__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Núm. 37

Butlletí Informatiu de les Masies de Roda Març 2021

Treballant pels veïns i veïnes Activitats saludables per a la gent gran La Patuleria surt al carrer Sketchers a Masies de Roda Entrevista a Neus Prat Salles

1


Editorial

Bases de la 12a edició del Premi literari Miquel Arimany, de poesia Novetat a les bases 2021: Cada any, des del 2010, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Masies de Roda, organitza el Premi Literari Miquel Arimany. De narrativa i poesia, alternativament. Aquest any, que ha començat emmarcat en el context de la pandèmia celebrem la 12a edició del Premi Literari amb un premi de 1200 euros pel guanyador, així com la publicació de l’obra guanyadora i dels finalistes.

freqüents visites a Roda de Ter amb l’excusa de reunir-se amb uns parents, fet que li va servir per assessorar joves lletraferits locals que començaven a exercitar-se en la negligida llengua catalana durant el primer franquisme. Per tots aquests motius, l’ajuntament de les Masies de Roda, des de la Regidoria de Cultura, vol reconèixer i impulsar l’obra de l’escriptor i homenatjar-lo amb aquesta convocatòria anual dedicada alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia.

Donat l’èxit de participació de l’any passat mitjançant el sistema de presentació de les obres via correu electrònic, ens ha motivat a realitzar el següent canvi a les bases: Les obres es presentaran exclusivament en format digital, via correu electrònic a masiesr@diba.cat. Consulteu les bases a la web lesmasiesderoda.cat . Recordeu que el termini per presentar les obres és: l’1 de juny a les 13h. La vinculació d’aquest premi amb les Masies de Roda ve de les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves

Sumari

2

Crèdits

Resum de plens

3

La veu de l’entitat

Ajuntament

4-5

Entrevista 13

Què està passant?

6

El temps

14

Que hem fet?

7-8-9

Sabies que...?

15

Serveis 10

On anem

16

La veu de l’infant

Agenda 17

11

12

Butlletí Municipal de les Masies de Roda. Número 37. Març 2021. Edita: Ajuntament de les Masies de Roda. Fotografia portada: La patuleia Edició i impressió: MR PRINT. Dipòsit legal: B-46653 - 2007


Ajuntament

Resum de plens Ple del 14 de gener de 2021 El 14 de gener de 2021 es va celebrar la sessió ordinària del ple on es va aprovar: El conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament sobre l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes. El conveni de delegació al Consell Comarcal d’Osona en matèria de recollida i acollida d’animals domèstics abandonats o perduts (gossos i gats de companyia). L’increment del 0,9% en totes les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament.

Sala de plens de l’Ajuntament

Al torn de precs i preguntes, el regidor Jordi Gros va expressar les seves felicitacions per l’acte del dia de reis, a la qual cosa la regidora Montserrat Cabellos va afegir que la pandèmia havia portat algunes coses bones, que caldria la pena que es quedessin. La regidora i l’alcalde van destacar la gran feina de la comissió organitzadora i els excel·lents resultats assolits.

Ple del 20 de gener de 2021 El dia 20 de gener de 2021 es va celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament de les Masies de Roda, per realitzar el sorteig públic per a la designació de les persones que van formar part de la mesa electoral de les eleccions catalanes. La sessió es va iniciar amb la votació del caràcter urgent del ple. El darrer dia per realitzar el sorteig era el mateix 20 de gener, però no va ser fins el dia anterior (19 de gener) que el Tribunal Superior de Justícia va dictaminar la suspensió cautelar del Decret del Govern pel qual es deixava sense efecte la celebració de les eleccions al

Sala de plens de l’Ajuntament

Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Així doncs, no va ser inviable convocar el ple del sorteig amb dos dies d’antelció. La urgència del ple es va acordar per unanimitat dels cinc membres presents dels set que formen el nombre legal de membres de la Corporació. Les persones designades com a membres de la mesa electoral es van extreure per sorteig del llistat que facilita l’Institut Nacional d’Estadística.

3


Ajuntament

Compromís i ajuda a l’actual equip de govern en totes les iniciatives Benvolguts masiencs, benvolgudes masienques, Tal com us vàrem fer saber en el passat article del Masienc, la voluntat del nostre grup ha estat sempre la de compromís i ajuda a l’actual equip de govern; com no pot ser d’altra manera.

“La voluntat del nostre grup ha estat sempre la de compromís i ajuda a l’actual equip de govern; com no pot ser d’altra manera.”

El passat mes de desembre, el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el pressupost del nostre municipi per a l’any 2021. Aquest va ser un pressupost intensament treballat pels dos grups municipals en què s’acordaren les següents inversions a executar per l’anualitat 2021: millora de la senyalització dels habitatges disseminats, millora dels camins municipals, adequació de l’espai la Feixa, l’arranjament del clavegueram del carrer dels Tonis i la inclusió d’una aplicació pressupostària de 10.000€ per despeses d’Inversions i/o manteniment destinats a aquelles propostes que sorgeixin dels veïns i veïnes a través d’un procés de participació ciutadana. Tot i això, durant aquest any s’hauran de fer les modificacions pressupostàries corresponents per tal de poder executar i iniciar els tràmits oportuns per iniciar la construcció d’un edifici destinat a centre cívic i educatiu, obra subvencionada per la Generalitat de Catalunya i pel Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona i que també, directa o indirectament, s’haurà de fer ús del romanent de l’Ajuntament.

4

El nostre grup s’ha ofert a aportar la seva experiència per tal que aquesta obra es pugui executar al més aviat possible, ja que durant aquest any s’ha de redactar el projecte executiu i durant l’any 2022 la seva l’execució. Entenem que aquest és un projecte que, a dia d’avui, encara s’ha de concretar i perfilar per saber quins usos tindrà i si aquest podrà ser també utilitzat com equipament per a la futura escola municipal, un projecte que des del nostre grup sempre hem defensat i que vàrem treballar perquè pogués ser una realitat en aquesta legislatura.

“Un projecte que des del nostre grup sempre hem defensat i que vàrem treballar perquè pogués ser una realitat en aquesta legislatura. ” Si com a veí o veïna estàs interessat a posar-te en contacte amb nosaltres per tal de comentar-nos algun tema d’àmbit municipal i que us puguem donar un cop de mà, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic: juntsxlesmasiesderoda@gmail.com

juntsxlesmasiesderoda@gmail.com Som Masies, som progrés i som independència.


Ajuntament

L’Ajuntament, al servei de les persones Estimades Masienques, estimats Masiencs, És l’hora de retrobar-nos a través d’aquestes ratlles de la revista EL MASIENC. Us hem de dir que estem molt orgullosos del magnífic comportament mantingut per tots i totes durant aquest temps que la maleïda pandèmia ens obliga a limitar els nostres moviments i a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries. No falta gaire perquè li tinguem el peu al coll. Fem un esforç més i aconseguim-ho! Des de la darrera comunicació, hem posat en marxa el servei de recollida selectiva d’escombraries amb un gran resultat que ens ha valgut la felicitació de l’empresa que en fa el seguiment. En aquest període també s’ha consolidat la Comissió de Festes de Les Masies de Roda (COM FER MARRO) on s’hi ha integrat persones d’edats diverses procedents dels diferents Barris i contrades del nostre Municipi. COMFERMARRO va organitzar una caminada solidària per recaptar fons per a la marató de TV3, ha participat en la Nit de Reis d’enguany i va preparar un concurs per al DIA DE LA DONA, el 8 de Març. COM FER MARRO és una iniciativa de la regidoria de Joventut i festes. Estem segurs que serà una entitat destinada a assolir molts èxits i que ha de durar molt de temps. Hi té lloc tothom qui tingui inquietuds i hi vulgui aportar idees i projectes. Pel que fa a altres iniciatives, algunes de molt ambicioses,

les circumstàncies actuals fan que encara no el puguem posar en marxa. Des de l’Ajuntament hem atès tots les sol·licituds per tal que tothom pugui tenir les necessitats bàsiques cobertes i pal·liar els desastrosos efectes d’aquesta pandèmia.

“hem atès tots les sol·licituds per tal que tothom pugui tenir les necessitats bàsiques cobertes i pal·liar els desastrosos efectes d’aquesta pandèmia. ” El nostre objectiu és que l’ajuntament estigui al servei de tots el Masiencs i Masienques sense excloure ningú ni per gènere, ni raça ni procedència social. Recordarvos, només, que tothom pot venir a les reunions que fa el nostre grup. Poseu-vos en contacte amb algú de nosaltres i us informarem. Ens agradaria continuar comptant amb la vostra confiança.

Masies de Roda Independent-Erc

5


Què està passant?

L’Ajuntament treballant pels veïns i veïnes Durant aquests mesos i els que venen s’estan treballant diferents temes a cada una de les àrees de treball: De forma conjunta des de joventut i educació s’està treballant en l’oferta per a infants i joves de cara a l’estiu, encara falta acabar de concretar, però les imatges i els audiovisuals seran centre d’atenció dels mesos d’estiu al nostre poble. El jovent és el futur del poble, la seva implicació és essencial a l’hora de treballar les polítiques, els serveis de joventut inicien l’any en el treball per l’elaboració del pla de joventut en paral·lel amb la creació del Consell de Joves, en el que es vol donar veu i capacitat de decisió als joves entre 11 i 17 anys, per començar el projecte han gravat un vídeo que es publicarà pròximament! La comunicació ha anat seguint la seva línia cap a la digitalització, evitant cada vegada més el format paper, en aquest sentit es recorda el fet que els grups de Whatsapp de barris són cada vegada més actius. En aquest sentit, tots aquells veïns i veïnes que tinguin quelcom a comunicar poden enviar-ho al 692 64 53 01, si es considera oportú se’n farà difusió.

Comissió de barris

Les àrees de comunicació i participació han promogut amb èxit les primeres reunions amb les comissions de barris, d’on s’han extret diverses conclusions les quals s’estableixen les línies de treball pròximament. Es preveu mantenir aquestes reunions de forma periòdica cada 3 mesos. A nivell turístic, s’està treballant per poder oferir una programació d’activitats de descoberta del municipi per tal que els mateixos veïns del municipi coneixen els tresors amagats de les Masies de Roda tant a nivell patrimonial com paisatgístic així com els valors de la sostenibilitat. 6

Consell de Joves


Què hem fet?

Activitats saludables per a la gent gran

L’Espai Activa’t i la Junta del Casal de la gent gran de Can Planoles organitzen, de manera extraordinària, 5 tallers saludables per fer a l’aire lliure un cop a la setmana. Els tallers es faran als jardins de Can Planoles i complirant amb totes les mesures de seguretat davant la Covid-19. Els grups seran reduïts i tindran com objectiu millorar el benestar físic i emocional del col·lectiu que més està patint els efectes de la pandèmia: la gent gran. S’han format tres grups de gimnàstica suau, a càrrec de la fisioterapeuta Meritxell Roura, un grup de Txikung, a

càrrec del professor Jordi Torrentó i un grup de biodansa, de la mà de Núria Serra. Aquests tallers es faran des d’aquest mes de febrer fins a finals de maig, sempre tenint en compte les modificacions de les restriccions relacionades amb la Covid. L’augment d’activitats variarà en funció de la relaxació de les restriccions actuals. Per a més informació o per saber els horaris podeu contactar amb la Junta del Casal o amb la dinamitzadora de la gent gran, Núria Serra. (Tel. 931 710 073 – 639 356 220)

Jornada de recaptació de sang El passat dissabte dia 20 de març va tenir lloc la recaptació de sang a la Porxada de Can Planoles. Hi van participar un total de 87 persones, de les quals 4 van fer la seva primera donació. Gràcies a la solidaritat ciutadana, 261 pacients es podran beneficiar d’aquesta sang! 7


Què hem fet

Reunions de comissions de barris El passat mes de febrer es van realitzar 5 reunoins de comissions de barris, per tal de demanar opinió als veïns i amb l’objectiu de millorar les relacions entre persones, entre els barris i entre els veïns i l’Ajuntament.

• Altres coses a millorar. Les principals queixes van ser les caques de gos, el trànsit, els cables elèctrics, la necessitat de recuperar festes antigues, la poda d’arbres, l’asfalt al carrer i augmentar la seguretat

En aquestes reunions hi van participar els barris de: Cases noves, Disseminats, El Vicenç, Esquerda, Fontanelles i hi van assistir un total de 10 persones. Els principals temes a tractar van ser:

Les reunions es repetiran d’aquí a uns mesos per tornar a valorar els temes tractats. Per participar i assistir-hi només cal que et posis en contacte amb l’Ajuntament de les Masies de Roda.

• Els pressupostos participatius • Benestar social. Es van plantejar voluntaris per donar suport als confinaments domiciliaris • Joventut. Es busca mantenir l’interès i la participació dels joves • Cultura. Es dona la possibilitat de substituir el llibre de Sant Jordi per un roser • Comunicació. Es planteja disminuir el paper a favor dels mètodes en línia i es va demanar l’opinió dels veïns respecte aquest canvi • Festes. Es demana valoració de les mantingudes actualment

Comissió de barris 8


Què hem fet

Campanya per a la tinença responsable de gossos L’Ajuntament de les Masies de Roda ha posat en marxa una campanya de sensibilització per fomentar la tinença responsable de gossos i eliminar els excrements de la via pública. Es demana als propietaris que es facin càrrec de recollir els excrements del seu gos, els portin a casa i els llancin al rebuig. La femta de gos pot contenir bactèries i paràsits intestinals que poden afectar a les persones, sobretot als nens si ingereixen sòl contaminat de manera accidental. A més, també es recorda l’obligació de dur l’animal lligat a la via pública i a les zones de passeig i esport per no ocasionar molèsties ni interrompre el pas de la resta de vianants. Un gos deslligat pot arribar a causar accidents. Cal respectar les normes per garantir la seguretat de tots i totes.

Convocatòria oberta per a l’atorgament d’una autorització d’ús temporal de l’espai la Feixa per a la instal.lació d’un Food Truck L’Ajuntament de les Masies de roda ha aprovat la convocatòria per a l’atorgament d’una autorització administrativa d’ús privatiu temporal de l’espai la Feixa per a la instal·lació d’un Food truck o bé moble anàleg. S’atorgarà una llicència buscant que l’espai es converteixi en un lloc gastronòmic i cultural gran oferta d’activitats per a diferents públics. Es prioritzarà la qualitat del projecte i la programació amb l’objectiu d’atraure els ciutadans. L’espai es destinarà a la venda al públic de menjar complementat per una oferta cultural, educativa i de lleure diversa oberta a tothom.

Espai La Feixa 9


Serveis

La Patuleia surt al carrer

Dia de la Pau a La Patuleia

Des de fa uns anys, a la Patuleia, es porten a terme moltes propostes a fora de l’escola. Enguany, i degut a la Covid, encara les hem volgut potenciar més. Aquestes petites sortides permeten als infants un descobriment directe mitjançant l’observació i la manipulació en contacte amb la natura. També permeten que els nens i nenes coneguin el seu entorn més immediat, aprenguin a respectar-lo i comencin a tenir uns hàbits saludables.

A més de fer algunes sessions de psicomotricitat a fora, també aprofitem festes com la Castanyada o dijous llarder per sortir a gaudir de la natura que envolta el nostre centre. Aquest curs inaugurem un nou projecte anomenat “Art al carrer” que de ben segur en les pròximes edicions us n’explicarem una miqueta més!

Vam començar el primer trimestre fent una petita excursió per buscar caragols i pinyes. Amb l’arribada de Nadal vam sortir a buscar el tió i ens vam trobar amb la gran sorpresa de la visita de cinc tions molt i molt grans! Aprofitant la setmana dels transports, vam sortir a fer l’activitat de circuits i carreteres a davant de l’escola. També vam tenir la visita d’en Jordi que ens va portar un tractor i ens va encantar! Aquest any el dia de la Pau escolar també el vam celebrar a l’exterior i els pares i mares va poder col·laborar en el nostre gran mural. 10

Visita d’en Jordi amb tractos a La Patuleia


La veu de l’adult

Sketchers a Masies de Roda En una reunió de barris del nostre ajuntament es demanaven idees de com fer poble, és a dir, com crear vincles amb el poble. Jo penso que això es podria fer, creant algun tipus d’esdeveniment social. Doncs els vaig parlar d’un hobby que fa uns anys que tinc, l’Sketchcrowl o urbansketcher, que és la pràctica de dibuixar allò que veus i et vingui de gust, sigui urbà o no. Es tracta d’anar en grup i dibuixar el que veus. No importa la tècnica ni l’experiència. I si vols pots compartir els treballs per internet i agafar idees i aprendre. Hi ha grups d’Sketchers a tot el món, també a Catalunya on es fan moltes trobades, com ho pot ser el del Moianès

on es fan trobades a un poble diferent cada mes i la gent acaba coneixent i fent vincles de cada racó de la comarca. El més interessant és que davant del mateix objecte, paisatge o lloc, cada persona ho interpreta completament diferent. A més, quan has estat una o dues hores fent un dibuix, recordes fins al més petit dels detalls d’aquell lloc. Molt més que fer una fotografia. Vull compartir amb vosaltres alguns dels meus sketchers de les Masies de Roda per veure si us animeu!!

Assumpta Company

11


La veu de l’entitat

El Club BTT Cases Noves per la Btt, tenint en compte la incertesa i pensant amb la salut de tots, participants, públic i voluntaris, pensem que el mes encertat es suspendre aquesta edició Tenim fabricada una partida de mallots molt important que tenia der ser el regal de record de la 29a Btt Cases Noves, per el participants inscrits els hi hem ofert la possibilitat de la devolució de la inscripció i per els que ho han volgut els hi hem enviat el mallot al seu domicili. Per qui vulgui adquirir el mallot d’aquesta edició El CLUB BTT CASES NOVES, associació esportiva sense ànim de lucre, constituïda l’any 2006, organitzador de la pedalada Popular Btt Cases Noves des de el 1991 i de les 2 Hores de Resistència de les Masies de Roda des de el 2007. Aquest 2021 serà el segon any consecutiu que no podem celebrar la Pedalada popular BTT CASES NOVES pel maleit COVID-19. L’any passat en plena preparació de la pedalada, ens va arribar la pandèmia amb un confinament de cop i volta, que va tirar per terra tota la feina de preparació, en primer moment vàrem canviar la data de celebració, al mes de setembre per fer alguna cosa, però al arribar a l’estiu i valorar la seguretat per els participants i dels voluntaris de l’organització es va anul·lar definitivament al igual que les 2 Hores de Resistència de les Masies de Roda. Aquest any veient que el panorama no ha canviat gaire i que estem pràcticament en la mateixa situació que l’any passat i abans d’iniciar cap gestió hem pres la decisió de suspendre la 29a edició de la Btt Cases Noves, programada per el pròxim 25 d’abril. Una decisió molt difícil però davant la dificultat d’iniciar tots el tràmits administratius i logístics 12

l’estem venen a preu de cost a fi de poder complir amb el fabricant, el preu es de 25 euros, els interessats es poden dirigir a qualsevol membre de la junta o escriure al e-mail organització@bttcasesnoves.com Les 2 Hores de resistència de les Masies de Roda d’enguany programades pel 2 d’octubre coincidint amb la festa major, de moment les mantenim en calendari, però en els propers mesos tindrem que veure l’evolució de la pandèmia i decidir en conseqüència. També dir-vos que la junta actual ha acumulat un desgast considerable entre una cosa i l’altre, demanant un relleu entre els socis per donar un aire i una empenta nova al club, esperem que en els propers mesos es presenti aquesta candidatura, ja que perilla la continuïtat de les proves en el futur o inclús la del mateix club.


L’entrevista

Neus Prat Salles L’animal que prefereix? Tots, però cap dins de casa. Els seus autors favorits en prosa? Clara Simó i Mercè Rodoreda. Els seus poetes? Jacint Verdaguer El seu compositor favorit? Pau Casals Principal tret del seu caràcter? Tossuda, cul inquiet. Quina qualitat valora més d’un home? Que sigui bona persona. I en una dona? Que sigui bona persona. Què espera dels seus amics? Que demostrin l’amistat quan els necessites, que quan tot va bé és molt fàcil. La seva ocupació favorita? Fer mitja i pintar. El seu ideal de felicitat? Que els meus tinguin salut, feina i facin bondat.

El seu pintor preferit? Claudia Monet ¿El seu heroi de la vida real? El meu marit i la meva mare El seu nom favorit? El meu, neus Què hàbit aliè no suporta? L’Alcoholisme Què és el que més detesta? La prepotència Una figura històrica que li posi mal cos? Tots els que han fet mal Quin do de la naturalesa desitjaria posseir? L’equilibri

Quina seria la seva major desgràcia? Que els hi anessin malament les coses a les persones del meu voltant.

Com li agradaria morir? No hi vull pensar

Què li agradaria ser? El que he estat sempre, ja m’ha agradat.

Quin és l’estat més típic del seu ànim? Depèn del temps

A quin país desitjaria viure? A Catalunya.

Quins defectes li inspiren més indulgència? La gent maniàtica

El seu color favorit? Els blaus.

Té cap lema? No fer mal a ningú

El bolet que més li agrada? El rovelló.

Finalment: amb quin indret de Masies es quedaria? El que estic, a puigcendra

13


El temps

Resum estacional climatològic hivern 20-21 de les Masies de Roda Temperatures (ºC) Màxima Mínima

-7,7 dia 6/1

Temparatura

=< -5ºC 3 dies

Temparatura

= < 0ºC 42 dies

Temparatura

=> 25ºC 0 dies

Vent. Ratxa màxima

Hivern 20-21 62,8 Km/h NNW ( 17,4 m/s) dia 22/01. 2,5 Km/h ( 0,7 m/s ) N tramuntana el gener amb 2,7 Km/h ( 0,7 m/s) N. 30 km/h : 20 50 km/h : 2 80 km/h : 2

Mitjana hivernal Mes més ventós Dies amb ratxa Dies amb ratxa Dies amb ratxa

14

Hivern 20-21 21 dia 8/2

Precipìtació. Més precipitació Mes més humit Mes més sec Dies de pluja Dies de pluja Dies de pluja Dies de neu Gruix màxim aprox

Hivern 20-21 12,2 mm dia 22/2 25,8 mm febrer 13,0 mm desembre. 0.1 mm : 18 dies 1.0 mm : 11 dies 30.0 mm : 0 dies. 1 dia 1 cm dia 10/1

Humitat relativa. Màxima Mínima Mitjana hivernal

Hivern 20-21 100 % varies jornades 27,0 % dia 26 /12 86,3%

Pressió atmosf. Màxima Mínima Mitjana hivernal

Hivern 20-21 1033,6 hPa dia 23/2 994,8 hPa dia 22/1 1012,6 hPa.


Sabies que ...?

Els gegants de Masies Sí, a Masies, hem tingut gegants. Però l’atzar del temps va fer que acabessin a Rupit... Aquesta és la història. Pierre Baurier (1820-1879) funda el 1864 la colònia de Salou, al nostre terme municipal. Un complex fabril que anà creixent, fet que provocà que l’empresa també es preocupés de l’oci i les celebracions dels seus treballadors. Baurier va encarregar a un artista de Barcelona una parella de gegants per a la colònia. Gegants que participaren durant dècades en les celebracions pròpies i, ocasionalment, en la Festa Major de Roda. En tancar-se la colònia de Salou, el 1964, aquells gegants quedaren sense feina.

El rodenc Ramon Coromines, vinculat a iniciatives culturals rupitenques, li demanà si podia fer pujar aquells gegants de Roda.(fou per la Festa major del 1978). Coromines féu d’intermediari perquè Baurier cedís els vells gegants en desús. I d’aleshores ençà es passegen pels carrers de la històrica vila.

En la dècada dels setanta el músic Xavier Baurier, besnét de Pierre, anava a tocar sardanes a Rupit.

On anem

El pou de glaç Un Pou de glaç, és una construcció que es feien per tal de que quan l’hivern era prou fred i glaçava l’aigua, amb el propòsit d’omplir-los, es guardava el glaç dins del pou, per tal de disposar-ne durant la resta de l’any. La producció de blocs de glaç es destinava a l’autoconsum i per a la seva venda als masos veïns.

vèrnoles, fàcil de visualitzar ja que està degudament senyalitzat. El pou de glaç és dins la finca privada de Salou, però es pot visitar lliurement.

El Pou de glaç de les Masies de Roda, data del segle XVIII, amb unes dimensions de 5,63 metres de profunditat, 6,9 m de diàmetre, 50 centímetres d’amplada de paret, de forma circular i té una petita porta d’entrada. Està situat al mig del bosc, prop de la carretera que porta a Tavèrnoles per Sorralta, el pou és a l’esquerra, molt a prop del trencant del mas la Bauma de Ta15


Agenda

Per tenir en compte Sant Jordi

Dia 23 d’abril Tot el dia

Inauguració de la Feixa Dia 5 de juny Tot el dia

El 5 de juny inaugurarem la Feixa, un ampli espai envoltat d’arbres i natura pensat perquè a l’estiu s’hi pugui fer un beure o menjar, tot gaudint de concerts, tallers, cinema i moltes activitats més. Pels més menuts, també hi ha un parc infantil aquàtic.

Sant Joan

Dia 23 de juny Tot el dia

Aniversari de les Masies de Roda Dia 15 de juliol Tot el dia

El 15 de juliol de 2021, el poble de les Masies de Roda es reunirà com cada estiu per celebrar la segregació del municipi de Sant Pere de Roda l’any 1805, que va donar lloc al naixement dels pobles de les Masies de Roda i Roda de Ter.

11 de setembre Dia 11 de setembre Tot el dia

Donar sang

Dia 11 de setembre Tot el dia

• Dissabte 26 de juny : MASIES DE RODA • Dissabte 25 de setembre: MASIES DE RODA • Dissabte 18 de desembre: RODA DE TER

Butlletí Informatiu de les Masies de Roda Març 2021

Profile for Ajuntament de Les Masies de Roda

El Masienc - Número 37 - Març 2021  

Advertisement
Advertisement