Page 1

Lestroj d.o.o., Motnica 2a, 1236 Trzin, Slovenija Stroji: 01 561 05 30 | Trgovina: 01 561 05 37 (40) e-pošta: info@lestroj.si | www.lestroj.si

STROJI IN OPREMA ZA OBDELAVO LESA

KATALOG LESTROJ 2018 > DNEVI ODPRTIH VRAT od 10. do 13.

oktobra 2018

sreda, četrtek, petek od 9. do 18. ure sobota od 8. do 13. ure Predstavitev in demonstracija lesnoobdelovalnih strojev Akcijska ponudba v tehnični trgovini z orodji in pripomočki za mizarje Priložnost za pridobitev novih znanj in idej Priložnost za nakup po znižanih sejemskih cenah

Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana. NDP

Vabljeni!

Demonstracije strojev na dnevih odprtih vrat: ∞ 5 osni Morbidelli M100 ∞ Robna lepilka ME35 TR ∞ Robna lepilka Stefani KD HP ∞ Avtomatska žaga Fimal CONCEPT 350

1

Tehnična trgovina 01 561 05 37 ali 080 50 51

www.lestroj.si


ROBNE LEPILKE Robna lepilka OLIMPIC K230 EVO TER1 Kompletna oprema, dia predrezkarji, menjalni kotliček, samostojni rondomat, okrogla in ravna postrgala,… Mehanske nastavitve.

Odlična cena! Oprema stroja: - Obdeluje 8-50 mm, - Masivni nalepki do 5 mm, pomik 9 m/min,

Oprema: - DIA-predrezkarji fi 100 mm, višina 47 mm - hitra menjava kotlička, - samostojni rondomat, - čelilnik K1, - par nagibnih rezkarjev, - ravna in okrogla postrgala.

Cena po ceniku: 32.375 € + ddv

ROBNE LEPILKE

Akcijska cena:

26.550 € + ddv

(polog 8.500 € + 60 obrokov po 320 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Ležaji ali kopirni koluti (namesto drsnikov) na vseh delovnih agregatih. Preprečujejo morebitne mikro poškodbe na občutljivih materialih. Na voljo na vseh robnih lepilkah SCM.

Drsna vhodna delovna miza za lažjo pripravo predvsem večjih obdelovancev. Dodatna oprema. Na voljo na vseh robnih lepilkah SCM.

Robna lepilka ME40 Nadgradja zelo priljubljene robne lepilke ME35, z enakimi agregati, vendar močnejšo konstrukcijo ter transportno verigo namesto jermena za boljšo zanesljivost tudi pri intenzivni uporabi. Stroj je namenjen mizarju z zelo omejenim prostorom, odlično končno obdelavo in zanesljivostjo oz. ponovljivostjo obdelave.

Odlično razmerje med ceno in kakovostjo končne obdelave. Oprema stroja: - Obdeluje 8-50 mm, - Masivni nalepki do 5 mm, pomik 9 m/min,

Oprema: - DIA-predrezkarji fi 80 mm, - hitra menjava kotlička, - dodatni kotliček za PU in EVA lepilo, - Čelilnik EasyRound za radijusno posnemanje vogalov, - par rezkarjev, - nanos čistilnega sredstva, - ravna in okrogla postrala, - krtače.

stracija Demon

em na hišn sejmu!

Cena po ceniku: 24.205 € + ddv

Akcijska cena:

19.850 € + ddv (kompletno opremljen stroj)

(polog 6.500 € + 60 obrokov po 240 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

2

Transportna veriga za maksimalno stabilnost obdelovanca.


Robna lepilka ME35 TR

NOVO!

Priljubljena ME35 sedaj že z pravim rondomatov. Odlična inovativnost za popolno obdelavo robu za najmanjšo investicijo.

RNA PREMIEtracija s Demon em na hišn u sejm !

Oprema:

- Obdeluje 8-50 mm, - Masivni nalepki do 5 mm, pomik 9 m/min, - AAR- anti-adesivna enota - DIA-predrezkarji fi 80 mm, - hitra menjava kotlička, - dodatni kotliček za PU in EVA lepilo, - par nagibnih rezkarjev, - samostojni rondomat - ravna in okrogla postrala, - krtače.

Že s samostojnim rondomatom! Samostojni rondomat.

Odlična obdelava!

Cena po ceniku: 22.982 € + ddv

Akcijska cena:

18.900 € + ddv

(polog 6.000 € + 60 obrokov po 230 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Najboljša izbira za manjše butične delavnice 2017!

ROBNE LEPILKE

Robna lepilka ME35 PUR Vstopni model ME 35 je kombinacija izjemne zmogljivosti in kakovosti, ki je povsem nadomestil prejšnji model Olimpic K100. Z EasyRoud, odlično končno kakovostjo izdelka in majhnimi zahtevami po prostoru, je že prejšnje leto navdušil številne mizarje. Trdnost spoja je izredna, saj ustvari občutek zanesljivosti tudi v slabih pogojih. ME35 ima lastnosti, ko smo jih bili do sedaj vajeni le na robnih lepilkah višjega cenovnega razreda. PU je v razmahu, predvsem zaradi tanjšega spoja, vodoodpornost spojev pa je včasih močno zaželena, še posebno pri kopalnicah, kuhinjah, skladiščih. Testirali smo jo tudi na akrilu in z malo več priprave prišli do odličnega končnega izdelka. Edini popravek obdelovanca so ‘špinčke’ na vogalih, ki jih je treba na koncu le malo pobrusiti. Pri trakovih širine 1 mm to ni moteče, tudi pri korpusih ne. Je pa zato uporabno pri policah, ko zaključujemo vogal, ki je le delno zarobljen. To je velika prednost, ki je klasični rond z 1 motorjem ne more opraviti. - Obdeluje 8-50 mm, - Masivni nalepki do 5 mm, pomik 9 m/min, Oprema: - DIA-predrezkarji fi 100 mm, - Čelilnik EasyRound, - par nagibnih rezkarjev, - ravna in okrogla postrala, - krtače, - hitra menjava kotlička, - dodatni kotliček za PU lepilo, - Anti-adesivna enota za nanos ločilnega sredstva.

stracija Demon

em na hišn sejmu!

Hitra menjava kotlička, dodatni kotliček za polivretan, hitro čiščenje stroja v zgolj 15 minutah.

Easy round – Patentirana rešitev (odlično orodje za posnemanje vogalov tankih trakov in ABS-a do 2 mm).

Cena za osnovno različico (brez PU kotlička, čistil, IR luči):

14.150 € + ddv

Cena po tovarniškem ceniku: 18.220 € + ddv

Akcijska cena:

16.300 € + ddv

(polog 5.700 € + 60 obrokov po 205 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

IZMENLJIV KOTLIČEK ZA PU, BELO LEPILO, ...

3


ROBNE LEPILKE Robna lepilka OLIMPIC K360 Lepotica, ki z možnostjo dveh radijev ponovno podira meje mogočega v obrtniškem razredu! Robna lepilka Olimpic K360 je v tem cenovnem razredu zagotovo največja prodajna uspešnica zadnjih nekaj let. Že od premierne predstavitve se je razvoj stroja nadaljeval. Danes imamo stroj, ki je z velikostjo, univerzalnostjo, kakovostjo in seveda dostopno ceno prepričal že številne slovenske mizarje! Modelno leto 2018 bo za K360 še bolj razburljivo, saj s prenovljeno obliko in predvsem z možnostjo dveh radijev ponovno podira meje mogočega v obrtniškem razredu. Imamo že prek 30 zadovoljnih kupcev robne lepilke K360 v Sloveniji in Hrvaškem.

stracija Demon

em na hišn sejmu!

do 35% prihranka!

ROBNE LEPILKE

Kaj daje prednost stroju OLIMPIC K360 pred konkurenco? • EASY ROUND poleg rondomata za dodatno možnost zaokroževanja tankih trakov • Nastavitev DIA rezkarjev po višini – do 30 % večji izkoristek • Ležaji namesto drsnikov na vseh agregatih – optimalna obdelava občutljivih materialov • Novost 2017: HP verzija – že robustnejši odlitki nagibnega rezkarja in postrgal za še večjo ponovljivost obdelave in servo pomiki 2 različnih radijev! • NC krmiljen stroj, namesto končnih stikal • Prilagojeni kotlički za preprosto in hitro uporabo/ menjavo PU/EVA lepil – menjava lepila v 12 minutah • Tehnična podpora specializiranih serviserjev je naša dodana vrednost - DIA rezkarji premera 100 mm, - višina obdelave: 60 mm, - nalepki: do 6 mm, pomik: 11 m/min, - računalnik ORION, PLC krmilnik (vklop agregatov, nastavitev 3 pozicij nagibnega rezkarja, nadzor temperature, nastavitev parametrov, diagnostika, statistika...), - čelilniki na dvojnih THK-vodilih, - industrijska veriga za pomik za maksimalno stabilnost, - pritisna cona s 3 pritisnimi valji, - okrogla postrgala preko kopirnih kolutov namesto čevljev, - ravna postrgala, gibljiva z dvema ležajema, - 2 kotlička (prvi za EVA-lepilo, drugi za PU-lepilo), - RIEPE-nanos ločilnega sredstva, ščetke.

po višini nastavljivi Po višini nastavljivi DIA predrezkarji – do 40% prihranka na rezilih!

Uroš Praprotnik, Mizarstvo Praprotnik d. o. o., Polhov Gradec (Olimpic k360): “Pri Lestroju smo kupili robno lepilko SCM, tipa K360 T-ERI z rondomatom, ki se je izkazala velika pridobitev za našo delavnico. Posebej nam odtehtajo predrezkarji in preprosta možnost menjave lepila. Tudi lepljenje je z njo bolj učinkovito, saj pri tem ni pomembno, kako je nažagano, samo da je ravno. Ko pride obdelovanec iz robne lepilke, ga ni treba nič več popravljati, kar zagotovi velik prihranek pri času. Ker veliko delamo tudi z lepilom PU imamo tudi tri izmenjevalne kotličke: enega za PU, enega za belo lepilo in enega za transparentno ali slonokoščeno lepilo. Sprva sem imel nekaj pomislekov do dela z lepilom PU, ko pa sem se ga navadil, lahko rečem, da je zelo preprosto in hitro očiščeno. S strojem sem zelo zadovoljen in sem prepričam, da v primerjavi z drugimi stroji za to ceno omogoča največ. Prav tako sem zadovoljen s serviserji, saj so zelo odzivni, potrpežljivi in prijazni. Ko stroj dobiš, ga še nisi dodobra navajen, zato so serviserji v veliko pomoč in veliko rešijo že telefonsko, če pa ne gre po telefonu, pa zelo hitro pridejo in popravijo ali nastavijo. To je v sodobnem tempu ključno, saj se nam ves čas mudi, zato je zelo pomembno, da dobro izkoristimo vsako uro. Z nakupom sem zelo zadovoljen.”

Za vas smo sestavili 2 optimalni konfiguraciji stroja:

OLIMPIC K360 konfiguracija TE Z EASY ROUND-om

NOVO! Cena po tovarniškem ceniku: 28.429 € + ddv

24.500 € do 26.800 € + ddv

od

(Leasing do 60 mesecev)

3,26 m

Idealna kombinacija! Edinstvena rešitev na trgu!!! Kompletna oprema (Round 1+ EasyRound)

(odvisno od opreme)

4

OLIMPIC K360 konfiguracija TR

Akcijska cena:

od

2,57 m

Kopirna kolesa namesto drsnikov v kombinaciji z nanosom drsnega sredstva za boljšo obdelavo obdelavo akrilov.

Promocijska cena:

29.900 € do 36.000 € + ddv (odvisno od opreme) (Leasing do 60 mesecev)


Inovativna in robustna pomočnica z novo tehnologijo SGP in z dvojno obdelavo traku!

Robna lepilka OLIMPIC K560

stracija Demon

em na hišn ! u jm se

Prenovljena robna lepilka OLIMPIC K560 je namenjena mizarjem, ki iščejo zmogljivejši, robustnejši stroj, z dvojno obdelavo traku in preprosto uporabo različnih tipov lepila, z uporabo tehnologije SGP. • Nova tehnologija SGP je dostopna tudi manjšim mizarjem in to ne le na industrijskih strojih, kot je Stefani XD, ki ima tehnologijo SGP v standardni opremi. • Nova K560 omogoča dvojno obdelavo robu, kar pomeni, da ima stroj v opremi rondomat z dvema motorjema, ki ima funkcijo vzdolžne obdelave z dodatnim ravnim parom rezkarjev. To omogoča optimalno obdelavo tudi pri bolj občutljivih materialih.

SGP tehnologijA!

• Stroj omogoča večjo produkcijo pri hitrosti pomika 18 m/min in z minimalno razdaljo med obdelovancema. Cena po ceniku: 55.030 € + ddv

Akcijska cena:

45.300 € + ddv

(polog 15.855 € + 60 obrokov po 570 €, ddv se plača ob pologu)*

Popolni spoji s pomočjo SGP tehnologije sedaj na voljo že na cenovno dostopni Olimpic K560!

DODATNA OPREMA (NI V CENI): Iglue, HP-servo pomiki R1 mm in R2 mm (dva pravilna radija), vmesne nastavitve za 0,8 mm in 1,3 mm – programsko nastavljivo, dodatni kotliček SGP, DIA z3, …

ROBNE LEPILKE

Oprema stroja: - DIA 64 mm, - kotliček SGP z NC nastavitvijo količine lepila, - TOUCH 12-palčni, - 2 čelilnika THK, - nagibni rezkar, - multifukcijska enota za zaokroževanje Round X z dvema motorjema, - okrogla postrgala, - ravna postrgala, - ščetke, - ločilno sredstvo Riepe, - kopirni koluti na vseh agregatih, - 2 avtomatski poziciji na nagibnih rezkarjih in rondomatu.

g. Božo Knehtl, Atrium Pohištvo d.o.o. Ljutomer, »Robna lepilka SCM tip OLIMPIC K 560 je v naši proizvodnji nadomestila IDM – ovo industrijsko robno lepilko. Zaostrene razmere na zelo konkurenčnem trgu so nas prisilile k racionalizaciji proizvodnje na vseh področjih. Z veseljem lahko povem, da se pri izbiri robne lepilke nismo ušteli saj nam je operacijo lepljenja robov zelo racionalizirala. Cenovno konkurenčen stroj je kos tudi industrijskim količinam , ko občasno v dveh izmenah oblepimo tudi več kot 2500 tm. Pred nakupom smo preverili usposobljenost in odzivnost servisne ekipe, ki jo lahko ob tej priložnosti le posebej pohvalim. »

Robna lepilka Stefani XD Premierna predstavitev Stefani XD v Sloveniji bo v novembru 2017! Serija XD je namenjena le najzahtevnejšim uporabnikom, ki se osredotočajo na zmogljivost, vrhunsko obdelavo in fleksibilnost. Najbolj pride do izraza prav pri zelo intenzivni večizmenski dnevni uporabi. ZMOGLJIVOST IN ODZIVNOST - s pomikom do 30 m/ min dosežemo maksimalno produktivnost stroja, ki hkrati omogoča dobro individualno prilagoditev vsakega kosa in izjemno ponovljivost obdelave. Učinkovitost in dobičkonosnost sta glavna cilja kupcev robilke Stefani XD. PAMETNA PROIZVODNJA – stroj je pripravljen za vključitev v t.i. pametno proizvodnjo, ki deluje po načelih industrije 4.0. To prinese dodatne prednosti in izkoristke vitke proizvodnje. Supervizor, nastavitve, poročila, vse le z dotikom zaslona. VIZIJA STEFANI XD: NAJVIŠJA KAKOVOST BREZ PARDONA – vsi delovni agregati, sistemi, naprave in tehnične karakteristike v vseh pogledih stroja so razviti in izdelani za doseganje najvišje kakovosti obdelave v vseh pogledi, brez kakršnihkoli kompromisov, za dosego popolnega izgleda ploskve.

5


Robna lepilka OLIMPIC KD

Prvi korak k industrijski proizvodnji! Mišičnjak, z robustnejšimi delovnimi agregati za maksimalno kakovost obdelave!

tehnologijA! SGP + PU BOX L!

Paradnega konja robne lepilke OLIMPIC K800 v vstopnem industrijskem segmentu po novem zamenjuje nadgrajena lepilka, z novim imenom Stefani KD. Stroj je namenjen zelo zahtevnim mizarjem, ki želijo obdelavo 20 m/min, preprosto uporabo in menjavo lepil PU z novo generacijo kotličkov SGP, z avtomatskim čiščenjem in minimalno količino svežega lepila. Dva popolna radija R1 in R2 ali R1,5 mm so danes že običajna oprema vsake sodobne robne lepilke! Z inovativnimi rešitvami za obdelavo visokega sijaja je stroj resnično univerzalen in primeren za najzahtevnejše tehnološke zahteve.

stracija Demon

em na hišn ! u jm e s

STEFANI KD NA ZALOGI S TAKOJŠNJO DOBAVO!

ROBNE LEPILKE

Akcijske cene od - Hitrost pomika: 12-20 m/min, - SGP kotliček tehnolgija, kotliček z avtomatskim čiščenjem in NC regulacijo količine lepila, - EASY SIZE - avtomatska nastavitev odvzema DIA predreza glede na debelino traku, - iGLUE – avtomatska zapora lepila, IR keramična luč - DIA predrezkarji 64 mmZ3, IR luč, - Višina obdelave: 60 mm, nalepki do 6 mm, - 3 enote: RIEPE-ločilno sredstvo, Riepe drsno sredstvo, Riepe čistilno sredstvo - Čelilniki - K-SEL – odrez z nadmero – 2 poziciji - par nagibnih rezkarjev 2R – MULTIEDGE – brezstopenjska nastavitev R1 in R2 mm ter neskončno pozicij za tanke trakove - Sistem za zaokroževanje ROUND K – 2 motorja- vzdolžna in prečna obdelava- MultiEdgeR1 - okrogla postrgala RAS - HP - 2R – 2 popolna radija avtomatska menjava - industrijska ravna postrgala RCA/2C, krtače

66.400 € do 79.000 € + ddv

Slovenski lesarji na testiranju nove Stefani KD v tovarni Stefani v Thieneju v Italiji.

SGP tehnologija NOVA GENERACIJA PAMETNIH KOTLIČKOV SGP Varčnejši in marljivejši spretneži, ki se pustijo zlahka upravljati Njihovo upravljanje je preprosto s pritiskom na gumb, ki omogoči samodejno menjavo lepila, preprosto določitev tipa lepila EVA/PU, barve in podobno. Pametni kotlički SGP porabijo manjšo količino lepila, zagotovijo optimalnejši nanos in posledično boljšo kakovost spoja!

PREDNOSTI: - kompaktna izvedba omogoča uporabo minimalne količine lepila za najboljšo kakovost; - nanašalni valjček ima optimizirano granulacijo profila valjčka, ki je plazemsko obdelan – ima anti-adesivno prevleko proti sprijemanju lepila EVA/PU; - avtomatsko čiščenje kotlička z zbiranjem odvečnega lepila v posebni posodi pod kotličkom; - avtomatska nastavitev količine nanosa lepila NC; - levo-desno vrtenje nanašalnega valjčka; - možnost dodatnega SGP kotlička za EVA lepilo, ki ga ne čistite, le menjate - hitro in preprosto sestavljanje kotlička – pri vzdrževanju; - hitro segrevanje zaradi majhne količine lepila; - dvojna termoregulacija za uporabo lepila PU; - možnost dodatnih kotličkov.

6

Smart Glue Pot


Robna lepilka Stefani MD

Vrhunski spoji, zmogljivost, univerzalnost, furnir, 2-3 pravilni radiji

Industrijska robna lepilka Stefani MD je namenjena podjetjem, ki želijo optimalno kakovost obdelave pri 22-25 m/min pomika, brez prekinitve proizvodnje, z uporabo nove tehnologije SGP in pred-talilne enote PU BOX L za PU lepilo. Stefani MD je opremljena z rondomatom s 4-imi motorji, ki je namenjena optimalni obdelavi furnirja, z istosmerno vrtečimi se motorji. Trije pravilni radiji in masivnimi nalepki do 22 mm zadostujejo potrebam najzahtevnejših mizarjev. Lepilni stroj Stefani MD je izdelan za visoko produktivnost, z visoko fleksibilnostjo prilaganja materialom – predvsem obdelavi furnirja in materialov, zaščitenih s folijo. Visoka stopnja avtomatizacije, ki je vgrajena v stroj, omogoča intenzivno uporabo za vsa podjetja, tudi če imajo najrazličnejše obdelovance, kjer je vsak drugačen od drugega.

SGP PU BOX L – 48 ur BREZ čiščenja Za industrijsko uporabo lepil PU

ROBNE LEPILKE

Kako deluje? Patron vstavimo v lepilno komoro in tesno zapremo. Predtalilna enota za polivretansko lepilo v obliki patronov. Taljenje majhne količine lepila zagotavlja najbolj sveže lepilo. Do 48 ur brez menjave lepila! Dodatna oprema strojev Stefani KD, MD in XD.

Prihajajoči trendi tako imenovanega eko pohištva z uporabo furnirja zahtevajo optimalno obdelavo robov s pomočjo rondomata 4 motorji. • FLEKSIBILNOST Z VISOKO PRODUKTIVNOSTJO Avtomatske delovne enote z delovno hitrostjo do 25 m/ min za obdelavo velikih količin obdelovancev, tudi če so med sabo zelo drugačni.

• VEČJA UPORABNOST Z možnostjo uporabe 3 pred-talilnih enot na enem stroju, 2 enoti PU BOX L za dve različni barvi PU v kartušah in še enota QMS-P za lepilo EVA.

• PERFEKTNI NEVIDNI SPOJI Z uporabo tehnologije SGP do optimalnega nanosa s posebno obdelano površino nanašalnega valjčka in izjemno hitrim avtomatskim ciklom menjave lepil PU/EVA. Možnost dogradnje agregata FusionAir za uporabo laserskega traku. • MASIVNI NALEPKI DO DEBELINE 22 mm Zalogovnik širne 200 mm omogoča, da lahko preprosto in učinkovito obdelujemo kose z debelejšimi nalepki.

• 3 RAZLIČNI POPOLNI RADIJI Z uporabo povsem avtomatiziranih nastavitev preko ‘MULTI-EDGE’ se lahko s 3 možnimi popolnimi radiji optimalno približamo želenemu končnemu rezultatu.

Do 3 različni pravilni radiji 1 mm, 2 mm in 1,5 mm!

7


Robna lepilka ME 28t Minimalne dimenzije, maksimalni učinek – rešitev robljenja za butične mizarske delavnice! Robna lepilka ME 28t je nova, manjša izpeljanka od stroja Me35T. Obdeluje ABS, folijo, furnir v kolutu do debeline 2 mm in masivne nalepke do 5 mm! Stroj odlikujeta predvsem majhna dimenzija in spahovalna enota predrezkarjev. Stroj je idealen za mizarje z omejenim prostorom, ki želijo z majhnim strojem doseči maksimalno kakovost obdelave.

- Obdeluje 12-50 mm, - Pomik 7 m/min Oprema: • DIA predrezkarji, fi 80 mm (Z2), • nanašalni valjček z lepilnim kotličkom, • par rezkarjev, • dodaten grelec za plošče (opc.)

Cena po ceniku: 14.112 € + ddv

Akcijska cena:

(polog 3.885 € + 36 obrokov po 219 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

LCM-sistem za nanos čistilnega/ločilnega sredstva

3 možnosti uporabe na robnih lepilkah: 1. Kot ločilno sredstvo – nameščeno pred DIA-predrezkarji

Vam čiščenje robov vzame preveč časa?

ROBNE LEPILKE

11.100 € + ddv

2. Kot čistilno sredstvo – nameščeno pred ščetkami

Za Vas nadgradimo vašo robno lepilko s sistemom za nanos ločilnega/čistilnega sredstva LCM.

3. Kot drsno sredstvo – nameščeno v pritisni coni

Akcijska cena:

1.120 € + ddv

LESTROJ SERVIS >>> Za naše stranke imamo urejeno BREZPLAČNO SERVISNO POMOČ PREKO TELEFONA vsak delavnik med 6. in 11. uro dopoldan na številki 051/671-004.

Naročila in informacije: 051/671-005 Primož Orehar Rezervni deli: 051/671-015 Borut Pirc

8

Lestroj servis team


CNC STROJI

DOSTOPNA TEHNOLOGIJA ‘VSE V ENEM’ NOVA GENERACIJA 5-OSNIH STROJEV CNC MORBIDELLI AUTHOR M100/M200 »Morbidelli je z novo generacijo strojev CNC zadel v polno! Še nikoli doslej niso imeli v vseh pogledih tako izjemnega stroja CNC.!«

CNC STROJI

Skupina slovenskih lesarjev na predstavitvi novega Morbidellija M100 v Riminiju.

Nova generacija Morbidelli M100/M200 preprosto ponuja VEČ! Do 60 % več lukenj v istem času! Nova vrtalna enota z 31 svedri s tehnologijo RO.AX doseže 60 % večji učinek vrtanja. Hitrost vrtenja 8000 obr/min omogoči hitrejše vrtanje s pomočjo posebnih svedrov. Inovativno postavljene pozicije na glavi svedrov dosežejo boljši izkoristek. Pa ne le to. Možnost vrtanja lukenj za okovje v enem prehodu doda k večji produktivnosti. Periodično mazanje je na običajnih 100 ur odslej potrebno le na vsakih 1000 ur vrtanja. Vsak sveder ima svoj nastavek za mazanje. Vzdrževanje glave je torej bolj preprosto kot smo vajeni in predvsem bolj ekonomično. Sedanja izvedba glave omogoča, da lahko vrtalno enoto servisirate sami, zato lahko tudi po potrebi kar sami zamenjate os. V letih intenzivne uporabe to pomeni nižje stroške vzdrževanja. Vrtalna enota je testirana na več tisoč različnih kosih. Poleg tehničnih prednosti, ki jih ima glava, velja poudariti tudi robustnejšo konstrukcijo glave in povečan premer osi iz 12 mm na 20 mm! 9


Superiorni 5-osni agregat Hiteco JQX Novi 5-osni motor Hiteco JQX ‘Just Quality eXtreme’ odlikujejo majhne dimenzije in izjemna zmogljivost. Motor z neposredno gnano osjo, tudi pri večjih odvzemih in visokih hitrostih zagotavlja maksimalno stabilnost (ničnost vibracij). Kljub majhni velikosti razvije moč 10 kW med 12.000 in 18.000 obr./min, maksimalno hitrost pa doseže pri 24.000 obr/ min. Vpetje ima HSK-F63.

Hitrejši od kogarkoli – vse je pospešeno! 60 % prihranek na vrtalnih ciklih pridobimo tudi z izjemno hitrim zalogovnikom orodja FAST 14, ki zamenja orodje v pičlih 15 sekundah! S pomočjo avtomatske podpore TV FLEXMATIC se ti nastavitveni časi še skrajšajo.

CNC STROJI

Zalogovnik FAST 14 ob motorju.

»PRO-SPACE« do stroja z vseh 4 strani Svobodni na vse strani! Prosto gibanje okoli stroja in večja možnost organizacije dela okoli stroja dajeta novemu Morbidelliju še večjo dodano vrednost. Izkoristite svoj prostor, olajšajte si delo! PRO-SPACE verzija.

Neskončne možnosti obdelave

Stroj se lahko (seveda glede na ustrezno opremljenost vašega stroja) spoprime z marsikatero tehnološko zahtevo, kot so les, plastika, okna, vrata, stopnice, masivni izdelki, pohištvo in druge. Novi Morbidelli lahko opremite z do 4 različnimi agregati, vključno z agregatom za avtomatsko mazanje in vstavljanje moznikov.

Verzija stroja M100F z ravno »HE« ALU delovno mizo 3110x1620 mm – za obdelavo masivnih izdelkov ali uporabo nesting tehnologije.

10

FLEXMATIC – Avtomatska motorizirana nastavitev vakum prijemal in suportov.


Povečane dimenzije obdelave Hod oz. višina obdelave je pri 5-osnem stroju ključnega pomena. M100 ima prehod obdelovanca 180 mm, na 75 mm visokih vakumskih prijemalih, oziroma hod osi celo 510 mm. Pri M200 je ta višina prehoda z orodjem 250 mm. To pomeni hod osi po Z-ju celo 540 mm! Poleg tega lahko po dolžini izbirate med izvedbami stroja 3100, 3700 in 5500 mm obdelave po X osi. Po Y osi lahko pri M100 obdelujete 1900 mm (standard je 1620 mm) pri M200 pa celo 2200 mm (standard je 1900 mm).

XILOG MEASTRO je osnovni program, s katerim lahko naredite večino bolj ali manj zahtevnih izdelkov. Za večji izkoristek stroja priporočamo doplačilo modula Maestro 3D, ki je kos tudi najzahtevnejšim tehnološkim zahtevam. Strankam, ki se dnevno srečujejo z zahtevnimi 3D izdelki, priporočamo nakup Swood v Solidworksu, ki ima v Sloveniji močno tehnično podporo, ki je za uspeh v tem poslu nujno potrebna.

CNC STROJI

Zmogljiva programska oprema ključ do uspeha

Redno izvajamo šolanja za delo in vzdrževanje CNC strojev Morbidelli in SCM.

KOTNE GLAVE Kotne glave HITECO Industrijske kotne glave za uporabo na CNC-strojih, kot so SCM, Morbidelli, IMA, Homag, Biesse, Busellato, CMS idr.

Kotna glava z dvema izhodoma HITECO HSK63F H = 100

Kotna glava z enim izhodom HITECO ONE HSK63F H = 100

Univerzalna glava za CNC-stroj za vrtanje, rezkanje ali žaganje. Agregat ima možnost vpetja rezkarjev s pušami 1 x ER32 in 1 x ER25. Puša ER25 ima možnost namestitve lista krožne žage. Ob naročilu nujno navesti tip stroja in vpetja.

Najv. hitrost vrtenja 15.500 obr./min, vpetje ER32, rotacija 0-360°, HSK 63F/ISO30 Ob naročilu nujno navesti tip stroja in vpetja. Cena po ceniku: 1.745 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

1.490 € + ddv

1.290 € + ddv

Kotna glava nagibna HITECO TILT Nagib 0-100°, najv. hitrost vrtenja 15.500 obr./min, vpetje ER32, rotacija 0-360°, HSK 63F/ISO30. Ob naročilu nujno navesti tip stroja in vpetja. Za vsak tip kotne glave je možno izbrati tip vpetja ... HSK 63F, ISO30 ...

Cena po ceniku: 1.490 € + ddv

Kotna glava nagibna z digitalnim odčitovalcem HITECO TILT DIGIT Nagib 0-100°, DIGITALNI ODČITOVALEC KOTA, najv. hitrost vrtenja 15.000 obr./ min, vpetje ER32, rotacija 0-360°, HSK 63F/ISO30.

Cena po ceniku: 2.515 € + ddv

Cena po ceniku: 3.200 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

1.990 € + ddv

2.490 € + ddv

11


PROIZVODNJA OKEN, STOPNIC, VRAT CNC stroj

ACCORD 25

IZJEMNO ROBUSTEN - 6.500 kg!

Izjemno robusten stroj, s težo 6.500 kg, z mostnim vpetjem ter NIZKIM vložkom glede na zmogljivost stroja. Accord je izdelan in prilagojen za lesarje, ki se ukvarjajo s predelavo masivnega lesa, predvsem za proizvajalce oken, vrat, stopnic, masivnih polizdelkov in izdelkov. Accord 25FX razploga z bogato opremo za fleksibilno proizvodnjo, kot so klešče, avtomatska vakum prijemala, nakladalni/razkladalni sistemi, več agregatov na enem stroju, prilagojena oprema za obdelavo masive. Celo kompozitni materiali so idealni za obdelavo na tako robustnem stroju!

Industrijski stroj! 3-, 4- ali 5-osni agregat

CNC STROJI

Zalogovnik orodja ob motorju do 72 pozicij! Dvojna neodvisna Z os!

Premer lista krožne žage 300 mm s 360⁰ obračanjem!

Horizontalna enota z velikim hodom za bočno vrtanje različih višin

Cena za osnovno opremljen stroj že za

110.000 € + ddv!

(polog od 38.500 € + 60 obrokov po 1.380 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)*

Različica stroja z avtomatskim razkladalnim/nakladalnim sistemom Accord WD je fleksibilna povsem avtomatska CNC proizvodnja linija za izdelavo vrat in okenskih profilov. Stroj ne potrebuje neprestane prisotnosti CNC operaterja. Omogoča avtomatsko nakladanje in razkladanje obdelovancev na delovno mizo.

12


6-osni stroj CNC OIKOS

Tehnologija, ki ji zaupajo največji!

Idealna rešitev za izdelavo nosilcev za ostrešje, izrez elementov iz plošč CLT in X-LAM s pomočjo nesting tehnologije, obdelavo lepljenih nosilcev, tramov, izolativnih plošč.. OIKOS z inovativno opremo postavlja nove standarde na področju inovativne proizvodnje masivnih hiš in objektov.

CNC STROJI

CNC OIKOS je opremljen z nakladalno in razkladalno napravo za obdelavo nosilcev in elementov z dolžino do 20 m in širino do 4,8 m. Višina obdelave po z-osi je 500 mm!

6 osni 13 Kw agregat obdeluje brez obračanja materiala na vseh 4 strani s pomočjo pestre izbire orodij. Z zmogljivim skladiščem orodja, ki sprejme tudi večja orodja, kot je krožna žaga premera 600 mm, je v vsakem trenutku mogoča katerakoli obdelava. Programska oprema Maestro Beam/Wall je prijazna za uporabo in dovolj zmogljiva, obenem pa povezljiva z večino rešitev CAD/CAM na trgu. Morebitne trke orodja z obdelovancem uspešno preprečuje 3D-simulator na stroju. Tehnologijo OIKOS so v svoje proizvodnje že integrirali najbolj cenjeni proizvajalci v svojem segmentu: -

Binderholz, Avstija Schneider – Best wood, Nemčija Fleischmann Holzbau, Švica Hoisko, Finska

Proizvodnja podjetja Binderholz, Unernberg, Avstrija.

13


CNC stroj Morbidelli CX 100 Visoko produktiven stroj, za katerega ne potrebujete veliko prostora! Stroj za vrtanje, rezkanje in izdelavo utorov. Izjemna produktivnost stroja, ki zavzame malo prostora. Nalaganje obdelovancev je zelo hitro in preprosto. Stroj ima odlično rešitev za prijemala in vodila, ki omogoča maksimalo stabilnost obdelovancev med obdelavo, tudi pri bolj občutljivih materialih.

Stabilnost obdelovanca med obdelavo je ključna. - Obdeluje 3.050 mm x 900mm x 60 mm, - hitrost pomika 40 m/min, - vrtalna enota 18 svedrov, - klešče za prijem obdelovanca, - vhodna in izhodna delovna miza, - programska oprema XILOG MAESTRO Možnost: rezkalni agregat

Cena po tovarniškem ceniku: 44.975 € + ddv

Akcijska cena: 38.000

€ + ddv

(polog 13.250 € + 60 obrokov po 460 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)*

CNC stroj Morbidelli CX 200

CNC STROJI

60% večja produktivnost od CX100 zahvalujoč dvema NEODVISNIMA vrtalnima glavama, RO.AX (in najvišjo hitrostjo 8000 vrtljajev na minuto. Pripravljena rešitev za umestitev v sistem ti. pametne tovarne.

Akcijska cena:

že od 64.000 € + ddv naprej! Neodvisno vrtanje z dvema vrtalnima glavama hkrati za maksimalno produktivnost.

5-osni CNC stroj SCM ACCORD 50 Accord 50 je narejen za obdelavo večjih obdelovancev, tako lesa, kot tudi drugih kompozitnih materialov. Dimezije delovne mize so od 3650 do 6170 po dolžini in 1600 mm do 2120 mm po širini.

14

Dve vrtalni enoti, s 30 svedri in ena žagica po x osi. Glavni motor 6,6 kW s HSK F 63 vpetjem in avtomatska menjava orodja s 6 pozicijami.

(polog 23.400 € + 60 obrokov po 785 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)*

Prehod obdelovanca 500 mm!

Zalogovniki orodja do 72 pozicij!


NESTING

>> “MANJ DELA, VEČJI IZKUPIČEK!”

Tehnologija nesting že dlje časa buri domišljijo mizarjev, ki želijo optimizirati proizvodnjo. Nesting je razrez različnih oblik z uporabo optimizacije obdelovancev znotraj plošče zaradi maksimalnega izkoristka. Prvotno so tehnologijo nesting uporabljali proizvajalci ogrodij za sedežne garniture, pozneje, že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je večina proizvodnje v Ameriki in Avstraliji nastala prav z uporabo tehnologije nesting. V SCM so tehnologijo nesting začeli razvijati v devetdesetih letih ob njeni pojavitvi. Nesting je optimizacija razreza plošče na končne mere obdelovanca in sočasnega vrtanja lukenj. Razrez se ne izvaja z žago, temveč z rezkarjem, kar zagotavlja boljšo kakovost robu in 100-odstotno vzporednost končnih obdelovancev.

OPTIMIZACIJA – PRIHRANEK MATERIALA BOLJŠA KAKOVOST ODREZA – REZKANJE HITREJŠI CIKEL – RAZREZ IN VRTANJE STA SOČASNA MANJ DELOVNE SILE – 1 DELAVEC NA STROJ DELOVNI PROCES: - naklad plošč na nakladalno rampo - pomik plošče z nakladalne rampe na delovno mizo stroja CNC - obdelava CNC – rezkanje in vrtanje - samodejni pomik obdelovancev s stroja na transportni trak

CNC STROJI

Dražji so materiali ter manjši in zahtevnejši so obdelovanci, hitreje se povrne investicija v stroj. RAZLIČNA PODROČJA UPORABE: -

proizvodnja pohištvenih front (razrez, profiliranje) proizvodnja korpusov (razrez, vrtanje) proizvodnja stopnic (razrez) proizvodnja elementov za karavaning in navtiko proizvodnja glasbil in avdio opreme razrez in vrtanje v enem prehodu na stroju CNC optimizacija razreza

15


CNC stroj Morbidelli N100 CNC Morbidelli N100 je modularen stroj za obdelavo lesa, aluminija, plastike in drugih materialov.

Cene od 57.900

- 110.000 € + ddv (odvisno od opreme)

Zanesljivo vrtanje - RO.AX vreteno – najbolj učinkovita vrtalna enota s hitrostjo do 8.000 obr./ min! Povečan premer vretena, monolitne izvedbe, roto-aksialno vrtenje. Povečana moč pomeni, večja vzdržljivost. Vzdrževanje le na 1.000 delovnih ur! Mazanje vsakega vretena posebej.

MODULARNA NESTING LINIJA

Morbidelli N100 lahko opremimo z različno dodatno opremo za uporabe tehnologija gnezdenja (NESTING), delno ali v celoti : - dvižna naprava do višine 700 mm - vakuum prijemala za pozicioniranje in pomik obdelovancev - odsesovalni sistem za delovno mizo, transportni trak in za delovne agregate - pomična rampa

CNC STROJI

Sistem PRO-SPACE omogoča dostop do stroja z vseh štirih strani, kar pomeni prihranek in boljši izkoristek prostora.

CNC stroj Morbidelli N200 NESTING LINIJA

Cene od 129.000

- 165.000 € + ddv (odvisno od opreme)

Glavne značilnosti MORBIDELLI NESTING AUTHOR N200: - mere delovne mize: 3.650 x 2.120 mm, - izredno robustna konstrukcija stroja, - mostno vpetje, natančna linearna vodila, pomiki, - vrtalna enota ROAX: 8.000 vrt./min – 26 svedrov, - motor Hiteco: 13 kW – vodno hlajen, maks. 24.000 vrt./min, - inverter, - 4 vektorska os, - HIGHEFFICIENCY delovna miza (3.650 x 2.120 mm).

16

HE-»HighEfficiency« alu delovna miza. Trdna in praktična za uporabo, zelo odporna. Hitro odpiranje vakuum polj s pomočjo magnetnih zatičev (patentirano).

- štirje referenčni omejevalci s sprednje strani ter po eden na levi in desni strani, - centralno mazanje, predpriprava za nalaganje/razkladanje, - gumb za pomik obdelovancev iz stroja na levi strani, - sinhronizirano delovanje, - transportna proga za pomik obdelovancev iz stroja, - nakladalna naprava na desni strani stroja s pomično rampo, - naklad plošče z uporabo vakuumskih prijemal, - povezava treh enot v celotno linijo, - predpriprava za dve vakuumski črpalki, - 2 x vakuumska črpalka 250 m3/h, - naprava za merjenje dolžine orodja, - prenosna upravljalna enota, - servis Telesolve On-line, - najnovejša programska oprema Xilog Maestro in dodaten modul Xilog Nesting z najsodobnejšim algoritmom za optimizacijo, - dodaten ključ za delo v pisarni.


Morbidelli Author P200

Novost Ligna 2017!

Večnamenski stroj CNC za vrtanje, rezkanje in robno lepljenje Morbidelli Author P200 Odlična rešitev za proizvodnjo ‘just in time’. Že dobro uveljavljenima industrijskima modeloma Planet P800 in P1000, se je zdaj pridružil tudi bolj dostopen model, z novo revolucionarno delovno mizo, s katero boste prihranili prostor, povečali produktivnost in brez posredovanja delavca združili več operacij v eno. Gre za zelo dovršen stroj, z neštetimi tehničnimi rešitvami za najzahtevnejše tehnološke procese.

Akcijska cena opremljenega stroja že od

190.000 € naprej!

(polog od 69.750 € + 60 obrokov po 10.350 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)*

CNC STROJI

Revolucionarna 3-osna delovna miza HE-POD z avtomatskim pozicioniranjem prijemal, tudi po višini. Prijemala pri HE-POD se dvigujejo po višini, s čimer omogočajo nesting obdelavo. Pristop z agregatom do vsakega obdelovanca je omogočen, s tem da ga dvigne nad drugimi.

Na sejmu Ligna je novi Author P200 za robljenje okroglin in delovno mizo HE-POD pritegnil ogromno zanimanja.

CNC pretočni vrtalni in rezkalni stroj MORBIDELLI UX100/UX200 Gre za visoko učinkovit in obenem izredno fleksibilen stroj tako v maloserijski kot tudi serijski proizvodnji. Omogoča predvsem vrtanje in rezkanje, pa tudi odrez z žago in vstavljanje okovij. Vse na enem stroju! Stroj je opremljen z zgornjo in spodnjo vrtalno enoto, PRI UX100 41 + 41 svedrov ter pri UX200 58 + 58 svedrov, kar omogoča sočasno in neodvisno obdelavo obeh ploskev ali pa dveh obdelovanceh hkrati. Vrtalna enota z RO-AX tehnologijo in hitrostjo vrtenja 8000 obr./min.! Uniflex se lahko opremi z nakladalnim in razkladalnim sistemom, s katerim lahko zmanjšamo vpliv človeškega faktorja in povečamo kapaciteto stroja.

UNIFLEX je v primerji s klasičnim CNC strojem 8x HITREJŠI!

17


AVTOMATSKE ŽAGE Avtomatska žaga Gabbiani P 75

AVTOMATSKE ŽAGE

Idealna rešitev za izkušene mizarje in manjša podjetja za razrez iverala, masivnih plošč, plošč MDF, vezanih plošč… Žaga s predrezilom in kontrolo PLC ima novo zmogljivejšo programsko opremo Maestro Cut, s katero med drugimi upravljamo tudi zalogo in ostanke. Ima tudi posebno funkcijo za odlaganje končnih obdelovancev, koncev ali odrezkov. Z dodatnimi moduli, kot so Meastro 3D Editor, Maestro Cut Utility, Maestro Cut Manager in Maestro Otimmo Cut, povečamo učinkovitost in dobičkonosnost.

Oprema: - pomik žagalnega agregata preko zobnika in zobate letve – pomik voza do 100 m/min, pomik klešč do 70 m/min, - dimenzija obdelave 3.200 x 3.200 mm, - višina odreza 70 mm, - moč glavnega motorja 9 kW (S6), moč predrezila 1,3 kW, - vhodna zračna miza 2.500 x 600 mm, - 2 dodatni zračni mizi 1.500 x 600 mm, - magnetna letev za odčitavanje, - 7 pritisnih plavajočih klešč (standardno), - premer lista krožne žage 300 mm, premer predrezila 160 mm, - programska oprema Maestro CUT, - okvirna skupna dimenzija stroja 7.000 x 5.000 mm. Druge možnosti: dodatni moduli Meastro, možnost izdelave utorov, povečane delovne mize, avtomatska nakladalna naprava z možnostjo nalaganja od zadaj in s strani…

Plavajoče klešče za nežen prijem, maksimalen oprijem in paralelnost med obdelavo.

Cena po tovarniškem ceniku: 55.437 € + ddv

Akcijska cena:

46.800 € + ddv Na račun 4 neodvisnih motorjev za zračnost delovnih miz lahko posamezne mize vklapljamo ali izklapljamo. S tem zagotovimo drsnost, kjer jo potrebujemo in izklopimo tisto, na kateri odlagamo obdelovance. Tako preprosto preprečimo tudi morebitne poškodbe.

(polog 16.380 € + 60 obrokov po 590 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Industrijske žage GABBIANI serije G2, GT2 in G3 ter GT3 Atomatske žage Gabbiani serije G so primerne za vse vrste potreb, s katerimi se pri razrezu srečujejo podjetja, da bi pridobila najboljšo konkurenčnost na trgu. G2 in GT2 sta namenjeni povezovanju v sistem pametne tovarne – po modelu industrija 4.0. Vse omenjene stroje odlikujejo robustna konstrukcija, prizmatična vodila na žagi, bogata opremljenost za izboljšanje natančnosti in učinkovitosti žaganja.

Hitrost pomika voza se avtomatsko nastavlja s pomočjo amper metra.

Cena za opremljen stroj Gabbiani G2 že za 18

60.500 € + ddv


Industrijske žage GABBIANI serije G2, GT2 in G3 ter GT3

Optimizacija pritiska pritisne letve.

Do 40% večja produktivnost z neodvisnimi pomiki klešč – Gabbiani FlexCut (patentirano).

Meastro Ottimo – vodenje skladišča, optimizacija, povezava ERP, povezava Industrija 4.0,...

Avtomatsko obračanje obdelovancev na dvižni mizi.

Nalaganje paketov in dostop z viličarjem z vseh treh strani!

SKLADIŠČNI SISTEM

Maksimalna hitrost se avtomatsko prilagaja s pomočjo amper metra. Optimalna hitrost ne glede na obremenitev in ostrino rezilnega orodja.

Industrijska THK vodila so uporabljena na vseh pomikih in so osnova za visoke hitrosti ter zagotavljajo natančnost in zanesljivost tudi pri zelo intenzivni uporabi stroja. THK prizmatična vodila so nameščena na vozu, žagnemu agregatu, mostu in stranskemu pritiskaču !

Avtomatski skladiščni sistem Mahros FLEXSTORE EL Visoka produktivnost, fleksibilnost, manj napora Avtomatski 3 osni skladiščni sistem Flexstore El je namenjen srednjim in velikim podjetjem za potrebe organizacije, skladiščenja in učinkovitega razreza in porabe plošč. Vakuumsko prijemalo z možnostjo obračanja se avtomatsko prilagaja velikosti obdelovanca. Lahko obvlada več strojev hkrati z različno tehnologijo, kot so avtomatska razrezovalka Gabbiani ali nesting linija Morbidelli. Flexstore je robustne izvedbe. Vse komponente so visoke kakovosti in profesionalne izvedbe. Zagotavlja: - prihranek materiala z upravljanjem ponovne uporabe že delno uporabljenih plošč - maksimalno fleksibilnost v primeru povezave z ostalimi stroji - optimizacijo skladiščenja materiala v delovnem prostoru; zavzame manj prostora, brez izgube učinkovitosti - manjšo možnost poškodb materiala - popolno sledljivost v sklopu pametne proizvodnje z avtomatskim etiketiranjem - zmanjšan čas med naročilom in izvedbo Dimenzije plošč: - dolžina 1.800 – 3.200 mm (opc. 2.200 – 4.250mm) - širina 800 – 2.200 mm - debelina 10 - 40 mm (opc. 3 mm) Dimenzija skladišča celotnega skladišča Flexstore: - do 60 m dolžine in do 16 m širine

19


CNC stroj EXITECH SGH 1212

CNC stroj za graviranje in rezkanje K6090

Delovno polje 1220 x 1220 x 120 mm!

CNC STROJI, LASERJI

- Dimenzije delovne mize in obdelave 1220 x 1220 mm, - delovna miza je T utorjena iz aluminija, - pomik osi X,Y,Z - linijska vodila, - motor 1,8 kW 24.000 obr./min, - maksimalna delovna hitrost: 5000 mm/min, - programska oprema Type 3 v.3.2

Mini 3-osni CNC stroj za rezkanje manjših obdelovancev iz lesa, plastike in akrila in drugih materialov!

Redna cena: 7.900 € + ddv

Akcijska cena: 6.400

(polog 2.000 € + 36 obrokov po 120 €, ddv se plača ob pologu)*

Idealen stroj za modelarje, graverje, rezbarje, domačemojstre, mizarje ...

Cena po ceniku: 4.800 € + ddv

Akcijska cena: 3.900

€ + ddv

V ceni vključeno šolanje za delo na stroju in uporabe programa!

Delovna miza 2440 x 1220 x 120 mm doplačilo 3.000 €

Lasersko gravirni stroj SERIJA HS Serija HS je z modelnim letom 2017/2018 pridobila veliko novosti.

Novosti 2018/2019: - Enojni jermenski prenos za dvig/spust delovne mize - Elektromagnetna končna stikala - Natančno izdelani nosilci laserskih cevi - Digitalni displej, z prikazom porabe toka ter delovno moč - Kvalitetnejša končna obdelava/barvanje ohišja - Osvetlitev delovne mize z LED trakom - Enostavnejša nastavitev višine laserske glave - Nov, manjši RED-DOT - Učinkovit hladilnik za hlajenje cevi - Auto fokus

20

€ + ddv

- motor 1,5 kW - do 24.000 obr./min, - programska oprema Type 3.2 z možnostjo risanja 2D in 3D - prenos preko USB, - kontrola z LCD zaslonom, - maks. delovna hitrost do 8000 mm/min - natančnost pozicioniranja 0,1 mm.

Delovno polje 900 x 600 x 150 mm!

Cena že za

4.200 € + ddv

(polog 1.350 € + 36 obrokov po 80 €, ddv se plača ob pologu)

- Tip laserja: hermetično zaprti laser CO2 laser - Moč laserja (serijsko): 80 W / 100W / 150 W - Delovne dimenzije stroja: 1300 x 900 mm / 900 x 600 mm - Hod delovne mize: cca 420 mm - Hitrost reza: 0.3 m/s - Debelina reza: 0 - 20 mm, odvisno od materiala - Hitrost graviranja priporočljiva: 0 - 500 mm/s - Natančnost ponovljivega dejanja +/- 0,01 mm - Ločljivost: 50 - 2.500 DPI - Priključek 220 V +/- 10 %, 50 HZ - Sistem hlajenja: vodno hlajenje - Delovna miza: izmenljive kovinske letve ali satovje


Kontaktna brusilka DMC SD30

vitev Predsta

em na hišn ! u jm e s

Idealen stroj za manjšo mizarsko delavnico, ki izdeluje pohištvo po naročilu. Izbirate med delovno širino 950 in 1100 mm. Za kalibriranje in brušenje masive ter furniranih elementov. DMC SD30 je izredno natančen in zanesljiv stroj ter enostaven za upravljanje. - Delovna širina 1100 mm, 2 trakova, 1. trak - kalibrirni valj, 2. trak - brusni valj + avtomatski pritisni čevelj, - avtomatska nastavitev višine, - oscilacija traku, dolžina trakov 1900 mm, - pnevmatski vklop/izklop posameznih valjev in pritisnega čevlja, motor 11 kW. (opcije: elektronski segmentni pritisni čevelj - tipala, izpihovalci, programator,…).

Cena po ceniku: 19.409 € + ddv

Akcijska cena: 16.400

€ + ddv

(polog 5.740 € + 60 obrokov po 210 €, ddv se plača ob pologu)*

Kontaktna brusilka DMC SD60

- Delovna širina 1100 mm, 2 trakova, - 1. trak – kalibrirni valj, 2. trak – brusni valj + avtomatski pritisni čevelj, - avtomatska nastavitev višine, - oscilacija traku, dolžina trakov 2200 mm, pnevmatski vklop/izklop posameznih - valjev in pritisnega čevlja, - motor 11 kW, ...

BRUSILNI STROJI

DMC SD60 je kompaktna izvedba kontaktne brusilke, z veliko možnosti dodatne opreme. Namenjena je zahtevnejšim uporabnikom. Izbirate med delovno širino 1100 in 1350 mm.

Elektronski segmentni tampon »MESAR« – opc.

Iz zaloge.

Cena po ceniku: 21.775 € + ddv

Akcijska cena: 18.450

€ + ddv

Opcijska oprema: delovne širine 950, 1100 ali 1350 mm, 1-3 delovni agregati, prečni trak, različne ščetke, izpihovalci, motorji, različni pritisni čevlji, frekvenčni pretvorniki,...

(polog 6.450 € + 60 obrokov po 230 €, ddv se plača ob pologu)*

Povprašajte po ostalih tipih in dodatni opremi.

Krtačni stroj TWINGO Krtačni stroj za izdelavo zelo priljubljenega rustik efekta. Na voljo izvedbe z delovne širino 300 in 600 mm ter 1-3 delovnimi agregati. Posebna ponudba: Twingo 600 BB - Delovna širina 600 mm, - 2 delovna agregata - Brezstopenjska nastavitev hitrosti 3-12 m/min, - Avtomatsko centriranje tapete - Jeklena in najlonska ščetka

Cena po ceniku: 11.910 € + ddv

Akcijska cena: 10.400

€ + ddv

(polog 3.965 € + 60 obrokov po 125 €, ddv se plača ob pologu)*

21


Kontaktna brusilka DMC SD 70

NOVO!

SD70 je zelo zanimiv stroj tako z vidika zmogljivosti kot dostopnosti cene. Dolžina traku 2.620 mm postavja SD70 v industrijski razred. S pravo opremo zadosti vsaj 95 % vsem tehnološkim zahtevam. Na voljo so 4 različne konfiguracije in delovne širine od 1.100 do 1.350 mm. Dolžina trakov 2620 mm!

Promocijska cena opremljenega stroja že za

32.900 € + ddv

(polog 11.500 € + 60 obrokov po 410 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom do 3 mesecev)*

Kontaktna brusilka DMC Eurosystem

NOVO!

»V času hišnega sejma bo prisoten tehnični prodajni specialist DMC.«

vitev Predsta

Industrijska kontaktna brusilka DMC Eurosystem je inovativna rešitev za dosego optimalnih rezultatov brušenja, kalibriranja, strukturiranja, krtačenja ali poliranja. Stroj Eurosystem je povsem modularen, kar pomeni, da je lahko dobavljen v različnih konfiguracijah, opremljen z do 4 trakovi, prečnim trakom, skobeljno glavo, strukturno krtačo, izpihovalci... DMC Eurosystem je visokoproduktiven stroj, s poudarkom na dovršeni kakovosti končnega učinka obdelave.

em na hišn sejmu!

BRUSILNI STROJI

Cene od

39.900 €

naprej + ddv INOVATIVNE PREDNOSTI: Programska rešitev Maestro Top Sand Kontroler PRO-SAND za nastavitev vseh delovnih parametrov na zaslonu na dotik in nadzor vseh operacij stroja v realnem času.

Elektronski magnetni segmentni tampon EPIC, monolitne konstrukcije (patent DMC), podaljšana os cilindra z dvojnim delovanjem, pnevmatski nadzor (vlek/pritisk), tampon EPIC zagotavlja maksimalno občutljivost in natančnost za vse tipe obdelav.

Dinamični sistem podtlaka delovne mize

Enota ‘Superfinish’

Prečni brusni agregat T-CROSSBELT

Sistem PWM

Sistem vakuma pod delovno mizo s frekvenčnim pretvornikom vakuma, ki zaznava površino obdelovanca in samodejno prilagaja moč oprijema glede na velikost obdelovanca. V stroj je vgrajena vakumska naprava, ki zmanjšuje hrup in prihrani prostor.

Na vhodu ali izhodu vgrajena zunanja enota za prečno brušenje masive, furniranih in barvanih elementov, tako matiranih kot visoko sijajnih obdelovancev.

22

9 mm hoda po višini! Enota ‘Superfinish’ je bila prvotno zasnovana za potrebe industrije za končno brušenje. Notranji filc trak in elektronski magnetni tampon EPIC omogočata izjemno homogeno delovanje brusnih zrnc na površino obdelovanca. Notranji trak je izdelan iz brušenega filca z rebrastim vzorcem, pod kotom 22 ⁰ za ‘superfinish’ obdelavo.

V realnem času spreminja pritisk posameznih segmentov EPIC in se tako prilagaja vsakemu centimetru površine obdelovanca med samo obdelavo. Sistem ‘PWM’ nadzoruje kontroler MAESTRO PRO-SAND, ki omogoča spreminjanje prikaza vseh parametrov in shranjevanje v posamezni programe. Sistem je optimalen za brušenje neravnih površin in je plod lastnega razvoja DMC.


Kontaktna brusilka Lestroj B3

NOVO!

Največ za vaš denar!

Dobava iz zaloge!

Kontaktna brusilka Lestroj B3 je stroj kompaktne izvedbe, univerzalne uporabe in natančne obdelave. Namenjena je manjšim mizarskim delavnicam za kalibriranje in brušenje masive in furniranih elementov. Kakovostno brusi tudi temeljni lak.

Odlično razmerje med ceno / kakovostjo! Dve konfiguraciji širine 950 mm ali 1.100 mm - Delovna širina 950 mm, - 1 trak, valj + pritisni čevelj - avtomatski tampon, zračni z nastavljivo trdoto - avtomatska nastavitev debeline - motor 7,5 kW (pri širini 1.100 mm – moč motorja 11 kW), - avtomatsko centriranje tapete, - 2 hitrosti pomika transportne tapete, CE

Akcijska cena:

9.490 €

+ ddv Doplačilo za stroj z delovno širino 1.100 mm: 1.500 € + DDV ( polog 1.780 €+ 60 obrokov po 142 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

Možen priklop na osnovni trifazni tok s 25 A varovalkami!

DMC SISTEM

DMC SISTEM

– Več kot stroji za brušenje Konkurirati na današnjih trgih, je nujno, saj je potrebno svojim kupcem ponuditi izdelke vrhunske lastnosti, zaradi katerih so edinstveni na svojem področju. Izdelovati tisto kar zmore vsak ni več modno in tudi ekonomsko upravičeno ne. Konkurirati je mogoče le z nečem, kar ne more narediti vsak in s tem tudi dvigniti kvaliteto ter za pričakovan izdelek dobiti večji donos. Trend v lesnoobdelovalni industriji je posegel v najnovejšo tehnologijo kako zaključene elemente ter obloge pripraviti do izgleda naravnega lesa, kot npr. žagan les, učinek staranega lesa uničenega od črvov, valovite površine, ščetkane površine, ter rustikalnega učinka.

Rezbarska enota DMC je inovativna tehnologija, ki jo je podjetje DMC patentiralo in s katero je razvilo rešitev ustvariti videz ročno skobljanega lesa, furnirja, MDF-a, obdelovanje materiala, ki se uporablja v različnih sektorjih kot so talne obloge, pohištvo ter stenske obloge. Ideja kako naj bi sama stenska obloga izgledala ter modeli kako si sledijo ena proti drugi plošči je lahko popolnoma naključna ali popolno prilagodljiva. Fleksibilnost stroja je pridobljena iz CNC stroja vendar pa je sama obdelava z nižjimi stroški ter veliko povečano produktivnostjo.

23


DMC SISTEM

Stroj DMC System T 10 omogoča izbiro kar 10 agregatov v liniji, kateri se izberejo glede na željen končni učinek izdelka. Najbolj iskana sta skobelna agregata, ki glede na vertikalno ter prečno premikanje omogočata videz ročnega skobljanja, omogočata videz reliefnega videza za stenske obloge ter posamezne dele pohištva. Na stroju je mogoče imeti navadne agregate kot pri standardnih brusilkah, valji, tamponi, prečni agregat za visoki sijaj...

24

Pri izvedbi 3D grafike je nepogrešljiv rotirajoči planetarni agregat ki je sestavljen z 9-21 rotirajočimi diski kateri so lahko v izvedbi brusnih agregatov ali polirnih ščetk. To je pomembna obdelava, saj v enkratnem prehodu lahko dobimo površino ki je pripravljena za barvanje ali lakiranje.

Za izdelovalce rustikalnega pohištva je nepogrešljiv agregat tračna žaga, ki je nameščena poševno in daje izgled grobo rezanega lesa. Vse pomembnejši postaja tudi agregat, ki daje izgled črvičenega lesa, ki neenakomerno v les odtisne luknjo. Inovativna paleta brusilnih strojev DMC “sistem” omogoča da je tudi najbolj zahteven izdelek enostaven za izdelavo!


FORMATNE ŽAGE SCM SERIJE CLASS Formatna žaga

PRODAJNI HIT!

serija CLASS

Formatna žaga SI 400 EP CLASS

(polog 5.920 € + 48 obrokov po 235 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Si400 EP CLASS: - voz CLASS 3.200 mm, - predrezilo s samostojnim motorjem, - glavni motor 7 kW, - PRO-LOCK menjava lista (opc.), - stikala na vozu, - programator EASY, - avtomatsko desno vodilo – THK + neskončni vijak, - avtomatska nastavitev višine in nagiba lista krožne žage

Praktično kotno vodilo z avtomatsko korekcijo Voz je srce vsake formatne žage! Superiorni sistem brez vijakov CLASS, se izkaže še posebej v slabših delovnih pogojih. Velike obremenitve, prašno okolje, intenzivna uporaba, so okolje pozicije omejevalca. v katerem se CLASS vozovi odlično počutijo. Tako so primerni tudi za razrez umetnim mas, aluminij plošč in drugih težjih materialov.

Za potrebe razreza aluminija imajo CLASS formatne žage možnost mazanja oz. hlajenja lista krožne žage. Žagna enota s predrezilom je monolitna.

Natančnost in dolgoletna zanesljivost voza, robustni žagni agregati, močna in hitro nastavljiva vodila, enostavna in natančna nastavitev kotov z avtomatsko korekcijo. Inovativne rešitve za optimalen izkoristek formatna žage so ključne lastnosti serije CLASS formatnih žag.

Računalnik EASY na podporni roki v višini oči Kontrolirane 3 osi (višina, nagib, desno vodilo)

Akcijska cena: 15.990 € + ddv

FORMATNE ŽAGE

Najboljša formata žaga za vsak namen!

ORT v p Za najbolj zahtevne kote in odreze, je na voljo najbolj natančen sistem za kote FULLSUPPORT v povezavi s sočasno korekcijo pozicije digitalnega odčitovalca. KONKURENCA

Programator EASY – inkrementalna mera, izračun kotov, uporaba funkcije utornika, možnost shranjevanja več programov, kalkulator, avtomatski dvig-spust in nagib lista krožne žage, avtomatska nastavitev.

SCM

FORMATNE ŽAGE

QuickLock sistem prečnega vodila s hitro prestavitvijo in dodatno kotno maso z digitalnimi odčitovalci, je najbolj zaželena oprema mizarjev.

Prednapetostni samo centrirni sistem voza iz dveh ALU monolitnih delov in vbočenimi jeklenimi vodili za večjo naležno površino jeklenih kroglic. Voz ima 4-krat večjo nosilnost od ostalih podobnih vozov na trgu. 10 let garancije na točnost 0,05 mm

Formatne žage CLASS imajo pomik desnega vodila preko močnega neskončnega vijaka in prizmatičnih vodil, kar je zelo pomembno za dolgoletno zanesljivo delovanje.

Hitra menjava lista brez uporabe ključa PRO-LOCK.

Formatna žaga SI 400 CLASS

Mehanske nastavitve

Cena po tovarniškem ceniku: 12.921 € + ddv

Akcijska cena: 9.190 € + ddv

(polog 3.210 € + 48 obrokov po 140 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

25


Formatna žaga SiX

- Premer žaginega lista: 400 mm - Premer predrezila: 160 mm - Višina odreza pri 90°: 136mm - Višina odreza pri 45°: 97mm / 60 mm - Širina paralelnega reza: 1270 mm - Dolžina voza: 2600 / 3200mm - Moč motorja: 7.0 kW - Programator READY 3 UP

Prva cenovno dostopna žaga z nagibom agregata v obe smeri! Kontrolna enota je konzolna, desna masa je hitro snemljiva in se pomika po vijačnem vretenu.

Akcijska cena:

vitev Predsta

em na hišn ! u jm e s

11.990 € + ddv (polog 4.200 € + 60 obrokov po 150 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

Formatna žaga SI40 NOVA Super in enostavna formatna žaga z enakim žagnim agregatom kot serija CLASS. Ima vse, kar potrebujete: voz (3.200 mm), samostojno predrezilo, profesionalna vodila, motor (5 kW) ...

FORMATNE ŽAGE REZKAR

em na hišn sejmu!

Akcijska cena: 5.750 € + ddv

(polog 2.000 € + 36 obrokov po 115 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

FORMATNE ŽAGE REZKAR Formatna žaga rezkar St 5es

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

Odličen stroj za vsakega mizarja, kombinacija dveh strojev s prihrankom na prostoru, močna izvedba stroja omogoča do 8 ur dnevne uporabe, podporna roka za podajalnik - izjemno hitre nastavitve, kapa s sanmi (standardna oprema) - ohranja prvotne nastavitve in skrajšuje nastavitvene čase. Odlično razmerje med ceno in kvaliteto. -

Ojačan alu voz dolžine 3.200 mm širine 360 mm, maks. premer lista 350 mm, samostojno predrezilo 0.7 kW, 120 mm, zaščitna kapa za hitro prestavitev v standardni opremi rezkar 5 hitrosti, profesionalna vodila, 2 motorja po 5 kW (S6).

Cena po ceniku: 11.639 € + ddv Dodatna oprema (doplačilo): podporna roka za hiter odmik podajalnika, voz 2.300, 2.600 ali 3.200 mm, digitalni odčitovalci na prečni masi, digitalni odčitovalec na prečnem vodilu, motor 7 kW, stikala na vozu, dodatno kotno vodilo, ...

Formatna žaga rezkar ST 4e Profesionalna izvedba stroja serije ELITE! - Voz 2.660 mm (opc. 3.200 mm), - predrezilo, - nagib žage, - zaščitna kapa, - rezkar 4 hitrosti, - profesionalna vodila, - 2x motor 5 kW (S6).

26

ODLIČNA CENA! Le malenkost dražji stroj od rabljenih formatnih žag!

vitev Predsta

Cena po tovarniškem ceniku: 8.093 € + ddv

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

Akcijska cena: 7.990 € + ddv

(polog 2.800 € + 36 obrokov po 158 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

Profesionalna vodila!

Cena po tovarniškem ceniku: 8.224 € + ddv

Akcijska cena: 5.690

€ + ddv

(polog 1.990 € + 36 obrokov po 110 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*


FORMATNA RAZREZOVALKA Formatna razrezovalka CONCEPT 350 FIMAL

Laser za lažji odrez obdelovancev! Še posebej uporabno pri razrezu masive!

em na hišn sejmu!

Cene opremljenega stroja med 18.500

in 27.900 € + ddv (odvisno od opreme)

Prihranek prostora, večja učinkovitost Mizarstvo Podkrižnik Matjaž s.p., Novo Mesto, »Z razrezovalko Concept 350 sem izredno zadovoljen prvič zato ker lahko na stroj sam delam, sam lahko razžagam celotno ploščo 2800 mm dolžine, ne rabim nobenega drugega v delavnici, ne rabim še nekoga da mi kose odmika. Drugič zato da se ne matram, tretjič zato ker je precej bolj varno. To so prednosti ki so najboljše, je pa vsekakor prednost ta da je razrez hitrejši kot na navadni formatni žagi, predvsem v tem ker bi drugače rabil še enega delavca. Roke nikoli ne držiš zraven rezila. Stroj bi vsekakor priporočil tudi drugim, mi na njem razžagamo vsak dan od 5-10 plošč. Jaz osebno jo za formatno žago ne bi nikoli zamenjal. Žaga ima nagib in pod 45 stopinjami ne moreš takšne dolžine nikoli tako precizno odrezati kot na običajni formatne žage, pripomore predvsem pritisna letev. Pod kotom je v nulo. Iz delavnice stroja ne dam!«

Odrez 3200 mm (opc. 3800 mm), nagib lista krožne žage do 45 stopinj.

Manjše tlorisne dimenzije kot pri klasični formatni žagi! Občuten prihranek prostora!

FORMATNA RAZREZOVALKA

Stroj Concept 350 je že dobro uveljavljen stroj med mizarji. Vedno več manjših mizarskih delavnic se odloča za ta stroj, zaradi manjših dimenzij od klasične formatne žage in boljše učinkovitosti. Med razrezom stroj deluje povsem avtomatsko s pomočjo pritisne letve, ki pritisne obdelovanec in žagne enote, ki potuje po krogličnih vodilih. Stroj upravljamo preko premične upravljalne enote, kjer nastavljamo pozicijo avtomatskega desnega vodila do 1.300 mm, višino lista in izbiramo med 3 načini reza: žaga, žaga + predrezilo, utor. Hitrost odreza je brezstopenjsko nastavljiva preko potenciometra. Stroj je možno opremiti z večjim številom podpornih miz, kotnim vodilom, zaslonom na dotik in optimizacijo in digitalnimi odčitovalci.

stracija Demon

Manj energije, večji učinek! Namesto uporabnika potuje žagna enota.

KOMBINIRKE Kombinirka Lab 300p

Najbolj natančna in izpopolnjena hobi mizarska kombinirka!

MiniMax kombinirke serije LAB so med hobi uporabniki izredno cenjene, saj so izredno natančne, zelo univezalne in imajo majhne zunanje mere. Lab 300p ima odlično razvite rešitve za natančno delo saj so komponente izdelane za dolgoletno zanesljivost in varnost uporabnika. Gladki pomiki MiniMax vozov in natančnost odreza bodo zadovoljili tudi najzahtevnejše uporabnike. Maksimalen premer lista 315 mm z nameščenim predrezilom, je dober podatek za vse tiste, ki bi želeli izdelovati ploskovno pohištvo. Vreteno rezkarja je visoko 100 mm in ima 3 hitrosti vrtenja za izdelavi utorov, profilov in poravnavanje robov. Lab 300p ima priložena 3 aluminij vodila: prečno teleskopsko vodilo z natančnimi polkrožnimi omejevalci, desno vodilo s fino nastavitvijo in nagibno vodilo za poravnalko so ključnega pomena za natančnost dela. Trije motorji jakosti 4 kW so dobrodošli pri obdelavi masive. Poravnalka debelinka širine 300 mm zadovoljuje večini hobi uporabnikom. Za ljubitelje masivnega lesa priporočamo nakup dodatne Xylent glave, s katero lahko pridobite z boljšo obdelavo, nižjo hrupnostjo stroja ter manjšemu volumnu odpadnega materiala. Priloženo vrtalko lahko uporabite za izdelavo širokih utorov.

Kombinirka MiniMax LAB 300p je vredna vsakega evra!

- Alu voz 1.600 mm, predrezilo, - nagib žage do 45°, - rezkar 3 nastavitve hitrosti, - zaščitna kapa, - poravnalka-debelinka delovne širine 300 mm, vrtalka, - 3 x motorji po 4 kW (S6), - maks. premer lista 315 mm, - podporna roka, okvir z vodili, - vodilo za poravnalko, - kolo s številčnico za debelinko, - XYLENT glava - opcija.

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

Cena po ceniku: 6.879 € + ddv

Akcijska cena: 4.490

€ + ddv

(polog 1.570 € + 36 obrokov po 90 €, ddv se plača ob pologu)*

“Xylent” skobeljna glava - Optimalno gladka površina – konkavna oblika rezil in 3 spirale - Zmanjšan hrup med obdelavo - 30% manjša obremenitev motorja – višje hitrosti obdelave - Nižji stroški – 4x obračanje rezil - Zmanjšan volumen odpadnega materiala za 50%

27


Kombinirka 5 operacij CU 410 c Univerzalna mizarska kombinirka Mini Max CU 410c , odličen stroj za mizarja začetnika, ki želi na omejenem prostoru, za omejeno investicijo, kar največjo uporabnost.

em na hišn u sejm !

KOMBINIRKE

CU 410c ( prej Classic ) je velik prodajni hit! Izboljšana vodila, dobre rešitve za hitro in natančno delo, prefinjena izdelava, zanesljivo delovanje so lastnosti, ki prepričajo. Natančen voz z gladkim tekom dolžine 2.700 mm, izboljšan sistem za nastavitev predrezila pod delovno mizo in predvsem natančne mase na žagi in poravnalki so lastnosti, ki ločijo MiniMax od ostalih kombinirk. Fina nastavitev z numeričnim prikazovalnikom je novost, ki bo delo na kombinirki še poenostavila. -

Odrez na voz 2.700 mm!

vitev Predsta

Prodajni hit!

Alu voz 2.660 mm, predrezilo, nagib žage do 45°, rezkar 3 nastavitve hitrosti, zaščitna kapa, poravnalka-debelinka delovne širine 410 mm, vrtalka, XYLENT glava - opcija. 3 x motorji po 5 kW (S6), maks. premer lista 315 mm, teleskopska podporna roka, Cena po tovarniškem ceniku: 10.166 € + ddv vodilo za poravnalko, Akcijska cena: 6.600 € + ddv okvir z vodili, teža 720 kg, (polog 2.310 € + 36 obrokov po 130 €. DDV se plača ob kolo s številčnico za debelinko, XYLENT glava - opcija. pologu ali z zamikom)*

- Optimalno gladka površina – konkavna oblika rezil in 3 spirale - Zmanjšan hrup med obdelavo - 30% manjša obremenitev motorja – višje hitrosti obdelave - Nižji stroški – 4x obračanje rezil - Zmanjšan volumen odpadnega materiala za 50%

Kombinirka 5 operacij Cu 410e CU 410e je profesionalna kombinirka namenjena izkušenim mizarjem z zelo omejeno delavnico. Ima vse, kar lahko pričakujemo od profesionalnega stroja. Večja močnejša konstrukcija, večje delovne mize, monolitni gusasti agregati, profesionalna vodila, močnejši voz, je le nekaj lastnosti kombinirke CU 410e. Priporočamo ga tako za razrez ploskovnega materiala, kot tudi za obdelavo masive. Vozovi do dolžine 3.200 mm so ojačani ter široki in dajejo dober občutek nadzora med obdelavo. Daljše delovne mize poravnalke dolžine 2.000 mm bodo dobrodošle za poravnavo daljših neravnih obdelovancev. Debelinka je zanesljiva, odpiranje plošč pa enostavno. Za najboljše rezultate skobljanja priporočamo Xylent glavo. Numerični indikatorji na vseh glavnih agregatih so velika pomoč za hitro in natančno delo. Vse tri glavne mase, ki so izredno stabilne, omogočajo fino nastavitev in zagotavljajo maksimalno stabilnost obdelovanca. Stroj lahko opremimo z motoriziranimi pomiki, nagibom rezkarja, dodatno kotno maso in drugimi dodatki za boljšo izrabo stroja. -

28

“Xylent” skobeljna glava

Alu voz 2.660 mm, predrezilo, nagib žage do 45°, rezkar 4 nastavitve hitrosti, zaščitna kapa, poravnalka-debelinka delovne širine 410 mm, dolžina plošč 2.000 mm, močna vrtalka, 3 x motorji po 5 kW (S6), maks. premer lista 315 mm, teleskopska podporna roka, močnejši okvir z vodili, numerični odčitovalci, profesionalna vodila, teža 950 kg, veliko možnosti dodatne opreme, XYLENT glava - opcija.

Cena po tovarniškem ceniku: 13.279 € + ddv

Akcijska cena:

9.190 € + ddv (polog 3.220 € + 36 obrokov po 180 €. DDV se plača ob pologu ali z zamikom)*

vitev Predsta

em na hišn ! u jm e s


REZKALNI STROJI Rezkar L´invincibile TI5

Prednosti rezkarja SCM L’invincibile TI 5: - brezjermenski prenos – ničnost vibracij, - 7 kontroliranih osi – (višina vretena, nagib vretena, pomik FAST mize, pomik zaščitne kape, pomik vhodnega vodila, horizontalni in vertikalni pomik podajalnika-opc.), - Zmogljiv računalnik, kjer vnesemo vse podatke o orodju in programe.

Rezultat dolgoletnih izkušenj, tehničnih raziskav in kreativnosti!

Vreteno hsk 63f

Cena po ceniku: 33.214 € + ddv

Akcijska cena: 24.690 € + ddv

S pravilno vnesenimi podatki je možnost poškodbe stroja ali napak skoraj nična! Edina skrb uporabnika je izbrati pravilno orodje in aktivirati in program, za ostalo poskrbi stroj!

Rezkar Ti120 CLASS ‘’LL’’

SCM Ti120 CLASS ‘’LL’’: - Dimenzija delovne mize 1.200 x 810 mm - Nagib vretena - 45 do + 45° - Uporabna višina vretena pri 90° - 180 mm - Avtomatski zvezda trikot zagon motorja - L/D vrtenje rezkarja.

Zmogljiv rezkalni stroj s podaljški delovnih miz in natančnimi vodili. Nagib agregata v obe smeri! Rezkar je dobavljiv z mnogimi dodatki in različnimi konfiguracijami tako, da ga lahko prilagodimo še tako zahtevnemu kupcu.

Akcijska cena:

7.590 € + ddv (polog 2.650 € + 60 obrokov po 95 €, ddv se plača ob pologu)*

Rezkar TI 105 NOVA

Prodajni hit!

Kompakten stroj z lastnostmi profesionalnih rezkarjev. Preprost za uporabo, dovolj zmogljiv in univerzalen za vsako mizarsko delavnico! 3 izvedbe stroja! Nagib do 45° v standardni opremi! Možnost menjave osovine!

Zaščitna kapa FLEX – hitra nastavitev in preprosta uporaba Cena po ceniku: 5.307 € + ddv

Opcijska Oprema: - Dodatni voziček za čepljenje, - Verzija ‘’TL’’ za čepljenje večjih kosov, - Izmenljivo MK4 vreteno, - Kapa z nastavljivo ročico, - Motor 7,0 ali 9,0 kW , - Elektro pomik agregata.

REZKALNI STROJI

(polog 8.640 € + 60 obrokov po 310 €, ddv se plača ob pologu)*

V standardni opremi TI105 NOVA: - nagib vretena do 45°, - motor 5 kW, - 5 hitrosti vrtenja (1300-3000-4500-60009000 obr./min), - zaščitna kapa z mikrometrično nastavitvijo, - zaščitna kapa za okrogline, - premer vretena 30 ali 35 mm, - numerični indikatorji za nastavitev višine in nagiba, ...

Akcijska cena: 4.490 € + ddv

(polog 1.570 € + 36 obrokov po 90 €, ddv se plača ob pologu)*

Digitalni odčitovalci zagotavljajo natančnost 0,1 mm pri nastavitvi obeh vodil. Stranski ročaji za lažji odmik in ponovno namestitev začitne kape. Kapa se pomika po lastnih linearnih vodilih, kar pomeni, da ohranja vrednost nastavitve tudi po ponovni namestitvi. Opcija na strojih serija Nova. Doplačilo: 630

€ + ddv 29


Rezkar TI105 NOVA PS PLUS 2250mm

NOVOST!

Novost v letu 2018 je verzija rezkarja PS PLUS z daljšim vozom dolžine 2250mm, zelo primerno za obdelavo vrat in drugih večjih obdelovancev.

OPREMA VKLJUČENA V CENO: - Izmenljivo vreteno - Kapa z numeričnimi indikatorji - PS PLUS verzija z 2250 mm vozom

Cena po ceniku: 9.500 € + ddv

Akcijska cena:

6.890 € + ddv

(polog 2.500 € + 36 obrokov po 140 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Rezkalni stroj 105 NOVA LL

Z nagibom!

SKOBELJNI STROJI

Različica stroja s podaljški in izvlečno letvijo. Zelo uporabno pri obdelavi večjih obdelovancev, vrat … Cena po tovarniškem ceniku: 6.680 € + ddv

Akcijska cena:

5.350 € + ddv (polog 1.040 € + 36 obrokov po 127 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Rezkalni stroj TI 105 NOVA PS PLUS Verzija stroja z ALU-vozom, podporno roko in kotnim vodilom! Univezalen in fleksibilen stroj. Najbolj prodajna izvedba!

Z nagibom!

Cena po tovarniškem ceniku: 7.670 € + ddv

Akcijska cena: 5.820 € + ddv (polog 1.130 € + 36 obrokov po 137 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)*

Čepar TEN 220 Čepilni stroj s hitro menjavo orodja - ISO 40 vpetje.

- Hitra menjava orodja ISO40, - revolver 5 pozicij za globino čepa na vodilu, - revolver 5 pozicij naslona obdelovanca glede na premer orodja, - pnevmatsko prijemalo preko gumba, - upravljalna plošča zgoraj, - ročni pomik voza.

30

Cena po ceniku: 19.780 € + ddv

Akcijska cena: 14.290

€ + ddv

(polog 1.430 € + 60 obrokov po 252 €, ddv se plača ob pologu)*


Samostojni skobeljni stroji kot poravnalka ali debelinka so vedno najboljša izbira, ko želimo maksimalno funkcionalnost skobljanja.

DEBELINKE SCM Debelinke SCM so sinonim za vrhunske skobeljne stroje. Serije Nova dostopna kot še nikoli ter industrijska serija CLASS za najzahtevnejše mizarje.

Tehnični podatki: - Delovna širina 520 in 630 mm - XYLENT spiralna glava ( 3 spirale ) - Moči motorjev od 7.0 do 9.0 kW - Štirje podporni stebri debelinke - Segmentni valji (samo CLASS) - Pnevmatski pritisk podajalnega valja (samo CLASS)

520 mm že od 6.200 EUR naprej, industrijske serije Class pa od 7.970 EUR naprej. Cene ne vključujejo DDV-ja.

Akcijska cena: Debelinka S630 CLASS: 10.290 € + ddv (s spiralno glavo in segmentnim valjem)

Debelinka S520 NOVA: 6.090 € + ddv (klasična skobeljna glava)

PORAVNALKE SCM Samostojne poravnalke SCM se lahko pohvalijo z paralelogramskim sistem dviga spusta vhodne delovne plošče, možnost konkavne in konveksne obdelave ter dolge in natančno kalibrirane poravnalne mize. Za najboljšo obdelavo priporočamo Xylent spiralno glavo.

DEBELINKE, PORAVNALKE

Cena samostojne debelinke SCM

Tehnični podatki: - Delovna širina 410 in 520 mm - Dolžina delovnih miz od 2600 do 2750 mm - Moči motorjev od 5.0 do 7.0 kW - Dimenzija prislona: 1200 x 190 mm - Enostavna nastavitev debeline odvzema - Možnost namestitve navadne, Tersa in Spiralne skobeljne glave - Robustna konstrukcija Cena samostojne poravnalke

SCM 410 mm že od 4.990 EUR naprej, industrijske serije Class pa od 6.100 EUR naprej. Cene ne vključujejo DDV-ja.

Akcijska cena: Poravnalka F410 CLASS:5.990 € + ddv (s spiralno glavo in vodilom za ozke kose)

Poravnalka F410 NOVA:4.890 € + ddv (z vodilom za ozke kose)

31


SKOBELJNI STROJI Poravnalka debelinka L’invincibile FS7 Vrhunski skobeljni stroj brez primere! Prehod iz ene operacije na drugo je otročje lahek. S pritiskom na gumba aktiviramo pnevmatski cilinder, ki dvigne ali spusti poravnalne plošče ter sočasno in samodejno odpre oz. zapre loputo za poravnalko ali debelinko. Pri tako hitrem menjavanju operacij ni potrebno imeti dveh ločenih strojev in tudi dimenzijsko bolj odgovarja!

vitev Predsta

SKOBELJNI STROJI

em na hišn ! u jm e s

Cena po ceniku: 16.732 € + ddv

Akcijska cena: 12.390 € + ddv (polog 4.350 € + 60 obrokov po 155 €, ddv se plača ob pologu ali z zamikom)* V standardni opremi L’invincibile FS7: - Xilent spiralna glava -z uporabo spiralne glave, ki zmanjša porabo energije - vodilo za ozke kose

Omogoča sočasno vstavljanje različnih debelin obdelovancev v stroj.

Za vas na voljo 3 različni sistemi rezil: klasična glava s skobeljnimi noži, glava s TERSA-rezili in spiralna glava XYLENT.

32


Skobeljnik za vsakega mizarja!

Poravnalka debelinka FS 410 in FS 520

FS 410:

- Dolžina poravnalnih delovnih plošč 2.200 mm, - 4 navojne osi debelinke, - 4 rezila (95 mm premer skobeljne glave), - višina obdel. debelinke 3-240 mm, - električni dvig-spust delovne mize, - motor 5 kW (opcija 7 kW), - opc.: TERSA glava, spiralna glava, - 2 hitrosti pomika, - XYLENT glava - opcija.

FS 410

Cena po tovarniškem ceniku: 8.399 € + ddv

Akcijska cena: 6.190

€ + ddv

(polog 2.150 € + 36 obrokov po 122 €, ddv se plača ob pologu)*

Prodajni hit!

FS 520:

- Delovna širina skobljanja 520 mm, - dolžina poravnalnih plošč 2.250 mm, - premer skobeljne glave 120 mm (4 rezila), - motor 7 kW (S6), - 4 hitrosti pomika - električni dvig-spust delovne mize, debelinke 4/8/12/18 m/min, - XYLENT glava - opcija.

“Xylent” skobeljna glava

Cena po tovarniškem ceniku: 10.597 € + ddv

- Optimalno gladka površina – konkavna oblika rezil in 3 spirale Akcijska cena: - Zmanjšan hrup med obdelavo - 30% manjša obremenitev motorja – višje hitrosti obdelave + ddv - Nižji stroški – 4x obračanje rezil (polog 2.730 € + 36 obrokov po 154 €, ddv se plača ob pologu)* - Zmanjšan volumen odpadnega materiala za 50%

7.790 €

SKOBELJNI STROJI

Hitra prestavitev iz ene operacije v drugo s pomikom ene same ročice. Sočasni dvig obeh poravnalnih plošč brez napora, s pomočjo vzmeti. Preizkušen SCM sistem za paralelnost poravnalnih plošč je ključna prednost scm skobeljnikov. Debelinka z večjo delovno mizo in 4-imi nosilnimi stebri se odpira do 230 mm. Nosilec Alu vodila poravnalke je robustno in je vpeto s strani za idealno oporo obdelovanca med obdelavo. Brestopenjska nastavitev nagiba vodila se gladko nastavlja. Dolžina plošč poravnalke 2200 mm (fs410) in 2250 mm (fs520) je pomembna za poravnavo dolgih neravnih kosov. Dodatna preklopna letev za obdelavo ozkih kosov in Xylent glava sta priporočljivi dodatni opremi za dosego najboljših rezultatov s strojem FS 410 in FS 520.

FS 520

Poravnalka debelinka FS 41c Cenovno ugodna rešitev skobeljnika za polprofesionalno uporabo! Dolžina poravnalnih plošč 1800 mm zadošča manj zahtevnim uporabnikov, ki želijo skobaljanje ni primarni posel. Debelinka se odpira do 210 mm. Standarna skobeljna glava s 3 rezili zadošča potrebam, zahtevnješim priporočamo da dokupijo Xylent glavo ... Vodilo poravnalke se brezstopenjsko nagiba.

- Delovna širina skobljanja 410 mm, - dolžina poravnalnih plošč 1.800 mm, - motor 4 kW (S6), - višina obdelave debelinke 3-230 mm, - pomik debelinke 7 m/min, - nagibno poravnalno vodilo.

Cena po tovarniškem ceniku: 3.690 € + ddv

Akcijska cena: 2.800

€ + ddv

Poravnalka debelinka FS 41e Skobeljnik za zahtevnejšega uporabnika, ki ne želi investirati preveč denarja. Dolžina poravnalnih plošč 2000 mm pove da gre že za resen skobeljnik. Konstukicja je ojačana, miza debelinke povečana. Sistem dvigovanja plošč je enostaven in hiter. Vodilo je povsem profesionalno, vpeto s strani. Gladek nagibanje tin stabilnost sta že poznani lastnosti SCM poravnalnih vodil. Standarna skobeljna glava s 3 rezili zadošča potrebam, zahtevnješim priporočamo da dokupijo Xylent glavo ...

Brezstopenjski nagib vodila s sredinskim vpetjem, ki zagotavlja maksimalno stabilnost obdelovanca med obdelavo. -

Delovna širina 410 mm, dolžina plošč 2.000 mm, hitrost pomika debelinke 6/12 m/min, višina obdelave debelinke 3 - 230 mm, motor 5 kW (S6), numerični prikazovalniki, možnost TERSA skobeljne glave (opc.), XYLENT glava - opcija.

Cena po tovarniškem ceniku: 5.320 € + ddv

Akcijska cena: 4.150

XYLENT glava - opc.

€ + ddv

(polog 818 € + 36 obrokov po 100 €, ddv se plača ob pologu)*

33


Mozničarka STARTECH 27

Prodajni hit!

Mozničarka ADVANCE 21

Najbolj prodajana mozničarka na trgu!

Že dobro poznana mozničarka ADVANCE 21 zopet akciji!

Prepričajo profesionalna vodila s fino nastavitvijo na polnem vodilu, idealna velikost, hitra in enostavna uporaba! - 27 vreten, 3 pritisni cilinder, - Avtomatski dvig-spust vrtalne glave, - Vodila 3000 mm, - polna okrogla vodila, - profesionalna vodila z - mikrometrično nastavitvijo, - CE.

Akcijska cena:

Hitre nastavitve!

Vsa oprema, ki jo potrebujete : - avtomatski nastavki, - avtomatski dvig-spust glave, - alu vodila 3000 mm, - 3 x prevmatski pritisni cilinder, - CE.

Akcijska cena:

3.830 € + ddv (polog 1.340 € + 24 obrokov po 110 €, ddv se plača ob pologu)* vitev Predsta

em na hišn sejmu!

4.990 € + ddv (polog 1.750 € + 24 obrokov po 145 €, ddv se plača ob pologu)*

MOZNIČARKE

Vrtalka

AS 16

Horizontalni vrtalni stroj za vsako mizarsko delavnico z Wescot vpenjalno glavo. - Dimenzija delovne mize: 287 x 550 mm - Vzdolžni pomik: 200 mm - Vertikalni pomik: 160 mm - Prečni pomik: 125 mm - Dimenzija vpetja svedrov: 1 - 16 mm - Št. obratov: 3.000 obr/min. - Moč motorja: 1,5 kW

Akcijska cena:

Stružnica

1.990 € + ddv

T124

Stružnica s kopirno napravo! - Max. dolžina obdelovanca: 1.120 mm - Max. dolžina obdelovanca : 1.070 mm - Max. premer obdelovanca: 80 mm - Moč motorja: 1,5 Kw - Teža: 185 Kg

Vrtalka VD 20R Velika delovna miza 700 x 400 mm! Nagib mize +/- 45 ° za vrtanje zahtevnejših obdelovancev! - Dimenziji delovne mize 700 x 400 mm, - motor 1,5 kW, - nagib delovne mize +/- 45°, - pomik - obdelava 340 x 240 mm.

Akcijska cena: Nagib delovne mize levo - desno +/ - 45°! - STANDARDNO - saržer za prečno razdaljo (mozničenje)

2.690 € + ddv

Vrtalka VD16

NOVO!

VD16 je manjša vrtalka, ki ima pomični vrtalni agregat in fiksno delovno mizo. Vpetje svedrov z vretenom do 16 mm na sistem Wescot. - Dimenzija delovne mize: 500 x 200 mm - Moč motorja: 1,1 kW - Hitrost vrtenja: 2880 obr./min - CE norme: DA - Teža: 140 kg - Dimenzije stroja: 550 x 700 x 1200 mm Redna cena: 2.490 € + ddv

Akcijska cena: 2.090

Akcijska cena: 34

2.550 € + ddv

€ + ddv


že za 381 €/mesec!

4-stranski skobeljni stroji RMM Powerline 4 - stranski skobeljni stroj RMM serije Powerline so univerzalni večvretenski skobeljni in profilirni stroji brez primere:

Več strojev različnih konfiguracij na zalogi!

Možnost dodatne opreme stroja:

Avtomatski povratek obdelovancev iz stroja.

4-STRANSKI STROJI

- največ tehnologije za vaš denar, - industrijska konstrukcija, teža strojev od 3500 do 4800 kg, - nizki stroški vzdrževanja - cene nadomestnih delov tudi do 5x cenejši od evropskih proizvajalcev, - kromirane delovne mize, - obdeluje maksimalni presek 240 x 180 mm, minimalen presek obdelave 20x8 mm, - močan kardanski sistem pomika, - frekvenčni pretvornik za pomik do 45 m/min - opc., - profilira do 45 mm, - posebni noži v mizi za obdelavo kratkih elementov do 220 mm dolžine, - dodatni gnani valji v delovni mizi za pomik vlažnih ter težjih obdelovancev, - numerični indikatorji za nastavitev vseh vreten, - pnevmatski pritiski na stranskih in gornjih vodilih namesto vzmeti, - možnost avtomatskih motoriziranih nastavitev, - možnost vpetja žag na 5. in 6 vreteno, - 4, 5, 6 ali 7 vreten, - CE certifikat.

Avtomatska podajalna naprava.

Z enim strojem lahko praktično obdelujete vse: brune, ostrešja, letve, lesene obloge, lepljence, profilne letve, opaž, kmečki pod in tudi parket!

Model: Št. vreten: Teža:

RM 423 4 vretena 3500 kg

RM523 5 vreten 4200 kg

RM 623 6 vreten 5500 kg

Akcijska cena

22.900 € 28.900 € 31.900 €

Polog*

1.890 €

2.590 €

2.990 €

Mesečni obrok (60x)

381 €

502 €

555 €

*DDV se plača ob pologu!

g. Robert Galez, Tovarna vrat Galez d. o. o., Ozalj (HR): »V naši tovarni smo z nakupom štiristranskega skobeljnega stroja Reignmac, s 6 vreteni, izpolnili vse proizvodne in poslovne zahteve. S strojem, ki smo ga postavili leta 2006, smo izjemno zadovoljni. Stroj mora vsakodnevno izpolnjevati največje zahteve v vzdržljivosti in delo v 3 delovnih izmenah. Za sabo ima že več kot 30.000 delovnih ur in vseh teh letih nismo zamenjali niti jermena na motorjih! Vsekakor gre za zelo kakovostno izdelan stroj, ki je zelo robusten in ima zelo zanesljivo elektroniko. Vse pohvale proizvajalcu – izdelali so dober stroj, zato bi ga priporočil vsem vašim bodočim kupcem.«

35


TIMBER MASTER stroj za skobljanje večjih presekov MD-650 4V

Dvostranski skobeljni stroj GOODTEK GT-610

SKOBELJNI STROJI

Za skobljanje težjih obdelovancev (lepljenci, tramovi), serijsko skobljanje manjših obdelovancev, skobljanje zavitih obdelovancev (elementi za stole,...).

36

Sočasno skobljanje obdelovancev različnih debelin.

Edini stroj, kjer lahko skobljate neravne elemente!

Dolžina delovnih miz 2600 mm z goseničnim pomikom, omogoča sočasno obdelavo različnih debelin obdelovancev.

Izjemno robusten in zmogljiv stroj!

Stiskalnica za širinski spoj SL-6/8 (3000 x 1000)

Stiskalnica za izdelavo plošč za stenske elemente X-LAM 3000

Hidravlična stiskalnica je namenjena za lepljenje po debelini (okenski profili, nosilci, plošče, štoki za vrata itd.) z naravnim sušenjem zalepljenih spojev. Dimezije od 4 - 12 m uporabne dolžine in do 300 mm delovne širine!

Namenjena vsem, ki izdelujete montažne hiše. Preša je sestavljena sekcijsko iz jeklenih varjenih ogrodij, ki so med seboj zvijačene pri montaži. Na zgornjem delu ogrodja so pritisni segmenti dolžine 1500 mm, ki se dvigajo in spuščajo po vodilih z električnim vijačnim pogonom. Površinsko stiskanje je izvedeno z zračnimi blazinami. Stransko in vzdolžno stiskanje je z električnimi vijačnimi pogoni.


4-stranski skobeljni stroj WINNER Premium kakovost, industrijska izvedba, dostopna cena. Štiri stranski skobeljni stroji serije Winner vključujejo številne izjemne funkcije, vključno s hitrim delovanjem in vrhunsko natančnostjo. Robustna litoželezna baza je izdelana v enem kosu iz visoko kakovostnega litega železa (FC25) za maksimalno stabilnost. Stroj je namenjen vsem uporabnikom, ki zahtevajo večjo hitrost ter fleksibilnost obdelave.

VEČLISTNE KROŽNE ŽAGE

Odlikujejo jih lastnosti, kot so pomiki do 100 m/min, ravni avtomatski jointerji, profilni avtomatski jointerji, agregati za razrez na koncu, CNC pozicioniranje vseh osi ter HSK vpetje orodja. Nizki stroški vzdrževanja, kakovostna izdelava, zanesljivo delovanje in dostopna cena so glavni razlogi za nakup 4 stranke Winner. Na voljo je v variantah od 4 do 9 vreten in v različnih izvedba in konfiguracijah.

Stroja Winner pri podjetju Profiles d.o.o. iz Razdrtega

Večlistna krožna žaga z enim ali dvema pomičnima listoma KuangYung MRS 340 Optimiranje reza - večji izkoristek!

Večlistna žaga z eno ali dvema pomičnima listoma omogoča bistveno večji izkoristek! Vnesemo želene dimenzije rezov, programator izračuna optimalni razpored rezov. Krmilimo preko pedala ali ročice. Več načinov uporabe programa. - Delovna širina 350 mm, - moč motorja 50 KM (opc. 60,75, 100 KM), - frekvenčni pretvornik za pomik tapete 7-30 m/min, - zaprta veriga na prizmatičnih vodilih, - programator z zaslonom na dotik, - avtomatska nastavitev višine, - avtomatsko mazanje verige, - laser.

Testiranje stroja MRS-340 pri podjetju Radović Interijer.

Akcijska cena: 40.900 € + ddv (polog 14.300 € + 60 obrokov po 515 €, ddv se plača ob pologu)*

Večlistna krožna žaga KuangYung MRS 300 Vrhunski tajvanski stroj!

Robustna konstrukcija (ohišje iz sive litine), zanesljivost pri najbolj zahtevnih pogojih, zaprta veriga na prizmatičnih vodilih za precizno vodenje obdelovanca, odlično razmerje cena/kakovost!

Akcijska cena: 17.900

€ + ddv

(polog 6.265 € + 60 obrokov po 225 €, ddv se plača ob pologu)*

-

Delovna širina 300 mm, moč motorja 30 KM (opc. 40, 50 KM), variator pomika 7-30 m/min, avtomatska nastavitev višine, avtomatsko mazanje verige.

37


LINIJE ZA DOLŽINSKI SPOJ LINIJE ZA IZDELAVO DOLŽINSKEGA SPOJA CKM, tipa FL-10A Industrijska rešitev, cenovno zelo dostopna!

LINIJE ZA DOLŽINSKI SPOJ

Avtomatska linija za dolžinsko spajanje FL-10A, priznanega proizvajalca tajvanskega CKM. Gre za visoko zmogljivo in fleksibilno linijo, ki je z dvema rezkalnima enotama primerna za vertikalne kote kot tudi za horizontalne spoje. Sistem dveh nasproti ležečih rezkalnih enot je bil razvit za izjemno velike zmogljivosti in visoke hitrosti. Povezava obeh rezkalnih enot preko osnovnega ogrodja pa naredi linijo zelo kompaktno in stabilno. S tem se izognemo vibracijam in dobimo izjemno dobre rezultate. Hkrati zadostimo tudi vsem potrebam dolžinskega spajanja in omogočimo zares tesne spoje, brez špranj in napak. Okvirna zmogljivost za ta tip linije je 6 kubičnih metrov na delovno izmeno. Izračun je narejen za elemente 400 x 30 x 30 milimetrov. Za druge tipe linij so na voljo tudi druge zmogljivosti.

G. Mladen Stojnić, podjetje Stojnić d.o.o., Gradiška: »V letu 2014 od podjetja Lestroj kupili linijo za spajanje FL-10ACE. Stroj je prišel k nam v dogovorjenem roku. Tako montaža kot tudi zagon stroja je bil izveden profesionalno in strokovno! Na začetku uporabe linije za spajanje smo sicer imel nekaj težav z uporabo samega stroja, kar pa je bila posledica tega, da je bil naš kader v tistem času premalo strokoven. Nekako se ni znašel s kopico senzorjev in posledično z upravljanjem stroja. S časoma smo ugotovili, na katere stvari moramo biti še posebej pozorni tako, da danes strojem nimamo več težav. Kar zadeva kvalitete spoja, dolžine kot tudi produktivnosti, nam stroj zadovoljuje naše potrebe. Imam samo še eno pohvalo: Tehnična podpora s strani podjetja Lestroj nam je bila vedno na razpolago in to hitro in profesionalno.«

Avtomatski cikel obdelave leve in desne strani za horizontalni spoj. Stroj se krmili prek kontrole PLC.

Dodatne vertikalne žage za vertikalni spoj so nastavljive po višini za različno debelino obdelovanca. Glavnik za nanos lepila namesto valjčnega nanosa omogoča bolj natančen nanos lepila v samem spoju!

38

Stiskalnica ima zalogovnik za avtomatsko podajanje elementov, s funkcijo predstiskanja spoja in žagalnim agregatom, ki odreže dolžino kosa glede na želeno dimenzijo. Cikel stiskanja je dvotaktni, kar je ključno za visoko produktivnost linije. Zmogljivost stiskalnice je približno 4 cikle na minuto, za dolžine 6 metrov. V samem ciklu se lahko definira 3 različne dolžine.


Revolucionarna tračna žaga za razrez lamel

Enojna tračna žaga HPL-400 s povratno progo! Se tudi vam dogaja, da se vam odpirajo nove priložnosti, naročila za izdelavo pohištva dežujejo (kar vas sicer navdaja z navdušenjem), vi pa ste kljub temu pod stresom, ker vam nenehno zmanjkuje časa, da bi do predvidenih rokov dostavili izdelke oziroma zaključili delo. Stranke so sicer navdušene nad vašimi izdelki, a nekoliko nezadovoljne in nestrpne zaradi zamujanja dogovorjenih terminov. Morda pa bi vam preprosto prav prišlo, da bi izvedbena dela opravili še hitreje in elegantneje, prosti čas pa lahko uporabili za pridobivanje novih strank. Za nameček si predstavljajte še, da bi vam ta naprava omogočila, da bi pri delu čim bolje uporabili materiale in pridelali čim manj odpadkov. Zagotovo so prihranki vedno zaželeni in dobrodošli.

ČLANEK TRAČNA ŽAGA

TRAČNA ŽAGA ZA RAZREZ LAMEL

Če ste bili do zdaj uporabnik mini gatra, potem si verjetno težko zamišljate, da imamo za vas aduta, ki omogoča vse to, poleg tega pa je še cenejši in preprostejši za uporabo in vzdrževanje.

Predstavljamo vam Lestrojevo napredno, sodobno in praktično tračno žago HPL-66. Mini gater ni več edina in najboljša rešitev, ki omogoča preprosto izdelavo kakovostnih lamel. Zdaj je z novo tehnologijo horizontalne tračne žage HPL-66 mini gater dobil nepremagljivega tekmeca, ki mu bo težko kos. Če vas je zaskrbelo, kako si boste takšno zverino lahko privoščili, naj vam prej povemo, da gre pri tračni žagi za ugodnejšo začetno investicijo kot pri mini gatru. Zato je prvi argument za tračno žago HPL-66 že cenovna dostopnost.

S tračno žago do manjšega odpadka Če vas je pri mini gatru motila omejitev višine, ki je pri večini znašala 200 milimetrov, potem je to še en dodaten argument za tračno žago HPL-66. Ta vas bo navdušila tudi s hitrejšo nastavitvijo različnih debelin odreza in zmožnostjo lastnega razvoja, kjer bo minimalni odrez 1 milimeter.

39


Dosegli boste velik prihranek v primerjavi z 2 milimetri, kot jih dosežejo klasične tračne žage, ali 3,8 milimetri, kot je v povprečju debelina odreza pri večlistnih žagah. To namreč pomeni, da boste manj lesa morali vreči v odpad.

dneh, ker ga boste lahko kar vlažnega razrezali na 5-milimetrsko lamelo za zgornji sloj parketa. To vam bo zagotovilo velik prihranek v primerjavi s klasičnim postopkom. Ena izmed ključnih prednosti razreza lesa v lamele je ravno 15-krat manjša poraba energije in časa za sušenje.

ČLANEK TRAČNA ŽAGA

Zduženo nezdružljivo: kakovosten odrez v krajšem času Prihranili pa boste tudi čas, saj boste s tračno žago HPL-66, v istem času kot ste ga porabili do zdaj, naredili več. Pomik lesa po tej žagi je znatno hitrejši, saj poteka s hitrostjo 12 metrov v minuti. To vam bo hkrati prineslo tudi bolj kakovosten odrez lamel, obenem pa boste dosegli kapaciteto, predvsem v verziji 2, 3 ali 4 tračnimi listi v enem prehodu.

Preprosta menjava rezila celo brez pomoči serviserja

Hrast se v klasični sušilnici lahko suši do 2 meseca!

Tračna žaga skrajša sušenje hrasta v klasični sušilnici na 4 dni Kot uporabnik mini gatra, si verjetno tudi ne morete predstavljati, da bi začeli žagati še vlažen les. Tu pa ima tračna žaga HPL-66 še eno navdušujočo prednost za vas. Z njo se lahko lotite razreza tudi še nepresušenega lesa (v tem primeru je odrez potem 1,8 milimetrov, saj mora biti debelejši tračni list, da se tanin ne sprime s tračnim listom). Zdaj si pa predstavljajte koliko časa vam to lahko prihrani, če imate opravka z bosanskim hrastom (ki je še trši od priznanega slavonskega hrasta), saj se ta v sušilnici suši 2 meseca. Z uporabo tračne žage HPL-66 ga boste uspeli posušiti v klasični sušilnici v pičlih 4 40

Lestroj pomaga slovenskim lesarjem odpirati poslovne priložnosti

Vsekakor pa vas bo prepričalo, da postanete zadovoljen uporabnik tračne žage HPL-66, ko vam razkrijemo še en pomemben podatek. Vzdrževanje tračne žage je skoraj otroško preprosto. Če želite na primer zamenjati rezilo, to lahko storite sami. V praktično 5 minutah bo vaš tračni list zamenjan, ne da bi morali za to klicati serviserja. Medtem ko je pri mini gatrih menjava zamudna in kompleksna, saj je treba pri tem razstaviti skoraj pol stroja. Primeri, ko je uporaba tračne žage še posebej dobrodošla: * za izdelavo vseh vrst lamel * kadar želite dobiti učinek grobega odreza lesa * če želite ustvariti efekt dragega lesa po ugodnejši ceni – to pomeni, da uporabite za zgornjo plast bolj ka kovosten les (na primer priljubljeni hrasta), spodaj pa kakšnega cenovno ugodnejšega (na primer smreka, topol...).

Večslojni parketi, gotove plošče, masivno pohištvo so vse bolj zanimive za kupce. Kdo si ne želi pohištva iz hrasta ali drugega kakovostnega lesa. To pa se odraža v večjem povpraševanju in posledično porastu trga masivnih izdelkov. V podjetju Lestroj smo tako zadnjih nekaj let veliko pozornosti usmerili prav v področje predelave masive, ker želimo slovenskim lesarjem pomagati odpirati priložnosti, da bi lahko s svojim znanjem, izkušnjami, iznajdljivostjo in sodobno tehnologijo prodrli na zahtevni evropski trg. V ta namen smo veliko energije vložili v testiranje različnih žag, nastavitev stroja in predelave, da bi dobili minimalen odpada in najboljšo kakovost odreza pri hitrosti 12 metrov na minuto. In tračna žaga HPL-66 se je izkazala ravno prava za to.


Tračna žaga HP66

PRODAJNI HIT!

Povpraševanje po hrastu je veliko. Njegova obdelava pa zahteva poseben postopek. Najlažje je rezanje suhega hrasta, ker nam tanin ne povzroča problemov. A žal zahteve trga narekujejo rezanje vlažnega hrasta, da bi ohranili njegovo barvo, kar pa nam otežuje njegovo rezanje.

HP66

HPL400

Dodatna velika prednost tega stroja je tudi, da se razrezana lamela, debeline 6 mm, v klasični sušilnici posuši že v 4 dneh. Če sušimo hrastove plohe, vemo, da je to dolgotrajen postopek, ki običajno traja vsaj od 3 do 4 mesece. Dvojna tračna žaga HP-66 je tako idealna rešitev za razrez vlažnega hrasta kot tudi drugih vrst lesa. Če režemo suh material, lahko pri hitrosti rezanja 6-9 m/min dosežemo idealno površino za lepilni spoj. Z dvojno žago povečamo zmogljivost rezanja na realno hitrost 18 m/min. Lamele se dandanes največ uporabljajo za izdelavo parketov in vse več za izdelavo troslojnih plošč.

TRAČNE ŽAGE

Odlična rešitev, ki nam močno olajša delo, je tračna žaga HP-66, s katero lahko režemo vlažen hrast, z debelino lista 1,4 mm in širino rezila 27 mm. Omogoča tudi rezanje suhega lesa, z debelino lista 0,7 mm ter končnim odrezom 1,0 mm. To uvršča stroj HP-66 z žagami LENOX v pravo novodobno uresničitev vseh pričakovanj lesarjev, ki se ukvarjajo z masivo.

Najboljša rešitev za rezanje vlažnega hrasta!

Najboljša rešitev za rezanje suhega lesa, ki ustvari optimalno površino za nadaljnje lepljenje!

Nekaj referenc uporabnikov tračne žage HP-66: - Petek Ribnica d.o.o. - Mizarstvo Judež d.o.o. - Iles Pavel Iskra s.p. - Centronorma d.o.o. - Miran Benda s.p. - Herbert Scherer, Wagendoft, Avstrija - Gir d.o.o. Kraljevo

“Zagon dvojne tračne žage Hp66 pri podjetju Gir d.o.o iz Kraljeva.”

Dvojna tračna žaga HP-66

HP-11

S tračnim listom Lenox debeline 0,7 mm, odpadek SAMO 1mm!

HPL-400

Cena stroja (iz zaloge):

- Maks. prerez obdelovanca 300 x 250 mm, - podajanje transportne tapete 5- 25 m/min brezstopenjsko - hidravlično napenjanje tračnega lista, - 2 motorja po 11 kW, - teža stroja 1500 kg - CE

17.900 € + ddv

(polog 6.265 € + 60 obrokov po 225 €, ddv se plača ob pologu)*

41


MODULARNI PODTLAČNI ODSESOVALNI SISTEMI HOECKERPOLYTEHNIK Vedno več mizarjev se odloča za vgradnjo vakuumske odsesovalne naprave v svoje delavnice. Učinkovitost sesanja (tudi zelo drobnih delcev) in nizki obratovalni stroški sta glavna razloga, da se ljudje odločajo za nakup dokaj dragocene opreme. Poleg tega dosežejo visoko stopnjo podtlaka, ki je za učinkovitost odsesavanja bolj pomemben od samega podatka o pretoku zraka. To pomeni da s precej nižjimi pretoki v primerjavi s klasičnimi sesalci dosežemo bistveno bolj učinkovit vlek. Podtlačni sesalci so modularni, ki jih sestavljamo tako, da povežemo več sesalcev v eno celoto. S tem dosežemo večjo učinkovitost in dodatni prihranek pri energiji.

PREDNOSTI PODTLAČNIH ODSESOVALNIH NAPRAV: ∞ Čistejši zrak: učinkovito filtriranje delcev s prepustnostjo manj kot 0,1 mg/m3 prašnih delcev ∞ Najnižji nivo hrupnosti: zaprti sistem, zvočna izolacija in dodatni dušilec zagotavljajo najnižji nivo

Vacumobil 350 s krožnim zapiralom »RotaryValve«, priklopimo na puhalo in odvajamo odpadni material na drugo lokacijo.

hrupa izmed vseh vakuumskih naprav ∞ Nizke operativne stroške: prihranek energije se s pravilno opremo lahko povrne tudi v dveh letih ∞ Avtomatski zagon odsesovalne naprave z zagonom stroja in določanje moči vleka zraka za optimalno delovanje vseh strojev, ∞ Avtomatsko krmiljenje odsesovalnih zapiral ∞ Avtomatsko čiščenje filtrov (zrak ali vibracija)

ODSESOVALNE NAPRAVE

Vedno več mizarjev se zaveda pomembnosti čistosti zraka na delovnem mestu.

Vacumobil lahko postavimo tudi zunaj delavnice.

Dve napravi Vacumobil povezane v celoto skupaj z drobilcem in briketirko.

Vacumobile VT180

Vacumobile VT200

- Podtlak: 3200 Pa - Moč motorja: 3,0 kW - Glasnost: <72 dB(A) - Površina filtrov: 10 m2 - Premer cevi: 180 mm - Zalogovnik: 350 l - Dimenzije: 1660 x 1020 x 1990 mm

-

Podtlak: 3500 Pa Moč motorja: 4,0 kW Glasnost: <72 dB(A) Površina filtrov: 12 m2 Premer cevi: 200 mm Zalogovnik: 350 l Dimenzije: 1010 x 1020 x 1990 mm

Cena po ceniku: 5.361 € + ddv

Cena po ceniku: 6.914 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

4.720 € + ddv

6.100 € + ddv

Vacumobile VT250

Vacumobile VT350

-

42

Vacumobil lahko postavimo tudi v drugi prostor kot npr. podstrešje delavnice.«

itev

v Predsta Podtlak: 3400 Pa em na hišn Moč motorja: 5,5 kW sejmu! Glasnost: <75 dB(A) Površina filtrov: 28 m2 Premer cevi: 250 mm Zalogovnik: 495 l Dimenzije: 3070 x 1030 x 2500 mm

-

Podtlak: 3100 Pa Moč motorja: 11,0 kW Glasnost: < 73 dB(A) Površina filtrov: 35 m2 Premer cevi: 350 mm Zalogovnik: 495 l Dimenzije: 3780 x 1030 x 2560 mm

Cena po ceniku: 11.940 € + ddv

Cena po ceniku: 15.180 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

10.500 € + ddv

13.350 € + ddv


Robna brusilka Woodma MM2315

Robna brusilka HB1000

Najbolj prodajana robna brusilka!

Univerzalna profesionalna robna brusilka. Možnost različne dodatne opreme! Dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

Učinkovita in cenovno ugodna rešitev za vsako mizarsko delavnico. Stroj ima oscilacijo brusnega traku!

Dodatna oprema (opc.): - verzija s pritisnim čevljem in vodili, - zgornja miza z brusnimi koluti različnih premerov, - nosilec podajalnika, - dodatna stranska miza za brušenje okroglin, - frekvenčni pretvornik,…

Prodajni hit!

Redna cena osnovnega stroja: 3.080 € + ddv

850 € + ddv Tračna brusilka LS 3000

- Dimenzija delovne mize: 287 x 550 mm - Vzdolžni pomik: 200 mm - Vertikalni pomik: 160 mm - Prečni pomik: 125 mm - Dimenzija vpetja svedrov: 1 - 16 mm - Št. obratov: 3000 obr/min. - Moč motorja: 1,5 KW

Tračni brusilni stroj z delovno dolžino 3000 ali 2500mm, z lastnim odsesavanjem ali brez. Stroj je zmogljiv, robusten ter izdelan iz kakovostnih materialov, kot smo jih pri SCM-u vajeni.

Akcijska cena:

3.590 € + ddv Tračna brusilka ECO

Dve operaciji v enem! Stroj je možno uporabljati kot tračno brusilko ali kot robno brusilno. Brusni agregat se nagiba od 0-90°!

PB 2200 Model: Del. mize: 2200 mm Skup. dolžina: 2900 mm

Akcijska cena:

3.990 € + ddv

Sistem za termoformiranje GLOBAL DUO Odlična rešitev za uresničitev vseh vaših najbolj kreativnih idej v nepravilnih oblika iz umetnih materialov, kot so kerrock. Termoformiranje je proces, pri katerem plošče iz umetnega materiala najprej segrejemo, nato pa jih oblikujemo v željeno obliko s pomočjo šablone in vakumske stiskalnice. Sistem Global DUO je sestavljen iz konvekcijske peči in vakuumske stiskalnice.

Nagib brusnega agregata 90 ° - standardno!

Akcijska cena

PB2500 2500 mm 3200 mm

2.100 € + ddv 2.300 € + ddv

ROBNE BRUSILKE

Akcijska cena:

PB3000 3000 mm 3700 mm

2.400 € + ddv

stracija Demon

em na hišn ! u jm se

DUO GLOBAL: - obdeluje 3.140 x 1.290 mm - Becker črpalka 40 m3/h - maks. pritisk 9 t/m2 - Silikonska membrana - “Cross-Flow”tehnologija peči, ki omogoča enakomerno temperature po celotni površini, ogreva do 90 oC - avtomatski in ponavljajoč cikel vakuumske črpalke - 24 točk za sesanje zraka - skupna priključna moč 19 kW

43


Robustna in zmogljiva avtomatska stiskalnica za korpuse!

Korpusna stiskalnica MAHROS ACTION P Action P je avtomatska stiskalnica za stiskanje korpusov omar z industrijskim sistemom pomika preko zobnika in zobate letve. Stroj se upravlja s krmilnikom PLC, učinkovitost stiskanja pa povečajo vgrajeni brezkrtačni motorji, ki omogočajo največje hitrosti cikla stiskanja. Vodoravni in navpični pritisni elementi so izvedeni z enojno navojno palico in s sistemom na ti. ‘glavnik’. Samodejna nastavitev omogoča preprosto uporabo. Stiskalnica Action P je primerna za stiskanje vseh korpusov omar in dosega produktivnost okoli 30 omar v 1 delovni izmeni.

Cena po tovarniškem ceniku: 30.800 € +ddv

Akcijska cena: 26.500

€ + ddv

(polog 8.925 € + 60 obrokov po 320 €, ddv se plača ob pologu)*

STISKALNICE

Večnamenska stiskalnica FEICHTNER MASCHINENBAU

44

Za vsako mizarsko delavnico – 1 stroj, več uporabnosti: - stiskanje pohištvenih korpusov - širinsko lepljenje lesa - stiskanje okvirjev za stavbno pohištvo - stiskanje posebnih obdelovancev kot so stoli, klopi in zahtevnejši pohištveni elementi.

vitev Predsta

em na hišn sejmu!

- 4 hidravlični pritisni cilindri s centralnim krmiljenjem preko ročice, - 1 lateralna pritisna enota z 2 pritiskačema, ki se pomikata preko zobnika in zobate letve, - 4 letve za stiskanje korpusov, - 4 ekscentrični kompenzatorji.

Redna cena: 5.555 € +ddv

Akcijska cena: 4.990

€ + ddv

(polog 490 € + 36 obrokov po 133 €, ddv se plača ob pologu)*

Ploskovna stiskalnica ORMA tip NPC DIGIT

Stikalnica za širinsko spajanje ORMA LS 30/13

Stroj močne kostrukcije, z dvojno zobato letvijo in zobnikom (po dolžini in prečno) za optimalno paralelnost stiskanja. Na voljo različne dimenzije in izvedbe stiskalnice za različne namene. Na voljo električne grelne plošče ELCOM, ogrevanje plošč z vodo ali kombinacija. Enostavno upravljanje preko upravljalne plošče DIGIT.

Stiskalnica namenjena širinskemu spajanju elementov. Delovni proces je lahko povsem avtomatiziran ali po vaših zahtevah. Različne izvedbe stroja.

NPC

ELCOM EL. PLOŠČE

VODNO OGREVANE PL

PRITISK

2500 mm

16.500 € + ddv

15.500 € + ddv

70 t

3000 mm

18.900 € + ddv

16.900 € + ddv

90 t

Postopek spajanja se prične z nanosom lepila, nato se elementi vstavijo na vhodni transporter. Delovni cikel pomika elemente v stiskalnico, ki jih ploskovno in širinsko stisne v ploščo. S pomočjo ogrevanih plošč je cikel hitrejši (90 °C - voda, 120 °C - olje, najhitrejši cikel - visoka frekvenca).


Vakumska črpalka + PU 3D vreča GLOBAL Za hladno furniranje ravnih in neravnih elementov!

+

Vakumska stiskalnica GLOBAL SPRINTER G-S 3113 - Dimenzije obdelave 3100 x 1300 mm, - grelna postaja do 70 °C za furniranje in oplaščanje, - vakumska črpalka, maks. pritisk 9 t/m2, - 13 mm kompaktna plošča s 16 odsesovalnimi točkami, - ravna NR membrana 2 mm debeline, - cikel ravnega furniranja ali oplaščanja traja cca. 8 min, - cikel oplaščanja nepravilnih oblik 3 x 3 mm MDF + 2 x HPL R500 traja cca. 25 min.

Akcijska cena:

8.990 € + ddv

Hladna vakumska stiskalnica GMPS – S 3100 x 1300 mm - že za 5.125 € + ddv

Peči z vpihovanjem vročega zraka FABBRI F28 - 28 kW

Peči na vpihovanje vročega zraka

Peč za ogrevanje delavnic, skladišč, z lesnimi odpadki, sekanci, ... Zelo dober izkoristek kuriva!

Izredno priljubljene peči na vpihovanje vročega zraka. Idealno za ogrevanje delavnice, skladišča, šotori, industrijskih objektov. Nizke emisije, visoka termična učikovitost!

Prostor se ogreje v 15 minutah! - Ogrevanje prostora do 150 m2 oz. prostornine do 500 m3, - moč 28 kW, - ventilator za vroči zrak, dimnik, - 2 izhoda za vpihavanje vročega zraka fi 180 m, - priklop 220 V, teža 170 kg, - dimenzije 550 x 1560 x 920. Cena po ceniku: 2.900 € + ddv

Akcijska cena:

1.850 € + ddv

PEČI ZA VPIHOVANJE

(polog 900 € + 36 obrokov po 158 €, ddv se plača ob pologu)*

Zagon peči je lahko ročen ali pa avtomatski (v primeru avtomatskih polnilcev). Temperatura v kurišču se nadzoruje s termostatom, vključitev ali izključitev ventilatorja je avtomatska. Kurimo lahko na trda kuriva (lesni odpadki, ...) ali pa na sekance, pelete, brikete. Možnost sočasne uporabe trdih kuriv in peletov.

Moč

Cena po ceniku:

kW 55

3.500 €

kW 85

4.100 €

kW 120

7.200 €

kW 240

9.400 €

kW 350

12.900 €

Po vklopu peči le-ta ogreje prostor v 10 minutah!

Akcijska cena:

2.450 € + ddv 2.870 € + ddv 5.040 € + ddv 6.580 € + ddv 9.030 € + ddv 45


Odsesovalna naprava ECO 300SK

Odsesovalna naprava ECO 300D

Odsesovalna naprava ACWORD FT 302

Najbolj prodajni artikel! Močan pretok zraka 2200m3/h zadošča potrebam vsem posamičnim klasičnim strojem!

Cenovno ugoden dvovrečni sesalec s pretokom 3900 m3/h!

Izjemen izkoristek glede na moč motorja! Majhna poraba energije!

-

-

Pretok 2200 m /h, motor 1.5 kW, 2 odcepa po 100 mm, 1 odcep 120 mm, jeklena vetrnica, 2 x filter, kolesa za premik. 3

- Pretok 3600 m3/h, - podtlak 1740 PA, - hitrost pretoka zraka 41 m/s, - premer izhodne odprtine 180 mm, - moč motorja 1,1 kW, - dimenzije 1700 x 740 x 2600 mm.

Pretok 3900 m3/h, motor 2.2 kW, 3 odcepi po 100 mm, 1 odcep 150 mm, jeklena vetrnica, 4 x filter, kolesa za premik.

ODSESOVALNE NAPRAVE

Redna cena: 882 € + ddv

Akcijska cena:

Akcijska cena:

Akcijska cena:

280 € + ddv

380 € + ddv

790 € + ddv

Odsesovalna naprava ACWORD FT 400

Odsesovalna naprava ACWORD FT 403

Izjemen izkoristek glede na moč motorja!

Izjemen izkoristek glede na moč motorja!

Majhna poraba energije!

Prodajni hit!

- Pretok 4600 m3/h, - podtlak 2400 PA, - premer izhodne odprtine 250 mm, - moč motorja 2,2 kW, - dimenzije 1320 x 1220 x 2700 mm.

- Pretok 5990 m3/h, - podtlak 2250 PA, - premer izhodne odprtine 250 mm, - moč motorja 2,2 kW, - dimenzije 2750 x 730 x 2700 mm. Redna cena: 1.302 € + ddv

Redna cena: 1.100 € + ddv

Akcijska cena:

940 € + ddv

Največji pretok zraka na kW!

Odsesovalna naprava ACWORD FT502 - Pretok 7900 m3/h, - Izhodna odprtina 300 mm, - Motor 3 kW.

Akcijska cena:

1.460 € + ddv 46

Majhna poraba energije!

Akcijska cena:

1.190 € + ddv Odsesovalna naprava ACWORD FT504

- Pretok 8700 m3/h, - Izhodna odprtina 300 mm, - Motor 3 kW.

Akcijska cena:

1.750 € + ddv


Tračna žaga S 45n

Tračna žaga S600P

Tračna žaga za resne mizarje! Močne, robustne, zanesljive in hitro nastavljive.

Manjša tračna žaga po dostopni ceni z močnim, 3 KW motorjem. -

Premer koles: 450 mm Max. širina reza: 440 mm Nagib delovne mize: 0 - 20° Dolžina žaginega lista: 3.690 mm - Širina žaginega lista: 6 x 0,5 - 25 x 0,5 mm - Moč motorja: 3,0 KW

Akcijska cena:

1.750 € + ddv

Posebna tračna žaga za obdelavo glav špirovcev! Stroj je na gibljivi podporni roki, vpet na voziček. Le-ta ima kolesa in je prenosljiv. Uporaba na terenu!

Akcijska cena:

3.790 € + ddv

Tračna žaga SN33

- višina odreza 250 mm (z dodatnim vodilom 310 mm –opc.), - širina odreza 390 mm, - dimenzija delovne mize 500 x 400 mm, - motor 1,1 kW, - podporna roka + voziček prenosi SET 1500.

Delovna miza ACWord ALS Novost pri ACWordu so tudi delovne mize, namenjene brušenju obdelovancev. Odlikuje jih enostavna zasnova ter prilagodljivost uporabniku. Nimajo lastnega odsesavanja, tako, da jih lahko priključite na centralni odsesovalni sistem ali pa nanj priključite samostojno odsesovalno napravo.

Višina odreza

Širina odreza

Teža

S600P

600 mm

370 mm

580 mm

330 kg

S700P

700 mm

460 mm

680 mm

410 kg

S800P

800 mm

520 mm

780 mm

530 kg

Akcijska cena

2.900 € + ddv 3.490 € + ddv 5.690 € + ddv

Natančna in hitra vodljivost!

TRAČNE ŽAGE

Tračna žaga MD Dario S33 + SET 1500

Premer koles

Cena: že od

1.290 € + ddv

Opcijska Oprema: - zaščitni trak na površini, proti poškodbam obdelovanca - razdelilni agregat na desni strani mize, ki vsebuje 2 x 220 V razdelivec, zračni priključek in glavno stikalo. - možnost namestitve vakuumskih prijemal - nastavljiva višina delovne mize

47


TIGERSTOP vodilo z delovno mizo in avtomatskim pomičnim omejevalcem »Ne rabite ne metra, ne označevanja. Samo žagajte!« -

ALU profil 100 x 100 mm, napetost 220 V, servo motor 0,6 kW, pomik 60 m/min, natančnost ponovitve 0,1 mm, potisk do 100 kg.

Enostavna dogradnja obstoječim žagam!

Komplet že od:

4.890 € naprej

Programska oprema (možnost do 100 krojnih list, inkrementalna mera, nastavljiva hitrost pospeševanja in pojemka, kalkulator).

Delovna miza z valji in podstavkom - uporabne dolžine od 2 do 9 m!

SAWGEAR vodilo z delovno mizo in avtomatskim pomičnim omejevalcem

VODILA, PODAJALNIKI

-

Delovna miza z valji in podstavkom uporabne dolžine od 2 do 4 m!

ALU profil 70 x 70 mm, Napetost 220 V, Servo motor 0.6 kW, Pomik 40 m/min, Natančnost ponovitve 0.2 mm.

Programska oprema (možnost do 10 krojnih list) preko LCD zaslona.

Komplet že od:

3.290 € naprej

PODAJALNE NAPRAVE Podajalnik Steff 2032 Za hobi uporabo

- 3 kolesa premera 80 mm, - širine 28 mm, - 4 hitrosti, - podporni nosilec.

Podajalnik Steff 2033 Za pol-profesionalno rabo

Podajalnik Steff 2034 Za profesionalno rabo - Vpetje pod motorjem 100% stabilnost, - 3 kolesa premera 120 mm, - širine 50-60 mm, - 8 hitrosti ali 16 hitrosti, - podporni nosilec.

- 3 kolesa premera 100 mm, - širine 50 mm, - 8 hitrosti, - podporni nosilec.

Akcijska cena: Akcijska cena:

Akcijska cena:

(8 hitrosti)

420 € + ddv

490 € + ddv

(16 hitrosti)

Podajalnik Steff 2044

Podajalnik VARIOSTEFF

Za profesionalno rabo

Brezstopenjska regulacija hitrosti od 3- 18 m/min!

-

48

Akcijska cena:

Vpetje pod motorjem – 100% stabilnost, 4 kolesa premera 120 mm, širine 50-60 mm, 8 hitrosti ali 16 hitrosti, podporni nosilec.

VARIOSTEFF 3 - 3 kolesa

Akcijska cena:

1.070 € + ddv

Akcijska cena (8 hitrosti):

780 € + ddv

Akcijska cena (16 hitrosti):

870 € + ddv

VARIOSTEFF 4 - 4 kolesa

Akcijska cena:

1.180 € + ddv

570 € + ddv 640 € + ddv


TEHNIČNA TRGOVINA za mizarje

080 50 51

Redni delovni čas: 8 - 17 ure (pon - čet), 7 - 15 ure (petek) V času HIŠNEGA SEJMA je trgovina odprta:

NAROČILA: tel.: +386 15610537 faks: +386 15610533 trgovina@lestroj.si

Brane Golob vodja tehnične trgovine

gsm: +386 41697800 tel.: +386 15610537 brane.golob@lestroj.si

Meta Majce tehnična svetovalka gsm: +386 51671014 tel.: +386 15610536 meta.majce@lestroj.si

Anže Zajc tehnični svetovalec gsm: +386 51671009 tel.: +386 15610538 anze.zajc@lestroj.si

Novosti Leman vrtalni stroj za kvadratne luknje MOR750

Leman vrtalni stroj za kvadratne luknje MOR375

- Moč motorja 750 W - hitrost: 2800 t/min NOVO! - vpetje: 3-16 mm - premer dleta: do16 mm - delovna miza: 400 x 150 mm - teža: 124 kg - pomik vrtalne glave: 235 mm - maksimalna globina vrtanja: 195 mm

- Moč motorja 550 W - hitrost: 2800 t/min NOVO! - vpetje: 3-13 mm - premer dleta: do12 mm - delovna miza: 180 x 50 mm - teža: 42 kg - pomik vrtalne glave: 120 mm - maksimalna globina vrtanja: 70 mm

Akcijska cena: 590,00 € (719,80 € z DDV)

Borut Pirc tehnični svetovalec (rezervni deli) gsm: +386 51671015 tel.: +386 15610540 borut.pirc@lestroj.si

TEHNIČNA TRGOVINA

SRE. - PET.: od 9 h do 18 h, SOBOTA: od 8 h do 13 h

Akcijska cena:

377,05 € (460,00 € z DDV)

Nadrezkar CMT10 - Moč: 550 W - Maks. št. obratov: 32.000 RPM - Višina obdelave: 0–24 mm - Vpetje: Ø6 mm in Ø8 mm - Teža: 1,8 kg.

Cena:

84,86 € (103,52 € z DDV)

Strojni sveder za dolge utore z HW rezili - Premer: 12 mm - Dolžina: 150-170 mm - Delovna dolžina: 100-120 mm - Vpetje: 16 mm Lažje vrtanje in boljše odvajanje odrezkov.

49


NOVA SPLETNA TRGOVINA

www.lestroj.si

Udarno dleto Arbortech Električno udarno dleto Arbortech v celoti nadomesti uporabo kladiv in dlet pri ročnem rezbarjenju. Orodje ob ustvarjanju 12.000 udarcev na minuto omogoča preprosto in gladko obdelavo lesa. Zasnova električnega dleta je taka, da tudi ob daljšem delu z njim ne boste čutili bolečin v mišicah, ki jih povzroča klasična obdelava. Poleg električnega orodja so priloženi še trije tipi dlet za hitro menjavo. - Moč: 710 W - Udarcev na min: 12.000

Akcijska cena:

179,51 € (219,00 € z DDV)

Arbortech Turbo plane ARBORTECH Turbo plane je univerzalno orodje za obdelavo lesa z uporabo kotne brusilke. Z orodjem ARBORTECH Turbo plane lahko obdelujete ravne površine z enakim učinkom kot skobljanje, prav tako pa je ARBORTECH Turbo plane uporaben za obdelavo krivin in okroglin.

Akcijska cena:

TEHNIČNA TRGOVINA

105,60 € (128,83 € z DDV) Arbortech krožni brusilnik Krožni brusilnik z vpetjem za kotno brusilo in prilagodljivo brusno površino za fino obdelavo različnih profilov, oblik in radiev. Brusilnik primeren za končno obdelavo obdelovancev.

Akcijska cena:

64,75 € (79,00 € z DDV)

Dvižni valjček

Robna lepilka za okrogline CoMatic BR300

Lahki in kompaktni dvižni valjčki za pomoč pri obdelavi daljših obdelovancev. Trije tipi dvižnih valjev za različne tipe in dimenzije obdelovancev.

- Moč: 855 W - Delovna temp.: 120-200 ⁰C - Podajalna hitrost: 4.0 m/min - Debeline traku: 0,4-3 mm - Višine traku: 10-65 mm - Teža: 11 kg

Akcijske cene: Dvižni valjček LRS57-1 40,00 € (48,80 € z DDV) Dvižni valjček HRS52-1 robusten 56,56 € (69,00 € z DDV) Dvižni valjček LS5716A kroglice 54,92 € (67,00 € z DDV)

ŠIROK IZBOR MULTIFUNKCIJSKEGA ORODJA CMT - STARLOCK Rezila za multifunkcijsko orodje Nova v ponudbi so rezila za multifunkcijsko orodje priznanega proizvajalca CMT katera obsegajo vse od rezil za rezanje in brušenje lesa kot tudi umetnih mas in kovine.

50

Cena:

952,23 € (1161,72 € z DDV)


515.050.31 SVEDER KONFIRMAT D5/7,6 mm

938.147.11 REZKAR R1 - Radij: R1 - Premer: 14,7 mm - Delovna dolžina: 10 mm - Vpetje: 8 mm

- Premer1: 4,2 mm - Premer2: 7,6 mm - Premer3: 10,6 mm - Dolžina: 87 mm

Cena:

19,79 € (24,14 € z DDV)

Cena:

663.301.11 CNC UNI Glava

CMT 226.572.10M

Univerzalna profilna glava CMT 663.301.11 je namenjena za uporabo na CNC stroju in je izdelana za uporabo menjalnih HSS ploščic višine 40 in 50 mm, ter tako primerna za obdelavo vseh vrst masivnega lesa.

CMT žagin list namenjen za suho rezanje železa in nerjavečega jekla (inox).

- Premer: 65 mm - Višina: 40-50 mm - Skupna dolžina: 93 mm - Vpetje: 20 mm

4,18 € (5,10 € z DDV)

Cena:

103,81 € (126,65 € z DDV)

CMT 226.572.10M Žaga 250x2,2x72z CMT 226.580.12M Žaga 300x2,2x80z CMT 226.590.14M Žaga 350x2,2x90z

76,57 € (93,42 € z DDV) 103,46 € (126,22 € z DDV) 114,96 € (140,25 € z DDV)

Nov pripomoček za boljše odvajanje prahu pri CNC obdelavi. S pomočjo TORNADA odrezki bolj nadzorovano potujejo v sesalno cev, s tem pa izboljšamo obdelavo in povečamo čistočo v samem stroju. Tornado se montira enostavno namesto matice konusa. Dobavljivo za ER25/ER30/ER40/ DIN6388. Možna uporaba orodja do premera 70 mm.

Dia rezila za NESTING 143.120.61 Dia rezkar D12x25x70 - Premer: 12 mm - Višina reza: 25-31 mm - Skupna dolžina: 70-80 mm - Vpetje: 12 mm - Maks. podajalna hitrost: 25 m/min

TEHNIČNA TRGOVINA

992.101.ER2 TORNADO

Cena:

279,73 € (341,27 € z DDV)

Diamantni rezkar primeren za uporabo na CNC centrih za obrezovanje, brazdanje in oblikovanje laminatov, MDF, HPL in furnirnih plošč.

CMT 143.120.61-DIA-REZKAR-D12x25x70 257,72 € (314,42 € z DDV) CMT 143.121.61-DIA-REZKAR-D12x31x80 314,98 € (384,28 € z DDV)

Poleg omenjenih artiklov vam v tehnični trgovini nudimo tudi: -

Nadomestna rezila HM različnih dimenzij in kvalitet- CMT, Stark, Freud, BSP,… Vse vrste rezilnega orodja po naročilu – rezkalne glave, svedri, profilna rezila,... Brušenje in obnovo rezilnega orodja Tračne liste vseh dimenzij za najrazličnejše materiale v različnih kvalitetah – za obdelavo lesa, kovine, pvc, alu, siporeks, ... Kronske žage v HM ali Bi-metal kvaliteti Orodje za verižne rezkarje – verige, meče, ekscentrične in centrične svedre za cilinder in kljuko, stranska rezila za ključavnice in vratna zapirala Vlagomere za najrazličnejše materiale Električna ročna orodja Makita, Sparky, Fein, Metabo, Bosch, Mafel, Virutex,… Pnevmatsko orodje Prebena, Haubold, Tjep, Fasco, Omer, Pneutec Ročno orodje Stanley PVC vreče in nadomestni filtri za odsesovalne naprave Čistilna sredstva za odstranjevanje smole, lepil - CMT, Kent Čistilo za stiskalnice Trennmittel Drsna sredstva, ki zmanjšujejo trenje CMT, Klein

- Maziva za specialno vzdrževanje (CNC centri, robne robilke, vakum črpalke,...) in tekočo uporabo – Lubcon, Kent, Fuchs - Filtri za lakirne kabine - Transportni trakovi, tapete, ploščati jermeni - Žage za Alu in PVC do premera D600 mm - Zaščitne rokavice in čevlji,…


NOVA SPLETNA TRGOVINA

www.lestroj.si

PALIČNI REZKARJI Garnitura za pohištvena vratca

Univerzalna garnitura

Univerzalna garnitura

AKCIJA!

CMT 900.513.11 GARNITURA

CMT 900.003.00 GARNITURA 26 kosov 377,20 € (460,18 € z DDV)

CMT 900.001.00 GARNITURA 15 kosov 204,07 € (248,97 € z DDV)

139,27 € (169,91 € z DDV)

SVEDRI HSS sveder 68 mm

TEHNIČNA TRGOVINA

Strojni svedri večjih premerov (45, 50, 55, 60 mm) CMT 317.450.11 D=45 mm CMT 317.500.11 D=50 mm CMT 317.550.11 D=55 mm CMT 317.600.11 D=60 mm

34,98 € 36,86 € 38,81 € 39,86 €

Strojni svedri

HSS sveder za izvrtine vtičnic in stikal v lesenih hišah oz. brunah.

(42,68 € z DDV) (44,97 € z DDV) (47,35 € z DDV) (48,63 € z DDV)

29,96 €

(36,55 € z DDV)

Hitrovpenjalne puše za mozničarke

57 mm 30 mm

537.680.31 SVEDER 68 mm

27 mm

Omogočajo hitro menjavo med različnimi premeri svedrov oz. hiter preklop na drug raster. Uporaba na strojih SCM, Morbidelli

Uporaba na strojih Maggi, Masterwood, Griggio

Skupna dolžina 57,5 mm, delovna dolžina 27 mm CMT 310.050.41 Ø 5mm 10,38 € (12,66 € z DDV) CMT 310.080.41 Ø 8 mm 11,50 € (14,03 € z DDV)

70 mm 35 mm

30 mm

Skupna dolžina 70 mm, delovna dolžina 35 mm CMT 311.050.41 Ø 5 mm 10,80 € (13,18 € z DDV) CMT 311.080.41 Ø 8 mm 11,84 € (14,44 € z DDV)

Svedri mozničarji CMT Serija PREMIUM CMT 308.050.11 Ø 5 mm 9,20 € (11,30 € z DDV) CMT 308.060.11 Ø 6 mm 9,48 € (11,57 € z DDV) CMT 308.080.11 Ø 8 mm 10,24 € (12,49 € z DDV)

52

Avtomatski nastavek MAGGI 13,23 € (16,14 € z DDV)

Avtomatski nastavek SCM

16,72 € (20,40 € z DDV)

57,5 mm

HM (Carametal, Luksembug) 35 mm

CMT 309.050.11 Ø 5 mm 9,68 € (11,81 € z DDV) CMT 309.060.11 Ø 6 mm 10,17 € (12,41 € z DDV) CMT 309.080.11 Ø 8 mm 10,52 € (12,83 € z DDV)

Super močno jeklo, z negativno spiralo, 4 spiralni utori, površina svedra prevlečena s P.T.F.E. zaščito, HM glava z natančno uravnano konico, 2 HM predrezili, steblo z ravnino in vijakom za nastavitev globine.

CMT 317.350.11 Ø 35 mm 24,11 € (29,41 € z DDV) CMT 317.550.11 Ø 35 mm 38,81 € (47,35 € z DDV)

CMT 369.350.11 - premer 35 mm 26,20 € (31,96 € z DDV)


Svedri za okovja in krpanje napak v lesu

S

Svedri za izdelavo krp 50 mm

SET SVEDROV - skupna dolžina 90 mm HM Premeri 15, 20, 25, 30, 35 mm

Skupna dolžina 140/160 mm 50/60

Art. 512.001.01 SET 93,99 € (114,67 € z DDV)

90 mm

Skupna dolžina 90 mm

18,53 € 20,07 € 22,86 € 23,97 € 26,13 € 29,68 € 37,77 €

(22,61 € z DDV) (24,49 € z DDV) (27,89 € z DDV) (29,24 € z DDV) (31,88 € z DDV) (36,21 € z DDV) (46,08 € z DDV)

Ø

2 rezila + 2 predrezila za precizen odrez!

Svedri strojni za dolge utore (lesne vezi, ključavnice, utori ...)

PRIHRANITE DENAR: Kupite set svedrov!

CMT 102.001.00

SET SVEDROV 6 - 16 mm - ravni 71,42 € (87,13 € z DDV)

27,45 € 31,84 € 34,00 € 40,27 € 44,38 € 47,58 € 51,88 €

(33,49 € z DDV) (38,84 € z DDV) (41,48 € z DDV) (49,13 € z DDV) (54,14 € z DDV) (58,05 € z DDV) (63,23 € z DDV)

140/ 160 mm

Ø

Grezila

Nova linija grezil s poševnim prehodom in povrtali z ravnim prehodom za vrtanje dvostopenskih izvrtin različnih dimenzij z možnostjo omejilca globine, ki ne pušča sledi na obdelovancu!

- posamezno na voljo premera od 6 - 24 mm - držalo 13 ali 16 mm - vrtenje levo ali desno

CMT 161.001.00 SET SVEDROV 6 - 16 mm - spiralni 71,42 € (87,13 € z DDV)

Diamantna plošča (DMT) Diamantne brusne plošče svetovno znanega ameriškega proizvajalca DMT, uporabne za brušenje in ostrenje rezil v lesarstvu, brušenje robov v smučariji in brušenje vseh vrst nožev. Diamant. plošča (WS7F) 70x25x5mm (G600) 11,84 € (14,44 € z DDV) Diamant. plošča (A4F ) 110x22x5 mm (G600) 20,90 € (25,50 € z DDV) Diamant. plošča (W6F) 152x51x19 mm (G600) 65,49 € (79,90 € z DDV)

521.001.11A GREZILO 3/7 mm 521.312.11A GREZILO 3/12 mm 521.412.11A GREZILO 4/12 mm 521.516.11A GREZILO 5/16mm 521.616.11A GREZILO 6/16 mm

17,21 € 31,14 € 31,14 € 31,14 € 31,14 €

515.412.11A POVRTALO 4/12 mm 515.414.11A POVRTALO 4/14 mm 515.515.11A POVRTALO 5/15 mm 515.614.11A POVRTALO 6/14 mm 515.615.11A POVRTALO 6/15 mm

(21,00 € z DDV) (37,99 € z DDV) (37,99 € z DDV) (37,99 € z DDV) (37,99 € z DDV)

31,70 € (38,67 € z DDV) 31,70 € (38,67 € z DDV) 31,70 € (38,67 € z DDV) 31,70 € (38,67 € z DDV) 31,70 € (38,67 € z DDV)

Naročite

TEHNIČNA TRGOVINA

CMT 512.150.11 Ø 15 mm CMT 512.200.11 Ø 20 mm CMT 512.250.11 Ø 25 mm CMT 512.300.11 Ø 30 mm CMT 512.350.11 Ø 35 mm CMT 512.400.11 Ø 40 mm CMT 512.500.11 Ø 50 mm

CMT 529.100.31 Ø 10 mm CMT 529.150.31 Ø 15 mm CMT 529.200.31 Ø 20 mm CMT 529.250.31 Ø 25 mm CMT 529.300.31 Ø 30 mm CMT 529.350.31 Ø 35 mm CMT 529.400.31 Ø 40 mm

BREZPLAČNI katalog rezilnega orodja in pripomočkov

CMT 2018

>>

ŽAGINI LISTI KAINDL žaga XTR 2.0 160x 20 z40 univerzalna - manj občutljiva na večje hitrosti rezanja - izredno čist odrez - dolga življenjska doba - obdeluje vse vrste kovinskih, lesenih, pvc materialov KAINDL žaga XTR 2.0 160x 20 z40 univerzalna

48,36 € (59,00 € z DDV)

Univerzalna žaga za kovino, les, plastiko, ... 53


NOVA SPLETNA TRGOVINA Za iveral!

Dia žagni listi

40x večja vzdržljivost

Dia žaga za perfekten razrez iveralov brez uporabe predrezila ali fini obrez masive. Neverjetna kvaliteta robov brez privzdignjenih vlaken ali iveri kot pri HM žagnih listih. Dolga življenjska doba in garantirana kvaliteta odreza.

Uporaba na klasičnih in stenskih formatnih strojih

SUPER AKCIJA!

495,00 € 693,00 €

Žaga LEMAN 115 Z3 Uporabna žaga za obrezovanje, zarezovanje, profiliranje, oblikovanje za les in lahke gradbene materiale. Rezilo je oblikovani tako, da preprečuje povratne udarce. Uporablja se na kotnih brusilkah.

DIA predrezilo 120x2,8/3,6x12+12z

170,00 € (207,40 € z DDV) Predrezilo Dia D100x2,8/3,6x24z d20/22 Predrezilo Dia D120x2,8/3,6x24z d20/22 Predrezilo Dia D120x2,8/3,6x24z Martin

170,00 € (207,40 € z DDV) 170,00 € (207,40 € z DDV) 170,00 € (207,40 € z DDV)

Premer D115 ali D125 Cena D115: 12,00 € (14,64 € z DDV)

Po besedah uporabnikov in brusačev “Korak pred konkurenti!”

Žagini listi

FREUD je vodilni italijanski proizvajalec žaginih listov. Z najnovejšo tehnologijo in dolgoletnimi izkušnjami slovi po izredni kakovosti. Njihova posebnost in prednost je lasten razvojni oddelek, ki je razvil zmes karbidne trdine z dodatkom Titaniuma za najdolgotrajnejše ohranjanje ostrine njihovega orodja. Čas med intervali brušenja se podaljša.

Izberite KVALITETO in se pridružite mnogim zadovoljnim strank. Žagini listi za prečni razrez masive in furnirane iverice LU2C 250x3,2x80z LU2C 300x3,2x96z LU2C 350x3,5x108z

Predrezniki

(488,00 € z DDV) (510,57 € z DDV) (724,68 € z DDV)

Uporabno na ploskovnih razrezovalkah

Možnost nastavljanja predrezila od 2,8-3,6 cm. Dia predrezila odlikuje 50x daljša življenjska doba kot klasična HM predrezila.

52,26 € 59,92 € 76,64 €

(63,76 € z DDV) (73,10 € z DDV) (93,50 € z DDV)

Ravna oblika zoba omogoča višji dvig, kar v praksi kompenzira neravnine plošč.

Predrezila deljiva - regulacija z distančniki LI16MGA3 80x2,8-3,6x20 12+12z LI16MBA3 100x2,8/3,6x20 12+12z LI16MAA3 120x2,8/3,6x20 12+12z

51,56 € 51,56 € 51,56 €

(62,90 € z DDV) (62,90 € z DDV) (62,90 € z DDV)

Predrezila konična LI25M31AA3 80x3,1/4,3x20 12z LI25M31BB3 100x3,1/4,3x24z LI25M31EB3 120x3,1/4,3x24z

54

400,00 € 418,50 € 594,00 €

DIA žaga 303x2,5x60z DIA žaga 300x3,2x60z DIA žaga 350x3,5x72z

DIA žaga 300x4,4x60z DIA žaga 350x4,4x72z

DIA sestavljiva predrezila

TEHNIČNA TRGOVINA

www.lestroj.si

23,69 € 27,17 € 25,29 €

(28,90 € z DDV) (33,15 € z DDV) (30,85 € z DDV)

(603,90 € z DDV) (845,46 € z DDV)

UGODNO!


Najbolje prodajan tip pri uporabnikih, ki ne uporabljajo predreznika!

Žagini listi za razrez iveralov brez uporabe predrezila LU3A 250x3,2x80z 50,17 € LU3A 300x3,2x96z 64,80 € LU3A 350x3,5x108z 81,16 €

(61,21 € z DDV) (79,06 € z DDV) (99,02 € z DDV)

Žagini listi za eno oz. dvoosne večlistne žage (38,08 € z DDV) (45,90 € z DDV) (56,95 € z DDV) (72,93 € z DDV) (59,07 € z DDV) (84,66 € z DDV) (99,44 € z DDV)

ŽAGINI LISTI

Sejemske cene veljajo za vse tipe iz zaloge.

AKCIJA!

Vedno več mizarjev uporablja CMT žagine liste! Visoka kakovost, ODLIČNA CENA!

CMT je proizvajalec rezilnega orodja, ki ga odraža izredna natančnost in kakovost. Svoj proizvodni program hitro širi, dopolnjuje in izpopolnjuje z uporabo najkakovostnejših materialov. Poleg kvalitete vas bo razveselila tudi nadvse konkurenčna cena. Na njihove izdelke v značilni oranžni barvi prisega vedno več naših kupcev. Na zalogi vsi tipi in vse dimenzije žagnih listov.

Žagini listi za dolžinski rez

Kompaktni HM zobje za mnogokratno brušenje!

CMT 290.250.24M žaga 250x2,8x24z CMT 278.028.12M žaga 300x3,2x28z CMT 278.036.14M žaga 350x3,5x36z CMT 285.036.16M žaga 400x3,5x36z

Žagini listi za univerzalni rez

21,46 € 33,17 € 42,64 € 43,76 €

(26,18 € z DDV) (40,47 € z DDV) (52,02 € z DDV) (53,39 € z DDV)

Pri manjšem obsegu dela se izognete menjavi listov.

CMT 285.040.10M žaga 250x3,2x40z 28,98 € CMT 285.048.12M žaga 300x3,2x48z 39,23 € CMT 285.054.14M žaga 350x3,5x54z 46,61 €

Vzdolžni / prečni

(35,36 € z DDV) (47,86 € z DDV) (56,86 € z DDV)

Žagini listi za prečni rez/ furnirano iverico CMT 285.080.10M žaga 250x3,2x80z 45,98 € CMT 285.096.12M žaga 300x3,2x96z 53,92 € CMT 285.108.14M žaga 350x3,5x108z 68,98 €

Žagini listi za iveral z uporabo s predrezilom CMT 281.080.10M žaga 250x3,2x80z 48,08 € CMT 281.096.12M žaga 300x3,2x96z 56,92 € CMT 281.108.14M žaga 350x3,5x108z 68,98 €

(56,10 € z DDV) (65,78 € z DDV) (84,16 € z DDV)

Izboljšana serija listov v zelo nizki toleranci za doseganje optimalnih rezultatov.

(58,66 € z DDV) (69,44 € z DDV) (84,16 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

31,21 € 37,62 € 46,68 € 59,78 € 48,42 € 69,39 € 81,51 €

DODAN TITANIUM!

LM01 250x2,2x20+2z LM01 300x2,5x24+2z LM03 300x2,8x20+4z LM03 350x3,0x24+4z LM04 300x3,2x24+4z LM04 350x3,5x28+6z LM04 400x4,0x28+6z

Preizkusite TOP kvaliteto Freud!

55


NOVA SPLETNA TRGOVINA

(64,43 € z DDV) (80,41 € z DDV)

Žagini listi za uporabo v gradbeništvu in razrez drv CMT 286.024.14M žaga 350x3,2x24z CMT 286.028.16M žaga 400x3,2x28z CMT 286.032.18M žaga 450x3,8x32z CMT 286.036.20M žaga 500x3,8x36z CMT 286.040.22M žaga 550x4,0x40z CMT 286.040.24M žaga 600x4,0x40z CMT 286.046.28M žaga 700x4,4x72z

27,80 € 35,26 € 46,19 € 64,86 € 73,71 € 79,64 € 110,64 €

TEHNIČNA TRGOVINA

Utorni žagini listi d30 ali 35 mm CMT 240.020.06M žaga 150x2x12z CMT 240.030.06M žaga 150x3x12z CMT 240.040.06M žaga 150x4x12z CMT 240.050.06M žaga 150x5x12z CMT 240.060.06M žaga 150x6x12z CMT 240.030.07M žaga 180x3x18z CMT 240.040.07M žaga 180x4x18z CMT 240.050.07M žaga 180x5x18z CMT 240.060.07R žaga 180x6x18z

13,80 € 17,35 € 21,18 € 23,13 € 26,13 € 22,86 € 28,50 € 32,19 € 36,58 €

CMT 282.060.12M žaga 300x4,4x60z 83,40 € 93,78 € CMT 282.072.14M žaga 350x4,4x72z CMT 282.072.16W žaga 400x4,4x72z 107,58 €

Odpornost na udarce!

(33,92 € z DDV) (43,02 € z DDV) (56,35 € z DDV) (79,13 € z DDV) (89,93 € z DDV) (97,16 € z DDV) (134,98 € z DDV)

Utorne žage 2-6 mm

Žagini listi za avtomatske razrezovalke

Žagini listi za suho rezanje kovin

Zobje iz mehkejše widie - bistveno manjša občutljivost za nečistoče (kovina, pesek).

(16,84 € z DDV) (21,17 € z DDV) (25,84 € z DDV) (28,22 € z DDV) (31,88 € z DDV) (27,89 € z DDV) (34,77 € z DDV) (39,27 € z DDV) (44,63 € z DDV)

SUPER CENA! Uporabni tako na formatnih žagah kot na rezkarjih. Dimenzije 150 oz 180 mm, debeline 2 – 6 mm - sestavljivi med seboj.

Notranje izvrtine 30 - 80 mm.

(101,75 € z DDV) (114,41 € z DDV) (131,25 € z DDV)

Žagini listi za suho rezanje kovinskih materialov, jekla, cevi, palic, inox elementov - uporaba na strojih brez uporabe hladilnega medija.

25,43 € (31,02 € z DDV) CMT 226.030.05 žaga 136x1,5x30z CMT 226.036.06H žaga 165x1,5x36z 29,68 € (36,21 € z DDV) CMT 226.040.07M žaga 190x2,0x40z 35,67 € (43,52 € z DDV) CMT 226.048.08M žaga 210x2,2x48z 39,78 € (48,53 € z DDV) CMT 226.048.09M žaga 235x2,2x48z 43,20 € (52,70 € z DDV) CMT 226.060.10M žaga 254x2,2x60z 67,44 € (82,28 € z DDV) CMT 226.080.12M žaga 305x2,2x80z 89,67 € (109,40 € z DDV) CMT 226.090.14M žaga 355x2,2x90z 97,68 € (119,17 € z DDV)

SKOBELJNA REZILA HSS AKCIJA! 18 % W - trša izvedba!

Dobavljamo tudi HM rezila (Widia) vseh dimenzij 56

rezilo 260x30x3 rezilo 300x30x3 rezilo 310x30x3 rezilo 350x30x3 rezilo 410x30x3 rezilo 410x35x3 rezilo 520x35x3 rezilo 610x35x3 rezilo 630x35x3

7,59 € (9,26 € z DDV) 8,78 € (10,71 € z DDV) 8,98 € (10,96 € z DDV) 10,11 € (12,33 € z DDV) 12,12 € (14,79 € z DDV) 13,38 € (16,32 € z DDV) 16,86 € (20,57 € z DDV) 19,65 € (23,97 € z DDV) 20,34 € (24,81 € z DDV)

TIHO DELOVANJE !

Odlični rezultati! ZELO PRIPOROČAMO!

Žagini listi za razrez iveralov BREZ uporabe predrezila CMT 287.048.10M žaga 250x3,2x48z 52,81 € CMT 287.060.12M žaga 303x3,2x60z 65,91 €

www.lestroj.si


Na zalogi 208 različnih profilov | Višina rezil 40 ali 50 mm | www.lestroj.si Rezila TERSA/Cstar-Cfix-QfixCentrolock Dimenzije rezil od 20 mm do 930 mm L (od 100 do 930mm)

L (od 60 do 930 mm)

PROMOCIJSKEGA POPUSTA Visokokvalitetno jeklo HPS 1x daljša življenska doba v primerjavi s HSS rezili.

L (dim.)

TERSA dim. L x 10 x 2,3

L (od 20 do 930 mm)

Centrostar-Cfix-Qfix dim. L x 12 x 2,7

Centrolock dim. L x 16 x 3 5,81 € (6,97 € z DDV)

310

7,67 € (9,36 € z DDV)

4,96 €

410

9,61 € (11,62 € z DDV)

6,80 € (8,30 € z DDV)

8,50 € (10,20 € z DDV) 17,14 € (20,57 € z DDV)

(5,95 € z DDV)

510

11,98 €

(14,62 € z DDV)

13,11 € (15,73 € z DDV)

640

14,77 €

(18,02 € z DDV)

17,85 € (21,42 € z DDV)

/

Univerzalne REZKALNE GLAVE z izmenljivimi HSS rezili Visoko kakovostno rezilno jeklo. Možnost nakupa posameznih profilov! Granitura rezkalne glave z 12 profili HSS nožev

CMT 692.013.01 GARNITURA 167,56 € (204,42 € z DDV)

Rezkalna glava z ravnim HSS nožem Alu glava - manjša obremenitev stroja tudi za polprofesionalne in hobi stroje! Nastavitev nožev brez šablone.

PRODAJNI HIT!

Granitura rezkalne glave s 6 profili HSS nožev in 6 profili omejilcev

CMT 693.013.01 GARNITURA 186,93 € (228,05 € z DDV)

Rezkalna glava z ravnim HSS nožem in omejilcem - za vašo varnost! CMT 693.100.30 REZ. GLAVA Alu 102,48 € (125,03 € z DDV) CMT 693.101.30 REZ. GLAVA Jeklo 78,94 € (96,31 € z DDV)

CMT 692.100.30 REZ.GLAVA Alu

79,64 € (97,16 € z DDV) CMT 692.101.30 REZ.GLAVA Jeklo

74,06 € (90,35 € z DDV)

REZILO PROFILNO 40 mm - par 7,94 € (9,69 € z DDV) REZILO VARNOSTNO 40 mm - par 7,11 € (8,67 € z DDV) REZILO PROFILNO 50 mm - par 14,77 € (18,02 € z DDV) REZILO VARNOSTNO 50 mm - par 12,47 € (15,21 € z DDV)

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

080 50 51

TEHNIČNA TRGOVINA

Za obdelavo masive. Na zalogi 208 različnih profilov. Bistveno cenejša rešitev od HM rezkalnih glav. Namenjeno tako profesionalcem kot hobi uporabnikom.


Namenske REZKALNE GLAVE -

notranja izvrtina 30 ali 35 mm (ob naročilu navedite)

Rezkalna glava za polnila 694.012.30

NOVO!

Lahka Alu glava za polnila vrat in pohištvenih front. Možnost vstavljanja 6 različnih profilov.

Dodaten par rezil Cena:

Cena:

49,12 €

158,51 € (193,38 € z DDV)

Lestroj brazdna glava

(59,93 € z DDV)

Lahka Alu glava za brazdanje in utorjenje. Profi rezkalna glava z 4-mi izmenljivimi rezili z aksialnim kotom, boljše odvajanje materiala, manjša sila rezanja, boljša kvaliteta. Možnost namestitve rezil različnih kvalitet za različne materiale.

TEHNIČNA TRGOVINA

Rezkalna glava 45/H35 694.002.30/35

NOVO!

Lahka rezkalna glava z kotom 45 ° za pobiranje robov pred spajanjem. Dva izmenljiva rezila iz HW material zagotavljata odlično kvaliteto odreza.

Cena: TFC BRAZDNA GLAVA D125x30x4+4z

125,41 € (153,00 € z DDV)

Rezkalne glave za širinsko oz. dolžinsko spajanje z možnostjo nastavitve trdote spoja

AKCIJA!

TH22TM21 REZ. GLAVA 16-50 mm. Širinski spoj debeline 16-50 mm.

250,82 € (306,00 € z DDV)

Rezkar prestavljivi Prestavljivi izmenljivi rezkarji s HM rezili za utorjenje, čepljenje, brazdanje,… Uporaba za brezhibno obdelavo masive in vseh tvoriv.

Univerzalna in brazdna glava UNI + BRAZDNA GLAVA 694.020.30

Nagibna glava 694.017.30 H50 mm +/- 45°

Cena:

321,05 € (391,68 € z DDV)

REZKAR D150x14/28 694.021.30 137,67 € (167,96 € z DDV) REZKAR D170x20/39 694.022.30

144,71 € (176,55 € z DDV)

YH152ACM030 rezkalna glava 125x50x2z

BKM garnitura PO 15-40+V-faza

58

(146,19 € z DDV)

2 glavi v eni - Univerzalna in brazdna rezkalna glava s HM rezili in predrezili, uporaba za vse materiale.

103,53 €(126,31 € z DDV)

Garnitura omogoča obdelavo ladijskega poda debeline 15-40 mm, obloge ali poda z enostransko V-fazo 15-45 mm. HSS material zagotavlja kvalitetno površino obdelave mehkih in trdih drevesnih vrst. Uporaba na štiristranskih skobeljnih strojih v enem prehodu, na klasičnem rezkarju v dveh prehodih.

Cena:

119,83 €

Lahka alu glava za širinsko spajanje lesa, debeline 20 do 48 mm, z dvema izmenljivima reziloma. - Premer: 125 mm - Višina: 50 mm - Št. rezil: 2 - Premer izvrtine: 30 mm

Cena: 655,74

€ (800,00 € z DDV)

Cena: 135,86 € (165,75 € z DDV)

Hitra, natančna in enostavna nastavitev kateregakoli kota -/+ 45°


Nastavljivi utorni rezkarji

Brazdna glava H50 mm

od 1,8 do 3,4 mm od 2,5 do 4,8 mm

Profi rezkalna glava s 4-mi izmenljivimi rezili z aksialnim kotom - boljše odvajanje materiala, manjša sila rezanja - boljša kvaliteta. Možnost namestitve rezil različnih trdot in kvalitet.

4 izmenljiva rezila z aksialnim kotom

TH02TM04 REZ.GLAVA 125x50x4+4z 114,96 € (140,25 € z DDV)

Na voljo različne trdote

Lotano HM (widia) rezilo s predrezili za gladek rez. Priloženi distančniki od 0,2 mm naprej.

V setu priloženi distančniki

IR10TM01 REZKAR 140x1,8/3,4 mm 142,13 € (173,40 € z DDV) IR10TM02 REZKAR 140x2,5/4,8 mm 143,80 € (175,44 € z DDV)

Univerzalni deljivi utornik

Rezkalna glava 250x8/15x4+4z

od 4 do 7,5 mm. od 7,5 do 14 mm

Utori do 100 mm, debeline 8 - 15 mm

Lotano HM (widia) rezilo s predrezili za gladek rez. Priloženi distančniki od 0,2 mm naprej. Omogoča izdelavo čepov globine do 100 mm (za obdelavo vrat, oken, lesnih vezi,…). Nastavljiva višina preko distančnikov od 0,2 mm naprej. Višina obdelave od 8-15 mm! Na zalogi vse dimenzije nadomestnih HM ploščic v različnih kvalitetah.

IR20TM01 160 x 4 - 7,5 mm 132,38 € (161,50 € z DDV) IR20TM02 160 x 7,5 - 14 mm 142,83 € (174,25 € z DDV)

257,79 € (314,50 € z DDV)

Univerzalni nastavljivi utorni rezkar

EKONOMIČNA HM REZILA nizek strošek menjave HM rezila

Izmenljiv sistem HM rezil. Nizek strošek menjave. Prihranek časa. Ploščice se obračajo in menjajo (ni brušenj). TH09TM01 Utornik 8 - 15 mm 156,77 € (191,26 € z DDV)

Rezkalna glava za zunanjo obdelavo vratic

TH09TM11 Utornik 12,5 - 24 mm 164,42 € (200,59 € z DDV)

Opcija: 5 različnih profilov.

TH09TM03 Utornik 16 - 30 mm 171,39 € (209,10 € z DDV)

243,86 € (297,51 € z DDV)

Rez. glava D140x4/15x4+4z 3-delna glava 4 - 15 mm

Izmenljiv sistem HM rezil. Nizek strošek menjave. Prihranek časa. Ploščice se obračajo in menjajo (ni brušenj).

TD61M rez. GLAVA D194x59x30

Rezkalna glava širinski spoj 40 mm

Glava za širinski spoj do višine 40 mm.

Rezkalna glava R5/R10

Ena glava – dva radija – R5 in R10 mm (dvojno brušen nož). Opcija dodatnih nožev (R4/ R8 mm in R3/R6 mm).

CMT 694.001.30 244,90 € (298,78 € z DDV)

CMT 694.009.30 121,51 € (148,24 € z DDV)

125,27 € (152,83 € z DDV)

Brazdna glava R4/H18-50 mm

Rezkalna glava R15/R20

Rezkalna glava R10/R10

Alu rezkalna glava v enem prehodu obdela ravno in zaokroži robove zgoraj/spodaj ali obdela robove pod 45° (dvojno brušen nož!). Opcija dodatnih nožev (R2 in R6 mm).

Ena glava - dva radija - R15 in R20 mm (dvojno brušen nož). Opcija dodatnih nožev (R12/R18 mm). Možnost večkratnega brušenja.

Ena glava - dvojni radij - notranji in zunanji radij. Opcija dodatnih nožev (R12/R12, R15/R15 mm). Možnost večkratnega brušenja.

CMT 694.004.30

CMT 694.007.30 145,48 € (177,49 € z DDV)

CMT 694.005.30

334,57 € (408,18 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

YH139

155,09 € (189,21 € z DDV)

CMT 694.003.30

59


NOVA SPLETNA TRGOVINA Rezkalna glava za vrata 37- 48 mm

5-delna sestavljiva glava za izdelavo masivnih notranjih vrat od 37-48 mm. Možnost obdelave kuhinjskih vratic oz. front.

www.lestroj.si

Šropar izmenljivi za kopirno rezkanje

- majhen premer glave omogoča rezkanje majhnih notranjih radijev (do R31mm) - uporaba s kopirnim ležajem ali brez - premer glave glede na ležaj je vedno enak - enostavna, hitra, poceni menjava rezil (ploščica cca. 2 €) - vsako rezilo se obrača 4-krat - za obračanje oz. menjavo boste porabili cca. 10 minut

CMT 694.019.30 D62x80x12z 117,12 € (142,89 € z DDV)

CMT 694.015.30

Kopirni ležaj D68MM

134,81 € (164,47 € z DDV) GARNITURA OBEH GLAV 226,67 € (272,00 € z DDV)

Rezkalna glava za izdelavo okvirjev vratic

Rezkalna glava, ki združuje dva rezkarja in sicer za izdelavo profila ter »kontraprofila« za pohištvene fronte (kuhinjska vratica ). Samo z nastavitvijo višine glave lahko obdelate oba profila, ki se tesno spajata. Pri tem ne izgubljate časa za nastavitve. Obdelava od 22-25 mm. Priložena 2 HM noža - profil A. Možnost dokupa 3 različnih profilov.

Rezkalna glava za izdelavo okvirje vratic AL36TM01

105,90 € (129,20 € z DDV)

Rezkalna glava za polnila Rezkar za izdelavo polnil kuhinjskih vratic in notranjih vrat, ipd. 3 različni profile dobimo z višino rezkalne glave na obdelovanec. Izmenljiv sistem HM rezil 2 + 2 noža. Trajnost noža do prvega brušenja cca do 100 delovnih ur (pri obdelavi trdega in mehkega lesa).

Rezkalna glava AL40TM01 135,86 € (165,75 € z DDV)

Lestroj šroparji

Garnitura za vrata K461-10

Spiralne rezkalne glave z izmenljivimi rezili za obdelavo trdih drevesnih vrst. Omogoča velik odvzem in kvaliteten odrez. Dobavljive dimenzije: Premer D125 , višina H80, 100, 130, 150, 180, 200, 230, 250, 300 in 320 mm.

- Garnitura za obdelavo vhodnih vrat debeline 54 - 70 mm - Celovita obdelava eno oz. dvokrilnih vrat ter štoka - Dvojna brazda “falz” - Možnost obdelave robov R3, R,5 ali 45°

Cena: TFC Šropar izm. D125x130x40 Z6 TFC Šropar izm. D125x180x40 Z6

Odlično za obdelavo ograjnih elementov!

CMT 694.019.40 D80x80x12z

399,02 € (486,80 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Zunanji premer 68 mm

289,00 € (352,58 € z DDV) 399,50 € (487,39 € z DDV)

Rezkar za dolžinski spoj Lestroj

Garnitura za vrata K461-10 646,00 € (788,12 € z DDV)

SUPER CENA!

160x4,0x2z Akcijska cena: 20,28 € (26,00 € z DDV) 160x10x2z Akcijska cena: 31,98 € (41,00 € z DDV)

DIA rezkalne glave DIA predrezkarji za robne lepilke. Nekateri mizarji uporabljajo DIA glave tudi na miznem rezkarju! Rezkalne glave z diamantnimi rezili so v primerjavi z HM rezili do 40 x bolj vzdržljive. Možnost do treh brušenj. DIA GLAVA D125x36 mm Z3+3 377,05 € (460,00 € z DDV) DIA GLAVA D80X63X3X3Z 499,20 € (640,00 € z DDV) DIA GLAVA D100x48x3 3Z 397,8 € (510 € z DDV) DIA GLAVA D100X63X3 3z 460,20 € (590 € z DDV)

60

Do 40x večja vzdržljivost!

Glava za kotni spoj

Glava za izdelavo kotnega spoja oz. za izdelavo okvirjev, iz masive ali MDF-a.

CMT 694.011.30

144,64 € (176,46 € z DDV)

LEŽAJ CMT 791.052.00 62/35/16

12,19 € (14,87 € z DDV)


Lestroj rezkalna glava

THSPFM rezkar 145x12,5x2+2z

Rezkalne glave proizvajalca Tong Fong Cutter izdelane iz Alu. materiala s štirimi rezili, so namenjene uporabi na strojih za 4 stransko obdelavo lesa, tako iglavcev kot listavcev. Rezkalne glave so na voljo v različnih premerih in višinah z vpenjalno izvrtino 30-50 mm.

Rezkalna glava proizvajalca Omas uporabna kor predrezilo v kombinaciji rezkalnih glav za obdelavo lesa na 4-stranskih skobelnih strojih. - Premer: 145 mm - Višina: 12,5 mm - Št. zob: 2+2 - Premer izvrtine: 40 mm

Rezkalna glava D125x160x40 Z4 Alu Rezkalna glava D125x180x40 Z4 Alu Rezkalna glava D125x240x40 Z4 Alu

Cena: 143,44 € (175,00 € z DDV)

205,53 € 231,31 € 292,62 €

(250,75 € z DDV) (282,20 € z DDV) (357,00 € z DDV)

Radij spiralni nadrezkarji

Rezilo za izdelavo tesarskih spojev CMT 664.395.11 - rezkar 15°

Za graviranje!

Izmenljiva rezila z dolgotrajno ostrino zagotavljajo konstantno enako dimenzijo obdelave.

Nova serija HM integralnih radij nadrezkarjev - hitra in kvalitetna obdelava z odvajanjem navzgor - uporaba na CNC centrih ali z ročnimi nadrezkarji - Dobavljivi nekateri premeri, ki jih prej ni bilo v ponudbi. 17,91 € (21,85 € z DDV) 20,48 € (24,99 € z DDV) 24,32 € (29,67 € z DDV) 104,65 € (127,67 € z DDV)

199.001.11 D3,2x12,7x50,8 199.060.11 D6x27x70 199.081.11 D8x32x80 199.160.11 D16x55x110

D (mm) I (mm) L (mm) A 39,5

31,5

S

Cena

65,5 15° M12x1 149,38 €

(182,24 € z DDV)

Rezila za graviranje

TEHNIČNA TRGOVINA

Oprema in orodje za CNC stroje

Uporaba na gravirnih strojih za izdelavo najrazličnejših rezbarij. Obdelujejo les, ALU, pleksi, ... Gravirno rezilo D3,2x12x6x60 22,13 € (27,00 € z DDV) Gravirno rezilo R0,5x26x6x60 26,56 € (32,40 € z DDV) Gravirno rezilo R0,8x24x6x60 26,56 € (32,40 € z DDV) Art. 140.120.61

DIA rezkarji

Diamantna rezila

CMT 140.120.61 CMT 140.121.61 CMT 140.160.61 CMT 140.181.61 CMT 140.182.61 CMT 140.201.61 CMT 140.202.61 CMT 140.203.61

D12x27x75 D12x36x80 D16x27x90 D18x36x90 D18x45x100 D20x36x95 D20x45x105 D20x54x115

75,32 € 100,40 € 75,32 € 100,40 € 125,49 € 100,40 € 125,49 € 150,64 €

(91,89 € z DDV) (122,49 € z DDV) (91,89 € z DDV) (122,49 € z DDV) (153,10 € z DDV) (122,49 € z DDV) (153,10 € z DDV) (183,78 € z DDV)

Uporaba na CNC centrih za spajanje, brazdanje, utorjenje in oblikovanje melaminov, laminatov, MDF, HPL in furniranih plošč 70 mm

DIA CNC rezkarji z 45° aksialnim kotom 8 do 9-kratno brušenje, maksimalna podajalna hitrost 5m/min.

27 mm

CMT 140.720.61 D20x25x85 192,30 € (234,61 € z DDV) 12 mm

Spiralni nadrezkarji CMT 193.081.11 CMT 193.100.11 CMT 193.120.11 CMT 193.160.11 CMT 193.180.11 CMT 193.200.11

Trojna spirala, za fino obdelavo masivnega lesa.

D8x32x80 D10x32x80 D12x35x80 D16x55x110 D18x55x110 D20x60x120

26,41 € 39,99 € 53,92 € 110,29 € 140,32 € 156,48 €

(32,22 € z DDV) (48,79 € z DDV) (65,78 € z DDV) (134,55 € z DDV) (171,19 € z DDV) (190,91 € z DDV)

CMT 140.722.61 D20x45x105 320,42 € (390,91 € z DDV)

Trojna spirala, za grobo obdelavo masivnega lesa. CMT 195.081.11 D8x32x80 29,27 € CMT 195.100.11 D10x32x80 41,59 € CMT 195.140.11 D14x58x110 94,48 € CMT 195.160.11 D16x55x110 118,72 € CMT 195.180.11 D18x55x110 145,68 € CMT 195.200.11 D20x60x120 161,85 € CMT 195.201.11 D20x70x120 168,19 €

(35,71 € z DDV) (50,74 € z DDV) (115,27 € z DDV) (144,84 € z DDV) (177,73 € z DDV) (197,46 € z DDV) (205,19 € z DDV)

Omogočajo večji pomik in večji odvzem materiala.

61


NOVA SPLETNA TRGOVINA CNC garnitura za obdelavo vrat, vse v enem hodu

www.lestroj.si

Rezkar nagibni CNC nagibni rezkar omogoča obdelavo pod kotom - 45°/+90°.

Brazdni rezkar 1x rezilo + 1x predrezilo. Rezkar z izmenljivim sistemom ploščic. Prednost: standardne ploščice HM 50x12x1,5mm, predrezilo HM. PH02FM02 REZKAR 18x50

CMT 663.201.11 REZKAR NAGIBNI 364,67 € (444,90 € z DDV)

623-06 CNC GARNITURA ZA VRATA

782,00 € (954,04 € z DDV)

Brazdna glava D50x50x2+2z

Rezkar D80x12/S20x60

143,52 € (175,09 € z DDV) UPORABNO: za vrtanje in obrezovanje

Rezkar 45°/25 mm

2x rezilo + 2x predrezilo. CNC brazdna glava za ravno brazdanje do debeline 50 mm. UPORABNO: za brazdanje in obrezovanje

D50.50.2.2

181,15 € (221,00 € z DDV)

CNC rezkar idealen za ravnanje in poglabljanje večjih površin.

Poceni vzdrževanje - 4-kratno obračanje rezila!

CMT 663.003.11 103,81 € (126,65 € z DDV)

CNC profilna garnitura

TEHNIČNA TRGOVINA

CNC garnitura za vratica

Set CNC rezkarjev za izdelavo atraktivnih in popularnih profilov kuhinjskih in kopalniških vratc. UPORABNO: za imitacijo masivnih front iz MDF-ja

CNC rezkar pod kotom 45° omogoča izdelavo kotnih spojev, izdelavo napisov, pisanje črk in znakov, posnemanje robov ter žlebljenje.

CMT 663.101.11 84,65 € (103,27 € z DDV)

Spiralni nadrezkarji za ključavnice

EDINSTVENA CNC GARNITURA,

v kateri je držalo in 22 HW različnih profilov za obdelavo MDF-a, furnirja, masivnega lesa in plastike. Možnost nabave telesa in posameznih profilov (1 ali več)

CMT 615.004.01 452,66 € (552,25 € z DDV)

HSK vpenjala ER32/ER40 Vpenjalni konus za orodja s steblom 3-20 mm (ER32) ter 4-25 mm (ER40), primeren za stroje SCM, Morbidelli, Biesse, Weeke, Masterwood, Homag, Eima in Dubus.

CMT 183.300.01 KONUS HSK-F63 ER32 89,11 € (108,71 € z DDV) CMT 183.310.01 KONUS HSK-F63 ER40 96,50 € (117,73 € z DDV)

CMT 616.000.01

356,17 € (434,53 € z DDV)

CMT 195.142.11 NADREZKAR D14x45/95x150

126,39 € (154,20 € z DDV) CMT 195.162.11 NADREZKAR D16x45/95x150 137,67 € (167,96 € z DDV)

Puša ER32/ER40

Vpenjalni konus v obliki osovine za rezkar orodja z izvrtino 30/35/40 mm, primeren za stroje SCM, Morbidelli, Biesse, Weeke, Masterwood, Homag, Eima in Dubus.

CMT 184.200.00 ER32 dimenzije od 3-20 mm

CMT 183.360.00 KONUS HSK-F63/D30x100

95,73 € (116,79 € z DDV)

14,98 € (18,28 € z DDV) CMT 184.252.00 ER40 dimenzije od 4-25 mm

17,83 € (21,75 € z DDV)

PRIPOMOČKI, ki vam olašajo delo in prihranijo dragocen čas Širina 610 mm!

Šablona za rogličenje CMT300 in IGM600

62

115,75 € (141,22 € z DDV)

- širina obdelave 305 oz. 610 mm, - debelina obdelave 11-25 mm, - z osnovno ploščo se izdeluje polkrite lastavičje rogle, - z dodatnimi ploščami možnost izdelave obojestranskih ravnih ali lastavičjih rogljev.

204,92 € (250,00 € z DDV)

Rezilo GRATIS!


Nova linija kronskih žag 550-551-552

- hitro enstavno vpenjanje ali menjava brez vijačenja - eno držalo za vse premere žag - možna povečava že obstoječih izvrtin CMT 550-HS2 Držalo s svedrom HS 12,33 € (15,04 € z DDV) - dolga življenjska doba CMT 550-HW2 Držalo s svedrom HM 12,33 € (15,04 € z DDV) Serija 550 CMT 550-051 mm Kronska žaga HM 16,23 € (19,80 € z DDV) Posebna HM (widia) struktura zob CMT 550-060 mm Kronska žaga HM 19,37 € (23,63 € z DDV) omogoča hitro vrtanje in dolgo življenjsko CMT 550-068 mm Kronska žaga HM 21,39 € (26,10 € z DDV) dobo. Za izdelavo izvrtin v vse vrste lesa, CMT 550-080 mm Kronska žaga HM 23,62 € (28,82 € z DDV) ivernih plošč, MDF plošč, opeke, mavčnih CMT 550-102 mm Kronska žaga HM 33,30 € (40,63 € z DDV) plošč, plastike,... Dimenzije 20 – 152 mm.

Serija 551 Posebno oblikovani zobje in materialna sestava podaljšajo življenjsko dobo žage do 50%. Namenjena za vrtanje v jeklo, aluminij, inox,… Dimenzije 16 – 168 mm.

Serija 552

CMT 552-035 mm Kronska žaga DIA 40,97 € (49,98 € z DDV) CMT 552-055 mm Kronska žaga DIA 62,77 € (76,58 € z DDV) CMT 552-068 mm Kronska žaga DIA 76,71 € (93,59 € z DDV) CMT 552-076 mm Kronska žaga DIA 84,58 € (103,19 € z DDV) CMT 552-DD2 Držalo kronske žage DIA 22,30 € (27,21 € z DDV)

Diamantne kronske žage so primerne za vrtanje najtrših materialov, kot so kamen, granit, keramika, steklo,… Dimenzije 5 - 76 mm.

Na voljo tri granulacije 1,5 - 2 - 2,5.

RAŠPLJA 115 - univerzalno orodje za les, plastiko, gumo, ... - univerzalno orodje za kotne brusilke, ki omogoča odstranjevanje večje količine materijala - obstojnot 10-krat večja kot pri klasičnih ploščah z lamelnim papirjem - obdeluje lahko les, plastiko, gumo, umetne smole, baker in aluminij AKCIJSKA CENA:

TEHNIČNA TRGOVINA

CMT 551-051 mm Kronska žaga Bi-metal 15,33 € (18,70 € z DDV) CMT 551-060 mm Kronska žaga Bi-metal 18,46 € (22,52 € z DDV) CMT 551-068 mm Kronska žaga Bi-metal 20,14 € (24,57 € z DDV) CMT 551-079 mm Kronska žaga Bi-metal 22,51 € (27,46 € z DDV) CMT 551-083 mm Kronska žaga Bi-metal 22,51 € (27,46 € z DDV) CMT 551-102 mm Kronska žaga Bi-metal 30,66 € (37,41 € z DDV) CMT 551-HS2 Držalo kronske žage 12,27 € (14,97 € z DDV)

15,57 € (19,00 € z DDV)

Šablona za vrtanje CMT656

EKONOMIČNA REŠITEV! - vrtanje izvrtin za moznike / sponske vijake, - delovna širina 656 mm, - delitev 32 mm, - debelina obdelave 16-40 mm.

Šablona perforirana CMT900 - natančno vrtanje izvrtin za police / sponske vijake / ročaje / okovja, - širina enkratne obdelave 900 mm / priloženi omejevalci za daljše elemente, - delitev 32 mm.

Adapter CMT 400-1 - adapter omogoča uporabo svedrov premera 3-12 mm.

144,59 € (176,40 € z DDV)

38,07 € (46,45 € z DDV) 121,06 € (147,69 € z DDV)

63


NOVA SPLETNA TRGOVINA Spajanje pultov

Šablona za pulte CMT650

Šablona CMT792 - magnetna šablona za enostavno pozicioniranje skobelnih rezil, - univerzalna za različne premere glav.

- iz kompaktnega materiala, - nepogrešljiv pripomoček pri montaži pultov, - omogoča izdelavo 45° spoja / 90° spoja / izdelavo utorov za vezno okovje / zaokroževanje robov.

Univerzalna šablona za nastavitev nožev

55,77 € (68,04 € z DDV)

114,34 € (139,49 € z DDV)

Nanašalnik lepila - dvojni

Spoj narejen v 15 minutah! Vključno z nastavitvijo.

S spodnjim valjem ploskovno nanašamo lepilo, z zgornjim pa lepilo nanesemo na robove ali lamele do širine 150 mm.

45°

Cena:

90°

NOVO!

153,28 € (187,00 € z DDV)

DAG-001 digitalni vodoodporni kotomer

TEHNIČNA TRGOVINA

www.lestroj.si

PRODAJNI HIT!

DAF-001 robusten alu digitalni kotomer

Zagotavlja hiter in natančen odčitek kota rezilnega orodja glede na prislon. Območje merjenja -180°do +180°. Z natančnostjo 0,10. Avtomatski izklop po 5-ih min, baterija priložena.

Vam z vgrajeno skalo 0-320 mm in z dvema livelama preko LCD zaslona omogoča horizontalno in vertikalno nastavitev od 0° do 220°. Z blokirnim mehanizmom se izognete ponovni meritvi.

28,01 € (34,17 € z DDV)

Idealna rešitev, če imate težave z nagibom pri formatni žagi.

35,61 € (43,44 € z DDV)

Merilnik višine CMT DHG-001 merilnik Namenjen za nastavitev višine rezilnega orodja (žage, svedri, nadrezkarji,..) kot tudi za pozicioniranje orodja v konus na CNC centrih, s čimer se izognete korigiranju programa Razpon merjenja: - Merilo: 0 ~ 80mm - Igla: 0 ~ 50mm

- Skala: 0,05 mm - Natančnost: ± 0,1 mm

IGM kotomer Multifix - večnamenska naprava za merjenje kotov, - v obsegu od 70 ° do 180 °, - samodejna razdelitev na dva dela.

64

Merilnik višine CMT DHG-001 merilnik

26,06 € (31,79 € z DDV)

Visoka natančnost in velik prihranek časa. Narejeno na Švedskem.

Po odstranitvi je eno merilo pripravljeno za nastavitev čelilnika ali kolutne brusilke

IGM kotomer Multifix Art.127-33301 44,70 € (54,53 € z DDV)


IGM kotomer digitalni

IGM kotnik prestavljivi 300 mm

- funkcija zaklepanja za prenos kotov - enostaven za uporabo, samo dva gumba - maksimalna dolžina je 400 mm

- klasičen zložljiv kotomer - nastavitev 8 kotov z razmakom po 22,5 ° (157,5 °, 135 °, 112 °, 90 °, 67,5 °, 45 ° in 22,5 °) - natančnost +/- 0,05 °.

IGM kotomer digitalni Art.FDU-003050

35,41 € (43,20 € z DDV)

IGM kotnik prestavljivi 300 mm 127-OC-300 16,96 € (20,69 € z DDV)

DOSICOL

SERVICOL - pripomoček za ročno nanašanje lepila

Dosicol je lahek in uporaben pripomoček za nanašanje lepila, s katerim dosežete boljšo porazdelitev in enakomeren nanos.

- kapaciteta 300 ml - za utore širine 4 mm - plastenka je obrnjena navzdol, kar omogoča takojšno uporabo lepila

- velikost posode 450 ml - nastavki za mazanje lamel 20 in 10 - nastavek za mazanje moznikov (8,10,12) - enostavna menjava nastavkov - doziranje točne količine lepila

Cena:

Cena:

16,39 € (19,90 € z DDV)

60,98 € (74,40 € z DDV)

Rezkar za rezbarjenje Kaindl WOODCARVER Gold

Delovna miza za rezkar

TEHNIČNA TRGOVINA

S pripomočkom SERVICOL nanašamo lepilo na strani utora, kar zagotavlja boljšo porazdelitev.

Rezkar Kaindl Woodcarver Gold se uporablja na kotni brusilki in se uporablja za rezbarjenje, izdelavo utorov, odstranitev antifoulinga, za domačo rabo in pri izdelavi utorov.

SPECIFIKACIJE: - dimenzije pulta 79 x 59 cm, - višina mize 93 cm, - delovna plošča iz obstojnega, drsečega Compact materiala - teža 55 kg. PROFESIONALNA MIZA ZA NADREZKAR!

AKCIJSKA CENA:

635,27 €

(775,03 € z DDV)

Rezkar za rezbarjenje Kaindl WOODCARVER Gold

43,52 € (53,10 € z DDV)

Nedrseče podloge BBS-001

NOVO!

Nedrseče podloge nam olajšajo delo in prihranijo čas. Obdelovanec enostavno obdelujemo brez kakršnega koli pritrjevanja ali vijačenja!

Nanašalnik lepila 180 mm eco

Set 4 kosov Cena: 10,52

Podstavek 180 mm

€ (12,83 € z DDV)

101,02 € (123,24 € z DDV) 20,48 € (24,99 € z DDV)

65


NOVA SPLETNA TRGOVINA Stružni nož RINK LEMAN 13/17 881.513.00

www.lestroj.si

Stružni noži 5 delni Leman 870.500.05

NOVO!

Stružni nož v obliki prstana, za dolbenje v sredino obdelovanca. Dolbenje je omogočeno z obeh strani noža. Notranji premer rinke 13 mm, zunanji 17 mm.

Set petih najbolj uporabnih nožev za stružnico - podaljšanih. Noži so dolžine od 450 do 600 mm, shranjeni v leseni škatli.

Cena:

110,00 €

Cena:

39,00 € (47,58 € z DDV)

(134,20 € z DDV)

NOVO!

Glava za stružnico LEMAN 870.man.01 - Centrični navoj 33 x 3,5 - 4 čeljuti notranji premer 40 do 60 mm - zunanji premer 50 do 85

AKCIJSKA CENA:

110,31 €

(134,58 € z DDV)

NOVO!

TEHNIČNA TRGOVINA

Velika izbira rezil za vbodne žage CMT set listov CMT set listov CMT set listov CMT set listov CMT set listov

JT101AO - 5 kosov JT101D - 5 kosov JT111C - 5 kosov JT144D - 5 kosov JT234X - 5 kosov

3,48 € 3,14 € 1,88 € 2,65 € 5,71 €

(4,25 € z DDV) (3,83 € z DDV) (2,29 € z DDV) (3,23 € z DDV) (6,97 € z DDV)

EKSKLUZIVNO PRI NAS - 3D REZBARJENJE S pomočjo CMT rezbarskih šablon in ročnega nadrezkarja lahko vsakdo postane rezbar. PRODAJNI HIT!

UPORABA:

3. rezilo RCS vstavite v rezkar in se lotite rezbarjenja.

Osnovno rezilo za vse tipe šablon!

RCS-BIT8 82,84 € (101,06 € z DDV)

2. Izbrano šablono rezbarije položite na element in jo nanj pritrdite.

66

4. Šablono obrnete in rezbarite ponovno.

5. Odstranite šablono in delo je končano, brez dodatnega brušenja.

RCS-803 50,46 €

RCS-804 43,52 €

RCS-901 45,00 €

RCS-902 33,94 €

RCS-904 51,71 €

RCS-906 37,92 €

(61,56 € z DDV)

(53,09 € z DDV)

(54,90 € z DDV)

(41,41 € z DDV)

(63,90 € z DDV)

(46,26 € z DDV)

Še več šablon v CMT katalogu!

1. element, ki ga želite obdelati, pritrdite na delovno površino.


SPONE in PRITISKAČI SPONA

Spone in mini spone Robustna konstrukcija!

Slovenski proizvod!

SPONA MINI 100/60mm 8,86 € 150/60mm 9,59 € 200/60mm 9,59 € 250/60mm 10,33 € 300/60mm 10,33 € 400/60mm 11,81 €

(10,81 € z DDV) (11,70 € z DDV) (11,70 € 7 DDV) (12,60 € z DDV) (12,60 € z DDV) (14,41 € z DDV)

Enoročne spone LEMAN 150-600

200mm 250mm 300mm 400mm 500mm 600mm 800mm 1000mm 1200mm 1400mm 1600mm 1800mm 2000mm 2200mm 2500mm

19,18 € 19,92 € 19,92 € 21,39 € 22,13 € 22,87 € 24,34 € 25,82 € 27,30 € 28,77 € 30,25 € 31,72 € 33,20 € 35,41 € 38,36 €

(23,40 € z DDV) (24,30 € z DDV) (24,30 € z DDV) (26,10 € z DDV) (27,00 € z DDV) (27,90 € z DDV) (29,68 € z DDV) (31,30 € z DDV) (33,31 € z DDV) (35,10 € z DDV) (36,91 € z DDV) (38,70 € z DDV) (40,50 € z DDV) (43,20 € z DDV) (46,80 € z DDV)

Se ne krivijo!

PRAVE MIZARSKE SPONE!

HITRA IN LAHKA NASTAVITEV!

NOVO!

Cena: 150 mm 300 mm 450 mm 600 mm

13,85 € 14,67 € 16,31 € 17,13 €

(16,90 € z DDV) (17,90 € z DDV) (19,90 € z DDV) (20,90 € z DDV)

DVOJNA FUNKCIJA!

Spona za širinsko lepljenje - dimenzije 1500 mm, - dvojna funkcija, stiska s strani in obenem ravna.

TEHNIČNA TRGOVINA

Za hitro in lahko nastavitev. Popolne za pritrditev materiala na delovno površino, za držanje delov med lepljenjem, dodatno pa lahko obrnete čeljusti spone in tako razširite ali potisnete narazen površine na varen in kontroliran način.

51,64 € (63,00 € z DDV)

Korpusna spona - dimenzije 1200 mm.

tnost! 100% ko

44,26 € (54,00 € z DDV)

Vpenjalo A/400 in A/600

Vpenjalo stransko ST/400

- nepogrešljiva prijemala pri kopirnem rezkanju, - pritrdilna sila 200 oz. 300 kg.

- pritrdilna sila 220 kg

A/400 16,23 € (19,80 € z DDV)

A/600 20,95 € (25,56 € z DDV)

35,77 € (43,64 € z DDV)

Stanly trak za okvirje 4,5 m 0-83-100 Stanly trak za okvirje 4,5 m 0-83-100

13,61 € (16,60 € z DDV)

67


NOVA SPLETNA TRGOVINA

www.lestroj.si

REPRO MATERIAL PU cevi za odsesovanje (z bakreno žico)

Gumirana kolesa za podajalnike

Na zalogi tudi drugi premeri (60 - 300 mm)

UGODNO!

Ceneje od obnove starih, širine 50 ali 60 mm

AKCIJSKA CENA CEV 80 mm PU-L CEV100 mm PU-L CEV 120 mm PU-L CEV 140 mm PU-L CEV 150 mm PU-L CEV 200 mm PU-L CEV 250 mm PU-L

6,56 € 6,56 € 8,20 € 9,84 € 12,29 € 12,71 € 21,31 €

D50 mm 14,38 € (17,54 € z DDV) D60 mm 14,75 € (18,00 € z DDV)

(8,00 € z DDV) (8,00 € z DDV) (10,00 € z DDV) (12,00 € z DDV) (15,00 € z DDV) (15,50 € z DDV) (26,00 € z DDV)

Grafitno platno za brusilne stroje Širine 150 mm

11,07 € (13,51 € z DDV) Koluti za praskanje in staranje

Za staranje

Široka krtača

Širine 610 mm

39,83 € (48,59 € z DDV)

Drsno sredstvo

Brusni koluti za rezkalne stroje BRUSNI KOLUT 60 mm GUMI

TEHNIČNA TRGOVINA

Kolut za praskanje D110x50 37,71 € (46,01 € z DDV)

Brusni koluti

Kolut za praskanje D130x120 98,36 € (120,00 € z DDV)

23,69 € (28,90 € z DDV) BRUSNI TULEC 59x100 mm

1,74 € (2,12 € z DDV) Brusni kolut 60/125 mm

47,95 € (58,50 € z DDV) Brusni kolut 90/90 mm

50,90 € (62,10 € z DDV) Brusni kolut 90/125 mm

55,33 € (67,50 € z DDV)

IGM set za brušenje IGM set za brušenje Art.125-726040

12,25 € (14,95 € z DDV)

Komplet vsebuje 5 različnih velikosti brusnih valjev na steblu premera 13, 19, 25, 38 in 50 mm, 20 brusnih trakov (4 komade vsake velikosti). Primeren za uporabo z ročnim vrtalnikom.

Brusna pahljača D200/H100 G220

Ročni pnevmatski brusilnik Ročni pnevmatski brusilnik za fino brušenje okroglin in profiliranih robov. - Max. hitrost vrtenja: 2600 obr./min - Granulacija: 180

AKCIJSKA CENA:

AKCIJSKA CENA:

78,20 € (95,40 € z DDV)

368,86 € (450,01 € z DDV) Lamello Classic X Moč: 780 W Število vrtljajev: 10.000 min-1 Maks. globina reza: 20 mm Teža: 3,1 kg

68

AKCIJSKA CENA:

463,47 € (565,43 € z DDV)


Ročni nadrezkar CMT 7E

Nadrezkar CMT 8E Majhen, priročen, zmogljiv in izredno uporaben za vsakega mizarja.

Najboljši ročni nadrezkar leta po ocenah priznane ameriške revije Fine WoodWorking.

SPECIFIKACIJA: - moč 1000 W, - 8.000 - 20.000 obr./min, - stročnici 8 in 12 mm, - hod 0 - 59 mm, - teža 4 kg.

SPECIFIKACIJA: - moč 2400 W, - 8.000 - 20.000 obr./min, - stročnici 8 in 12 mm, - hod 0 - 68 mm, - teža 6 kg.

Nastavitev višine in potapljanje v obdelovanec z ročko preko zobate letve.

Moč 2.400 W

AKCIJSKA CENA:

309,10 €

AKCIJSKA CENA:

232,38 €

Nastavitev višine je možna od zgoraj.

(377,10 € z DDV)

(283,50 € z DDV)

Moč 1.000 W PRODAJNI HIT!

Odstranjevalec barve in skoblič za nalimke Metabo rezkar LF724S AKCIJSKA CENA:

237,84 € (290,18 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Hitro in enostavno odstranjevanje barve ali površine z odrezovanjem. Obdeluje ploskev in rob. Obdelava praktično do roba! Odvzem materiala 0 - 0,3 mm.

ELEKTRIČNA ORODJA MAKITA potopna žaga SP6000 + gratis letev 1400 mm

MAKITA rezkar RT0700CX2J - Poraba: 710 W - Št. vrtljajev-prosti tek: 10.000-30.000 min-1 - Vpenjalo orodja: 6 / 8 mm - Teža: 1,8 kg

- Poraba: 1.300 W - Št. vrtljajev prosti tek: 2.000-5.800 min-1 - Žagin list: 165/20 mm - Teža: 4,4 kg

AKCIJSKA CENA:

164,14 €

AKCIJSKA CENA:

(200,26 € z DDV)

327,05 €

Lamelni rezkar MAKITA PJ7000

MAKITA stroj za praskanje 9741

- Poraba: 701 W - Št. vrtljajev – prosti tek: 11.000 min-1 - Rezilo: 100/20 mm - Teža: 2,5 kg

- Poraba: 860 W - Št. vrtljajev-prosti tek: 3.500 min-1 - Premer ščetke: 100 mm - Širina ščetke: 125 mm - Teža: 4,2 kg

Akcijska cena:

AKCIJSKA CENA:

409,06 €

(399,00 € z DDV)

262,50 € (320,00 € z DDV)

(499,00 € z DDV)

CMT11 MULTIMASTER 300W Multifunkcijska naprava CMT11 s funkcijo rezanja in brušenja lesa, plastike in kovin. Izredno kakovostna in vzdržljiva izdelava stroja, zagotavlja kvalitetno in trajno uporabo. - Moč: 300 W - Regulacija obratov: 11.000-21.000 RPM - Teža: 1,2 kg

Cena:

61,96 € (75,59 € z DDV)

NOVO! 69


NOVA SPLETNA TRGOVINA

www.lestroj.si

VIRUTEX CE53S skobeljnik za masivne nalepke Rezkalni stroj za porezovanje masivnih nalepkov, MDF materiala in ivernih plošč do širine 55 mm. - moč: 1300 W Akcijska cena: - max.širina rezanja: 55 mm - max.globina rezanja: 3 mm 349,63 € - teža: 6,5 kg (426,55 € z DDV) - št. rezil: 2 HW

VIRUTEX RA 17D rezkar za tesnila Rezkalni stroj za izdelavo utorov za okenska tesnila. - moč: 550W - teža: 1,9 kg - vpetje orodja: 6 mm

Akcijska cena:

276,28 €

(337,06 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Dewalt kotna žaga D27111 - moč motorja: 1500 W - hitrost rezanja: 3000 obr/min - premer rezila: 305 mm - naklon rezila: 45˘ - nastavitev kota: 60/50˘ - globina reza (90/90): 51 mm - teža: 26,5 kg

NOVO! Akcijska cena:

818,85 € (999,00 € z DDV)

FEIN multimaster TOP

FEIN Multimaster Quick start

- Poraba: 350 W - Št. nihajev: 10.000-19.500 min-1 - Teža: 1,4 kg

- Poraba: 350 W - Št. nihajev: 10.000-19.500 min-1 - Teža: 1,4 kg

AKCIJSKA CENA:

246,45 €

AKCIJSKA CENA:

204,60 €

(300,67 € z DDV)

(249,61 € z DDV)

PNEVMATSKA ORODJA Pnevmatski zabijalec Prebena za igle 2XR-J50 Igličar je primeren za pribijanje opaža, hrbtišč, mrež, letvic ... GRATIS SET

Iglice od 15 do 50 mm! 102,46 € (125,00 € z DDV)

40 70

IGEL 8000 kosov!

Pnevmatski zabijalec Prebena za sponke 2XR-ES40 Sponkač je primeren za pribijanje opaža, hrbtišč pri korpusih... - Širina sponke 6 mm, - Dolž. sponke od 15-40 mm, - Delovni talk od 4 - 7 bar, - Set vsebuje 6.000 sponk dolžine 26/32/40 mm, - Teža 1,3 kg.

tel.: +386 15610537 | faks: +386 15610533 | trgovina@lestroj.si

6000 sponk GRATIS! 102,46 € (125,00 € z DDV)

080 50 51

47


HP pištola za lakiranje M3200G Nizkotlačna pištola za profesionalno uporabo Na voljo so še šobe dimenzije 1,5/1,7/2,0

PROFESIONALNA KAKOVOST! M3200G 103,95 €

(126,82 € z DDV)

Cena za šobo: 58,32 € (71,15 € z DDV)

VLAGOMERI NAJBOLJ PRIZNANI VLAGOMERJI! Vlagomer GANN BLUELINE COMPACT

Vlagomer CMT DMM-001

Vlagomer Gann Compact BL je namenjen vsakomur, ki želi hitro in natančno izmeriti vlago v kateri koli vrsti lesa ali gradbenem materialu. Prikaz: 3-vrstični LCD zaslon, Ločljivost zaslona: 0,1% Možnost prikaza temperature zraka v °C. Merjenje vlage:od 6% do 25% v lesu in v mehkih gradbenih materialov od 0,4% do 6 %, do globine 25 mm. Akcijska cena: Napetostno napajanje: 9 V block baterija

Vlagomer CMT DMM-001 je nepogrešljiv pripomoček v vsaki mizarski delavnici, kot tudi pri gradbenikih na terenu. Vlagomer ponuja opcijo merjenja vlage tako v lesu kot na različnih gradbenih materialih, opeka, beton, ometi. Vlagomer vam takoj pokaže vlago v procentih, brez zahtevnega in zamudnega preračunavanja enot po tabelah. - Območje merjenja vlage v lesu: 5-50 % Cena: - Območje merjenja vlage v gradbenih materialih: 1,5-33 % 27,87 € - Delovna temperatura: 0-50 °C (34,00 € z DDV)

132,41 € (161,54 € z DDV)

PRODAJNI HIT!!

Vlagomer Compact S

Elektronska merilna naprava z merilnimi iglami za merjenje vlažnosti lesa in mehkih gradbenih materialov. Zelo enostavna uporaba. Iglice zapičimo v les. S pritiskom na gumb odčitamo vrednost vlažnosti do 25 mm globine. Pri odstopanju od konstantne temperature, priložena tabela za korekcijo vrednosti.

Vlagomer ima 1 skupino za merjenje vlažnosti lesa. Območje merjenja vlažnosti lesa se nahaja med 10 in 50 %. Primerno za merjenje vlažnosti v drvih in bio masi. Pri merjenju mora biti temperatura lesa med 15 in 25 °C.

Merjenje vlage: od 5 % do 20 % za les z dvema skupinama in od 0,3 do 3,5 % vlažnosti za gradbene materiale.

Cena: 88,48

Cena: 96,42 € (117,63 € z DDV)

Vlagomer Gann COMPACT A Merjenje vlažnosti lesa na dotik do debeline 40 mm od 5 do 45 %.

Cena: 316,03 € (385,56 € z DDV)

Vlagomer Gann COMPACT B

Vlagomer BL Compact TF2 Naprava Hydromette BL CompactTF 2 je natančen termohigrometer, namenjen raznoliki uporabi, kot npr. za nadzor bivalnih prostorov, klimatskih naprav, tiskarn, skladišč ipd. Ostale značilnosti so: enoročno upravljanje, integrirane merilne sonde, LCD-zaslon s trivrstičnim prikazom za hkratno prikazovanje vlage v zraku, temperature zraka in temperature rosišča.

Primeren za merjenje vseh vrst gradbenega materiala. Merjenje od 0 do 100 enot. Globinsko merilno območje: do 40 mm.

Prikaz: 3-vrstični zaslon; Ločljivost zaslona: 0,1 % Odzivni čas: < 2 sek. Pogoji delov.: + 0 do + 50 °C - 10 do + 60 °C (za kratek čas) Napetostno napajanje: 9 V block baterija

Cena: 113,84 € (138,88 € z DDV)

Vlagomer Gann HT65 M18

Cena: 133,77 € (163,20 € z DDV)

Vlagomer Gann HT85T M20 Vlagomer za merjenje vlažnosti lesa, vlažnosti gradbenih materialov in merjenje temperature z digitalnim LCD zaslonom. Nastavitev 4 grup za merjenje vlažnosti lesa, ki so vpisani v priloženi tabeli. Merjenje temperature zraka/plinov in materialov.

Vlagomer za merjenje vlažnosti lesa z digitalnim LCD zaslonom. Nastavitev 4 skupin za merjenje vlažnosti lesa, z nastavitvijo temperature od -10 do +40oC.

Območje merjenja: 4% do 100% vlažnosti lesa. Merjenje gradbenega materiala: od 0 do 80 enot (0,5% do 25% vlažnosti). Merjenje temperature:: od -50 ºC do +199 ºC.

Območje merjenja: 4 do 60% vlažnosti lesa.

Cena: 487,70 € (594,99 € z DDV)

€ (107,95 € z DDV)

TEHNIČNA TRGOVINA

Vlagomer Gann COMPACT

Za profesionalno uporabo!

Cena: 515,58 € (629,01 € z DDV)

Merjenje tudi neposredno iz sušilnice!

71


INFORMACIJE VSAK DELAVNIK:

01/561 05 30 POVPRAŠEVANJE PREKO E-POŠTE:

info@lestroj.si Kontakti tehničnih svetovalcev Stroji za obrt in industrijo: Marko Krumpestar 051 671 007 Domen Stupica 031 344 785

marko.krumpestar@lestroj.si domen.stupica@lestroj.si

Stroji klasika SCM in Mini Max: Grega Hrovat 051 671 002

grega.hrovat@lestroj.si

Servis: Primož Orehar

051 671 005

primoz.orehar@lestroj.si

Rezervni deli: Borut Pirc

051 671 015

borut.pirc@lestroj.si

BREZPLAČNA SERVISNA POMOČ NAŠIM STRANKAM preko telefona, vsak delavnik med 6. in 10. uro dopoldan, na številki

051 671 004. SERVIS TEAM

KJE SMO?

Redni delovni čas:

Najdete nas v industrijski coni Trzin, Motnica 2A.

8h - 17h (pon - čet), 7h - 15h (pet)

01 561 05 30

Tehnična trgovina 01/561 05 37 ali 080 50 51

Lestroj d.o.o., Motnica 2a, 1236 Trzin, Slovenija Stroji: 01 561 05 30 | Trgovina: 01 561 05 37, 01 561 05 40 E-pošta: info@lestroj.si | www.lestroj.si *Pridobitev finančnega leasinga za obdobje 60 mesecev preko leasing ponudnika. Pridobi ga lahko oseba, ki ni mlajša od 18 let in starejša od 75, je državljan Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v RS, je zaposlena pri delodajalcu s sedežem v RS ali upokojena. Ob nakupu predložite osebni dokument, davčno številko ter potrebno dokumentacijo za pridobitev leasinga: vloga za odobritev finančnega leasinga, potrdilo delodajalca, odstopna izjava in upravno izplačilna prepoved, vloga za posredovanje podatkov, plačilne liste ter morebitno ostalo dokumentacijo. Minimalni znesek finančnega leasinga je 5.000 €, višina zneska finančnega leasinga je v okviru kreditne sposobnosti leasingojemalca. PRIMER: Izračun je narejen za znesek stroja 8,000 € bruto z odplačilno dobo 48 mesecev. Financirana vrednost znaša 4.393,4 €. Stroški obdelave posla znašajo 164 €. Polog znaša 2.163,9 € (33%) + DDV. Mesečni obrok je 103,18 €. EOM znaša 8,13 %. Skupno plačilo financiranja znaša 8.723,13 €. Efektivna obrestna mera (EOM) je izračunan v skladu z Zakonomo potrošniških okreditih na dan 8.10.2018 na podlagi zneska in trajanja leasinga, stroškov obdelave posla, 6-mesečnega Euriborja, kateri je SPREMENLJIV in marže in je informativne narave. Drugega zavarovanja ni, razen ob sklenitvi posla se mora oprema zavarovati proti požaru in strojelomu. Stopnja DDV 22%. Cene strojev veljajo do 30.10.2018. Slike so simbolične. Pridružujemo si pravico do tiskarskih napak, pomot, tehničnih sprememb, sprememb cen, možnosti dobav, sprememb postopkov in programa.

Profile for Lestroj d.o.o.

Lestroj katalog 2018  

Katalog Lestroj 2018! Letni katalog tehnologije in opreme za obdelavo lesa podjetja Lestroj!

Lestroj katalog 2018  

Katalog Lestroj 2018! Letni katalog tehnologije in opreme za obdelavo lesa podjetja Lestroj!

Profile for lestroj