Page 1

1


Disseny Portada: Qiongqiong Wu Edició: Angélica Sepúlveda Títol original: Personatges Selectes ©

2008, Tercer Primària, CEIP Àngel Baixeras

Imprès a Barcelona

2


Personatges Selectes Alumnes Mohamed Bensaid Luna Martínez Cesar Martínez Teisa Maya Marlon Mendoza Kevin Rufino Jazz Sargent Laura Sierra Yasmina Souilah Jamie Southon Qiongqiong Wu

Tutora Mª Aranzázu Fernández de Viana

Tercer de Primària CEIP Àngel Baixeras Barcelona, 2008

3


Index Introducci贸 ......................................................... 5 Alad铆n ................................................................ 7 Bella dorment .................................................... 8 Bruixa Avorrida ................................................. 9 Caputxeta Vermella ........................................... 10 Fada de la Ventafocs 1 ...................................... 11 Fada de la Ventafocs 2 ...................................... 12 Gat amb botes ................................................... 13 Kika .................................................................. 14 Llop de la Caputxeta Vermella 1 ...................... 15 Llop de la Caputxeta Vermella2 ...................... 16 Llop de les set cabretes ..................................... 17 Nen de Dins del bosc ......................................... 18 Ogres: Shreck .................................................... 19 Pinotxo .............................................................. 20 Annexos: Portades i introduccions .................... 21

4


Introducció Un matí quan estàvem fent el conte de Dins del Bosc vam descobrir que hi havia personatges d’altres contes i l’Arantxa, la nostra tutora, va dir que ens llegiria un conte de personatges per grans i va dir que podríem fer una fitxa semblant. Un altre dia vam fer llistes d’adjectius i les vam penjar. Al dia següent vam fer les característiques dels personatges dels contes clàssics i em vam fer molts i tan bonics que voliem fer un conte d’això. Un dia vam anar a l’ordinador i els vam picar. L’Arantxa i l’Angèlica que, és una senyoreta de la universitat, van passar-les per l’escàner i van posar-ho en un programa. Si mireu l’annex podeu trobar les altres propostes de la introducció i de les portades.

Luna Martínez

5


6


Aladí

Cesar Martínez Com sóc ? Home jo sóc guapo, màgic sóc un noi entrenat per tot. A més a més sóc òrfan però ara sóc fill del rei. Un dia vaig conèixer a una donzella preciosa i en vaig enamorar completament d´ella . Es deia Yasmin. Altres com jo! Jo no sóc l’únic príncep que hi ha al mon. N’hi ha més de prínceps. Arreu del mon trobareu prínceps en altres contes. A la Ventafocs,a Encantada, al Gat amb Botes i Moisés La meva opinió La meva opinió és que recomano aquest llibre per a nens de 1 a 9 anys perquè és aventurer. I és molt divertit. Si a mi alguna vegada se m’apareix la llàntia màgica meravellosa li demanaria un desig. Li demanaria anar a Hondures per tornar a menjar sanwichets que són unes galetes farcides boníssimes.

7


La Bella Dorment

Laura Sierra Com sóc? Sóc molt elegant i estic asustada sempre em maltracten i això no m’agrada. Altres com jo! Hi ha altres com jo per exemple la Ventafocs. De princeses hi ha molts contes i molt bonics. Però les princeses són diferents que jo. Las podeu trobar a.... Blancaneus ,Ventafocs, el Gat amb Botes, Aladí, les Princeses Ballarines... La meva opinió Que ho passa malament perquè li molesten i perquè li enganyen. A mi m’agraden els contes de princeses. Penso que totes les nenes voldrien ser princeses perquè sempre es disfressen de princeses.

8


La Bruixa Avorrida

Mohamed Bensaid Em diuen Avorrida però sóc divertida perquè sempre faig encanteris a les 3 bessones. Sóc una bruixa malvada. Però sempre les tres bessones se surten amb la seva. I tinc una berruga a la cara, una escombra i també una mascota que és un mussol. I les ungles molt llargues. Altres com jo Hi ha algunes bruixes de pel—lícules com la de Narnia. Hi ha una bruixa que té el vestit blau i no té barret ni bola. I a la Bruixa Daurada, les bruixes no necessiten escombra per volar. I les altres són iguals. La meva opinió Aquest llibre el recomano a tots els nens del parvulari perquè hi ha una bruixa malvada que fa encanteris a les 3 bessones però sempre se’ n surten amb la seva. I m’agradaria anar al món dels contes i tenir una aventura amb les tres bessones perquè deu ser molt i molt divertit.

9


La Caputxeta Vermella

Teisa Maya

Com sóc? Sóc petita, jove, intel—ligent i trapella perquè en fico sempre en embolics. Altres com jo L’ALICIA del país de les meravelles és jove com jo i també és trapella perquè va perseguir al conill i es va beure un xarop i va passar moltes aventures. La meva opinió Aquest conte no el voldria per un nen petit perquè tindria por. No el recomano perquè els nens petits imitarien a l’ ALICIA. No m’agradaria ser la Caputxeta Vermella perquè el llop em menjaria.

10


La Fada de laVentafocs

Jaime Southon Com sóc? Sóc molt maca i carinyosa. Tinc poders. Ajudo a la gent sempre que tenen un problema. Sóc molt bella. Sempre porto faldilla i vareta perquè sense no podria fer la meva feina Altres com jo! No us penseu que soc l’única fada de la terra ! Hi ha més com jo ! . Com per exemple... ... la Bella Dorment, Pinotxo, Harry Potter, Peter Pan, ... . totes són diferents la del conte de Pinotxo és diferent que la del Peter Pan. Les fades no són protagonistes pero sense la nostra col—laboració no podrien acabar les històries. La meva opinió Els contes de fades són molt bonics. Un dia m’agradaria que m’apareixes alguna fada. Recomano aquest llibre la Ventafocs per els nens petits perquè crec que és bonic per els nens.

11


La fada de la Ventafocs

Qiongqiong Wu

Com sóc? Sóc molt simpàtica i tinc un barret de cucurutxo i tinc una vareta i he ajudat a la Ventafocs i a altres princeses. Altres com jo! Hi ha altres fades que són diferents, unes són joves,altres són velles, unes són grasses i altres són primes, altes i baixes, petites i grans. Les podeu trobar a ... al conte de Peter Pan, del pinotxo, del Harry Potter, a la Bella dorment del Bosc... La meva opinió A mi m’agraden les fades perquè són màgiques i ajuden a les persones i crec que li agraden a tothom!! M’agradaria trobar-me una fada per demanar-li un desig, per demanar-li viure en un palau.

12


El gat amb botes

Luna Martínez

Com sóc? Sóc molt trapella i m’agrada presumir. Sóc murri i sóc molt mentider i als pagesos sempre els dic: “et faré xixines!” Altres com jo! Tinc molta competència: El llop de la Caputxeta La bruixa de Hansel i Gretel Hansel i Gretel. Enganyen com jo. La meva opinió No recomano aquest conte als nens petits perquè s’ho copiarien i dirien mentides i farien coses dolentes. A mi no m’agradaria tenir aquest gat a casa perquè trencaria tot i després hauria de recollir-ho tot jo.

13


Kika

Luna Martínez Com sóc? Sóc una nena més o menys de 8 anys. M’agrada vestir-me normal. Sempre vaig amb texans . Tinc els cabells llisos i sóc bruixa . Altres com jo Tinc molta competència. • La reina de les bruixes • La bruixa de Hansel i Gretel • La de la Blancaneus • La de la Sireneta. etcètera etcètera. De totes aquestes no hi ha cap protagonista com jo. Totes som diferents . La meva opinió Recomano aquest llibre per els nens petits perquè és molt divertit i no fa por. A mi m’agradaria trobar-me a la Kika la meva habitació i que em digués uns quants encanteris de bruixeria.

14


El Llop de la Caputxeta Vermella

Kevin Rufino Com soc? sóc malvat perquè menjo a l’àvia i la caputxeta. I després enganyo a la caputxeta. Sóc: sóc malvat, dolent, ximplet i pringat. Altres com jo! Les 7 Cabretes, els Tres Porquets, Harry Poter, i també hi ha un llop que és bo al conte del llop que era bo. La meva opinió Si vols comprar aquest llibre val 4,57€ perquè és bonic per els nens petits.

15


El Llop de la Caputxeta

Yasmina Souilah Com sóc? Sóc dolent, em vaig menjar a l’àvia de la Caputxeta Vermella i també sóc a vegades llest perquè vaig enganyar a la Caputxeta i a l’ àvia . Altres com jo? Sóc el més fort és un llop que va de xulo. Als Tres Porquets hi ha un llop va de llest però és ximple perquè li enganyen i el de les 7 cabretes es va menjar 6 cabretes però és ximple perquè no va contar totes les cabretes . La meva opinió Recomano aquests llibres de la Caputxeta, de Les Set Cabretes i Sóc el més fort per divertir els nens petits. No m’agradaria trobar-me mai de la vida amb un llop. Imagina’t que em menja a mi, a la meva àvia o a la meva mare.

16


El Llop de les Set Cabretes

Jaime Southon

Com sóc? Sóc molt llest enganyant a les set cabretes. Sóc tant i tant dolent que m’he menjat sis cabretes!. Jo no ajudo a la gent al contrari! Altres com jo! No us penseu que sóc l’únic llop del planeta! Hi ha molts més com jo! Com per exemple… …el de la Caputxeta, el de Dins del Bosc, el dels Tres Porquets, el Llop que era bo, L’home llop i també Narnia. Tots són diferents perquè el llop que era bo és bo i dolent però en canvi el de la caputxeta sempre és dolent! Ha,ha,ha. Aquest cop no sóc l’únic protagonista també hi ha les set cabretes. La meva opinió Jo estic molt content que existeixi aquest conte. Recomano aquest conte per primer de primària.

17


El nen de dins del bosc

Marlon Mendoza Com sóc? Sóc alt,llest i ajudo molt a la meva mare. Sóc molt imaginatiu i m`agrada la meva àvia perquè és divertida. Quan vaig a casa de la meva àvia sempre m`explica històries de: llops, fades, nans... Però no us penseu que sóc l’únic nen protagonista hi ha altres com Hansel i Gretel, Rinxols d`or i molts més. Altres com jo! Hi ha altres nens que també tenen por com jo: estic tan segur que si aneu a la biblioteca trobareu molts contes que els protagonistes tenen por i a més a més no només són nens. També poden ser animals com el de sopa de carbassa, sí! el conte que vam treballar l’ any passat i sabeu que és lo millor d`aquets contes? que tots tenen un final feliç. La meva opinió A mi m’ha agradat molt i penso que a vosaltres també os agradaria. L’autor ha tingut una idea molt bona perquè ha agafat trossos de contes i els ha escrit al seu conte.

18


Ogres: Schreck

Jazz Sargent Hi ha molts contes d’ogres com ara el gat amb botes ... Jo sóc diferent, sóc bo encara que sóc pudent i lleig... però no sóc tonto!. Sóc molt fort, valent, sóc de color verd. Estimo a la Fiona l’ogressa dels meus somnis. Han d’haver poquets com jo. Tinc dos amics, fantàstics que no tenen res a veure amb el meu conte. Un ase i el gat amb botes. M’ajuden molt, de vegades ens barallem, però després sempre tornem a ser amics . La meva opinió és que es miri el conte perquè a la peli hi ha coses que no surten al conte.

19


Pinotxo

Jaime Southon Com sóc? Sóc llest. Tinc el nas molt llarg perquè sempre dic mentides . No faig cas, sóc desobedient i no compleixo les normes. Sempre em fico en molts problemes i sempre, sempre m’escapo… …sabeu perquè em dic Pinotxo? Perquè sóc fet de fusta de pi . Altres com jo! No us penseu que soc l’únic desobedient. Hi ha altres com per exemple… …la Caputxeta Vermella i Jack i la Mongetera Màgica. En aquest conte jo sóc el gran protagonista! Si mireu a la biblioteca segurament em trobareu molt aviat! La meva opinió Jo crec que tots heu llegit alguna vegada el conte de Pinotxo. La meva mare s’espantaria molt si em creixés el nas! I es clar jo també.

20


ANNEXOS

21


22


Jaime Southon

Cesar MartĂ­nez

23


Luna MartĂ­nez

Kevin Rufino

24


Jaime Southon

Jazz Sargento

25


Kevin Rufino

Qiongqiong Wu Teisa Maya

26


Marlon Mendoza

27


Tercer de Primària CEIP Àngel Baixeras Barcelona, 2008

28

Els personatges selectes  

En aquest exemple de treball d’escriptura sobre textos, els alumnes de primària van crear un llibre sobre els personatges dels contes que mé...

Els personatges selectes  

En aquest exemple de treball d’escriptura sobre textos, els alumnes de primària van crear un llibre sobre els personatges dels contes que mé...

Advertisement