Page 1

Coolhunterz presents:

LEISURE

1


“De natuur weet wel hoe verpakken moet, daar kunnen we wat van leren” P. 10

“Ik wil eerst zien hoe het op mijn lichaam eruit ziet…” P. 24

Inleiding Hier de eerste editie van ons gloednieuwe magazine. Dit magazine is in opdracht van ETFI gemaakt door studenten van de opleiding Events & Leisure management van het Stenden in Leeuwarden. “European Tourism Futures Institute” (ETFI): Europees topinstituut voor toekomststudies en scenarioplanning in vrije tijd, recreatie en toerisme. Het enige expertisecentrum in Europa dat scenarioplanning toepast binnen de sector vrije tijd, recreatie en toerisme. Dit unieke en vooral bijzondere bedrijf weet wat de trends van morgen zijn. Deze editie staat vol met de nieuwste maar vooral ook coolste items op het gebied van sport, games, retail, events, horeca, kunst en cultuur in onze samenleving. U gaat kennis maken met de nieuwste en vooral innovatiefste ontwikkelingen op deze markten.

“Sporten combineren met drankjes en dansjes, klinkt goed toch?”

Wat dit magazine bijzonder maakt is dat je daarnaast kennis maakt met de schrijvers en hun passies die je weer terugvindt in de verschillende items in dit blad!

P. 16

2

“Plezier, eerlijkheid en betrokkenheid voor de klant”

“Virtueel aanbod delen met onze zuiderburen”

P. 18

P. 8

“Het tech-en innovatie evenement van Nederland”

“Meest innovatieve stad van het Noorden“

P. 28

P. 6

?


Inhoudsopgave “Wat een fantastische manier om kunst te exposeren” P. 20

“Unieke designs waarmee ze een glimlach tevoorschijn toveren op jouw gezicht!” P. 22

“Being healthy and fit isn’t a fad or a trend. It’s a lifestyle!”

4. Voorwoord en wie wij zijn - Introductie van het Coolhunterz Team 6. Coolhunting in... - Een plek waar niks boven gaat 8. ArtTube - YouTube voor kunst 10. Lush - Een winkel waarvan we kunnen leren 12. TT Run - Over een echte racebaan racen 14. Nintendo Labo - Samen knutselen en spelen, zoals het hoort 16. Buitenadem - Een festival waarvan je afvalt 18. Brownies & Downies - Onbeperkt plezier met koffie en cake 20. VR Visuals - Rustig musea bekijken in je eigen omgeving 22. Little Lovely Living - Geeft je het echte regenboog gevoel 24. InkHunter - Pijnloos tattoos passen 26. Trainmore - Beloond worden voor het sporten 28. DFT Get Into The Future - Inspirerend voor je eigen bedrijf 30. De Leyhoeve - Iedereen kan zien dat dit een succes wordt! 32. Conclusie - Onze bevindingen van dit magazine

P. 26 “Nederland snelste plek, waar jij harder van gaat lopen!” “Een product zoiets als dit had niemand in zijn jeugd.”

P.12

P. 14

“Waar we samen jong blijven!” P. 30 3


Coolhunterz - Voorwoord en wie wij zijn Wij zijn Sonja, Rianne, Hessel, Marc en Bart, Leisure & Events management studenten van NHL Stenden in Leeuwarden. Dit magazine gaat over de verschillende coole en nieuwe items in de Leisure industrie. Wij hebben ons verdiept in verschillende bedrijven en initiatieven die cool zijn en die in dit magazine beschreven. Wij vonden het leuk om ons te verdiepen in de verschillende sectoren en wat er in die sectoren cool is en waarom. Het leuke van dit magazine maken was dat iedereen zich kon verdiepen in een sector die je leuk of interessant vond. Hier onder beschrijven wij allemaal wie wij zijn, voor welke sectoren we hebben gekozen en waarom we voor die sectoren hebben gekozen.

Mijn naam is Rianne Schuttinga, sinds februari van dit jaar volg ik de studie Leisure & Events Management aan NHL Stenden in Leeuwarden. Ik heb in ons magazine geschreven over Coolhunting in Groningen, Little lovely Living en Lush. Mijn sector was Retail en ik heb wat geschreven over onze coolhunt in Groningen. Ik heb gekozen voor de sector Retail omdat ik heel erg benieuwd was hoe cool Retail kan zijn. Mijn eerste onderwerp had ik vrij snel gevonden omdat wij die waren tegen gekomen bij onze coolhunt. Dit is Little Lovely Living, ik vind deze winkel erg “cool” omdat het is begonnen aan een keukentafel met normale moeders die samen iets hebben bedacht. Wat zij hebben bedacht is erg goed aan geslagen bij de mensen en ze zijn erg snel gegroeid en groeien nog steeds. Ze hebben van winkelen een hele belezing gemaakt voor jong en oud. Dit vind ik erg bijzonder om te zien. Mijn tweede onderwerp was even zoeken omdat ik wel iets wou wat zou blijven bestaan en bijzonder is op zich zelf. Ik kwam uit op Lush. Ik heb voor Lush gekozen omdat ze heel erg met het milieu bezig zijn en dit heel duidelijk laten zien. Ik vind hun concept erg goed en daarom zijn ze ook zo gegroeid en hebben ze veel aantrekkings kracht. Mijn doel van de geschreven stukken zijn jullie te laten zien hoe cool en divers Retail kan zijn. Ik hoop dat ik dit heb kunnen laten zien

Mijn naam is Hessel Koonstra, ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Kootstertille. Ik doe de opleiding Events en Leisure management op het Stenden in Leeuwarden. Naast mijn studie werk ik met veel plezier als groepsles-/ fitnessinstructeur en personal trainer bij Health Center Plantinga in Zwaagwesteinde. Voor dit bedrijf heb ik in het verleden vele sportieve evenementen georganiseerd zoals spinningmarathons, uitjes met leden/personeel en een challenge event. De sportieve onderwerpen in dit magazine komen van mijn hand. Dit omdat ik dit heel interessant vind en graag met jullie wil delen! Naast alle “serieuze” onderdelen in mijn dagelijkse leven vind ik sport, plezier en genieten met vrienden en familie heel belangrijk. Dit is dan ook waarom ik voor deze opleiding heb gekozen. Mijn motto is dan ook “iedereen moet optimaal kunnen genieten in het leven op zijn of haar eigen manier”.

4


Mijn naam is Marc Slagter, ik ben 23 jaar oud en wonend in Zuidwolde, Groningen. Ik doe nu de opleiding Leisure Management AD op Stenden in Leeuwarden. Buiten mijn studie ben ik Social Media Agent bij Transcom en webdesigner/vormgever. Ik hoop uiteindelijk een combinatie (qua baan) te kunnen vinden van deze drie, als ik ben afgestudeerd. Ik heb mij gefocust in dit magazine op de vormgeving en op de gaming onderwerpen in dit magazine. Van jongs af aan was ik al geinteresseerd in games en technologie, dus om hierin verder research te kunnen gaan doen is voor mij een pleziertje. Net zoals iedereen houd ik ook van feestjes/ evenementen. Ik plan ook graag zelf de vakanties en feestjes. Het organiseren/ opzetten vind ik zeer leuk en interessant om me daarin te verdiepen. Voor nu zou ik graag een projectmanager willen worden door deze opleiding in de leisure idustrie. En zoals ik al eerder zei, het liefst een combinatie met mijn webdesign/vormgeving ervaring. Uiteindelijk wil ik anderen een plezier willen doen door mijn producten en diensten, op welke manier dan ook!

Mijn naam is Bart Wielenga, student aan NHL Stenden te Leeuwarden. Ik volg hier de studie Leisure & Events Management. In dit magazine heb ik geschreven over Events en Horeca & Catering. Deze sectoren spreken mij erg aan, omdat ik al enkele events heb georganiseerd. Daarnaast ben ik benieuwd hoe bedrijven in de horeca zo innovatief mogelijk kunnen zijn om een goede onderneming te kunnen vestigen. Voor de sector Events heb ik twee evenementen gevonden die erg ‘cool’ en innovatief zijn. Allereerst Get Into The Future. Dit is hét tech- en innovatie evenement wat dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden. Daarnaast heb ik een stuk geschreven over de TT Run, een hardloopevent op het circuit van Assen. Voor de sector Horeca & Catering heb ik geschreven over Brownies & Downies. Dit is een café waarin samengewerkt wordt met mensen die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben. Een mooi initiatief die volgens mij veel aandacht verdiend. Ik hoop dat u in heeft gezien tijdens het lezen hoe innovatief je kunt zijn als eventplanner of ondernemer om iets unieks neer te zetten.

Mijn naam is Sonja Kramer, sinds februari van dit jaar volg ik de studie Leisure & Events Management aan NHL Stenden in Leeuwarden. Ik heb in ons magazine geschreven over ARTtube, VR Visuals en woonlandschap De Leyhoeve. Mijn sectoren waren dus; Kunst & Cultuur en Horeca & Catering. Ik heb gekozen voor de sector Kunst & Cultuur omdat ik heel erg benieuwd was of kunst en cultuur nog cool kon zijn in deze maatschappij. Ik heb hiervan geleerd dat ook al is de sector Kunst & Cultuur heel erg oud, dat deze zichzelf wel blijft ontwikkelen door de nieuwe wensen en behoeften van de mens. Bedenk je eens in wat voor saaie wereld wij zouden leven als er geen kunst bestond? Daarnaast heb ik ook nog geschreven over woonlandschap De Leyhoeve, omdat ik het contact onderhield tussen De Leyhoeve en ons groepje. Persoonlijk vond ik dit het meest innovatieve idee, wat mij echt aan het hart ging. Want we willen en gunnen toch iedereen een comfortabel, oud leven met alle gemakken en voorzieningen bij de hand, maar wat doen wij daar nu eigenlijk aan? Lastig vond ik het om een goed stuk te schrijven wat magazine waardig is, hopelijk is er wel aan te zien dat ik écht mijn best heb gedaan. Het doel van mijn geschreven stukken was om jullie te laten zien wat cool is binnen de Kunst & Cultuur en de Horeca & Catering sector, ik hoop dat ik dit doel bereikt heb!

5


Coolhunting in

Groningen Coolhunting wat is dat eigenlijk? Coolhunting is inspiratie op doen en zoeken naar nieuwe trends. Je gaat kijken wat jij cool vind, cool is aantrekkelijk, inspirerend én heeft potentieel voor de toekomst. Dus niet gewoon iets wat jij leuk vind, maar je moet kunnen vertellen waarom iets cool is. Als je weet waarom iets cool is kun je er veel van leren. In het moduulboek ‘World of Leisure’ en in het internationale woordenboek staat dit ook beschreven. Een coolhunter zijn is ook echt een beroep. Er zijn wereldwijd 300 coolhunters actief, die ‘strak methodologisch getraind’ zijn. ze worden door bedrijven in gehuurd om hun te helpen naar nieuwe inspiratie. Als voorbereiding op het coolhunten hebben wij met ons groepje eerst overlegd naar welke stad we gaan. We hebben voor Groningen gekozen omdat dit de grootste stad is van het noorden en meest innovatieve stad van het noorden. We waren benieuwd wat voor coole dingen de stad Groningen te bieden heeft. We hebben van te voren samen me ons groepje alvast online gekeken of er bepaalde dingen waren waar wij naar toe moesten gaan. Zodat we een beetje van te voren wisten wat wij echt wouden bekijken. Woensdag 14 februari 2018 zijn wij met ons groepje naar de mooie stad Groningen gegaan.. Er leven veel studenten in de stad Groningen dus zijn er ook winkels die daarop in spelen en wij waren benieuwd welke winkels dat zijn. Toen iedereen in de stad was zijn wij eerst met het hele groepje naar het VVV gebouw gelopen om daar te vragen of ze wat coole plekken kennen waar wij echt even moeten kijken. We hebben daar wat tips gekregen en een plattegrond gekocht zodat we konden kijken waar we heen wouden gaan.

Little Lovely Living Een plek waar je je ogen kunt uit kijken tussen alle mooie spulletjes en lekker wat kan drinken en een gebakje kan eten.

Het Kattencafe - Op Z’n Kop Dit is een plek om als kattenliefhebber lekker te kunnen knuffelen met katten en ook wat te drinken.

We hebben na een overleg besloten om de groep in tweeën te verdelen zodat we meer konden zien en vinden. Het ene groepje was op de fiets en kon zo verdere plekken bezoeken en grotere afstanden maken. Het andere groepje ging lopend door de stad opzoek naar coole dingen. Samen zijn wij op het als afsluiter van de dag nog naar Woonlandschap de Leyhoeve geweest, omdat dit het nieuwste concept is voor ouderen om fijn te wonen. Het was een leuke en leerzame dag waar we veel ideeën hebben kunnen opmaken voor ons magazine

Geschreven door:

Rianne Schuttinga 6


Het DOT Ebbingekwartier DOT is een multifunctionele, creatieve (ontmoetings)plek in Groningen.

De Stadswerkplaats De Stadswerkplaats in Groningen is een openbare werkplaats waar iedereen terecht kan.

Spaak Koffie & Koers Een plek waar fietsliefhebbers elkaar ontmoeten, een kop koffiedrinken en een mooie fiets kopen.

De Leyhoeve Aangenaam oud worden en de Luxe van een 5 sterren hotel. Zorg op maat wanneer u het nodig heeft.

Studenten hotel Het Student Hotel is toegewijd aan het creĂŤren van ultramoderne faciliteiten en kleurrijke ervaringen.

Outdoor Fitnesspark Hier kun je zelfstandig sporten zonder naar een sportschool te gaan.

Wat alle plekken die we vonden die cool waren samen gemeen hebben is dat het allemaal plekken zijn die je op sociaal en actief gebied stimuleren. Dit vinden wij als groep erg belangrijk omdat een groot deel van het leven hier om draait. Jong en oud moeten op een prettige manieren sociaal en actief kunnen blijven. Na ons werkbezoek en verder onderzoek hebben we ons beseft dat bepaalde initiatieven niet meer cool zijn en hebben deze plekken ook niet benoemd in het magazine. Deze plekken waren bijvoorbeeld oude monumentale plekken of plekken die geen groeipotentieel hadden.

De BeautyFabriek De plek voor jou relax, healthy, wellness en beautymomentjes! 7


jouw gids voor kunst en design Virtueel aanbod delen met onze Zuiderburen De nieuwste ontwikkeling binnen ARTtube is ARThart. Door een kunstwerk naar links (niet mooi) of naar rechts (wel mooi) te slepen wordt al swipend door de kunstwerken uit verschillende museumcollecties jouw persoonlijke ARThart gevormd, zodat je voor eens en altijd weet van welke kunststromingen jouw hart harder gaat kloppen. Natuurlijk krijg je ook direct je museum-match te zien, zodat je weet waar je deze kunststromingen kunt terugvinden. Het persoonlijke ARThart wordt samen met een selectie ARTtubevideo’s passend bij het kunsthart doorgestuurd naar je e-mailadres. Het ARThart is speciaal ontwikkeld voor evenementen en beurzen. Het ARThart is een mooie toevoeging aan een kunstevenement en laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met kunstwerken, kunststromingen en musea.

“ARTtube is hét online videoplatform over kunst en design van toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België”

ARTtube produceert voor het basis- en voorgezet onderwijs samen met de scholen en partners als NTR schooltv speciale series die aansluiten bij het onderwijsprogramma en bijdragen aan inspirerend kunstonderwijs. Naast dat ze online langzamerhand razend populier worden zijn ze offline ook steeds vaker te vinden. Zo staan ze op grote festivals, waaronder Lowlands, om hier bezoekers te verrassen met een andere kijk op kunst. Daarnaast organiseren ze inspiratie- & kennisdagen voor de museumsector, waarin ze met succesvolle gastsprekers trends en kansen in het gebied bespreken.

Geschreven door:

Sonja Kramer 8


“Voor iedereen die zich wil laten inspireren door verhalen achter de schermen van de museumwereld” ARTtube is in 2012 gestart door vijf bekende musea uit Nederland en België met als doel om de inhoudelijke samenwerking tussen musea te bevorderen. Hierbij kan gedacht worden aan gezamenlijk videoproducties, het delen van kennis en gezamenlijke evenementen organiseren. ARTtube upload wekelijks nieuwe video’s, verhalen en interviews. Elke ARTtube video moet zich onderscheiden door unieke informatie, diepgang en kwaliteit te leveren. Daarnaast moet er een afwisseling van veel verschillende factoren zijn om op langere termijn elke video interessant te houden. Dit lijkt mij een behoorlijke uitdaging voor de makers van de video’s! Maar toch hebben in vier jaar tijd ruim 25 musea en kunstinstellingen zich aangemeld bij ARTtube, en dit aantal is nog steeds groeiend. Mede door dit succes heeft ARTtube in 2017 zijn vijfjarig jubileum gevierd! Door de on- en offline samenwerking van de verschillende musea en kunstinstellingen worden verhalen van verschillende tentoonstellingen, collecties en onderzoeken met elkaar verbonden en versterkt. Op deze manier kan iedereen zich via ARTtube laten verassen en kennis maken met musea of kunstenaars, die ze daarvoor nog niet kende.

“ARThart is de nieuwste matchmaker op het gebied van kunst, musea en design!”

Meer weten hierover? Neem een kijkje op hun website: http://www.arttube.nl/

9


Lush: Duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van handgemaakte cosmetica-artikelen Als je de winkels van Lush binnenkomt zie je dat de winkel aantrekkelijk is opgezet met mooie houten plateaus, tafels, stellingkasten en kratten die vol staan met kleurrijke producten. Overal staan krijtborden met daarop de namen en de prijzen van de producten. Om het gebruik van plastic terug te dringen heeft Lush shampoo, bad- en massageolie in vaste vorm ontwikkeld. Deze producten worden aangeboden als kleurige blokken en de klanten krijgen voor het vervoer een papieren zakje. Sommige producten worden wel in een plastic fles of pot geleverd. De potten worden door Lush gerecycled als klanten ze terugbrengen naar de winkel. Om het terugbrengen te stimuleren, geeft Lush een bepaald product cadeau aan klanten die vijf lege potten inleveren. Alle producten van Lush zijn handgemaakt, geschikt voor vegetariërs en dierproefvrij. Ook de ingrediënten worden niet op dieren getest en zijn veel producten geheel vrij van dierlijke ingrediënten. De ruimtes waarin ze hun producten maken lijken eerder op grote keukens dan op fabrieken en je zult er meer mensen vinden dan machines. Lush producerd cosmetica op een persoonlijke manier, zorgen voor lokale banen en gebruiken daarbij lokale bronnen. Hun medewerkers dragen zorg voor hun werk en zijn er trots op dat hun gezichten worden afgebeeld op de producten die zij hebben gemaakt. Hiermee wordt benadrukt dat de producten vers en handgemaakt zijn

Lush probeert andere bedrijven en mensen te inspireren om milieu centraal te laten staan door te laten zien hoe je met minder verpakking kan werken en hoe je kan recyclen en ze laten zien hoe ze dat weer gebruiken. De natuur weet wel hoe verpakken moet: bananen hebben hun eigen biologisch afbreekbare jasje, de schil van een aardappel werkt als natuurlijke verpakking en appels hebben een velletje om op te eten. Daar kunnen we wat van leren: bij Lush halen ze hun inspiratie dan ook uit de natuur.

“De natuur weet wel hoe verpakken moet, daar kunnen we wat van leren” Piepschuim schmiepschuim Bij Lush is de natuur overal. Zo gebruiken ze in hun producten zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Het kan daarom niet anders dat ze hun producten inpakken in natuurlijke, milieuvriendelijke materialen. Maak kennis met EcoFlo: schuimpjes gemaakt van 100% aardappelzetmeel. Lush haalt het aardappelzetmeel voor EcoFlo uit chipsfabrieken. Na het wassen van de aardappelplakjes blijft zetmeel over dat wij vervolgens met water mengen en onder hogedruk persen waardoor wrijving ontstaat. Door de warmte die vrijkomt, vormt er zich een materiaal dat net zo sterk is als polystyreen dat je in piepschuim vindt. EcoFlo is sterk en biologisch afbreekbaar

Geschreven door:

Rianne Schuttinga 10


“Lush doel is vrolijke, duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van handgemaakte cosmetica-artikelen�

Steeds meer mensen raken bewust van het milieu we recycleren meer, denken meer aan of iets fairtrade is, denken aan hoe veel stroom we kunnen minderen en pakken sneller de fiets dan de auto. Lush is toekomstbestendig omdat steeds meer mensen naar Lush gaan om het milieu te steunen. Steeds meer consumenten willen een Lush dichter bij huis hebben, waardoor Lush meer kan groeien. Lush denkt mee aan hoe de wereld een betere plek kan worden iets wat de consumenten erg aan staat. Lush steunt organisaties die opkomen voor dieren, mensen en het milieu. Doormiddel van Charity Potten te verkopen met daarop welk goed doel met dat potje geholpen kan worden laten ze de consumenten mee helpen met het steunen van goede doelen. Milieuvraagstukken staan centraal in al Lush hun beslissingen. En hoe groter ze groeien, hoe duurzamer ze proberen te zijn. Zo houdt Lush zich uiteraard aan de milieuwetten, maar ze proberen daarnaast ook bij te dragen aan nieuwe milieuwetten door actief deel te nemen aan milieu-activisme. Lush is van mening dat het ieders plicht is om op een verantwoorde wijze om te gaan met het milieu. Wil je meer weten? Neem een kijkje o hun website: https://nl.lush.com/

11


De TT-run is een haardloopevenement waarbij de route het TT circuit van Assen is. De TT-run is een haardloopevenement waarbij de route het TT circuit van Assen is. “Nederland snelste plek waar jij harder van gaat lopen” Overal ter wereld worden hardloopwedstrijden georganiseerd. Het parcours is hierbij vrij standaard, maar niet bij de TT Run. Tijdens deze hardloopwedstrijden loop je rondjes om het TT circuit van Assen. Het parcours is 4,4 kilometer lang waarbij je maximaal drie rondjes loopt. Dat betekent dat er drie afstanden zijn waar je als deelnemer voor kunt inschrijven, namelijk: · 4,4 kilometer · 8,8 kilometer · 13,2 kilometer Je kunt je inschrijven in drie klassen, namelijk: Wedstrijd, bedrijven en recreanten. Dit zorgt ervoor dat het evenement voor iedereen toegankelijk is. Inbegrepen bij het startpakket zitten vele extra’s wat zorgt voor een onvergetelijke loopervaring in een bijzondere TT MotoGP sfeer op deze unieke locatie.

Het idee om een hardloopevenement te organiseren op een unieke locatie, dat zorgt voor een bijzondere beleving, is waar het om draait bij het organiseren van evenementen. De deelnemer moet de ervaring niet willen vergeten en daar zorgt de TT run elk jaar weer voor. Deelnemers en toeschouwers zijn lovend over eerdere edities en daarom krijgt het evenement ook een 9 op sfeer en locatie! Naast het organisatieteam, wat bestaat uit professionals en vele vrijwilligers, biedt de TT run elk jaar voor meerdere studenten kansen aan voor leer-werkplaatsen. Zelfs afstuderen is een mogelijkheid bij het organiseren van de TT Run! Wat dit evenement zo uniek maakt is dat een standaard hardloopevenement in combinatie gebracht wordt met een sport die hier in principe niks mee te maken heeft, maar wel de beleving van de motorsport geeft. Het idee om twee sporten te combineren bij een evenement kan voor organisatoren zeer innovatief zijn. TT run heeft samenwerking met het UMCG als goed doel en vele partners waaronder de Rabobank, TT circuit Assen, Gemeente Assen en Noorderlink.

“Nederland snelste plek waar jij harder van gaat lopen”

Geschreven door:

Bart Wielenga 12


Ook wordt het evenement gesponsord door Assenruns, 2join en ENNEÜS. Door middel van deze sponsoren kan dit evenement dit jaar de negende editie plaatsvinden en dit hierna elk jaar weer organiseren. Op 23 juni 2018 van 9:00 tot 16:00 start alweer de negende editie van de TT Run. Met het mooiste hardloop parcours van Nederland! Schrijf je nu snel in op www.tt-run.nl

Ambassadrice van TT Run, Fa Adda stelt: “Running or racing, Speed is what you need.”

13


Samen of alleen: maken, spelen en ontdekken De Nintendo Switch bestaat nu 1 jaar en breekt nu al vele verkoop records! Nintendo richt zich normaal gesproken op de wat jongere gebruikers: kinderen! Voorheen hadden ze nog geen product wat puur gericht was op kinderen, tot nu. Met Nintendo Labo proberen ze kinderen weer creatief te laten worden en uiteraard plezier te beleven met hun eigen creaties! Op YouTube was er in het begin veel negativiteit eronder. Maar na verloop van tijd ging men er beter naar kijken en zagen ze er steeds meer voordelen er in. Creatieve kinderen creeren Tegenwoordig zie je kinderen steeds meer spelletjes spelen op de computer of via mobiel of tablet. Nintendo Labo probeert een goeie combinatie te vinden tussen de technologie van nu en het spelen/creatief te zijn van toen. “Met Nintendo Labo wordt het voor iedereen leuk om te bouwen, te spelen en nieuwe dingen te ontdekken.” Met Nintendo Labo zet je zelf (of samen) je creatie in elkaar. Nintendo Labo bevat het spel + kartonnen sets. Je plaats het spel in je Nintendo Switch en je volgt de bouwinstructies op, die de Nintendo Switch je uitlegt door gebruik te maken van simpele stappen (in tekst en beeld). Volg al deze stappen, plaats je Nintendo Switch in je creatie en spelen maar! De creaties verschillen van een vishengel tot paino. En van een huis tot aan een mechanische vecht robot!

Quality Time met je zoon of dochter Nintendo Labo is een product die kinderen creatief laten denken en daarnaast ook nog fysiek veel plezier laat beleven. Ouders/voogden kunnen samen met hun kind(eren) spelen, maar ook hun creaties decoreren. Je kan de sets op jouw manier inkleuren of beplakken met je eigen stickers/ stiften. Ook kun je gebruik maken van Nintendo Labo’s eigen decoratie sets. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met hun zelfgemaakte robot pak vijanden verslaan die ze zien op hun beeldscherm. Een eigen racebaan maken, piano spelen, vissen vangen etc. Kinderen zijn hierdoor actief bezig, ouders/voogden kunnen samen met hun kinderen spelen en de kinderen kunnen hun eigen creaties maken en er mee spelen.

“Een product zoiets als dit had niemand in zijn jeugd.”

Geschreven door:

Marc Slagter 14


Dit wil ik ook! Een product zoiets als dit hadiemand in zijn jeugd. Een product waarmee je tegelijk kon gamen en ook je creativiteit kon uiten. Vooral de robot pak is tot nu toe is erg gewild. Nintendo Labo laat je nadenken over de huidige generatie kinderen en hoe deze in onze samenleving terecht komt. Tegenwoordig klagen we veel over te dikke kinderen die te veel met hun mobiel/tablet zitten en weinig tot geen creativiteit meer hebben. De kans is nog steeds groot dat we dit er nooit meer uit krijgen, alsnog is het wel mooi om te zien dat Nintendo een poging doet om dit te verbetren met Nintendo Labo. Nintendo doet hiermee een poging tot om deze kinderen beweging te krijgen en creatief te laten zijn.

“Met Nintendo Labo wordt het voor iedereen leuk om te bouwen, te spelen en nieuwe dingen te ontdekken.”

Ouders, geef het een kans! Nintendo creëert hiermee (opnieuw) een nieuwe markt. Technologie/games dat kinderen actief en creatief laat worden, is op dit moment een gewild concept voor speelgoed. In de toekomst komt Nintendo met nieuwe sets voor Nintendo Labo, met nog meer creative creaties. Op dit moment bestaan er 2 sets: De Mixpakket en De Robotpakket dat beiden uitkomen op 27 april 2018 (Nederland). Nintendo neemt een groot risico met dit product, gezien dat het van karton is en daarom als snel breekbaar beschouwd kan worden. Om dit probleem deels op te lossen, geeft Nintendo een garantie mee waardoor je het karton kan laten vervangen (1x geldig, losse stukken komen in de toekomst in de verkoop). Dit kan een groot succes worden, maar daarvoor verdient het wel een kans van de ouders/ voogden en natuurlijk de kinderen. Mocht je zelf op onderzoek willen gaan naar Nintendo Labo en het zelf willen ontdekken: https://www.nintendo.nl/Nintendo-Labo/Nintendo-Labo-1328637.html

15


Het festival waar sport, food en ontspanning centraal staat! Niks staat jou meer in de weg om een toffe/sportieve dag te beleven! Vooral door social media en met name Instagram is de ‘healthy lifestyle’ de laatste jaren enorm in trek. Mensen willen laten zien hoe goed ze bezig zijn, wat ze doen en waar ze het doen. Overal in het land komen er festivals voor iedere doelgroep en wens. Een mooi voorbeeld hiervan is het ‘Buiten adem festival’. Hier kan je feesten en fit worden tegelijk, naast al dat gefeest en gesport kan je ook nog heerlijk eten en relaxen. Dit alles op een niet te vergeten unieke locatie! Hoe ziet een dagje ‘buiten adem’ eruit; bij binnenkomst kun je ervoor kiezen om met vijfhonderd man te starten met een warming-up bij de mainstage. Een work-out duurt maximaal dertig minuten, zodat je overal kan kijken en deel kan nemen. De bezoekers kiezen er vervolgens zelf voor hoe de dag er uit komt te zien; start je lekker relaxt met yoga of ga je meteen knallen met trampolinefitness! Welke nieuwe sport inspireert jou? Het leuke van dit festival is dat je coole nieuwe lessen kunt volgen maar ook gewoon de vertrouwde lessen. Het unieke karakter van dit festival is dat je zelf kunt bepalen wat je wilt doen en wanneer. Ga je de hele dag vol gas sporten, of relax je lekker met een drankje in de zon onder het genot van heerlijk muziek van de dj’s.

Sporten combineren met drankjes en dansjes, klinkt goed toch? Als dit het nog niet aantrekkelijk genoeg maakt… De foodtrucks met de lekkerste gerechten uit verschillende werelddelen zorgen ervoor dat je geen trek krijgt! De fijne shakes die er ook verkrijgbaar zijn zorgen voor het optimale herstel na een work-out. Overdag sport je op de beats van de vetste opkomende dj’s die op dit festival een podium krijgen. Op dit festival lopen een soort ‘scouts’ rond van verschillende organisaties die naar deze dj’s kijken. De dag wordt afgesloten door een grote headliner, vorig jaar was het niemand minder dan La Fuente! Met zo’n artiest dans jij ook alle energie die je nog in je hebt eruit! De afsluiting is altijd heel belangrijk, iedereen moet met een fijn/voldaan maar vooral blij gevoel huiswaarts keren uit de wereld van ‘Buiten adem”.

Geschreven door:

Hessel Koonstra 16


No sweat, No beauty, No squat, No booty! Groeipotentieel Is jou sportschool of werk aangesloten bij een van de partners van het “Buiten adem” festival dan heb je geluk! Dan heb jij korting op een ticket! De ligging is bijzonder in gevangenis de Wolvenplein: “De Vrije Wolf” in het centrum van Utrecht. Door deze unieke locatie merk je bij binnenkomst al hoe energiek en gaaf dit festival is. Een doel van de organisatie is ook dat de deelnemers enthousiasme en energie krijgen van de ‘vibe’ van dit festival. Laat je verleiden en geniet vooral deze dag, in de wereld van “Buiten adem”. Kom langs en ontdek één van de gezelligste, innovatiefste, coolste en vooral sportiefste festival van Nederland! Meer info kun je vinden op: http://buitenadem.com/

Fit is the shit! “Buiten adem”

17


Brownies & Downies is een gezellig eetcafé waar geluncht, gedineerd, maar ook koffie gedronken kan worden met bijvoorbeeld een overheerlijke brownie erbij. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking of afstand hebben tot de arbeidsmarkt. In elk eetcafé wil Brownies & Downies er voor zorgen dat de klant zich thuis voelt en dat de medewerkers plezier hebben in wat ze doen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het hartstikke gezellig is bij Brownies & Downies! Bijna in alle grote steden van Nederland is een Brownies & Downies gevestigd, dus je kunt er altijd een kopje koffie drinken bij één van de eetcafés. Het eetcafé heeft een grote maatschappelijke waarde, want er werken mensen met verstandelijke beperking of mensen die een afstand hebben met de arbeidsmarkt. Dit in combinatie met kwalitatief hoogstaand culinair niveau maakt het eetcafé zo uniek. Brownies & Downies is een fantastisch initiatief, want het speelt een hele belangrijke sociale rol in onze samenleving en vooral voor de kansen voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ook het waarderen van deze mensen zal je gaan doen wanneer je het eetcafé binnen stapt. Dit maakt het gat in de samenleving tussen elkaar een stuk kleiner.

Geschreven door:

Bart Wielenga 18


Op dit moment zijn er 47 vestigingen waaronder één in België en één in Zuid-Afrika. De toekomstplannen van Brownies & Downies zijn dan ook om meer vestigingen in het buitenland te verkrijgen. In 2010 is de keten begonnen en is heel snel gegroeid in een relatief korte tijd. Het van oorsprong Brabants bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend sociaal maatschappelijk bedrijf dat midden in de samenleving staat. Brownies & Downies is nog altijd op zoek naar nieuwe franchisenemers voor vestigingen op locaties waar nog geen eetcafé gevestigd is. Zodat Brownies & Downies is elke stad of regio in Nederland een bekend fenomeen is. Brownies & Downies heeft een samenwerking met de Dirk Kuyt foundation. Deze foundation steunt voornamelijk sportevenementen voor mensen met een beperking. Samen met deze foundation organiseert Brownies & Downies evenement met catering van Brownies & Downies. Meer info?: http://www.browniesanddownies.nl/

“Brownies & Downies staat voor plezier, eerlijkheid en betrokkenheid voor de klant” 19


Laat wereldwijd mensen ronddwalen in kunst door middel van Virtual Reality (VR). Door gebruik te maken van de nieuwste technieken kan kunst geëxposeerd worden in VR, helemaal op de manier hoe u dat wilt. U bent niet langer gebonden aan een fysieke ruimte.

“Maak mensen nieuwsgierig naar een museum door ze virtueel te prikkelen.” Veel kunst ligt opgeslagen in depots van musea. VR Visuals maakt voor musea een virtuele vleugel en is wereldwijd te bezoeken door iedereen met een VR-bril. Deze galerij wordt hét digitale uitgangbord van een museum. Musea kunnen kunst exposeren waar normaal geen ruimte voor is. Of het gebruiken als reclame. “Wat een fantastische nieuwe manier om kunst te exposeren.” Voor kunstenaars met een atelier vol prachtig werk maar geen ruimte om het te exposeren, maakt VR Visuals een expositie in Virtual Reality. In de expositie kan een kunstenaars iets vertellen over zichzelf of uitleg geven bij zijn werk, hierdoor wordt het nog persoonlijker. Ze kunnen het gebruiken als visitekaartje voor hun werk. Of ze verwerken de prijzen van de kunst in de expositie zodat mensen weten wat een schilderij kost.

“WEBINARS: Online, gratis en wanneer het u schikt” Deze webinars zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die meer willen werken met 360 toepassingen en/of virtual reality. Elk webinar duurt ongeveer een half uur met de bedoeling om nieuwe inspiraties voor de nabije toekomst te geven. Tevens ontvangt elke kunstenaar en ieder museum dat via VR Visual zijn kunst laat exposeren, een 360 graden video van de expositie. Deze is gemakkelijk te delen op verschillende Social Media.

Geschreven door:

Sonja Kramer 20


“Alles wat audiovisueel is valt virtueel te exposeren.” Bij VR Visuals kan een kunstenaar of museum een template kiezen. Een template is een voorgeprogrammeerde omgeving waar vanuit gewerkt gaat worden. U kunt dan denken aan een traditionele expositieruimte, maar ook aan fantasierijke omgevingen zoals bijvoorbeeld een expositie midden in de natuur. Alles met als doel de kunstenaar of het museum zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Het maken van een expositie vanuit een template is minder bewerkelijk dan één vanaf de grond opbouwen. Dit maakt het voor iedereen betaalbaar. Hoe een kunstenaar of museum wil dat zijn werk bekeken wordt is natuurlijk heel persoonlijk. Daarom is VR Visuals in staat om voor alle wensen een passende oplossing te vinden. Zij kunnen een expositie helemaal in lijn maken met bijvoorbeeld een museum. Of laten aansluiten bij de belevingswereld van de kunstenaar of artiest. Door het toevoegen van audio kan een kunstenaar of museum meer vertellen over het werk, over specifieke schilderijen of over de expositie in het algemeen. Deze audiotegels worden geactiveerd door de gebruiker, waardoor de expositie nog interactiever wordt. Daarnaast kunnen er nog video’s worden toegevoegd waardoor een kunstenaar meer van zichzelf kan laten zien of meer kan vertellen over het museum.

De allerbeste manier om overtuigd te raken van de mogelijkheden van VR is door het te ervaren. VR Visuals laat zien waarom dit de allerbeste manier is om kunst te exposeren.

Meer weten hierover? Neem een kijkje op hun website: http://www.vrvisuals.nl/ 21


Little Lovely Living Voor een klein cadeautje, een schattig lichtje, een lekkere milkshake of voor halen van een kaartje wat leuks erop ga je naar Litlle Lovely Living! Making Life Lovely is het statement van Little Lovely Living! Als je de winkels binnen loopt is het als of je in een sprookjes kinderkamer bent binnen gelopen. Overal staan pastel kleurige spulletjes. Mooie letter boxen met lieve en vrolijke teksten. Ontwerpen die je blij maken, vrolijkheid uitstralen en je even laten wegdromen tussen de lieve details en grappige teksten. Aan de muur hangen mooie letter slingers, op de planken staan schattige wolken lampjes en mooie spaarpotten. Unieke designs waarmee ze een glimlach tevoorschijn toveren op jouw gezicht! Van hun eigen label en van een aantal grote en kleine merken die heel goed bij Little Lovely Living passen. En natuurlijk kom je de leuk opgezette tafeltjes en bankjes tegen waar je lekker kan gaan zitten om te gaan genieten van: een milkshake, softijs, cookiedough, koffie, thee en allerlei lekkere gebakjes. En dit alles is rijkelijk versierd en zit ik schattige en mooie glazen, kopjes en bakjes.

“Unieke designs waarmee ze een glimlach tevoorschijn toveren op jouw gezicht!� Geschreven door:

Rianne Schuttinga 22


“Ontwerpen die het dagelijkse leven net iets meer “Lovely” maken” A Little Lovely story... Little Lovely Living is een inspirerende winkel om je hart op te halen en heerlijk te shoppen. Zo hebben ze slingers aan het plafond, kaarten met inspirerende spreuken aan de wand en heel veel hebbedingetjes die je leuk als cadeau kan doen of je huis/kinderkamer mee kan opvrolijken! Ontwerpsters en oprichters Judith de Ruijter en Nikki Hateley: moeders van samen 7 kinderen, startten hun Little Lovely avontuur in 2014, gewoon vanaf de keukentafel met enkel een gedeelde droom: het transformeren van gewone huis- en kinderkamerdecoraties tot vrolijke sfeerbrengers. Elk Little Lovely product is er op gericht om gevoel van plezier en vrolijkheid op te roepen. Deze bescheiden filosofie leidde tot een uniek merk dat zich richt op het ontwerpen van betaalbare producten met een ‘wow-factor’ die het dagelijkse leven net iets meer “Lovely” maken. Hoe ze hun bedrijf hebben opgericht inspireert andere mensen die een onderneming willen beginnen ook om de eerste stap te zetten. Medio 2017 is de start-up uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf met meer dan 90 medewerkers, en levert de Lovely company aan meer dan 3200 winkels, distributeurs en agentschappen wereldwijd. Klanten en ketens als Wehkamp, Prenatal, Hudson Bay, Selfridges, Galerie Lafayette, El Corte Ingles, MOMA en vele andere grote en kleinere winkels behoren ondertussen tot hun vaste klantenkring.

De Little Lovely collecties die minimaal 6 keer per jaar uitkomen, omvatten onder anderen een serie van populaire lightboxen, unieke letter banners, vrolijke slingers, sfeerlampjes en vele andere unieke producten voor kinder- en woonkamers. Daarnaast heeft A Little Lovely Company in de zomer van 2016 twee eigen Little Lovely Flagship-winkels geopend in het centrum van Groningen. In de winkels is de volledige collectie en meer te verkrijgen, met een uniek Lovely horecaconcept erbij! Dit loopt heel goed en er is veel aantrekking ’s kracht door het unieke concept dat ze leveren. Lovely Company wil in de toekomst ook in andere steden hun eigen winkels openen, dit maakt Little Lovely Living Toekomstbestendig. Eventjes naar Little Lovely Living gaan zit er eigenlijk niet bij. Je droomt zo snel weg tussen alle pastel gekleurde spulletjes en je blijft zo snel hangen met een lekkere milkshake of gebakje. Als je naar Little Lovely Living gaat moet je er van uit gaan dat je er een poosje blijft hangen. Bij Little Lovely Living kan je ook een high tea nemen, een babyshower en een verjaardag vieren. Natuurlijk voor thuisvierders kan je de mooie taarten bestellen zodat je een Little Lovely Living in huis hebt! Voel je welkom in de winkel van Little Lovely Living: plof tussen de kussens op een van hun bankjes, bestel wat lekkers en trakteer jezelf op een heerlijke Lovely Treat! Kijk rond & geniet! Wil je meer weten? Neem een kijkje op hun website: https://www.alittlelovelycompany.nl/nl/ 23


Ik wil eerst zien hoe het op mijn lichaam eruit ziet… Tattoos zijn op dit moment helemaal in! TV programma’s zoals InkMaster hebben er voor gezorgd dat er steeds meer vraag is gekomen naar tattoos. Er is zelfs een Nederlandse/Belgische versie van dit programma gemaakt vanwege de populariteit. Maar hiermee is nog niet gelijk een groot (twijfel brengend) probleem opgelost: Wat en waar zet ik de tattoo op mijn lichaam? Gelukkig is er een hulpmiddel, genaamd InkHunter die je hiermee kan helpen. Pijnloos een tattoo passen InkHunter wil je helpen met een groot factor waar de meeste mensen meespelen: onzekerheid weg nemen. Inkhunter is een App op je mobiel of tablet dat je kan downloaden op IOS of Android systemen dat gebruik maakt van Augmented Reality (Oftewel AR). Een goed en bekend voorbeeld van AR is Pokémon Go. Op je het beeldscherm van je mobiel/tablet zie je je tattoo op het stukje lichaam waarop jij de lijntjes hebt getekend (zie afbeelding rechtsboven, de visuele uitleg). Als je de stappen opvolgt van de App dan is het letterlijk wat InkHunter zelf al zegt: “Try any Tattoo in real life”. Het lijkt net alsof je de tattoo al op je lijf hebt zitten, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Je kan pijnloos en zonder dat de tattoo de rest van je leven erop blijft zitten een tattoo proberen.

Kan het laatste zetje zijn om een tattoo te nemen Zoals al eerder beschreven, tattoos zijn op dit moment helemaal in! Er zijn steeds meer mensen die (overwegen) om een tatto te nemen. Maar de meesten zijn nog niet zo zeker over hoe het eruit kan gaan zien. En als je over iets zekerheid wil hebben, dan is het wel over een tattoo wat de rest van je leven op je lijf zit. InkHunter biedt hierdoor meer zekerheid aan mensen die van plan zijn om een tattoo te nemen. Je kan met een eigen ontwerp komen en uit testen, maar je kan ook ontwerpen van andere designers uittesten. Zeker tatoeëerders kunnen hier een groot voordeel uithalen. Hun ontwerpen komen op dit platform te staan met een koppeling naar hun tattoo shop. Het is net kleding passen alleen dan met tattoos.

“Je kan pijnloos en zonder dat de tattoo de rest van je leven erop blijft zitten een tattoo proberen.”

Geschreven door:

Marc Slagter 24


AR tattoo heeft mij wel/niet overtuigd Tattoos zijn hot en VR (Virtuel Reality) en AR zijn zeer opkomend. Deze 2 gecombineerd kan tot een groot platform leiden. In de toekomst wordt er steeds meer gebruik gemaakt van AR en tattoos zijn op dit moment hiervoor een goed middel. Bedrijven en particulieren gaan steeds meer gebruik maken van AR op welke manier dan ook. We willen het eerst zien op ons lijf en als we het mooi is of we vinden het goed, dan pas willen we het laten zetten. Het geeft je duidelijkheid. Iets waar de meesten mensen veel van houden.

“Er is ook voor InkHunter nog genoeg ruimte voor verbetering.”

De volgende stap moet worden gezet! AR is in de groei en tattoos laten nemen zal ook voorlopig ook blijven. InkHunter heeft de eerste stap gezet in de AR en tattoo wereld (gecombineerd dan). InkHunter moet het slim spelen door gebruik te maken van tatoeëerders en afspraken met ze te maken. Er is ook voor InkHunter nog genoeg ruimte voor verbetering. De App werkt goed, alleen is het op sommige vlakken nog een beetje gelimiteerd. Wellicht dat de functies nog worden uitgebreid en dat de samenwerking met artiesten nog wordt verbreedt. De app moet hiervoor wel up-to-date blijven door meer gebruik te maken van de tatoeëerders. Voor de rest is het een geweldig concept om de twijfelaars te laten overtuigen om een tattoo te laten nemen (of juist niet). Ben je nog aan het twijfelen over je ontwerp en waar? Probeer InkHunter voor zekerheid. Wil je zelf meer info over de app opzoeken? Je kan zelf InkHunter downloaden in de Playstore of App Store of informatie hierover vinden op: http://inkhunter.tattoo/

25


Fitness: de nieuwe lifestyle/community Wanneer we het over trends hebben op sportgebied hebben we het natuurlijk over de fitnessbranche. Een branche die al sinds jaar en dag bestaat maar nog nooit zo “booming” is geweest. Fitness is een ware “lifestyle” geworden! De sport is de grootste sport van het land met een kleine 3 miljoen beoefenaars en circa 1850 fitnesscentra. Het zijn dus rooskleurige tijden voor de fitnessbranche. Nog nooit is de behoefte zo groot geweest bij de consument. Maar dit is niet helemaal waar; de concurrentie is moordend want er zijn veel aanbieders. De consument is dan ook grilliger dan ooit mede omdat ze zoveel keus hebben. De low budget ketens die veel verlies draaien proberen de markt voor zich te winnen. Dit doen ze door middel van een groot aanbod qua stuntprijzen. Een mooie tegenreactie op deze ketens zijn kleinschalige concepten die inspelen op de behoeften. De consumenten zijn bereid om hier meer voor te betalen. De grote concurrentiestrijd zorgt er dus voor dat de bedrijven alles uit de kast moeten halen om de klanten voor zich te winnen. Een heel mooi en bijzonder voorbeeld hiervan is ‘Train more”. “De vraag die de oprichters zichzelf stelden was de volgende; ‘Hoe komt het dat je altijd meer betaalt voor dingen die goed voor je zijn? Een broodje hamburger is nog altijd goedkoper dan een groene salade.”

De inspiratie/waarom? “TrainMore” is een revolutionair concept waarbij elke workout wordt beloond met 1 euro korting. En dat werkt: bij “TrainMore” geen slapende leden, daar trainen mensen 70 procent meer dan het landelijk gemiddelde. Het is meer dan een lidmaatschap, het is een lifestyle.” En dit is vooral dan ook de reden waarom dit bedrijf mij zo erg aanspreekt. Dit is een heel erg “inspirerend” concept want dit zijn toch wel hele grote en vooral mooie cijfers! De vraag die de oprichters zichzelf stelden was de volgende; ‘Hoe komt het dat je altijd meer betaalt voor dingen die goed voor je zijn? Een broodje hamburger is nog altijd goedkoper dan een groene salade. Dit moet anders en daarom hebben Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch in 2009 Trainmore opgericht. In deze 10 jaar zijn ze steeds meegegaan met de trends en zijn ze vooral trendsetters geweest! Dit is dan ook wat het bedrijf heel cool maakt en waarom dit bedrijf jongeren heel erg aanspreekt.

Een cool weetje: Trainmore heeft een eigen muziekkanaal, die totale fitnessbeleving naar een hoger plan tilt. Door dit muziekkanaal worden de vetste deuntjes in elke Trainmore locatie door heel het land geluisterd.

Being healthy and fit isn’t a fad or a trend. It’s a lifestyle! Geschreven door:

Hessel Koonstra 26


Maar hoe nu verder, wat is het groeipotentieel? Inmiddels zijn ze bijna 10 jaar verder en is Trainmore gevestigd op 10 unieke plaatsen door het land; in een oud postkantoor in Groningen tot een rijksmonument in Utrecht tot de Amsterdamse grachten. Op 26 maart dit jaar wordt de elfde Trainmore sportschool alweer geopend. Deze fitnessclub is gevestigd op wederom een unieke locatie, in het centrum van Haarlem. De club heeft een open en transparant interieur. De rauwe industriële details die je in elke Trainmore ziet terug komen zijn hier ook weer aanwezig en zorgen voor een energiek gevoel. “Wat maakt het aantrekkelijk om te sporten bij Trainmore?” De juiste muziek die je hoort wanneer je binnenkomt tot de beste apparatuur en begeleiding. Wanneer je bij Trainmore traint staat niks je meer in de weg! Meer info kun je vinden op: https://trainmore.nl/

It’s up to you! There is more than price. Your only limit is you!

27


Geschreven door:

Bart Wielenga 28


“Het tech-en innovatie evenement van Nederland” Tijdens dit evenement worden er onder andere lezingen gehouden door vele invloedrijke innovators over verscheidene onderwerpen zoals; blockchain, nanotech, gezondheid, artificial intelligence en nog veel meer! Daarnaast worden er workshops gegeven en dit jaar is dat door Patrick van der Pijl, CEO van strategie- en ontwerpbureau Business Models Inc. In deze workshop laat hij zien wat jij kunt leren van bedrijven als Netflix, Coolblue en Uber. Dit evenement is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen De Financiële Telegraaf en SingularityU The Netherlands. En naast dit event wordt er vier keer per jaar een print special uitgebracht om op de hoogte te blijven van alle ‘hypes’ en veranderingen op het gebied van techniek en innovatie. Tijdens een eerdere editie in juni 2017 genoten al meer dan 500 mensen van een zeer inspirerende dag. Dit zal de komende jaren gaan groeien omdat de vraag naar kennis op de onderwerpen die behandeld worden tijdens dit evenement toeneemt. Mensen willen zekerheid hebben in producten of diensten die ze kopen of in investeren. Met behulp van dit evenement wordt hier kennis over vergaard onder andere door bedrijven die willen investeren in deze plannen. Dit is een ander doel van dit evenement. Zodat de projecten van de innovators voortgezet kunnen worden. Get Into The Future is dus partners met De Financiële Telegraaf en SingularityU, maar ook met ING. ING is tevens hoofdsponsor van dit evenement. Wil jij op de hoogte zijn van alle technische snufjes en ontdekkingen of wil je gewoon kennis op doen over deze onderwerpen? Kom dan naar het Theater Amsterdam en laat je inspireren! Meer info?: http://getintothefuture.nl/

29


Leef je leven en vergeet vooral niet te genieten! Dat is de centrale gedachte die De Leyhoeve naar buiten wil brengen. De vestiging in Groningen is sinds 5 februari 2018 een feit. In deze vestiging vind je maar liefst 208 appartementen van zeven verschillende formaten. Zo kan je kiezen uit een tussenwoning, hoekwoning of zelfs een penthouse met dakterras! Alle woningen zijn gebouwd met aardbevingsschade beperkende aanpassingen, niet geheel onbelangrijk in het schokkend mooie Groningen. In de Leyhoeve Groningen vind je naast bovenstaande voorzieningen ook nog een kinderopvang, een ruilbibliotheek, een fitnessruimte met zwembad, een eigen parkeergarage, fysiotherapie en een apotheek voor zowel de bewoners als omwonenden. Bewoners van Woonlandschap de Leyhoeve kunnen vanuit hun appartement boodschappen online bestellen, wat tot in de keukenkastjes bezorgd wordt. Dit gebeurt in samenwerking met de supermarkt om de hoek.

De Leyhoeve heeft daarnaast ook nog een uitgebreid horecaconcept met een brasserie, pizzeria, coffeecorner, bruin café en een schitterend terras. Waarbij de coffeecorner en de pizzaria elk een eigen ingang hebben, hier kunnen dus niet alleen bewoners en hun familie genieten, maar ook omwonenden. Door hun toegankelijkheid brengen ze meerdere doelgroepen samen, daardoor blijft iedereen voor elkaar open staan.

“Op zo’n plek samen oud worden is voor velen van ons een droom.”

Geschreven door:

Sonja Kramer 30


“Waar we samen jong blijven”

Ouderen kunnen hier wonen op een bijzondere locatie op steenworp afstand van het centrum en aan de rand van de stad. De appartementen zijn voorzien van alle gemakken. De service is gelijk aan die van een 5 sterren hotel, maar met de volledige mogelijkheid tot zorg binnen handbereik, wanneer dit noodzakelijk is. Op het terras staan de luie stoelen klaar, gezelligheid, warmte en bourgondische gastvrijheid omarmen de bewoners en de gasten als een warme deken. Woonlandschap de Leyhoeve stelt de 55 plusser van vandaag de dag in staat langer zelfstandig te wonen in een prettige en persoonlijke woonomgeving en de regie zo lang mogelijk in eigen hand te houden.

Omliggende bedrijven kunnen ook profijt hebben van De Leyhoeve, want naast alle horecagelegenheden bieden zij ook drie vergaderruimtes en kunnen zij alles verzorgen omtrent bedrijfsfeesten, - borrels en catering op locatie. De Leyhoeve is heel trots dat zij mensen de mogelijkheid kunnen bieden om fijn te wonen en comfortabel ouder te worden. In de komende tien jaar zijn zij van plan om in heel Nederlands nog minstens vijf van zulke woongemeenschappen te openen. Zonder uit het oog te verliezen dat ook deze doelgroep midden in de maatschappij staat. De Leyhoeve doet hun uiterste best om de Leyhoeve tot een mooie, gezellige en bruisende plek te maken waar bewoners, omwonenden, en bedrijfsleven samenkomen! We raden je aan om een kijkje te nemen op hun website: http://leyhoeve-groningen.nl/

‘Woonlandschap de Leyhoeve, wonen in een woonomgeving met de faciliteiten van een 5 sterren hotel.’ 31


32


Conclusie

Colofon

Wij, als échte Coolhunterz, kijken terug op een aantal leerzame, maar vooral coole weken waarin in samenwerking centraal stond. De samenwerking met elkaar, de samenwerking met ETFI en de samenwerking met de docent.

Redactie: Sonja Kramer ArtTube, VR Visuals, De Leyhoeve, conclusie

De initiatieven in ons magazine zijn voortgekomen uit een aantal verschillenden sectoren binnen Leisure, namelijk: Sport, Games, Retail, Events, Horeca en Kunst & Cultuur. Zes totaal verschillende sectoren, met twaalf uiteenlopende initiatieven. De twaalf initiatieven binnen deze sectoren hadden voordat ons magazine gepubliceerd werd al één ding gemeen, ze vallen onder Leisure. Maar in ons magazine heeft u kunnen lezen dat ze meer overeenkomsten hebben. Alle initiatieven zijn namelijk aantrekkelijk, inspirerend en toekomstbestending, en daarmee ontzettend cool.

Marc Slagter Nintendo Labo, InkHunter. Vormgeving.

Wij hebben tijdens de voorbereidingen van ons magazine voornamelijk geleerd om verder te kijken dan het normale dagelijkse leven. Zonder dat je het normaal gesproken door hebt besteed je best veel vrije tijd aan onverwachtse sectoren binnen Leisure. Het was een interessant leerproces om dit te ontdekken tijdens het coolhunten in Groningen. Met deze wijsheid gingen wij aan de slag met ons magazine, en vonden zo verassende on- en offline initiatieven.

Hessel Koonstra Buitenadem, TrainMore. Inleiding. Rianne Schuttinga Lush, Liitle Lovely Living, Coolhuntverslag, Voorwoord. Bart Wielenga TT-Run, Brownies & Downies, DFT: Get Into The Future.

Wij zijn ervan overtuigd dat u vanaf nu met een andere blik naar Leisure gaat kijken en nog meer Leisure om u heen gaat zien! Daarnaast hopen wij hopen dat u net zo heeft kunnen genieten van ons magazine, als dat wij tijdens het creëren ervan hebben gedaan!

“I’d rather spend my leisure time doing what some people call my work and I call my fun.” - Jared Diamond.

33


34

Magazine Coolhunting 17/18 Febr  

Commissioned by ETFI (European Tourism Future Institute) 1st year students of Stenden Leisure Management collected cool initiatives in the L...

Magazine Coolhunting 17/18 Febr  

Commissioned by ETFI (European Tourism Future Institute) 1st year students of Stenden Leisure Management collected cool initiatives in the L...

Advertisement