Page 1

@lendmeeapp http://lendmeapp.wordpress.com/ lendmeapp@gmail.com

Què és “Lend Me!” Me!”? !”? Lend Me! és una aplicació mòbil per iPhone basada en la filosofia del consum col·laboratiu i pensada per implementar-lo i potenciar-lo. Permet generar una xarxa de contactes amb una base de dades de tots els objectes que aquests posen a disposició de la comunitat. De la mateixa manera, tu crees el teu perfil amb tot allò que vols i pots deixar, amb foto, localització i descripció. Disposa d’un cercador que troba allò que necessites dintre de la teva xarxa i permet fer comandes específiques d’objectes concretant les dates en què ho necessitaràs. Lend Me! també et localitza en un mapa on són tots aquells objectes que estàs buscant i et diu a quina distància els tens. D’aquesta manera pots escollir a qui fer la comanda en funció d’on està ubicat allò que necessites. Lend Me! disposa, també, d’un servei de missatgeria que permet la comunicació entre usuaris per concretar com i quan es recollirà l’objecte o qualsevol cosa que es cregui convenient. A més, disposa d’un registre que recull tots els objectes que has deixat, quan i a qui; tots els objectes que has demanat i els que has trobat, qui els ha deixat i quan ho ha fet.

Per què cal usar “Lend Me!” Me!”? !”? No compris coses que faràs servir poques vegades, no acumulis objectes als quals no dónes cap servei. Deixa a algú que ho necessiti puntualment allò que no fas servir cada dia. Demana a algú aquelles coses que necessites en comptades ocasions. Ets una empresa, associació o entitat i necessites alguna cosa de forma puntual? Per què has de fer una despesa comprant-ho o llogant-ho? Segurament hi ha altres empreses, entitats o particulars similars a tu que t’ho poden deixar. D’aquesta manera es comencen a teixir dinàmiques d’intercooperació que es poden transformar en col·laboracions futures.


@lendmeeapp http://lendmeapp.wordpress.com/ lendmeapp@gmail.com

Són moltíssimes les coses en què hem pensat quan vam idear LendMe: des d'una màquina de segar la gespa fins a un vestit per anar a una boda, material esportiu, tecnologia, bricolatge, etc; Lend Me! és útil per una gran varietat de persones, empreses, associacions, agrupacions, etc.

1. Afavorir el consum col·laboratiu Lend Me! és una eina pensada i desenvolupada per afavorir el consum col·laboratiu. En un moment de crisi com l’actual i de qüestionament del sistema consumista, cal repensar com ens relacionem amb el sistema econòmic i com satisfem les nostres necessitats. El consum col·laboratiu permet satisfer necessitats puntuals a partir de l’intercanvi recíproc de béns sense motivació econòmica.

2. Reforç dels llaços comunitaris Ja al 1924 el sociòleg i etnòleg francès Marcel Mauss, en el seu famós “Essai sur le don”, va anunciar que l’intercanvi recíproc de béns entre persones i comunitats constitueix i reforça els vincles i les relacions entre ells. Els llaços comunitaris es construeixen a través de la solidaritat i reciprocitat. En un món dominat per l’intercanvi econòmic (béns - diners) les persones s'han simplificat a venedors i consumidors. Lend Me! és una eina que permet reconstruir aquests vincles a partir de recuperar un intercanvi solidari i recíproc entre persones, eliminant la mediació de l’interès econòmic.

3. Afavorir el Km0 sabent quins objectes tens més a prop El km0 està adquirint una importància cabdal en un moment de greu degradació climàtica a causa de la combustió excessiva de combustibles fòssils. Lend Me! geolocalitza aquells objectes que necessites per saber quins són els que tens més a la vora; això permet escollir a qui fas la comanda, seguint criteris d’eficiència i


@lendmeeapp http://lendmeapp.wordpress.com/ lendmeapp@gmail.com

proximitat. Això també permet generar vincles comunitaris amb aquelles persones que tens més a prop i teixir una xarxa local. 4. Repensar la propietat privada i el consumisme Creixement infinit en un món finit? La degradació ambiental i l'empitjorament de la qualitat de vida de parts cada cop més grans de la societat ens demostren que el creixement il·limitat no és possible. Lend Me!, ens ajuda a repensar i re-definir aspectes com la propietat i la possessió dels béns de consum. No totes les coses que tens tenen un ús diari, per tant, comparteixles amb altra gent que les necessita puntualment i demana aquelles que no tinguis i necessitis; no cal comprar-les!

5. T’ajuda a recordar on són les coses que has deixat i a qui les has deixat Quants cops has deixat coses i ja no saps on són o no recordes qui les té? Això ens ha passat a tots; ara però, Lend Me! et permet fer un seguiment de les coses que deixes, a qui i quan, independentment que la persona a qui les deixes tingui l'aplicació.

Qui pot usar “Lend Me!” Me!”? !”? L’aplicació Lend Me! està pensada, bàsicament, per a l’ús entre particulars. Ara bé, la seva potencialitat va més enllà de l'ús individual, i és del tot indicada per l’intercanvi entre empreses, cooperatives, associacions socials, esportives, culturals, entitats, ONGs, grups d’amics, grups de música, associacions, sindicats, patronals i una llarga llista d’etcèteres. No hi ha límit en els objectes que deixes o demanes: material esportiu, eines, tecnologia, roba, música, llibres, vehicles, instruments,... Tot el què vulguis deixar i tot el què puguis necessitar, estarà a Lend Me!.


@lendmeeapp http://lendmeapp.wordpress.com/ lendmeapp@gmail.com

Imatges

Lend me! Català  

What, Who & Why (català)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you