Page 1

Fastrac Loadall Farmmaster Telemaster Workmax


JCB Ag-line

Dette omfatter produktene Fastrack, Loadall, Telemaster og Farm master. JCB er et familieselskap som siden starten i 1945 i en leid smie, har utviklet seg til en av verdens største maskinprodusenter med 17 fabrikker, representert på alle de fem kontinentene og salg i over 150 land.

JCB Fastrac

Siden produksjonen startet i 1991, har JCB Fastrac blitt kontinuerlig utviklet for å møte nye behov i markedet. De originale Fastrac-prinsippene består fortsatt: Full fjæring – JCB Fastrac er fortsatt den eneste trekktraktoren med full fjæring foran og bak. Dette systemet gir ikke bare uslåelig kjørekomfort for både fører og redskap, men gir også forbedret trekkraft uten behov for ekstra belastning. Skivebrems – Alle maskiner som kan gå fort må også kunne stoppe fort. Fastrac er ikke noe unntak. Med standard lastebilbremser på alle modeller kan du være trygg på at du får stoppet når du har behov for det, igjen og igjen. De utvendige skivebremsene sikrer suveren varmeoverføring og utkonkurrerer overlegent bremsene i oljebad som finnes på vanlige traktorer. ABS-systemet* sikrer uslåelig kontroll under alle forhold. Hel rammekonstruksjon – En annen unik egenskap for Fastrac, som i motsetning til vanlige traktorer betyr at motor og transmisjon ikke er belastede, lastbærende komponenter. Alt over, sammen med mekanisk servostyring på 3000- og 8000-serien, gjør at Fastracs kan kjøre i høy hastighet, opp til 80 km/t der loven tillater det. Faktisk er Fastrac fortsatt den eneste landbrukstraktoren i mange land som har lov til å kjøre i så høye hastigheter.

Oppmerksomhet for detaljer og lidenskap for framgang gjør at JCB i dag produserer noen av de mest moderne og populære jordbruksmaskinene, inkludert Fastrac og Loadall, ved noen av de fineste produksjonsanleggene i verden. Virksomheten har alltid blitt drevet av nyskapning, avansert teknologi, topp kvalitet på komponenter og prosesser, samt god design og omhyggelige tester. Tydeligst bevis på dette er den revolusjonerende JCB Dieselmax motor som har verdensrekorden på land for dieselmotor med 563,418 km/t!

Motorer

Alle Fastrac-motorer har innebygd god drivstoffutnyttelse og driftssikkerhet Nye SISU IIIB / Tier 4 Common Rail motorer med 4 ventiler pr. sylinder på 7,4 eller 8,4 liter. Redusert motorstøy, lavere drivstoff forbruk og høyere dreiemoment ved lavt turtall. 500 driftstimers vedlikeholdsintervall holder vedlikeholdet på et minimum SCR teknologi med bruk av AdBlue

P-tronic transmisjon

– i 3200 og 3230 Xtra Semi powershift transmisjon med 24 gir oppnår hastigheter opp til 70 km/t og sikrer deg det riktige giret til forskjellig bruk. 6 powershift gir i 4 serier sikrer smidig, og rask opp- og nedgiring under belastning Super finish på tannhjulene reduserer friksjonen og gir maksimal effektivitet Automatfunksjon gjør at Fastracen kan velge det mest passende giret for motorbelastningen og arbeidet. 3 funksjoner som kan velges på berøringsskjerm sikrer optimal maskinutnyttelse

V-tronic transmisjon

– i 8280 og 8310 Hovedbetjening av transmisjonen utføres enkelt med en joystick. To transmisjonsserier skreddersyr maskinen for arbeid på jordet og kjøring i høy hastighet. Berøringsskjerm gjør at du enkelt kan tilpasse transmisjonen til oppgaven, Fire transmisjonsfunksjoner gir deg optimal effektivitet for hvert bruksområde. 3 ekstra lastfølende funksjoner hjelper til å tilpasse maskinens drift for ytterligere effektivitet.

Berøringsskjerm

Vendeteigsautomatikk gjør selv det mest kompliserte arbeidet enkelt Tastene på joystick-spaken kan programmeres via berøringsskjermen for å effektivisere og passe til dine behov under forskjellig arbeid. Berøringsskjermens design er enkel, rask og logisk i bruk og gjør at du kan velge mellom transmisjonens funksjoner i henhold til bruken. Traktorens funksjoner kan også enkelt justeres ved hjelp av skjermen


JCB Loadall

JCB sin teleskoplaster serie heter LOADALL. Det ligger i ordet; - den kan brukes i alle sammenheng der det skal skyves masse eller løfte og stable, eller der det skal lastes eller losses. Dette er teleskoplastere beregnet for hardt arbeid og spesielt utviklet for bruk i jordbruket. Loadall serien innehar et bredt spekter av maskiner; - fra de mindre kompakte modellene til de større, kraftige beregnet for tøff håndtering ute på feltet! Maskinene er generelt godt utstyrt med store dekk, sterk motor og mulighet for 6speed PS transmisjon på de større modellene. Førerkomforten er i toppklasse med god oversikt, riktig plasserte brytere og spaker, og god plass til føreren.

515-40 har en 4 sylindret motor på 50hk og to trinns trinnløs hydrostatisk drift med maks hastighet på 20km/t. Venderadien er beskjedene 2,8 meter.

JCB 531-70

På mange arbeidsplasser vil en Loadall kunne erstatte flere maskiner og forenkle arbeidssituasjonen.

En større teleskoplaster med flere utstyrvarianter spesielt tilpasset hardt arbeid i jordbruket. Med maks løftekapasitet på 3100kg, maks løftehøyde på 7,0m og maks oljekapasitet på 140l/min er dette en meget allsidig og rask maskin i arbeid. Leveres med JCB Dieselmax motor på 130hk og en 6 speed PS transmisjon med maks hastighet 40km/t. Sammen med store traktormønstrede dekk er dette en maskin med stor kapasitet selv under vanskelige, klinete forhold på jordet eller for rask forflytting, eller transport.

JCB 515-40

JCB 527 -58

Dette er den minste i Loadall serien. Det er en smidig maskin med store ytelser og begrensede mål! Drift og sving på alle fire hjul, maks løftekapasitet til full høyde (4060mm) er 1500kg, høyde 180cm og bredde 160cm.

En kompakt Loadall i mellomklassen med maks løftekapasitet på 2700kg ved maks løftehøyde 5,8m. Den har en to trinns hydrostat transmisjon med maks hastighet 40km/t. og 4 sylindret JCB Dieselmax motor på 100 hk. Høyden er 215cm og bredden er 210cm.


JCB Farmmaster JCB Farmmaster er en serie fra mindre, kompakte modeller til de store, kraftige hjullasterne ment for hardt arbeid. Den minste modellen hydrostatisk drift, mens de større modellene har 4 eller 6 trinns automatisk ZF powershift transmisjon. Lasterarm konstruksjonen gir føreren god oversikt over redskapen og arbeidet en skal gjøre.

JCB 416S

Dett er en mellomstor hjullaster med en 6 sylindret Cummins motor på hele 160hk. PowerShift transmisjonen med 6 trinn sammen med den sterke motoren gir hjullasteren enorme resurser for riktig tøffe oppdrag. Med en topphastighet på 50km/t forflytter den seg raskt fra oppdrag til oppdrag.

JCB Telemaster Er du vant til å bruke hjullaster, men behøver fleksibiliteten og løftehøyden til en teleskoplaster så er løsningen her: JCB Telemaster. Den kombinerer begge maskintypenes fordeler og er absolutt det riktige valget!

JCB TM 220

Med maks løftekapasitet på 2100kg og maks løftehøyde på 4,56m, bredde på 1,9m og midjestyring er dette en maskin som kan snu og komme godt frem selv på de trangeste plassene. Med en sterk 75hk motor og to trinns hydrostat med overgir som gir maks hastighet på 40km/t er den meget anvendelig i allsidig drift.

JCB 403

Liten, kompakt og smidig kombinert med styrke og hurtighet. Perfekt for arbeid på gården, på trange plasser , for forskjellig bruk eller arbeid i husdyrrom. Med løftekapasitet på over 1tonn og en løftehøyde på hele 2,9m, og med en motor på 36hk sammen med stor markhøyde gjør dette til en ”allround” maskin ute som inne!

JCB 434S

Sterkest i klassen med 6 trinns automatisk ZF PoweShift transmisjon og en 6 sylindret Cummins motor på 230hk. Den har robust styrke og hurtighet, noe som er meget viktig i forskjellig type bla innen jordbruk.

JCB TM 310S

Dette er en større maskin enn TM220 på alle måter! Med maks løftekapasitet på 3100kg, maks løftehøyde på 5,2m og en oljekapasitet på 140 l/ min er det en meget rask maskin i arbeid. Den sterke JCB Dieselmax motoren på 145hk sammen med en 6 speed PS transmisjon gjør TM 310S til en sterk maskin i felt og en rask maskin etter veien . Maks hastighet er 40km/t selv med en henger etter!


256 Flex

Åpen skrue med doble segmenter gir optimal mating av utkastervifte Kan trekkes, rygges og frontmontertes som standard. Kan leveres med automatkopling for å slippe å bytte brytebolter og hydraulisk kantving for trinnløs regulering av arbeidsbredde (ekstrautstyr)

260THS Monster

Stor kapasitet! Lettdrevet fres. For traktorer opp til 300hk. Kan leveres med hydraulisk lastetut – perfekt for lasting av snø. Kan leveres med hydraulisk kantving for trinnløs regulering av arbeidsbredde.

TSA2100

Selvlastende tallerkenspreder. Perfekt for deg som har en kombinasjon av strøing på plasser, veier og gangveier. El-hydraulisk styring av strømengde, strøbredde og spredebilde er standard. Leveres med 1500l, 2100l eller 2700l beholdervolum.

Utstyr til JCB

Vinter­ vedlikehold


Utstyr til JCB

Transport

Foss-Eik er norskproduserte kvalitetshengere for tranport av masse og maskiner. Hengeren syes opp etter kundens ønske, med de spesifikasjonene kunden har behov for. Leveres godkjent for høyhastigehet.

FOSS - EIK


Utstyr til JCB

Vintervedlikehold

V90 - kraftig og fleksibel V-plog

• Leveres med dobbeltvirkende sylindere, sjokkventil, akkumulator og • hydr. slanger med hurtigkoblinger. Supersving, velgerventil og lys er standardutstyr. • Flytependling som gir mer stabil gange på ujevnt underlag.

Effektiv og sikker U-plog • • • • • • • • •

En meget effektiv plog for rydding av større arealer Sikker brøyting med støtavdempede skjær Hydraulisk skråstilling og justering av vinger under fart Alle funksjoner betjenes fra førerhytten Ruller snøen, noe som øker kapasiteten Midtstykke og vinger i forskjellige bredder gir flere valgmuligheter Innfestninger tilpasset de fleste typer kjøretøy Tilpasset parallellogram eller hurtigkoblingsplate (HK-plate) for frontlaster eller fronthydraulikk

Lett V-Plog med stort bruksområde • • • •

VPL plogen leveres i bredder fra 1,5 til 3,0m Fester tilgjengelig for de fleste typer redskapsbærere og frontlastere Leveres også med parallellogram eller 3-punktfeste Effektiv brøyting med 31° skråstilling, enten i spiss, diagonal eller «Y»posisjon • Avfjærende slitestål for best mulig resultat og høy sikkerhet ved brøytingen • Vingene styres hydraulisk fra førerplass. VPL plogen krever kun ett • dobbeltvirkende uttak, velgerventil er standard på alle VPL ploger


Servicepunkter over hele landet Forruten Lena Maskin AS og deres forhandlere er det også verksteds­ avtale med Mesta Verksted AS

JCB Workmax

JCB Workmax finnes i tre modeller: 800D, 1000D og 6X6. Workmax modellene setter en ny standard for praktiske nyttekjøretøyer. Kundene blir her tilbytt gode ytelser og kapasitet, komfort, styrke og kvalitet. Med dieselmotorer på 20til 26hk, to trinns CVT belt transmisjon, maks 40km/t, uavhengig fjæring og god lastekapasitet er dette nyttekjøretøy med et stort anvendelsesområde. Det finne mye forskjellig ekstrautstyr til modellene og Workmax registreres som traktor.

2870 Dokka – Tlf.: 61 11 33 33 E-post: firmapost@lma.no – www.lma.no

JCB katalogen  

JCB produkter

JCB katalogen  

JCB produkter

Advertisement