Page 4

‘Ik ook van jou, Pap,’ lachte ik. ‘Het is maar voor drie dagen.’ Toen we achteruit de oprit afreden, bleef ik naar hem zwaaien. Hij zwaaide terug en huilde. Het daagde me dat hij waarschijnlijk dacht dat hij me nooit meer terug zou zien, dat hij dat waarschijnlijk iedere ochtend dacht wanneer hij naar zijn werk ging, en dat lijkt me klote. Mam en ik reden naar het huis van Augustus. Daar wilde ze dat ik in de auto bleef om even uit te rusten, maar ik liep toch met haar mee naar de deur. Toen we dichterbij kwamen, kon ik iemand binnen horen huilen. Eerst realiseerde ik me niet dat het Gus was, het geluid leek in niets op zijn warme, lage timbre. Maar toen hoorde ik een stem, die absoluut een verwrongen versie van de zijne was, zeggen: ‘om dat h et m ijn l even is, m a, en ik daarm ee doe wat ik wil .’ Mijn moeder sloeg een arm om mijn schouders, draaide me om en duwde me snel terug naar de auto.

‘Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.’ – Peter Van Houten, An Imperial Affliction

John Green beloofde ieder Amerikaans exemplaar van The Fault in Our Stars dat vóór verschijnen in januari 2012 wordt besteld, te signeren. Op het moment van het ter perse gaan van deze aanbiedingsfolder staat de teller op 450.000 voorbestelde exemplaren. En daar komen er dagelijks duizenden bij.

Voorjaarsaanbieding 2012 Lemniscaat Literair  

Voorjaarsaanbieding 2012 boeken Lemniscaat Literair

Voorjaarsaanbieding 2012 Lemniscaat Literair  

Voorjaarsaanbieding 2012 boeken Lemniscaat Literair