Page 10

ANNONSEBILAG UTGITT AV UNIK MEDIA AS

Hytteeier: - Skaff dere overvåkningskamera! Tok hyttetyvene på fersken!

TYVENE TATT ETTER STOR POLITIJAKT – Denne lille dingsen er noe av det smarteste vi har installert på hytta, sier Mona Selena Friksen Skrikestad og ektefellen Frode. Lite foto: To av innbruddsgjengen på fem ble pågrepet rett utenfor ekteparets hjem.

Mona Selena Friksen Skrikestad var hjemme og pakket til ferie. Plutselig kvapp hun til. Alarm på hytta! På telefonen hører hun innbruddstyver romstere. Like etter kommer bilde på MMS. Minutter etter var flere politipatruljer på vei. – Hytteeiere: Skaff dere overvåkningskamera i hytta. Det er en rimelig investering for å skremme folk fra å begå innbrudd, eller avsløre dem som tar seg inn på ulovlig vis, sier Mona. Og legger til: Politiet setter pris på den hjelpen de kan få fra overvåkningsbilder når noen har begått lovbrudd. Siden hun og ektefellen Frode kjøpte hytta i 2004 har de hatt ikke mindre enn sju innbrudd i hytta. Selv om forsikringen ordner opp i det meste, ble de passe lei skader og plunder. Mona satte seg til pc´en på leting er overvåknings- og alarmutstyr. – Jeg tror ikke vi betalte mer enn et par tusen kroner for et kommunikasjonsalarmsystem som var tilpasset hyttas 12 volts anlegg. Med kameraet fulgte også røykvarsler. Med simkort i apparatet på hytta og en app på telefonen, har de nå tilnærmet full overvåkning. UVEDKOMMENDE I HYTTA! Ekteparet hadde hatt installasjonen et par år, da den en dag virkelig betalte seg. Telefonen meldte alarm og på bildet ser de uvedkommende bevege seg i hytta. – Vi – ektemannen og jeg – kastet oss straks i bilen og kjørte brennkvikt mot hytta, som ligger bare tre kilometer unna, forteller Mona til hytteavisen.no Mens vi kjører hører vi folk romstere inne i hytta. Vi stoppet ikke lenger unna enn at vi kunne se hytta. Der ventet vi litt – flere politipatruljer var nå på vei. Da med ett kom en av tyvene ut fra hytta og mot veien. Men da han fikk se oss, bråsnudde han, løp inn igjen, varslet de andre og ut stormet tre menn i retning skauen. Mannen min som er en røslig kar, løp etter dem, men mistet dem etter hvert av syne. Kort tid etter var flere politipatruljer på plass ved hytta. Polititjenestemenn på frivakt som bodde i ekteparets nabolag, kastet seg også inn i letingen. En hundepatrulje tok straks opp jakten. Ikke lenge etter kretset også et politihelikopter over området. – Sporene forsvant inn i terreng med mye sau, og der mistet hundene ferten av de flyktende tyvene, forteller Mona. Men det skulle vise seg at flere enn tre personer var involvert i innbruddet. Da en bil med mistenkelig kjennetegn kom

forbi stedet, ble to rumenere umiddelbart anholdt. Dette var tyvenes fluktbil. «HVA I SVARTE!» Det omfattende søket etter de tre andre ga ikke noe resultat og aksjonen ble etter hvert avblåst. – Seint på kvelden samme dag var mannen min og jeg i gang med pakking til ferietur. Da utbryter mannen min plutselig: «Hva i svarte!» Han peker ned på veien. Der kom tre fremmede menn tassende. Jeg ringte politivakta tvert og varslet også våre hyggelige politi-naboer. Da karene så at noe skjedde, løp de til skogs enda en gang. Seks politibiler viste seg å være underveis. Veier ble sperret og området ganske omringet. Etter hvert innså de nok at slaget var tapt og kom loffende ut fra et skogholt. Setter man kameraet opp inne i hytta, kommer man ikke i konflikt med noen lov eller regler. Kameraene virker preventivt ved at potensielle innbrytere ser skiltene. Bryter de seg likevel inn, ja så kan gode bilder fra hendelsen siden bli viktige bevis i retten. De fem rumenerne valgte å ta tilståelsesdom og var allerede i gang med soningen da Mona og Frode kom tilbake etter ferien.

Foto fra overvåkningskameraet der den ene innbruddstyven prøver å få opp ytterdøra.

V å r 2 0 1 9 – P Å H Y T TA – 1 0

Profile for Leif Magne Flemmen

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

PÅ HYTTA - vårutgave 2019  

På Hyttas messemagasin utgis i forkant av Hyttemessen på X Meeting Point, Hellerudsletta, 25.-28. april 2019.

Profile for leifen
Advertisement