Page 1

het beste van het web en app in print thoughts of the week week 45 tripp.nl

wereldwijd op zoek naar nieuwe projecten 10

little printers worden bigger Er werd een hoop over gepraat en geschreven, tijd om de balans op te maken van Little Printer. PAGINA 08

foto: bergcloud

onze kijk op het nieuws 18

download de tripp app voor de complete beleving. tripp. 1


gebruik de layer. kom je een afspeelknop tegen? gebruik de layerfunctie van onze app om de video af te spelen. heb je de app nog niet? schaf ‘m nu aan via de play store of app store voor je telefoon of tablet.

2 tripp.


inhoud. deze week. viral of the week 4 foto: rem zamora, abs-cbn news

trends and events 8 Voordat het speelt staat het hier al op papier. Evenenten en lifestyle worden in kaart gebracht.

De strijd bleef doorgaan ondanks zijn strijd tegen de tranen verloren was. PAGINA 04

crowdfunders in beeld 12 Het idee is er, nu de financiering nog. Projecten en de creatieve helden komen in beeld.

carriereschoppers 16 oudeweekconferance 18

foto: jasper helderman

Wat Youp in een jaar doet doen wij in een week. Elke week sluiten we de nieuwsweek af geheel op onze eigen manier.

Hoe Niel met een app jobstudent van het jaar werd en het verhaal van de beroemde DJ Alvaro. PAGINA 16

de weekbreker 20 Een wekelijkse fotoreportage van Leroy. Een wat onbenullige jongen die op zijn eigen manier van het leven geniet.

druk. voorwoord. Deze week kreeg ik een WhatsApp-bericht van een collega, of ik RTL Latenight aan het kijken was. Aangezien het de dag voor het verlossende woord was kon ik al raden waar het over ging.

In een ontzuild landje zoals Nederland hebben we als erfenis een enorm scala aan tijdschriften tot ons bereik. Eerlijk gezegd voelt het binnenstappen in een kiosk ook wel een beetje sentimenteel, misschien zelfs wel met een klein gevoel van trots. Dat we in een land met relatief weinig inwoners een keuze hebben aan ruim 225 Nederlandse publiekstijdschriften.

Maar vooral dat het toe nu nog altijd kon, ondanks iedereen het tegenwoordig veel te druk heeft met het leven. Stel de vraag maar eens aan jezelf of om je heen: “Hoe gaat het met je?” Negen van de tien keer is het antwoord dan “druk”. Sanoma kon dan ook niet anders deze week 32 van haar titels in de etalage te zetten omdat de lezer het te druk heeft met andere bezigheden. Toch doet het een beetje pijn als je de altijd zelfverzekerde en solide Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Grazia, een klein beetje aangeslagen ziet zitten aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk.

Om het allemaal nog erger te maken geeft Youp van ‘t Hek aan wel bereidt te zijn om de Grazia over te nemen. Het tijdschrift van de iets van exentrieke Panorama hoofdredacteur Frans Loman - die ook nog eens naast Hilmar zit neemt Youp er dan ook wel bij. Als we ons nou allemaal iets minder druk maken om het leven en iets drukker bezig zijn met het lezen van tijdschriften. Dan is Hilmar weer die zelfverzekerde vrouw die we allemaal kennen en proberen wij, de redactie van Tripp, ook iets moois van dit tijdschrift te maken. LS

tripp. 3


viral of the week.

PO1 Joselito Sevilla, you made me cry here in the MRT. You are quite a story. Peace be with you. @eddiikarueger

4 tripp.

geschreven door LEROY SOUVERIJN


de agent die brak in het heetst van de strijd Een huilende Filipijnse

GEWOON EEN MENS

agent midden in een

Eén van die agenten was Joselito Sevilla, voor het eerst achter een schild in het veld. In tegenstelling tot zijn collega’s stond hij anders tegenover de grote groep strijdlustige mensen. Hij maakte met zijn handen het vredesgebaar. Hij vroeg de mensen rustig te blijven en te praten terwijl andere agenten de mensen bleven wegduwen. De Nederlandse Thomas van Beersum stond ook tussen de demonstranten en vroeg aan Sevilla waarom hij toch nog de mensen weg bleef duwen, hierop antwoordde hij kalm: “I am a policeman, I’m just doing my job.” De Nederlander bleef schreeuwen en dit was het moment waarop Sevilla brak. De strijd bleef doorgaan, ondanks dat zijn strijd tegen de tranen verloren was.

antiregeringsdemonstratie. Dat is het beeld dat deze week de wereld rond ging. Maar wie is deze man eigenlijk die uiteindelijk steun kreeg van een boze menigte mensen? Zijn naam is Joselito Sevilla, de man die samen met zijn tranen vast zat in een agressieve demonstratie

foto’s: rem zamora, abs-cbn news

tegen de regering.

Elk jaar vindt in de Filipijnen een toespraak van de president plaats waarin hij de plannen en politieke doelstellingen voor het komende jaar bekend maakt. Tijdens deze bekendmakingen verzamelen honderden mensen zich in de hoofdstad voor een massale demonstratie. Rond 11 uur ging het mis op het altijd zo rustige Commonwealth Avenue. Een straat waar normaal straatverkopers en spelende kinderen te vinden zijn, veranderde in een strijdtoneel van agenten en demonstranten.

SYMPATHIE

Op een gegeven moment kwam het besef bij de mensen. Sevilla,

een politieagent waarvan verwacht werd zonder enige emotie de menigte tegen te houden, stond huilend met zijn schild half op de grond tegenover hen. Een vrouw kwam naar hem toe met een zakdoek om hem te troosten en twee mannen gaven hem een omhelzing met de mooie woorden dat alles wel goed zou komen. Nieuwszenders pakte dit nieuwsbericht op en in een mum van tijd stroomde het van steunbetuigingen op het internet. De Nederlandse jongen kwam later zelfs nog met een spijtbetuiging op Facebook. IMPACT

De agent raakte de wereld met zijn tranen en was in één klap een held. Een grote kans dat Google dit beeld opneemt in haar jaarlijkse Zeitgeist, een video waarin de mooiste beelden van de wereld worden verzameld om het jaar in kaart te brengen. Wie weet sluiten we het jaar af met de hartverwarmende Joselito Sevilla.

tripp. 5


viral of the week. The roller babies broke the world record for the most viewed online advertisement. BEN PARR

Iedereen kent ze nog wel, de filmpjes die het hele internet rond gingen en die je gezien MOEST hebben. Drie van die populaire filmpjes hebben wij voor je uitgelicht. Scan de QR-code met je telefoon en geniet nog even van deze klassiekers.

EVIAN ROLLER BABIES

Deze commercial kwam 4 jaar geleden uit en is op dit moment al meer dan 71 miljoen keer bekeken op Youtube. De baby’s die na het drinken van Evian water gaan dansen op rollerskates doen trucs waar iedere ervaren skater jaloers op is.

dit was en is een van de bekendste ooit (meer dan 13 miljoen keer bekeken op Youtube). De flashmob werd georganiseerd door de commerciële Belgische zender VTM, het was bedoeld als een reclame voor het tv-programma Op zoek naar Maria. howard. CHARLIE BITE ME

vtm. OP ZOEK NAAR MARIA

Op 23 maart 2009 werd in het Centraal Station van Antwerpen een grote flashmob georganiseerd,

Engels accent zegt ‘’Charlie bit me!’’ Waarschijnlijk had de vader nooit verwacht dat de video meer dan een half miljard keer bekeken zou worden.

Op 22 mei 2007 uploadde de vader van Charlie en Harry een video van de twee broertjes. In de video bij Charlie zijn oudere broertje Harry waarop hij met een heel schattig

laat je verassen.

evian.

.weekinventarisatie

30.830 tweets 138.948 volgers

6 tripp.

alexandernl

gerardekdom

dat hele 4g op je telefoon he. dat is dus wel de hemel.

ik open dit jaar tijdens #sr13 in leeuwarden ‘ekdom’s eetcafé’!

GEPLAATST OP 30 OKTOBER

GEPLAATST OP 6 NOVEMBER

ALEXANDER KLÖPPING Technoviking. Rector magnificus van de @ UniversiteitNL. Eindbaas bij @BlendleNL alexander@klopping.nl

15.016 tweets 241.737 volgers

GERARD EKDOM AVRO dj en tv-host. ‘Effe Ekdom’ en ‘Ekstra Weekend’ op 3FM, ‘Ekdoms After Dinner Trip’ op Radio 6 Soul & Jazz.


nieuwe viral. WELCOME TO MIAMI STEP

Wij bedanken hierbij het internet voor het brengen van de Miami Step. De populaire “shuffle dance” lijkt misschien moeilijk, maar iedereen kan het leren. De moves worden vooral gedaan op het nummer ‘Welcome to the Jungle‘ van DJ Alvaro. Het lijkt misschien moeilijk, maar iedereen kan het. In Amerika is het razend populair, maar ook in Europa is het een opkomende trend. Deze dancemoves MOET je een keer hebben gezien (en stiekem ook hebben gedaan). In clubs, op festivals, overal in Amerika wordt de dans gedaan. Deze hype heeft het nummer van DJ Alvaro veel bekender gemaakt. Op Youtube is het nummer inmiddels al meer dan 450 duizend keer bekeken. Ook al is dit nog niet zijn bekendste nummer, het is wel op weg om de remix van ‘Took the Night’ van de troon te stoten. Ook de organisaties die de DJ boeken, weten dat het nummer bekend is en zorgen vaak dat er een heel thema is rond ‘’Jungle’’. De partypeople in Amerika dansen de moves wanneer het gedraaid wordt. Volgens de DJ zelf gebeurd dit in Nederland niet, volgens hem komt dat omdat wij te nuchter zijn.

must.c Deze week werden voor de eerste keer de YouYube Music Awards uitgereikt. De iets wat rommelige show vond plaats bij Pier 36 in New York. Naast optredens van Lady Gaga en Arcade Fire waren de muzikanten van YouTube sensatie CDZA aanwezig om op hun eigen manier de show sfeer te geven. The Human Jukebox. 2 straatmuzikanten die geheel op eigen wijze aan dollars komen. - youtu.be/Pbdewwtm70w

GROTE WINNAARS Girls’ Generation met het nummer ­I Got A Boy werd verkozen tot de video van het jaar, de artiest van het jaar werd rapper Eminem. Andere prijzen gingen naar onder andere Taylor Swift, Macklemore & Ryan Lewis, Destorm en Lindsey Stirling and the Pentatonix.

marcmarieh

de stofzuigerkoning. in amsterdam. heel fijn dat er nog zulke speciaalzaakjes zijn.

youtube

twitter

GEPLAATST OP 30 OKTOBER

1656 tweets 90.702 volgers

MARC-MARIE HUIJBREGTS Marc-Marie Huijbregts is een Nederlands cabaretier, acteur en presentator. Bekend als tafelheer van De Wereld Draait Door en deelnemer van Wie is de Mol?

geschreven door CHRISTY-ANNE WORTMAN tripp. 7


crowdfunders in beeld. ONE STILL THE TO LIKE

foto: bergcloud

8 tripp.


geschreven door CLAUDIA SCHUWIRTH Hij bestaat al een tijdje maar is tot nu toe nog niet doorgebroken in Nederland. The Little printer, een klein aandoenlijk printertje waarmee je eenvoudig van alles vanaf je smartphone kan printen. De gadget voor de echte gadgetliefhebbers onder ons.

Dit printertje is gemaakt in London door Matt Webb, onderdeel van een bureau dat digitale producten combineert met niet-digitale producten en hier iets nieuws van maakt zoals dit kleine printertje. Dit product kwam rond november 2011 op de markt. Het registreren van dit apparaatje is heel eenvoudig. Zodra het apparaatje wordt aangesloten print hij een code. Deze code moet worden ingevuld op een site en daarna kan men op een eenvoudige manier zijn instellingen aangeven. Hierna kun je aan de slag. Je kunt je abonneren op allerlei dingen zoals het nieuws van de dag, het weer, facebook verjaardagen,

foursquar of de instagramfoto van de dag. Deze ‘feeds’ worden op een soort cloudserver verzameld. Zodra de ‘kassabon’ klaar is om te printen gaat er een lampje branden. Zodra je op de knop ernaast drukt zal de print er uit komen. Dit kleine aandoenlijke printertje kost ongeveer 200 euro exclusief verzendkosten. Vrij prijzig vooral omdat de meningen over dit product nogal verschillen. De een vindt het een onding omdat het niks anders te bieden heeft dan wat hij of zij ook op zijn smartphone kon lezen en zelfs in kleur. De ander is ontroerd door dit liefelijke printertje en wil het zo snel mogelijk in huis hebben als toevoeging aan zijn gadgetcollectie. Voor meer informatie: www. bergcloud.com/littleprinter/ of kijk op onze app.

tripp. 9


crowdfunders in beeld. Elke week worden een aantal Crowdfunders uitgelicht. Deze beginnende creatieve projecten zijn opzoek naar investeerders. Ben jij ge誰nteresseerd in een van deze gadgets?

40% FUNDED NEW YORK, VS

STICKO

Deze uitvinding is ideaal voor onder de douche, tijdens het auto rijden, sleutelhangers en nog veel meer. Deze twee onschuldige plakkertjes kunnen maximaal 2 kg dragen. U kunt uw mobiel op het autoraam plakken en daardoor veilig video-chatten, uw tablet tegen de wand aanplakken en ondertussen koken, uw sleutelhangers aan de STICKO hangen en de douchzeep aan de wand plakken. Door zijn kleine formaat zal hij niet erg opvallen, maar dat maakt hem zeker niet minder handig. Ideaal om te multitasken en om het leven een beetje makkelijker te maken.

130% FUNDED

PORTLAND, VS

GUMSTICK

Deze comfortabele houder is ontworpen voor de mobiele telefoon en tablet. Met zijn uiterlijk van een reepje en zijn kleine formaat is hij gemakkelijk mee te nemen in de broekzak. Dit ontwerp is perfect voor facetime en andere videogesprekken.

10 tripp.

geschreven door DAPHNE HARDER


BILLERICAY, VK

LAZYLARM

4% FUNDED

88% FUNDED

Voor de mensen die moeite hebben met opstaan is dit de oplossing. De Lazyalarm is een speciale tweedelige wekker die er voor zorgt dat u niet meer blijft liggen wanneer de wekker is gegaan. Hoe werkt het? Nadat de wekker voor de eerste keer is gegaan, is er niks aan de hand. U kunt de wekker gewoon ‘’snoozen’’. De tweede keer, een kwartier later, zal de wekker niet stoppen. Het geluid wordt luider en de enige manier om het te stoppen is om op de knop te drukken van het tweede apparaat. Het tweede apparaat zal dan niet naast uw bed staan, maar bijvoorbeeld beneden. U kunt maximaal 5 keer ‘’snoozen’’ met een interval van 5 tot 30 minuten. Deze interval kunt u zelf instellen. Ontworpen door Martin Johnson. TEL AVIV, ISRAËL

THE CRICKET DORTMUND, DUITSLAND

ARTUSCOPE

12% FUNDED

Altijd al willen tekenen? Altijd al de kunstenaar uit willen hangen, maar lukt het op de een of andere manier maar niet om het goed op papier te zetten? Dan is de Artuscope iets voor jou. De Artuscope is een creatieve verrekijker wat je helpt bij het tekenen. Het kader binnenin zorgt voor een duidelijk overzicht, waar jij de lijnen moet zetten. Het doel van de ontwerper is om anderen te inspireren en aan te zetten tot tekenen. Ontworpen door Guido Wessel .

Het gebeurd in elke stad. Dagelijks worden er duizenden fietsen gestolen, maar dat is verleden tijd. The Cricket is het alarmsysteem voor op de fiets. Dit systeem werkt samen met de gelijknamige, gratis app. Deze 30x9 millimeter fietsbewaker heeft een bereik van maximaal 45,7 meter (150 ft. ), als u buiten dit bereik bent, zal de app dit aangeven. The Cricket app is alleen voor de iPhone. Daarbij wordt afgeraden om te gaan zwemmen met de fiets, wanneer hij wordt voorzien van The Cricket. De ontwerpers zijn Yariv Bash, Ilan Graicer en Sandy Hefftz.

tripp. 11


trends and events.

For 50 days, Amsterdam will present a unique dĂŠcor for the international light festival. @KLM_US

12 tripp.

geschreven door MAUREEN KOOPMAN


Deze week zijn er weer een aantal activiteiten voor jou uitgezocht. Genoeg bezigheden voor binnen

lichtjes door heel Amsterdam zonder dat je ervoor hoeft te betalen!

en buiten om de winter mee door te komen! Een aantal festivals,

films.

films en de nieuwste eet trend

HUNGER GAMES (PART II),

zijn hier voor je op een rijtje

CATCHING FIRE

gezet.

Het eerste deel van ‘The Hunger games’ was een groot succes. De tweede verfilming van de Hongerspelen trilogie gaat 20 november in Nederland in première en zal in veel bioscopen te bewonderen zijn. Na de overwinning van Katnis en Peeta op de 74e editie van the Hunger Games keren ze terug naar huis. Voor de twee winnaars is het avontuur nog lang niet voorbij, een speciale 75e editie zet de wereld van de twee winnaars op z’n kop.

evenementen. VALHALLA FESTIVAL

Mis jij de zomerfestivals al? Wees niet getreurd! 21 december kun jij naar het Valhalla festival! Met een vette line-up van muziek uit het Amsterdamse nachtleven, rariteiten, circusacts en bizarre attracties worden je zintuigen geprikkeld, uitgedaagd en verrast. Alle hoeken van de Amsterdam RAI worden gevuld met te gekke schouwspelen en bizarre taferelen. Ga op avontuur en laat je verrassen door alle absurditeiten, gekke acts en dans tot in de late uurtjes! Tickets verkrijgbaar vanaf 49,50. evenementen.

foto: peter kok

- flickr

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Voor jong en oud wordt het Amsterdam light festival georganiseerd. 50 dagen lang zijn er langs de grachten van Amsterdam en de Amstel de mooiste lichten, projecties en installaties te bewonderen. De wandelroute Illuminade toont alle werkstukken in de binnenstad. De vaarroute, Water Colors, laat het lichtfestijn langs de Amstel en de Amsterdamse grachten zien. Het festival vind plaats van 6 december t/m 14 januari. Trek je winterjas aan en kom genieten van de bijzondere

films. DAWN OF THE PLANETS OF THE APES

In de voorganger was Ceaser nog een lieve, intelligente aap, maar in de vervolgfilm gaat hij de strijd met de mensheid aan. De film gaat verder waar ‘Rise of the planets of the apes’ gestopt is. De apen hebben een dodelijk virus onder de mensheid verspreid, waardoor ze langzaam worden uitgeroeid. De verhoudingen tussen mens en aap komen erg onder druk te staan wat lijdt tot ernstige taferelen. Deze film is vanaf juli 2014 in de bioscoop te zien.

Een heerlijke feelgood film over de vriendschap van 4 mannen. Robert De Niro, Michael Douglas, Weronika Rosati en Morgan Freeman gaan nog één keer de bloemetjes buiten zetten met een vrijgezellenfeest in Las Vegas. Het verhaal draait om Billy (Michael Douglas) die in het huwelijksbootje stapt met zijn 30 jaar jongere vriendin. Ze beleven ‘the time of their life’. Maar wat begon als een plezierritje ontaardt in heel wat gênante toestanden. 19 december kun jij van deze comedie genieten in diverse bioscopen. eten. SHARING DINNER

Een nieuwe eettrend is over komen waaien uit de grote steden zoals Parijs, New York en Londen: het sharing dinner. Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen. De trend is het aanbieden van allerlei verschillende gerechtjes die door meerdere mensen samen gegeten kunnen worden. ‘Vakzuid’ is één van de restaurants die het nieuwe dineren aanbied. Voor 39 euro per persoon worden de culinaire proeverijen voorgeschoteld. lla. Gebruik de layer functie van de Tripp app op je telefoon om de video hiernaast af te spelen.

films. LAST VEGAS

‘The Hangover’ voor senioren om het maar even te omschrijven.

tripp. 13


trends and events. Deze week behandelen we de woontrends van 2014. Maak je geen zorgen om de kosten. Vanaf nu hoef je geen dure woonaccessoires meer aan te

en tover het om tot een mooie gekleurde en iets sfeervols. Het is ee trend van 2014 en ook nog eens goedkoop! Al vanaf 2,verkrijgbaar.

schaffen; het is DE trend om simpel, snel en goedkoop je

‘STRANDLOOK’

interieur een upgrade te geven.

Trends van een paar jaar geleden zijn ook weer te spotten in de trend van 2014. Uiltjes en huisjes in allerlei vormen en maten. Koper als accent en fluo en washitape zie je ook nog steeds als eyecatcher. Wat we in 2014 ook nog veel zien, zijn geometrische printen (driehoeken, vierkanten) en simpele bouwmaterialen, zoals OSB-platen.

Als je je interieur wil updaten, kan dat heel gemakkelijk en goedkoop. In 2014 is het de mode om woonaccessoires zelf te maken of gevonden voorwerpen te gebruiken. Althans, dat horen ze uit te stralen. Op een klassevolle manier een nonchalante strandlook uitstralen. Je kan de simpelste flessen gebruiken als vaas maar ook theepotten van bruingrijs papier mache gebruiken. Het tentoonstellen in 3d lijstjes wordt in 2014 nog steeds gedaan; je kan er een ‘strandlook’ aan geven door in de 3d lijstjes bijvoorbeeld vogels, veren of eitjes te doen.

WASHITAPE

SERVIES

Washitape maakt je kamer een stuk vrolijker. Je hebt washitape in verschillende soorten kleuren en printen, en je kan het goedkoop aanschaffen. Pimp bijvoorbeeld je opbergdoos/lamp (wat jij wil!)

De trend van 2014! Geef je servies een kleur door middel van stiften of verf. Het zetten van stippen of geometrische printen op je mok is de nieuwste trend en ook hartstikke leuk en makkelijk om

Hieronder staan een aantal leuke tips om je interieur sfeervoller te laten lijken, door middel van een kleine aantal aanpassingen.

DO IT YOURSELF

Hiervoor heb je weinig nodig; alleen een bakje met (goud) verf. Goud maakt het stijlvol, modern en hip. Dip bijvoorbeeld je vaas, stoelpoot, glas, bloempot of andere woondecoratie in de verf en geef alles een mooi gouden randje. Het is helemaal niet nodig om alles af te plakken, en niet netjes schilderen is ook geen probleem. Je hoeft alleen maar te ‘dippen’ en dan heb je het mooie effect al van het gouden randje. Koop dus een pot verf in de kleur wat jij mooi vind en dippen maar! WOONBEURS

Volgend jaar vindt er weer een grote woonbeurs plaats, van dinsdag 30 september 2014 tot zondag 5 oktober 2014 in de RAI in Amsterdam. Hier zullen de nieuwste woontrends van 2014/2015 geshowd worden. De tickets zijn nog niet verkrijgbaar, maar neem alvast een kijkje op de website: www.woonbeurs.nl

foto: ideasgn.com

TRENDS

uit te voeren.

foto: diva pyari

14 tripp.

foto: nufoto


Gebruik de layer in de Tripp app om de video te bekijken over de mooiste ‘strandlooks’. TRIPP.APP

geschreven door ROSANNE KOR tripp. 15


carriereschoppers. Waarin we elke week een nieuw, opkomend beroep uitlichten. Deze week: de app-ontwikkelaar en de DJ.

dit is appontwikkelaar NIEL DECKX

WAT VROEGER JE HOBBY WAS, IS NU JE BEROEP GEWORDEN, DOE JE OOK NOG IETS ANDERS DAN

Toen Niel Deckx uit Turnhout zijn

ACHTER JE SCHERM ZITTEN?

eerste iPhone in handen kreeg

“Ja natuurlijk, ik vind het ook belangrijk om verschillende activiteiten te ondernemen als ontspanning: lekker uit eten gaan, snowboarden en avonden stappen.”

wist hij het zeker: hij wilde zélf een app maken in de vorm van een game. Vol enthousiasme begon hij aan zijn eerste project wat misschien iets te ambitieus was, na een hele lange tijd was de game ‘Turtle Soup’ uiteindelijk

WELKE KWALITEITEN ZIJN ER

in de App Store beschikbaar en

NODIG VOOR DIT BEROEP?

werd hij jobstudent van het jaar

“Bij het ontwikkelen van een app moet je goed kunnen samenwerken omdat je in een team werkt. Het is ook belangrijk om zelfstandig te zijn omdat het merendeel van de tijd uitgaat naar de ontwikkeling van een product waar je voor het grootste deel zelf verantwoordelijk voor bent.”

2012. Nu is hij een freelance appontwikkelaar die momenteel voor het bedrijf Apperious werkt. Wij spraken Niel over zijn opvallende beroep. OKÉ, JE BENT DUS APPONTWIKKELAAR. HOE BEN JE

bereikt heb wordt de lat ook hoger gelegd. In de nabije toekomst gaat de aandacht naar het uitbreiden van Apperious.” ZIJN ER NOG NADELEN AAN JE BEROEP?

“Als freelancer heb je vaak minder zekerheid vergeleken met een vast contract omdat projecten bij verschillende klanten zich afwisselen. Daarentegen vind ik de verscheidenheid een pluspunt, dat maakt het boeiend. Je leert vaak nieuwe interessante mensen kennen in de sector, waar je veel van kan bijleren. In verschillende teams werk je aan verschillende projecten. Het grootste voordeel voor mij is dat ik mijn passie kan volgen.”

JUIST HIERBIJ GEKOMEN?

“Uit interesse ben ik begonnen met het ontwikkelen van apps, ik moest nog enkele jaren studeren en was nog niet aan de bedrijfswereld aan het denken. Tijdens mijn studies heb ik als jobstudent aan enorm leuke projecten kunnen werken met getalenteerde mensen. Mijn passie is blijven groeien en na mijn studies was het duidelijk dat ik hierin verder wou. Ik behaalde mijn master diploma informatica aan de universiteit van Antwerpen. In mijn laatste jaar ben ik vier maanden in Helsinki gaan studeren. De materie die hier aan bod kwam sloot veel beter aan bij mijn interesses: apps en cloud computing.”

16 tripp.

ZO TE HOREN HEB JE AL VEEL BEREIKT. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?

“Ik ben vaak het meest trots op het project wat ik het laatst heb voltooid: omdat ik steeds meer bijleer, word steeds beter en mijn projecten ook. Natuurlijk ben ik ook trots op het feit dat ik jobstudent van het jaar 2012 ben geworden door mijn app en het feit dat ik een app heb mogen ontwikkelen voor het departement onderwijs van de Vlaamse overheid.”

dit is disc jockey JASPER HELDERMAN Alvaro, ook wel bekend als Jasper Helderman zit nu al 5 jaar in de electronic dance music. Zijn bekendheid stijgt en de hits blijven komen met nummers als ‘Welcome to the Jungle’, ‘Make Me Jump’ en ‘Make the crowd GO’. Zijn contract bij het label Spinnin betekent een succesvolle carrière voor Alvaro terwijl hij pas net is begonnen. Op 25-jarige leeftijd heeft hij al samengewerkt met artiesten zoals: Will.I.Am, Lil Jon,

NOG TOEKOMSTPLANNEN?

Tiësto, Pitbull, Major Lazer en Far

“Die lijst is nog lang, maar ik ben nog jong. Ik ben altijd wel op zoek naar een uitdaging, en als ik iets

East Movement en heeft hij de hele wereld gezien.


HOE BEN JE BEGONNEN?

“Als kind had ik een eigen drivein show inclusief discolampen en zo deed ik alsof ik dj was. Op latere leeftijd begon ik met een draaitafel aanschaffen, en daarop begon ik dag en nacht muziek te maken. Doordat ik goeie connecties had, kon ik op toffe feesten draaien in Amsterdam. Zo ben ik uitgegroeid.” HOE HEB JE HET VAK GELEERD?

“Ik nam het risico om met school te stoppen en mezelf het beroep aan te leren. Ik leerde door alleen maar te oefenen. Door middel van oefenen leer je jezelf dingen aan, hoe je het moet leren en daardoor wordt je alsmaar beter.” WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP, OP WAT JE TOT NU TOE HEB BEREIKT?

“Ik ben het meest trots op het feit dat ik voor een maand mee op tour mocht met Tiësto. Ik kreeg de kans om met hem naar Amerika te gaan waar we samen draaiden op alle toffe clubs. Door hem heb ik ook veel connecties opgebouwd.” WAT MAAKT JOUW BEROEP UNIEK, WAT ZIJN DE VOORDELEN EN DE NADELEN?

“De voordelen zijn dat je in alle toffe clubs komt, je zit ook overal VIP en krijgt altijd alles gratis zoals drank, vluchten en hotels. Het nadeel is dat je wel vaak van huis bent, en heel veel achter ekaar moet reizen. Zoals de

summertour: hierin vloog ik elke dag ergens anders heen en had ik amper slaap, omdat je telkens in het vliegtuig zit. Daarbij kom ik ook heel weinig thuis. Ik leef door mijn werk echt in het nachtritme: ik leef snachts en slaap overdag.“

HEB JE TIPS VOOR MENSEN DIE LATER JOUW BEROEP WILLEN?

“Ja, zorg ervoor dat jouw nummers eruit springen. Werk er net zolang aan tot dat jij een herkenbare en vette nummer hebt gemaakt. Door veel te oefenen worden je tracks steeds beter.”

WAT WIL JE IN DE TOEKOMST BEREIKEN?

“Door nog meer op te treden in de grootste en bekendste clubs en veel tracks uitbrengen waardoor ik nog bekender word.” Welke plekken heb je tot nu toe bezocht? “Bijna de hele wereld, maar ik kan wel een paar noemen; India, Amerika, Brazillie, Suriname, Indonesie, Curacao, China, Canada en nog veel meer. Het is zo gaaf dat ik zoveel landen heb gezien want overal zie je een andere cultuur en overal gaan ze in de clubs op een andere manier los.”

gescheven door SHARON DE KRUIJFF

HOE COMBINEER JE JE WERK MET PRIVÉ? HEB JE DAAR NOG WEL GENOEG TIJD VOOR?

“Mijn beroep is heel lastig om te combineren, zeker omdat ik een relatie heb en samenwoon. Daarnaast heb ik nog andere familieleden, die ik ook graag zie. Ik probeer het wel zo goed mogelijk te doen: als ik in Nederland ben, draai ik meestal alleen in het weekend en doordeweeks ga ik savonds en snachts naar de studio waardoor ik ook nog tijd voor mijn vriendin heb. “

tripp. 17


oudeweek conferance. geschreven door DYLAN VAN SPRANG Het is weer de tijd van vallende bladeren, al bleef het daar deze week niet bij. De storm die over ons land trok deed vele bomen omvallen. Sanoma nam deze vallende ziekte moeiteloos over. Maar liefst 32 bladen vielen en worden verkocht of verdwijnen voorgoed uit de schappen. Het gaat niet goed met de tijdschriftenbranche dat is wel duidelijk, maar dat het altijd nog slechter kan bewees de economische sector maar weer eens. De Rabobank, de bank die niet viel, die zelfs zonder staatssteun het goed voor elkaar leek te hebben, dat kleine beetje hoop dat we nog hadden in de bankensector. Iets met hoogmoed komt voor de val. Rabobank krijgt een boete van 725 miljoen euro in verband met het Libor-schandaal. Zes jaar lang hebben ze de boel voor de gek

gehouden en nu moeten ze weer normaal verder, misschien is het sponsoren van een wielerploeg een goed idee om het imago wat op te krikken. In plaats van ‘een wereldspeler die zichzelf blijft’ moet er in ieder geval echt wat gaan veranderen. Ook deze week krijgt u natuurlijk van ons uw wekelijkse portie Poetin. We hebben al het succesvolle NederlandRuslandjaar, waarin wij vieren dat wij dankzij de Russen ons nooit hoeven te vervelen op Youtube, tenminste ik denk dat dat de reden is. Maar ook de Olympische Winterspelen in Sotsji komen eraan. Ondanks de anti-homowet vond Poetin het wel nodig om, na alle commotie hierover, even te benadrukken dat homoseksuele sporters zich geen zorgen hoeven te maken. ‘Homoseksuele sporters zijn bij ons net zo veilig

als diplomaten en Greenpeaceactivisten’ stelde hij de atleten gerust. Als onze Irene Wüst maar niet valt. Vanaf 7 februari van volgend jaar is het allemaal te zien. In datzelfde jaar ook op de buis: Nudisten Lingo. Op 1 juni zal, op initiatief van presentatrice Lucille Werner, deze geheel naakte aflevering plaatsvinden. Aan het spel verandert zelf niks, alleen zal de uitspraak ‘je mag twee ballen pakken’ moeten worden aangepast. Jammer genoeg was er deze week ook het nieuws dat de nieuwe lever van Lou Reed hem heeft laten vallen. De muzikant en chagrijn van beroep overleed op 71-jarige leeftijd in zijn stad New-York. En zo was, op die ene na, elke dag van deze week een Perfect Day.

Lees het e-mailverkeer van enkele Rabobank-medewerkers op onze site of via de app. TRIPP.NL

18 tripp.


newsfeed. TYP HIER HET NIEUWS VAN DEZE WEEK.

Sanoma gaat 500 banen schrappen 32 bladen verkocht of opgeheven GEPLAATS OP 31 OKTOBER 2013 REAGEER LIKE BEKIJK ALLE 117 REACTIES Tonie van Dijk Is 31 oktober een soort ‘stekker-eruit-dag’? Einde aangekondigd voor 30 Sanoma-bladen, Hyves, Panasonics plasma-tv’s. En nog uren te gaan. 1 dag geleden

Rabobank schikt voor 774 miljoen in Liborfraudezaak GEPLAATS OP 29 OKTOBER 2013 REAGEER LIKE BEKIJK ALLE 153 REACTIES

de jongens van de rabobank. een bank met ideeën.

Marjan Olfers Rabobank noemde bekentenissen dopingzondaars ‘ontluisterend en schokkend’. Hoe noemt Rabobank het libor-schandaal? 3 dagen geleden

Poetin: homo’s zijn welkom bij Winterspelen GEPLAATS OP 28 OKTOBER 2013 REAGEER LIKE BEKIJK ALLE 215 REACTIES Anne Reitsma En heeft Poetin iets gezegd over het uiten van homoliefde tijdens de Olympische Winterspelen? #rusland 4 dagen geleden

Gitarist, zanger en songwriter Lou Reed overleden GEPLAATS OP 27 OKTOBER 2013 REAGEER LIKE BEKIJK ALLE 215 REACTIES Erik Zwennes Vreemd waarom die ene overleden ster je wel raakt. Dag Lou Reed, je hebt prachtige dingen gemaakt. 5 dagen geleden

tripp. 19


de weekbreker.

tekst en fotografie door DE TRIPP REDACTIE

Leroy (24) is een doodgewone jongen geplukt van de straat. Ondanks zijn nietszeggende gezichtsuitdrukking is hij een gelukkige jonge man met veel kennis, doorzettingsvermogen en vooral oog voor detail. Leroy houdt van op avontuur gaan en is opzoek naar zijn droompartner. Achter zijn rug om volgen wij zijn leven op de voet. In Leroy’s weekoverzicht krijg jij een indruk van zijn dagelijkse leven, gelukkig heeft Leroy niks door. Spot jij Leroy? Stuur je foto naar redactie@TRIPP.nl

20 tripp.


@LEROYVDHOGEMAST: NA 3 MAANDEN ZOEKEN EN ZWETEN EINDELIJK EEN SOLLICITATIEGESPREK… #AFGEWEZEN #MCDONALDS #HAPPYMEAL

Zelfs de mac donalds is te hoog gegrepen voor onze Leroy. Wij hebben een foto kunnen maken, gelukkig had leroy niks door.

@LEROYVDHOGEMAST: JAMMER.. UURTJE LANGER SLAPEN WAS TOCH NIET ZO HANDIG #SCHIPHOL #ROEMENIË

Een welverdiende vakantie zat er voor Leroy niet in. Beteuterd zat hij voor zich uit te staren.

@LEROYVDHOGEMAST: DE FAMILIE PICKNICK WAS MISSCHIEN TOCH OP EEN ANDERE DATUM #VONDELPARK

Leroy had erg zin in de familiepicknick. De familie in Brabant ook.

tripp. 21


colofon. Twee weken lang hebben wij waarschijnlijk elke ruimte op de Amstelcampus als kantoor gehad. Met als resultaat het crossmediale concept Tripp. Met Tripp hebben wij een weg weten te vinden in de chaos dat het internet heet. Wij filteren voor jou elke week de mooiste, leukste en grappigste filmpjes/ verhalen/trends van het web. Onderwerpen waar wij een beetje verliefd op zijn. De populairste items vertalen wij naar het tijdschrift toe. Dit zijn wij: DYLAN VAN SPRANG. Dylan van Sprang (1995) leeft zijn leven in Amstelveen en studeert aan de HvA. Media professional in wording. LEROY SOUVERIJN. Leroy Souverijn (1990) is na zijn studie in Rotterdam beland tussen de echte Amsterdammers om het te maken op de hoofdredactie voor een groot creatief tijdschrift. DAPHNE HARDER. Daphne Harder (1996) is student aan de Hogeschool van Amsterdam met grote toekomst dromen! SHARON DE KRUIJFF. Sharon de Kruiff (1996) is later achter de schermen te vinden in de televisiewereld. CHRISTY-ANNE WORTMAN Christy-Anne Wortman (1996) studeert aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze hoop later in de media te kunnen werken en de wereld rond te reizen. CLAUDIA SCHUWIRTH. Claudia Schuwirth (1995) komt uit het zuiden van het land en het in Amsterdam helemaal te maken. ROSANNE KOR Rosanne Kor (1991) komt uit Groningen en heeft een grote passie voor mode, bloggen en schrijven. Ze ziet zich later als moderedacteur. MAUREEN KOOPMAN. Maureen Koopman (1994) is van oorsprong een echte Twentenaar maar nu studerende aan de Hogeschool van Amsterdam. Later hoopt ze te werken bij de redactie of televisie.

22 tripp.


de plek waar ideeën het levenslicht zien. kom naar ons café in amsterdam voor een goede kop koffie, de beste broodjes of een goede vrijdagmiddagborrel. dit alles in een inspirende omgeving. 18.11.13 22.11.13 28.11.13 02.12.13 06.12.13

kunstminuut music live night cafecollege lezersavond bruutbeeld

haarlemmerstraat 86, amsterdam vind het TRIPP.CAFÉ via de app.

tripp. 23


bedolven onder het werk? geen probleem. wij houden het internet wel voor je in de gaten. dagelijks online en elke week als gratis tijdschrift.

24 tripp.

TRIPP. week 45  

Hi! Wij zijn TRIPP. Een nieuw crossmediaal platform te vinden op het web, als app en in print. Wij hebben een weg weten te vinden in de chao...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you