Page 1


De vereniging

Inhoudsopgave

De voordelen van lid worden! Woordje voorzitter

Het leven van een student Ervaring eerstejaars Jaarclub Vinaigrette

Practische informatie

Ervaring tweedejaars

Disputen Structuur der s.v. Animoso

Commissies 10 Misverstanden over het studentenleven


Het leven in ‘s-Hertogenbosch Voetballen tijdens je studententijd

Introductie

Introductie 2012 Programma + inschrijfformulier Jaarkalender

plattegrond

Animoso stamkroegen

‘s-Hertogenbosch

Ontmoet elkaar in ‘s-Hertogenbosch


De vereniging

De voordelen van lid worden!

Waarom zou je lid worden? Omdat je dan al voordat je kennismaking hebt gehad op school je al een hele hoop mensen van verschillende academies kent.

1

Omdat je kennis maakt met de grootste studentenvereniging van Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch.

2

3 4

Omdat je dan het studentenleven van ’s-Hertogenbosch leert kennen. Omdat je langs echte studentenhuizen gaat.

5

Omdat je na de introductie de leukste studentencafĂŠs kent.

6

Omdat je sneller een kamer vindt.

7

Omdat je ouderejaars leert kennen die je in de toekomst met je opleiding wel eens zouden kunnen helpen.

8

Omdat er na de introductie heel veel mogelijkheden zijn voor je binnen de vereniging


Als alle hiernaast staande redenen niet goed genoeg zijn moet je gewoon jezelf aanmelden en daarna oordelen. Elk jaar hebben we weer wat mooie activiteiten bedacht om het jullie als aankomende eerstejaars leuk te maken tijdens de introductie, slaapplekken worden geregeld, feestjes worden geregeld, ontbijt, lunch en avondeten ook. Het enige wat we nodig hebben van jou is een goed humeur en goede zin in een nieuwe fase van je leven: HET STUDENTENLEVEN.

Na de introductie hebben we nog genoeg activiteiten gepland staan om te zorgen dat jij je helemaal thuis voelt binnen s.v. Animoso, een post intro video avond, een post intro borrel en noem maar op. Foto’s, een film en mooie herinneringen zullen je bijblijven voor de rest van je leven!


De vereniging

Woordje voorzitter

Beste eerstejaars student, Voor je ligt de Anipromo, hét studenten informatiemagazine van studentenvereniging Animoso. Dat je dit boekje nu in je bezit hebt betekent dat je jezelf hebt ingeschreven voor een studie in ’s-Hertogenbosch. S.v. Animoso is een studentenvereniging die open staat voor alle studenten die in ‘s-Hertogenbosch studeren. s.v. Animoso is opgericht in 1985 en sindsdien hebben we menig student een geweldige studententijd bezorgd. Nu ben jij aan de beurt! Animoso is een studentenvereniging die een hoop gezelligheid biedt. We organiseren gedurende het gehele jaar soosavonden, feesten, weekendjes weg en andere leuke activiteiten. Maar ook activiteiten die iets kunnen toevoegen aan je studie worden door ons georganiseerd in samenwerking met professionele bedrijven. Ook wanneer je zelf niet in ’s-Hertogenbosch gaat wonen kan Animoso een goede toevoeging zijn op je studentenleven. Er is altijd de mogelijkheid om ergens te blijven slapen. Ben je iemand die het niet alleen leuk vindt om deel te nemen aan activiteiten, maar zou je deze ook graag mee willen organiseren, dan kan dat ook binnen s.v. Animoso. Het organiseren van de verschillende activiteiten helpt je met het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden, die een toegevoegde waarde kunnen hebben voor je studie en je verdere leven. Tevens is het vaak zo dat je hiermee zelfs vrije studiepunten kan verdienen voor je opleiding, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.


Tegenwoordig zijn er een hoop verhalen dat een studentenvereniging je alleen maar tijd kost en dat je dan eerst een zware ontgroening moet doorlopen voordat je bij de vereniging mag. Dit is bij s.v. Animoso absoluut niet het geval. Wij staan er voor dat de studie altijd voor gaat, zoals ons motto ook zegt is s.v. Animoso “Méér dan alleen studeren”. Tevens zijn wij van mening dat een introductie moet staan voor het kennismaken met de studentenvereniging, onze leden, onze disputen en de stad waarin je gaat studeren. Dit gaat dan ook op een leuke en ontspannen manier en is dan ook niet te vergelijken met een ontgroening. Heb je zin om kennis te maken met s.v. Animoso, de sfeer te proeven en de stad te leren kennen waarin je gaat studeren? Meld je dan aan voor onze introductie op 13, 14,15 en 16 augustus! Wil je meer informatie over het studentenleven en alles wat s.v. Animoso te bieden heeft, lees dan de Anipromo door en kijk ook op onze website: www.animoso.com . Hopelijk tot de introductie en geniet nog van je welverdiende vakantie! Janna ten Oever Voorzitter s.v. Animoso 2012-2013


De vereniging

Het leven van een student

Eén hele goede morgen! Of toch niet? Brabantse nachten zijn lang en zo ook in het mooie ‘s–Hertogenbosch. Deze lange nachten breng je als student door in de mooiste studentencafés die deze stad rijk is. Als Animoso lid ben je regelmatig te vinden in Feestcafé Lalalaa, Tapperij De Saeck of de Cosmopoliet en sluit je de avond af in De Taveerne. De nachten zijn ook lang als je weer eens te laat met je neus de boeken in bent gedoken. Gelukkig heeft vrijwel iedereen tegelijk last van stress, want tentamens vallen voor bijna iedere student in dezelfde weken. s.v. Animoso is wel zo verstandig om de feesten activiteitenfrequentie in deze weken wat lager te zetten. De afloop van de tentamenweken wordt regelmatig gevierd met een mooi feestje. Studeren op een lege maag gaat niet, dus je zult ook een hapje moeten eten. Maar hé. Wie gaat jouw maaltje bereiden? Leren koken zul je! Animoso telt een aantal Bourgondiërs die je graag de kunst van het koken, bakken en braden bijbrengen. Goed eten en


drinken is een levensstijl die zij aanhangen en zij verspreiden hun ideeën graag! Van al dat eten en drinken vliegen de pondjes er hier en daar aan. Zeker als je fiets voor de derde keer gestolen en je bent aangewezen op het OV, dan is je lichaamsbeweging nihil. Vanuit onze vereniging krijg je een fijne korting bij de sportschool, zodat je lekker in shape kunt blijven! Velen maken hier fanatiek gebruik van, dus je wordt sneller getriggerd om te gaan sporten!

“ Wie gaat jouw maaltje bereiden?”

Mocht je als eerstejaars op kamers willen gaan, dan is het handig om je connecties te hebben binnen Animoso. Wij leden zitten over de stad verspreid in vele studentenhuizen. Het ene huis is iets schoner dan het ander, maar je definitie van het woord schoon wordt waarschijnlijk al snel aangepast. Moeders is namelijk niet meer in de buurt om schoon te maken. Sommige studenten doen er een aantal jaren over voordat ze dit beseffen. Vandaar dat sommige huizen één grote bende zijn. Gelukkig woont er in ieder huis een student die zich verantwoordelijk voelt voor de leefbaarheid. Deze zorgt ervoor dat ouders op de koffie kunnen komen zonder dat ze gillend weg rennen. Al deze ongein kost een lieve duit. Alleen van je studiefinanciering ga je het waarschijnlijk niet redden! Mocht je niet beschikken over ouders die ontzettend vrijgevig zijn, dan is een bijbaantje geen overbodige luxe! Gelukkig is Den Bosch een stad met karakter en heeft alle voorzieningen en uitgaansfaciliteiten die je daarbij mag verwachten. Er is een overdaad aan winkels, kroegen, terrassen, restaurants, bioscopen, evenementen en festivals. Werk in overvloed voor de ijverige student!


De vereniging

Ervaring eerstejaars

Beste eerstejaars student, Mijn naam is Anouk de Vries en ik studeer sinds september 2011 International business and languages op Avans Hogeschool. Het is natuurlijk super spannend om met een nieuwe opleiding te beginnen en er verandert veel in korte tijd. Daarom is het leuk als je al nieuwe mensen kent voor je begint met je opleiding. Na het lezen van de Anipromo wilde ik meteen de introductie lopen bij s.v. Animoso. De introductie zelf was ontzettend leuk. We moesten veel leuke activiteiten doen en we leerden de stad kennen. Ik heb meteen heel veel leuke mensen ontmoet en veel vrienden gemaakt. Ik voelde me vanaf de eerste dag al erg thuis bij s.v. Animoso.

“Daarnaast is het erg gezellig om na een lange dag lekker in de kroeg met vrienden een biertje te drinken en bij te kletsen.”

Eerst woonde ik nog gewoon thuis, maar ik kon altijd wel bij iemand terecht voor een slaapplek na een avond stappen. Ik was bij iedereen welkom, dus het is niet nodig om op kamers te gaan als je bij s.v. Animoso wil. Ik woon nu zelf ook in ‘s -Hertogenbosch en ik heb het heel goed naar mijn zin. Iedereen woont vlakbij waardoor ik vaak met vrienden ga eten of een filmpje ga kijken. Daarnaast is het erg gezellig om na een lange


dag lekker in de kroeg met vrienden een biertje te drinken en bij te kletsen. Ik heb ervoor gekozen om ook in een commissie te gaan. Ik vond het belangrijk en leuk om wat voor de vereniging te betekenen. Ik heb er veel van geleerd en het is super gezellig om met elkaar samen te werken om uiteindelijk iets moois te bereiken. Het fijne aan s.v. Animoso is dat niets verplicht is. Alles mag, niets moet. Ik ben ontzettend blij dat ik ervoor heb gekozen om bij s.v. Animoso te gaan, want ik heb veel vrienden gemaakt en een super gezellige tijd beleefd tot nu toe. Je krijgt gegarandeerd een super tijd tijdens en na de introductie. Je krijgt veel nieuwe vrienden en het is super gezellig. Wat houdt je nog tegen?


De vereniging

Jaarclub Vinaigrette

Na de altijd weer fantastische introductie van s.v. Animoso werd deze fanatieke groep aangevoerd door Sebastiaan Nonnekens en Laurens Heijnen. Dit recept is een gegarandeerd succes geworden door de inzet van de leden van Vinaigrette. Tijdens de introductie worden er groepen gevormd door de leden, deze worden jaarclubs genoemd. Met deze jaarclub staat je eerste studiejaar garant voor een gezellige en leerzame tijd. Een vaste plaats in de stad ´s-Hertogenbosch bij de zogeheten jaarclub ouders is de plek om te eten, een filmpje te kijken of gewoon om te chillen! Verschillende leden van Vinaigrette zaten al op kamers vanaf de introductie. Na enkele weken verschenen er steeds meer Vinaigrette kamers in ’s-Hertogenbosch om met elkaar af te spreken. Deel uit maken van een jaarclub is een grote toevoeging voor je studententijd en de tijd die je binnen s.v. Animoso doorbrengt. Een vaste groep waar je op kan bouwen en een echte band mee opbouwt. Samen eten, uitgaan en deelnemen aan activiteiten worden zo een groot succes.

“Daarnaast is het erg gezellig om na een lange dag lekker in de kroeg met vrienden een biertje te drinken en bij te

Het absolute hoogtepunt van JC Vinaigrette was het door ons


georganiseerde voetbalfeest. Het thema van de avond was duidelijk: voetbal hits, bitterballen, een voetbalquiz met prijzen en iedereen was in voetbaltenue. Deze avond staat nog steeds bekend als de gezelligste Cosmopoliet avond ooit. JC Vinaigrette is te herkennen aan de blauwe polo’s waar in grote sierlijke letters Vinaigrette op staat geschreven. Ook is JC Vinaigrette de trotse winnaar van de jaarclubcompetitie! Graag zien wij jullie volgend jaar tijdens de introductie van s.v. Animoso! De leden van JC Vinaigrette


De vereniging

Ervaring tweedejaars

Beste aankomende student, Mijn naam is Joep Meijers en zit alweer twee jaar bij de vereniging. Ik ging Elektrotechniek studeren. Omdat ik het vrouwelijke geslacht wel interessant vond en het aanbod van vrouwen binnen deze opleiding erg laag was besloot ik om mijn studententijd te verrijken door mee te doen met de introductie van Animoso. Voor mijn introductie wist ik nog maar weinig van de stad ’s-Hertogenbosch, hooguit dat je er goed kan winkelen. Stappen en studentenleven waren in deze stad onbekend voor me. Ook had ik niet de intentie om op kamers te gaan. Met een leuke introductie achter de rug en een leuke groep nieuwe eerstejaars ben ik veel gaan optrekken met mijn jaarclub. De jaarclub vormde een hechte groep waarbij je in het begin alvast een groepje hebt waarin je je lekker voelt en je de rest van de vereniging nog beter kan leren kennen. Het beeld dat geschept wordt van een studentenvereniging is heel erg verdraaid. Een studentenvereniging zoals die in het programma ‘Feuten’ te zien is, is zelfs bijna het tegenovergestelde van onze vereniging. Oke, wij geven inderdaad ook grootse feesten en ja, ook onze vereniging kent een geweldig gala. Maar daar houdt de gelijkenis eigenlijk wel op, wij zijn niet allemaal balletjes en vrouwen die op balletjes vallen. Ook wordt het bestuur door de leden gewoon bij de voornaam genoemd en staan zij net als alle andere leden op dezelfde hoogte. En wees gerust, jullie krijgen tijdens de introductie gewoon een lekkere maaltijd van je slaapouders!


Buiten de leerzame dingen die je kan doen bieden we ook gewoon een stukje ontspanning na je drukke studiedag. Een lekker hapje eten, potje voetballen of gewoon lekker op de bank hangen, er wordt ontzettend veel ondernomen in de vereniging. Elke dinsdagavond kun je in de Cosmopoliet naar de societeitsavond komen, daar houdt Animoso een gezellige borrel voor alle leden, elke woensdagavond kun je terecht in Tapperij ‘De Saeck’ bij Heerendispuut Brack om daar met deze Heeren een biertje te drinken. In de even weken kun je op woensdagavond ook een kijkje nemen bij de TweeKeerBellen bij de Heeren van Dominus en op donderdagavond in de oneven weken kun je een drankje en een dansje doen in de Lalalaa. Daarnaast zijn er eens in de zoveel tijd nog knallende feesten die worden georganiseerd worden door de feestcommissie en tal van andere activiteiten zoals een zeilweekend. Genoeg te doen om naast je studie een leuke, leerzame tijd door te maken in ’s-Hertogenbosch. Een leuke bijkomstigheid is ook dat je via de connecties in de vereniging sneller aan een kamer kunt komen. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik me heb ingeschreven voor de introductie en bij deze prachtige vereniging. Lijkt je dit alles helemaal de top, of ‘lijkt het je wel leuk’, schrijf je dan snel in voor de introductie en dan zie ik je daar! Je inschrijving staat garant voor een geweldige studententijd!


Heerendispuut Brack

Practische informatie

Heerendispuut Brack is het oudste dispuut onder de groenwitte vlag van Studentenvereniging Animoso. Een dispuut is een verticale structuur binnen een studentenvereniging, bestaande uit een aantal leden. Bij de oprichting van Brack heeft het zich als doel gesteld de vereniging te verrijken door het organiseren van feesten, activiteiten en de vereniging een warm hart toe te dragen. Om die reden vind je de Brack-mannen op alle Animosofeesten en –activiteiten, gehuld in de blauw-geel gestreepte rugbytruien. Heerendispuut Brack bestaat ondertussen alweer 12 jaar(!) en kent een rijke traditie en historie. De naam Brack verwijst naar de honden van de jacht. Een “Brack” is namelijk een troep jacht-/ drijfhonden. De Brack-mannen jagen drie heilige objecten na: “bier, geld en vrouwen” in willekeurige volgorde. Maar Brack staat voor meer dan een dispuut alleen. Het staat ook voor een hechte kameraadschap, alle Brack-mannen delen een sterke band met elkaar, niet alleen voor in je studententijd maar voor de rest van je leven. Wij zijn elke week te vinden in Tapperij “de Saeck”. Maar niet alleen op de woensdag zijn wij bij elkaar te vinden; ieder jaar gaan wij op vakantie en plannen wij geregeld weekendjes weg of uitstapjes. Dit is de basis voor een stabiel dispuut en een studententijd om later met veel plezier op terug te kijken. Al meer dan een decennium lang verrijkt Heerendispuut Brack de stad ’s-Hertogenbosch en s.v. Animoso met onvergetelijke studentenfeesten. Komend jaar gaan wij verder waarmee wij de afgelopen 12 jaar groot zijn geworden: een goede organisatie, een


lage (entree)prijs, veel (goedkope) drank, goede muziek en vooral veel gezelligheid! Zo telt Brack 5 knalfeesten: • Post-Intro-Video-Avond (de intro van s.v. Animoso wordt herbeleefd door middel van foto’s en een film met alle hoogtepunten) • De Vossenjacht (een kroegentocht waarin iedere kroeg een gratis fust Heineken bier “getackeled” wordt) • De Jacht (heel veel Heineken bier voor 0,50 cent in Tapperij “De Saeck”) • De Brack verjaardag (Onze verjaardag in Tapperij ‘’De Saeck’’ met veel gratis bier en vette cadeau’s onder het motto Brack trakteert) • Brack Beerfest (De nieuwste aanwinst van Brack en nu al legendarisch; voor een klein bedrag onbeperkt pullen vullen in combinatie met een biercantus in de Taveerne) • Daarnaast zijn er nog vele andere Bracktiviteiten zoals leuke activiteiten en uitstapjes. Ben je nieuwsgierig geworden naar Heerendispuut Brack en/ of s.v. Animoso meld je dan snel aan voor de introductie en dan zien wij jou aan het einde van de zomer. Tot ziens in Tapperij ‘’De Saeck’’! Heerendispuut Brack – www.brack.nl


Damesdispuut Flair

Damesdispuut Flair is het enige damesdispuut binnen s.v. Animoso. Het dispuut is opgericht op 5 oktober 2004 en bestaat anno 2012 uit veertien gezellige dames.

Practische informatie

Iedere donderdagavond in de oneven kalenderweken zijn de dames te vinden in feestcafé Lalalaa, waar zij te herkennen zijn aan hun donkerblauwe polo met roze opdruk. Onder het genot van een biertje kan iedereen hier met Flair uit zijn dak gaan op gezellige feestmuziek. Donderdagavond is bij uitstek de studenten stapavond en dit zijn dan ook avonden om niet te missen/ vergeten, omdat het altijd één groot feest is in de Lalalaa! Damesdispuut Flair is een veelzijdige groep met veel verschillende karakters. Naast dat de dames vriendinnen voor elkaar zijn, zetten ze zich ook samen in voor s.v. Animoso. Zo organiseren zij ieder jaar verschillende feesten, waar vaak nog lang over nagepraat wordt. Ieder jaar kijken wij uit naar de verjaardag van Flair (Fiesta, Festum, Flair Anniversaire, Flair 7 in Heaven etc.), omdat dit altijd een mooi feestje is! Daarnaast gaat Flair ieder jaar de lente inluiden met Flair Valley, dit is al acht edities lang een topfeest! Het is ieder jaar weer heerlijk om onder het genot van een drankje de koude wintermaanden achter je te laten. In 2010 is er een mooi nieuw feest geboren: Het Levend Bierspel! Tijdens dit spel gaan verschillende teams de strijd met elkaar aan in de Lalalaa. Iedereen wordt omgetoverd tot levende Pion en mag de gekste capriolen uithalen – dit staat garant voor een te gekke avond!


Naast de mooie kroegavonden zet Damesdispuut Flair zich verder actief in voor de vereniging door zitting te nemen in verschillende commissies binnen de vereniging en het bestuur. Het voortbestaan van s.v. Animoso als gezellige studentenvereniging staat bij ons hoog in het vaandel! De dames zijn dan ook altijd te vinden op de feesten en activiteiten van s.v. Animoso. Naast het vele feesten en uitgaan zijn zij ook een groep meiden die vaak samen eten, shoppen, tv kijken, sporten en terrasjes pakken. Gezelligheid en een leuke studententijd vind je zeker bij Damesdispuut Flair! Wil je ons beter leren kennen, kom vooral een keer langs op donderdagavond in eet- en feestcafĂŠ Lalalaa! Of bezoek onze website: www.damesdispuutflair.nl


Heerendispuut Dominus

De beste ideeĂŤn ontstaan op de achterkant van een bierviltje. Zo ook het idee van een groep jonge heren die eind 2011 een nieuw dispuut wilde oprichten. Na de aspirant-dispuut periode was het op 24 april 2012 eindelijk zo ver. Heerendispuut Dominus is het nieuwste/jongste dispuut onder de vlag van s.v. Animoso. De heeren van Dominus willen nieuwe energie in de vereniging blazen. Dit wordt gerealiseerd door actief deel te nemen aan bijvoorbeeld commissies, activiteiten en feesten.

Practische informatie

De kroegavond in de TweeKeerBellen op woensdag staat garant voor een geweldige avond. Op de woensdagavond draait het niet alleen om Dominus, maar ook zeker om de gasten. Iedereen die binnenkomt kan rekenen op een warm welkom van Heerendispuut Dominus. Heerendispuut Dominus gaat de blokborrels een compleet nieuwe invulling geven. Op de eerste door ons georganiseerde blokborrel was dit al direct te merken, namelijk een fantastisch feest waar men nog niet over uitgepraat is. De oprichting van Heerendispuut Dominus is werkelijkheid geworden door Praeses Pim Broens, Ab-actis Sebastiaan Nonnekens, Questor Tom Kokkeler, Evert Boon, Joris Rijnsburger, Roell Wahle en Floris ter Heide.


Studentenvereniging Animoso voegt echt iets toe aan je studententijd. Schrijf je daarom in voor de vrijblijvende introductie van s.v. Animoso en maak o.a. kennis met Heerendispuut Dominus. Met respect en fatsoen, Cede Maiori! Heerendispuut Dominus


Practische informatie

Structuur der s.v. Animoso

Studentenvereniging Animoso is sinds 1985 actief in ‘s-Hertogenbosch. Om de vereniging zolang actief te laten zijn in het Bossche studentenleven moet er een bepaalde structuur zijn. Vanuit deze structuur wordt de vereniging bestuurd en worden feesten en activiteiten voor de vereniging en het studentenleven georganiseerd.

Alle commissies staan op de volgende pagina

Studentenvereniging Animoso wordt geregeerd door haar eigen leden (wie weet jij volgend jaar) doormiddel van de Algemene Ledenvergadering, kortweg ALV. De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging en benoemt het Bestuur. Het Bestuur heeft de dagelijkse leiding van de vereniging. Zij zorgt er voor dat alles soepel verloopt. Het Bestuur bestaat uit 7 bestuursleden, te weten voorzitter, secretaris/ vice-voorzitter, penningmeester en 4 commissievoorzitters: Introductie Commissie, Public Relations/ Sponsor Commissie, Feest Commissie en de Sport- en Activiteiten Commissie. Al deze commissies hebben een voorzitter die in het bestuur deelneemt. Deze commissies zorgen voor de organisatie en uitvoering van de diverse activiteiten, zoals je terug kunt zien in de jaarkalender. Verder is er nog de Raad van Commissarissen. Dit orgaan bestaat uit oud-bestuursleden en hebben een adviserende functie binnen de vereniging. Tevens heeft s.v. Animoso haar eigen accountant in de vorm van de Kas Controle Commissie. Zij controleren de financiÍn binnen de vereniging. Binnen al deze organen zijn zo’n 35 studenten actief bezig om de vereniging draaiende te houden. Waarom doen ze dit? Twee


redenen hebben al deze studenten gemeen. Ten eerste hebben ze een Animoso-hart en ten tweede willen ze van ’s-Hertogenbosch een echte studentenstad maken met veel gezellige feesten en activiteiten. Er zijn natuurlijk meer voordelen. Je kunt een studentenvereniging vergelijken met een klein bedrijf waarbij je bepaalde taken kunt hebben als actief lid. Natuurlijk ben je niet verplicht om actief lid te worden. Alleen willen we je wel vertellen dat je als student de gelegenheid krijgt mee te werken binnen onze structuur en veel ervaring op te doen die je in je toekomstige carrière goed kunt gebruiken. Door actief binnen een vereniging te zijn, ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden heel goed. Nog steeds stellen bedrijven het erg op prijs als je actief lid bent geweest binnen een vereniging. Dan weten ze dat je bepaalde vaardigheden hebt ontwikkeld die je op de Avans Hogeschool niet leert. Dan heb je weer wat extra’s tegenover je klasgenoten. Tevens kun je met deze leerzame en gezellige activiteiten studiepunten verdienen die je vaak verplicht moet halen. Dus s.v. Animoso is een uitgelezen mogelijkheid om je in het studentenleven te storten. Voel je je aangesproken door het bovenstaande verhaal, dan kun je een van de actieve leden aanspreken tijdens de introductie om meer te weten te komen.


Practische informatie

Commissies der s.v. Animoso Intro Commissie

Gala Commissie

Feest Commissie

SpA Commissie

De introcommissie is de eerste commissie die je echt tegen komt, zij organiseren de elk jaar weer knallende introductie. Daarnaast organiseren zij later in het jaar de twee familie dagen; De Broers- en Zussenborrel en de Papa- en Mamadag. Zij zijn er om ‘s-Hertogenbosch aan jou te laten zien en je een onvergetelijke tijd te bezorgen tijdens de introductie.

De feestcommissie, de naam zegt al genoeg. De feesten die gegeven worden door s.v. Animoso worden georganiseerd door deze commissie. Elke keer zijn de feesten goed bezocht en hebben ze de meest uiteenlopende thema’s. Pirate Party, Zoenfeest, Startersfeest, Beauty and the Nerd Party, Moulin Rouge party noem maar op wij hebben het als thema gehad! Het is een hechte commissie die elkaar veel spreekt!

Het Animosogala is er al sinds de oprichting van de vereniging. Elk jaar organiseert de Galacommissie een mooi gala in een chique locatie met een live band. Hapjes, drankjes, iedereen opgedoft, mooie jurken en een prijs voor Queen en King. Elk jaar wordt er een nieuwe commissie opgezet welke een half jaar erg close samenwerkt om een goed gala te kunnen organiseren!

De Sport en Activiteiten (SpA) commissie zorgt gedurende het hele jaar voor zeer uiteenlopende, leuke activiteiten. Waaronder het Ledenweekend, Zeilweekend de Schiet-BBQ en het spa-uitje wat elk jaar verschilt. De SpA commissie is wederom een hechte groep van momenteel 6 mensen die deze activiteiten met veel plezier organiseren. Zie foto hiernaast ->


PR-Commissie

De PR-Commissie is een belangrijke commissie, deze zorgt namelijk voor de sponsoren. Zonder sponsoren geen spetterende activiteiten. Als lid van de PR-commissie kom je op verschillende manieren in aanraking met veel bedrijven en daardoor kun je een breed netwerk opbouwen. Het verenigingsblad de ‘Quatsch’ welke 4 keer per jaar uit komt valt ook onder de verantwoordelijkheid van de PR-commisssie. Ook organiseren we eenmaal per jaar de Animoso Inhousedagen! Genoeg om je mee bezig te houden als je commercieel ingesteld bent!

Media Commissie

De jongste en kleinste commissie binnen S.V Animoso. De mediacommissie bestaat nu uit drie leden en zijn sinds dit jaar bezig alle taken onder controle te krijgen. De mediacommissie houdt zich, zoals de naam al zegt, bezig met alle media rondom en binnen S.V. Animoso. Binnen deze commissie is creativiteit en innovativiteit heel erg belangrijk. Ook is de samenwerking met andere commissies van belang, dit alles maakt deze commissie dan ook erg leuk!


Practische informatie

10 Misverstanden over het studentenleven

1. Een studentenvereniging kost je je studie! Het kan juist heel nuttig zijn voor je studie. Omdat we Hogeschoolbreed zijn, zijn er genoeg leden die hetzelfde studeren. Je kunt ze vragen stellen over bijvoorbeeld moeilijke stof of ze kunnen je helpen met uittreksels en studie-informatie. 2. Studentenleven alleen maar ballen! Niets is minder waar. S.v. Animoso is een brede studentenvereniging. Hierdoor lopen niet alleen maar dezelfde types rond. We hebben leden met allerlei verschillende studies, leeftijden, meningen en achtergronden. Maar we hebben een ding gemeen, we houden van (Bourgondische) gezelligheid naast onze studie.

3. Een studentenvereniging is alleen maar zuipen! Er wordt niet alleen gefeest; er wordt ook veel georganiseerd voor en door de leden. Uiteenlopend van een bedrijvendag tot het zeilweekend. En hierdoor kun je weer studiepunten verdienen.


4. Studenten blijven “eeuwig” student! Leden doen soms iets langer over hun studie, maar vergeleken met studenten die niet lid zijn, studeren er relatief meer af. Doordat je bij s.v. Animoso meteen veel sociale contacten legt, is de stimulans om je studie in ’s-Hertogenbosch af te maken veel groter.

5. Een studentenvereniging kost veel geld! Hoezo veel geld? Een biertje is in de stamkroeg twee keer zo goedkoop als in de rest van de stad! Ook heeft Animoso diverse kortingen bij bedrijven uit ’s-Hertogenbosch. En uiteraard is het goedkoper om met een groep een activiteit te organiseren dan dat je dit alleen zou doen.


Practische informatie

6. Ontgroening: levensgevaarlijk! Animoso kent geen ontgroening maar een kennismakingsintroductie. De bedoeling is dat je in korte tijd de vereniging, haar leden en de stad ’s-Hertogenbosch leert kennen. Dit gaat op een gezellige en ontspannen manier. Niks moet! Je kunt hierover natuurlijk altijd vragen stellen aan de leden: zij hebben het namelijk zelf ook meegemaakt.

7. Animoso geeft te veel verplichtingen! Je kunt natuurlijk zelf bepalen in hoeverre je actief wilt zijn binnen de vereniging. Niets is verplicht want het is bovenal een gezelligheidsvereniging. Leden hebben dan ook echt wel een leven naast Animoso met sociale contacten bij hun studie, sport en werk. De meerwaarde van Animoso in dit geheel is dat er bij Animoso een divers gezelschap van studenten met verschillende studies, leeftijden enz. rondlopen.


8. Animoso is bekrompen! Integendeel! Veel van onze leden kijken verder dan alleen Animoso. Zo zijn leden van s.v. Animoso tevens actief binnen organen van de Hogeschool (bijvoorbeeld op het gebied van medezeggenschap) of een van de studieverenigingen die de Hogeschool telt of doen ze ander (vrijwilligers)werk.

9. Moet je op kamers wonen? Nee, dat is niet verplicht. ’s-Hertogenbosch is goed bereikbaar dus kun je veel activiteiten bijwonen. Tevens kun je altijd wel bij een Animoso lid blijven slapen als je niet meer terug naar huis kan. Een groot deel van Animoso woont namelijk op kamers in ’s-Hertogenbosch.

10. Animoso, dat is niets voor mij!? Heb je dit stukje gelezen? Dan zijn er volgens ons geen reden om meteen te zeggen dat Animoso niets voor je is. Kom dus zeker eens ’n kijkje nemen of schrijf je in voor de introductie en ervaar het zelf!


Ontmoet elkaar in ‘s-Hertogenbosch

Beste student, Je hebt een prima beslissing genomen! Kiezen voor ’s-Hertogenbosch is meer dan alleen een uitstekende opleiding volgen. Jouw school ligt aan de Onderwijsboulevard, een bruisende leeromgeving waar je veel andere studenten kan ontmoeten. Het Paleiskwartier, met studentenflats en moderne architectuur ligt direct naast het centraal station en vlakbij de binnenstad. Zowel in het Paleiskwartier als in andere delen van de stad in het na een dag studeren goed toeven. Want er is veel te beleven in ’s-Hertogenbosch zowel op cultureel als sportief gebied. Ga eens naar de Verkadefabriek: dit was ooit een oude koekjesfabriek, maar is omgebouwd tot een unieke culturele voorziening. Je kunt er zowel overdag als ’s avonds genieten van theater, film, muziek met een hapje en ’n drankje. In dezelfde omgeving ( ’t Zand) vind je ook de concertzaal W 2 waar je veel muzikale optredens en dansfeesten kunt bezoeken. Heb je zin in beweging, dan kun je terecht bij een van de sport en vrijetijdscentra, zoals het Sportiom. Dynamiek tref je ook aan op de Parade, bij de Sint-Jan. Naast de verschillende cafés en het theater aan de Parade vinden hier regelmatig evenementen plaats zoals het Theaterfestival Boulevard en Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. In de Korte Putstraat vind je een keur van restaurants waar voor iedere smaak en beurs een mogelijkheid is om te genieten van wat ’s-Hertogenbosch culinair te bieden heeft.


’s-Hertogenbosch is een stad om mensen te ontmoeten, jezelf te ontwikkelen en te ontspannen. Deze drie elementen zijn alle noodzakelijk voor een succesvolle en kansrijke toekomst. Ik wens je, namens het gemeentebestuur, veel succes met je studie en ik hoop dat je straks met je Bossche diploma en levenservaring op zak een goede bijdrage kunt leveren aan onze samenleving. Ruud Schouten Wethouder van onder meer Jeugd & Onderwijs

‘s-Hertogenbosch

Natuurlijk is dit maar een kleine greep van alles wat je in onze stad kunt aantreffen. Wil je meer weten: kom dan eens naar ons Stadskantoor of bezoek onze website (www.s-hertogenbosch. nl). Een andere goede informatiebron is dé jongerensite van ’s-Hertogenbosch (www.xshero.nl). Deze site wijst je de weg naar alles wat je zoekt, nodig hebt en kunt doen in onze omgeving en je vindt allerlei informatie over onderwerpen, die voor jou belangrijk zijn.


Het leven in ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch is een stad die al eeuwen bestaat. Het is gesticht in 1185 door Hertog Hendrik l en het stadscentrum wat wij nu nog kennen stamt uit 1400. Het dankt zijn naam aan des hertogen bos, het bos van de hertog. Uit deze tijd is ook de carnaval afkomstig, wat toch een feest was voor het ‘simpele’ volk, zodat de mensen toen een excuus hadden om feest te vieren. Tegenwoordig heb je het carnaval in ’s-Hertogenbosch niet meer nodig om feest te vieren. Het is echt een levende, bruisende en zeker gezellige stad. Zomers staat de markt vol met terrasjes waar iedereen elkaar tegenkomt en gezellig even een biertje kan drinken. En als je er niet zo van houdt om alleen maar op het terras te zitten, biedt ’s-Hertogenbosch ook prima gelegenheid om super mooi te winkelen. Van exclusief tot heel gewoon, iedereen kan er wel wat vinden.

Er zijn zo’n 200 cafe’s en 75 eetgelegenheden

’s Avonds een lekker hapje eten in ’s-Hertogenbosch is natuurlijk ook nooit weg. Je kunt natuurlijk simpel naar de Mac gaan maar je kunt ook kiezen uit een van de ongeveer 75 andere eetgelegenheden. Vooral op de donderdagavond is er een bruisend nachtleven voor de echte student. Zo zijn er aan de parade, bij de Sint Jan, verschillende leuke uitgaansgelegenheden, zoals de Saeck, ’t Pumpke of Silva en als dat niet genoeg voor je


Van feestbeest tot cultuurfreak, iedereen kan z’n ei kwijt in ’s-Hertogenbosch. En Animoso kan je hierbij een handje helpen, vooral in aanraking komen met de verschillende leuke kroegen is altijd goed gelukt.

‘s-Hertogenbosch

is dan zijn er rond het marktplein ook nog een heleboel gezellige café’s, zoals Lalalaa, TweeKeerBellen, Cosmopoliet en Bar-le-Duc, te vinden (er zijn zo’n 200 café’s, dus dat moet lukken). Als de kroegen gaan sluiten en je bent nog niet moe genoeg om naar huis te gaan kan je altijd nog terecht in de Taveerne om daar nog even verder te feesten. Ben je nou toch niet zo’n terras- en/of feestmens dan kan je in ’s-Hertogenbosch ook prima terecht met al haar ‘beauty’. Een van de mooiste bezienswaardigheden is de kerk; de Sint Jan. Het is ook mogelijk om een boottochtje door de Binnendieze te maken. Deze komen elk jaar aan bod bij de Papa en Mama-dag die Animoso organiseert.


Voetballen tijdens je studententijd

Voetballen tijdens je studententijd? Dat kan ook gewoon in Den Bosch. Je voetbalskills op dinsdag en zondag in de strijd gooien? Dat kan met het studententeam van s.v. Animoso. Vorig seizoen zijn een aantal enthousiaste leden opgestaan om het balletje trappen op straat en in de sportzaal serieus vorm te geven in een veldcompetitie. Het team bestaat uit beginners en gevorderden. Het blijkt een perfecte combinatie voor plezier en resultaten. Dit jaar zijn we geĂŤindigd in de middenmoot en we zijn vastberaden volgend jaar een top drie positie te bemachtigen. Daar hebben wij jou voor nodig! De trainingen zijn op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Daarna kan gezellig in de Cosmopoliet nagepraat of gefeest


‘s-Hertogenbosch

worden. De wedstrijden zijn op zondag waarna regelmatig voetbalwedstrijden op groot scherm worden gekeken. Dus ben je nieuwsgierig of van plan met ons mee te werken naar dat doel? Mail naar voetbal@elevatorproductions.nl of spreek iemand aan tijdens je introductie.


Animoso stamkroegen


Plattegrond


Introductie

Introductie 2012

Examenfeesten achter de rug en een heerlijke vakantie gepland of achter de rug? Dan kunnen wij je heerlijke vakantie nog verlengen met vier knallende dagen! Nieuwsgierig naar het studentenleven in ’s-Hertogenbosch? Studentenvereniging Animoso maakt de stap nu wel heel klein. In de week van maandag 13 augustus organiseren we vier dagen gezelligheid voor jou en andere aankomende studenten. Zie het als voorproefje op je studententijd! Meedoen is geheel vrijblijvend, na de intro kun je beslissen of je wel of geen lid wilt worden. Tijdens de introductie krijg je alvast de kans om in de studentenwereld van ’s-Hertogenbosch te kijken en kennis te maken met aankomende studenten. Wij zorgen voor een warm onthaal. In vier dagen zul je kennis maken met elkaar, met de vereniging en de stad ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de introductie maak je op een intensieve manier kennis met alles wat de Bossche studenten bezig houdt. Wat staat je zoal te wachten? Je wordt op maandag 13 augustus om 14.00 uur verwacht op het centraal station van ’s-Hertogenbosch (je hebt dan al geluncht). En aangezien het nog steeds vakantie is, staat gezelligheid voorop deze dagen: zo wordt onder andere een kroegentocht gehouden en krijg je de leukste studentenplekken van ‘s-Hertogenbosch te zien. Maar ook onze leden zijn aanwezig om jullie serieuze vragen te beantwoorden en natuurlijk voor extra gezelligheid. De overige activiteiten zullen we niet verklappen. Wat natuurlijk het belangrijkste is: het is gewoon gaaf en leuk!


Voor de prijs hoef je het niet te laten want als je nog €30,- over hebt van je vakantie, word je vier dagen lang, dag en nacht, verzorgd. Een kans om te feesten en te drinken dus, die je niet mag laten liggen. Vul daarom het inschrijfformulier in dat je in dit blad vindt of kijk op www.animoso.com voor het inschrijfformulier. Als je tenminste nieuwsgierig bent naar de mooiste jaren van je leven. Wij van de introductie commissie van Animoso hopen je op 13 augustus te mogen begroeten. Je bent maar een keer student in je leven. En er is ‘méér dan alleen studeren’! Introductie Commissie 2012 P.S. Na je inschrijving ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging met verdere informatie over de introductie. Voor vragen kun je contact opnemen met Stijn de Haardt (06-25254765). Maar mailen kan natuurlijk ook naar intro@animoso.com en je krijgt snel een reactie.


Introductie

Programma + inschrijfformulier

Programma Animoso Introductie 2012 Maandag 13 augustus 14.00 uur Aankomst Centraal Station 15.00 uur Kennismaking 17.30 uur Eten in studentenhuis 20.00 uur Verkenning ‘s-Hertogenbosch ??.?? uur Slapen in studentenhuis Dinsdag 14 augustus 08.30 uur Ochtendactiviteit 12.00 uur Lunch 13.30 uur Op bezoek bij... 16.00 uur Middagactiviteit 17.30 uur Eten in studentenhuis 20.30 uur Kroegentocht ??.?? uur Slapen in studentenhuis Woensdag 15 augustus 10.00 uur Ochtendactiviteit 12.30 uur Lunch 13.40 uur Op bezoek bij.... 16.00 uur Middagactiviteit 17.30 uur Barbecue 21.00 uur Avondprogramma en feest ??.?? uur Slapen in studentenhuis Donderdag 16 augustus 12.00 uur Lunch 13.00 uur Middagactiviteit 15.30 uur Afsluiting


Naam : _______________________________________________ Adres : _______________________________________________ Postcode/Woonplaats : __________________________________ Geboortedatum : _______________________________________ Telefoon : _____________________________________________ Mobiele telefoon : ______________________________________ Opleiding : ____________________________________________ E-mail adres : __________________________________________ Bank/Gironummer : _____________________________________ Ten name van : _________________________________________ Ik wil meedoen met de Animoso introductie 2011: Ja / Nee 1* Ik wil lid worden van s.v. Animoso: Ja / Weet nog niet 1* Door middel van ondertekening van dit formulier machtig ik Animoso om €30,-/€65,- 1* af te schrijven voor het verenigingsjaar 2012/2013 en ga ik akkoord met onderstaande voorwaarden 2* Graag twee pasfoto’s toevoegen Datum en Plaats: _____________________ Dit formulier kan je opsturen naar: Ledenadministratie s.v. Animoso Postbus 1871 5200 BW ’s-Hertogenbosch

Handtekening: _____________________

*1 Doorhalen wat niet van toepassing is. 2 Voorwaarden Een lidmaatschap van s.v. Animoso kost in het eerste jaar € 65,-, dit bedrag is inclusief een bijdrage van € 30,- voor de introductieperiode en daarna € 35,- per studiejaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Indien het lidmaatschap beëindigd dient te worden, gelieve dit schriftelijk en uiterlijk 2 maanden voor aanvang van het nieuwe semester door te geven. Zonder opzegging loopt het lidmaatschap automatisch door. Ieder lid dient op de hoogte te zijn van de statuten en het huishoudelijk reglement van s.v. Animoso. Na inschrijving is deze op te vragen bij het bestuur.


2012/2013

Jaarkalender

2012 13 t/m 16 augustus Introductie s.v. Animoso 4 september Post intro borrel 13 september Startersfeest 18 september SpA-activiteit 26 september PIVA Heerendispuut Brack 2 oktober ALV 6 oktober Flair verjaardag 2 november Feest Heerendispuut Dominus 7 november Vossenjacht Heerendispuut Brack 16 t/m 18 november Ledenweekend 21 november Thema Feest 4 december Sinterklaassoos 12 december Levend Bierspel Damesdispuut Flair 18 december ALV 18 december Klein Gala 21 december Gala

ELKE DINSDAG SOOSAVOND IN DE COSMOPOLIET 9 BIER voor â‚Ź10,-


2013 8 januari Nieuwjaarsborrel 25 januari Broers- en Zussenborrel 29 januari SpA uitje 19 februari Valentijnssoos 21 februari Zoenfeest 27 februari Jacht 13 Heerendispuut Brack 5 maart ALV 14 maart Flair Valley 9 damesdispuut Flair 12 april Feest Heerendispuut Dominus 16 april SpA activiteit 25 april Thema feest 7 mei Actieve ledendag 8 mei Verjaardag Heerendispuut Brack 21 mei Animoso Awards 23 mei Flair Feest 26 mei Papa en mama dag 31 mei tot en met 2 juni Zeilweekend 4 juni ALV 28 juni Blokborrel P4 2 juli Verjaardag s.v. Animoso soos 4 juli Eindfeest


Anipromo  

Anipromo 2012

Anipromo  

Anipromo 2012

Advertisement