Page 1

steentje


inhoud


inhoud


redactie

In beeld: scoutsfeest Door weer en Erwind Interview Flom In beeld: scoutsorama

6 12 14 16

programma’s

Pagadders Sloebers Welpen Wolven Padvinders Jongverkenners Vinders Jins

22 24 26 28 30 32 34 36


in beeld SCOUTSFEEST

‘t Steentje - 6


‘t Steentje - 7


‘t Steentje - 8


‘t Steentje - 9


‘t Steentje - 10


‘t Steentje - 11


Door weer en erwind Intussen is Pasen al voorbij. Hoewel, gaat Pasen wel ooit voorbij? Graag wens ik je welke heerlijke heropstanding dan ook van harte toe! Ik vermoed dat in de kleine heropstandingen de grote verrijzenis begint. Heropstanding ervaren we misschien vooral op momenten dat iets goeds ons overkomt of dat we iets goeds te horen

krijgen. Ik denk dat dit gebeurt in onze scoutsgroep. Door het positieve dat we herkennen in mekaar en in de wereld, door positieve en creatieve activiteiten te organiseren werken we mee aan de opstanding van vele jonge mensen en de heropstanding van deze wereld. Het werkjaar schiet vooruit. En de drukke dagen moeten nog komen:


scoutsorama, de kip aan het spit, de zangavond, de voorbereiding van de kampen, de kampen… Gelukkig is het reeds volop lente die nieuwe (vaak nog ongekende) energie met zich meebrengt. De huidige groepsleiding heeft e er een eerste jaar bijna opzitten. Het is een sterk en strak jaar waarin dit viermanschap meer dan 40 leiders aanstuurt. Heb je het enthousiasme van je zoon gemerkt na de vergaderingen? Dat is het werk van onze leiding. Een ouder verwoordde het zo : ‘Fantastisch wat hier allemaal aan belangeloze positieve inzet is !’ Als ik het lied ‘Sint Fransiscus’ van Bart Peeters hoor, denk ik aan onze scoutsgroep. Op een cartooneske wijze bezingt Peeters de ascese, het authentieke, het mystieke, de zoektocht naar het wezenlijke en het geluk, zonder businessplan of camapgne in de media, van deze heilige man. Cartoonesk en toch gericht op de diepere grond… misschien een mooie samenvatting van wie we als 92ste zijn.

Sint Franciscus, Bart Peeters O Sint Franciscus U bleef bij de bewering Dat ontbering De weg is naar het hemelrijk Dus bleef u kiezen Voor ascese in Asisse En vond u glamour maar wat troosteloos gezeik Maar is geluk dan niet een soort van pleister Die niet eens zo bijster Lang kleeft Zoals een voetbal Die als bij toeval Toch nog even langs de doellijn zweeft Uw mediaprofiel zal niet ten onder gaan Hebt u dat werkelijk, Sint Franciscus, zonder manager gedaan Zonder businessplan, zonder productioneel nv Zonder printcampagne, zonder radio en tv ‘t Steentje - 13


probleem voor onze sterreporters. Want even later zitten we al in het donkere, veel te warme leidinglokaal in een zetel met een glas koele kokosmelk.

Interview

het leven achter de groepie Maandag 20 april, kwart voor negen ‘s avonds. Jullie 3 favoriete steentjesredactieleden stappen het terras op van wat wij ‘de Bar’ noemen, maar onder de leden sinds jaar en dag bekendstaat als ‘het leidinglokaal’. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, er worden straffe verhalen verteld bij een fris fruitsapje en wat verder op het terrein spelen enkele (oud-)leiders een spelletje Kubb. Maar al deze gezelligheid is aan onze Steentjesmedewerkers niet besteed, zij zijn immers naar dit oord afgezakt met maar één doel; groepsleider Flom klissen voor een diepgaand interview. Zoals verwacht vormt dit geen enkel ‘t Steentje - 14

Waarom ben je groepie geworden? Aanvankelijk wou ik groepsleider worden omdat ik als eerstejaars leider verscheidene werkpunten zag in de scouts. Er waren zaken waar te weinig aandacht werd aan besteed zoals engagement en respect voor materiaal. Ondertussen is die motivatie wat veranderd, ik heb mijn doelstellingen nu eerder gericht op het verzekeren van een goed werkende scouts voor leiding en leden nu en in de toekomst. We willen een vaste basis creëren waarop goed kan worden gebouwd. Maar ik hoef dus niet meteen resultaat te zien binnen mijn termijn als groepie. We willen heel toekomstgericht gaan werken. Wat is je beste kampherinnering? Het afgelopen kamp was een totaal rampenkamp. Drie leden moesten naar het ziekenhuis waarvan er één bijna


gestikt was. De ambulance en de MUG zijn toen moeten afkomen, alsook het lid zijn ouders. Het positieve aan de ervaring was dat we die jongverkenner toch nog hebben kunnen overtuigen om de rest van het kamp mee te doen. Na het kamp kwam hij ons zeggen dat het zijn beste kamp ooit was. Desondanks izijn verblijf in het ziekenhuis Dat gaf als leider wel een heel grote voldoening. Jouw eerste scoutsherinnering? Wij werden als eerste jaar sloeber onthaald op de zolder, waar de Stevie neerzat temidden van een paar kaarsen. Wij waren toen de ‘uitverkorerenen’ Wij zaten daar op die zolder in een geweldige sfeer en kregen toen een hoofdlintje waardoor we dus een sloeber werden. Ik vond dit een hele leuke ervaring. Was is nu zo’n moment dat je denkt dat je blij bent dat je groepie bent? Om heel eerlijk te zijn vind ik het gratis binnen mogen komen op scoutsfeestjes in de Rupelstreek een leuk voordeel. Dit is ook een van de weinige privileges die een groepie krijgt. Maar voor dit voordeel alleen zou ik natuurlijk geen groepie worden. Vind je groepie zijn een opoffering of een plezier? Beide. Je steekt er redelijk veel tijd in. Ik

zit elke dag verscheidene mails te bekijken, je krijgt op de gekste momenten telefoons van organisaties of ouders. Maar hetgeen waar je er dan weer uithaalt is wel plezant. Na een groepsraad kunnen zeggen dat het goed was of als je iets in elkaar gestoken hebt dat veel positieve feedback opleverde, dat schept wel veel voldoening.

Probeer je mede groepies in één woord samen te vatten De Mirk is kritisch, de Fatjoe impulsief, de Kwasin eerder stil. Verklaar? De Kwasin is stil in de zin dat hij veel meer luistert dan de rest, hij is zeer bedachtzaam. Hij luistert eerst, dan denkt hij er over na en zal dan zijn mening erover kunnen geven of oordeel vellen. De Fatjoe zegt eerder direct zijn gedacht, daar kan je dus direct op inspelen. We hebben dus een heel gevarieerde ploeg en dat heeft zeker zijn voordelen. Onze helden en Flom verlieten het lokaal. Achter de nog steeds Kubb-spelende medeleiders zien ze de scoutskat achter onze boskippen lopen. Lente op de 92ste, heerlijk! Bang, Eburt & Midge

‘t Steentje - 15


in beeld SCOUTSorama

‘t Steentje - 16


‘t Steentje - 17


‘t Steentje - 18


‘t Steentje - 19


‘t Steentje - 20


‘t Steentje - 21


SLOEBERS

Zaterdag 09/05/2009 (10u-17u) - Een dagje zoo! Vandaag trekken we er met de sloebers een hele dag op uit. We gaan naar de Zoo in Antwerpen. We gaan op zoek naar de zebra’s, de olifanten en de nog honderden andere dieren die hier wonen. We spreken vandaag uitzonderlijk af op een zaterdag!, tien uur ‘s morgens op de scouts. Vergeet zeker geen boterhammetjes, drinken en 8,5 euro! (de sloebers die een abonnement hebben mogen dit meenemen.)

Zondag 17/05/2009 (14u -17u) - sloeber filmspel Wat heb je allemaal nodig om een film te maken? Welke films bestaan er? Vraag maar eens aan je mama of papa wie Eric van Looy is. Wil je alles te weten komen over de filmwereld kom dan zeker meedoen met het grote sloeber filmspel!

Vrijdag 22/05/2009 (vanaf 19u) - kampinfoavond Het sloeberkamp is in aantocht! Daarom nodigen we vandaag alle ouders uit om hen in te lichten over het kamp in juli. De sloebers en hun broertjes en zusjes mogen ook meekomen voor een leuk spel in thema van het kamp.

Vrijdag 29/05/2009 (19u-21u) - bompavergadering Jullie bompa’s zijn waarschijnlijk al op pensioen, dus ze hebben veel tijd om leuke dingen te doen. Vanavond gaan we leuke spelletjes spelen die jullie bompa of opa ongetwijfeld ook al eens gedaan hebben. Kom verkleed als bompa!


SLOEBERS vrijdag 5/06/2009 (19u-21u) - frisdrankenspel Cola, fanta, sprite, jullie drinken het allemaal zeker heel graag. Maar welke frisdrank is nu eigenlijk de allerbeste? Vandaag strijden de sloebers tegen elkaar om van hun favoriete frisdrank de beste te maken!

Vrijdag 12/06/2009 (19u-21u) - bosjesmannenvergadering We hebben al een heel jaar met de sloebers in het boske bij de scouts gespeeld. De Gamon en de Robair vonden het tijd om de sloebers is kennis te laten maken met een groter bos, Het Solhof in Aartselaar. Daar leeft namelijk een heel vriend volkje van bosjesmannen en die hebben blijkbaar een probleem. Natuurlijk willen we ze helpen! We spreken af om 19u op de parking van het hotel aan het solhof.

Vrijdag 19/06/2009 (19u-21u) - Stef Stunt vergadering Vandaag heeft de grootste stuntman van Vlaanderen, Stef Stunt ons heel wat te leren. Hij komt speciaal naar onze scoutsterreinen om jullie de gekste, stoerste, coolste stunts bij te brengen. Hij is vooral gespecialiseerd in stunts met water dus vergeet daarom zeker je zwembroek niet!

vrijdag 26/06/2009 (19u-21u) - sloebermaaltijd Jaja lieve sloebers, jammer genoeg is het vandaag de allerlaatste vergadering van het jaar. Maar niet getreurd het allerleukste, het kamp natuurlijk, moet nog komen. Vandaag sluiten we af in stijl, we maken er een super tof feest van! Belangrijk: Vergeet zeker geen zwembroek en jullie moeten nog niet gegeten hebben want de leiders trakteren jullie op een etentje!


PAGADDERS

Zondag 10/05/2009 (11u-13u) - Vroege vergadering Douwtrippers staan altijd goed vroeg op om dan alles te horen en zien ontwaken in de bossen. Sla snel nog een ontbijt achter je kiezen en kom snel naar de scouts om Peter Passie te volgen in de avonturen der ochtend

Zondag 17/05/2009 (14u-17u) ?????? neem de 13de letter van het alfabet en voeg daarbij wat je op een warme zomerdag kunt kopen van een meneer die rondrijd in een auto met een leuke bel

Zondag 24/05/2009 (14u-17u) kookvergadering Vandaag moet je 3 euro meenemen. Bloem, 2 gesneden broden, 5 hespen en 12 mega mindy koekjes , limonade toevoegen en mengen tot een glad mengsel. 20 minuutjes in de oven op 250 graden. De Paggi-cacke in dunne plakjes warm serveren.

Vrijdag 29/03/2009 (19u-21u) - Wat is er aan de hand? Er is vanalles aan de hand in het wilde woud tussen het voetbalveld en de maisvelden. De Paggi’s gaan vandaag uitzoeken wat. Zeker komen, als je durft...


PAGADDERS

Vrijdag 5/6/2009 (19u-21u) - M!LF vergadering Wat kan je zoal allemaal doen om je leven wat comfortabeler en leuker te maken. Daar gaan we vandaag is rond werken, want een comfortabel leven vol plezier en vertier, daar zijn we wel voor te vinden.

Vrijdag 12/06/2009 (19u-21u) Om de titel van deze vergadering te weten lees je de titel van vorige week achterstevoren. Dan kom je al aardig in de buurt.

Vrijdag 19/06/2009 (19u-21u) De Grote Dino vergadering En dat het Dino zijn verjaardag is zullen we geweten hebben.

Vrijdag 26/06/2009 (18u30-21u) Barbie Q Breng 6 eurostukken mee en zorg ervoor dat je thuis zeker nog niet gegeten hebt. Je mag zelfs je vieruurtje overslagen als je dat kunt.


WELPEN Zondag 10/05/2009 (10u-17u) - Dagtocht Door steden en weiden passeren wij, Reizende Welpen rij in rij, Vliegensvlug als een vos, Onze voetsporen in het natte mos, We maken een tocht van niet niets Vergeet dus zeker niet je fiets!

Zondag 17/05/2009 (14u-17u) - In de Put Vergadering Vuil, vies, voos, smerig, ranzig, goor, vunzig, onsmakelijk, walgelijk, bemodderd, besmeurd, bevuild en onrein.Vandaag zullen wij de betekenis van deze woorden in de diepte verkennen. Maar vergis u niet, daarmee wordt allerminst bedoeld dat wij in woordenboeken zullen duiken, integendeel. Neem zeker kleding mee die vuil mag worden en een fiets.

Vrijdag 22/05/2009 (19u-21u) - Miss Welpin Mijn moeder zegt altijd “Zoon, als ge uzelf nooit een sjiek vrouwke vindt dan moet ge der maar vo zorge dat ge der zelf één wordt!” Vandaag is het Miss Welpin, kom dus verkleed als sjiek vrouwke en maak kans op enkele wonderlijke prijzen.

Vrijdag 29/05/2009 (19u21u) - Bel 20 Vergadering Vandaag het spectaculaire vervolg op de beursvergadering van vorige maand! Deze keer met meer geld (en minder koopkracht), duurdere maatpakken, hogere wolkenkrabbers, gladdere bankiers, totaal onvoorspelbare aandelenkoersen en wisselkoersen, explosieve crashes, ondoorzichtigere markten en financiële producten die verbeelding tarten.


WELPEN Vrijdag 05/06/2009 (19u-21u) - Natuur vs Industrie Spel “Red de natuur voor den Tuur”. Tuur is groene jongen die de Welpen vraagt hem te helpen in zijn strijd tegen de vervuiling en dierenmishandeling. Maar willen de Welpen dit wel? Voelen zij niet veel meer voor een leuze als “Eén, twee, drie, leve de industrie!” en het mooie leven van de rijke fabrieksbazen? Vandaag zullen de Welpen kiezen aan wiens kant ze staan in het milieudebat.

Vrijdag 12/06/2009 (19u-21u) - Ouderavond Vandaag is kampinfoavond voor de ouders, maar alle Welpen worden natuurlijk ook verwacht!

Vrijdag 19/06/2009 (19u-21u) - Vlottentocht Ergens in een koude februarimaand stemden de Welpen massaal op de Welpenpartij X.V.P. (=Extreem Vuile Partij). Vandaag zullen de leiders de plannen van deze partij uitvoeren. Voor diegenen die het zich niet meer herinneren, het X.V.P. ijverde voor een vlottentocht -vergadering. Vandaag dus vlottentocht. Breng een handdoek en kleren mee die nat mogen worden.

Zaterdag 27/06/2009 (17u-20u) - Welpen BBQ De laatste vergadering van het Welpenjaar. We kijken nog even achterom, tevreden over de afgelegde weg en verliezen ons bijna in een heimwee naar wat ooit geweest is. Net op tijd schudt iemand ons gelukkig wakker en wijst naar een wegwijzer in de verte waarop geschreven staat “Welpenkamp 2009: 2 Weken”. Breng zeker 2 euro mee.


WOLVEN

Zondag 10/05/09 (14u-17u) Surprise vergadering Veel gaan we niet weg geven want anders is het natuurlijk geen Surprise ! Afwachten en nagelbijten is de boodschap !

Zondag 17/05/09 (14u-17u) - Maffia vergadering Van The Godsfather in New York tot de Yakuza in Tokio, elke groot stad heeft zijn wel gevreesde maffia, zelfs Aartselaar-Reet. Vandaag gaan wij de van onze gezellige buurt eens een echt bloedbad maken. Kom verkleed als gangster/maffia.

Vrijdag 29/05/09 (19u-21u) - Guinness book of Wolrd Records Een paar weken terug heeft er een New Yorker het wereld record op zijn naam gezet voor “Het meeste records door 1 persoon�. Samen met de Wolven gaan wij dit record eens stevig onder handen nemen !

Vrijdag 05/06/09 (19u-21u) - Gips vergadaring Ooit aan eens andere mensen in de gips willen leggen ? Dit is je kans ! Kom verkleed als dokter.


WOLVEN Vrijdag 12/06/09 (19u-21u) Ouderavond + Tour de France Vanavond zijn alle ouders welkom voor meer uitleg over het komende Wolven kamp. Daarna vertrekken onze Wolven naar Parijs voor de aankomst op de Champs elysee ! Kom verkleed als wielrenner.

Vrijdag 19/06/09 (19u-21u) - Lui lekker vergadaring Geen goesting om veel te schrijven, de leders hebben al veel te hard gestudeerd. Neem gezelschapspelletjes mee.

Vrijdag 26/06/09 (17u3020u30) - De Foaf !!! We dachten het nooit te zeggen, maar dit is effectief de laatste vergadering van het jaar. Geen reden om te huilen hoor mannen, want we gaan het jaar feestelijk afsluiten met The One and Only Foaf. Deze gaat door bij Tabaqui thuis ‘S HERENBAAN 91, 2850 BOOM Neem alvast je zwembroek en handdoek mee ! Eten en drinken zal ook worden voorzien, maar hier vraagt de leding wel een kleine vergoeding van â‚Ź 3 voor. Tot dan, en vergeet je beste maatpak niet !


JONGVERKENNERS

Zondag 10/05/2009 (11u-17u) - Afbraak Scoutsorama Jaja Scoutsorama was weer heel plezant maar onze gekke contructies staan er echter nog! Kom ons helpen om dit probleem op te lossen en misschien hebben we dan nog tijd over om iets leuk te doen! Vergeet ook deze keer niet je lunch ecologisch verpakt mee te nemen.

Zondag 17/05/2009 (14u-17u) - Ranzzzvergadering Het is weer goed weer dus kunnen we weer lekker ranzzzig vuil worden zonder het koud te hebben! Dit moeten we natuurlijk vieren door dit ook echt te gaan doen. Doe kleren aan die vuil mogen worden (geen uniform).

Zondag 24/05/2009 (14u-17u) Dierenvergadering Misschien wisten jullie het nog niet maar Shada houdt in zijn zeer goed onderhouden tuintje nogal veel dieren. Deze kunnen al eens lastig zijn en dus hebben zijn ouders gevraagd of wij even voor hen kunnen zorgen zodat zij kunnen uitrusten. Uiteraard gaan wij onze plicht als JV’s hierin vervullen!

Vrijdag 29/05/2009 (19u-21u) - patrouillevergadering De leiders zijn het moe om voor elke vergadering voor jullie dagenlang te moeten voorbereiden zodat jullie de tijd van jullie leven zouden hebben. Daarom geven we deze moeilijke taak door aan de derdejaars. Eens zien of zij hetzelfde niveau halen! Meer info over deze vergadering krijgen jullie van jullie patrouilleleiders.


JONGVERKENNERS Vrijdag 5/06/2009 (19u-21u) - JV-PV derby In deze stresserende tijden van examens doet niets zo deugd als eens goed sporten, als je tegelijkertijd ook nog eens de PV’s kunt inmaken dan is dat zeker mooi meegenomen! Kom daarom in je sportiefste outfit naar de scouts en neem misschien wat zakdoekjes mee voor de huilende PV’s achteraf.

Vrijdag 12/06/2009 (19u-21u) Zwemvergadering Omdat het waarschijnlijk goed weer gaat zijn en omdat we in deze periode wel eens willen relaxen heeft de leiding besloten om nog eens te gaan zwemmen met jullie. In de buitenlucht dan nog wel! Vergeet je 2 euro en zwemgerief niet, anders zou het wel eens kunnen tegenslaan.

Vrijdag 19/06/2009 (19u-21u) Boerenvergadering Zoals jullie weten zou Shada eigenlijk heel graag een boer zijn. Omdat hij daar eigenlijk in mislukt is wil hij jullie al opleiden om het beter dan hem te doen later. Kom naar deze vergadering en keer als een volleerde boer terug naar huis.

Vrijdag 26/06/2009 tot Zaterdag 27/06/2009 24-uursweekend Om ons voor te bereiden op het komende kamp doen we nog een 24-uursweekend. Verdere info volgt nog.


PADVINDERS

Zondag 10/05/2009 (11u-17u) - Afbraak Scoutsorama Vandaag halen we in een recordtijd onze ijzersterke constructies neer om zo snel mogelijk richting Schorre te kunnen scheuren. Vergeet vooral je wereldmuziek niet.

Zondag 17/05/2009 (14u-17u) - Kleiputten Een jaarlijkse traditie die geen verdere uitleg vereist. Vergeet je uniform wél!

Zondag 24/05/2009 (14u17u) - Het grote ‘Het bos is boos’-spel Het bos is boos en dat zullen jullie geweten hebben. Vandaag gaan we bewijzen dat de Padvinders nog steeds de ongekroonde koningen van et boske zijn, lange broeken zijn naar het schijnt voor mietjes.

Donderdag 28/05/2009 (20u) - Kamp-info avond Vanavond komen alle vragen en opmerkingen omtrent dat fameuze PV-kamp aan bod. Ouders én leden zijn overdreven welkom! Afspraak in het PV-JV lokaal.

Vrijdag 29/05/2009 (19u-21u) - Zwemmen Londerzeel, hier we come! Neem 2,80 pleuri, zwemgerei en je mama of papa mee wegens we gaan met de auto. Belangrijk: als je stiekem boven de zestien bent moet je 5,70 staalharde pleuries meebrengen!


PADVINDERS

Vrijdag 05/06/2009 (19u-21u) - PV-JV Derby Vandaag gaan we die tamme Jongverkenners eens lekker hard in het zand laten bijten. Voetbalschoeisel, spandoeken en fluitjes zijn onontbeerlijk.

Vrijdag 12/06/2009 (19u21u) - Loungevergadering Het is weer eens exaam en daarom gaan we vanavond eens lekker loungen. Lounge-muziek en lounge-outfits zijn meer dan welkom, gezelschapsspelletjes zijn nog meer welkom

Vrijdag 19/06/2009 (19u-21u) Techniekenvergadering Naar aanleiding van et naderende kamp gaan we nog is alle technieke opfrisse en enkele speciale PV-sjorsmoves aanleren.

Zondag 28/06/2009 (17u-20u) - BBQ Om de laatste zondag- vergadering te vieren en omda we gewoon echt veel honger hebbe gaan we vanavond een heuse BBQ organisere in ons geliefde Nijlpaardbos. Neem je eigen vleesje mee en wij zorge voor een overvloed aan kolen, groensels en kaarslicht.


VINDERS Zondag 10 mei 2009 (14u-17u) - Opranzzzen Wegens dat de scouts der als de Hoge Maai bij ligt gaan we dat even rap opkuisen zodat we nog langs Mano Mundo kunnen. Breng allemaal een zweepje mee om de tamme kenners te motiveren ook een handje toe te steken.

Zondag 17 mei 2009 (14u-17u) - Creatief met kurk Neem alle kurkenstoppen mee waar ge de hand op kunt leggen ze zullen van pas komen.

Zondag 24 mei 2009 (14u-17u) - luntpiteke Neem een bedanking mee voor de mama van de kigo want we gaan daar parkeren, GEEN UNIFORM AANDOEN

Zondag 31 mei 2009 (12u-17u) - Komniettelaatwantwijzijnopuitstapvergadering De laatste zondag gaan we op uitstap. We nemen mee: een verzorgde lunch, ons goed humeur, ons donnaklakske, stevig schoeisel, een boerenoutfit en ne foto waar ge iets over kunt vertellen.

Vrijdag 5 juni 2009 (20u-22u) - warm gemengd pakt nen douche als ge van uw exaam komt.

Vrijdag 12 juni 2009 (19u-22u) - Plonzen Neem 2 pleuro en plonsgerei mee.

Vrijdag 19 juni 2009 (20u-22u) - 3 Vlinders in actie Breng geld mee om uwe poef af te betalen

Vrijdag 26 tot zaterdag 27 juni 2009 (19u-15u30) - Beerensweekend De anciens kennen het al, het beruchte afsluitweekend.we spreken vrijdag af om 19,00 op de scouts en nemen 15 euro, ne slaapzak, een game, ons favoriete snoepgoed, ons donnaklakske, visgerief (wie da thuis niet heeft mag da van de karela mee gebruiken), ne lege confituurpot en een straf verhaal mee (graag uitgeschreven of getypt zodat we daar nen boek van kunnen maken.) Nog een mop: Er ligt een koe dood in de wei en er loopt een beer rond, wat klopt er niet?


VINDERS


JINS


JINS Zondag 10 mei 2009 (11u-17u) - opkuis scoutsorama Vandaag breken we den toren af. Patsen maar!

vr-zo 15-17 mei 2009 - weekend Kampplanweekend

Zondag 24 mei 2009 - stage Laatste stage van het jaar. Contacteer op tijd de tak van jouw stage!

Zondag 31 mei 2009 (14u-17u) - claypits Kleiputten. Zonder uniform graag.

Vrijdag 5 juni 2009 (19u-21u) - zwemmen Zwemmen. Afspraak om 20u in Bornem. Breng genoeg geld mee voor inkom en een drankske achteraf. Ah ja, zwemgerief ook!

Vrijdag 12 juni 2009 (20u-22u) - film We hebben allemaal examens dus het mag ni te vermoeiend zijn.

Vrijdag 19 juni 2009 (20u-22u) - verrassing De (be)geleiders hebben geen inspiratie, daarom noemen ze dit een verrassingvergadering.

zaterdag 27 juni 2009 (17u) - BBQ Barbie-Cue. Meer info volgt.


Steentje  
Steentje  

Programmaboekje van den 92ste scouts aartselaar

Advertisement