Page 8

ANNONSEBILAG UTGITT AV UNIK MEDIA AS FOTO: LEIF MAGNE FLEMMEN

Alle trår til når fredagstacoen skal forberedes. Her er Anita Johnsen i sving.

En ung generasjon hytteeiere vokser til og utviker vennskap og nye relasjoner på Storeskar. Fra venstre Nathalie Ristvedt Engelstad, Lisa Marie Ristvedt Engelstad, Tara Sunde Rød, Ella Johnsen, Pia Johnsen og Jakob Ristvedt Engelstad.

Kjøkkenet er formatert for «stordrift». Hver familie har sin egen skapplass for tørrvarer. I kjølerommet har hver av familiene sin tilmålte del av hyllene.

Serveringsluken i den gamle fjellstua er beholdt.

En fullverdig hytte må naturligvis ha en «kongedo».

Vi tar det etter som kontoen tillater, sier Sverre. Morten samtykker. Han er fellesskapets tekniske ansvarlige og vaktmester, på bruket populært kalt «ruslatør». Den forrige eieren hadde sågar tittelen på sitt visittkort. Hva det betyr vet ikke en gang språkrådet, som er konsultert, men hytteeierne synes nå en gang tittelen virker dekkende. HEMSEDALS LENGSTE SPISEBORD? Kommet inn i huset blir man raskt påminnet om at Storeskar en gang har vært et turiststed. Spisesalen med klassisk serveringsluke fra kjøkkenet, har nemlig et format som er et gammelt høyfjellshotell verdig. Småbordene har imidlertid veket plass for et gedigent langbord på 5,5 meter. Kan det være Hemsedals lengste? – Vi fikk laget det på et snekkerverksted i Uvdal. Det var litt av en jobb å få det gjennom et vindu og inn i stua, forteller Sverre. Spisestua er det store samlingsstedet. Men i første etasje er det også et trivelig mindre samlingsrom med peis samt en større stue med flere salonger. Kjelleren er pusset opp med to dusjer, badstue og «kongedo», slik skal det skal være på hytta. De er også i gang med å lage pub. Andre etasje består av sju soverom, enkelte med vask. – Er det hytta som er limet i vennegjengen? – Vi møtes ofte også i sammenhenger hjemme på Kongsberg, men hytta er nok blitt mer og mer viktig. For rundt tjue år siden var det dragningen til fjelltoppene og særlig utforkjøring i løssnøen som brakte dem til Storeskar. Fortsatt er det toppturene til blant andre Storeskarnøse, Steinbunøse og Skogshorn som lokker. Barna liker seg fortsatt best i skisenteret i Hemsedal, men noen av dem begynner å få smaken på toppturer. Men turer i de oppkjørte løypene er også en fin familieaktivitet.

Med stor dugnadsinnsats er den gamle hundegården konvertert til anneks med fire soverom og bad.

• • • •

Innvendig fornyelse med blant annet nytt gulv i 2. etasje.

Fakta om Storeskar Fjellhytte

Gammel Fjellstue og tidligere høyfjellshotell 13 km fra Hemsedal sentrum. Kjøpt av kameratgjeng fra Kongsberg i 2005 for 2,4 mill. kroner. Sameie regulert gjennom sameiekontrakt som utløper om seks år. Seks familier er i dag partshavere: Familien Ristvedt/Engelstad, familien Johnsen, familien Sunde/Rød, familien Grene, familien Gulbrandsen/ Isaksen og familien Sandvik/Dalen.

• Hovedbygning på 500 kvm med sju soverom. Anneks 120 kvm med fire soverom

• Hver familie betaler 4000 kroner per mnd til vedlikehold og avdrag.

V å r 2 0 1 9 – P Å H Y T TA – 8

Profile for Leif Magne Flemmen

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

Profile for leifen
Advertisement