Page 30

ANNONSEBILAG UTGITT AV UNIK MEDIA AS

DENNE HYTTA BYGGES INNE I MESSEHALLEN! Hytteprodusenten Ly Hytta AS slår på stortromma når de kommer med sin splitter nye modell til HYTTEMESSEN. Den 52 kvadratmeter store modulbaserte hytta settes opp innendørs og vil stå «innflyttingsklar» i hallen når messen åpner 25. april. – Vi har store forventninger, sier daglig leder Bjørn Olav Leer i Ly Hytta AS. Dette er en helnorsk fritidsbolig som vi produserer lokalt i Sigdal. Det blir stas å vise prototypen fram på Hellerudsletta. Hytta er utviklet i samarbeid med arkitektfirmaet DRMA i Drammen. Modellen som settes opp på HYTTEMESSEN er en av fem varianter som kan bygges med ulike moduler.

– Slik vi har konstruert elementene, skal en hytte som den vi setter opp på messen kunne bygges og stå innflyttingsklar på en uke. Da er den ferdig innredet med kjøkken, bad, garderobeskap og sofa. Innredningselementer som sofa og senger er tegnet og produsert som en integrert del av helheten, forteller Leer. Han har erfarne håndverkere med seg på laget. Teamet har bygget både selvtegnede og arkitekttegnede hytter siden 2007.

Hyttelivet er for alle! Det er i stor grad det folkelige hyttelivet som preger Hyttemessen, mener arrangørene av Hyttemessen på Hellerudsletta, Per Levik og Tore Bjørnstad. Messen som er Nordens største for fritidsboliger, åpner 25. april og stenger 28.

– Hytteprodusentene kjører fabrikkene hva remmer og tøy kan holde. Brukte hytter, også de enkle uten vann og strøm, selger stadig godt – ofte med bud langt over prisantydning.

– Blant de besøkende er svært mange etablerte hytteeiere – ofte med en enkel, eldre familiehytte. Kanskje er det nytt solcelleanlegg eller en mer behagelig doløsning som står på ønskelista. Andre har skisset og tegnet hjemme ved kjøkkenbordet. Nå vil de lufte sine hytteplaner for noen av de mange ekspertene på messen, sier Bjørnstad.

FLERE FÅR DEL I HYTTE-KULTUREN Per Levik mener det er flere forklaringer på de siste årenes mye omtalte «hytteboom».

HYTTENE FORTELLER OM VELSTAND Når det er sagt så er det norske hyttelivet veldig mangefasettert, presiserer han. Mange av hyttene vi bygger forteller historien om at vi bor i et rikt og velstående land. Det er mye penger blant folk, og investeringer i fritid og rekreasjon har høy prioritet. På Hyttemessen møtes folk med vidt forskjellige preferanser. Det blir litt sånn festivalstemning av det, opplever Per Levik. Knapt noen har vært tettere på trender og utvikling i hyttebransjen de siste 30 årene enn han. Nå opplever Levik en lettere opprømt stemning i hyttenæringen.

– Den norske mentaliteten er i stor grad fokusert på friluftsliv og hytte som utgangspunkt for aktivitet. Lave renter, høye boligpriser som gir rom for opplåning og kanskje økende skepsis til å kjøpe fritidsbolig i utlandet, har nok bidratt til veksten, antyder Levik. Selv om det bygges mye nytt, er hundretusener av hytter av eldre dato – ofte enkle med behov for rehabilitering. – En stor del av de mer enn 450.000 fritidsboligene våre er av eldre dato. Generasjonsskifter og hytteeieres ønske om bedre komfort generelt, gir stor etterspørsel etter alt fra bygningsvarer til spesialiserte hytteprodukter, sier Levik.Hyttemessen AS arrangerer nå messer tre steder i landet. Hovedmessen er som vanlig på X Meetingpoint, høstmessen i Runarhallen i Sandefjord 20.-22. september.

V å r 2 0 1 9 – P Å H Y T TA – 3 0

Profile for Leif Magne Flemmen

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

Profile for leifen
Advertisement