Page 7

ANNONSEBILAG UTGITT AV UNIK MEDIA AS FOTO: LEIF MAGNE FLEMMEN

Fredags taco

1) – Om seks år skalsameiet oppløses og hytta selges til markedspris, forteller Sverre Engelstad, sameiets leder. 2) Svidde marsmellows fra bålpanna går aldri av moten. F.v Tara Sunde Rød, Pia Johnsen, Lisa Marie Ristvedt Engelstad og Nathalie Ristvedt Engelstad. 3) Tidlig i forrige århundre het stedet Storeskar Høifjellshotell. For femten år siden kjøpte en gjeng toppturentusiaster fra Kongsberg fjellstua, som nå disponeres av deres seks familier. 4) Stort foto øverst: TACOKVELD! F. v bakfra: Bente Ristvedt, Solfrid Irene Sunde, Anita Johnsen, Jakob Ristvedt Engelstad, Ella Johnsen, Nathalie Ristvedt Engelstad. Bak f.h: Sverre Engelstad, Kjetil Rød, Morten Johnsen, Pia Johnsen, Lisa Marie Ristvedt Engelstad og Tara Sunde Rød.

De er jo ikke like. Vi sørger derfor for rotasjon hvert andre år. På årsmøtet legges romnummerne i hatten og ny fordeling foretas ved loddtrekning. Slik utjevnes ulikhetene over tid.

– Vi rev ut alt. Gulvet ble pigget. Bare reisverket sto igjen. I løpet av sommeren var hundehuset omgjort til et fint og i høyeste grad godt beboelig anneks med fire soverom og bad, forteller Sverre.

Overtakelsen fant sted 1. mai 2005. Bygningen på ikke mindre enn 450 kvadratmeter, var ganske sliten både utvendig og innvendig. Den første tiden var det mye helgejobbing og dugnader i sommerferien for å få satt bygningen i stand. Ytterkledningen ble beiset. Innvendig ble gulvene utbedret, badene gjort om og rommene pusset opp og malt. På toppen av kjøpesummen på 2,4 millioner kroner, måtte de også låne noen kroner til materialkjøp blant annet.

– Det er blitt noen tusen timer med dugnadsarbeid, ja, bemerker han.

FIRE SOVEROM I «BIKKJEHUSET» Den forrige eieren drev kennel på stedet. Det kanskje største prosjektet de har gjennomført var å renovere hundegården. Annekset kalles stadig «Bikkjehuset».

I løpet av de femten årene er det gjort mye for at fasilitetene kan holde tritt med det økende antall mennesker som nå bruker stedet. Bare å ha garderobeplass til 28 personer ble etter hvert en stor utfordring. Den ble løst ved å integrere et soverom med garderoben. Samtidig ble det lagt varmekabler i gulvet. Boret etter vann har de også gjort. Ingen store prosjekter kaller på innsats i år. Nylig ble det gjort en sjau på det elektriske anlegget. – Etter hvert må vi vel gjøre noe på baksiden, bygge platting og gjøre noe med renseanlegget. Men det er ikke noe som brenner.

V å r 2 0 1 9 – P Å H Y T TA – 7

Profile for Leif Magne Flemmen

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

Profile for leifen
Advertisement