Penkit ja pöydät

Page 1

PENKIT PÖYDÄT

Lehtovuoren penkit ja pöydät on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

SISÄLLYSLUETTELO

3 KURU 6–9 VILLE 30-31 ORBIT 24-25 BISTROT 26-27 MIELA 28-29 VERA SOLO 18-19 COMBI 12-13 KLASSIKKO 14-15 VERA 16-17 INTERVERA 20-21 KUUSAMO 10–11 RIVAGE 22-23 OGRE 32 PARITEET 33 MATERIAALIT 34-35 HUOLTO-OHJEET 36-37
KIERRÄTYS 38-39

YMPÄRISTÖ ON YHTEINEN ASIAKKAAMME

Kaikki alkoi pienestä metalliverstaasta Itä-Suomessa vuonna 1945. Syntyvoimana oli halu valmistaa uuden laisia – kestäviä, helppokäyttöisiä ja kauniita – kalustei ta ulos, kaikkien ihmisten käyttöön.

Tuotevalikoimaamme on alusta saakka kuulunut pe rinteisiä kaupunkikalusteita kuten penkkejä, pöytiä ja roska-astioita. Korkean laadun lisäksi muotoilun mer kitys on kasvanut tuotteissamme yhä enemmän.

Vuonna 1990 syntyi Finbin City®, joka teki Finbin®-brändistä kansainvälisesti tunnetun merkin. Cityn® menestys alkoi Helsingin kaupungin järjestämästä suuresta suunnittelukilpailusta, jonka muotoilija Han nu Kähönen voitti tiimeineen.

Kilpailussa tavoitteena oli luoda roska-astia, joka voidaan tyhjentää mahdolli simman helposti, tehokkaasti ja turvallisesti.

Tarkkoihin selvityksiin ja testauksiin perustuneen Cityn® suunnittelussa sovellettiin onnistuneesti skandinaavisen muotoilun periaatetta, joka kiteytyy lausee seen ”Form follows funtion”.

2000-luvun alkuvuosina oivalsimme, että uusi tekno logia voi paitsi auttaa asiakkaitamme, myös vähentää jätehuollon hiilidioksipäästöjä todella merkittävästi. Vuonna 2017 julkaistiin Finbin CitySolar®, markkinoiden tehokkain aurinkovoimalla jätteet puristava älyroska-astia, joka on jo valloittanut Pohjoismaiden suuret kaupungit.

Emme olisi olleet olemassa viime vuosisadan puolivälistä saakka ilman loistavien ammattilaistemme ymmärrystä siitä, että meillä on mahdollisuus luoda uutta juuri asiakkaidemme ansiosta. Vuosi vuodelta yksi asiakas erottuu yhä selvemmin kaikkien asiakkai demme joukosta. Ympäristö.

Meillä on nyt paremmat mahdollisuudet kuin kos kaan

aiemmin tehdä yhdessä töitä, jotta sekä ihmisten onnellisuus että luonnon hyvinvointi säilyvät myös tule ville sukupolville.

Kestävä tuote on myös ekoteko

Päämateriaali tuotteissamme on teräs. Valmistam me tuotteet yli 75 vuoden kokemuksella kestämään pohjoisen kovia sääolosuhteita. Joskus kestävinkin tuote tulee tiensä päähän ja silloin on tärkeää, että materiaali voidaan käyttää uudelleen. Terästä voi daan kierrättää uudelleen ja uudelleen materiaalin ominaisuuksien kärsimättä.

Terästä voi kierrättää yhä uudelleen sen ominaisuuksien kärsimättä.
TAVOITTEENAMME ON IHMISTEN ONNELLISUUS JA LUONNON HYVINVOINTI PUHTAASSA JA KESTÄVÄSSÄ YMPÄRISTÖSSÄ.
Kuru penkit ja pöydät valmistetaan Lehtovuoren tehtaassa Suomessa.

Kuru selkänojallinen penkki täyttää esteettömyysvaatimukset ja se on saatavilla myös korkeammalla istuinkorkeudella varustettuna seniori penkkinä.

Design-penkkimme on löytänyt tiensä ulkotilojen lisäksi myös sisälle kodin, toimiston tai julkisen tilan persoonalliseksi yksityiskohdaksi.

KURU PENKKI- selkänojallinen ja selkänojaton malli

Mitat (l,s,k) 1800 X 525 X 900 mm (selkänojallisessa mallissa)

Istuinkorkeus 490 mm seniorimalli 550 mm Käsinojan mitat (l,k) 55 x 170 mm. Huom! Käsinoja on lisävaruste Materiaali

Runko: maalattu teräs (sisätiloihin) tai sinkkipohjamaalattu + jauhepolttomaalattu teräs (ulkotiloihin)

Puuosat: Mänty / lämpökäsitelty mänty

Asennus Vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

Vakiovärit Rungon vakiovärit

Kuvassa Kuru selkänojallinen malli käsinojilla ja avoimilla päädyillä. Runko RAL 9005/ puuosat kuultotammi.

KURU ESTEETÖN TERÄKSEN JA MÄNNYN LIITTO Suomessa suunniteltu ja valmistettu Kuru eroaa perinteisistä puupen keistä tyylinsä lisäksi esteettömyydellään. Teräsrunko liittyy sulavasti Kuru-penkin männystä valmistettuun istuinosaan. Käsinojan etureuna asettuu istuimen reunan tasalle, joten siitä saa hyvän tuen penkiltä ylös noustessa. Kuru-tuotesarja on suunniteltu kalustemuotoilijoiden kans sa. Sarjan puupenkit ovat saatavilla myös ilman selkänojaa ja käsinojia. Käsinojat voi sijoitella vapaasti molempiin vaihtoehtoihin. Kuru-puu pöytä noudattaa penkkien muotokieltä. Myös pöydän pinta on mäntyä ja jalat terästä. Kuru-sarjan teräsosat ovat sinkkipohjamaalattuja ja sen jälkeen jauhepolttomaalattuja. Kuru yhdistää käyttäjäystävällisyyden, tyylikkään designin ja kestävät materiaalit.

RAL 6005 RAL 9006

RAL 9005 DB 703 (struktuuripintainen harmaa)

RAL 7024 Finbin Black 1945 (struktuuripintainen metallimusta)

Puuosien värit

kuultotammi kuultohonka lämpökäsitelty mänty

Puupenkin lisävarusteet

Käsinoja, muut värivaihtoehdot, korkeammalla istuinkorkeudella varusteltu Seniori-versio, avoimilla tai umpinaisilla jaloilla, kysy lisää asiakaspalvelustamme.

Kuvassa Kuru selkänojaton malli umpinaisilla päädyillä. Runko RAL 9005/ puuosat kuultotammi.

KURU PÖYTÄ

Mitat (l,s,k)

1800 x 690 x 715 mm

Materiaali

Runko: maalattu teräs (sisätiloihin) tai

sinkkipohjamaalattu + jauhepolttomaalattu teräs (ulkotiloihin)

Puuosat: Mänty / lämpökäsitelty mänty

Asennus

Vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

Vakiovärit

Rungon vakiovärit

RAL 7024

RAL 6005 RAL 9006

RAL 9005 DB 703 (struktuuripintainen harmaa)

Finbin Black 1945 (struktuuripintainen metallimusta)

Puuosien värit

kuultotammi kuultohonka lämpökäsitelty mänty

Kuvassa Kuru pöydät avoimella sekä umpinaisilla päädyillä. Runko RAL 9005/ puuosat kuultotammi.

9

TALONPOIKAISTUNNELMAN KAUPUNKIIN

Kuusamon suunnittelun lähtökohta oli perinteinen talonpoikainen pirttipenk ki. Paksut lankut ja yksinkertainen, vankka rakenne siirtävät talonpoikaismieli kuvat uuteen aikaan. Lehtovuoren tuotteiden muotoilussa huomioidaan ja tes tataan aina myös käytettävyys, sekä loppukäyttäjän että huollon näkökulmista.

Kuusamon kohdalla lankkujen muoto takaa paitsi hyvän istumamukavuuden myös varman säänkeston. Koko penkkisarja täyttää esteettömyyssuositukset. Kuusamo-sarjaan kuuluvat puiston penkit saatavilla selkänojalla ja ilman selkä nojaa. Penkki voidaan betonoida maahan tai pinta-asentaa. Kuusamo-puiston penkit valmistetaaan Suomessa, Ylöjärven tehtaallamme.

KUUSAMO PUISTONPENKKI TUO

SELKÄNOJATON MALLI

Mitat

Istuinkorkeus

mm

Materiaali

Runko: sinkkipohjamaalattu + jauhepolttomaalattu teräs. Puuosat: Mänty / lämpökäsitelty mänty

Asennus

Betonoitava, vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus

KUUSAMO PENKKI

SELKÄNOJALLINEN MALLI

Mitat (l,s,k)

1780 X 420 X

Istuinkorkeus

460-500 mm

Materiaali

mm

Vakiovärit

Runko: sinkkipohjamaalattu + jauhepolttomaalattu teräs. Puuosat: Mänty / lämpökäsitelty mänty

Asennus

Betonoitava, vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

900
(l,s,k) 1780 X 420 X 900 mm
460-500
alustaan).
Rungon vakiovärit RAL 7024 Finbin Black 1945 (struktuuripintainen metallimusta) Puuosien värit kuultotammi kuultohonka lämpökäsitelty mänty RAL 6005 RAL 9006 RAL 9005 DB 703 (struktuuripintainen harmaa) Vakiovärit Rungon vakiovärit RAL 7024 Finbin Black 1945 (struktuuripintainen metallimusta) Puuosien värit kuultotammi kuultohonka lämpökäsitelty mänty RAL 6005 RAL 9006 RAL 9005 DB 703 (struktuuripintainen harmaa)

Mitat (l,s) 1700 x 1500 mm

Istuinkorkeus / pöytäkorkeus 430 mm / 750 mm

Paino

65 kg

Materiaali

Runko: sinkkipohjamaalattu + jauhepolttomaa lattu terä tai kuumasinkitty + maalattu teräs

Puuosat: Mänty / lämpökäsitelty mänty

Asennus

Vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

Kestävä on sana, joka kuvaa kenties parhaiten pöytä-penkkiyhdistelmä Com bia. Tämä ominaisuus on vuosien mittaan laajasti testattu ja paikkansa pitäväksi osoitettu. Combeista voi muodostaa pitkän pöydän liittämällä useampia pöytä penkkejä yhteen. Combi on käytännöllinen, kun olosuhteet ovat suomalaiset ja käyttö kovaa. Penkit pysyvät takuuvarmasti pöydän äärellä.

Combin kulutuskestävyys perustuu korkealaatuisiin materiaaleihin – teräkseen ja mäntyyn. Combi on kotimainen. Nämä pöytäpenkit valmistetaan Ylöjärvellä, Lehtovuoren tehtaalla.

COMBI KESTÄVÄ PÖYTÄPENKKI HOUKUTTELEE PIKNIKILLE This drawing is owned by Lehtovuori Oy. The use of the drawing for copying or for any other purposes without permission is absolutely prohibited 1780 1360 450 730 1470 670 290 Combi Vakiovärit Rungon vakiovärit RAL 7024 Finbin Black 1945 (struktuuripintainen metallimusta) Puuosien värit kuultotammi kuultohonka lämpökäsitelty mänty RAL 6005 RAL 9006 RAL 9005 DB 703 (struktuuripintainen harmaa)
Combi penkit ja pöydät valmistetaan Lehtovuoren tehtaassa Suomessa.

KLASSIKKO SUOMALAISTEN SUOSIKKI JO 70 VUODEN AJAN

Lehtovuoren Klassikko valloitti paikkansa jo 1950 luvulla ja on pitänyt asemastaan ylväästi kiinni yli 70 vuoden ajan. Kun Klassikot tulivat markkinoille 1950-luvulla, ne edustivat täysin uutta, raikkaan si roa muotoilua.

Klassikko hurmasi istujansa ja huoltajansa nopeas ti. Ensinnäkin tämän puistonpenkin istuttavuus on erinomainen. Lisäksi Klassikot on helppo pino ta päällekkäin kuljetusta varten. Myös kestävyys on aina ollut Klassikon vakiovaruste.

Klassikko soveltuu moniin ympäristöihin ja de sign-penkkimme on löytänyt tiensä paitsi ulos, myös sisälle kodin, toimiston tai julkisen tilan per soonalliseksi yksityiskohdaksi.

Mitat (l,s,k)

1800 X 695 X 780 mm

Istuinkorkeus 430 mm

Materiaali

Runko: sinkkipohjamaalattu + jauhepolttomaalattu teräs tai kuumasinkitty + maalattu teräs Puuosat: Mänty / lämpökäsitelty mänty

Puupenkin lisävarusteet Käsinoja, muut värivaihtoehdot

Vakiovärit Rungon vakiovärit

Klassikko penkit valmistetaan

Lehtovuoren tehtaassa Suomessa.

RAL 7024 Finbin Black 1945 (struktuuripintainen metallimusta)

RAL 6005 RAL 9006

RAL 9005 DB 703 (struktuuripintainen harmaa)

Puuosien värit

kuultotammi kuultohonka lämpökäsitelty mänty

Asennus

Vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

VERA AJATON TUOTEPERHE

Vera tuoteperheen modulaarisista ja monipuo lisista penkeistä on helppo muodostaa visuaali sia kokonaisuuksia julkisiin ja yksityisiin tiloihin.

Ajattoman Veran runko-osa on valmistettu jauhemaalatusta teräksestä ja istuin sekä sel känoja on valittavissa puisena tai teräksisenä.

Penkki on mahdollista saada käsinojilla tai il man selkänojaa. Kevyestä ulkomuodostaan huo limatta Vera penkit ovat kestävää ja lujaa tekoa.

VERA PENKKI

Mitat

Vaihtoehtoina leveydet 600 mm, 1500 mm ja 1800 mm

Materiaali

Trooppinen kovapuu, Resysta komposiitti, Teräs, HPL (korkeapainelaminaatti)

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Asennus

Vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

Lisävarusteet

Käsinoja

Valmistaja mmcité - Tšekki

VERA PÖYTÄ

Mitat

Vaihtoehtoina leveydet 600 mm, 1500 mm ja 1800 mm

Materiaali

Trooppinen kovapuu, Resysta komposiitti, Teräs, HPL (korkeapainelaminaatti)

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Asennus

Vapaasti seisova (pulttikiinnitysmahdollisuus alustaan).

Lisävarusteet

Käsinoja

Valmistaja mmcité - Tšekki

16

VERA SOLO

Modulaariseen Vera-sarjaan kuuluva Vera Solo penkki on monikäyttöinen, joka koostuu suorista tai kaarevista mo duuleista ja mahdollistaa pitkien ja tyylikkäiden penkkien luomisen linjoina tai ympyröinä. Jalat sijaitsevat penkin keskellä, mikä yhtenäistää siluettia ja helpottaa pääsyä molemmilta puolilta. Penkit voidaan asentaa myös sei nään, mikä laajentaa valikoiman mahdollisuuksia.

Runko-osa on valmistettu jauhemaalatusta galvanoidus ta teräksestä ja istuin sekä selkänoja on valittavissa puu lautoina tai säleinä sekä teräksisenä. Vera Solo penkit ovat huomaamattoman tyylikkäitä esimerkiksi puistossa, kä velykaduilla, piha-alueilla ja asemilla.

Mitat

ERINOMAISTA MUKAVUUTTA

Asennus

Suoran penkin moduulin leveys: 1810 mm, kaarevan penkin moduulinen sisämitta 1000 mm ja ulkomitta 1500 mm

Materiaali

Trooppinen kovapuu, Resysta komposiitti, Teräs

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Uppo- tai pinta-asennus sekä seinään kiinnitys

Lisävarusteet

Käsinojat ja selkänojat

mmcité - Tšekki

Valmistaja

INTERVERA MODERNI JA VISUAALISESTI KEVYT PENKKI

Mitat

Vaihtoehtoina leveydet 600 mm, 1200 mm, 1730 mm, 1765 mm ja 1800 mm

Materiaali

Trooppinen kovapuu, Resysta komposiitti, Teräs

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Asennus

Uppo- tai pinta-asennus

Lisävarusteet

Käsinoja, saatavilla pyörivällä istuinosalla

Valmistaja

mmcité - Tšekki

Vera-sarjan Intervera penkki seisoo kahdella jalalla, joka tuo ulkonä köön ilmavuuden tuntua, sekä helpottaa asennusta. Penkin runko-osa on valmistettu jauhemaalatusta galvanoidusta teräksestä ja istuin sekä selkänoja on valittavissa kovapuulevyinä tai teräksisenä.

Intervera penkki on modulaarinen malli, joka on saatavilla käsinojilla tai ilman sekä ilman selkänojaa. Interverasta on saatavilla myös kään nettävä malli

Intervera penkin muotoilussa on kiinnitetty huomiota ergonomiaan.

RIVAGE

Mitat (l,s,k)

1600 x 600 mm, 1630 x 600 mm tai 1655 x 600 mm

Materiaali

Trooppinen kovapuu, Resysta komposiitti, Teräs

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Asennus

Pinta-asennus tai vapaasti seisova

Lisävarusteet

Integroitu pöytä, USB-lataus

Valmistaja

mmcité - Tšekki

LEPOTUOLEJA JULKISIIN TILOIHIN

Rivage tuolit mahdollistavat lepohetken niin puistoissa, julkisissa puutar hoissa, ranta-alueilla, koulujen taukotiloissa, hotellien terasseilla ja mo nissa muissa ympäristöissä. Rivage tuolit voidaan pultata tukevasti maa han tai ne voivat seisoa vapaasti, jolloin niiden siirtäminen on helppoa. Rivage kansituoleihin on mahdollista saada lisävarusteena teräspöytä, johon voi laskea juoman, kannettavan tietokoneen tai vaikka kirjan.

Rivage tuolin runko on valmistettu jauhepolttomaalatusta teräksestä. Istuin ja selkänoja on mahdollista saada puisena tai teräksisenä. Tuolin jalat ovat säädettävät.

ORBIT VAKAA JA TURVALLINEN PÖYTÄPENKKI

Mitat

korkeus 465 mm, leveys vaihtoehdot: 1845, 2020 mm,

Kokonaisuudet

4 penkkiä + pöytä, 6 penkkiä + pöytä, 5 penk kiä + pöytä + paikka pyörätuolille

Materiaali

HPL (korkeapainelaminaatti), alumiini, teräs

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Asennus

Pulttaus alustaan, vapaasti seisova

Lisävarusteet

Graafinen suunnittelu HPL levylle

Valmistaja

mmcité - Tšekki

Orbit pöytäpenkeistä voidaan muodostaa erilaisia ko konaisuuksia ja vaihtoehdoista löytyy esteetön malli, jonka sivulle mahtuu pyörätuoli.

Orbit pöytäpenkissä on säädettävät jalat, jotka voi daan pultata alustaan kiinni tai jättää vapaasti seiso maan.

Orbit pöytäpenkkien värivalikoiman ansiosta pystyt luomaan uniikin ulkoruokailu alueen niin puistoissa, aukioilla, kampuksella tai yrityksien ruokaloissa.

25

BISTROT KOMPAKTI ISTUIN-

Mitat (l,k)

300 x 450 mm tai 300 x 740 mm

Bistrot on ihanteellinen konsepti julkisiin tiloihin, kun tarvitaan paikka nopeaan ko koukseen, välipalan syömiseen tai sähkö postien lähettämiseen. Korotettu istuin on todella mukava, vaikka olisit puvussa. Kompaktin kokonsa ansiosta Bistrot sopii pieniinkin tiloihin. Bistrot sarjan avulla pys tytään luomaan mielenkiintoisia ratkaisuja ulkotiloissa tapahtuvaan ruokailuun.

Pöydän ja istuimen runko on valmistettu kestävästä teräsrakenteesta ja levyt ulko käyttöön soveltuvasta korkepainelaminaa tista (HPL), joka on saatavana yksivärisenä tai erilaisilla graafisilla kuvioilla varustettuna.

Materiaali

HPL (korkeapainelaminaatti), teräs

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

Asennus

PÖYTÄRYHMÄ SARJA

Uppo- tai pinta-asennus

Lisävarusteet

Graafinen suunnittelu HPL levylle

Valmistaja

mmcité - Tšekki

27
JA

Mitat

Vaihtoehtoina leveydet 590 mm ja 1850 mm

Materiaali

Akaasia kovapuu. Trooppinen kovapuu, Resysta komposiitti, Valettu alumiini

Vakiovärit

Laaja värivalikoima, kysy lisää asiakaspalvelustamme

HIENOSTUNUT JA KARISMAATTINEN PENKKI

Asennus

Pulttaus alustaan, vapaasti seisova

Lisävarusteet

Käsinoja ja selkänoja

Valmistaja

mmcité - Tšekki

Mielan laadukas muotoilu ja hienostunut siluetti tuovat mo dernia vastapainoa historiallisiinkin kohteisiin. Miela-penkin ja lat ovat valmistettu kierrätettävästä valetusta alumiinista. Istuin ja selkänojat ovat valmistettu puulaudoista, mutta käsinoja on mahdollista saada myös valetusta alumiinista.

Miela-penkit soveltuvat tyyliltään moneen paikkaan sekä ulko että sisäkäyttöön: puistot, pihat, kauppakeskukset ja liikekiin teistöt.

28 MIELA

VILLE 2 SELKÄNOJATON PENKKI

Mitat (l,s,k)

2000 x 430 x 453 mm

Materiaali

Runko: Vesihiottu korkealuokkainen betoni. Puuosat: kuutokäsitelty liimattu kuusi. Teräs osat: jauhemaalattu teräs

Vakiovärit

Puu: mahonki Teräsosat: RAL 9005

Asennus Vapaasti seisova

Lisävarusteet

Käsinojat

Valmistaja

Deconord Oü, Viro

VILLE 2 PENKKI SELKÄNOJALLA

Mitat (l,s,k) 2000 x 430 x 832 mm

Materiaali

Runko: Vesihiottu korkealuokkainen betoni. Puuosat: kuutokäsitelty liimattu kuusi. Teräs osat: jauhemaalattu teräs

Vakiovärit

Puu: mahonki Teräsosat: RAL 9005

Asennus Vapaasti seisova

Lisävarusteet Käsinojat

Valmistaja

Deconord Oü, Viro

30

VILLE TYYLIKÄS YHDISTELMÄ PUUTA, METALLIA JA BETONIA

VILLE PÖYTÄPENKKI

Mitat (l,s,k)

penkit: 2000 x 460 x 450 mm/ 2000 x 517 x 832 mm pöytä: 2000 x 600 x 750 mm

Materiaali

Runko: Vesihiottu korkealuokkainen betoni. Puuosat: kuutokäsitelty liimattu kuusi. Teräs osat: jauhemaalattu teräs

Vakiovärit

Puu: mahonki Teräsosat: RAL 9005

Asennus

Vapaasti seisova

Lisävarusteet

Käsinojat

Valmistaja

Deconord Oü, Viro

Ville-kalustesarjaan kuuluvat selkänojaton penkki, selkanojallinen penkki ja pöytä. Kalustesarjan mallit ovat kaikki tilattavissa erikseen tai ne ovat saatavissa tyylikkäänä pöytä-penkki yhdistelmänä. Yhdis tele vapaasti puuosilla tai ilman. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Deconord-malliston tuotteet ovat valmistettu korkealuokkaisesta vesihiotusta betonista, kuultokäsitellystä kuusesta tai saarnista sekä korkealuokkaisesta jauhemaalatusta teräksestä.

Lisähinnasta on betoniosiin mahdollista kaivertaa tekstiä ja logoja.

Ville pöytä

Ville selkänojaton penkki

Ville selkänojallinen penkki

31

OGRE 2 PÖYTÄPENKKI

Mitat (l,s,k)

Selkänojaton penkki: 1920 x 450 x 460 mm.

Selkänojallinen penkki: 1920 x 700 x 490 mm.

Pöytä: 1910 x 750 x 550 mm

Materiaali

Runko: Vesihiottu korkealuokkainen betoni.

Puuosat: kuutokäsitelty liimattu kuusi. Teräs

osat: jauhemaalattu teräs

Vakiovärit

Puu: mahonki

Teräsosat: RAL 9005

Asennus

Vapaasti seisova

Lisävarusteet

Käsinojat

Valmistaja

Deconord Oü, Viro

32 OGRE TUKEVA KAUPUNKI KALUSTE
Ogre pöytä Ogre penkki

PARITEET

PARITEET 2 SELKÄNOJATON PENKKI

MODERNI JA SÄRMIKÄS PENKKI

Mitat (l,s,k)

Vaihtoehtoina leveydet 1920 mm tai 1720 x 464 x 450 mm

Materiaali

Runko: Vesihiottu korkealuokkainen betoni. Puuosat: kuutokäsitelty liimattu kuusi. Teräs osat: jauhemaalattu teräs

Vakiovärit

Puu: mahonki Teräsosat: RAL 9005

Asennus Vapaasti seisova

Lisävarusteet

Käsinojat

Valmistaja

Deconord Oü, Viro

PARITEET 2 SELKÄNOJATON PENKKI

Mitat (l,s,k)

Vaihtoehtoina leveydet 1920 mm tai 1720 x 464 x 832 mm

Materiaali

Runko: Vesihiottu korkealuokkainen betoni. Puuosat: kuutokäsitelty liimattu kuusi. Teräs osat: jauhemaalattu teräs

Vakiovärit

Puu: mahonki Teräsosat: RAL 9005

Asennus Vapaasti seisova

Lisävarusteet

Käsinojat

Valmistaja

Deconord Oü, Viro

33

MATERIAALILLA ON MERKITYSTÄ

Lehtovuori on vuodesta 1945 asti tunnettu korkeasta laadusta. Laadun takana on huolellinen suunnittelu ja valmistus sekä tarkoin valitut, mark kinoiden parhaat materiaalit

TeräsMaailman kierrätetyin materiaali Resysta - kierrätetty materiaali

Teräs on erittäin kestävä ja lähes loputtomasti kierrätettävissä oleva materiaali. Kierrätettä vyys ja pitkä elinkaari tekee teräksestä ympä ristöystävällisen valinnan. Lehtovuoren Finbin tuotteissa käytetään tavallisen teräksen lisäksi kestävää galvannealed-pinnoitettua terästä ja rakenneterästä.

Puu sertifioiduista metsistä

Valtaosa tuotteissamme käytettävästä puus ta tulee suomalaisista, sertifioiduista metsistä. Metsäsertifiointi osoittaa, että metsiä käyte tään vastuullisesti ja kestävästi. Puumateriaali na käytämme pääasiassa mäntyä.

Resysta on erittäin kestävä materiaali joka muistuttaa esteettisesti puuta, mutta vaatii vain vähän hoitoa. Materiaali valmistetaan riisinkuorista (60%), suolasta (22%) ja mineraali öljystä (18%). Resystan pinta on sileä, toisin kuin monissa muissa komposiittimateriaaleissa. Resysta täyttää jo useimmat tulevaisuuden ympäristön kestävän kehityksen vaatimukset; se on kierrätettyä ja täysin kierrätettävää mate riaalia.

34

Materiaalien huolto ja 100% kierrätettävyys

Tuotteiden pintamateriaaleista huolehtiminen pidentää käyttöikää ja vähentää ympäristökuormaa. Kun tuote on tullut elinkaarensa päähän, voit edistää kiertotaloutta ja kierrättää kaikki sen materiaalit.

Takuu

Lehtovuoren tuotteilla on 24kk materiaali- ja osatakuu. Puupinnoilla, lukoilla, saranoilla ja kaasujousilla takuu on 12kk.

Ekologinen jalanjälki

Teräs on tuotteittemme pääraaka-aine, sillä se on maailman eniten kierrätetty materiaali. Terästä voidaan kierrättää lähes loputtomasti ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. Teemme jatkuvasti töitä pienentääksemme ekologista jalanjälkeäm me.

Tutustumateriaalitarkemmin vaihtoehtoihimme!

Säästämme luonnonvaroja

Tiedämme, että kauniilla muotoilulla voidaan vaikuttaa ihmisten käyt täytymiseen. Houkutteleva tuote kutsuu kierrättämään. Kaikki Lehtovuoren Finbin-tuotteet valmistetaan omassa tehtaassa Ylöjärvellä. Laadukas ja kestävä tuote säästää myös luonnonvaroja.

35
lehtovuori.fi

HUOLTO-OHJEET

METALLIPINNAT

Metallipintojen puhdistaminen

Säännöllisesti puhdistettuina metallipinnat ovat lähes ikuisia. Jauhemaalatun maalipinnan voi pestä vedellä, ruostumattomalle teräkselle suo sittelemme sille tarkoitettuja puhdistussuihkeita.

Erityisesti kaikki meri- tai katusuolalle altistuvat pinnat tulee puhdistaa säännöllisesti korroosion estämiseksi.

Ruostumaton teräs

Myös ruostumaton teräs eli rosteri voi kerätä pintaruos tetta, joka ei kuitenkaan vahingoita pintaa syvemmältä. Puhdistamisessa ei tulisi käyttää raudasta tai hiiliteräk sestä valmistettuja työkaluja tai hioma-aineita.

Ruostumatonta terästä voidaan puhdistaa sille tarkoi tetulla puhdistusaineella (pH yli 8).

Jauhepolttomaalatut metallipinnat

Jauhepolttomaalatut metallipinnat ovat kestävä ratkaisu, mutta joskus nekin tarvitsevat korjausta.

Suosittelemme esimerkiksi asennuksen ja muun käytön yhteydessä metalliin syntyvien naarmujen paikkamaa laukseen alkyylipohjaista liuotinohenteista maalia. Täl lainen maali on esimerkiksi Teknos Teknolac Combi 50. Naarmut tulisi paikkamaalata mahdollisimman pian nii den syntymisen jälkeen. Mahdollinen pintaruoste tulee hioa pois ja tarvittaessa käsitellä pohja korroosiolta suo jaavalla sinkkimaalilla.

36

PUUPINNAT

Puupintojen valmistelu

Ennen käsittelyä

Öljyttävän puupinnan tulee olla täysin puhdas ja kuiva. Poista pinnalta lika ja mahdollinen vanha, hilseilevä öljy harjaamalla, hiomalla tai käyttämällä tarvittaessa kaavinta.

Pese puupinnat niille tarkoitetulla pesuaineella ja huuhtele huolellisesti. Anna kuivua vähintään vuorokausi.

Puhdas ja kuiva puu imee hyvin öljyä.

Käsittelyolosuhteet

Oikeanlaiset käsittelyolosuhteet takaavat kestävän lopputuloksen. Tilan, jossa puuta käsitellään tulisi olla lämpötilalta yli +5c ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Vältä suoraa auringonpaistetta.

Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja suorita puun käsittely aina tilassa, jossa ei ole ilmassa irtolikaa ja pölyä.

Puun öljyäminen

Öljy ja työvälineet

Lehtovuoren kaupunkikalusteiden puuosat käsitellään vesiohenteisella ulkokäyttöön tarkoitetulla kalusteöljyllä. Parhaan lopputuloksen saamiseksi tulee käyttää vastaavaa, vesiohenteista öljyä.

Käytä vain puhtaita ja kuivia siveltimiä tai sieniä öljyämiseen.

Puun öljyäminen

Levitä öljy ohuina kerroksina siveltimellä tai sienellä.

Käsittele järjestelmällisesti yksi pinta kerrallaan, jotta saat mahdollisimman tasaisen jäljen, eikä epätasaisia kerrostumia pääse syntymään.

Voit toistaa käsittelyn tarvittaessa, jos puun pinta on oikein kuiva. Pyyhi pintaan jäänyt, imeytymätön öljy puhtaalla ja kuivalla rätillä.

Puupintojen tulee antaa kuivua vähintään vuorokauden ajan riittävän kuivassa ja lämpimässä tilassa.

37

TUOTTEIDEN KIERRÄTYS

Metalliosien kierrättäminenteräksestä uutta terästä

Metalliosat, kuten kaikki teräsosat ovat lähes loput tomasti kierrätettävissä. Kierrätetystä teräksestä valmistetaan uutta terästä, joka edistää kiertotalout ta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Voit kierrättää kaikki metalliosat metallijätteenä.

Puuosien kierrättäminen - puusta energiaksi

Käsitelty puu (lämpökäsittely, maali, petsi, lakka) puu voidaan kierrättää puujätteenä, joka voidaan hyödyntää energiantuotannossa joko polttamalla tai hakettamalla.

Puuosien kierrätystapa riippuu puun pintakäsitte lystä. Tarkista ajantasaiset kierrätysohjeet paikallisel ta jäteasemalta!

Betonin kierrättäminen - kasvava trendi

Betonijalustojen ja -anturoiden betoni voidaan kierrättää betonituotannon raaka-aineeksi.

Murskattu betoni voidaan hyödyntää esimerkiksi uuden betonin valmistuksessa tai maanrakentami sessa.

Sanomme ei kertakäyttökulutukselle

Ideologianamme on ”ei roskaa, vaan raaka-aineita”. Tuotteemme ja ratkaisumme auttavat asiakkaitamme vähentämään hiili dioksidipäästöjä ja edistämään kiertotaloutta.

Tuotteiden pitkä elinkaari ja kierrätettävyys vähentää ympäristökuormaa ja edistää kestävää kehitystä. Tuotteiden päämateriaalina on teräs, joka on maailman kierrätetyin materiaali.

Kompensoituja hiilidioksidipäästöjä

Olemme kompensoineet hiilidioksidipäästöjämme suomalaisten metsien hiilinieluihin, jotka lisäävät biodiversiteettiä.

38
”Vastuullisuus on tekoja”
Lehtovuori Oy lehtovuori.fi info@lehtovuori.fi +358 (0)3 7846 777 10/|2022