Page 1

J_Thymen

3

Wat maakt Inmensia speciaal?

8

Weetjes & feitjes

9

Puzzel

16


Inmensia Vandaag redactie team: Redactie:

DutchDesigner Regulius

Hoofd redactie:

DutchDesigner

Coรถrdinator:

Regulius

Lian125 Roytjuh99

Paulieboy555

Wat kan jij doen voor de redactie? Word redacteur: Ben je een fan van Inmensia Vandaag en wil je ook wat voor ons blad betekenen? Word dan redacteur! Stuur je sollicitatie naar Regulius met daarin je motivatie en welk artikel je wil doen en wie weet? Misschien sta jij straks ook in ons blad! Word gastredacteur: Wil je af en toe wat schrijven maar niet vast zitten aan een artikel? Wordt dan gastredacteur! Als gastredacteur stuur je een artikel in naar Regulius en het artikel zal dan door hem en de hoofdredactie worden gekeurd, en wie weet staat jouw artikel straks wel in het blad!

1


Voorwoord:

Beste lezer, Upload problemen? Nee joh! Op een speciale dag zoals deze hoort toch ook een speciale uitgave van Inmensia Vandaag? Deze speciale editie is nog voller en staat helemaal in het teken met het jarig bestaan van Inmensia. Veel leesplezier en namens de hele radactie, gefeliciteerd Inmensia!

Inhoud

Artikel Voorwoord Inhoud Spotlight Status updates Weetjes In de ban van de hamer Raad de skins Puzzel

Blz. 2 2 3 7 8 8 9 10

2


Spotlight Door Dutchdesigner

Eindelijk is het dan zover, een interview met admin J_Thymen ofwel Jason.

Hoe ben je op Inmensia terechtgekomen? Goeie vraag, want dit is uiteraard al een hele poos geleden. Voor mij begon Minecraft op een Minecraft classic server, samen met mijn broer. Dit was geen Nederlandse server, en ik had eerder nog nooit Minecraft gespeeld. Sterker nog, het leek me een vrij kinderachtig spel. Wie wil er nou met blokken spelen, toch? Hah. Op die server was ik al vrij snel een populair lid, en ik werd zelfs gevraagd een moderator te worden omdat ik me wat volwassener gedroeg en toch ook plezier kon hebben. Helaas schaften de mensen van deze server Classic af in ruil voor een "Minecraft beta" server, zoals wij die nu natuurlijk kennen. Eenmaal verslaafd geraakt aan Minecraft, wilde ik ook verder spelen. Ik besloot dus om een premium membership aan te schaffen en naar hun nieuwe server te gaan. Helaas waren de mensen die ik ooit vrienden noemden veranderd in 'trolls', en werd ik naar mijn gevoel een beetje weggeplaagd. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk vroeg mijn broer rond Maart 2012, een tijdje na de gebeurtenissen die hierboven beschreven zijn, om nog eens Minecraft te spelen. Op de welbekende serverlijst (http://serverpact.nl/voten.htm?server=429 ) vond ik toen na een paar servers te bezoeken eindelijk een die mij aansprak, Inmensia. Een gezellige server waar je vrolijk begroet werd door behulpzame spelers. Door mensen die ik in verloop van tijd vrienden ben gaan noemen. Nu je admin bent op de server is het 'spelen op de server' heel veel anders dan toen je gewoon user of donateur was. Wat deed je toen meestal toen je op de server zat? Om deze vraag te beantwoorden, neem ik je mee op een duik in het verleden. Ik hoop dat je je adem lang kan inhouden.

3


Toen ik dus met mijn broer op Inmensia ging spelen, was het nog een klein survival servertje. Ze hadden nog nét niet de overstap gemaakt van een vrij saaie, amateuristische spawn die was bebouwd door de spelers zelf, naar een wat nettere spawn met veel leuke mini-games op één plek. Echter, wilden we hier in het begin niets van weten. We wilden gewoon een plekje hebben om een huisje te bouwen met zijn tweeën. Na een eindje zwemmen vanuit de oude spawn, hadden we een mooie lege berg gevonden. Het was daar bovenop dat ik van een bezoeker veranderde tot een inwoner van, wat later onderdeel bleek van een veel groter universum, de Inmensia Nexus. Natuurlijk merk je al dat ik nog wat meer op mezelf was in deze tijden, iets dat veranderde toen ik toegaf aan mijn menselijke zwaktes. De mens is een jaloers schepsel. We streven er constant naar even goed of beter te zijn dan anderen. Wanneer ik op de chat lette, en in de wereld rondliep, merkte ik mensen op met een blauwe naam. Deze mensen hadden bepaalde extra mogelijkheden, leuke truckjes, dit wilde ik ook. Ik ging op het forum van Inmensia, http://www.inmensia.nl, op zoek naar een manier om deze rang te verkrijgen. Al snel leerde ik dat je hiervoor moest doneren, iets waarvoor ik destijds een grote tegenstander was. Ik begreep het nog niet zo goed allemaal, dacht dat die servers gewoon geld aan ons wilde verdienen. Natuurlijk is niets minder waar. In ieder geval, gaf ik toe, en doneerde ik toch voor mijn broer en ik. En, nieuwsgierig als ik was, bleef ik ook op het forum rondhangen. Tevens werd ik steeds socialer in de server, ik speelde ook steeds vaker zonder mijn broer. Mijn broer, die stopte uiteindelijk met spelen op Inmensia. Ik, daarentegen, had het nog steeds heel erg naar mijn zin en speelde lekker verder op de server terwijl ik het forum onderspamde. Haha. Uiteindelijk zag ik samen met Cheap, een speler waarmee ik op Inmensia veel om ging, dat Inmensia moderators zocht. Beide toonden we hier interesse in en hebben we gesolliciteerd. Uiteraard was dit systeem destijds veel amateuristischer. Uberhaubt was het naar mijn mening al bekend wat de uitslag zou worden alvorens sollicitaties ingediend zouden worden. Samen met Cheap en Stekelegel werd ik dus een moderator van Inmensia. Dit veranderde naar mijn mening niet zo gek veel aan de manier waarop ik speelde. Sterker nog, het werd naar mijn mening leuker. Na een aantal problemen in de staff, was het nodig om een nieuwe administrator te nemen. Ik heb mij hiervoor vrijwillig gesteld d.m.v. een sollicitatie, en zoals blijkt ben ik hiervoor ook gekozen. Dit is wanneer ik wel verschil begon te merken, omdat ik natuurlijk veel nieuwe verantwoordelijkheden kreeg. Het leek dan ook dat ik een beetje een "boeman" imago 4


kreeg, doordat ik de strenge stappen durfde te nemen die anderen niet namen. Desondanks had ik nog veel plezier en samen met Cheap, Dion en de rest van het staff-team hebben we Inmensia tot een ander soort server gemaakt. We werden bekender, groter en pakten dingen ietwat professioneler aan. Tot deze periode deed ik dus alles wat ik als normale speler ook zou doen: De minigames, een stadje bouwen, gezellig kletsen en de leden helpen. Toegevoegd hieraan natuurlijk mijn verantwoordelijkheden als staff, iets waar ik ook plezier aan beleefde. Ehm, door een aantal zaken in mijn privĂŠleven, waarvan sommige spelers al wel op de hoogte zijn, beleefde ik iets minder plezier aan o.a. Inmensia en nam ik een rol aan die zich wat meer achter de schermen bevind. Vooral met de komst van de nexus. Ik werk er nog steeds aan weer iets actiever te worden, maar helaas is dat voor mij wat moeilijk i.v.m. die zaken in mijn privĂŠleven.... Hoe vind je dat het nexus idee is uitgepakt? Het idee van de Nexus heeft nog niet helemaal uitgepakt zoals we hadden gehoopt of verwacht, maar persoonlijk heb ik daar altijd al wel rekening mee gehouden. We waren de eerste server in Nederland die met dit type server kwam, dit terwijl we een relatief klein team hebben. Uiteraard vergt dit enige experimentatie, preparatie, innovatie, motivatie. Welke woorden eindigen nog meer op -atie? Waarschijnlijk is dat ook nodig. Het heeft nog niet helemaal de gewenste vorm, maar we werken er hard aan, kan ik je beloven! Komen er na The Walls en Royal Quarrels nog meer servers of worden eerst de andere servers nog geupdate en verbeterd? Uiteraard zullen er naast The Walls en Royal Quarrels nog andere servers komen, als ook updates van de huidige servers. Alleen moet je natuurlijk ermee rekening houden dat dit alles achter de schermen heel wat tijd en energie kost, die we er met liefde insteken, maar die gelimiteerd is. Niet alleen met het concept van de Nexus in Nederland hadden wij de primeur. Inmensia is altijd een flexibele , innovatieve server geweest. Net zoals in Minecraft zelf. Met de juiste gereed- en manschappen kun je altijd nog aanpassingen maken. Dit zul je natuurlijk, zoals ik bij de vorige vraag al antwoorde, vast ook nog wel een aantal andere veranderingen zien naast nieuwe servers. Nu even heel wat anders, als Administator van een server maak je veel mee, en wat is nou het opvallendste/gekste dat je hebt meegemaakt in de tijd dat je op de server speelt? Pfoeh, nou, ik denk dat je vooral veel dingen achter de schermen meemaakt. Helaas zijn hier de opvallende en gekke dingen die je bijblijven meestal dan ook negatief.

5


Uiteraard wil ik het daar dan ook niet over hebben. Opvallende dingen die ik op Inmensia heb meegemaakt die wĂŠl positief zijn, zijn natuurlijk introducties van nieuwe elementen, feestdagen, of bijvoorbeeld het 1-jarig bestaan van Inmensia. (Wist je dat het tweede jaar al bijna in zicht is?) Ik denk dat wanneer je me vraagt het opvallendste of gekste vraagt op te noemen die ik heb meegemaakt dankzij Inmensia, dat ik dan 'de spelers' moet zeggen. Het is gek, op een zeer positieve manier, hoe sommige mensen die ik heb ontmoet als echte vrienden en familie voelen. De band die spelers met elkaar hebben op Inmensia, en de mensen die ik hier heb ontmoet. Dat is iets waar ik heel blij verrast mee ben. Iets wat ik nooit verwachte. Wie wil je volgende keer in de spotlights zetten? Ik zou graag de volgende keer een interview zien met . Vele van ons kennen haar al heel lang, maar ze staat naar mijn mening te veel achter of naast de spotlight, in plaats van er in. Ik denk dat wanneer we haar eens in het zonnetje zetten, mensen verbaasd zullen zijn over de vele eigenschappen die Anneke bezit. We willen Jason heel erg bedanken voor dit prachtige interview en de tijd die hij erin heeft gestoken. We hopen volgende week Anneke in de spotlights te kunnen zetten.

6


Status updates Door Fluffy_Pshygo Iedere dag zijn er verschillende mensen die hun status updaten, ik ga elke maand opoek naar de leukste, grappigste of bijzondere status updates. Heb jij iets meegemaakt en het valt mij op? Wie weet sta jij dan de volgende keer in de Inmensia Vandaag‌

Niewe mods! Door Lian125 Afgelopen maand zijn 3 spelers de uitdaging aangegaan om moderator te worden. Zij hebben hun proefperiode succesvol afgerond en wij wensen danielle99j, Evil_Guthix en SirBeest dan ook veel succes met hun zware taak als moderator!

7


Wat maakt Inmensia speciaal Door Regulius

Wat maakt Inmensia speciaal? Inmensia is al een hele speciale server op zich. Een Nederlandse server die meerdere servers rund is toch iets wat je niet vaak ziet. Maar is dat dĂŠ kracht van Inmensia? Ik denk het niet. Voor mij zijn het niet de mini-games, niet de snelle updates of de Nexus. Voor mij zijn het de spelers die de server zo leuk maken. Het is de vriendelijke en spontane indruk die veel Inmensianen geven. Het gevoel dat je niet maar een van de 200 online spelers bent, maar dat jij, net zoals zij, deel uit maakt van de grote community en dat we allemaal gelijk zijn. Sommige zullen natuurlijk beter kunnen bouwen, andere zijn weer moderater. Maar spelers, dat zijn we allemaal. En ik kan met trots zeggen: Ik ben lid van deze community, En hoeveel updates en servers er ook komen, hoeveel Nieuwe spelers er komen en hoeveel nieuwe moderater Sollicitaties ook komen, het zou altijd zo blijven.

8


10 Weetjes Door Paulieboy_555 Het is terug van weg geweest, en het blijft je verbazen! Want ook in deze uitgave, 10 weetjes! 1. Met fortune krijg je bij grass en leaves een grote kan op apples en seeds! 2. Als zombies en skeletons op soul sand staan als het dag is gaan ze niet in de fik! 3. Je kunt door bedrock heenkomen met gebruik van Enderpearls! (dit is echter strafbaar op Inmensia!) 4. De Enderdragon kan een chest slopen maar niet als die in een minecart zit! 5. Zombies en Skeletons krijgen damage als ze worden geraakt met een healing potion! 6. Als een blokje dirt op een chest zit kun je hem niet openen, maar wel als de dirt gehoed is! 7. Er zijn ook Zombies en Skeleton paarden, maar die kun je alleen krijgen met behulp van MCedit! 8. Silverfish roept geen andere Silverfish op als je hem in 1 keer dood maakt! 9. Je hoeft geen compass of een clock te maken want ze doen het ook als je de items in een crafting table stopt en je pakt hem niet! 10. Lava stroomt sneller in The Nether!

Feitjes Door Roytjuh99 Inmensia bestaat al 2 jaar, dat is iedereen vast niet ontgaan! Maar hoe zag Inmensia er 1 jaar geleden uit, tijdens het 1 jarig bestaan? Hieronder heb ik een aantal feiten op een rij gezet: Wisten jullie dat: - Voor de Nexus V3 was, en daarvoor V2? - De leden hebben bijgedragen aan de spawn van V2? - Er een Creative wereld was voor donateurs? - Er toen nog maar 1 server was: Survival (die niet hoger ging dan 60 slots)? - Er Spleef was in Survival, net zoals SurvivalGames, PVP en Mobarena? - Er een VIPclub was, waar alleen donateurs naar binnen konden? - De spawn een plek was waar ieder gezellig samen kwam, bijvoorbeeld op het strand? - Het Telepadgebouw van V2 zo vol zat, dat er 3 verdiepingen waren en gewoon geen telepads meer bij konden? - Er nog 2 ranks bij waren, namelijk Supervisor en Recruiter? - Het doneren nog in Dollars was? - Het Forum toen nog in phpBB was? - Solitude de grootste stad van V2 was?

9


In de ban van de hamer Door Regulius De eens statige en grote stad stoneheaven was verandert in een ru誰ne. De torens waren ingestort en de huizen waren leeg. Ramen waren verwoest en deuren ingetrapt. Hier en daar stond nog een eenzame lantaarn overeind die een schemerig lichtje op het pad wierp. Fluffy_Pshygo, Stekelegel en Epicmelonminer struinde door de stad, terwijl langzaam de zon steeds lager begon te staan, totdat hij achter de bergen verdween. Ze liepen naar de plek waar de staff was verdwenen, in de grote toren. Het gerucht ging dat ze werden aangevallen door hordes zombies, maar die waren enkel bekent in kampvuur verhaaltjes. Ze gebruikte zombies verhalen om de kleine kinderen bang te maken zodat ze s'avonds in hun bed bleven liggen en niet buiten aan het hangen waren. Fluffy_Pshygo stak zijn torch aan en ging met zijn blik over de toren heen. "Iemand enig idee waar we naar zoeken?", vroeg hij. "Een aanwijzing, een briefje of zoiets dergelijks", zei Epicmelonminer. Het werd even stil en ze speurde met hun ogen zorgvuldig de toren af, wat kon er hier gebeurt zijn? Toen viel Stekelegel zijn blik op een hoopje stof. Dit was enkel geen gewoon stof, het gaf licht! "ELVENSTOF!", riep Stekelegel. Epicmelonminer en Fluffy_Pshygo keken elkaar even aan en haalde diep adem. "Het is glowstone dust, geen elvenstof", zeiden ze. Stekelegel zijn enthousiasme verdween, ze waren dus niet ontvoerd door elfjes. Teleurgesteld wilde ze de stad weer verlaten, toen er opeens een koude en kille wind door de lege stad waaide. Ze horde gegrom uit de lege en verwoeste huizen. Fel rode ogen verschenen uit de duisternis. Een groot monster dat twee keer zo groot was als een mens kwam op hun af. Op acht harige poten snelde het beest naar hen toe en sprong daarna hoog in de lucht, klaar om zijn toetje bij de rest van zijn eten te voegen. Het beest sperde zijn muil open en rijen van vieze en slijmerige tanden werden zichtbaar. Als een reflex pakte Epicmelonminer zijn zwaard en hield die met een trillerige beweging voor zich. Het beest deed zijn mond dicht en draaide zijn hoofd een beetje schuin. Hij bekeek met zijn 4 rode ogen het zwaard. Het beest zwaaide een van zijn poten in de lucht, klaar om het wapen uit zijn hand te slaan, maar vlak voor dat de poot Epicmelonminer raakte, stak hij het zwaard in een van zijn ogen. Het beest begon te krijsen en sloeg met zijn poten verwoed in het rond, waardoor de vervallen gebouwen aan stukken werden geslagen. Een aantal huizen vielen boven op het beest. Een grote golf van geel stof spoot in het rond en verblinde de drie. Ze konden niks meer zien. Toen hun ogen eenmaal open waren, was het beest verdwenen. Alles wat over was, was het gele stof, glowstone dust.

10


Interview Door Dutchdesigner Ja, inmensia bestaan 2 jaar. Hierom is een speciaal interview gehouden met reogie. Hij is al een lange tijd speler op Inmensia en heeft meerdere steden in bezit gehad.

Sinds wanneer speel je op de server? Ik speel al heel erg lang op de server, al zo'n beetje vanaf het begin toen Dion inmensia had op gericht. Ik denk dat ik ergens in Oktober 2011 op de server kwam. Wat vind je van de verandering die Inmensia heeft doorgemaakt? Sommige veranderingen vind ik minder leuk. Ik vind het bijv. jammer dat Feather tp uit survival werd gehaald in het verleden, net als magic carpet. Wat ik juist leuk vind is de komst van de nexus. Nu heeft iedereen wat te doen. Kan je begrijpen dat sommigen de Nexus helemaal niet leuk vinden, en daarom (deels) zijn gestopt met inmensia? Ja, dat kan ik goed begrijpen. Als je Inmensia v2 vergelijkt met de nexus is dat natuurlijk een enorm verschil. Inmensia was altijd een hechte Comunity waarin iedereen elkaar kende. Nu is dat heel erg veranderd. Je ziet meer nieuwe spelers dan bekende gezichten. Jij speelt meer survival, is dat meer omdat je dat altijd al deed, of omdat je het gewoon duidelijk leuker vind dat de rest van de server? Ik ben er aan gewend ja, maar ik vind het ook gewoon leuker. Ik ben nu Samen met Hidde ofc bezig met Stoneheaven wat ik gewoon erg leuk vind om te doen. Wat is het leuke aan een stad bouwen? Geen idee om eerlijk te zijn. Het is gewoon leuk. Ik stel me altijd voor hoe het in het echt eruit gezien zou hebben, dat is denk ik wat het leuker maakt voor mij. Ook vind ik de middeleeuwen een interessant onderwerp. Had je in V2 ook een stad? Ja, in het begin had ik Solitude. Eerst was dit maar een 4 kant kasteeltje. Een aantal dagen later kwam een speler genaamd 'Systamo' op de server, en hij heeft heel wat medieval gebouwen gemaakt. Dit sprak me heel erg aan. Toen ben ik er mee verder gegaan. Na een tijd begon dit saai te worden en ben ik begonnen met een andere stad Ridgewood. Dat was een soort viking stad. Deze was erg klein en toen verloor ik ook de interesse in het bouwen van die stad. Ik heb toen Ridgewood verkocht en ben verder gegaan met Solitude, dat uitgroeide tot ĂŠĂŠn van de grootste steden van de server. ja, Ik had in het begin Solitude ik begon hier met een heel klein 4 kant kasteeltje

11


Is Solitude te vergelijken met Stoneheaven? Nee totaal niet, In Solitude stonde de huizen heel erg ver uit elkaar wat niet erg typisch is voor een middeleeuwse stad. Hier heb ik wel om gedacht in SH. Het enige wat wel over een komt is de bouwstyle. Was het V2 survival erg anders dan het V3 survival van nu? Tja wat je anders kunt noemen, voor mij bleef het bijna het zelfde. Behalve dat minecraft bleef updaten en er steeds meer mogelijkheden kwamen voor het bouwen is verder veel het zelfde gebleven. Een aantal extra's zoals feather teleport enz. zijn wel weg maar alles is verder het zelfde. Maakte het feather tp het veel makkelijker om te bouwen, of is /top ook genoeg? Feather teleport is echt onwijs handig vergeleken met /top. met feather teleport kon je kilometers verder op teleporten terwijl je moet top alleen maar naar de top kan. Ik hoop daarom ook dat feather teleport terug komt, ik mis die extra namelijk nog steeds. Als je kilometers ver kon, is dat dan niet heel erg overpowered? Ik vond het juist handig. Survival gaat bij mij niet om het survival gedeelte, maar vooral om het bouwen. Ik wil gewoon bouwen zonder dat ik alle spullen al heb, wat bij creative niet het geval is. Feather teleport is daarbij erg handig, alleen Dionn vond het te OP en het werd eruit gehaald.

12


Mis je nog iets anders in survival behalve de feather tp? Een mooie spawn, sorry, maar ik vind de spawn lang niet zo mooi als die in V2. Daar hadden we allemaal gebouwen die geen nut hadden, maar toch leuk waren om te bekijken. Bijvoorbeeld het museum of The hall of fame. Ook mis ik de guest center. Het lid worden is voor veel mensen moeilijk te begrijpen omdat de link van /rules niet werkt. De meesten zijn te lui en leaven de server te snel, of gaan schelden. Is dat de reden dat survival het rustigste is van allemaal? Ik denk niet alleen daarom. Veel mensen denken dat survival alleen gaat om zo veel mogelijk dia's te krijgen en om vervolgens the Ender dragon te verslaan. Dan stoppen ze omdat het dan zogenaamd geen nut meer heeft. Maar eigenlijk heeft survival veel meer te bieden. Inmensia bestaat maandag 2 jaar, hoe vond je het 1e feest, die van vorig jaar? Enorm gezellig, Chris (mittenz) had toen ook een hele radio zender gemaakt en speelde allemaal request af van spelers. En er was nog zoveel meer te doen, alleen al door de gezelligheid was het het waard om de hele middag binnen te zitten achter de PC.

Wat verwacht je van dit feest? Ik verwacht dat het nog veel gezelliger wordt als vorig jaar, toen waren er een stuk of 100 mensen online geloof ik. Nu de nexus er is denk ik dat dat minstens 300 spelers worden. Ga je meedoen met alle events? Als er genoeg plek in de servers is wel ja. Wat verwacht je van Royal Quarrels? Ik heb al een keer mee gedaan met de beta test, en ik moet zeggen dat het enorm leuk was. Nu hopen dat alle fouten/bugs er uit zijn, dan kan het alleen maar beter worden denk ik. Wat vind je het leukst, HG, TF2, The walls of Royal Quarrels? Ik heb de walls nog nooit gespeeld dus daar kan ik niks over zeggen, maar ik denk toch dat Royal Quarrals het leukst is. Dit vereist temawork waardoor het erg leuk zal worden denk ik. We hopen dat het feest heel erg leuk wordt en we willen Reogie bedanken voor het interview.

13


Raad de skin Door Paulieboy_555 Elke maand weer, elke maand weer eens goed nadenken. Want ja, ook in deze uitgave weer een nieuwe raad de skins! 1

2

3

4

5

Dit zijn de antwoorden van vorige week waren: 1. liveintheskies 2. Herobrine 3. Adalene 4. Solumia 5. Notch

Het verhaal van Fluffy_Pshygo Door Fluffy_Pshygo Ik neem jullie mee naar de tijd waarin Fortia en Angel (voor de mensen die niet in V2 speelden, dat zijn nu Solumia en Adalene) nog proefmod waren, de tijd van glorie van Solitude en de zo wel befaamde donateurhal in de spawn. Het was ergens in julie of augustus 2013, ik had vakantie en had wat lopen zoeken naar een leuke Minecraft server omdat op de vorige server waar ik met mijn vrienden zat helemaal verpest was door griefers en hackers. Ik zocht op de Minecraft serverlijst naar een leuke server en na wat zoeken vond ik een server de Inmensia heette, ik joinde en werd meteen verwelkomt. Toen was er alleen nog maar survival. Mij werd een kleine bouwplaats aangeboden in een dorpje door, eehm‌ Wat was zijn naam nou? Volgens mij was het iets met Bat, ah fijn, waar waren we? Ohja, ik was net op de server gejoind en ik kon al ergens een huisje bouwen. Meteen viel mij op hoe gezellig het was, grapjes werden gemaakt, knusse stadjes, een mooie spawn, het voelde meteen goed.

14


Ik vond het toch niet helemaal fijn op de plek waar ik mijn huisje had gevestigd dus ik ging maar met mijn noobstuff en ging lopen om naar een mooie plek te gaan om daar een klein dorpje te vestigen. Uiteindelijk kwam ik op een mooie plek aan. Ik maakte een klein huisje en ging het gebied wat verkennen, ik had de dag ervoor wat filmpjes op youtube gekeken en had geleerd wie “Herobrine” was, ik zag bomen waarvan alle bladeren waren weggekaapt (net als van het filmpje wat ik keek)en riep er meteen een mod bij omdat ik dacht dat het Herobrine was, ja ik weet het, beetje suf, maar het was een jaar geleden, ik was toen nog een best wel Minecraft noob. Nouja… het bleek dus dat iemand gewoon de bladeren weggehaalt had en ik ging dus verder met mijn dorpje. Ik begon het gebied vlak te maken, zodat er goed op gebouwd kon worden. Toen het helemaal plat was begon ik met het bouwen van een eigen huisje, uiteindelijk toen het af was en ik ruimte had gemaakt voor andere mensen, druppelde mijn dorpje langzaam vol, ik kon mijn vrienden overhalen om ook te komen, misschien ken je ze wel, Balint en SKULLhunter. En zo was South Park gesticht. Mijn dorpje groeide en groeide en ik kon het gerust een flink dorp noemen. Ik spaarde voor een telepad, uiteindelijk kwam J_Thymen een kijkje nemen. Hij werpte een blik over mijn dorp vanaf een toren maar hij vond het niet goed genoeg, daarnaast bleek het ook dat mijn dorp naast de Inmensiaan achtbaan stond (oeps). Aangezien ik toch niet veel verder kon groeien in mijn dorpje South Park, besloot ik weer verder te reizen op goed geluk. Na flink reizen kwam ik aan bij een chunkerror eiland midden op de oceaan. Ik vond dit een mooie plek om een dorpje te beginnen. Dus begon ik met het inpolderen van het gebied. Na een tijdje had ik een stuk of 20 inwoners en deed dus weer een gokje om te kijken of ik een telepad kon krijgen, dit keer met succes! Helaas ging mijn computer raar doen en kon ik veel minder online zijn, daarnaast kwam toen ook de restart en Inmensia werd V3. Een tijdje later werd de Nexus geïntroduceerd. Deze tijd kennen jullie allemaal en kunnen jullie zelf invullen…

15


Puzzel Door Lian125 Steve is verdwaald in een cave en is vergeten om torches te plaatsen. Kan je hem helpen de weg naar buiten te vinden? En nee, de muren slopen is geen optie.

16


17

Editie 9  
Editie 9  
Advertisement