__MAIN_TEXT__

Page 1

De Brugstaptraining


De training is ontwikkeld door het Autisme Team Noord-Nederland. De training is speciaal voor kinderen met een autismespectrumstoornis die in groep acht zitten van het basisonderwijs en de overstap naar het voortgezet onderwijs gaan maken. De overgang van groep acht naar het voortgezet onderwijs is voor elke leerling een lastige stap. Je neemt afscheid van je oude klas, vrienden, school en leraren. Je gaat naar een nieuwe school, met nieuwe kinderen, andere leerkrachten, nieuwe methoden van leren en regels. Dit zijn een heleboel veranderingen. Voor kinderen met een autismespectrumstoornis is deze overstap extra groot door de vele veranderingen en nieuwe situaties. Dit kan als spannend en onzeker worden ervaren. Het doel van de brugstaptraining is om de spanning te verlagen en het zelfvertrouwen van de kinderen te laten groeien door ze goed voor te bereiden op de komende veranderingen.

De overgang van groep acht naar het voortgezet onderwijs is voor elke leerling een lastige stap.


Voor wie? › › ›

Je zit in groep acht; Je hebt een autismespectrumstoornis; Je vindt het spannend om naar het voortgezet onderwijs te gaan.

Hoe vaak en wanneer? Vijf keer! De Brugstaptraining begint met een bijeenkomst eind mei over het afscheid nemen van groep acht. Daarna zijn er drie bijeenkomsten in de laatste week van de zomervakantie. Na aanvang van het nieuwe schooljaar komen we nog één keer bij elkaar. Daarnaast is er voor ouders nog een ouderbijeenkomst na de zomervakantie.

Wat kan je leren? › › › › › › ›

Zelfverzekerder overkomen Bij een groepje kinderen durven gaan staan Leren omgaan met moeilijke situaties, bijvoorbeeld als je je boeken bent vergeten Oefenen met plannen Leren omgaan met sociale media Leren omgaan met pesten En nog veel meer!

Informatie Voor meer informatie over de brugstaptraining kun je contact opnemen met één van de vestigingen van het Autisme Team Noord-Nederland.

Aanmelden Aanmeldingen vinden schriftelijk of digitaal plaats door: › Huisarts, medisch specialist › Gemeente, CJG en wijkteam Al in zorg bij ATN? Dan kan je behandelaar je aanmelden. Rechtstreeks aanmelden door ouders is niet mogelijk.


Handige website met ervaringsverhalen en tips kijk op www.jonx.nl

Contactgegevens Autisme Team Noord-Nederland (ATN) Groningen Laan Corpus den Hoorn 102-2 9728 JR Groningen Postbus 86 9700 AB Groningen Telefoon 050 – 522 32 99 Fax 050 – 522 32 66 atngroningen@lentis.nl ATN Groningen heeft een algemeen telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur.

Autisme Team Noord-Nederland (ATN) Drenthe Crerarstraat 6c 7901 AE Hoogeveen Telefoon 0528 – 22 99 30 Fax 0528 – 22 99 49 atnhoogeveen@lentis.nl

Autisme Team Noord-Nederland (ATN) Friesland Zuiderdwarsvaart 72 9203 JB Drachten Telefoon 0512 – 33 49 50 Fax 0512 – 33 49 69 atnfriesland@lentis.nl ATN Friesland heeft een algemeen telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Informatieservice van Lentis: 050 – 522 31 50 Informatieservice@lentis.nl

ATN Drenthe heeft een algemeen telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 12.30 uur.

Meer informatie?

©Jonx|Lentis, 2020 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

J 0060 | 03-2020

dXb.studio

Profile for Lentis

Brugstaptraining - ATN  

Brugstaptraining - ATN  

Profile for lentisggz