Page 1

Lägerbrev 8 Bilder: Caroline Bryngelson Lina Thorson samt fynd i familjearkivet

” Anmälan stänger den 30 april. Ökta takten, sista kvarten, scooutläägeeeeeeer!

Lägerbrev 8

Sommar, sommar, sommaaar... Nej, sommaren är kanske inte här riktigt än, men den är allt på god väg! Grillarna och studsmattorna plockas fram och semesterveckorna planeras... och i skrivande stund är det bara 98 dagar kvar till den första augusti och sommarens stora äventyr - AGEMA! Hoppas ni är lika laddade som vi är! Soliga hälsningar LÄKO

Lägertröja

Uppenbarligen har det blivit olika information på anmälningsblanketten och i anmälningssystemet när det gäller tröjstorlekarna. De storlekar som gäller är de som finns i anmälningssystemet och inget annat. De storlekar som gäller är de som finns i anmälningssystemet, dvs: 7-8 år = 128 cl 9-11 år = 140 cl 12-13 år = 152 cl S, M, L, XL och XXL Det kommer att finnas ett överantal av lägertröjor på lägret så att man kan byta storlekar om det skulle ha blivit helt tokigt. Vi kommer även att se till att det finns ett antal mindre tröjor i storlekar under 7-8 år om någon skulle behöva det. Vi beklagar om informationen angående tröstorlekarna på den anmälningsblankett ni fått har blivit felaktig, men är övertygade om att ni löser detta på bästa sätt.

Anmälan

Anmälningarna tickar in och det har ökat markant de senaste två veckorna! Men det är inte många dagar kvar innan första etappen stänger. Efter den 30 april betalar man dygnsavgift för varje registrerad deltagare och det är möjligt att efteranmäla fram till och med den sista maj. Glöm inte att så fort kåren fått inloggningsbegäran godkänd kan ni börja registrera deltagare, så börja i god tid innan 30 april.

ALU

Som ni kanske har hört kommer det att hållas en ALU-kurs under lägret! En ALU-kurs är för den scout som varit på en avdelning ett litet tag och testat på hur det är att vara ledare. Kursen ger en chans att vidareutvecklas i sin ledarroll. Vi kommer att gå igenom en mängd olika saker som är nyttiga och roliga att kunna. Allt från hur man lägger upp ett möte till vad scoutmetoden egentligen innebär! Det som är så fint med att ha en kurs som den här på ett läger är att det finns så många möjligheter. Det finns gott om andra ledare som har kunskaper som du och jag inte har. Det finns en massa personer som kan hålla intressanta temakurspass om t.ex. lägerbålsceremonier, trygga möten eller det nya programmet. Dessutom är det ju ett perwww.agema.nu info@agema.nu

24 april 2009 sida 1 av 2


fekt tillfälle att praktisera sina nyvunna kunskaper. Hela Kragenäs är ju fullt av scouter och roliga aktiviteter! Som kursdeltagare bor man antingen med sin kår eller i familjebyn, man gör det som passar en själv bäst. Det kostar inte heller något extra, se det som en av lägrets aktiviteter. Enda skillnaden mot de andra aktiviteterna är att ni måste anmäla er i förväg. Senast den 30 april vill vi ha anmälan, vilket är samma datum som för resten av deltagarna. Anmäl er gärna till lägret tillsammans med kårerna men glöm inte att skicka en speciell anmälan till fredrik.scout@gmail.com eller info@agema.nu och glöm inte att det bara finns ett begränsat antal platser! Vi tycker helt enkelt att ni tar chansen och skickar så många som möjligt på sommarens ALU-kurs!

Lägerdagis

Det kommer att finnas ett lägerdagis för funktionärer och familjescouter. Tanken är att de funktionärer som har lite yngre barn ska kunna lämna dem på lägerdagis undertiden som funktionärerna är på programpassen. Lägerdagiset riktar sig till de barn som är blöjfria och är öppet mellan 08.00 och 16.00, vilket är tiderna för programpassens början och slut.

Scouttåg till Agema

Till och från lägret kommer det att vara möjligt att åka tåg. Tåget kommer att åka ifrån Göteborgs centralstation till Kragenäs strax utanför lägerområdet. Kostnaden för att åka tåg är för scouter i Göteborgs scoutdistrikt 50 kr (då distriktet betalar resten) för övriga är kostnaden max 160 kr tur och retur. Vi betalar ett fast pris för hela tåget så ju fler resenärer desto billigare pris/scout. Göteborgs scoutdistrikts kårer bokar resan via Göteborgs scoutdistrikts kansli. Övriga kårer som vill resa med tåget bokar resan genom att maila kår, distrikt och hur många platser ni bokar till resor@ agema.nu senast 31 maj. Gör ett aktivt val och ta det miljövänliga ressättet till lägret, åk tåg!

Rutiner angående betalaning av lägeravgiften

Betalning av lägeravgift sker till Bankgiro 299-4986. Ange det KårID som fås vid anmälningsbekräftelsen. Betalning av lägeravgiften ska vara oss tillhanda senast den 31 maj 2009. Viktigt att tänka på är att om kåren betalar funktionärers lägeravgift ska även FunkID anges.

Nästa sista lägerbrev

Detta lägerbrev är det näst sista lägerbrev som kommer till kåren via mail. Runt den 25 juni kommer ett kårbrev skickas ut till alla anmälda kårer med mer information om lägret, bynummer, vilka kåren ska bo med mm. Detta skickas som brev med vanlig post till den som är anmäld som kårregistrerare i anmälningssystemet.

Lägerbrev 8

www.agema.nu info@agema.nu

24 april 2009 sida 2 av 2

agema4  

Anmälan www.agema.nu info@agema.nu 24 april 2009 sida 1 av 2 Lägertröja Sommar, sommar, sommaaar... Nej, sommaren är kanske inte här rik- ti...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you