__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

www.lekarnaljubljana.si | www.lekarna24ur.com www.lekarnaljubljana.si

Veljavnost Veljavnost od 29.od11. 19.2018 10. do do27. 14.11. 1. 2019. 2017

SRČNO 2019

PO DARILA V LEKARNO LJUBLJANA 13

STR

STROKOVNO STR

6

INTERVJU Prof. dr. UROŠ AHČAN, dr. med. »Naravno je, da ljudje želimo zgolj najboljšo obliko samega sebe.« STR4


Vaš nos je dragocen inštrument.

Septanazal® hitro odmaši nos, varuje in celi. Deluje že po 1 minuti.*

Odmaši nos in zmanjša izcedek iz nosu.*

Celi poškodovano nosno sluznico.

* Uranič N. Primerjava učinkovitosti in varnosti fiksne kombinacije ksilometazolina in dekspantenola v zdravilu Septanazal® ter ksilometazolina pri nosni kongestiji pri bolnikih z akutnim rinitisom. Med Razgl 2018; 57 (3): 457–66.

www.septanazal.si Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


LEKARNA LJUBLJANA PRAZNUJE

BREZPLAČNO PREDAVANJE ZA IMETNIKE KARTICE ZVESTOBE LEKARNE LJUBLJANA Tema predavanja: Kako izbrati pravo zdravilno rastlino za različne stresne situacije

V ČASU TRAJANJA KATALOGA UGODNOSTI ROJSTNI DAN PRAZNUJEJO NASLEDNJE ENOTE LEKARNE LJUBLJANA ● PODPEČ 29. 11. 2018 ● CERKNO 30. 11. 2018 ● VELIKE LAŠČE 6. 12. 2018 ● KOSEZE 7. 12. 2018 ● RAKOVNIK 10. 12. 2018 ● LOG DRAGOMER 21. 12. 2018 ● NOVA LEKARNA POSTOJNA 24. 12. 2018 ● BEŽIGRAJSKI DVOR 4. 1. 2019 ● VILA URBANA 16. 1. 2019 Ob rojstnem dnevu posamezne lekarne bomo razveselili tudi vas, saj boste za vsak nakup prejeli 10% popust. Rojstnodnevni 10% popust velja ob enkratnem nakupu v posamezni enoti na dan praznovanja. Ugodnost ne velja za nakup: zdravil in izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, darilnih bonov in knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev ter ostalih izdelkov, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje izvajanja tovrstnih aktivnosti. Popusti se ne seštevajo. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva, in ne velja za pravne osebe.

-10% ob enkratne m nakupu

Predavateljici: Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano in TV voditeljica, bo za vas pripravila praktične nasvete. Dr. Mateja Lobe Prebil, dr. vet. med. pa bo predstavila izbor zdravilnih rastlin. Termin in lokacija predavanja: Torek, 18. 12. 2018, ob 18. uri v Viteški dvorani, Križanke, Ljubljana. Pokrovitelj predavanja je Soria Natural.

Udeležbo na predavanju potrdite s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 71 17 ali prek e-pošte:

kartica.zvestobe@lekarna–lj.si.

Predavanje je namenjeno imetnikom Kartice zvestobe in je brezplačno. Število mest je omejeno.

LEKARNA LJUBLJANA PREJELA ZNAK KAKOVOSTI QUDAL V najnovejši raziskavi kakovosti QUDAL - Quality medal Health 2018 / 2019 so sodelujoči ocenili, da Lekarna Ljubljana nudi najvišji nivo kakovosti v lekarniški dejavnosti v Sloveniji. Raziskavo izvaja mednarodna organizacija Icertias, v njej pa potrošniki odgovarjajo na vprašanje, kdo po njihovem mnenju in izkušnjah nudi najvišjo raven kakovosti na trgu.

OBIŠČITE NAS NA 49. SEJMU NARAVA-ZDRAVJE

S R Č N O

29. 11.–2. 12. 2018, Gospodarsko razstavišče Ljubljana, od 9. do 19. ure, v nedeljo do 17. ure. Vabimo vas, da nas obiščete na stojnici Lekarne Ljubljana, kjer vam bomo predstavili svojo ponudbo, z nasveti pa vam bodo na voljo strokovni sodelavci. Za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana smo pripravili posebno ugodnost: ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana na blagajni Gospodarskega razstavišča je cena posamezne vstopnice 4,00 € (redna cena je 7,00 €). Ugodnost ne velja za nakup družinske vstopnice.

Cene s popustom iz ZDRAVO - kataloga ugodnosti veljajo od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oz. do prodaje zalog v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL VIVA (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana na www. lekarnaljubljana.si. Cene s popustom veljajo izključno ob predložitvi Kartice zvestobe LEKARNE LJUBLJANA in zahtevanega števila jabolk zvestobe, sicer veljajo redne cene. Akcijska ponudba izdelkov v specializirani prodajalni LL Viva, ki je predstavljena na straneh od 26 do 27 v tem katalogu, velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana in ne velja v enotah Lekarne Ljubljana. Cene so v EUR z vštetim DDV. Pridržujemo si pravico do popravkov kataloga, ki jih bomo objavili na www.lekarnaljubljana.si in v enotah Lekarne Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. Akcije so predvidene za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne veljajo za pravne osebe. Slike v katalogu ugodnosti so simbolične. Za morebitne napake v tisku se opravičujemo in prosimo, da pokličete brezplačno telefonsko številko 080 71 17. Fotografije: Lekarna Ljubljana, Shutterstock, iStock. Naslovnica: Sabina Korošec, sodelavka v marketingu Lekarne Ljubljana. Ličenje: Maja Ašič. Foto: Aljoša Rebolj.

Nakup zdravil brez recepta je mogoč v količinah, ki jih določa 60. člen Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini (Uradni list RS, št. 86/2008), preostalih izdelkov pa v količinah, ki jih svetujejo magistri farmacije, inženirji farmacije in farmacevtski tehniki. Vsi članki, fotografije in druge vsebine, objavljene v Zdravo - katalogu ugodnosti, so avtorsko zaščitene. Vsa vsebina je informativne narave in v nobenem primeru ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali s farmacevtom. Naročnik oglasa odgovarja za vsebino in skladnost oglasa z veljavno področno zakonodajo.

NE POZABITE UNOVČITI JABOLK ZVESTOBE, ZBRANIH V LETU 2018 več na strani 31

KAKO DO JABOLK ZVESTOBE? Z nakupi v vrednosti*: 5—9,99 EUR = 1 jabolko zvestobe 10—14,99 EUR = 2 jabolki zvestobe 15—19,99 EUR = 3 jabolka zvestobe itn. Več na www.lekarnaljubljana.si in na brezplačni telefonski številki 080 71 17.

* V vrednost nakupov se ne šteje nakup zdravil, izdelkov na recept in galenskih izdelkov ter ostalih izdelkov, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje izvajanja tovrstnih aktivnosti.

2

Simbol pomeni, da je treba za ceno s Kartico zvestobe predložiti Kartico zvestobe in unovčiti 2 jabolki zvestobe.

2 0 1 9


INTERVJU Prof. dr.

Uroš Ahčan,

dr. med., specialist

plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

»Naravno je, da ljudje želimo zgolj najboljšo obliko samega sebe.« POGOVARJALA SE JE: Barbara Smajila FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv

Eden od najbolj izpostavljenih strokovnjakov s področja zdravja v zadnjem času je zagotovo prof. dr. Uroš Ahčan, ki je z nedavno rekonstrukcijo nosu s pomočjo 3D modela navdušil svetovno strokovno in laično javnost. Ena od njegovih specialnosti je tudi rekonstrukcija dojk pri bolnicah, ki so prebolele raka. Njegova tehnika rekonstrukcije dojke s 3D modelom se je uvrstila med najboljše rekonstrukcijske tehnike dojk na svetu. Prepričan je, da bi morali izkoristiti izjemno znanje in sposobnosti slovenskih strokovnjakov ter v Ljubljani ustanoviti Evropski center za dojke. 4

#ZDRAVO

Ob vhodu v vašo zasebno kliniko pacienti srečajo zanimiv kip Juvente, boginje mladosti, z reliefom roke kirurga na njenem še neizdelanem hrbtu. Ali to pomeni, da popolna lepota zahteva posege? Ali je pogoj za lepoto res popolnost? Lepota je izredno širok pojem in vsak posameznik jo različno dojema in doživlja. Kar je na enem koncu sveta ideal lepote, lahko na drugem koncu predstavlja groteskne oblike, zato ne moremo govoriti o popolni lepoti, ker ta ne obstaja. Lepota tudi ni popolna simetrija, kar so dokazali raziskovalci. K popolni lepoti in popolnosti nas na vsakem koraku vodi industrija, ki ima svoje namene. Sledenje tem trendom pa lahko pomeni ukalupljanje, ko posameznike spreminjamo na osnovi marketinških akcij v vse bolj med seboj podobne osebke, namesto da bi poudarjali lepoto vsakega posameznika. Dejstvo je, da se zaradi hlepenja po zaslužku trendi izredno hitro spreminjajo, bistveno hitreje kot nekoč. Pri vašem zadnjem dosežku, ki je dvignil veliko prahu po vsem svetu, sta bila zagotovo pomembna tako estetski kot tudi funkcionalni vidik. Mislim seveda na rekonstrukcijo nosu pri bolnici, ki so ji ga morali amputirati zaradi agresivnega raka kože. Ali lahko na kratko opišete, kako ste izvedli poseg? Od kod ideja? Pri tem inovativnem posegu smo združili več različnih tehnik, ki jih uporabljamo v rekonstrukcijski medicini. Posamezne tehnike so stare že več kot 2500 let, nekatere več desetletij, druge pa so nove. Združili smo 3D animacijo, načrtovanje in tiskanje modelov, znanje mikrokirurgije in prenosa tkiv ter na osnovi 3D modela izdelali nos iz ožiljene kosti in oživčene tanke kože na roki, ga pustili v kletki,


izdelani po modelu, da se je zacelil v svoji obliki in ga nato v naslednji fazi, kot telesu lastni rezervni del prenesli na obraz, zašili žile in živce, fiksirali kost in oblikovali nos. Nato smo v kasnejši estetski korekciji nos še preoblikovali v dokončno obliko. Tako smo zagotovili odlično funkcijo in lep estetski rezultat ter zadovoljstvo bolnice in veselje celotne kirurške ekipe. O ideji smo razmišljali dlje časa, napravili natančne analize, se pogovarjali tudi s strokovnjaki iz tujine. Naše delo smo predstavili v Šanghaju, dobili vabilo za Mayo Clinic, ga predstavili kolegom na evropskem kongresu ter še prej vodilnim strokovnjakom na področju rekonstrukcijske kirurgije. Poželi smo veliko odobravanja in prejeli mnogo čestitk za dobro opravljeno delo. Veliko se ukvarjate tudi z rekonstrukcijo dojk pri bolnicah, ki so prebolele raka. Eden od vaših izjemnih dosežkov je bila tudi prva mikrokirurška tehnika rekonstrukcije dojk s 3D-modelom, ki je bila uvrščena med najboljše rekonstrukcijske tehnike dojk v temeljnem učbeniku rekonstrukcijske kirurgije na svetu. Kako se je vaš poseg razlikoval od do takrat prevladujočih tehnik? Uveljavljeni mikrokirurški tehniki prenosa tkiv smo dodali 3D načrtovanje, izdelavo kalupa, ki je replika sosednje zdrave dojke, nato pa uporabo steriliziranega kalupa med operacijo, kjer preoblikujemo tkivo na mizici ob pacientki in že takoj dobimo dojko, ki je po velikosti, obliki in poziciji povsem enaka sosednji zdravi dojki. Skrajšali smo čas operacije in zmanjšali število kasnejših operacij, ki so potrebne za dosego končnega cilja. Bistveno pa je, da tudi mlajši kolegi brez velikih izkušenj lahko že takoj na začetku svoje učne krivulje dosežejo enake rezultate kot starejši uveljavljeni kolegi. Uvrstitev v omenjeni učbenik je pomemben dosežek slovenske medicine, ki temelji na bogatem delu naših učiteljev in bogati mikrokirurški šoli, ki jo Ljubljana goji že več desetletij. Delež žensk, ki se odločijo za rekonstrukcijo dojke po operaciji raka, je v Sloveniji nadpovprečen, okrog 60 odstotkov, svetovno povprečje pa je trikrat nižje. Pri amputaciji dojke ne gre le za estetski problem, ampak tudi nenaravno obremenitev telesa, ste opozorili v nekem intervjuju. Imate prav, da je delež v Sloveniji nadpovprečen, število operacij se je v zadnjih letih precej povečalo, bistveno se je zmanjšalo število zapletov, skrajšale so se operacije, ki so nekoč trajale 6 in več ur na povprečno manj kot 4 ure. Uspešnost mikrokirurškega prenosa je 99,6%, povprečni rezultati pa so zelo dobri, kar Ljubljano uvršča med vodilne centre za

rekonstrukcijo dojk po svetu. Drži, da stanje po amputaciji dojke ne predstavlja zgolj velike estetske motnje in psihosocialnega problema bolnic, temveč tudi funkcionalno okvaro, kar smo dokazali v študiji natančnih meritev drže. Za to raziskavo sta naša študenta dobila tudi Prešernovo nagrado. Trenutek, ko bolnici oziroma bolniku snamete preveze in zagleda svojo novo podobo, je zagotovo ganljiv. Kakšne spremembe ti posegi prinesejo v življenja ljudi? Največkrat, ko odstranimo obliže, je operirano tkivo še oteklo, podpluto in končni rezultat še ni najbolj viden. Zato se pogosto zgodi, da prideta pravo veselje in sreča šele po nekaj tednih in mesecih, ko so vsa tkiva zaceljena in brazgotinjenje končano. Pogosto se srečamo s solzami sreče in veselja, kdaj pa tudi z razočaranjem, v primeru, ko so pričakovanja prevelika. Cilj naših posegov je, da ljudi vrnemo nazaj na ustvarjalno pot, da pozabijo na težke trenutke zdravljenja v bolnišnici in da se spet popolnoma integrirajo v družbo. Že pred časom ste predlagali ustanovitev Evropskega centra za dojke v Ljubljani, kamor bi bolnice iz tujine lahko prihajale na rekonstrukcijo. Zakaj takšen predlog? Dejstvo je, da za rakom dojk v razvitem svetu zboli vsaka deseta ženska, v prihodnosti naj bi bila to celo vsaka osma ženska. Takšnih bolnic je skoraj pol milijona. Polovica teh zaključi zdravljenje raka dojke brez dojke, zato imajo taki centri veliko perspektivo. Še zlasti ob zavedanju, da veliko mladih kirurgov pobegne v zasebno prakso, kjer izvajajo lažje estetske posege, bi bil center z ekipo, kakršna trenutno dela v UKC Ljubljana, lahko zelo uspešen promotor – in če želite statusni simbol države, ki bi pokazala svojo ustvarjalnost na najzahtevnejšem področju, kar moderna medicina gotovo je. Ta predlog temelji na poznavanju razmer, ne zgolj v regiji, pač pa po vsem svetu. V nekaterih državah se že odpirajo tudi zasebni centri, kjer ponujajo tovrstne operacije. V Sloveniji je znanja dovolj, prav tako tudi volje, potrebno je samo sprostiti zakonodajo in ljudem, ki si želijo dodatnega vrhunskega ustvarjanja, omogočiti povezovanje in delo. Posegi, s katerimi ljudem vračate podobo, ki jim jo je spremenila bolezen, nedvomno prinašajo veliko večjo kakovost življenja, pogosto pa, se zdi, ljudje iščejo estetske kirurge, ki bi ustregli njihovi nečimrnosti. Kako gledate na takšne posege? Bi se strinjali, da živimo v družbi nečimrnosti in večne mladosti? Težko je na splošno nadeti ljudem etikete nečimrnosti, ob tem pa se ne zavedati problemov, ki jih nosijo s seboj. To je podobno, kot bi siti opazovali lačne pri kosilu. Moj

Dejstvo je, da za rakom dojk v razvitem svetu zboli vsaka deseta ženska, v prihodnosti naj bi bila to celo vsaka osma ženska. dober prijatelj, lastnik največje evropske klinike Akademi Klinik na Švedskem, Per Heden, je v svoji knjigi zapisal, naj se, ko govorimo o nečimrnosti, postavimo v vlogo nekoga, ki mora vsak dan, ko gre v službo, na glavo povezniti tirolski klobuk z velikim peresom in nato tako hoditi po mestnih ulicah. Tako se počutijo ljudje, ki imajo telesno motnjo. Veliko je takšnih, ki niso zadovoljni s svojim videzom. Videz se lahko spremeni, ne zgolj zaradi poškodb in bolezni, pač pa tudi zaradi procesov staranja, telesnih danosti, klimatsko-solarnih vplivov, spremembe telesne teže, stresnih situacij, nenazadnje rojevanja otrok in dojenja. In zato osebno ne vidim razloga, da bi take ljudi, ki si zgolj želijo povrnitev telesnih danosti v prejšnje stanje, označevali z nečimrnimi in zakompleksanimi ljudmi, ki iščejo večno mladost. Naravno je, da ljudje želimo zgolj najboljšo obliko samega sebe, in če je zato potreben kirurški poseg, ne vidim razloga, da ga ne bi izvedli. Intervju si lahko v celoti preberete na naši spletni strani www.lekarnaljubljana.si. Prof. dr. Uroš Ahčan je avtor dveh knjižnih uspešnic, ki jih lahko kupite tudi v enotah Lekarne Ljubljana in v naši spletni lekarni. Knjiga Super market lepote prepoznava fenomen lepote kot tržne niše, ki se danes množično prodaja v takšnih in drugačnih supermarketih, sodobnega potrošnika pa želi ob tem preobraziti v preudarnega kupca in uporabnika zdravstvenih ter kozmetičnih storitev. Druga knjiga z naslovom Ko se življenje obrne na glavo pa govori o raku in rekonstrukciji dojke. Namenjena je vsem ženskam in strokovni javnosti, ki želi izvedeti več o možnostih, ki jih sodobna medicina omogoča. Obe knjigi sta za imetnike Kartice zvestobe na voljo s 30% popustom (več na strani 16).

#ZDRAVO

5


STROKOVNO

Cink

Mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Poskrbeti

Med elementi, ki so ključni za moramo za delovanje živih organizmov, ima zadosten vnos cink prav posebno mesto. Cink cinka, saj ga telo je v človeškem organizmu drugi ne more sintetizirati. najpogostejši mikroelement, takoj za železom. Je sestavni vir cinka so ostrige, meso, morski del več kot sto encimov, ki v Bogat sadeži, stročnice, oreški in razna semena, človeškem telesu katalizirajo kot npr. sezam. raznovrstne reakcije. Deluje antagonistično z bakrom. Cink ima pomembno vlogo v biosintezi encimov in drugih snovi znotraj telesa. Porušeno ravnovesje teh dveh Pomemben je pri zaščiti organizma pred elementov, predvsem v smeri oksidativnim delovanjem, pri delitvi celic, znižanega cinka in/ali zvišanega pri absorpciji ostalih ionov iz prebavnega bakra, lahko vodi v mnoge trakta in pri normalnem delovanju zdravstvene težave. imunskega sistema. Cink prispeva k VIRI CINKA IN PRIPOROČEN DNEVNI VNOS Priporočen dnevni vnos cinka je 7 mg pri ženskah in 10 mg pri moških, kar lahko pokrijemo z uravnoteženo prehrano rastlinskega in živalskega izvora. Absorpcijo cinka pomembno upočasnijo nekatere vrste živil, med drugim kruh, trdo kuhana jajca, kava in mleko. Snovi v hrani, posebno fitati in vlaknine, vežejo cink ter mu preprečujejo vstop v črevesne celice. Cink se absorbira v tankem črevesu, kinetika njegove absorpcije pa kaže težnjo nasičenja pri višjih odmerkih. Pri običajnem vnosu s hrano ga telo privzame do 60 %. Absorpcijo cinka lahko zmanjšajo tudi nekatera zdravila, ki vsebujejo železo in kalcij, antibiotiki iz skupine tetraciklinov ter spojine, ki vsebujejo fosfor.

6

#ZDRAVO

ohranjanju zdravih kosti, vida, las, nohtov in kože. Vpliva tudi na plodnost in zmožnost razmnoževanja.

Cink z vezavo na protein metalotionein sodeluje pri razstrupljanju pri zastrupitvah s težkimi kovinami. Za potek teh reakcij oksidacije in redukcije so poleg cinka in bakra pomembni še selen ter aminokislini histidin in cistein. Cink je sestavni del več kot sto encimov, ki v človeškem telesu katalizirajo raznovrstne reakcije. Med drugim je prisoten v encimu superoksid dismutaze, ki katalizira pretvorbo škodljivih radikalov v vodikov peroksid in tako poskrbi za protioksidativni učinek.

POMANJKANJE CINKA LAHKO PRIVEDE DO VRSTE ZDRAVSTVENIH TEŽAV Najpogostejši vzroki pomanjkanja cinka so: zmanjšana absorpcija iz prebavnega trakta zaradi bolezni prebavil, premajhen vnos s hrano ali prehranskimi dopolnili, avtoimunske bolezni, kot je Chronova bolezen ter kronični alkoholizem. Do pomanjkanja lahko pride tudi pri prehrani, bogati s fitini, npr. pri vegetarijancih in veganih. Posledice pomanjkanja se pokažejo na koži in nohtih s povečanim luščenjem, zaostalostjo v rasti pri otrocih, manjši odzivnosti imunskega sistema, v hujših primerih pa pride do izgube las, spolne nedozorelosti ter neplodnosti. Študije toksičnosti, opravljene z različnimi cinkovimi solmi, kot sta cinkov acetat in cinkov sulfat, v odmerkih do skoraj 50-kratnika terapevtskega odmerka, niso pokazale znakov klinično pomembne toksičnosti. CINKOV OKSID ZA ZUNANJO UPORABO NA KOŽI Najbolj uporabljena cinkova spojina je cinkov oksid, ki ga vsebujejo razna zdravila in pripravki za zunanjo uporabo na koži – za nanašanje na vneto kožo. Najpogosteje so to cinkove paste ali dermalne suspenzije. Delovanje temelji na dveh mehanizmih, in sicer sušijo kožo ter delujejo adstringentno, kar pomeni, da obarjajo površinske proteine in tako pospešujejo celjenje poškodb kože.


STROKOVNO

Pregled uporabe zdravil

Milan Balaban, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Pregled uporabe zdravil je pogovor z magistrom farmacije v lekarni o vaših zdravilih. Cilj pogovora je zagotoviti pravilno uporabo zdravil, kar omogoča najboljše izide zdravljenja in posledično višjo kakovost življenja ter dobro počutje. NA STORITEV SE JE POTREBNO NAROČITI IN PRIPRAVITI Na pregled uporabe zdravil se lahko naročite v 43 enotah Lekarne Ljubljana. Izvajalcu podajte podatke o zdravilih, ki jih uporabljate in morebitna vprašanja oz. dvome o svoji terapiji. Z magistrom farmacije se lahko uskladite za termin, ki vam najbolj ustreza. Na pregled uporabe zdravil prinesite tudi zdravila, ki vam jih je predpisal zdravnik, zdravila za samozdravljenje in tudi prehranska dopolnila, z izjemo tistih zdravil, ki potrebujejo posebne pogoje shranjevanja, npr. tista, ki se hranijo v hladilniku. ŽE SAMA PREHRANA IMA VELIK VPLIV NA (NE)UČINKOVITOST ZDRAVIL Med pogovorom bo magister farmacije svetoval o pravilnem načinu uporabe zdravil, pomenu zdravljenja, odpravi izraženih neželenih učinkov in odgovarjal na vaša vprašanja, povezana s terapijo. Pravilna uporaba zdravil je ključna za njihovo optimalno delovanje. Že hrana ima lahko velik vpliv na delovanje

zdravil, npr. zaradi zmanjšane kislosti želodčne vsebine po obroku določena zdravila, ki so stabilna le v kislem okolju, razpadejo in ne morejo več delovati. Takšen primer so nekatera zdravila za zniževanje krvnega tlaka. Na drugi strani pa moramo nekatera zdravila zaužiti z obrokom, npr. nekatera zdravila za zdravljenje aritmije bolje vstopajo v telo, če jih zaužijemo med obrokom. PREPROSTI NASVETI LAHKO REŠIJO VELIKE TEŽAVE Nekateri ljudje se zaradi neželenih učinkov odločijo za prekinitev zdravljenja samovoljno, kar lahko ogrozi njihovo zdravje. Na drugi strani pa nekateri jemljejo zdr av il a kljub izr a ženim neželenim učinkom in tako imajo nižjo kakovost življenja, ne da bi vedeli, da za njihove težave obstaja zelo preprosta rešitev. Magister farmacije bo med pogovorom svetoval tudi o lajšanju izraženih neželenih učinkov zaradi zdravljenja z zdravili, npr. neželene učinke nekaterih protibolečinskih zdravil v prebavilih lahko preprečimo, če jih zaužijemo skupaj s hrano. Nekatera zdravila za lajšanje astme in KOPB lahko povzročajo hripavost, kar lahko rešimo že s preprostim spiranjem ust po uporabi zdravil. Pregled uporabe zdravil je namenjen vsem obiskovalcem lekarne, še posebej se priporoča tistim, ki uporabljajo pet zdravil ali več, in tistim, ki so bili pred

Na brezplačen pregled uporabe zdravil se lahko naročite v 43 enotah Lekarne Ljubljana. kratkim odpuščeni iz bolnišnice ali jim je bila spremenjena terapija. Pregled uporabe zdravil je približno 30-minutni pogovor z magistrom farmacije, kjer dobite nasvete, kako pravilno uporabljati svoja zdravila.

V 30-ih minutah do nasvetov o pravilni uporabi vaših zdravil. NA KRATKO Pregled uporabe zdravil je krajši pogovor z magistrom farmacije v lekarni o vaših zdravilih. Med pogovorom bo magister farmacije svetoval o pravilnem načinu uporabe zdravil, pomenu zdravljenja in odpravi izraženih neželenih učinkov ter odgovarjal na vaša vprašanja, povezana s terapijo. Na brezplačni pregled uporabe zdravil se lahko naročite v 43 enotah Lekarne Ljubljana.

#ZDRAVO

7


STROKOVNO

Luskavica

Vzrokov za nastanek luskavice ne poznamo, zagotovo pa vemo, da ni nalezljiva.

Katja Hribar, farm. teh., Lekarna pri polikliniki

Luskavica (psoriasis vulgaris) je ena najpogostejših kožnih bolezni, ki prizadene 1–2 % prebivalstva in bolnika spremlja vse življenje. Obstaja 10–20% verjetnost, da zboli otrok, če ima luskavico eden od staršev, če jo imata oba, pa je možnost kar 60–70%. Prednostna mesta luskavice so pogosto simetrična, izražena z značilnimi bunčicami, ki so od zdrave kože ostro omejene in se združujejo v večje rdeče zaplate nepravilnih oblik. Pokrite so s srebrnimi luskami, ki se pogosto luščijo, ker je pri luskavici prehod celic iz bazalne v roženo plast pospešen z 28 dni na 4–7 dni, posledica pa je nepopolna poroženelost. Najpogosteje se pojavlja na komolcih, kolenih, lasišču in ledvenem delu. OBVLADOVANJE IN LAJŠANJE SIMPTOMOV Zdravljenje luskavice naj vedno poteka pod zdravniškim nadzorom. Sodobna izbira zdravljenja temelji na hitrem in učinkovitem izboljšanju klinične slike ob najmanjših možnih neželenih učinkih, ki mu sledi vzdrževalno zdravljenje, s katerim se preprečuje poslabšanje stanja.

Bolnika je treba poučiti, da mora bolezen dobro poznati, in tako njemu kot okolici razložiti, da bolezen ni nalezljiva. Skrbno naj neguje kožne spremembe, se izogiba poškodbam, stresu, okužbam dihal in črevesja, pazi naj na zdravje zob ter kronična vnetja. Zelo pomembno je opustiti praskanje, ki še poslabša stanje. Svetujejo se zmanjšanje povečane telesne teže, zmerna telesna vadba, sprememba prehrane, manj glutena, uživanje omega-3 maščobnih kislin in antioksidantov (vitamin C, E, betakaroten, cink, selen) ter vitamina D3. Uživanje alkohola naj bo le zmerno, saj alkohol spodbuja sproščanje histamina in poslabša stanje luskavice. NEGA NAJ BO PRILAGOJENA Pri luskavici je zelo pomembna vsakodnevna redna nega, s katero ohranimo stanje kože in preprečimo poslabšanja, kajti bolnika koža ves čas srbi, zbada, pika. Priporoča se nežno čiščenje kože s sindetom (milo brez detergenta) ali oljnimi geli, še posebej pri kopanju v kadi. Kopeli se lahko doda žlica mandljevega ali olivnega olja, se pa kopel ne izvaja v akutni fazi bolezni in ne več kot enkrat tedensko.

29. oktober je svetovni dan luskavice, katerega poslanstvo je ozaveščanje o bolezni in preprečevanju negativnih odzivov okolice na bolnike. 8

#ZDRAVO

Najpogosteje prizadeti deli telesa pri luskavici. Za nego kože se svetuje uporaba nevtralnih mazil brez dišav, ki mehčajo in vlažijo kožo ter zmanjšajo luščenje (npr.: urea, glicerol, dekspantenol, alantoin, bisabolol, fitoskvalen, aminokisline, mlečna kislina, mineralna voda, ceramidi, karitejevo maslo jojobino olje). Vlažilni izdelki so obogateni z naravnimi vlažilnimi faktorji, ki izboljšajo navlaženost poroženele plasti, saj privlačijo in vežejo vodo. NA KRATKO Vedno se prepričajmo, kaj in kdaj nanašamo na kožo, vsako poslabšanje stanja pa naj pregleda zdravnik. Za redno nego, zdravo prehrano, več gibanja na svežem zraku nam bosta hvaležna tako telo kot koža, zato si vse privoščimo vsak dan in v velikih količinah.


STROKOVNO

Norice Nalezljiva bolezen, ki pa v večini primerov poteka brez zapletov. Mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Norice so zelo nalezljiva virusna bolezen, ki jo povzroča virus Varicella Zoster, in so prisotne po vsem svetu. Enako zbolevajo tako moški kot ženske. Izbruhi bolezni se pojavljajo predvsem v poznih zimskih in zgodnjih spomladanskih mesecih. Običajno se izbruhi pojavijo pri otrocih, ki obiskujejo vrtec ali osnovno šolo. Največ otrok zboli med 4. in 9. letom starosti. KUŽNOST IN POTEK BOLEZNI Edini gostitelj virusa je človek, zato je vir okužbe vedno bolnik z noricami. Bolezen se prenaša s kužnimi kapljicami in z zrakom. Obstaja tudi možnost, da se virus prenese z okuženimi rokami z bolnika na zdravo osebo z direktnim kontaktom. Bolezen je zelo kužna: 90 % dovzetnih oseb ob stiku z bolnikom zboli. Bolniki so kužni dva dneva pred pojavom izpuščaja, zanesljivo pa niso več kužni pet dni po tem, ko so se iz vseh mehurčkov razvile kraste. Inkubacija, to je čas od okužbe do pojava mehurčkov, je 14–21 dni. Za bolezen so značilni mehurčkasti izpuščaji na površini. Izpuščaj je iz rdečkastih peg, ki se po nekaj urah spremenijo v srbeče mehurčke, napolnjene s tekočino. Po nekaj dneh se

mehurčki posušijo in nastanejo kraste. Kraste v nekaj dneh odpadejo. Prve kožne spremembe opazimo na trupu, nato na glavi in nazadnje na udih. Pojavljajo se v zagonih na 3–4 dni. Dogajanje običajno spremljata vročina in srbenje. Prizadete so lahko tudi sluznice v ustih in na spolovilu. Norice pri sicer zdravih otrocih praviloma niso zapletena bolezen. Nezapletena oblika traja 7–10 dni. Potek bolezni v odrasli dobi je običajno težji.

V večini primerov poteka bolezen brez zapletov. Večina ljudi preboli okužbo v otroškem obdobju. Po preboleli bolezni ostanemo imuni vse življenje, virus pa ostane v telesu in se lahko aktivira čez leta ter povzroči pasovec oz. herpes zoster. ZDRAVLJENJE IN NEGA Zdravljenje noric poteka simptomatsko. Otroke z dejavniki tveganja za hud potek bolezni se zdravi s protivirusnimi zdravili. Pri osebah, ki so sicer zdrave, pa ni potrebe po takšnem zdravljenju. Če je prisotna povišana temperatura, jo nižamo z zdravili proti povišani temperaturi, kot je npr. paracetamol. Srbenje olajšamo z uporabo zdravil proti srbenju, z antihistaminiki.

NORICE V ŠTEVILKAH: 4 - 9 let: Starost, med katero za noricami zboli največ otrok. 14-21 dni: Razpon med časom okužbe do pojava mehurčkov. 90% dovzetnih oseb, ki so bile v neposrednem stiku z bolnikom, zboli za noricami. na 3-4 dni: Zagoni bolezni oz. pojav novih izpuščajev. 7-10 dni: Trajanje (nezapletene oblike) noric. Umivanje je priporočljivo, vendar z mlačno vodo in brez uporabe mil ali gelov za prhanje. Po umivanju telesa ne brišemo z drgnjenjem, ampak le popivnamo odvečno vodo z brisačo. Bolniki naj ostanejo doma, dokler so kužni. Nosečnicam in osebam z oslabljenim imunskim sistemom je svetovano izogibanje stikom z osebo, ki preboleva norice ali herpes zoster. Norice lahko preprečujemo tudi s cepljenjem. Cepivo vsebuje žive in oslabljene viruse Varicella Zoster. Za zaščito se priporočata dva odmerka cepiva v razmiku 4–8 tednov.

#ZDRAVO

9


Svetovanja ob meritvah v Lekarni Ljubljana Ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana 20% POPUST na vse plačljive storitve.

SVETOVANJE OB MERITVAH * GLUKOZE V KRVI *

SVETOVANJE OB MERITVAH GLIKIRANEGA * HEMOGLOBINA

Cena storitve je 2,00 €.

*

Cena storitve je 8,00 €.

Brdo

14. 01. 2019

15.30-17.30

Črnuče

07. 01. 2019

15.30-17.30

Ivančna Gorica

10. 12. 2018

15.45-17.45

Lekarna pri šišenski knj.

12. 12. 2018

15.30-17.30

Logatec

11. 12. 2018

08.00-11.00

Trnovo

04. 12. 2018

15.30-17.30

Meritev glukoze v krvi izvajamo z merilnikom:

Cena storitve svetovanje ob meritvah glukoze je 2,00 €. Cena storitve svetovanje ob meritvah holesterola je 4,50 €.

**

10. 12. 2018

15.00-18.00

20. 11. 2018

08.00-11.00

18. 12. 2018

08.00-11.00

03. 12. 2018

15.00-18.00

07. 01. 2019

15.00-18.00

Fužine

19. 12. 2018

09.00-12.00

Grosuplje

12. 12. 2018

09.00-13.00

10. 12. 2018

08.00-11.00

Cerknica Citypark

Idrija

09. 01. 2019

09.00-12.00

Koseze

20. 12. 2018

09.00-12.00

Logatec

06. 12. 2018

09.00-13.00

Levstik

09. 01. 2019

11.00-14.00

Medvode Miklošič

14. 12. 2018

09.00-12.00

12. 12. 2018

15.00-18.00

16. 01. 2019

15.00-18.00

Metelkova

08. 01. 2019

09.00-12.00

Mirje

05. 12. 2018

09.00-12.00

Moste

11. 12. 2018

09.00-12.00

Nove Jarše

22. 11. 2018

09.00-12.00

Polje Rakovnik

29. 11. 2018

09.00-12.00

13. 12. 2018

10.00-13.00

10. 01. 2019

09.00-12.00

Savska

18. 12. 2018

09.00-12.00

Sončni log

11. 12. 2018

08.30-11.30

Stari trg pri Ložu

15. 11. 2018

08.00-11.00

Šiška

10. 12. 2018

09.00-12.00

Škofljica

19. 12. 2018

09.00-13.00

Tehnološki Park

11. 01. 2019

09.00-12.00

Trzin

04. 12. 2018

09.00-12.00

Vila Urbana

29. 11. 2018

10.00-12.00

WTC

05. 12. 2018

08.30-11.30

Meritve holesterola in glukoze v krvi izvajamo z merilnikom:

10

#ZDRAVO

12.00-15.00 12.00-15.00 12.00-15.00 12.00-15.00

Meritev glikiranega hemoglobina izvajamo s pomočjo partnerja:

Črnuče

SVETOVANJE OB MERITVAH GLUKOZE V KRVI ** IN MERJENJE HOLESTEROLA S SVETOVANJEM Brdo

14. 12. 2018 19. 12. 2018 20. 12. 2018 06. 12. 2018

SVETOVANJE PRI SLADKORNI BOLEZNI IN PRESEJALNI VPRAŠALNIK FINDRISC (presejalni vprašalnik FINDRISC podaja oceno tveganja za razvoj sladkorne bolezni)

*

*

Centralna lekarna Fužine Mirje Lekarna pri polikliniki

Grosuplje Ivančna Gorica Metelkova Miklošič Moste Mirje Rakovnik Savska Sončni log Šentvid Škofljica

V JE STORITE ČNA A L P Z E BR

17. 12. 2018 19. 12. 2018 04. 01. 2019 19. 12. 2018 17. 12. 2018 08. 01. 2019 12. 12. 2018 16. 01. 2019 11. 12. 2018 05. 12. 2018 13. 12. 2018 10. 01. 2019 18. 12. 2018 11. 12. 2018 08. 01. 2019 19. 12. 2018

15.00-18.00 09.00-12.00 15.00-18.00 11.00-13.00 09.00-13.00 09.00-12.00 15.00-18.00 15.00-18.00 09.00-12.00 09.00-12.00 10.00-13.00 09.00-12.00 09.00-12.00 08.30-11.30 15.00-17.00 9.00-13.00

SVETOVANJE OB OSTEOPOROZI IN PRESEJALNI V JE STORITE ČNA A L VPRAŠALNIK FRAX (presejalni vprašalnik P Z BRE FRAX podaja oceno tveganja za osteoporotični zlom) Centralna lekarna

Črnuče Grosuplje Ivančna Gorica Lekarna pri ZD Grosuplje Lekarna pri šišenski knj. Metelkova Mirje Rakovnik Šentvid Škofljica Zlatica Vrhnika

29. 11. 2018 11. 12. 2018 12. 12. 2018 09. 01. 2019 05. 12. 2018 06. 12. 2018 08. 01. 2019 19. 12. 2018 17. 12. 2018 11. 12. 2018 08. 01. 2019 07. 01. 2019 08. 01. 2019 12. 12. 2018 13. 12. 2018 10. 01. 2019 18. 12. 2018 19. 12. 2018 14. 12. 2018

09.00-12.00 09.00-12.00 09.00-12.00 09.00-12.00 15.00-18.00 15.00-18.00 09.00-12.00 11.00-13.00 09.00-13.00 07.00–10.00 07.00–10.00 09.00-11.00 09.00-12.00 09.00-12.00 10.00-13.00 09.00-12.00 10.00-12.00 09.00-13.00 10.00-13.00


PLETIZMOGRAFIJA

*

*

Za merjenje venskega pretoka se je potrebno predhodno naročiti v lekarni.

HOMEOPATSKI POSVET (posvet z mag. farm. homeopatom)

V JE STORITE ČNA A L BREZP

Grosuplje

13. 12. 2018

09.00-12.00

Stari trg pri Ložu

20. 12. 2018

08.00-11.00

Mirje

05. 12. 2018

09.00-12.00

Podpeč

18. 12. 2018

09.00-12.00

Savska

30. 11. 2018

08.00-12.00

Vnanje Gorice

20. 12. 2018

09.00-12.00

Zlatica Vrhnika

19. 12. 2018

09.00-12.00

Meritev venskega pretoka izvajamo s pomočjo partnerja:

V JE STORITE ČNA BREZPLA

SVETOVANJE O NEGI KOŽE Centralna lekarna

V JE STORITE ČNA A L P Z BRE

Lekarna Supernova V primeru odsotnosti mag. farm. homeopatinje svetovanje odpade. Prisotnost se lahko preveri na tel. 01/280 86 77.

od ponedeljka do petka

10.00–14.00

WTC

od ponedeljka do petka

7.30-19.00

Lekarna pri polikliniki

05. 12. 2018

10.00-12.00

Metelkova

13. 12. 2018

15.00-18.00

Tehnološki park

10. 01. 2019

09.00-11.00

Izdaja homeopatskih zdravil in svetovanje poteka v naslednjih enotah Lekarne Ljubljana, ki imajo pooblaščeno osebo za izdajo homeopatskih zdravil: Supernova, Bežigrad, Bežigrajski dvor, Brdo, Centralna, Cerknica, Črnuče, Fužine, Logatec, Log - Dragomer, Medvode, Metelkova, Miklošič, Nove Jarše, Lekarna pri polikliniki, Polje, Rakovnik, Šentvid, Škofljica, Lekarna pri šišenski knjižnici, WTC, Vič, Vrhnika, Ivančna Gorica, Moste, Grosuplje

V JE STORITE ČNA BREZPLA

04. 12. 2018

14.00–16.00

17. 12. 2018

12.00-14.00

03. 01. 2019

12.00-14.00

Fužine

11. 12. 2018

10.00–14.00

Miklošič

07. 12. 2018

13.00-14.30

Ivančna Gorica

19. 12. 2018

08.00–11.00

Mirje

04. 01. 2019

09.00-12.00

Lekarna pri ZD Grosuplje

12. 12. 2018

07.00–10.00

29. 11. 2018

13.00-14.30

27. 12. 2018

13.00-14.30

06. 12. 2018

11.00–13.00

06. 12. 2018

11.00–13.00

13. 12. 2018

11.00–13.00

03. 01. 2019

11.00–13.00

Citypark

Miklošič Nova lekarna Postojna Supernova

INDIVIDUALNO SVETOVANJE O NEGI KOŽE

Za lepo in zdravo kožo je, poleg zdravega življenjskega sloga, bistvenega pomena tudi pravilna nega kože. V Lekarni Ljubljana smo se, poleg vsakodnevnega svetovanja, odločili za individualni pristop k svetovanju o negi kože. Na svetovanje o negi kože se lahko naročite pri farmacevtskem tehniku v lekarni. Z veseljem vam bomo pomagali in skupaj z vami izbrali najboljši izdelek.

BACHOVA CVETNA TERAPIJA (podrobnejši posvet)

Bachova cvetna terapija, priprava mešanice in posvet poteka v izbranih enotah Lekarne Ljubljana: Supernova, Centralna lekarna, Citypark, Logatec, Medvode, Metelkova, Miklošič, Polje, Škofljica, Vrhnika, Lekarna pri polikliniki, Lekarna pri šišenski knjižnici.

EV JE

STORIT ČNA SVETOVANJE OB MERJENJU VENSKEGA BREZPLA PRETOKA V NOGAH S PLETIZMOGRAFOM (Za svetovanje se je potrebno predhodno naročiti v lekarni) Bežigrad

12. 12. 2018

09.00–12.00

Centralna lekarna

18. 12. 2018

09.00–12.00

Cerkno

04. 12. 2018

09.00–12.00

11. 12. 2018

12.00–15.00

08. 01. 2019

12.00–15.00

Fužine

06. 12. 2018

09.00–12.00

Citypark

SVETOVANJE PRI TEŽAVAH S PROSTATO IN PRESEJALNI VPRAŠALNIK IPSS (presejalni vprašalnik IPSS meri izraženost simptomov ob težavah spodnjih sečil)

V JE STORITE ČNA BREZPLA

30. 11. 2018

09.00-12.00

Idrija

03. 12. 2018

09.00–12.00

10. 01. 2019

09.00-12.00

Ivančna Gorica

20. 12. 2018

08.00–11.00

Grosuplje

19. 12. 2018

11.00-13.00

Ivančna Gorica

17. 12. 2018

09.00-13.00

01. 12. 2018

09.00–11.30

11. 12. 2018

07.00–10.00

12. 01. 2019

09.00–11.30

08. 01. 2019

07.00–10.00

13. 12. 2018

08.00–11.00

Mirje

09. 01. 2019

09.00-12.00

Škofljica

19. 12. 2018

09.00-13.00

14. 12. 2018

07.00–10.00

Zlatica Vrhnika

14. 12. 2018

10.00-13.00

10. 01. 2019

07.00–10.00

Centralna lekarna

Lekarna pri ZD Grosuplje

Lekarna pri polikliniki

Miklošič

ZD Grosuplje

#ZDRAVO

11


Hvaležni za 2018

Večer Ljubhospica z New Swing Quartetom Dragi prijatelji in podporniki, Hiša Ljubhospica bo februarja prihodnje leto sklenila že tretje leto delovanja. Pred zaključkom leta, ki je bilo za nas izjemno delovno in polno dragocenih spoznanj, se želimo zahvaliti za vso podporo naših srčnih donatorjev, predvsem našega ustanovitelja Lekarne Ljubljana, s pomočjo katerih zagotavljamo, da je oskrba v hiši brezplačna. Zahvaliti se želimo tudi lokalni skupnosti in vsakemu od vas, ki podpirate naše delo in verjamete v poslanstvo hospica. Slovo od letošnjega leta bo tako še posebej slovesno, saj ga bomo obeležili z večerom zgodb in glasbe, s katerimi bomo širili misel hospica, da je vsak trenutek življenja dragocen. Dobrodošli, da se nam pridružite na tem čudovitem praznovanju!   S ponosom napovedujemo, da bo za glasbeni del večera poskrbel edinstveni New Swing Quartet, ki nas bo razvajal z duhovnimi in božičnimi skladbami in tako zaokrožil osrednje sporočilo večera – Hvaležni za še eno leto, hvaležni za življenje.  

Prisrčno vas vabimo 28.12.2018 ob 20. uri v Cerkev Marijinega oznanjenja (frančiškansko cerkev) na Prešernovem trgu v Ljubljani. Vstop prost, dobrodošli prostovoljni prispevki za Hišo Ljubhospica.


VELIKE UGODNOSTI ZA ZBRANA JABOLKA ZVESTOBE

MATIČNI MLEČEK 750 MG

OIL OF THE KING – KRALJEVO OLJE

Prehransko dopolnilo z medom, svežim matičnim mlečkom, pantotensko kislino in vitaminom B6. Primerno za otroke od 6. leta dalje, 10 plastenk po 15 ml.

Balzamični gel vsebuje kombinacijo eteričnih olj njivske mete, mire, belega čajevca, bosvelije, rdečega bora, timijana in sivke, 50 ml. Balzamične kapljice BALZAMIČNE KAPLJICE vsebujejo kombinacijo BALZAMIČNI GEL€ redna cena: 9,12 redna cena: 11,95 € eteričnih olj njivske cena s Kartico zvestobe cena s Kartico zvestobe mete, mire, čajevca, POPUST: € bosvelije in rdečega 2 50 % 4,56 5,98 € 2 POPUST: 50% bora, 10 ml.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

redna cena: 13,92 € cena s Kartico zvestobe

6,96 €

2

POPUST:

50%

ALOE VERA X2, ALOE VLAŽILNA KREMA ZA OBRAZ

ALOE VERA X2, ALOE BALZAM ZA USTNICE ZF 15 Vsebuje arganovo olje, karitejevo maslo in vitamin E, 5,7 ml.

Vsebuje hialuronsko kislino in UV filter. Primerna je za občutljivo in netolerantno kožo, nagnjeno k pordelosti, 50 ml.

redna cena: 5,45 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 14,95 € cena s Kartico zvestobe

2,73 €

2

POPUST:

7,48 €

50%

ZELIŠČNI IN SADNI ČAJ

POPUST:

50%

ALGO-DERM KREMA

Krema z rjavo morsko algo je namenjena vsakodnevni negi obraza in vratu. Primerna je za nego zahtevne in občutljive kože. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana, 50 ml.

Zeliščni čaj Lipa (Tiliae flos), 40 g.

Sadni čaj Aronija, višnja vsebuje 80 % plodov (brusnica, aronija, hruška, šipek, višnja), 100 g.

3

LIPA redna cena: 4,06 € cena s Kartico zvestobe

2,03 €

2

POPUST:

50%

ARONIJA, VIŠNJA redna cena: 3,39 € cena s Kartico zvestobe

1,70 €

2

POPUST:

50%

redna cena: 15,07 € cena s Kartico zvestobe

7,54 €

3

POPUST:

50%

KYOLIC

Prehransko dopolnilo s staranim izvlečkom česna. Naravni proces staranja odstrani neprijetni vonj česna in ga naredi prijaznega do želodca. V akciji Omega-3, 90 kapsul in Curcumin, OMEGA-3 redna cena: 24,41 € 50 kapsul. cena s Kartico zvestobe Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

12,21

3

POPUST:

50

%

ELASTIČNA OPORA

Na voljo elastična opora za koleno in gleženj. V vsakem pakiranju sta dve opornici. CURCUMIN redna cena: 25,22 € cena s Kartico zvestobe

12,61

3

POPUST:

50

%

redna cena: 2,90 € cena s Kartico zvestobe

1,00 €

Predstavljeni izdelki so na voljo do odprodaje akcijskih zalog.

2

POPUST:

65%

#ZDRAVO

13


VELIKE UGODNOSTI ZA ZBRANA JABOLKA ZVESTOBE SKODELICA MALČEK

MALČEK NAHRBTNIK

Steklena skodelica dekorirana z zmajčkom Malčkom je izdelana v Sloveniji, v Steklarni Hrastnik. Skodelica je pakirana v lični darilni embalaži, 275 ml.

3,00

Nahrbtnik v podobi zmajčka Malčka ima velik predal in sprednji manjši predal ter dve stranski mrežici za shranjevanje stvari. Izdelan je iz neoprena in je tako izjemno trpežen ter odporen na poškodbe in na različne vremenske razmere (sonce, dež). Velikost 34 cm.

redna cena: 5,99 € cena s Kartico zvestobe POPUST: € 5 50 %

10,42 €

redna cena: 14,89 € cena s Kartico zvestobe POPUST: 3 30 %

8,40 €

redna cena: 12,00 € cena s Kartico zvestobe POPUST: 2 30 %

MALČEK PLIŠASTA IGRAČA Prikupna plišasta igrača v podobi zmajčka Malčka, velikost 22 cm. redna cena: 8,66 € cena s Kartico zvestobe

6,06 €

2

POPUST:

30%

POUČNO ZIMSKO BRANJE ZA NAŠE MALČKE SLIKANICE

Na voljo: Ranil sem se! Kaj naj storim?; Moje čudovito telo; Na pomoč, zbolel sem; Prdeča princesa; Založba Lekarna Ljubljana redna cena: 9,80 € cena s Kartico zvestobe

6,86 € 14

#ZDRAVO

2

POPUST:

30%

SLIKANICA PRIGODE ZMAJČKA MALČKA - ZMAJČEK MALČEK ČOFNE V LUŽO Zmajček Malček je tak kot vsi otroci. Rad se potepa in rad preskakuje luže. Vse večje in večje. Do prevelike. Mama zmajka je taka kot vse mame. Nadvse rada ima svojega Malčka in malo jo skrbi zanj. Zato mu priporoča, naj ne počne neumnosti. Malček seveda vse obljubi. In, kot vsi otroci, tudi čisto resno misli. 25 strani, Založba Lekarna Ljubljana.


PO DARILA V LEKARNO LJUBLJANA SKODELICA S POTISKOM ČIPKE

Steklena skodelica potiskana z vzorcem ročno izdelane slovenske klekljane čipke je izdelana v Sloveniji, v Steklarni Hrastnik. Skodelica je pakirana v lični darilni embalaži, 420 ml. Na voljo od 5. 12. 2018

redna cena: 6,99 € cena s Kartico zvestobe

3,50 €

5

POPUST:

50%

PRISRČNI ČAJ

DARILNI PAKET, DNEVNA IN NOČNA KREMA

Zeliščni čaj vsebuje cvetove lipe, liste navadnega sleza, plodove šipka in cvetove črnega bezga. Zeliščni čaj pijte kot osvežilni napitek večkrat dnevno, 40 g.

Dnevna krema z vitaminoma C in E je namenjena vsakodnevni negi kože obraza in vratu. Za vse tipe kože, 50 ml.

2,45

Nočna krema vsebuje lanolin, olivno olje ter vitamina A in E. Namenjena je za nočno nego kože obraza in vratu. 50 ml.

MAZILO ZA USTNICE

Mazilo za ustnice neguje in varuje pred vplivi okolja, Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana, 5 ml.

Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana. redna cena: 10,78 € cena s Kartico zvestobe

5,39 €

5

redna cena: 3,50 € cena s Kartico zvestobe POPUST: € 3 30 %

POPUST:

50%

redna cena: 2,54 € cena s Kartico zvestobe

1,27 €

2

POPUST:

50%

»Vzorec čipke je zasnovan na motivu jabolka, prepoznavnega simbola Lekarne Ljubljana. V sebi združuje dve za Slovenijo najbolj značilni klekljarski tehniki - široki ris z rogljički in ozki ris. V dediščini se ta kombinacija nikoli ne pojavlja v istem vzorcu, saj je čipka v tehniki širokega risa svoj največji razcvet doživela v obdobju od druge polovice 19. stoletja do prve svetovne vojne, čipka v tehniki ozkega risa pa se je pojavila v obdobju med obema vojnama in odločilno zaznamovala ves preostanek 20. stoletja. Pri tem vzorcu gre torej za novo, t. i. avtorsko klekljano čipko, ki nastaja danes, po svobodnem navdihu avtorja ali - kot v našem primeru - po naročilu, v sodelovanju med naročnikom, oblikovalcem in risarjem vzorca. Na željo Lekarne Ljubljana sem ustvarila vzorec, ki ga bodo ljudje zlahka prepoznali kot tipično slovensko oz. idrijsko čipko, čeprav je v resnici sodoben, izrisan posebej za kolekcijo izdelkov in promocijskih materialov, s katerimi Lekarna Ljubljana napoveduje, da v letu 2019 beleži 70 let delovanja.« Tina Koder Grajzar, avtorica vzorca čipke

#ZDRAVO

15


VELIKE UGODNOSTI ZA ZBRANA JABOLKA ZVESTOBE ODEJA IZ FLISA Z ROKAVI

KOMPLET GRELNIH COPAT IN GRELNIKA ZA VRAT

Lahka odeja iz flisa se prilega odraslim in starejšim otrokom. Primerna je za pranje v pralnem stroju in se ne kosmati ter tako dalj časa ostane mehka in je videti kot nova. Mere izdelka (v mm): 1.828 × 1.320 × 10, v modri barvi. Material: 100% flis.

Grelni copati in grelnik za vrat so oblikovani tako, da se prilegajo vašim stopalom in vratu. Copati imajo grelni vložek, ki ga lahko odstranite in segrejete v mikrovalovni pečici, nato pa ga vstavite nazaj v žepek na dnu copat. Grelnik za vrat je primeren za gretje v mikrovalovni pečici.

redna cena: 19,91 € cena s Kartico zvestobe

13,94 €

3

POPUST:

16,04 €

30%

redna cena: 22,91 € cena s Kartico zvestobe POPUST: 3 30 %

ŠČIPALEC ZA NOHTE Z LUPO

Ščipalec za nohte z lupo omogoča varnejše striženje nohtov. Ima odstranljiv plastični pokrov za boljši oprijem, medtem ko magnetno pritrjena lupa omogoča boljši pogled na nohte.

POTOVALNA BLAZINA IZ SPOMINSKE PENE Namenjena je lajšanju napetosti v vratu pri sedenju, za uporabo na potovanjih, med počitnicami, ob gledanju televizije ali pri branju.

redna cena: 7,36 € cena s Kartico zvestobe

3,68 €

2

POPUST:

50%

redna cena: 9,91 € cena s Kartico zvestobe

6,94 €

2

POPUST:

30%

GRELNIK ZA VRAT

Grelnik iz mehkega pliša je namenjen izvajanju toplotne terapije in hlajenju. Za ogrevanje izdelek položite v pečico (12 min, 110 ˚C) ali mikrovalovno pečico (90 sekund, 800 W), za hlajenje pa za 2 uri v hladilnik ali zamrzovalnik. Prevleka grelnika se lahko odstrani in je pralna.

NISSEI MERILNIK KRVNEGA TLAKA DS-11

Merilnik krvnega tlaka ima možnost priklopa na adapter, 60 spominskih mest in manšeto za obseg roke do 42 cm. Priložene baterije, 5 let garancije. redna cena: 64,99 € cena s Kartico zvestobe

POPUST:

#ZDRAVO

3po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

Akcija velja za knjige: • Ko se življenje obrne na glavo • Supermarket lepote • Skrivnostna aloja

u go dn

AKTUALNE IN POUČNE KNJIGE IZ LEKARNE LJUBLJANA

16

9,97 €

30%

e z ves tobe

5

tic

45,49 €

redna cena: 19,94 € cena s Kartico zvestobe POPUST: 3 50 %


PO DARILA V LEKARNO LJUBLJANA VICHY MINERAL 89 DNEVNI BOOSTER

Dnevna nega za močnejšo in polnejšo kožo. Primeren je za vse tipe kože. Vsebuje 89% mineralizirane termalne vode Vichy in hialuronsko kislino, 50 ml.

Krema z UV filtrom hrani in neguje suho kožo, 50 ml. redna cena: 4,95 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 20,49 € cena s Kartico zvestobe

15,98 €

ALOE VERA X2, ALOE KREMA ZA ROKE

4

POPUST:

22%

3,47 €

1

POPUST:

30%

REMESCAR DARILNI PAKET

Posebna kolekcija za nego kože okoli oči. Paket vsebuje: Remescar kremo podočnjaki in temni kolobarji, 8 ml; Remescar kremo gubice okoli oči, 8 ml in Remescar kremo utrujen videz, 15 ml. redna cena paketa:

59,88 € MELVITA L'OR BIO IZJEMNO ZLATO OLJE

100 % naravno suho olje, ki vsebuje arganovo olje, kendi olje, inca inchi olje, olje buriti in pracaxi olje, se dobro vpije v kožo. Koža je nahranjena in mehka, lasje so svetleči, krepki in zaščiteni. 50 ml. redna cena: 20,00 € cena s Kartico zvestobe

17,00 €

4

POPUST:

15%

#ZDRAVO

17


ZRELA LETA

PEGASTI BADELJ

KALMIN

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 7,10 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 16,64 € cena s Kartico zvestobe

Prehransko dopolnilo s silimarinom in holinom, ki ima vlogo pri delovanju jeter, 30 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

POPUST:

13,31 €

20%

Prehransko dopolnilo vsebuje kolagen tipa II, hondroitin sulfat, hialuronsko kislino in izvleček šipka z vitaminom C. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti, 60 kapsul.

20%

Vsebuje patentirano obliko pegastega badlja, vitamin E, črni poper in artičoko, 30 kapsul. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 17,89 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 22,21 € cena s Kartico zvestobe

15,21 €

POPUST:

15%

4

POPUST:

15%

KADERMIN

u go dn

Medicinski pripomoček v obliki pršila ali kreme ustvari zaščitni film in s tem pomaga naravnim procesom pri obnovi kože. Kadermin se uporablja za oskrbo in celjenje manjših ran, prask, odrgnin in opeklin. Na voljo Kadermin prah v pršilu za rane, 125 ml ali Kadermin krema, 15 ml.

a ime i k e K ar tn

os

tz

1po5pu%st

e z ves tobe

KONJSKI BALZAM PHARMAVITAL

tic

4

POPUST:

HEPAFAR FORTE

FLEXIFORCE PLUS KAPSULE

18,88 €

3

Na voljo s hladilnim učinkom ali z grelnim učinkom - s čilijem, 500 ml

u go dn

2po0pu%st

a ime i k e K ar tn

os

tz

Izdelka nista na voljo v enoti Nova lekarna Postojna. Medicinski pripomoček.

e z ves tobe

2

tic

5,68 €

Prehransko dopolnilo s hidrolizatom mlečne beljakovine kazeina v obliki kapsul, 30 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

hladilni učinek

s čilijem-grelni učinek

redna cena: 6,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 8,14 € cena s Kartico zvestobe

5,52 €

6,51 € www.bolezni-ven.si

v v

BOLECINA KRVAVITEV SRBENJE O

NOV

t

DTX 1018OHB

ble 36 ta

18

#ZDRAVO

DETRALEX, kombinacija flavonoidov, je venoaktivno zdravilo, ki s protivnetnim delovanjem uèinkovito premaguje težave s hemoroidi. Pred uporabo natanèno preberite navodilo! O tveganju in neželenih uèinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


MALČKI

LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP + Balzam je primeren za občutljivo, suho, razdraženo kožo in kožo nagnjeno k srbečici, atopiji in alergijam. Primeren je za dojenčke, otroke in odrasle, 400 ml.

4

POPUST:

23%

MYNUTI NELLY IN PRIJATELJI, MULTIVITAMINI ZA OTROKE Prehransko dopolnilo z vitamini in minerali za otroke od 3. leta dalje so okusni želejčki različnih oblik in sadnih okusov. Želejčki vsebujejo naravna barvila in so brez glutena, 50 želejčkov. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

7,06

2

POPUST:

20

%

LA ROCHE-POSAY CICAPLAST BAUME B5

Balzam, ki spodbuja pomiritev in obnovitev kože telesa, obraza in ustnic pri odraslih, otrocih in dojenčkih, 40 ml. redna cena: 9,17 € cena s Kartico zvestobe POPUST: € 2 25%

6,88

Medicinski pripomoček.

redna cena: 19,79 € cena s Kartico zvestobe

4

POPUST:

10%

MEDIBLINK NOSNI ASPIRATOR 2 V 1 M400

Aspirator za nosek 2 v 1 za uporabo na vdih ali s sesalcem omogoča enostavno in varno odstranjevanje sluzi iz noska. Priložena 2 mehka, silikonska nastavka za dojenčke in otroke. Čiščenje je enostavno, ne vsebuje BPA. Medicinski pripomoček.

redna cena: 18,98 € cena s Kartico zvestobe

15,18 €

redna cena: 8,83 € cena s Kartico zvestobe

Hladilna pena za nego otrok z noricami, ki hladi in pomiri kožo ter ublaži srbenje, 100 ml.

17,81 €

redna cena: 22,06 € cena s Kartico zvestobe

16,99 €

POXCLIN® PENA

4

POPUST:

20%

MEDIBLINK TERMOMETER BREZKONTAKTNI 6V1 M320 Termometer je enostaven za uporabo, temperaturo izmeri v 1 sekundi. Poleg telesne temperature lahko merite tudi temperaturo predmeta, tekočine, površine in prostora. Z zvočnim in vizualnim opozorilom, 30 spominskimi mesti in možnostjo neslišnega delovanja (primeren tudi za dojenčke). Priložene baterije. 2 leti garancije. Medicinski pripomoček.

redna cena: 38,98 € cena s Kartico zvestobe

31,18 €

6

POPUST:

20%

#ZDRAVO

19


NEGA TELESA

VO O N

20%

a ime i k e K ar tn

tz

e z ves tobe

4po0pu%st

a ime i k e K ar tn

ug o dn

2po0pust

tz

%

a ime t n i k e K a r

os

NIČ VEČ!

tz

POPUST:

4

Akcija velja za izdelke: Dnevna nega z ZF 30, 50 ml; Nočna nega, 50 ml in koncentrat, 6 x 5 ml.

RILASTIL XEROLACT [ATOPIC]

RAZDRAŽENA KOŽA? SRBEČA KOŽA? NESPEČNOST?

2po5pu%st

os

Izdelki zmanjšajo izrazitost temnih madežev in neenakomernega tena kože. Koža je po uporabi bolj sijoča, saj nega spodbuja tudi koži lastne obnovitvene procese.

20%

u go dn

29,74

EUCERIN EVEN BRIGHTER

16,47 €

POPUST:

tic

Akcija velja za vse izdelke Naturavit: kremni šampon (več vrst), regenerator (več vrst), sprej za zaščito las in serum za cepljene konice las.

Optimizira dnevno nego proti gubam z dodatkom hialurona za popolno nego v vsaki plasti kože. Brez parfuma, brez parabena, 30 ml. redna cena: 34,99 € cena s Kartico zvestobe POPUST: € 3 15%

#ZDRAVO

NATURAVIT

4

OLJE redna cena: 20,59 € cena s Kartico zvestobe

os

a ime i k e K ar tn

EUBOS ANTI AGE HYALURON 3D BOOSTER

20

15,20 €

e z ves tobe

tz

KREMA redna cena: 19,00 € cena s Kartico zvestobe

u go dn

2po5pu%st

os

Avène linija Cold Cream neguje in vlaži kožo. Izdelki so prijetnega vonja, primerni za otroke in odrasle. Akcija velja za celotno linijo izdelkov Avène Cold cream.

30%

u go dn

AVÈNE COLD CREAM

2

tic

7,11 €

A-Derma Exomega Control emolientna krema za nego suhe in k atopiji nagnjene kože. Primerno za dojenčke, otroke in odrasle, 200 ml.

POPUST:

e z ves tobe

redna cena: 10,15 € cena s Kartico zvestobe

tic

Izdelka ni na voljo v enoti Nova Lekarna Postojna. Medicinski pripomoček.

A-derma Exomega emolientno olje za tuširanje je namenjeno umivanju suhe in k atopiji nagnjene kože. Za obraz in telo. Primerno za otroke in odrasle, 500 ml.

e z ves tobe

Večnamenska raztopina za razkuževanje, shranjevanje, čiščenje, vlaženje in izpiranje leč ter odstranjevanje proteinskih nečistoč. Raztopina je primerna za vse tipe leč, vključno s silikonskimi lečami s hidrogelom. Priporočamo jo ljudem z občutljivimi očmi. Priložena je tudi antibakterijska škatlica za leče s srebrovimi ioni, 400 ml.

A-DERMA EXOMEGA

tic

PROCULIN LENS, RAZTOPINA ZA NEGO LEČ

Nova dermatološka linija za atopijski dermatitis, za dojenčke, otroke in odrasle. www.pharmagea.com Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za izdelke Rilastil Xerolac Atopic prikazane na oglasu.


NEGA TELESA

Izdelki so namenjeni vsem, ki imajo težave z občasnim izpadanjem las. Akcija velja za celotno linijo izdelkov Ducray ANAPHASE +.

e z ves tobe

a ime i k e K ar tn

os

tz

Medicinski pripomoček je namenjen odstranjevanju navadnih bradavic in bradavic na stopalu. V aplikatorju v obliki pisala je visokokoncentriran TCA-gel (triklorocetnokislinski gel), ki odstranjuje bradavice tako, da jih s kemijskim delovanjem izkorenini. Gel povzroča luščenje roževinastega tkiva bradavice in pomaga uničiti virusnega povzročitelja. Koža se po oluščenju bradavice obnovi, 1,5 ml.

tic

u go dn

Medicinski pripomoček.

redna cena: 12,01 € cena s Kartico zvestobe

2po5pu%st

u go dn

Na voljo več vrst: Obliži za lajšanje težav pri kurjih očesih (med prsti 10x; srednja velikost 10x ali s salicilno kislino 6x), Obliži za lajšanje težav pri valgusni deformaciji 5x ali Obliži za lajšanje težav pri kalusu 6x.

Izdelka ni na voljo v enoti Nova Lekarna Postojna. Medicinski pripomoček.

Medicinski pripomoček.

redna cena: 17,94 € cena s Kartico zvestobe

a ime i k e K ar tn

os

ALHYDRAN

Medicinski pripomoček je namenjen za uporabo pri zdravljenju lezij povezanih z atopijskim dermatitisom. Hidrogel Pediacyn zmanjšuje suhost, srbenje in rdečico kože, 45 g.

2po5pu%st

tz

Medicinski pripomoček.

PEDIACYN HIDROGEL

15,25 €

20%

COMPEED OBLIŽI

a ime i k e K ar tn

os

tz

POPUST:

2

e z ves tobe

u go dn

Tekoča intimna mila za naravno ravnovesje vaginalne flore (pH=4,0). Ne dražijo in ne izsušujejo intimnih predelov, ščitijo pred bakterijami in so brez alergenov. Na voljo več vrst: Intimea Hygieia 200 ml: Classic, Wild apple, Jasmine, Anseiza perianalno nego ali intimni robčki 20 kom.

tic

INTIMEA

e z ves tobe

9,61 €

tic

DUCRAY ANAPHASE +

2po0pu%st

WARTNER PISALO ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC

Negovalna vlažilna krema za nego poškodovane kože. Zmanjšuje srbenje in rdečico suhe in občutljive kože, 30 ml. redna cena: 15,86 € cena s Kartico zvestobe

4

POPUST:

13,48 €

15%

POPUST:

15%

3

AKTIVNI KISIK - NOV KONCEPT ZDRAVJA IN LEPOTE - oralna raztopina in sprej

ni ki tiv

v

siti

sen

for

te

BREZ ALKOHOLA in BREZ KLOROHEKSIDINA

OROXID® z aktivnim kisikom za dnevno in intenzivno ustno higieno ter za tretiranje težav v ustni votlini, kot so: • parodontitis, gingivitis, • posegi, • razdražene, krvaveče, vnete dlesni, • higiena za fiksne protetične nadomestke in zobne vsadke, • ortodontske nepravilnosti, • zobne obloge / obarvanost zob, • zadah. Ne vsebuje alkohola in klorheksidina. Varen je za odrasle in otroke.

www.oroxid.si

o

OXILVER® Skin Gel 100ml

br

i io n

zir

sik

ak

- raztopina in gel za kožo in nohte a n o sr e

INOVATIVNA KOMBINACIJA aktivni kisik ionizirano srebro hialuronska kislina Aloe vera pantenol OXILVER® Nail Solution 100ml OXILVER® Skin Solution 100ml

OXILVER® Nail Solution

OXILVER® Skin Solution in Gel

je primeren za nego in kot pomoč pri težavah z nohti: • izboljša trdnost nohtov, • neguje in vlaži, • oksigenira in regenerira, • pomoč pri poškodovanih in vraščenih nohtih, • pomoč pri vnetjih in okužbah nohtov, • deluje blago antiseptično.

Nega in pomoč pri: • aknasti, • pordeli, občutljivi in • suhi koži. Kožo vlaži, oksigenira in regenerira ter pomirja. Zmanjša pigmentna znamenja, globino gub in daje svež videz. Deluje blago antiseptično, zato je primeren pri žuljastih stopalih in razpokah na petah.

Vsebuje pantenol.

Vsebuje hialuronsko kislino in Aloe vero.

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za izdelke Oroxid in Oxilver prikazane na oglasu.

www.oxilver.si

#ZDRAVO

21


ZA BOLJŠE POČUTJE

VITAMINI IN MINERALI

Prehransko dopolnilo z vitamini in minerali v obliki tablet, 30 tablet. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

2

POPUST:

20%

CENTRUM MULTIVITAMINI

Prehransko dopolnilo z vitamini in minerali. Na voljo več vrst: Za odrasle: A-Z (30 ali 60 tablet), po 50. letu: Silver 50+ (30 ali 60 tablet), za ženske: Women (30 tablet), za moške: Men (30 tablet) ali Junior, za otroke starejše od 4 let (30 žvečljivih tablet). Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

13,49 €

3

POPUST:

10%

SAMBUCOL

Za krepitev imunskega sistema, izvleček jagod črnega bezga, ki je bogat s flavonoidi. Akcija velja za celotno linijo Sambucol izdelkov.

a ime i k e K ar tn

os

tz

e z ves tobe

u go dn

2po5pu%st

tic

e z ves tobe

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

a ime i k e K ar tn

os

tz

redna cena: 14,99 € cena s Kartico zvestobe

tic

u go dn

2po5pu%st

Za imunsko obrambo telesa. Vitamin C, D3, B6, selen in cink imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vsebuje Wellmune® beta-glukan in Abigenol iz lubja bele jelke. V obliki praška za pripravo toplega ali hladnega napitka, 10 vrečk. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 7,44 € cena s Kartico zvestobe

5,95 €

BETACOLD PLUS

DOPPELHERZ AKTIV ODPORNOST DIREKT EISENBLUT PLUS TONIK

Prehransko dopolnilo vsebuje cink, selen in histidin. Cink in selen imata vlogo pri delovanju imunskega sistema. Za hitro in direktno uživanje, 20 vrečk

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 9,95 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 5,95 € cena s Kartico zvestobe

Tonik z visoko vsebnostjo železa in vitaminov. Vsebuje vitamin C za boljšo absorbcijo železa. Ne povzroča prebavnih težav, 450 ml.

8,96 €

2

POPUST:

10%

5,06 €

2

POPUST:

15%

M

Y

CM

MY

CY

MY

K

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

C

BIMEDIA d.o.o., www.hisa-zdravja.si

22

#ZDRAVO


PHARMAVITAL

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

GEL VRAŽJI KREMPELJ Za nego kože v predelu mišic, kosti in sklepov, 250 ml. redna cena: 5,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 13,52 € cena s Kartico zvestobe

3

POPUST:

os

e z ves tobe

a ime i k e K ar tn

tic

u go dn

Uporaba hidrolatov je enostavna: Pred uporabo hidrolat ni potrebno redčiti; Hidrolat popršimo na kožo in počakamo par trenutkov, da se posuši; Večje pakiranje - primerno za vso družino.

tz

Smilj blagodejno vpliva na regeneracijo kože, torej je odličen po vsakem sončenju!

Nepogrešljiva v poletnih dneh!

tic

a ime i k e K ar tn KREMA RDEČE

VINSKE TRTE ZA STOPALA IN NOGE Za masažo nog in stopal, 500 ml.

redna cena: 7,50 € cena s Kartico zvestobe

4,43 €

10%

100% naravni hidrolati in eterična olja avtohtonih rastlin Istre.

3po0pu%st

tz

os

Prehransko dopolnilo za normalno delovanje imunskega sistema. Napitek vsebuje 500 mg vitamina C, 165 μg selena, 10 mg cinka, rutin ter vitamina D3 in E, 6 stekleničk x 12,3 g.

2po5pu%st

e z ves tobe

IMMUNDOC® DIRECT

a ime i k e K ar tn

tic

tic

Medicinski pripomoček.

u go dn

Medicinski pripomoček.

12,17 €

tz

Vodoodporen večnamenski povoj z večsmerno elastičnostjo omogoča uporabo na gibljivih delih telesa. Povoj je mehak, diha in je zelo vpojen. Lepi se sam nase, ne pa s kožo, rano ali dlako. Brez lateksa. Primeren tudi za živali. Na voljo v modri in rjavi barvi, dimenzija 6 cm x 100 cm.

a ime i k e K ar tn

os

tz

e z ves tobe

2po0pu%st

2po0pu%st

os

u go dn

Večnamenski povoj za pričvrstitev gaze ali fiksacijo sklepov. Večsmerna elastičnost omogoča uporabo na gibljivih delih telesa. Lepi se sam nase, ne pa s kožo, rano ali dlako. Brez lateksa. Primeren tudi za živali. Na voljo v modri in kožni barvi, v različnih dimenzijah: 2,5 cm, 5 cm in 7,5 cm x 4,5 m.

MEDIBLINK SAMOLEPLJIVI VODOODPORNI POVOJ SOFT

u go dn

MEDIBLINK SAMOLEPLJIVI ELASTIČEN POVOJ

e z ves tobe

ZA BOLJŠE POČUTJE

5,63 €

Sivko so v Istri od nekdaj uporabljali za odganjanje komarjev in drugega nadležnega mrčesa.

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v izbranih enotah Lekarne Ljubljana: Lekarni Cerknica, Lekarni Grosuplje, Lekarni Koseze, Lekarni Metelkova, Lekarni Miklošič, Lekarni Polje, Lekarni Rakovnik, Lekarni Škofljica, Lekarni Trnovo, Lekarni Vič, Lekarni Vila Urbana in Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za vse izdelke Histria Botanica.

ugo

Aktivni in zdravi v zimo z

aktiv

dno

15P % OP

s t za

ime

tnik

e Ka

r t i ce

UST

z ve s

to b e

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za izdelke prikazane na oglasu.

www. toppharma.si

OPOZORILO: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

#ZDRAVO

23


ZA BOLJŠE POČUTJE

a ime i k e K ar tn

os

tz

tic

u go dn

2po0pu%st

e z ves tobe

www.prolat.si

T-cool & C-cool

T-clear & C-clear

u go dn

T-fit & C-fit

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

Okrepi telo

Pomiri telo

Prečisti telo

CBD rastlinske kapsule s fosfolipidi in magnezijem.*

CBD rastlinske kapsule s hmeljem in pasijonko.*

CBD rastlinske kapsule s kurkumo.*

Konoplja s črnim cajem.

Konopljin čaj z meto.

Konoplja z zelenim čajem.

tic

IZBOLJŠAJTE SVOJE POČUTJE

e z ves tobe

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za izdelke Texenergy prikazane na oglasu, na voljo različne velikosti.

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za vse izdelke prikazane na oglasu.

povišana telesna temperatura glavobol boleče grlo zamašen nos bolečine v mišicah

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

24

#ZDRAVO

Imetnik dovoljenja z zdravilom: Adriatic BST d.o.o., Verovškova 55, 1000 Ljubljana

MOČNEJŠI OD PREHLADA IN GRIPE

SI.41.C.F.6.V2.17.09

www.herba-medica.si


DECEMBER JANUAR

MESEČNA AKCIJA 20 % P OP USTA na vse izdelke Avène

1. 12. - 31. 12. 2018 Menstruacija, PMS Naravne kapljice

Razstrupljanje

Brez alkohola in konzervansov.

10 % PO P U STA

Nespe~nost

na predstavljene izdelke Soria Natural®

Naravne kapsule Podaljšano sproš~anje za delovanje preko cele no~i.

1. 12. - 31. 12. 2018

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

15 % POPU STA

15 % PO PU STA

na vse izdelke Natural Wealth®

3. 1. - 31. 1. 2019

na predstavljena izdelka Waya®

3. 1. - 31. 1. 2019

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializirani prodajalni LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcije so predvidene za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne veljajo za pravne osebe. Akcije ne veljajo za izdelke, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti in za promocijska pakiranja. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične.

www.lekarnaljubljana.si


Ne spreglejte akcijske ponudbe v LL VIVI! Visoke nosečniške spodnje hlačke z višjo oporo PAVIS

Pooperativni nedrček PAVIS Nedrček PAVIS zagotavlja učinkovito oporo in stabilizacijo za prsi po operacijah. Namenjen je procesu zdravljenja kirurške rane, tako da zagotavlja nadzorovano in raznoliko kompresijo. Poleg tega ščiti brazgotinsko tkivo in zmanjšuje nevarnost nastanka edema in pooperativnih zapletov.

Zelo raztegljiv pas iz mehke tkanine, opremljen s funkcijskim anatomskim trakom, ki zagotavlja podporo brez stiskanja, 100% bombaž. Za podporo trebuha in blaženje bolečin v hrbtu zaradi preobremenjenosti s težo.

Zaradi mehkega materiala in brezšivne tehnologije je nedrček zelo udoben. Nedrček ima priročno odprtino na sprednji strani, ki omogoča pregled operiranega predela. Na voljo velikosti S, M, L, XL in XXL. Medicinski pripomoček.

Različne velikosti, bele barve. Medicinski pripomoček. redna cena: 39,77 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

31,82

redna cena: 64,25 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

20%

51,40

Stabilizator pogačice z odprtino za pogačico PAVIS

Nudi oporo in zaščito v primeru poškodovanih mišic, tetiv in sklepov, ki nastanejo zaradi pritiska, preobremenjenosti ali poškodbe. Posebna oblika opornice omogoča več načinov zapiranja, odvisno od želenega pritiska.

Ker je popolnoma odprt, ga lahko enostavno nosite in prilagodite želeno kompresijo. Odprtina okoli pogačice pa zagotavlja stabilnost. Medicinski pripomoček.

Medicinski pripomoček.

redna cena: 82,72 €

66,18

20%

Opornica za zapestje PAVIS

Izjemno učinkovit in zelo udoben stabilizator pogačice se enostavno namesti in je kot nekakšne vrste sodoben povoj.

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

redna cena: 36,38 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

20%

29,10

POPUST:

20%

Ženski čevlji "shopping" HERGOS Ženska obutev, opremljena s posebnim odstranljivim ortopedskim vložkom. Izdelana za vsak trenutek dinamičnega dneva, zagotavlja udobje in dobro počutje. V črni barvi. Na voljo številke od 37 do 42.

KOLEDAR SVETOVANJ IN MERITEV: POSVET S FARMACEVTOM LEKARNE LJUBLJANA VSAK TOREK OD 9.00 DO 12.00 Naročanje ni potrebno.

redna cena: 113,97 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

redna cena: 133,74 €

POPUST:

91,18€ 20%

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

106,99€ 20%

Copati DOLOMITI SABATINI in HERGOS Izredno udoben in kakovosten copat z anatomskim podplatom, izdelan iz naravnih materialov. Odlična izbira za vse tiste, ki želijo udobje tekom celega dneva.

PRESEJALNO MERJENJE MINERALNE KOSTNE GOSTOTE Z ULTRAZVOKOM IN IZRAČUN TVEGANJA ZA OSTEOPOROZNI ZLOM Z RAČUNALNIŠKIM MODELOM FRAX

6. 12. 2018 OD 14.00 DO 17.00 Na meritev se je treba naročiti.*

Meritev bodo opravljali strokovnjaki iz Društva za osteoporozo. V času meritev vam bo na voljo tudi farmacevt iz Lekarne Ljubljana, ki bo opravljal svetovanje na osnovi izvidov meritev.

POSVET Z INŽENIRJEM ORTOTIKE IN PROTETIKE COPATI SABATINI Na voljo številke od 36 do 41. redna cena: 63,46 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

#ZDRAVO

Na voljo številke od 40 do 46. redna cena: 68,95 €

POPUST:

50,77€ 20%

26

COPATI HERGOS akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

55,16€ 20%

14. 12. 2018 OD 10.00 DO 12.00 Na posvet se je treba naročiti.* Posamezni posvet traja 10 minut.

*Na izbrane meritve in posvete se lahko naročite osebno v prodajalni LL Viva Prisojna, po telefonu (01 230 61 53) ali preko e-pošte (llviva.prisojna@llgrosist.si).


Po darila v LL VIVO!

POSEBNA PRAZNIČNA PONUDBA: Kakovostni, topli in udobni izdelki Fellhof iz ovčje kože. USNJENE OTROŠKE ROKAVICE Tople in mehke usnjene otroške rokavice brez prstov iz ovčje kože. V bež, modri, rjavi, cognac in roza barvi. Univerzalna velikost.

USNJENI OTROŠKI COPATI Udobni in topli otroški copati iz ovčje kože, notranjost je iz 100% volne. V bež, modri, rjavi, cognac in roza barvi. Na voljo velikosti 17/18, 19/20, 21/22, 23/24.

redna cena: 16,90 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

11,83

POPUST:

30%

redna cena: 16,90 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

11,83€ 30%

USNJENE PODLOŽENE ROKAVICE Usnjene in modne rokavice iz ovčje kože. V črni in bež barvi. Na voljo velikosti od 7 do 9,5. redna cena: 29,90 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

20,93€ 30%

VLOŽKI ZA ČEVLJE

USNJENI COPATI

Topli vložki za čevlje iz merino volne.

Usnjeni in udobni copati z ovčjo volno.

Na voljo številke od 36 do 46.

Na voljo številke od 36 do 45.

redna cena: 12,90 €

redna cena: 29,90 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

9,03€ 30%

POPUST:

20,93€ 30%

LL VIVA PRISOJNA

Prisojna ulica 7, 1000 Ljubljana T: 01 230 61 53, E: llviva.prisojna@llgrosist.si

Odpiralni čas:

Od ponedeljka do petka: 9.00 - 17.00 Sobota, nedelja in prazniki zaprto.

Posebna ponudba LL Viva velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 29. 11. 2018 do 14. 1. 2019 oziroma do odprodaje akcijskih zalog v specializirani prodajalni LL Viva Prisojna. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolne. LL Grosist d.o.o., Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana.

#ZDRAVO

27


SPLETNA LEKARNA LJUBLJANA

Miklavžev popust

lekarna po meri sodobnega človeka

20 % POPUSTA NA 1 IZDELEK PO VAŠI IZBIRI* S PROMOCIJSKO KODO

• Posebne spletne akcije.

MIKLAVZ20

• Brezplačna navadna dostava vsak prvi torek v mesecu.

V SPLETNI LEKARNI LJUBLJANA

• Članki in nasveti strokovnih sodelavcev Lekarne Ljubljana. • Posvetovanje s farmacevti prek spletnega obrazca Vprašajte farmacevta.

www.lekarnaljubljana.si OD 29. 11. DO 6. 12. 2018 * Promocijsko kodo lahko koristite ob enkratnem nakupu na en izbran izdelek v Spletni Lekarni Ljubljana (www.lekarnaljubljana.si). Promocijska koda je veljavna do 6. 12. 2018. Promocijske kode ni mogoče unovčiti na zdravila brez recepta, galenske izdelke, veterinarska zdravila brez recepta, začetne mlečne formule in knjige, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev ter na ostale izdelke, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje prodajo s popusti ali drugimi ugodnostmi. Promocijske kode ni mogoče unovčiti na izdelek, ki je že v akciji. Popusti se med seboj ne seštevajo.

R

A

Z

S

T A V A

Gunther von Hagens: Originalna razstava pravih človeških teles

V I T A L

vs topn i

10 %*

na k up

Rezervacije sprejemamo do zapolnitve mest na brezplačni številki 080 71 17 ali prek e-pošte: kartica zvestobe@lekarna-lj.si.

Do 20. januarja 2019

G o s p o d a r s ko r a z s t av i š č e, L j u b l j a n a

W W W. B O DY W O R L D S V I TA L . S I

28

#ZDRAVO

• 10%

na

· ponedeljek, 10. 12. 2018, 18.00 · ponedeljek, 7. 1. 2019, 18.00

ce

popu s t

Vodeni ogled razstave vključen v ceno vstopnice za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana:

* 10% popust velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana ob nakupu izbrane vstopnice za razstavo Body Worlds Vital, na blagajni Gospodarskega razstavišča Ljubljana.


Ugodnosti za imetnike Kartice zvestobe pri celotni ponudbi skupine Doktor 24* * Nižje cene veljajo za vse imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, ki se boste na pregled naročili ali pogodbo podpisali do 31. 12. 2018.

Pripravite se na sproščen december in prihajajoče praznike. Poskrbite že zdaj, da jih boste preživeli zdravi.

10 % nižja cena prvih 12 mesecev, za imetnike Kartice zvestobe

ali

Prve 3 mesece brezplačno

za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana in unovčitev 5 jabolk zvestobe.

25 % nižja cena za sončna in korekcijska očala, na redne cene in kolekcije ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

Specialistični pregledi in radiološka diagnostika 10 % nižja cena na vse specialistične preglede in ostale zdravstvene storitve na Kliniki Doktor 24 ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

Posebna ponudba - Doktor 24 Klinika – izbrani pregledi - višji popusti ob unovčitvi 5 jabolk zvestobe, in sicer: Meritev gleženjskega indeksa – V kakšnem stanju so vaše arterije? Redna cena: 20 € 50 % nižja cena ob unovčitvi 5 jabolk zvestobe Cena s popustom: 10 €

Ultrazvok trebušnih organov Redna cena: 59 € 25 % nižja cena ob unovčitvi 5 jabolk zvestobe Cena s popustom: 44,25 €

MR - magnetna preiskava glave, hrbtenice ali sklepov Redna cena: 210 € 20 % nižja cena ob unovčitvi 5 jabolk zvestobe Cena s popustom: 168 €

* Za unovčitev jabolk zvestobe pokličite na 080 71 17 ali pišite na kartica.zvestobe@lekarna-lj.si.

Zdravstvene storitve po vaši meri in takoj

BREZ DOPLAČIL, BREZ OMEJITEV IN BREZ ČAKANJA S sklepanjem pogodbe in glede na izbiro ustreznega paketa pridobite pravico do naslednjih storitev:

a) 24 ur nasveti zdravnika po telefonu, b) 24 ur zdravnik za obiske na domu c) Specialistični ambulantni pregledi (preventivni in ostali) s področij: abdominalne kirurgije, angiologije, bolezni dojk, bolezni ožilja, dermatologije, endokrinologije, flebologije, gastroenterologije, ginekologije, kardiologije, nevrologije, oftalmologije, ortopedije, otorinolaringologije, plastične in rekonstruktivne kirurgije, psihiatrije, pulmologije, tirologije, urologije. d) Diagnostični postopki: avdiometrija, elektrokardiografija, gastroskopija, kolonoskopija, mamografija, merjenje kostne gostote, obremenitveno testiranje, rektoskopija, spirometrija, ultrazvok arterijskega perifernega ožilja, ultrazvok dojk, mehkih tkiv, rodil, ultrazvok sečil, sklepov, srca, ščitnice, ultrazvok trebuha (jetra, trebušna slinavka, ledvica, mehur, prostata...), ultrazvok vratnih žil ...

Radiološka diagnostika e) f) g) h) i) j)

Splošna rentgenska diagnostika: Pljuča in srce (PC – prsni organi), skelet. Zobna rentgenska diagnostika: lokalni posnetek, ortopan ... Preiskava z magnetno resonanco (MR), preiskava z magnetno resonanco s kontrastom (MRA) Slikanje z računalniško tomografijo (CT), slikanje z računalniško tomografijo s kontrastom (CTA) Preventivni pregledi: klinični pregled, osnovne laboratorijske analize krvi Nenujni reševalni prevozi.

Paketi po nizki ceni, a z veliko vrednostjo Izberite med samostojnimi paketi: a) b) c) d) e)

SPECIALIST z ZDRAVNIŠKO LINIJO in 24 ur OBISK Plus+ SPECIALIST z ZDRAVNIŠKO LINIJO Plus+ SPECIALIST z ZDRAVNIŠKO LINIJO in 24 ur OBISK – Osnovni SPECIALIST z ZDRAVNIŠKO LINIJO - Osnovni ZDRAVNIŠKA LINIJA 24 u r

29,75 € 26,75 € 18,75 € 12,75 € 5€

Pokličite in vprašajte, kar vas še zanima. Da bo dostop do preventivnih pregledov lažji, nudimo 10 % nižjo ceno za prvo leto plačevanja vsem imetnikom Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, ki boste novo pogodbo za storitve Doktor 24 Asistence sklenili do 31. 12. 2018 Ali Prve tri mesece brezplačno za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, ki boste novo pogodbo za storitve Doktor 24 Asistence sklenili do 31. 12. 2018 in pri tem unovčili 5 jabolk zvestobe*. Velja za novo sklenjene pogodbe, ne glede na izbiro ali število paketov, z navedbo številke Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

Osnovno izbiro (razen paketa e)) lahko dopolnite z dodatnimi paketi: f ) ZOBJE g) MR in CT preiskava

Mi ponujamo, vi izberete.

6€ 6€

0820 08240

080 8112

Naročanje in informacije

Hišni zdravnik

Klinika Doktor 24 d.o.o., Savska cesta 3, Ljubljana


NAGRADNA KRIŽANKA za imetnike Kartice zvestobe LEKARNE LJUBLJANA

30

Nagradna igra »Zimska križanka« traja do 31. 12. 2018 in velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana. Kupon z geslom, zahtevanimi osebnimi podatki in podpisom pošljite po pošti na: Lekarna Ljubljana, Komenskega 11, 1000 Ljubljana, s pripisom »Zimska križanka« ali ga oddajte v enotah Lekarne Ljubljana v skrinjo Kartice zvestobe do 31. 12. 2018. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali 10 nagrajencev, podelili pa bomo 5x paket izdelkov za zimske dni Lekarne Ljubljana in 5x vstopnico za dve osebi za razstavo Body Worlds Vital. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Denarno izplačilo nagrad ni možno, nagrade so neprenosljive in nezamenljive za drugo nagrado. Pri žrebu bomo upoštevali zgolj en oddan kupon s pravilnim geslom posameznega udeleženca v nagradni igri. Izžrebani udeleženec lahko prejme samo eno nagrado. Upoštevamo le original kupon. Več o nagradni igri in splošne pogoje najdete na www.lekarnaljubljana.si.

Ime in priimek:

NAGRADE 5x PAKET IZDELKOV LEKARNE LJUBLJANA

Elektronski naslov ali telefonska številka: Številka Kartice zvestobe: Podpis:

#ZDRAVO

PAKET VSEBUJE: • OIL OF THE KING - KRALJEVO OLJE, BALZAMIČNE KAPLJICE, 10 ml • DARILNI PAKET, DNEVNA KREMA, 50 ml IN NOČNA KREMA, 50 ml • MAZILO ZA USTNICE, 5 ml • PRISRČNI ČAJ, 40 g. • SKODELICA S POTISKOM ČIPKE

5x VSTOPNICA ZA DVE OSEBI ZA RAZSTAVO BODY WORLDS VITAL Slike so simbolne

Naslov:

KUPON

S podpisom potrjujem, da se strinjam s pogoji sodelovanja v nagradni igri, ki so v celoti objavljeni na spletni strani www.lekarnaljubljana.si. Vsi podatki so obvezni.

GESLO


NE POZABITE NA ZBRANA JABOLKA ZVESTOBE V LETU 2018 Jabolka zvestobe, zbrana do decembra 2018, so veljavna do 31. 12. 2018. Jabolka zvestobe, zbrana in neunovčena v decembru 2018, se prenesejo v novo bonitetno obdobje v letu 2019. MENJAVA JABOLK ZVESTOBE ZA ZNESKOVNI POPUST Tudi letos imate imetniki Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, ki ste zbrali večje število jabolk zvestobe možnost, da v obdobju od 29. 11. do 31. 12. 2018 zamenjate jabolka zvestobe za zneskovni popust. Primeri menjave jabolk zvestobe za zneskovni popust so v spodnji tabeli. Jabolka zvestobe lahko za zneskovni popust zamenjate od 29. 11. do 31. 12. 2018 ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana. Zneskovni popust velja za enkratni nakup izdelkov in se ne prenaša v novo bonitetno obdobje. Zneskovnega popusta ni možno uveljavljati na nakup: zdravil in ostalih izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev in darilnih bonov. Zneskovnega popusta ni možno uveljavljati v spletni lekarni Lekarna24ur.com. Popusti se ne seštevajo. Jabolk zvestobe oziroma zneskovnega popusta ni mogoče zamenjati za denarno izplačilo. Menjava jabolk zvestobe za zneskovni popust je mogoča samo na način, ki je opisan v spodnji tabeli (v stolpcu OBRAZLOŽITEV).

ZNESEK NAKUPA S KARTICO ZVESTOBE

ŠTEVILO JABOLK ZVESTOBE

ZNESKOVNI POPUST

OBRAZLOŽITEV

10 EUR ali več

10

1 EUR popusta

Če s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana nakupite za 10 EUR ali več, lahko 10 jabolk zvestobe zamenjate za 1 EUR popusta.

20 EUR ali več

20

2 EUR popusta

Če s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana nakupite za 20 EUR ali več, lahko 20 jabolk zvestobe zamenjate za 2 EUR popusta ali pa 10 jabolk zvestobe zamenjate za 1 EUR popusta.

MENJAVA JABOLK ZVESTOBE ZA POPUST OB NAKUPU IZDELKA PO IZBIRI V letu 2019 boste imeli imetniki Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana 4-krat možnost zamenjati 20 jabolk zvestobe za 20 % popusta ob nakupu 1 kosa izdelka po svoji izbiri*. Ugodnost velja ob enkratnem nakupu 1 kosa izdelka in ob predložitvi Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana. Ugodnost ne velja za nakup: zdravil in ostalih izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev in darilnih bonov. Ugodnosti ni možno uveljavljati v spletni lekarni Lekarna24ur.com in se ne prenaša v novo bonitetno obdobje. Popusti se ne seštevajo. *

on b i n l i r a ti s D v vredno Poskrbite za zdravje in dobro počutje svojih najbližjih in jim podarite darilni bon Lekarne Ljubljana.

Daril

nosi bon

v vredn

ti

Splošne pogoje poslovanja z darilnimi boni najdete na: www.lekarnaljubljana.si

#ZDRAVO

31


Ekspert za zamašen nos

HITRO ODMAŠI

nos in sinuse * Vir: ePharma Market prodajni podatki, trg nosnih dekongestivov, januar – oktober 2018 Operil vsebuje zdravilno učinkovino oksimetazolin.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. www.lek.si | Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija | Informacija pripravljena: november 2018 | SI1811921396

Profile for Lekarna Ljubljana

64.Katalog Zdravo Lekarna Ljubljana  

64.Katalog Zdravo Lekarna Ljubljana  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded