Bi-metal 18,46 € (22,52 € z DDV) CMT 551-068 mm Kronska žaga Bi-metal 20,14 € (24,57 € z DDV) CMT 551-079 mm Kronska žaga Bi-metal 22,51 € (27,46 € z DDV) CMT 551-083 mm Kronska žaga Bi-metal 22,51 € (27,46 € z DDV) CMT 551-102 mm Kronska žaga Bi-metal 30,66 € (37,41 € z DDV) CMT 551-HS2 Držalo kronske žage 12,27 € (14,97 € z DDV)

CMT 552-035 mm Kronska žaga DIA 40,97 € (49,98 € z DDV) CMT 552-055 mm Kronska žaga DIA 62,77 € (76,58 € z DDV) CMT 552-068 mm Kronska žaga DIA 76,71 € (93,59 € z DDV) CMT 552-076 mm Kronska žaga DIA 84,58 € (103,19 € z DDV) CMT 552-DD2 Držalo kronske žage DIA 22,30 € (27,21 € z DDV)

73


www.lestroj.si EKONOMIČNA REŠITEV!

Šablona za vrtanje CMT656

- vrtanje izvrtin za moznike / sponske vijake, - delovna širina 656 mm, - delitev 32 mm, - debelina obdelave 16-40 mm.

Šablona perforirana CMT900 - natančno vrtanje izvrtin za police / sponske vijake / ročaje / okovja, - širina enkratne obdelave 900 mm / priloženi omejevalci za daljše elemente, - delitev 32 mm.

Adapter CMT 400-1 - adapter omogoča uporabo svedrov premera 3-12 mm.

38,07 € (46,45 € z DDV)

144,59 € (176,40 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

DAG-001 digitalni vodoodporni kotomer

121,06 € (147,69 € z DDV)

PRODAJNI HIT!

DAF-001 robusten alu digitalni kotomer

Zagotavlja hiter in natančen odčitek kota rezilnega orodja glede na prislon. Območje merjenja -180°do +180°. Z natančnostjo 0,10. Avtomatski izklop po 5-ih min, baterija priložena.

Vam z vgrajeno skalo 0-320 mm in z dvema livelama preko LCD zaslona omogoča horizontalno in vertikalno nastavitev od 0° do 220°. Z blokirnim mehanizmom se izognete ponovni meritvi.

28,01 € (34,17 € z DDV)

Idealna rešitev, če imate težave z nagibom pri formatni žagi.

35,61 € (43,44 € z DDV)

Merilnik višine CMT DHG-001 merilnik Namenjen za nastavitev višine rezilnega orodja (žage, svedri, nadrezkarji,..) kot tudi za pozicioniranje orodja v konus na CNC centrih, s čimer se izognete korigiranju programa Razpon merjenja: - Merilo: 0 ~ 80mm - Igla: 0 ~ 50mm

- Skala: 0,05 mm - Natančnost: ± 0,1 mm

IGM kotomer Multifix - večnamenska naprava za merjenje kotov, - v obsegu od 70 ° do 180 °, - samodejna razdelitev na dva dela.

74

Merilnik višine CMT DHG-001 merilnik

26,06 € (31,79 € z DDV)

Visoka natančnost in velik prihranek časa. Narejeno na Švedskem.

Po odstranitvi je eno merilo pripravljeno za nastavitev čelilnika ali kolutne brusilke

IGM kotomer Multifix Art.127-33301 44,70 € (54,53 € z DDV)


www.lestroj.si Spajanje pultov

Šablona za pulte CMT650

Šablona CMT792 - magnetna šablona za enostavno pozicioniranje skobelnih rezil, - univerzalna za različne premere glav.

- iz kompaktnega materiala, - nepogrešljiv pripomoček pri montaži pultov, - omogoča izdelavo 45° spoja / 90° spoja / izdelavo utorov za vezno okovje / zaokroževanje robov.

55,77 € (68,04 € z DDV)

114,34 € (139,49 € z DDV)

Univerzalna šablona za nastavitev nožev

Nanašalnik lepila - dvojni

Spoj narejen v 15 minutah! Vključno z nastavitvijo.

S spodnjim valjem ploskovno nanašamo lepilo, z zgornjim pa lepilo nanesemo na robove ali lamele do širine 150 mm.

45°

Cena:

90°

153,28 € (187,00 € z DDV)

- funkcija zaklepanja za prenos kotov - enostaven za uporabo, samo dva gumba - maksimalna dolžina je 400 mm

- klasičen zložljiv kotomer - nastavitev 8 kotov z razmakom po 22,5 ° (157,5 °, 135 °, 112 °, 90 °, 67,5 °, 45 ° in 22,5 °) - natančnost +/- 0,05 °.

IGM kotomer digitalni Art.FDU-003050

35,41 € (43,20 € z DDV)

IGM kotnik prestavljivi 300 mm 127-OC-300 18,44 € (22,50 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

IGM kotomer digitalni

IGM kotnik prestavljivi 300 mm

Delovna miza za rezkar PROFESIONALNA MIZA ZA NADREZKAR!

SPECIFIKACIJE: - dimenzije pulta 79 x 59 cm, - višina mize 93 cm, - delovna plošča iz obstojnega, drsečega Compact materiala - teža 55 kg.

Nedrseče podloge BBS-001 Nedrseče podloge nam olajšajo delo in prihranijo čas. Obdelovanec enostavno obdelujemo brez kakršnega koli pritrjevanja ali vijačenja!

Set 4 kosov Cena: 10,52 € (12,83 € z DDV)

AKCIJSKA CENA:

635,27 €

(775,03 € z DDV)

NOVO!

Nanašalnik lepila 180 mm eco

101,02 € (123,24 € z DDV) Podstavek 180 mm

20,48 € (24,99 € z DDV)

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

75


www.lestroj.si

EKSKLUZIVNO PRI NAS - 3D REZBARJENJE

Osnovno rezilo za vse tipe šablon!

S pomočjo CMT rezbarskih šablon in ročnega nadrezkarja lahko vsakdo postane rezbar. PRODAJNI HIT!

UPORABA:

RCS-BIT8 85,94 € (104,85 € z DDV)

3. rezilo RCS vstavite v rezkar in se lotite rezbarjenja.

4. Šablono obrnete in rezbarite ponovno.

TEHNIČNA TRGOVINA

2. Izbrano šablono rezbarije položite na element in jo nanj pritrdite.

Še več šablon v CMT katalogu!

1. element, ki ga želite obdelati, pritrdite na delovno površino.

5. Odstranite šablono in delo je končano, brez dodatnega brušenja.

RCS-803 52,89 €

RCS-804 52,89 €

RCS-901 52,89 €

RCS-902 39,76 €

RCS-904 54,14 €

RCS-906 39,76 €

(64,53 € z DDV)

(64,53 € z DDV)

(64,53 € z DDV)

(48,51 € z DDV)

(66,05 € z DDV)

(48,51 € z DDV)

SPONE in PRITISKAČI SPONA

Spone in mini spone Robustna konstrukcija!

Slovenski proizvod!

SPONA MINI 100/60mm 8,86 € 150/60mm 9,59 € 200/60mm 9,59 € 250/60mm 10,33 € 300/60mm 10,33 € 400/60mm 11,81 €

(10,81 € z DDV) (11,70 € z DDV) (11,70 € 7 DDV) (12,60 € z DDV) (12,60 € z DDV) (14,41 € z DDV)

Enoročne spone LEMAN 150-600

200mm 250mm 300mm 400mm 500mm 600mm 800mm 1000mm 1200mm 1400mm 1600mm 1800mm 2000mm 2200mm 2500mm

19,18 € 19,92 € 19,92 € 21,39 € 22,13 € 22,87 € 24,34 € 25,82 € 27,30 € 28,77 € 30,25 € 31,72 € 33,20 € 35,41 € 38,36 €

(23,40 € z DDV) (24,30 € z DDV) (24,30 € z DDV) (26,10 € z DDV) (27,00 € z DDV) (27,90 € z DDV) (29,68 € z DDV) (31,30 € z DDV) (33,31 € z DDV) (35,10 € z DDV) (36,91 € z DDV) (38,70 € z DDV) (40,50 € z DDV) (43,20 € z DDV) (46,80 € z DDV)

13,85 € 14,67 € 16,31 € 17,13 €

(16,90 € z DDV) (17,90 € z DDV) (19,90 € z DDV) (20,90 € z DDV)

Korpusna spona - dimenzije 1200 mm.

76

44,26 € (54,00 € z DDV)

PRAVE MIZARSKE SPONE!

HITRA IN LAHKA NASTAVITEV!

Za hitro in lahko nastavitev. Popolne za pritrditev materiala na delovno površino, za držanje delov med lepljenjem, dodatno pa lahko obrnete čeljusti spone in tako razširite ali potisnete narazen površine na varen in kontroliran način. Cena: 150 mm 300 mm 450 mm 600 mm

Se ne krivijo!

tnost!

100% ko


www.lestroj.si DVOJNA FUNKCIJA!

Spona za širinsko lepljenje - dimenzije 1500 mm, - dvojna funkcija, stiska s strani in obenem ravna.

51,64 € (63,00 € z DDV)

Vpenjalo stransko ST/400

Vpenjalo A/400 in A/600

- pritrdilna sila 220 kg

- nepogrešljiva prijemala pri kopirnem rezkanju, - pritrdilna sila 200 oz. 300 kg.

35,77 € (43,64 € z DDV)

A/400 16,23 € (19,80 € z DDV)

Stanly trak za okvirje 4,5 m 0-83-100

A/600 20,95 € (25,56 € z DDV)

Stanly trak za okvirje 4,5 m 0-83-100

13,61 € (16,60 € z DDV)

Gumirana kolesa za podajalnike

PU cevi za odsesovanje (z bakreno žico) UGODNO!

AKCIJSKA CENA CEV 80 mm PU-L CEV100 mm PU-L CEV 120 mm PU-L CEV 140 mm PU-L CEV 150 mm PU-L CEV 200 mm PU-L CEV 250 mm PU-L

Na zalogi tudi drugi premeri (60 - 300 mm)

6,56 € 6,97 € 8,20 € 9,84 € 12,29 € 13,85 € 21,31 €

Ceneje od obnove starih, širine 50 ali 60 mm D50 mm 14,38 € (17,54 € z DDV) D60 mm 14,75 € (18,00 € z DDV)

(8,00 € z DDV) (8,50 € z DDV) (10,00 € z DDV) (12,00 € z DDV) (15,00 € z DDV) (16,90 € z DDV) (26,00 € z DDV)

Grafitno platno za brusilne stroje

TEHNIČNA TRGOVINA

REPRO MATERIAL

Širine 150 mm

11,81 € (14,41 € z DDV) Koluti za praskanje in staranje

Za staranje

Široka krtača

Širine 610 mm

39,83 € (48,59 € z DDV)

Drsno sredstvo

Brusni koluti za rezkalne stroje BRUSNI KOLUT 60 mm GUMI Kolut za praskanje D110x50 40,98 € (50,00 € z DDV)

Brusni koluti

Kolut za praskanje D130x120 110,66 € (135,01 € z DDV)

23,69 € (28,90 € z DDV) BRUSNI TULEC 59x100 mm

1,74 € (2,12 € z DDV) Brusni kolut 60/125 mm

47,95 € (58,50 € z DDV) Brusni kolut 90/90 mm

50,90 € (62,10 € z DDV) Brusni kolut 90/125 mm

55,33 € (67,50 € z DDV)

IGM set za brušenje IGM set za brušenje Art.125-726040

12,25 € (14,95 € z DDV)

Komplet vsebuje 5 različnih velikosti brusnih valjev na steblu premera 13, 19, 25, 38 in 50 mm, 20 brusnih trakov (4 komade vsake velikosti). Primeren za uporabo z ročnim vrtalnikom.

77


www.lestroj.si Brusna pahljača D200/H100 G220

Ročni pnevmatski brusilnik Ročni pnevmatski brusilnik za fino brušenje okroglin in profiliranih robov. - Max. hitrost vrtenja: 2600 obr./min - Granulacija: 180

AKCIJSKA CENA:

AKCIJSKA CENA:

78,20 € (95,40 € z DDV)

368,86 € (450,01 € z DDV) Lamello Classic X Moč: 780 W Število vrtljajev: 10.000 min-1 Maks. globina reza: 20 mm Teža: 3,1 kg

AKCIJSKA CENA:

498,36 € (608,00 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

ELEKTRIČNA ORODJA Ročni nadrezkar CMT 7E

Nadrezkar CMT 8E Majhen, priročen, zmogljiv in izredno uporaben za vsakega mizarja.

Najboljši ročni nadrezkar leta po ocenah priznane ameriške revije Fine WoodWorking. SPECIFIKACIJA: - moč 2400 W, - 8.000 - 20.000 obr./min, - stročnici 8 in 12 mm, - hod 0 - 68 mm, - teža 6 kg.

Nastavitev višine in potapljanje v obdelovanec z ročko preko zobate letve.

AKCIJSKA CENA:

309,10 € (377,10 € z DDV)

Moč 2.400 W Nastavitev višine je možna od zgoraj.

Odstranjevalec barve in skoblič za nalimke Metabo rezkar LF724S Hitro in enostavno odstranjevanje barve ali površine z odrezovanjem. Obdeluje ploskev in rob. Obdelava praktično do roba! Odvzem materiala 0 - 0,3 mm.

Nadrezkar CMT10 - Moč: 550 W - Maks. št. obratov: 32.000 RPM - Višina obdelave: 0–24 mm - Vpetje: Ø6 mm in Ø8 mm - Teža: 1,8 kg.

Cena:

84,86 € (103,52 € z DDV) 78

AKCIJSKA CENA:

237,84 € (290,16 € z DDV)

SPECIFIKACIJA: - moč 1000 W, - 8.000 - 20.000 obr./min, - stročnici 8 in 12 mm, - hod 0 - 59 mm, - teža 4 kg. AKCIJSKA CENA:

232,38 €

(283,50 € z DDV)

Moč 1.000 W PRODAJNI HIT!


www.lestroj.si Leman vrtalni stroj za kvadratne luknje MOR750

Robna lepilka za okrogline CoMatic BR300 - Moč: 855 W - Delovna temp.: 120-200 ⁰C - Podajalna hitrost: 4.0 m/min - Debeline traku: 0,4-3 mm - Višine traku: 10-65 mm - Teža: 11 kg

- Moč motorja 750 W - hitrost: 2800 t/min - vpetje: 3-16 mm - premer dleta: do16 mm - delovna miza: 400 x 150 mm - teža: 124 kg - pomik vrtalne glave: 235 mm - maksimalna globina vrtanja: 195 mm

Akcijska cena:

Cena:

590,00 € (719,80 € z DDV)

952,23 € (1161,72 € z DDV)

MAKITA potopna žaga SP6000 + gratis letev 1400 mm

MAKITA rezkar RT0700CX2J - Poraba: 710 W - Št. vrtljajev-prosti tek: 10.000-30.000 min-1 - Vpenjalo orodja: 6 / 8 mm - Teža: 1,8 kg

- Poraba: 1.300 W - Št. vrtljajev prosti tek: 2.000-5.800 min-1 - Žagin list: 165/20 mm - Teža: 4,4 kg

AKCIJSKA CENA:

AKCIJSKA CENA:

(200,26 € z DDV)

321,75 €

TEHNIČNA TRGOVINA

164,15 €

(392,54 € z DDV)

Lamelni rezkar MAKITA PJ7000

MAKITA stroj za praskanje 9741

- Poraba: 701 W - Št. vrtljajev – prosti tek: 11.000 min-1 - Rezilo: 100/20 mm - Teža: 2,5 kg

- Poraba: 860 W - Št. vrtljajev-prosti tek: 3.500 min-1 - Premer ščetke: 100 mm - Širina ščetke: 125 mm - Teža: 4,2 kg

Akcijska cena:

AKCIJSKA CENA:

402,84 € (491,46 € z DDV)

262,50 € (320,00 € z DDV)

CMT11 MULTIMASTER 300W Multifunkcijska naprava CMT11 s funkcijo rezanja in brušenja lesa, plastike in kovin. Izredno kakovostna in vzdržljiva izdelava stroja, zagotavlja kvalitetno in trajno uporabo. - Moč: 300 W - Regulacija obratov: 11.000-21.000 RPM - Teža: 1,2 kg

Cena:

61,96 € (75,59 € z DDV)

NOVO!

VIRUTEX CE53S skobeljnik za masivne nalepke Rezkalni stroj za porezovanje masivnih nalepkov, MDF materiala in ivernih plošč do širine 55 mm. - moč: 1300 W Akcijska cena: - max.širina rezanja: 55 mm - max.globina rezanja: 3 mm 349,63 € - teža: 6,5 kg (426,55 € z DDV) - št. rezil: 2 HW

79


www.lestroj.si VIRUTEX RA 17D rezkar za tesnila Rezkalni stroj za izdelavo utorov za okenska tesnila. - moč: 550W - teža: 1,9 kg - vpetje orodja: 6 mm

Akcijska cena:

276,28 €

(337,06 € z DDV)

FEIN multimaster TOP

FEIN Multimaster Quick start

- Poraba: 350 W - Št. nihajev: 10.000-19.500 min-1 - Teža: 1,4 kg

- Poraba: 350 W - Št. nihajev: 10.000-19.500 min-1 - Teža: 1,4 kg

AKCIJSKA CENA:

243,80 €

AKCIJSKA CENA:

202,40 €

(297,44 € z DDV)

(246,93 € z DDV)

PNEVMATSKA ORODJA Pnevmatski zabijalec Prebena za sponke 2XR-ES40

TEHNIČNA TRGOVINA

Pnevmatski zabijalec Prebena za igle 2XR-J50 Igličar je primeren za pribijanje opaža, hrbtišč, mrež, letvic ...

Iglice od 15 do 50 mm!

Sponkač je primeren za pribijanje opaža, hrbtišč pri korpusih...

GRATIS SET IGEL 8000 kosov!

- Širina sponke 6 mm, - Dolž. sponke od 15-40 mm, - Delovni talk od 4 - 7 bar, - Set vsebuje 6.000 sponk dolžine 26/32/40 mm, - Teža 1,3 kg.

102,46 € (125,00 € z DDV)

HP pištola za lakiranje M3200G Nizkotlačna pištola za profesionalno uporabo Na voljo so še šobe dimenzije 1,5/1,7/2,0

6000 sponk GRATIS! 102,46 € (125,00 € z DDV)

PROFESIONALNA KAKOVOST! M3200G 103,95 € Cena za šobo: 58,32 € (71,15 € z DDV)

(126,82 € z DDV)

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

080 50 51

VLAGOMERI NAJBOLJ PRIZNANI VLAGOMERJI!

80

Vlagomer GANN BL COMPACT

Vlagomer CMT DMM-001

Vlagomer Gann Compact BL je namenjen vsakomur, ki želi hitro in natančno izmeriti vlago v kateri koli vrsti lesa ali gradbenem materialu. Prikaz: 3-vrstični LCD zaslon, Ločljivost zaslona: 0,1% Možnost prikaza temperature zraka v °C. Merjenje vlage:od 6% do 25% v lesu in v mehkih gradbenih materialov od 0,4% do 6 %, do globine 25 mm. Napetostno napajanje: 9 V block baterija Akcijska cena:

Vlagomer CMT DMM-001 je nepogrešljiv pripomoček v vsaki mizarski delavnici, kot tudi pri gradbenikih na terenu. Vlagomer ponuja opcijo merjenja vlage tako v lesu kot na različnih gradbenih materialih, opeka, beton, ometi. Vlagomer vam takoj pokaže vlago v procentih, brez zahtevnega in zamudnega preračunavanja enot po tabelah. - Območje merjenja vlage v lesu: 5-50 % Cena: - Območje merjenja vlage v gradbenih materialih: 1,5-33 % 28,01 € - Delovna temperatura: 0-50 °C

132,41 € (161,54 € z DDV)

(34,17 € z DDV)


www.lestroj.si PRODAJNI HIT!!

Vlagomer Compact S

Elektronska merilna naprava z merilnimi iglami za merjenje vlažnosti lesa in mehkih gradbenih materialov. Zelo enostavna uporaba. Iglice zapičimo v les. S pritiskom na gumb odčitamo vrednost vlažnosti do 25 mm globine. Pri odstopanju od konstantne temperature, priložena tabela za korekcijo vrednosti.

Vlagomer ima 1 skupino za merjenje vlažnosti lesa. Območje merjenja vlažnosti lesa se nahaja med 10 in 50 %. Primerno za merjenje vlažnosti v drvih in bio masi. Pri merjenju mora biti temperatura lesa med 15 in 25 °C.

Merjenje vlage: od 5 % do 20 % za les z dvema skupinama in od 0,3 do 3,5 % vlažnosti za gradbene materiale.

Cena: 88,48 € (107,95 € z DDV)

Cena: 96,42 € (117,63 € z DDV)

Vlagomer Gann COMPACT A Merjenje vlažnosti lesa na dotik do debeline 40 mm od 5 do 45 %.

Cena: 316,03 € (385,56 € z DDV)

Vlagomer Gann COMPACT B

Vlagomer BL Compact TF2 Naprava Hydromette BL CompactTF 2 je natančen termohigrometer, namenjen raznoliki uporabi, kot npr. za nadzor bivalnih prostorov, klimatskih naprav, tiskarn, skladišč ipd. Ostale značilnosti so: enoročno upravljanje, integrirane merilne sonde, LCD-zaslon s trivrstičnim prikazom za hkratno prikazovanje vlage v zraku, temperature zraka in temperature rosišča.

Primeren za merjenje vseh vrst gradbenega materiala. Merjenje od 0 do 100 enot. Globinsko merilno območje: do 40 mm.

Prikaz: 3-vrstični zaslon; Ločljivost zaslona: 0,1 % Odzivni čas: < 2 sek. Pogoji delov.: + 0 do + 50 °C - 10 do + 60 °C (za kratek čas) Napetostno napajanje: 9 V block baterija

Cena: 113,84 € (138,88 € z DDV)

Vlagomer Gann HT65 M18

Cena: 133,77 € (163,20 € z DDV)

Vlagomer Gann HT85T M20 Vlagomer za merjenje vlažnosti lesa, vlažnosti gradbenih materialov in merjenje temperature z digitalnim LCD zaslonom. Nastavitev 4 grup za merjenje vlažnosti lesa, ki so vpisani v priloženi tabeli. Merjenje temperature zraka/plinov in materialov.

Vlagomer za merjenje vlažnosti lesa z digitalnim LCD zaslonom. Nastavitev 4 skupin za merjenje vlažnosti lesa, z nastavitvijo temperature od -10 do +40oC.

Območje merjenja: 4% do 100% vlažnosti lesa. Merjenje gradbenega materiala: od 0 do 80 enot (0,5% do 25% vlažnosti). Merjenje temperature:: od -50 ºC do +199 ºC.

Območje merjenja: 4 do 60% vlažnosti lesa.

Cena: 487,70 € (594,99 € z DDV)

Za profesionalno uporabo!

Vlagomer Gann BL A Plus Vlagomer Gann BL A Plus združuje dva vlagomera v ene, saj omogoča merjenje vlažnosti na dotik do debeline 40 mm od 5 d 50 % ali z pomočjo dodatne elektrode M18 ali M20 do debeline 180 mm od 5 do 50 %, in je tako uporaben za merjenje vlage v žaganem lesu, iverkah in furnirju.

Cena SET 1: 936,00 € (1.141,92 € z DDV) Cena SET 2: 1.056,00 € (1.288,32 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Vlagomer Gann COMPACT

Cena: 515,58 € (629,01 € z DDV)

Merjenje tudi neposredno iz sušilnice!

Vlagomer Gann CH 17 Najnovejši model vlagomera za merjenje vlage v lesu, lesnih kompoziti, zraku in gradbenih materialih. Vlagomer z barvnim LCD zaslonom občutljivim na dotik omogoča povezovanje z računalnikom ali zapisovanje podatkov na micro SD kartico, ter velik nabor dodatnih elektrod.

NOVO!

NOVO!

Območje merjenja: 4% do 100% vlažnosti lesa. Gradbeni material od 0 do 199 enot, vlažnost zraka od 5% do 98 % in temperatura zraka od -30° do 170° C.

Cena: od 1.552,00 € (1.894,00 € z DDV) *Cena se razlikuje glede na izbrane dodatne elektrode.

81


TEHNIČNA LESTROJTRGOVINA SERVIS

LESTROJ SERVIS

V Lestroju si prizadevamo, da bi našim strankam delovna oprema čim bolje služila, zato se naše sodelovanje nikakor ne zaključi ob samem nakupu določenega stroja. Strankam želimo biti čim boljši partner, zato jih želimo podpirati tako v dobrem kot v slabem. Za našo opremo tako omogočamo tudi servisiranje, saj želimo, da se naše stranke lahko posvečajo svoji profesiji, za ustrezno delovanje strojev pa poskrbijo naši serviserji. Imamo namreč visoko usposobljeno ekipo 10 lastnih serviserjev, ki so specializirani za posamezna področja, kot so: robne lepilke, CNC stroji, kontaktne brusilke, klasični lesnoobdelovalni stroji, laserski gravirni stroji, stiskalnice, industrijske linije... Lestrojevi strokovnjaki se potrudijo po svojih najboljših močeh, da okvaro odpravijo v najkrajšem možnem času in vam omogočijo čim bolj nemoteno delo. Naši serviserji nenehno posodabljajo svoje znanje, saj se redno izobražujejo prek rednih šolanj pri proizvajalcih strojev. Poleg tega skrbimo tudi za to, da so serviserji opremljeni z najnovejšimi elektronskimi instrumenti in opremo, saj jim to omogoča hitro diagnostiko in čim prejšnjo odpravo napak.

Kaj vse omogoča Lestrojev servis: • • • • •

Ob nakupu novih ali rabljenih strojev lahko poskrbimo tudi za montažo in zagone strojev. Da bi vam omogočili brezskrbno in varno delo, poskrbimo tudi za generalno obnovo ali remonte strojev. Če želite stroj posodobiti ali nadgraditi, lahko stroje tudi ustrezno predelamo in jim dodamo nove funkcionalnosti. Na voljo pa imamo tudi terensko servisno službo za popravila in servise strojev v Sloveniji in tujini. Servisiramo in dobavljamo rezervne dele za lesnoobdelovalne stroje SCM, Morbidelli, Mini Max, Stefani, Orma Macchine, Reignmac , Fimal in CKM.

Vedno smo vam na voljo za nasvet ali kakršnokoli drugo informacijo. Želimo si, da bi naše sodelovanje temeljilo na odprtem dialogu, sodelovanju in zaupanju. Tehnična pomoč za stranke: 051 671 004 (Jože Veselič), vsak delovnik od 6. do 10. ure Naročila servisa in informacije: 051 671 005 (Primož Orehar), vsak delovnik od 7. do 15. ure. E-pošta: servis@lestroj.si

82


RABLJENI STROJI

POKLIČITE

01 561 05 30

Prodaja in odkup rabljenih strojev! Na zalogi preko 90 rabljenih strojev.

NAKUP BREZ TVEGANJ! Za vsak rabljeni stroj, ki ga kupite pri nas, vam priznamo 6-mesečno garancijo in dodatno 1 mesečno garancijo zadovoljstva, kar pomeni če s strojem niste zadovoljni, ga lahko brez težav vrnete ali zamenjate. Za vsak stroj, ki ga kupite pri nas, vam nudimo tehnično podporo in servis.

RABLJENITRGOVINA STROJI TEHNIČNA

NEKAJ PRIMEROV STROJEV IZ ZALOGE:

OGLEJTE SI PONUDBO RABLJENIH STROJEV IZ ZALOGE NA

WWW.LESTROJ.SI Za odkup vaših rabljenih strojev pokličite 031/344-785 (Domen).


INFORMACIJE VSAK DELAVNIK:

01/561 05 30 POVPRAŠEVANJE PREKO E-POŠTE:

info@lestroj.si Kontakti tehničnih svetovalcev Stroji za obrt in industrijo: Marko Krumpestar 051 671 007 Domen Stupica 031 344 785

marko.krumpestar@lestroj.si domen.stupica@lestroj.si

Stroji klasika SCM in Mini Max: Grega Hrovat 051 671 002

grega.hrovat@lestroj.si

Servis: Primož Orehar

051 671 005

primoz.orehar@lestroj.si

Rezervni deli: Borut Pirc

051 671 015

borut.pirc@lestroj.si

BREZPLAČNA SERVISNA POMOČ NAŠIM STRANKAM preko telefona, vsak delavnik med 6. in 10. uro dopoldan, na številki

051 671 004.

SERVIS TEAM

KJE SMO?

Redni delovni čas:

Najdete nas v industrijski coni Trzin, Motnica 2A.

8h - 17h (pon - čet), 8h - 15h (pet)

01 561 05 30

Tehnična trgovina 01/561 05 37 ali 080 50 51

Lestroj d.o.o., Motnica 2a, 1236 Trzin, Slovenija Stroji: 01 561 05 30 | Trgovina: 01 561 05 37, 01 561 05 40 E-pošta: info@lestroj.si | www.lestroj.si *Pridobitev finančnega leasinga za obdobje 60 mesecev preko leasing ponudnika. Pridobi ga lahko oseba, ki ni mlajša od 18 let in starejša od 75, je državljan Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v RS, je zaposlena pri delodajalcu s sedežem v RS ali upokojena. Ob nakupu predložite osebni dokument, davčno številko ter potrebno dokumentacijo za pridobitev leasinga: vloga za odobritev finančnega leasinga, potrdilo delodajalca, odstopna izjava in upravno izplačilna prepoved, vloga za posredovanje podatkov, plačilne liste ter morebitno ostalo dokumentacijo. Minimalni znesek finančnega leasinga je 5.000 EUR, višina zneska finančnega leasinga je v okviru kreditne sposobnosti leasingojemalca. PRIMER: Izračun je narejen za znesek stroja 8,000 EUR bruto z odplačilno dobo 60 mesecev. Financirana vrednost znaša 5.245,90 €. Stroški obdelave posla znašajo 164 EUR. Polog znaša 1.311,48 EUR (20%) + DDV. Mesečni obrok je 101,42 EUR. EOM znaša 7,49 %. Skupno plačilo financiranja znaša 9.003,23 EUR. Efektivna obrestna mera (EOM) je izračunan v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih na dan 2.9.2019 na podlagi zneska in trajanja leasinga, stroškov obdelave posla, 6-mesečnega Euriborja, kateri je SPREMENLJIV in marže in je informativne narave. Drugega zavarovanja ni, razen ob sklenitvi posla se mora oprema zavarovati proti požaru in strojelomu. Stopnja DDV 22%. Cene strojev veljajo do 30.9.2019. Slike so simbolične. Pridružujemo si pravico do tiskarskih napak, pomot, tehničnih sprememb, sprememb cen, možnosti dobav, sprememb postopkov in programa.

Profile for Lestroj d.o.o.

Lestroj katalog 2019  

Katalog Lestroj 2019! Letni katalog tehnologije in opreme za obdelavo lesa podjetja Lestroj!

Lestroj katalog 2019  

Katalog Lestroj 2019! Letni katalog tehnologije in opreme za obdelavo lesa podjetja Lestroj!

Profile for lestroj