Page 1

Vesting voor Vikingen

3

Alles over MHDazmeh

5

Mo’s creatures

8

Comic!

11


Inmensia Vandaag redactie team: Redactie:

DutchDesigner Pnia

Hoofd redactie:

DutchDesigner

Coรถrdinator:

Regulius

Lian125 Regulius

Paulieboy5555 Roytjuh99

Wat kan jij doen voor de redactie? Wordt redacteur: Wil jij ook lid worden van het Inmensia Vandaag redactie team? Stuur dan een bericht naar Regulius met wat je graag zou willen doen of neem In-Game contact met hem op. Vermeld in je sollicitatie wat voor rubriek je wilt doen met je motivatie, en wie weet zit jij straks in ons redactie team! Wordt gastredacteur: Wil je af en toe wat schrijven maar niet vast zitten aan een artikel? Word dan gastredacteur! Als gastredacteur stuur je een artikel in naar Regulius en het artikel zal dan door hem en de hoofdredactie worden gekeurd, en wie weet staat jouw artikel straks wel in het blad! Als Gastredacteur heb je wel een grotere kans dat je artikel wordt afgekeurd.

1


Voorwoord: Beste lezer, Er is weer een nieuwe lading nieuwtje voor de naar leesvoer snakkende Inmensia leden! Deze maand verwelkomen we een nieuw redactie lid en hebben we een hoop nieuwe artikelen! We hopen dat jullie weer gaan genieten. , de redactie

Inhoud Artikel Voorwoord Inhoud Dorpen Spotlight Block van de maand 10 dingen Wedstrijd! Mod spotlight Raad de skin Puzzel In de ban van de hamer Comic

Blz. 2 2 3 5 6 7 7 8 9 10 11 11

2


Dorpen Door DutchDesigner

Deze editie hebben we een rondleiding in de stad Withering en daarnaast nog een interview met eigenaar Wasbeer_Allie98 Allereerst had ik een rondleiding in deze vikingstad. Allard bracht me naar het middelpunt van de stad waar een groot standbeeld stond van de Wither boss. Het standbeeld is gemaakt door Paulieboy. Erna lopen we door naar een van de huizen. De huizen bestaan bijna volledig uit hout. Er zijn 2 verdiepingen die niet al te groot zijn maar wel genoeg om in te wonen. Ik loop het huis uit en kom aan bij een groot vikingschip waarvan de voorkant van hout is gemaakt. Het zeil bestaat uiteraard uit witte en rode wol zoals bij een echt vikingschip. Ik verlaat de boot en stap aan wal. Ik kom aan bij een ander deel van het eiland waarop de stad is gebouwd. Dit deel bestaat uit farms en word daarom het farm deel genoemd. Er staan hokken van zowel kippen als koeien. Waarschijnlijk zal het in de toekomst uitgebreider worden. Als laatste lopen we naar een deel waar alleen maar huizen staan met in het midden een kleine fontein. Wanneer we door de fontein naar beneden gaan komen we in een ruimte met enkele villagers. Tot slot laat Allard me nog een kleine WIP zien. Onder het standbeeld is een tunnel naar beneden waar in de toekomst een mijn komt. Wat vind je van de survival wereld? De survival wereld. Een leuke wereld om in te spelen, alleen door de nieuwe servers. Is de populariteit van survival erg af genomen. Wat ik jammer vind. Maar dat neemt niet weg dat het een top server is, waar ik in de eerdere tijden vaak op speelde. Waarom ben je een stad begonnen? Ik wilde iets maken, plus dat ik me nogal verveelde. Toen ik op het forum een plaatje van het Wither standbeeld zag. Wist ik dat ik het moest doen. Wat heeft een Viking met een wither te maken? Daar heb ik een leuk verhaaltje bij verzonnen op het dorpen forum; Er was eens een klein Vikingdorp, genaamd AlkaniĂŤ. Ze leefde rustig in hun mooie dorpje.

3


Tot dat het gebeurde. Uit het niets kwam een andere Vikingstad hun dorpje binnen! "De utopen" genaamd! Ze vielen binnen, brandde alles plat, plunderde alle huizen, en nog veel meer erge dingen! Tot dat uit het niets de grond onder hun explodeerde. Daar stond het gevreesde monster! "The Wither!" de Vikingen van Alkanië zochten hem al zo lang! Om hem te kunnen vernietigen! Het zal het gevaarlijkste, moordlustige monster OOIT zijn geweest! Maar toen ze hem wilde aanvallen, deed hij niks. De 3 koppen staarde de Vikingen zo hevig aan, dat ze automatisch op hun knieën zakten! Maar toen. Een hevige explosie ging over Alkanië heen. En alle utoopse Vikingen waren weg, verdwenen van de aardbodem. En het monster ook.. De Vikingen van Alkanië voelden zich zo stom, het monster dat ze al jaren zochten, was weg. Ze waren niet boos omdat ze het niet konden vermoorden. Maar omdat ze het wilde aanbidden! Jaren later, vonden de Vikingen eindelijk land. Het was een klein eilandje midden op de oceaan! Maar ze wilde er wonen! Ze zouden het groots maken! Echt. Groots... Ben je nog iets van plan de komende tijd met je dorp? Op het moment ben ik erg inactief, ik speel vooral op de factions server. En ik ben ook druk bezig met modereren. Welk cijfer zou je je eigen dorp geven als je er kritisch naar kijkt? Een 5, dit omdat het nog lange niet af is, en als ik naar de huizen kijk zijn er maar een paar top huizen. Er is dus nog veer verbetering nodig en het moet uiteraard nog volgebouwd worden. Welk dorp vind je buiten je eigen dorp erg mooi? Ik vind Moons Rest een hele mooie stad, de style van Nether Bricks. Gemengd met de natuurlijke sfeer maakt het een hele mooie stad. Ik wil hierbij Wabeer_Allie98 heel erg bedanken voor de rondleiding en het interview, we hopen natuurlijk dat in de toekomst de stad er mooi en groot zal worden. Succes Allard!

4


Spotlight! Door DutchDesigner Deze maand hebben we MHDazmeh in de spotlights gezet, u ziet hier het interview. Verklaar je naam 'MHDazmeh'? Nou, het is een lang verhaal maar ik zou het kort houden. Voordat ik minecraft speelde, speelde ik een spel genaamd: Monster Hunters Unite. Daarin zat een monster, de Tigrex en als je met hem in een gevecht zat, moest je snel zijn en veel ontwijken. Ik dacht voor een naam, Snel is Dash dacht ik, en beetje korter was het Daz, Je moest veel op jezelf letten, hieruit komt het Meh gedeelte. Nu nog de initialen van het spel zelf MH, en je hebt m'n naam! MH+Daz+Meh = MHDazmeh. Welke server vind je het leukst, waarom? Survival. Toen ik het eerst op inmensia kwam was er maar 1 server, en dit was tijdens V2. Deze server was natuurlijk survival. De reden dat ik het de leukste server vind is omdat ikzelf al een grote fan was van survival, maar alleen klaar was met singleplayer, en geen andere goede servers kon vinden. Na eindeloos zoeken voor een goede, cracked server kwam ik uit op een van de beste servers van de wereld na mijn mening. Ik heb bij survival veel mensen ontmoet, Dutch_Monkey, Sagarcu, Wasbeer_Allie, epicmelonminer,Dutch_Designer, Dump en noem maar op! Gekoppeld met een staff team dat altijd voor de server klaar staat, altijd paraat om een regel overtreder aan te pakken is dit dus vrijwel de beste server die er is. Waarom is survival zo leuk en anders als single player, en heb je nog bepaalde projecten in survival? Survival is leuk, omdat je dan altijd start met niks. Het is natuurlijk veel leuker als je een creatief persoon bent, want in een spel zoals minecraft waarin je alles kunt maken wat je wilt kun je je echt uitleven met ideĂŠn zoals een grote stad maken, of een prachtig dorp. Ik zelf vind het altijd leuk om een dorp te maken, omdat je dan ook je creativiteit kan uitoefenen, en beter kan worden. Ik begon ook op een dag met minecraft, gewoon survivalen. 5x5 huisjes maken en na een jaar met bouwen ben ik zelf veel beter geworden. En als laatste reden moet ik zeggen dat de survival op inmensia heel speciaal is in mijn ogen, met name aan de sfeer die er is. Er is echt bijna niemand die arrogant doet. Ook voor nieuwe mensen die er komen, ik denk nu eigenlijk dat survival op Inmensia alleen maar leuke, en aardige mensen aantrekt, En mensen (zoals ik) verandert in een positieve manier, want ik ben een heel ander persoon, dan de persoon die de eerste keer op Inmensia speelde.

5


Welke server zie jij graag nieuw in de toekomst? Ik ben eigenlijk heel erg blij met de huidige servers die er op het moment staan, maar ikzelf zou het ook leuk vinden als misschien een server waarin je een team deathmatch kon doen zoals The Walls. Dat zou me bevallen! Laat s'avonds met vrienden op zo'n map spelen, ja die gedachte bevalt mij wel! Heb je al ervaringen met het spelen van team deadmatch spelen in minecraft? Haha, helemaal niet, maar ik kijk hĂŠĂŠl erg vaak Youtube video's van Etho, of Trazlander die dan wel eens The Walls spelen. Als ik dan bekijk hoe je het kunt spelen vind ik dat dan ook echt geweldig. En dan moet je het eens voorstellen met goede vrienden lekker s'avonds The Walls spelen, lekker gezellig pvpen. Wie zou je volgende week in de spotlights willen zetten en waarom? Ik zou graag Sagarcu in de spotlights willen zetten, omdat hij een actief lid is, en al best lang op de server zit!

Hierbij wil ik MHDazmeh heel erg bedanken voor zijn tijd! Volgende week zien we hopelijk Sagarcu.

Blok van de maand Door Regulius Deze maand staat er een simpel blokje in het blad. Het heeft ogen en een mond! Dan heb ik het natuurlijk over een jack-o-lanturn! Deze pompoenen zijn gemaakt van een normale pumkin met een torch erin. Gelukkig brandt de pumpkin niet af en blijft hij voor altijd verlicht. Hij straalt evenveel licht uit als glowstone en kan tegen water, een geschikte keus dus als je geen torches kan plaatsen. Weetjes -

Je kan ook met jack-o-lanturns een snow- of een iron golem maken Er kunnen slimes op spawnen Je kan het niet op je hoofd zetten, maar met een mod of plug-in wel!

6


Raad een screenshot uit een film! Door Lian125 Speciaal voor de Inmensia Vandaag organiseren Mittenz en Lian125 een speciale "Raad de movie screenshots" editie. Als dit je niet bekent voor komt kijk dan eens bij de Forumspelletjes. Vandaag, 1 Juni, zal Mittenz een nieuw topic aanmaken, genaamd "Raad de movie screenshots: Inmensia Vandaag editie" . Deze speciale editie is niet zomaar "speciaal" je kunt er namelijk in plaats van eer, donateurschap mee winnen! Naast donateurschap zijn er nog 2 prijzen voor de 2de plaats en de 3de plaats. 1ste plaats: Donateurschap op een server naar keuze (5 euro) 2de plaats: 500 insies (survival server) 3de plaats: Een door de eigenaar aangewezen huis in "Cloudtown" Voor meer informatie en regels zie het topic van Mittenz, dit wordt vandaag aangemaakt. Veel succes!

10 Dingen Door Paulieboy555 In deze uitgave van de Inmensia Vandaag heb ik 10 weetjes over van alles en nog wat! 1. Hoe hoger je difficulty, hoe sneller vuur zich verspreid. 2. Spiders waren vroeger bruin. 3. Als je difficulty op hard staat dan veranderen villagers gegarandeerd in zombies als ze door een zombie worden gebeten. 4. Als een pig word geraakt door bliksem dan word een een Zombie Pigman. 5. Slimes en baby honden/katten, kunnen niet zwemmen. 6. Vroeger was het mogelijk om een Pigman tegen te komen. (En dan niet de zombie!) 7. Er is een hele kleine kans dat als je Minecraft opstart dat er dan: 'Mincraft" staat. 8. Vroeger waren er Dirt Slabs. 9. Er is 0.5% kans dat er een Pink Sheep spawnt. 10. Mojang was ooit van plan echte stoelen in Minecraft te brengen.

7


Mod spotlight Door Roytjuh99 Welkom bij de eerste Mod(ification) spotlight in Inmensia Vandaag! Elke maand ga ik (proberen) een mod in de spotlights zetten, en jullie, de lezers, mogen natuurlijk al jullie mods achterlaten in de reacties! Ik zal daar – als er goede tussen zitten – er 1 uit halen en daar een spotlight van geven! Dat is makkelijk, toch?

Maar nu verder met de Mod van deze maand. De 1.6 update. Vele dingen zijn er al over bekend, waaronder het mooiste wat er gaat komen: Paarden! Die paarden zijn niet door Mojang zelf gemaakt, maar door DrZhark. De paarden komen uit de mod More Creatures (afgekort Mo’ Creatures), en deze staat deze maand in de spotlights. Mo’ Creatures begon al in Minecraft Alpha. Sinds het begin is de mod erg gegroeid: vele nieuwe dingen, vele nieuwe bugfixes en zelfs een eigen Mo’ Creatures server! Maar wat houd de mod eigenlijk in? Mo’ Creatures is een mod die vele nieuwe Creatures toevoegt, ook wel genoemd: Mobs! Er ontstaan dus vele nieuwe dieren en monsters die rondlopen door je wereld. De paarden zijn daarvan wel het mooiste, want die hebben heel veel mogelijkheden! Je kunt er op rijden, fokken naar speciale rassen, en je kunt zelfs proberen legendarische paarden te temmen! Wat fokken betreft is het heel uitgebreid. Je kunt verschillende rassen met elkaar laten paren, wat weer zorgt voor een ander soort ras. Het is een hele uitgebreide mod, zelfs zo uitgebreid dat ik niet alles kan behandelen. Mocht je nu denken: wow, dat is een leuke mod! Hier is het linkje naar de webpagina met alle informatie! http://www.minecraftforum.net/topic/81771-152-mo-creatures-v522-with-raccoons-ants-minigolems-silver-skeletons-and-more-fish/

8


Raad de skin Door Paulieboy555 Ben je een trouwe speler van Inmensia, en ga je dan ook veel om met de andere leden? In deze editie van de Inmensia Vandaag ga je kijken of je een goed geheugen hebt en skins van spelers hebt kunnen onthouden!

1

2

3

4

5

De antwoorden verschijnen in de volgende editie.

Afscheid We nemen afscheid van 2 geweledige mods: Soliumia en ItsCaner. Beiden hebben een grote rol als mod vervult en slechte griefers van de server gebandt. De meeste leden zullen ze dan ook erg missen zonder hun oranje namen. Namens Inmensia Vandaag en ik denk namens nog veel meer mensen willen we ze bedanken voor al hun werk.

9


Puzzel Door Paulieboy555 Deze maand een puzzel over Inmensia leden. Weet jij bij wie welke beschrijving hoort?

10


In de ban van de hamer Door Regulius Langzaam sloeg Dion opende het command book. Het was gevuld met onbekende tekens en symbolen die ze nog nooit gezien hadden. Plots kwam Wasbeer_Allie98 binnenstormen. “Help! Er vindt een grote raid plaats op Stoneheaven!” schreeuwde hij. Dion bladerede door het boek en gooide daarna het boek op de grond. De grond begon blauw te gloeien en de symbolen uit het boek waren nu over de grond verspreid. Daarna kwam er een grote flits en stonden ze boven op de toren van het kasteel van Stoneheaven. De stadspoorten werden belaagd door hongerige boeren. Door al de chaos was hun oogst verpest en nu wilde ze de stad leeg plunderen. DutchDesigner en Reogie probeerde de stadspoort dicht te houden. “Een beetje hulp zou fijn zijn”, schreeuwde Hidde naar de staff. Dion bladerede weer door zijn boek, maar hij liet hem uit zijn handen vallen...

Cartoons Door Pnia

< Op verzoek van Jason

11

Editie 6  

Inmensia vandaag editie 6

Advertisement