Page 24

ANNONSEBILAG UTGITT AV UNIK MEDIA AS

MIDT I FJELLNATUREN. TETT PÅ VILLDYRENE. LIVLIG AKTIVITET DAGEN LANG. Neppe noe sted kommer barn og voksne tettere på faunaens ville dyr enn på Langedrag. Å bli med Tuva Thorson inn i gaupeinnhegningen gjør uutslettelig inntrykk på enhver besøkende. Her bykser en av gaupene opp og glefser over et kjøttstykke Tuva har slengt opp i luften.

DYREPASSER FOR EN DAG Et av Langedrags populære tilbud til barn er å være dyrepasser for en dag. Barna får fra kl 10 til 15.30 bli med gårdens profesjonelle dyrepasserne og delta i deres daglige arbeid. Aktivitetene er blant annet stell av hestene, ridning, stall- og fjøsstell, deltakelse i foringen av blant annet elg, fjellrev og reinsdyr.

Vinterstid er hundekjøring høyt til fjells med Langedrags huskyer en frisk opplevelse.

FAKTA OM LANGEDRAG • Langedrag Naturpark – fjellgård mellom Uvdal og Hallingdal (1000 moh). Bygget trinn for trinn siden 1978. • Naturparken har mer enn 300 dyr fordelt på rundt 20 arter. • Blant de ville dyrene er reinsdyr, ulv, rev, gaupe og moskus. • Langedrag har også tradisjonelle dyr som reinsdyr, elg, fjellrev, hester, geiter, høns, ender, gjess og kaniner der, samt mer eksotiske dyr som skotsk høylandskveg, yak-kveg og muflon-sau. • Mange utendørs aktiviteter, blant annet klatrepark, zipline, lekeland, ridning og kjøring med hest og vogn/slede, seterliv, hundekjøring og en rekke andre aktiviteter. • Leirskolevirksomheten har siden 1981 gitt tusenvis av barn nærhet til dyr og kunnskap om livets gang i naturen.

Hun står på kne, strekker hals og uler mot himmelen. Ulvene Varg og Irgas står rolig ved hennes side. Så uler de med. Tuva Thorson er flokkens overhode. – Legg merke til kroppsspråket mitt, hvordan jeg nærmer meg dyrene, sier Tuva høyt og med klar røst. Hun låser seg inn i innhegningen til de to ulvene Varg og Irgas. Rak rygg, hodet hevet. Hun er anerkjent og respektert som flokkens alfa. De får litt kos, mens Tuva, Langedrag Naturparks daglige leder, forteller hvordan hun har bygget sitt unike forhold til ulvene. ULVEMAMMA OG FLOKKLEDER Tuva har nemlig levd med dem i tretten år, sov og spiste sammen med dem fra de bare var noen dager gamle. Slik ble hun ulvemamma og flokkleder. – Jeg har studert ulvene i mer enn 30 år. Lært måten de styrer ørene på, bruker øynene, vrir på hodet, fører halen eller viser tenner. Dyr kommuniserer med hele kroppen. Langedrag har to innhegninger med ulver. I den ene er det bare Tuva som er akseptert. I den andre lever tre ulver. Hit får gjestegrupper med voksne bli med inn. Alle må adlyde flokklederens instrukser, bevege seg rolig på rad og rekke,

V å r 2 0 1 9 – P Å H Y T TA – 2 4

Profile for Leif Magne Flemmen

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

Profile for leifen
Advertisement